Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 1062 rezultate
1.Închiderea bordelurilor scoate prostituatele din Germania în stradă. Despre business-ul de miliarde, în care o treime dintre lucrătoarele sexuale sunt din Europa de Est Multe sectoare economice și de activitate au fost și sunt încă puternic afectate de restricțiile dispuse din cauza pandemiei Covid-19. În Germania, unul dintre acestea este practicarea prostituției în bordeluri și alte incinte autorizate. Lucrătoarele sexuale amenințate de foamete ies în stradă, cerând să li se dea undă verde, precum s-a dat saloanelor de înfrumusețare, de tatuaj și de masaj. Însă o parte a politicienilor și guvernanților vor ca lockdown-ul în aceasta branșă să fie pe veci, iar Germania să nu mai fie ironizată ca „bordelul Europei“, aici prostituția nefiind incriminată de lege.
2.Germania: Propunere oficială de reintroducere a serviciului militar obligatoriu, chiar și pentru femei În Germania se pune din nou în discuție reintroducerea serviciului militar obligatoriu. Având în vedere incidentele extremiste de dreapta din Bundeswehr, noul comisar militar, Eva Högl, declară: „Cred că este o greșeală uriașă, că a fost suspendată recrutarea”. Politiciana SPD solicita public discuții serioase la nivel politic, pe aceasta temă, inclusiv dacă ar trebui ca bărbații și femeile să servească în cadrul armatei, în egală măsură. Campania vine și pe fondul retragerii decise de președintele SUA, Donald Trump, a 9.500 de militari americani din Germania.
3.Tratamentul cu Remdesivir pentru Covid-19 așteaptă unda verde în Europa, în timp ce în SUA costă mii de dolari Primul lucru pe care l-am luat în mână când a fost declarată stare de pandemie, cauzată de virusul SARS-COV-2, a fost o carte. Mai precis un tom gros, cartonat, cu 1.170 de pagini și titlul „Boli infecțioase”, de profesorul Marin Voiculescu, medic și membru al Academiei Române. Cartea fusese a tatălui meu, însuși medic primar de boli contagioase, timp de aproape patruzeci de ani. Acolo am citit prima dată despre coronavirusuri și misterul lor. Acum, după bâjbâielile de tratament și vagile speranțe într-un vaccin, aflu că americanii ar fi găsit un leac. Unul scump, care ar putea aduce venituri de miliarde unei firme de biotehnologie.
4.Povestea articolului care trimite „polițaii” germani la ghenă și experiențele mele cu forțele de ordine din Germania Nu există, probabil, om care să nu fi avut de a face, în viața sa, cu poliția. În ce mă privește, o situație mi-a rămas întipărită în minte. Era la sosirea mea ca imigrantă în Germania, în anul 1990. În urma unui accident provocat de altcineva care se afla la volan, mașina mea suferise un accident și fusese tractată la un Autohaus. Patronul acestuia cerea 200 de mărci pentru a o putea ridica de acolo, iar eu nu aveam decât jumătate din bani. Atunci mi-a sărit în ajutor, acoperind diferența de bani fără vreo pretenție ulterioară, un polițist german. Era unul dintre angajații unei instituții pe care o parte din societate germană mai nou o sfidează și o contestă, iar o jurnalistă din Germania o vrea desființată și aruncată printre gunoaie.
5.Focarul de COVID-19 de la abatorul din Germania unde lucrează 6.000 de români, cel mai mare din UE / Ce scrie presa germană despre românii plecați din zona de carantină Focarul de COVID-19 de la fabrica de procesare a cărnii Tönnies, la care lucrează 6.000 de români, este cel mai mare din Uniunea Europeană. În acest caz, nu asistăm doar la un lockdown, ci și la un aparent “haos identitar”. În parte, nu s-ar cunoaște adresele lucrătorilor contractuali. Duminică, locuințele angajaților abatorului au fost declarate zonă în carantină. Unii muncitori care provin din Europa de Est ar fi fugit însă de la locurile de cazare. Printre ei s-ar afla mai mulți români care ar fi plecat sâmbătă în țară, cu mașini și microbuze, potrivit ziarului Bild.
6.Covid în farfurie. Un video arată cât de precară poate fi protejarea de virus în industria de prelucrare a cărnii din Germania „Acesta este Tönnies. Cum să ne protejăm aici?“ Întrebarea e pusă de persoana care a înregistrat imaginile din cantina abatorului Tönnies, din Rheda-Wiedenbrück. Aici au fost depistate până acum 730 de cazuri pozitive de Covid-19, din 1.106 persoane testate. Este compania unde lucrează și mulți bulgari, cehi, români, care în opinia unui oficial german ar fi putut aduce virusul la întoarcerea din concediile petrecute în țară. Circumstanțele răspândirii acestuia sunt acum în atenția procuraturii germane. Însă fiindcă acest concern livrează, în medie, 20% din necesarul de carne din Germania, apare întrebarea creșterii prețului și dacă „servim virus, în farfurie“?
7.Bye-bye, Germany! Anunțul lui Trump că retrage din trupe – pentru unii bucurie, pentru alții coșmar Luni, președintele american Donald Trump a făcut prima declarație cu privire la planurile de retragere a cel puțin 9.500 de soldați americani din Germania. Berlinul este responsabil pentru acest lucru, deoarece aderă la Nord Stream 2 și nu își achită datoriile față de NATO, a spus Trump. Însă nu doar oficialii de ambele părți „se zbârlesc” la această știre, ci și unii antreprenori și unele primării din Germania, afectate de prezumtivele retrageri ale prietenilor americani.
8.Vanessa și rasismul din Germania Moartea violentă a lui George Floyd a declanșat un val de solidaritate nu numai în Statele Unite, ci și în Germania. Avem de-a face cu o masivă problemă rasială, ca în SUA, sau cazurile individuale sunt dramatizate peste măsură, într-o țară care și-a asumat vina discriminărilor naziste și a corectat-o postbelic, primind pe teritoriul său milioane de imigranți? Vanessa H., o afro-germană din Berlin, aparent jignită de casiera unui magazin și de un polițist, face tot posibilul să convingă că nici Germania nu și-a făcut temele la capitolul rasism.
9.Donald și Deutsche Bank, o relație discretă Până la finele lunii iunie, Curtea Supremă a SUA va trebui să decidă dacă Deutsche Bank trebuie să pună la dispoziție documente financiare ce îl privesc pe președintele Donald Trump. Acesta ar putea fi preambulul unei audieri în fața Curții de la Washington, în cea mai intensă fază a campaniei prezidențiale din SUA. Comitetul de finanțe al Congresului american investighează dacă tranzacțiile companiei imobiliare a lui Trump ar fi putut implica spălare de bani, asociată unui traseu rusesc. Iar mai nou, Organizația Trump ar fi cerut la Deutsche Bank o întrevedere „de criză”.
10.Germania: Vicepremierul Olaf Scholz, despre uriașul plan de ieșire din cea mai gravă recesiune postbelică: „Vrem să ieșim în forță din criză”. Măsurile decise și o notă de optimism După lungi negocieri, liderii coaliției de guvernare din Germania au convenit asupra unui pachet de stimulare a economiei și a consumului, în valoare de 130 de miliarde euro. Acesta include mai mulți bani pentru familii și autoritățile locale, reducerea TVA și a prețului la energia electrică, etc. De asemenea, Uniunea și SPD-ul depun eforturi pentru o „accelerare a modernizării” și doresc să promoveze tehnologiile de viitor, pentru o mai mare protecție climatică. Ca urmare a crizei Corona, se așteaptă cea mai gravă recesiune din istoria germană postbelică.
11.Germania: Raport al unui înalt funcționar de stat, despre „giganticele pagube colaterale” cauzate de „Coronoia” Un raport devastator despre gestionarea de către guvernul german a crizei coronavirusului a făcut vâlvă săptămâna trecută. Autorul acestui raport, Stephan Kohn (57 de ani), înalt consilier guvernamental, a fost între timp suspendat din funcția deținută la Ministerul de Interne german. Kohn a declarat politica guvernului federal, în pandemia Covid-19, drept un dezastru. El scrie despre o „falsă alarmă globală”, despre stat ca „unul dintre cei mai mari producători de fake news” și despre faptul că, în loc să prevină decesele, măsurile luate provoacă mult mai multe victime, ca „pagube colaterale”.
12.De la Dinea la Pătrunjel. Concernul german Galeria Kaufhof Karstadt ar putea inchide 80 de filiale si concedia 5000 de angajati, ca urmare a crizei Corona Treisprezece ani a lucrat Tibi în Galeria Kaufhof din Reutlingen, un complex comercial cu cafenea și restaurant la etajul al treilea. Spiritul locului a fost definit prin atmosfera familială, atât la cumpărături, cât și la deliciul gastronomic, ambele la prețuri moderate.
13.Economiile emergente devin pacienți Corona, ducând FMI-ul la limitele sale financiare. O nouă ordine globală în frunte cu China? În multe țări emergente, în special din America Latină, nu a fost încă atins vârful pandemiei de coronavirus. Consecințele economice sunt însă dramatice: cursul valutelor e în cădere liberă, unele țări nu-și mai pot returna împrumuturile. Cu cereri de finanțări din peste 90 de țări, Fondul Monetar Internațional ar putea ajunge la limitele sale financiare. Dar mai aproape de noi, și Turcia este puternic lovită. Teama unui faliment de stat crește pe Bosfor.
14.Masive proteste împotriva restricțiilor Corona în marile orașe germane, dar și în alte țări europene. De la gândirea oblică, la extremiști și protestatari anti-vaccin Mii de oameni au protestat în marile orașe germane, în Marea Britanie, Polonia și Elveția. Ei cer mai multă libertate și „mai puține restricții Corona”. Se invocă și încălcarea drepturilor fundamentale ale omului. Numeroși contra-demonstranți au ieșit și ei în stradă. Potrivit poliției, au existat numeroase nerespectări ale cerințelor de protecție împotriva coronavirusului.
15.Cum ne reduce la tăcere Coronavirusul. Un nou studiu american arată că nu numai tusea și strănutul transmit Sars-CoV-2, ci și vorbitul Potrivit unui nou studiu al unor oameni de știință americani, virusul Corona ar putea fi transmis, în primul rând, atunci când vorbim. După cum arată studiul publicat miercuri în revista „Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America” (PNAS), micro-picăturile expulzate la vorbire pot rămâne în aer mai mult de zece minute, într-o incintă închisă.
16.Concernul turistic german TUI ia în calcul concedierea a opt mii de angajați, după ce a luat un credit de aproape 2 miliarde, de la statul german. Măsuri de relaxare la granițe, în discuția Comisiei Europene La mijlocul lunii martie, CEO-ul Fritz Joussen declara că TUI este o „companie sănătoasă-tun”, iar anul fiscal 2020 a început cu rezervări extrem de puternice. Două luni mai târziu, concernul turistic german intenționează să reducă aproximativ 8.000 de locuri de muncă, din cauza crizei cauzate de pandemia Corona. Iar aceasta, în ciuda unui împrumut garantat de statul german, în valoare de 1.8 miliarde euro, și chiar înainte de anunțul oficial al Comisiei Europene (CE), de relaxare a regimului călătoriilor. CE deliberează miercuri asupra acestei probleme.
17.Guvernul german țintește o participare de 25% la Lufthansa. Afectate de criza corona, mari companii aeriene din Europa sunt pe cale să fie parțial sau complet naționalizate Grupul Lufthansa a fost lovit puternic de criza coronavirusului și și-a redus la minimum operațiunile de zbor. Compania aeriană negociază ajutoare de stat cu guvernul german, dar si cu țările unde se afla reprezentanțele sale. În Germania, se discută un pachet de aproximativ 10 miliarde euro. Pe lângă o contribuție federală tăcută, care aduce dobânzi, este planificată participarea directă a guvernului. Practic, un sfert din Lufthansa ar putea intra în proprietatea statului german. Această strategie a fost aplicată și în timpul crizei financiare din 2009, în cazul băncii Commerzbank.
18.Demonstrații de 1 Mai cu violențe la Berlin și în alte orașe germane Din cauza crizei Corona, marea demonstrație de la Berlin de 1 Mai a trebuit să fie oficial anulată. Cu toate acestea, pe Internet au fost convocate proteste spontane și mii de oameni s-au adunat și au mărșăluit în Berlin-Kreuzberg. Anuala „Demonstrație revoluționară de 1 Mai” împotriva capitalismului a fost întotdeauna prilej de ciocniri ale activiștilor de Stânga cu forțele de ordine.
19.Coronavirus: Cash sau card? Germanii pun deoparte mai mulți bani numerar, în timp ce ofertele de plăți cu cardul se înmulțesc În Germania, mulți oameni au încredere în numerar ca o investiție sigură, chiar dacă nu există nicio dobândă. Actualele dobânzi bancare pe conturile de economii sunt, practic, apropiate de zero. Potrivit unui studiu de specialitate, încă de la începutul crizei Coronavirus, oamenii din Germania s-au refugiat „în numerar”.
20.Coronavirus: Aproape 90% dintre decese sunt în rândul pacienților cu Covid-19 ventilați artificial - Studiu SUA Președintele american, Donald Trump, a oferit echipamente de ventilație medicală Germaniei, în timpul crizei coronavirusului. Trump a declarat vineri, la o conferință de presă la Casa Albă, că Statele Unite vor trimite ventilatoare respiratorii în Mexic, Honduras și Franța. Dar și în Germania, „dacă are nevoie”. Momentul acestei neașteptate generozități se suprapune însă celui al apariției unui nou studiu medical, din SUA, cu concluzii frapante. Potrivit acestui studiu, între 1 martie și 4 aprilie au murit aproape 90% dintre pacienții Covid 19 din New York, care au fost ventilați artificial.
21.Război viral între SUA și China pe tema coronavirusului / Laboratorul din Wuhan a beneficiat și de o finanțare americană de 3,7 mil dolari Deși vârful pandemiei de coronavirus pare să nu fi fost atins, cearta referitoare la originea agentului patogen e în toi. Atât China, cât și Statele Unite folosesc aceeași tactică: se învinovățesc reciproc. Circulă improbabila variantă a soldaților americani care ar fi adus virusul în China, dar și a „scăpării” sale din laboratorul de virologie de la Wuhan. De notat că cercetările și experimentele din China au beneficiat și de o finanțare americană de 3,7 milioane de dolari.
22.Cum s-a pregătit Germania de criza coronavirusului: În 2012, o analiză de risc simula o pandemie de Modi-SARS-Virus, apărută în februarie, în Asia Actuala pandemie ne-a luat „ca din oală”, cum s-ar spune în limbaj popular. Acest lucru e valabil pentru populație, care s-a trezit într-o nemaiîntâlnită criză de sănătate, urmată de restricții pe care, acum două luni, nu și le-ar fi imaginat. Dacă ne raportăm doar la Europa, mulți se întreabă de ce Germania stă net superior față de alte țări europene în ceea ce privește confruntarea cu criza Coronavirus. Un argument poate fi acela al unui sistem sanitar mai solid. Dar mai este și altceva. Încă din anul 2012, o analiză de risc făcută de Ministerul de Interne german și trimisă Bundestagului făcea o simulare a unei pandemii cu „ipoteticul Modi-SARS-Virus, care este aproape identic cu cel natural, SARS-CoV”. Scenariul prezentat e aproape în detaliu identic cu realitatea de acum.
23.Skanderberg Nord-Sud în UE, pe tema Corona bonds Între realizările Uniunii Europene putem remarca scoaterea de pe piață a becurilor clasice, a țigărilor mentolate și a castravetelui curbat. GDPR-ul este doar o jumătate de realizare, în vremea crizei Coronavirusului fiind parțial dezamorsat. Tot acum, politicile naționale, sau chiar regionale, trec în umbră solidaritatea UE. Iar la nivel de bani, vechiul conflict referitor la cine girează datoriile statelor europene aflate în criză a reizbucnit. De data aceasta nu pe tema Euro-Bond, ci a Corona-Bond.
24.Război anti-Narcos cu Venezuela, SUA încep operațiuni militare de amploare În plină pandemie de coronavirus, SUA trimit nave de război spre Venezuela, pentru a lupta cu narco-teroriștii și a-l înlătura pe Maduro. NARCOS. Un cuvânt scurt pentru o lume largă și plină de orori. Un serial excepțional realizat de Netflix și o carte, El Narco, a jurnalistului britanic Ioan Grillo, care cutremură prin dezvăluirile despre această imensă afacere și coșmar: traficul de droguri. Dar nu despre cărți și filme bazate pe realitate e vorba acum, ci despre noul apogeu al luptei americane pe frontul narco-terorismului.
25.Liber la muncă în agricultura germană, pentru 40.000 de lucrători sezonieri, între care și mulți români / Condițiile și restricțiile care se vor impune Pentru a preveni imensa criză care amenință agricultura germană, patruzeci de mii de lucrători sezonieri din Europa de Est vor avea voie să vină în Germania în această lună și în următoarele. Între aceștia se află și românii, în număr mare, potrivit datelor din anii trecuți. Ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU) și ministrul de Interne, Horst Seehofer (CSU), au căzut joi de acord asupra planului care urmează a fi pus în practică.
26.Profitorii de criză: „A produce 60 sau 70 de mii de măști pe zi este ca și cum ai tipări bani“, spune un producător chinez În vreme ce toată planeta tremură sub spectrul noului virus, se nasc și prosperă profitorii de criză. Asemănători profitorilor de război. Întotdeauna, în astfel de situații unii pierd mult sau enorm, poate și viața, iar alții se umplu de bani. Am fost întrebată în legătură cu soluțiile de criză Coronavirus, ale statului german. Acestea sunt, ca și în SUA, de a pompa bani publici în economie, pentru ca aceasta să nu se prăbușească. Iar ca urmare a unor astfel de măsuri, impozitele și dările contribuabilului vor crește, negreșit, în timp ce bursele și oportuniștii prind aripi.
27.Expertă germană în finanțe, despre încercarea de izolare economică în contextul crizei Coronavirus: „Să spun că fac un zid și atunci virusul nu va pătrunde, este complet scandalos” Pe lângă dramaticele efecte asupra sănătății și vieții oamenilor, criza Coronavirusului lovește în temelia unor întregi sectoare de activitate, restructurând, pe alocuri, chiar și modul de gândire antreprenorial. O serie de specialiști și decidenți din sistemul economico-financiar caută și încearcă să ofere soluții. Ce intenții are președintele Băncii Europene de Investiții, ce vrea să producă Elon Musk, cum analizează situația fosta manageră a Lufthansa, acum membră în consiliile de supraveghere ale BMW, Deutsche Post și Johnsons Control International?
28.Premierul Bavariei proclamă starea de catastrofă în landul său, anunțând ajutoare de 10 mld. euro. „Nu este nevoie să cumpărați ca hârciogii”, recomandă acesta Într-o conferință de presă de luni, premierul bavarez, Markus Söder (CSU), a informat despre măsurile pe care Bavaria vrea să le ia pentru a limita epidemia de Corona. El a declarat starea de catastrofă.
29.Coronavirus în lume. Ce alte motive au germanii să închidă parțial frontierele / Precizările guvernului federal Granițele Germaniei spre vest și sud nu vor mai fi accesibile pentru toată lumea, începând de luni, potrivit informațiilor agenției de presă germană dpa, obținute duminică din surse guvernamentale. Guvernul federal intenționează să organizeze controale mai stricte la granițele sale cu Franța, Austria și Elveția, de la 8:00 a.m., luni dimineață. Motivul este virusul Corona, dar nu numai.
30.Migranții de la frontiera turco-greacă sunt alungați cu ventilatorul De la sfârșitul lunii februarie, aproape în fiecare zi au avut loc conflicte între migranți și poliție, la frontiera turco-greacă. Mii de oameni forțeaza trecerea graniței. Autoritățile elene folosesc acum un nou mijloc de descurajare a migranților, si anume ventilatoare uriașe. Potrivit informațiilor din cercurile militare, este vorba despre dispozitive de înaltă presiune, care sunt de obicei utilizate în tunelurile eoliene pentru parașutiști.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 36 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by