Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 1150 rezultate
1.Scandalul cocainei de la München – un martor cheie dă în vileag implicarea poliției Scandalul cocainei, în care este implicată masiv și poliția din München, ia proporții. „Pe lângă cei 36 de ofițeri de poliție, cercetăm în prezent 18 civili”, a declarat purtătoarea de cuvânt a procuraturii din München, Anne Leiding, pentru cotidianul TZ.de. Traficantul de droguri care, în ancheta penală, a dat în vileag încrengăturile și a depus mărturie este considerat martorul-cheie. „Poliția și-a umplut buzunarele”, a spus acesta marțea trecută, în fața instanței de judecată.
2.Presa străină despre împușcarea lui Arthur: „Cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa” În timp ce premierul României se îndoiește că ursul brun împușcat de prințul de Liechtenstein ar fi fost cel mai mare din Europa, presa de limba germană vuiește în urma știrii. „Cu bani poți cumpăra orice - și cu suficienți bani poți cumpăra chiar și cel mai mare urs brun din Europa. Se numea Arthur și probabil că acum atârnă în salonul prințului Emanuel von und zu Liechtenstein” scrie Blick.ch din Elveția.Agent Green: Cel mai mare urs din România, împușcat de către un prinț austriac într-o arie protejată din Covasna / Şeful Gărzii de Mediu anunţă o anchetă
3.Plata cash, preferată de germani celei cu cardul sau smartphone, în numele anonimității și al unei libertăți tipărite În luna aprilie a anului trecut, unii experți anunțaseră „moartea cash-ului”, însă în mare s-au înșelat deoarece, pentru mulți, banii-gheață reprezintă „o libertate tipărită”. Chiar și în contextul pandemiei de Covid, majoritatea germanilor continuă să prioritizeze plățile în numerar, potrivit unui sondaj al furnizorului suedez de servicii de plată, Klarna. „Mai nimeni nu plătește cu smartphone sau cu ceasul”, remarcă Spiegel.de.
4.Despre Deutsche Bank, profituri bancare la vreme de pandemie, desființări de sucursale și locuri de muncă, dobânzi negative la depozite și conturi curente Deutsche Bank, care a fost afectată în anii trecuți de scandaluri, scăderea veniturilor și riscuri ridicate, a intrat din nou pe profituri puternice. Potrivit comunicatului oficial, 1,6 miliarde euro este profitul primului trimestru 2021, înainte de plata impozitelor. Cu toate acestea, numărul sucursalelor băncii și implicit al angajaților se va reduce drastic.
5.Marea tipografie din Nürnberg a concernului Bertelsmann se închide, încheind astfel un glorios capitol din istoria tipografiei germane Mai demult, lumea comanda și cumpăra „de la catalog”. Acum, nu mai exista nici catalogul Quelle, nici Otto, iar cel al Ikea e disponibil doar online. Fara produsele sale „stindard”, tipografia din Nürnberg aparținând Prinovis, din Grupul Bertelsmann, nu mai e sustenabilă. Pe 30 aprilie, porțile imensului complex industrial, fondat în 1947 ca o companie de tipărire a cărților, se vor închide. Astfel se încheie unul dintre marile capitole din istoria tipografiei germane.
6.Fraudă fiscală de milioane de euro, cu măști anti-Covid, la Hamburg. În loc de taxe, mașini de lux Anchetatorii fiscali din Hamburg au descoperit o fraudă de milioane în comerțul cu măști chirurgicale și FFP2. Un bărbat de 30 de ani a fost arestat de forțele speciale ale Oficiului Criminal Federal, dupa cum a declarat autoritatea fiscală din Hamburg, într-un comunicat de presă. În loc să-și platească taxele aferente către stat, acesta a cumpărat mașini și ceasuri de lux.
7.Avuția privată a Germaniei a atins cifre record în timpul pandemiei, potrivit datelor Bundesbank. Diferențe uriașe între bogați și săraci Potrivit noilor date ale Deutsche Bundesbank, oamenii din Germania nu au fost niciodată atât de bogați ca acum, în ciuda crizei cauzate de pandemie. Activele financiare ale gospodăriilor private au atins un nivel record, de 6,95 trilioane de euro în 2020. Datele Bundesbank nu dezvăluie modul în care sunt distribuiți banii. Se stie însă, din studii anterioare, că bogații au devenit tot mai bogați, în timp ce peste jumătate din populația Germaniei deține doar 1% din averea privată.
8.Guvernul federal german strânge șurubul relativ la drepturile constituționale cetățenești și competențele guvernelor regionale pe timp de pandemie Guvernul german a decis o amplă revizuire a Legii privind protecția împotriva infecțiilor. Odată cu modificarea legii, guvernul federal primește o serie de noi competențe care îi vor fi transferate de la guvernele de land, iar unele drepturi fundamentale ale cetățenilor pot fi temporar suspendate. Unii experți juridici contestă adecvarea măsurilor care ar urma sa fie luate și compatibilitatea acestora cu Constituția. Politicianul CDU, Max Otte, avertizase anterior: „Dacă [n.a. legea] va trece, dictatura este completă și drepturile civile clasice au dispărut”.
9.Ministrul Economiei german ar vrea să vândă „argintăria guvernului federal”, cedând participațiile la entitățile private Controversata idee i-a venit, în luna februarie, ministrului Economiei, Peter Altmaier (CDU). El a justificat-o, spunând că astfel ar putea fi minimizate costurile legate de lockdown-urile economice repetate, din Germania. E vorba de vânzarea participațiilor statului german la companii, deși acestea aduc la buget profituri de miliarde de euro, în fiecare an, potrivit Handelsblatt.
10.Daimler majorează cu 50% dividendul pentru anul 2020, deși în perioada de pandemie a beneficiat de subvenții de stat Conducerea Daimler AG a decis în cadrul Adunării Generale anuale din 31 martie să acorde un dividend de 1,35 euro pe acțiune, pentru exercițiul financiar 2020. Acest lucru reprezintă o creștere cu 50% față de cel precedent. Politică de dividende a producătorului auto german face în prezent obiectul criticilor, deoarece Daimler a economisit 700 de milioane de euro anul trecut, prin munca pe termen scurt (Kurzarbeit) subvenționată de stat. Prin urmare, banii proveniți din impozitele contribuabililor aterizează în buzunarele acționarilor.
11.Germania are aproape jumătate de milion de șomeri în plus față de martie 2020 - date oficiale Aproape jumătate de milion de șomeri are acum în plus Germania, față de luna martie 2020. Rata șomajului a înregistrat o creștere de 1,1 puncte procentuale față de anul precedent, potrivit Agenției Federale pentru Ocuparea Forței de Muncă (BA).
12.Amazon, între o expansiune fără precedent și critici legate de supravegherea extinsă și „urinatul în sticlă al unor curieri” grăbiți Pentru unii faliment, pentru alții oportunitate de business. Pandemia de Covid a impulsionat comerțul online și întreaga logistică legată de acesta. Unul dintre marii câștigători este concernul american Amazon, care se extinde rapid și în Germania, unde 5.000 de noi locuri de muncă vor fi create anul acesta, după cum a comunicat săptămâna trecută, Amazon.de.Pe de altă parte, criticile privind supravegherea și condițiile de muncă în cadrul companiei și al subcontractorilor săi fac valuri, intenționându-se chiar crearea unui sindicat.
13.Holdingul bancar australiano-britanic Greensill și filiala sa germană, în insolvență. Zeci de primării din Germania, în pericol de a nu-și recupera banii publici depuși Bremer Greensill Bank intră în insolvență la două săptămâni după compania-mamă, Greensill Capital. Luni, 15 martie, autoritatea de supraveghere financiară din Germania, Bafin, a depus o cerere la Curtea Districtuală din Bremen pentru deschiderea procedurii de insolvență a filialei germane a companiei britanice de servicii financiare.
14.Germania: Ministrul Sănătății și soțul său, implicați în afaceri controversate cu măști anti-Covid Peste o jumătate de milion de măști FFP2 a vândut Burda GmbH Ministerului federal german al Sănătății. Acest lucru reiese din documentele trimise de minister către Bundestag și ajunse în posesia publicației Spiegel. Contractele de achiziții ar putea releva un conflict de interese, deoarece Daniel Funke, soțul ministrului Sănătății, Jens Spahn (CDU), lucrează ca lobby-ist și manager de birou al reprezentanței Burda de la Berlin.
15.Criza existențială a IMM-urilor. Mijlocul de aur al economiei germane, sub asediul Covid Gastronomi, circari, artiști, organizatori de evenimente, posesori de buticuri, librării sau articole pentru copii, furnizori, prestatori de servicii… iar lista poate continua. Acești antreprenori mai mari sau mai mici, ca și mulți alții, unii cu veche tradiție, se află în Germania în criză existențială, amenințați de lockdown-uri prelungite, de birocrația acordării sprijinului „imediat” de la stat, de imprevizibilitatea viitorului afacerilor lor. Acestea sunt acum înghițite de „liniștea” din centrele orașelor, care înseamnă și un forțat declin identitar și cultural.
16.Triple alegeri în Germania. Masiv vot în plic. Scandalul afacerilor cu măști nu pare a influența opțiunile electoratului Peste 15 milioane de alegători sunt chemați la urne în Germania, în plin lockdown prelungit din motive de coronavirus. Duminică, 14 martie, au loc alegeri regionale în landurile Baden-Württemberg, Rheinland-Pfalz, ca și alegeri locale în orașele și comunele din landul Hessa. Însă mulți alegători, cu mult mai mulți decât în trecut, și-au exprimat deja opțiunile de la distanță, votând prin corespondență poștală. Potrivit datelor de până acum, numărul acestora ar fi aproape dublul celui din 2016 și se estimează chiar o creștere la două treimi. Pentru unele partide e confortabil, altele reclamă lipsa democrației exercitate direct, în fața urnei de vot și fără „influențe de acasă”.
17.Criză de calificare a funcționarilor? Costurile pentru consultanța externă în ministerele germane au explodat Peste 20.000 de bugetari lucrează în Cancelaria de la Berlin și în ministerele federale. Cu toate acestea, sute de milioane de euro din bani publici sunt plătite consultanților externi. Mai ales în anul pandemiei de Covid-19, cheltuielile pentru expertiza externă au explodat.
18.”Rapace ca vulturii”. Afaceri murdare cu măști anti-coronavirus și comisioane de sute de mii de euro încasate de parlamentari germani Scandalul din Germania referitor la achiziționarea de măști de protecție împotriva coronavirusului, în schimbul unor comisioane încasate de parlamentari ai Uniunii, se extinde. După politicianul CSU, Georg Nüßlein, și deputatul CDU din Mannheim, Nikolaus Löbel, e implicat în afaceri cu contractele pentru măști. Löbel si-a dat demisia din Comisia pentru afaceri externe din Bundestag, după ce revista Der Spiegel a relatat vineri despre plăți de comisioane în valoare de 250.000 de euro.
19.Directorul european al OMS despre „bezna științifică și politică”, prezumtiva încheiere a pandemiei în 2022 și rezervele OMS față de un pașaport digital de vaccinare Organizația Mondială a Sănătății (OMS) are serioase dubii cu privire la permisul de vaccinare anti-Covid, planificat de UE. Nu este sigur cât va dura imunitatea după vaccinare, a explicat directorul regional al OMS, Hans Kluge, într-un interviu pentru Die Welt. Acesta mai spune: „Presupun că pandemia se va termina la începutul anului 2022. Ceea ce nu înseamnă că virusul a dispărut”.
20.Bani pentru copii si fiscalitate mai blândă pentru companii pe timp de pandemie. Ce ajutoare guvernamentale a mai aprobat Germania Un bonus unic pentru copii de 150 de euro, TVA comasat la produsele alimentare din comerțul de tip catering. Familiile, restaurantele, companiile și lucrătorii independenți vor beneficia de asistență fiscală suplimentară din partea guvernului german, pentru a face față consecințelor economice ale pandemiei de Covid-19. Bundestag-ul a votat vineri cea de-a treia lege privind ajutorul fiscal Corona, care extinde anumite facilități acordate deja anul trecut.
21.Situație dramatică a comercianților cu amănuntul din Germania, sufocați de lockdown-uri Comerțul cu amănuntul din Germania, care este în prezent închis, solicită guvernului federal și guvernelor de landuri să prezinte rapid planul anunțat de ieșire din lockdown. Directorul general al Asociației Germane a Comerțului, Stefan Genth, a declarat că „mulți comercianți cu amănuntul se află într-o situație dramatică. Fără sprijin guvernamental adaptat cu precizie și fără o perspectivă de deschidere, luminile se vor stinge în centrele multor orașe, în următoarele săptămâni.
22.Cuvintele mamă și tată ar putea deveni indezirabile în limbajul parlamentar american Afară cu Shakespeare! Afară cu Aristotel și Platon! Fără mamă și tată în limbajul parlamentar american! SUA pare a se confrunta cu o totală bulversare și epurare de valori tradiționale, sub presiunea nediscriminării. Iar reforma lingvistică propusă de Democrați pentru cel de al 117-lea Congres ne duce cu gândul la Newspeak-ul din distopia lui George Orwell, „1984”. Scoaterea programatică din limbaj a cuvintelor neconvenabile duce implicit la sărăcirea gândirii, fiind un potențator al controlului și puterii grupului politic interesat.
23.Guvernul german alocă miliarde de euro contra Covid în lume, în timp ce căminele de seniori din Germania sucombă din cauza subfinanțării Angela Merkel e ca un oracol la recentul summit G7, când anunță că „pandemia nu va fi învinsă decât atunci când toate persoanele din lume vor fi vaccinate”. În plus, Germania contribuie cu peste 2 miliarde euro pentru a finanţa „vaccinuri, medicamente şi teste”, potrivit vicecancelarului Olaf Scholz. În tot acest timp, căminele pentru seniori din Germania sunt cronic subfinanțate, înregistrează decese pe bandă rulantă și dezvoltă practici care sfidează respectul pentru demnitatea umană, cuvenit unor oameni aflați la apusul unei vieți dedicate propășirii societății germane.
24.Contracte năucitoare ale unor companii care produc vaccin anti-Covid, cu exonerare de daune și garantare prin proprietăți de stat Peru se luptă din greu cu al doilea val al pandemiei de Covid-19. La fel se întâmplă în Uruguay și Argentina. Marile companii farmaceutice care produc vaccinuri anti-coronavirus pentru țările Americii de Sud (și nu numai) pun presiuni pe guverne, atât în ce privește exonerarea companiilor de răspunderea legală pentru efectele secundare ale vaccinurilor, cât și cu privire la eventuala garantare a plății acestora cu active de stat. Am putea deduce că aceste companii, favorizate de criza Corona, își extind puterea îndatorând state întregi. Negocierile pentru condiții și transparența contractelor s-au blocat și la nivelul UE.
25.Lockdown-ul dur în Germania se prelungește încă o lună. Experți în drept constituțional german contestă legalitatea măsurilor prelungite discreționar În Germania, lockdown-ul dur va fi prelungit până în 7 martie. Atât guvernul federal, cât și guvernele de landuri, nu vor să relaxeze restricțiile în virtutea cărora, potrivit unei martore oculare, „practic totul este închis” și „te poți vedea doar cu câte o persoană”. Argumentul principal invocat de cancelarul Angela Merkel și miniștrii săi este „răspândirea noilor variante de virus”.
26.Cancelarul austriac Sebastian Kurz sprijină Nord Stream 2: „Oricine crede că noul gazoduct ar fi doar în interesul Rusiei, greșește” Disputa în jurul gazoductului Nord Stream 2 s-a încins din nou, în contextul condamnării lui Alexei Navalnîi, în urma căreia SUA si UE vor să impună noi sancțiuni Rusiei. Din vecinătatea Germaniei s-au ridicat însă voci care susțin continuarea proiectului. Potrivit cancelarului austriac, Sebastian Kurz, gazoductul este în interesul multor țări din UE. „Oricine crede că noul gazoduct ar fi doar în interesul Rusiei, greșește”, a spus el la finele săptămânii trecute, citat de publicația austriacă Die Presse.
27.Ministrul Sănătății german despre infarcte și viața mai puțin stresantă în timpul pandemiei Ministrul federal al Sănătății, Jens Spahn, este de parere că pe alocuri, prin lockdown-urile impuse de pandemie, „viata a devenit mai puțin stresantă...” El a mai declarat, la conferința de presă de vinerea trecută, că nu există „dovezi fiabile reieșite din datele de tratament medical” cu privire la consecințele izolării.
28.Angela Merkel la Forumul Economic Mondial de la Davos: „Chiar avem nevoie de această Mare Resetare?” Transhumanism si micul secret al lui Klaus Schwab În timpul Forumului Economic Mondial (WEF) de la Davos, cei mai puternici lideri de stat din lume și-au dat reciproc mâna, deși întâlnirea a fost virtuală. Moderat de fondatorul WEF, Klaus Schwab, în dialog a intrat și cancelarul german, Angela Merkel. Ea vorbit, printre altele, despre Marea Resetare care, în contextul pandemiei coronavirusului, stă pe agenda unora care vor să schimbe fața lumii. „Chiar avem nevoie de această Mare Resetare?” a întrebat Merkel. Însă Klaus Schwab își trâmbițează mai departe propriile idei, chiar dacă într-o mică problemă „de sănătate” a ales să tacă chitic.
29.Câștigătorii din criză: banca elvețiană UBS își dublează profitul și scapă de ancheta din Germania privind evaziunea fiscală Banca elvețiană UBS a trecut cu brio prin primul an al pandemiei de Covid-19, reușind să-și dubleze profitul. Datorită creșterii pieței bursiere, anul trecut cea mai mare bancă elvețiană și-a majorat profiturile cu 54 %, la 6,6 miliarde de dolari net, după cum relevă raportul pe ultimul trimestru, al UBS.
30.Germania, mașină de spălat bani murdari, potrivit unui raport confidențial al Curții Federale de Conturi. Numerarul la control Un raport confidențial al Curții Federale de Conturi germane arată că guvernul Angelei Merkel și guvernele regionale eșuează în lupta împotriva spălării banilor. Auditorii solicită acum limite maxime pentru plățile în numerar. „Germania este un hotspot pentru cei care spală bani” scrie Handelsblatt, în 24 ianuarie, în legătură cu acest raport, potrivit căruia, aproximativ 100 de miliarde de euro sunt spălate, anual, în Germania. Pe lângă sectorul financiar, scenele pe care se joacă cu bani murdari sunt tranzacțiile imobiliare, comerțul cu mașini și piața de artă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 39 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by