Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 946 rezultate
1.Un pamfletar german știa despre capcana întinsă ex-vicecancelarului austriac Strache, înainte ca informația să apară în presă Jan Böhmermann este un pamfletar TV german ale cărui satire au provocat numeroase controverse, chiar și la cel mai înalt nivel. După ce a fost proces cu Erdogan, pe care l-a făcut praf cu o satiră porcoasă, și la un pas de proces cu Merkel, căreia nu i-a plăcut o poezie, Böhmermann este acum din nou în atenția publică. Și anume legat de marele scandal din Austria, în urma căruia vice-premierul a demisionat și guvernul se confruntă cu ample proteste de stradă. Böhmermann transmisese la TV-ul austriac, încă din luna aprilie, detalii despre vizita lui Strache la Ibiza. Joi, 16 mai, cu o zi înainte ca video-urile să apară public, el anunțase: „Poate că mâine arde Austria” .
2.Verdict pentru concernul Bayer in SUA: două miliarde dolari daune unei familii afectate grav de glifosat Presiunea asupra concernului Bayer crește. Compania germană producătoare de îngrășăminte chimice și produse farmaceutice a pierdut în Statele Unite al treilea proces care viza erbicidul glifosat. Compensația stabilită de instanța de judecată din Oakland e uriașă, reclamanții urmând să primească peste 2 miliarde de dolari. Bayer a anunțat că va face apel.
3.O dronă a provocat haos la aeroportul din Frankfurt am Main Din cauza reperării unei drone, în plin trafic de dimineață, operațiunile de zbor de la aeroportul din Frankfurt au trebuit să fie suspendate. Din motive de securitate, aproape o oră nu s-au operat decolări și aterizări, a declarat un purtător de cuvânt al operatorul aeroportului, Fraport, pentru Hessenschau.de. Blocajul a dat peste cap traficul aerian, 127 de zboruri au fost anulate. Se prefigurează întârzieri pe parcursul zilei de joi.
4.Îngheț pe toată linia. Secretarul de stat american Mike Pompeo își contramandează în ultimul minut vizita la Berlin Deși este în funcție de un an, secretarul de stat al SUA urma să viziteze azi Germania, pentru prima dată. Germania ar fi fost a 39-a țara vizitată de Mike Pompeo, în turul său european. La Berlin el urma să sosească din înghețatul Nord. Este oarecum simbolic, deoarece relațiile germano-americane sunt și ele la temperatura minimă. Și totuși, n-a fost să fie. În ultimul moment, vizita a fost contramandată, relatează Morgenpost.de. Pentru a câta oară?
5.Proiect de lege în Germania: 2.500 Euro amendă pentru cei care refuză vaccinarea împotriva rujeolei Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, vrea să impună obligativitatea vaccinării împotriva rujeolei la copiii de grădiniță și de vârstă școlară. El amenință cu amenzi mari și o eventuală excludere de la grădiniță. Amenzile ar putea fi de până la 2500 de euro, a declarat politicianul CDU, publicației Bild am Sonntag.
6.Alegeri europarlamentare 2019: Zeci de secții de votare în plus pentru diaspora, unele în biserici Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a publicat „Lista secțiilor de votare din străinătate la alegerile pentru membrii din România în Parlamentul European din 26 mai 2019“. Spre deosebire de alte alegeri, la care a ieșit scandal din cauza cozilor la unele secții, acum guvernanții par a se fi întrecut pe sine. Sunt 441 de locații unde se poate vota, printre care multe biserici.
7.Mega-fuziunea dintre Deutsche Bank și Commerzbank nu va mai avea loc, negocierile au eșuat Planurile pentru o mega-fuziune bancară la Frankfurt, între Deutsche Bank și Commerzbank, au căzut. Discuțiile preliminare au rămas fără rezultat. Ambele părți confirmă oficial rezultatul negocierilor, după cum relatează mass-media germană. Primele reacții la bursă sunt foarte diferite. Cele două mari instituții private de credit din Germania nu doresc să fuzioneze într-o nouă structură financiară națională.
8.Ambalaje ca la nemți. Grupul german Thimm își continuă investițiile în România Producătorul de ambalaje german Thimm continuă să-și dezvolte fabricile din zona Sibiului, extinzându-și investițiile. Michael Weber, șeful Corporate Marketing al firmei, declară pentru presa locală din Göttingen că "dezvoltarea continuă a capacităților de producție este un demers consecvent în strategia noastră de internaționalizare și de investiții". Complexa instalație, pusă în funcțiune la mijlocul lunii aprilie, va tripla capacitatea de producție, după cum precizează responsabila pentru comunicare a firmei, Nicole Gloth.
9.Adio, bancnotei de 500 Euro, care nu va mai fi tipărită în Germania și în Austria Zilele bancnotei de 500 euro sunt numărate. Consiliul Băncii Centrale Europene (BCE) a decis încă de acum doi ani sistarea emisiunii problematicei bancnote, care ar stimula finanțarea de activități teroriste și spălarea de bani. Pentru a asigura o trecere lină la seria de bancnote Euro-2, Bundesbank-ul german și Banca Națională a Austriei au hotărât, inițial, să continue tipărirea acesteia. Însă în 26 aprilie e „Schluss“, adică gata cu tipărirea de bancnote liliachii. Nu toată lumea întâmpină vestea cu relaxare, enervați sunt mulți cumpărători de mașini, obișnuiți să plătească cash.
10.Asalt la vaca germană de muls. Grecia amenință cu confiscarea activelor germane, pentru pretinse sute de miliarde euro compensație de razboi, Polonia îi urmează exemplul Grecia dezgroapă din nou securea războiului cu Germania, după peste 70 de ani de la încheierea celui de-al doilea război mondial și un faliment de stat iminent în 2010, evitat și cu ajutor german. Miercuri, în Parlamentul de la Atena, după 12 ore de dezbateri, s-a decis solicitarea oficială de reparații de război în favoarea Greciei, de până la 300 de miliarde euro. Iar lucrurile nu s-au oprit doar la atât: potrivit unor surse citate de Spiegel, Atena ar veni și cu amenințarea „confiscării averii germane“, de pe teritoriul său.
11.Spovedanie to go – în Germania mulți oameni cer iertarea păcatelor pe net În săptămânile premergătoare Paştelui, a devenit o tradiţie ca românul să meargă la biserică, pentru a se spovedi. Această taină e uneori tratată cu seriozitate, alteori e doar o rutină, o formalitate lipsită de căinţă şi dorinţa reală de îndreptare a greșelilor. În Germania, spoveditul la preot e din ce în ce mai nepopular. Nu tot așa stau lucrurile pe Internet, unde sute de oameni își mărturisesc zilnic pașii strâmbi pe site-uri de spovedanii, sub protecția anonimatului, pe alocuri cu textul la vedere. Unii reprezentanți ai bisericii se îndoiesc de conexiunea online cu Iisus, ca și de iertarea păcatelor mărturisite pe net.
12.VIDEO Criza locuințelor și chiriilor în Germania – la Berlin se organizează referendum pe tema exproprierii Zeci de mii de oameni au ieșit sâmbătă la proteste de stradă în Germania, pentru găsirea unei soluții „de locuit“. În această tot mai acută problemă, a crizei de locuințe și a chiriilor nerușinate din marile orașe germane, președintele grupului parlamentar al Verzilor din Bundestagul german, Robert Habeck, nu exclude varianta exproprierilor. Într-un interviu acordat publicației Die Welt, el spune: „La o adică, trebuie să urmeze exproprierea“.
13.VIDEO Rammstein Countdown – noul LP al trupei hardrock germane stârnește un imens interes, dar și scandal După o serie de speculații referitoare la titlul și data apariției noului album al trupei hardrock germane, Rammstein, iată că lucrurile s-au clarificat. În 17 mai apare pe piață LP-ul lor, „Deutschland”, după zece ani de pauză de înregistrări, însă cu foarte multe concerte ale formației, în tot acest timp. Prima melodie, care dă și titlul albumului, are de joia trecută, când clipul oficial a apărut pe youtube, 24 de milioane de vizualizări. Scenele controversate din videoclip se referă la deținuți atârnați în ștreang de naziști.
14.Târgul tehnologic de la Hanovra – 5G și demonstrația de forță a intrării industriei în era digitală Hannover Messe, cel mai mare târg industrial din lume, se deschide duminică, sub semnul 5G și cu întrebarea: „Cum se dezvoltă industria,mai departe?”. Industria 4.0 este viziunea unor procese de producție din ce în ce mai relaționate, în care inteligența artificială joacă un rol tot mai hotărâtor. Cancelarul german Angela Merkel va lua parte mâine la deschiderea târgului expozițional, care va avea loc în perioada 1-5 aprilie la Hanovra, reunind 6.500 de expozanți și la care țara parteneră de anul acesta este Suedia. La Târg participă și România, cu tehnologie și produse IT de vârf.
15.Germania ia viteză în rețea. La licitația de frecvențe 5G s-a depășit pragul de 1.2 miliarde euro Trei giganți și un pitic în telecomunicații participă la licitația pentru frecvențele folosite în tehnologia 5G, care urmează a fi generalizată în Germania. Licitația a început săptămâna trecută. La runda a 85-a, din 28 martie, suma totală licitată a fost de 1.211.409.000 euro, după cum înregistrează joi site-ul Agenției federale de Rețea, Bundesnetzagentur.de. Sumele colectate la final merg la bugetul federal.
16.Proteste de amploare în Germania față de legea europeană a copyright-ului în internet Zeci de mii de persoane, majoritatea tineri, au protestat sâmbătă la Berlin, München și în alte orașe germane, împotriva reformei legii copyright-ului, planificate de Parlamentul European.
17.Armata de consilieri gras plătiți a Ursulei von der Leyen. Cade ministrul Apărării german? La Berlin circulă zvonul că ministrul Apărării, Ursula von der Leyen (CDU), ar cocheta cu demisia. O cauză ar putea fi scăderea bugetului pentru Apărare, planificată de ministrul de Finanțe pentru următorii patru ani, contrar angajamentelor luate de von der Leyen, față de NATO și americani. O altă cauză ar fi starea, pe alocuri deplorabilă, a dotărilor din Armată. Iar cireașa de pe tort ar fi scandalul început la finele anului trecut, referitor la cele 716 milioane euro, plătite de ministerul apărării pe contracte de consultanță nesupuse vreunei licitații. În discuții apare și firma de consultanță McKinsey, unde David von der Leyen, fiul Ursulei von der Leyen, este asociat.
18.​​VIDEO Colaps live la televizor. Cât câștigă un prezentator de știri german, punându-și la final sănătatea în pericol Zece milioane de telespectatori au fost joi martorii unui moment în care vechiul și reputatul știrist de la prima televiziune germană, ARD, n-a mai făcut față momentului. Apatic și slabit în timpul prezentării știrilor, Jan Hofer abia se ținea pe picioare, sprijinindu-se de masă, la finalul celor nouă minute de emisiune. În presa germană s-a speculat despre un colaps, dar redactorul-șef al ARD Aktuell, Kai Gniffke, constată doar că a fost „prea lungă“ filmarea care reda scena în direct. Cât de mare e miza, ca un jurnalist să-și pună sănătatea în pericol, lucrând până la epuizare?
19.Lege mai blândă privind mașinile pe motorină, adoptată de Bundestagul german Interdicțiile de conducere în orașele germane vor fi aplicate în viitor doar începând cu o încărcătură de 50 micrograme de oxid nitric (NO2) pe metru cub de aer. Un amendament corespunzător la Legea federală împotriva poluării a fost adoptat săptămâna aceasta, de Bundestag. „Interdicțiile sunt o măsură dură, fiind adecvate doar atunci când nu se întrevăd, în curând, posibilități ca limitele să poată fi respectate“, a declarat secretarul de mediu, Florian Pronold (SPD). Astfel, legea germană se arată mai blândă cu șoferii care conduc mașini poluante decât sunt recomandările UE.
20.Proteste de stradă ale elevilor, modelul Greta și votul de la 16 ani în Germania Săptămâni la rând, elevii din Germania au chiulit vinerea de la școală, ca să iasă la demonstrații pentru viitorul lor. Și pentru viitorul planetei, deoarece protestele, începute sub motto-ul „Greve școlare pentru climă“, s-au transformat într-o mișcare globală. Fridays for Future o au ca portavoce pe adolescenta Greta Thunberg, iar aceste proteste au dat naștere unei aprinse dezbateri publice și în politica germană - dacă dreptul de vot la nivel federal nu ar trebui acordat tinerilor, începând cu vârsta de 16 ani. Există voci pro și contra acestei eventuale legiferări, care ar putea schimba radical procesul și rezultatul electoral.
21.Șefa creștin-democraților germani, criticată pentru ironiile la adresa toaletelor pentru al treilea gen Liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer (AKK), primește aplauze la scenă deschisă pentru glumele sale referitoare la toaletele pentru al treilea sex. Dar și critici. Un politician FDP scrie pe Twitter că aceasta a fost „o zi a rușinii”, chiar dacă Germania e în carnaval și se cere lejeritate. Se pare însă că romano-catolica AKK, cu opinii tranșante și controversate despre „al treilea gen” și căsătoriile homosexuale a atins, prin remarcile sale satirice, un nerv.
22.Liviu Dragnea comparat cu Viktor Orban, în presa germană Într-un articol apărut vineri în varianta online a cotidianului berlinez de orientare liberală Tagesspiegel, autorul, Hans Monath, trece în revistă diverse critici la adresa PSD-ului românesc, exprimate atât de politicieni din spectrul politic de dreapta, cât și de „colegi” din SPD-ul german. Autorul îl asociază negativ, sub semnul întrebării, pe președintele SPD, Liviu Dragnea, cu premierul maghiar, titrând: „Nu chiar așa de rău ca Orban?”
23.Doliu după Karl Lagerfeld. Îngerul său poartă Chanel „Karl a fost pulberea mea de stele, m-a transformat dintr-o fată germană timidă, într-un supermodel”, spune Claudia Schiffer, într-o postare pe Instagram. „El este de neînlocuit. E singura persoană care poate face alb-negrul colorat. Îi voi fi recunoscătoare pentru totdeauna”. Magnatul modei a murit în dimineața zilei de 19 februarie, la o clinică din Paris. Vreme de peste o jumătate de secol, a dat tonul în haute-couture, printre altele resuscitând marca Chanel, purtată de vedete și somități. Lagerfeld a fost și Pygmalion-ul unor supermodele renumite, pe care le-a transformat în îngeri pășind pe catwalk.
24.Numărătoarea inversă pentru alegerea primului procuror-șef al UE. Cum se prezintă candidatul german și cel francez Pe cât de mediatizată este Laura Codruța Kövesi, candidata de origine română la funcția de procuror șef a nou înființatului Parchet European, pe atât de discretă este prezența în spațiul public a celorlalți doi magistrați “de pe lista scurtă“. Este vorba de germanul Andrés Ritter (54 de ani) și francezul Jean-François Bohnert (58 de ani), care are reale simpatii pentru vecinii germani. Va înclina citarea lui Kövesi la Secția de investigare a infracțiunilor din Justiție, pentru trei presupuse infracțiuni, balanța în favoarea unuia dintre cei doi?
25.Cu un necesar anual de 260.000 de imigranți, Germania își deschide și mai tare porțile angajaților străini calificați Germanii fac analize și previziuni de specialitate pe termen lung, pentru a putea gestiona marea problemă a lipsei de forță de muncă. Un astfel de studiu, al fundației Bertelsmann, a fost făcut public ieri și anunță că Germania are nevoie anual de 260.000 de migranți non-germani, pentru a-și putea acoperi necesarul de forță de muncă, până în 2035. Pentru anul 2060, previziunea ajunge la aproape o jumătate de milion.
26.UPDATE Berlinul și Parisul au ajuns la un foarte interesant compromis în disputa privind gazoductul Nord Stream / Guvernul României: Președinția României la Consiliul UE a obținut mandat pentru inițierea negocierilor pe revizuirea Directivei privind gazele naturale În disputa asupra conductei de gaz din Marea Baltică, Nord Stream 2, Germania și Franța au ajuns la un compromis, relatează prima televiziune germană, ARD, pe pagina sa online. Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a înregistrat astăzi "un progres remarcabil" obținând mandatul pentru inițierea negocierilor cu Parlamentul European pe unul dintre cele mai sensibile și mai importante dosare legislative ale agendei europene - revizuirea Directivei privind Gazele Naturale. Demersul inițiat de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene a beneficiat de o largă susținere din partea statelor membre, a transmis Guvernul.
27.Jocuri de culise înainte de votul european privind directiva care ar complica proiectului gazoductului ruso-german. Germania ar pune presiune pe Franța și pe România, care are președinția Consiliului UE În disputa privind proiectul gazoductului ruso-german Nord Stream 2, Guvernul federal ar fi exercitat presiuni asupra Franței și României, relatează Finanznachrichten, din surse guvernamentale citate de Bild.de. Aceste presiuni s-ar referi la un vot favorabil proiectului în cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți ai Consiliului European de vineri după-amiază. În acest scop, cancelarul german Angela Merkel (CDU) a vorbit la telefon miercuri seară cu premierul român Viorică Dăncilă. De asemenea, președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, ar urma să aibă o convorbire telefonică vineri, cu câteva ore înainte de vot, cu președintele român Klaus Iohannis.
28.Cine se ascunde în spatele discounter-ului rusesc Mere, proaspăt inaugurat în Germania, prezent și în România? Au venit rușii în Germania. La Leipzig, discounterul rus Torgservis și-a inaugurat prima filială, cu câteva zile în urmă, sub numele Mere. În următorii doi ani, peste 100 de magazine ale acestui „vânzător pe paleți”, promițând produse cu pana la 20% mai ieftine, sunt așteptate să se deschidă în Germania. „Așa arată marele atac la Aldi si Lidl?” titrează Bild, intr-un reportaj la deschidere, urcat pe Youtube. Dar oare cine se află în spatele retailerului cu prețuri de dumping, care a facut primul pas și în România?
29.Revoluție anunțată în sistemul de pensii german. Creșteri cu până la 447 de euro pe lună ce vizează 3-4 milioane de persoane, majoritatea femei Ministrul Federal al Muncii și Asistenței Sociale din Germania, Hubertus Heil, a prezentat un concept pentru pensia de bază, unul din punctele convenite în acordul marii coaliții de guvernare germane. Este un program de miliarde de euro, care va majora, cu până la 447 de euro pe lună, pensia a trei până la patru milioane de foști salariați cu venituri mici.
30.75 de ani de la asediul Leningradului. Guvernul federal german acordă ajutoare în valoare de 12 milioane de euro victimelor de razboi În timpul asediului Leningradului (azi St. Petersburg) de către armata hitleristă, au murit un milion de oameni. La aniversarea din 27 ianuarie a 75 de ani de la tragicul eveniment din timpul celui de-al doilea razboi mondial, Rusia comemorează victimele asediului printr-o mare paradă militară, iar Germania își pune, încă o dată, cenușă în cap. Guvernul federal intenționează sa acorde o compensație supraviețuitorilor și „să sprijine proiectele de înțelegere germano-rusă“, cu 12 milioane de euro.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 32 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version