Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 998 rezultate
1.Șoc la alegerile pentru președinția SPD german, viitorul Marii Coaliții de guvernare este incert Norbert Walter-Borjans și Saskia Esken sunt noii președinți ai Partidului Social Democrat german. Sâmbătă seară a avut loc al doilea tur de scrutin al bazei SPD, în care au rămas două tandemuri: una considerată pragmatică, a două idealist-socialistă, potrivnică perpetuării Marii Coaliții de guvernare din Germania (GroKO). Borjans și Esken întruchipează această a doua tendință, prin urmare săptămâna viitoare ar putea fi martora unui cutremur în guvern. Mai toată presa germană se întreabă: „Se rupe GroKO?”
2.Alegeri pentru președinția Partidului Social-Democrat german. Vor câștiga pragmaticii sau idealiștii de stânga? Ultimul vot a fost dat, acum se face numărătoarea voturilor pentru șefia Partidului Social Democrat german. A fost o lungă căutare, care a durat șase luni. În seara zilei de sâmbătă, 30 noiembrie, în Casa Willy Brandt se va stabili cine va conduce cel mai vechi partid din Germania. SPD se află la guvernare alături de Uniunea de centru-dreapta, CDU/CSU, prin urmare alegerile sunt de mare importanță și pentru viitorul coaliției de guvernare din Germania.
3.Die Welt despre România ca „stat de țărani al Europei“ și „unul dintre cei mai mari profitori ai UE“ Într-o analiză a unui tânăr jurnalist apărută în Welt.de, România apare ca o cu totul altfel de țară decât este văzută ea, dinăuntrul ei. În articolul „Statul de țărani al Europei trece printr-un boom împiedicat”, țara este considerată ca fiind „unul dintre cei mai mari profitori ai UE” și într-o creștere economică substanțială, deși „corupția îi sperie pe investitori”. Articolul a apărut în ediția de sâmbăta, înaintea primului tur de scrutin al alegerilor prezidențiale și îi aparține lui Felix Eick, un tânăr jurnalist german de la Axel Springer SE. „Situația e bună între Dunăre și Prut”, scrie acesta.
4.Suspectul în cazul înjunghierii fiului fostului președinte federal, von Weizsäcker, este un cetățean german de 57 de ani Suspectul în cazul atacului mortal asupra medicului-șef din Berlin, Fritz von Weizsäcker, nu era pacient al clinicii în care s-a întâmplat fapta, după cum a spus un purtător de cuvânt al poliției miercuri, postului NTV. Nu exista încă informații despre sănătatea mentală a bărbatului de 57 de ani.
5.Adio taxei de solidaritate cu Estul Germaniei, care va fi plătită doar de cei foarte bogați Majoritatea cetățenilor din Germania nu mai trebuie să plătească taxa de solidaritate, începând cu 2021. Taxa va fi desființată pentru aproximativ 90 la sută din plătitori, doar cei bogați vor plăti în continuare. Decizia s-a luat joia trecută, în Bundestagul german. Prin această hotărâre legislativă, care urmează a fi adoptată și în Cameră superioară a Parlamentului german (Bundesrat), familiile ar putea fi scutite de plata a peste 1500 de euro pe an.
6.Dueliști spate în spate Un extraordinar serial danez cu temă politică, difuzat acum câțiva ani, debutează cu confruntarea live a candidaților la funcția de premier. O funcție decizională de vârf, într-o monarhie. „Borgen – intrigi periculoase” nu a fost tradus și difuzat în România. Păcat! Este o lecție de calitate, cu privire la confruntările care apar în democrație. Candidații stau față în față, iar presa îi provoacă, așa cum e și firesc, ca a patra putere în stat. Electoratul este chemat să îi judece, în urma unui duel frontal.
7.Coaliția de guvernare din Germania s-a pus de acord în ce privește pensia de bază, care se va acorda începând cu 2021 După luni întregi de dezbateri și negocieri, coaliția de guvernare din Germania a ajuns ieri la o înțelegere privind „pensia de bază”. Obiectivul acesteia este: oricine a lucrat, trebuie să aibă mai mult la bătrânețe, decât venitul minim garantat. Ea va fi introdusă la 1 ianuarie 2021 și se aplică persoanelor deja pensionate, ca și viitoarelor pensionări.
8.Presa germană despre primul tur al prezidențialelor. Va fi un vot „tineri contra bătrâni”? Presa de limbă germană urmărește cu mare interes primul tur al alegerilor prezidențiale din România, dându-l ca favorit, în opțiunile electoratului, pe actualul președinte, Klaus Iohannis. Acesta este reliefat nu doar ca etnic german, ci și ca un declarat luptător anticorupție. În plus, el pare a fi sesizat faptul că trebuie să mizeze pe electoratul tânăr, fapt evidențiat în pozele de campanie, dar și în unele articole care îl prezintă ca speranță a tinerilor, contra vârstnicilor, ultimii aparent încorsetați în opțiuni vechi.
9.Votul diasporei la prezidențiale – un început șchiop, dar și un efort enorm. Ce sesizează înscrișii la votul prin corespondență Cu chiu cu vai, dintre milioanele de români apreciate că ar trăi peste granițele României, 80.000 s-au înregistrat, fie pentru votul prin corespondență, fie pentru cel la o secție de vot din diaspora. Este puțin, dar e un început. Un început șchiop, deoarece posibilitatea votului prin corespondență ar fi trebuit acordată și românilor din țară. În Germania, un sfert din electorat, peste 15 milioane de oameni, votează „în plic”. Trei zile la rând va putea vota diaspora română, iar numărul secțiilor de vot s-a triplat în vederea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2019. Și totuși, unii români deja semnalează probleme, întâmpinate la înscrierile „din timp”.
10.Spiegel: Siegfried Mureșan este favorit la București pentru funcția de comisar european / Triumful bărbaților la vârful Comisiei Europene Respectarea parității de gen în Comisia Europeană pare a fi un obiectiv ratat pentru Ursula von de Leyen după respingerea candidatelor Franței și României, Sylvie Goulard și Rovana Plumb, și înlocuirea lor cu bărbați, scrie Spiegel. Publicația menționează că la București favorit pentru funcția de comisar al transporturilor ar fi europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan.
11.Un român dezvăluie mizeriile de care a avut parte la o fabrică de mezeluri germană, suspectată a fi focar pentru cazuri de listerioză În scandalul listeriozei, care a dus la trei decese în ultimii doi ani în Germania, un român face dezvăluiri uluitoare, referitor la igiena și condițiile de lucru la un producător de mezeluri din Hessa. El vorbește despre un număr excesiv de ore suplimentare care trebuiau prestate, despre condiții umilitoare de cazare și despre salamuri degradate, reambalate și vândute din nou.
12.Problema lui Koleka, sau cum se glumește pe seama șoferilor români în străinătate Nenumărați șoferi profesioniști români circulă cu camioane încărcate, pe autostrăzile Europei. Într-o parcare din Germania, între Nürnberg și Ingolstadt, șoferul unui TIR cu număr de Bihor a decis să facă în cabină curățenie generală. Un alt șofer a fotografiat mormanul de lucruri scoase pe jos. Apoi le-a postat pe facebook, într-o colectivitate de conducători auto, cu textul “Koleka cleans his apartment for the next driver…” Și astfel vedem nu doar câte poate aduna omul pe drumuri, dar și ce înseamnă Koleka, în limbaj “șoferesc”.
13.Huawei, liber în 5G pe piața germană, cu girul lui Merkel După dezbateri de luni de zile în guvernul german, acum s-a luat decizia: furnizorul chinez Huawei poate furniza componente pentru întreaga rețea germană 5G. „La presiunile Cancelariei germane, Berlinul renunță la interzicerea tehnologiei mobile chineze. Politicienii din coaliție critică decizia” scrie luni Handelsblatt.de, în articolul „Merkel deschide rețeaua 5G pentru Huawei”. Cancelarul Angela Merkel se teme de o ruptură cu China, s-ar fi spus în cercurile guvernamentale.
14.Ce scrie presa germană despre căderea guvernului Dăncilă La scurt timp după căderea guvernului României, presa germană consemnează evenimentul politic al țării membre UE. „Printr-o moțiune de cenzură, opoziția din România a răsturnat guvernul. Acuzațiile la adresa premierului Dăncilă au fost incompetența, lipsa de investiții și utilizarea slabă a fondurilor disponibile de la UE”, scrie Spiegel online. Publicația germană menționează faptul că 238 de parlamentari au votat pentru moțiunea de cenzură, din partea a șase partide de opoziție.
15.Umbra neagră a recesiunii peste economia germană Comenzile din industria producătoare de mașini din Germania au scăzut dramatic în luna august. Astfel, industria-cheie a Germaniei a înregistrat o scădere a comenzilor pentru a noua lună consecutiv. În comparație cu aceeași perioadă a anului trecut, s-a înregistrat un minus de 17%, după cum a comunicat vineri, la Frankfurt, Federația Producătorilor de Mașini și Instalații. Semnalele unei recesiuni în Republica Federală sunt tot mai vizibile.
16.Războiul lui Trump cu avioanele și cașcavalul european. Lista majorărilor de taxe vamale În disputa privind subvențiile europene ale Airbus, guvernul SUA strânge șurubul. La câteva ore după hotărarea favorabilă a Organizației Mondiale a Comerțului (OMC), Washingtonul prezintă o listă de opt pagini cu produsele din Europa, care vor fi taxate vamal în plus, până la 25%. Lista a fost publicată în detaliu miercuri seara. Între țările vizate, cap de listă sunt Germania, Franța și UK. Însă și România își are locul ei pe lista suprataxărilor: la cașcaval, carne de porc și alte produse alimentare.
17.Compania feroviară TX Logistik vrea să adauge noi conexiuni între Germania și vestul României TX Logistik AG (TXL) examinează în prezent posibilitățile pentru o nouă conexiune intermodală de la Oradea, cu zona bazinului Ruhr, din Germania. În cadrul unui eveniment de prezentare, la terminalul Oradea, au fost purtate discuții preliminare cu reprezentanți din transportul de marfă și logistică, oameni de afaceri și autorități locale, relatează monitorul de transport german, Verkehrsrundschau.de.
18.Și Thomas Cook Deutschland a intrat in insolvență. Zeci de mii de turiști afectați, vacanțe blocate însă și sprijin financiar de la statul german Compania Thomas Cook Deutschland a intrat și ea în procedura de insolvență, la patru zile după falimentul companiei-mamă britanice. În prezent, sunt încă mii de turiști care au rezervat și plătit călătorii organizate de aceasta, după cum menționează presa germană. Deși săptămâna trecută era vorba că blocajul călătoriilor va avea loc în perioada 27 septembrie -13 octombrie, acesta a fost extins acum și se aplică, potrivit administratorului insolvenței, pană la 31 octombrie inclusiv.
19.O ziaristă elvețiană a investigat undercover calitatea diplomelor ABMS, unde e masterand și Alexandru Cumpănașu În articolul de presă „Un business cu bunul renume al Elveției: «Academy of Business Management Switzerland» din Zürich”, apărut la finele anului 2016, autoarea Sylke Gruhnwald relatează despre experiența sa de aplicantă „undercover”, la universitatea online ABMS. Aici este masterand Alexandru Cumpănașu, candidat la alegerile prezidențiale din România 2019. Despre studiul său la ABMS, acesta declară: „Nu este o diplomă de licență oarecare, pe care o fac toți proștii în România, la toate universitățile de doi lei”. Autoarea articolului citat este însă de altă părere, referitor la calitatea diplomelor în cauză.
20.Merkel și AKK zboară separat spre SUA, unde are loc un summit ONU de urgență pe teme climatice Inițial, cancelarul și ministrul german al Apărării urmau să zboare cu același avion în SUA. Dar luni, Merkel și Annegret Kramp-Karrenbauer zboară separat, cu două avioane. Ambele sunt subutilizate, deși se știe că zborurile poluează intens atmosfera. Iar destinațiile New York, respectiv Washington, nu erau „la ani-lumină distanță”, încât se se impună o astfel de măsură. Decizia a fost luată la două zile după aprobarea pachetului climatic al marii coaliții de guvernare din Germania, care anunță reforme și scumpiri.
21.Cea mai mare expediție arctică internațională, pe nava germană Polarstern, a luat startul și va dura un an, analizând efectele încălzirii globale și ale turismului de croazieră agresiv La 20 septembrie 2019, vasul de cercetare german „Polarstern” (Steaua Polară), pornește spre Polul Nord, din orașul norvegian Tromsø. Este vorba de cea mai mare expediție arctică care a avut loc vreodată, dupa cum apreciază presa germană. Oamenii de știință doresc să exploreze efectele schimbărilor climatice în Oceanul Arctic. Șase sute de persoane din 17 țări participă la aceasta mega-expediție, numită „MOSAiC”, față de care oamenii de știință au mari așteptari.
22.Masive proteste ecologiste contra traficului poluant, la Salonul Auto de la Frankfurt Peste douăzeci de mii de oameni au protestat sâmbătă și duminică la Frankfurt, împotriva traficului auto din ce în ce mai agresiv climatic. Câteva sute de manifestanți au blocat, încă din dimineața zilei de duminică, două intrări la Salonul Auto IAA, care și-a deschis porțile ieri. „Trimitem un semnal clar împotriva sistemului de trafic distructiv, încă reprezentat de cel mai mare show auto din lume”, au explicat presei, activiștii ecologiști din Germania.
23.Reziduul de plastic din corpul copiilor a crescut în proporții alarmante pentru sănătate, potrivit unui studiu autorizat german Aproape toți copiii și adolescenții au reziduuri de plastic în organism, potrivit unui studiu realizat de Agenția Federală de Mediu și Institutul Robert Koch, din Germania. Iar aici nu vorbim despre impactul plasticului din pungi, farfurii sau alte produse de unică folosință, ci despre cel din articole ale vieții de zi cu zi: haine, ambalaje alimentare, detergenți sau creme. În contact direct cu corpul sau cu aerul din cameră, toată lumea intră în contact cu aceste substanțe conținute în plasticuri, unele dintre ele fiind dăunătoare sănătății.
24.Spiegel: Trump ar vrea ridicarea interdicției de defrișare a aproape patru milioane de hectare de pădure „Președintele SUA, Donald Trump, a ordonat ministrului său al agriculturii, Sonny Perdue, să excludă 9,5 milioane de acri (3,8 milioane hectare) din pădurea națională Tongass din interdicția de defrișare”, potrivit Washington Post, citat de Spiegel.de. Ziarul american citează „o conversație prezidențială cu guvernatorul Alaskăi, Mike Dunleavy, la bordul Air Force One”. Decizia nu este încă confirmată. Cu toate acestea, recent au existat repetate încercări de masacrare a naturii virgine în Alaska, pentru a face loc exploatării comerciale.
25.​Volkswagen e în doliu dupa patriarhul concernului, Ferdinand Piëch Ferdinand Piëch a format grupul Volkswagen, l-a condus vreme de mulți ani și l-a propulsat în fruntea ierarhiei celor mai mari producători auto din lume. Sâmbătă, 25 august, el s-a prăbușit după cina într-un restaurant și, la scurt timp, a murit în clinica din Rosenheim. Patriahul VW avea 82 de ani. Și-a câștigat gloria făcând din Volkswagen o corporație globală, dar a fost și controversat, datorită stilului său autoritar de conducere. Într-un interviu, Piëch numește cele mai importante trei lucruri în viața sa: „Volkswagen, familia, banii”. Spre finalul carierei sale, această ierarhie pare să se fi schimbat.
26.Român condamnat în Austria pentru jefuirea unei batrâne. Dar unde sunt cele 20 de kilograme de aur? Un român de 43 de ani a fost condamnat joi, de o instanță din Viena, la patru ani de închisoare. El a furat 20 de kilograme de aur din apartamentul unei bătrâne vieneze, la instrucțiunile unui fost avocat. Acesta din urmă a profitat de prietenia cu femeia, aflând astfel ascunzișul lingourilor pe care aceasta le avea puse deoparte, pentru a nu fi nevoită să ajungă într-un azil. Lingourile însă sunt de negăsit. „Și unde este aurul? Cine are aurul? ”, a strigat bătrâna la finalul procesului, după cum relatează vienna.at.
27.Germania: ​Președintele interimar al SPD vrea reintroducerea impozitului pe avere și nu este singurul în acest sens Președintele interimar al social-democraților germani, Thorsten Schäfer-Gümbel, a dezvoltat un concept pentru impozitul pe avere, care va fi discutat luni în ședința prezidiului PSD. Într-un interviu acordat publicației Rheinische Post, Schäfer-Gümbel spune că un astfel de impozit este constituțional și ar urma să afecteze „multimilionarii și miliardarii”, precum și corporațiile.
28.Un tânăr scandalagiu afgan e ucis de poliția germană, în urma unui apel de urgență Sâmbătă seara, poliția din Saxonia Inferioară a fost chemată printr-un apel de urgență. Din informațiile primite, era vorba de o altercație între două persoane dintr-o locuință de azilanți aflată într-un cartier al orașului Stade. În timp ce forțele de ordine intrau în apartament, un tânăr afgan de 20 de ani a atacat cu o bară de haltere. La final, el a fost împușcat mortal.
29.Peste un milion de amprente „vizibile”, după imensa scurgere de date la o firmă de securizare biometrică Milioane de informații sensibile, inclusiv informații personale detaliate ale angajaților corporatiști, nume de utilizator, parole necriptate și date biometrice au fost disponibile online, potrivit raportului întocmit de platforma specializată în securitate cibernetica, vpnmentor. Experții israelieni în protecția datelor, Noam Rotem și Ran Locar, împreună cu o echipă a portalului vpnMentor au identificat o scurgere masivă de date pe platforma Biostar 2, aparținând companiei coreene Suprema, cu care se gestioneaza accesul în zone de clădire special securizate.
30.Noi presiuni americane pe contribuția germană la NATO. Trump nu va vizita Germania, ci Danemarca, pe care o acuza de „socialism nordic“ Cu puțin timp înainte de planificarea călătoriilor europene ale președintelui Donald Trump, SUA își intăresc amenințările cu o retragere parțială a trupelor sale din Germania. "Este cu adevărat jignitor să se aștepte de la contribuabilii americani să plătească în continuare peste 50.000 de americani în Germania, în timp ce germanii își folosesc excedentul comercial în scopuri interne", a declarat vineri ambasadorul SUA în Germania, Richard Grenell, agenției de presă germane dpa, citat de Sueddeutsche.de.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 34 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by