Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 1010 rezultate
1.Circ în pielea goal�� f��cut de un român pe aeroportul din München „Se pare c�� a confundat peronul cu o toalet��. Îi era, se pare, ��i prea cald” - a��a începe comunicatul poli��iei din München, despre isprava unui roman care, în pielea goal��, gesticula ��i se urina pe peronul sta��iei S-Bahn din terminalul aeroportului. Tân��rul de 25 de ani e acum „la r��coare”, îns�� nu e exclus s�� mai scoat�� ��i bani din buzunar, pentru c�� la nem��i „cur����enia e scris�� cu liter�� mare”.
2.Merkel la Moscova: „A vorbi unul cu cel��lalt este mai bine decât a vorbi unul despre cel��lalt” Au trecut aproape 5 ani de când cancelarul german Angela Merkel ��i pre��edintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit în capitala Rusiei. În mai 2015, ei au depus flori la mormântul soldatului necunoscut de la zidul Kremlinului, în amintirea sfâr��itului celui de-al Doilea R��zboi Mondial. Azi, întâlnirea lor nu are loc pe fondul unui eveniment festiv, deoarece problemele de discutat sunt actuale ��i grave. Sâmb��t��, 11 ianuarie, cancelarul a ajuns la Kremlin pentru un prânz comun de lucru, înso��it�� de ministrul german de externe, Heiko Maas.
3.Iranul desemneaz�� armata american�� drept entitate terorist�� Parlamentul iranian a aprobat, mar��i, un proiect de lege care desemneaz�� armata american�� ��i Pentagonul drept entit����i teroriste, relateaz�� agen��ia iranian�� de ��tiri, FARS.
4.Distrac��ia unui camionagiu român la lumina felinarului nem��esc ���Duminic��, în jurul orei trei diminea��a, o patrul�� de poli��ie german�� a f��cut o descoperire neobi��nuit��. Nevoia te face inventiv, se spune. Acest lucru se aplic�� ��i unui cona��ional al nostru. ��oferul de 39 de ani ��i-a tras, în camionul parcat, curent electric de la un felinar stradal. S-a uitat la televizor, s-a distrat, apoi s-a culcat. Distrac��ia cea mare a venit mai târziu.
5.Uciderea lui Soleimani ��i spirala violen��ei într-un conflict cu urm��ri de neb��nuit / Germania îndeamn�� la "calm ��i re��inere” Tensiunile dintre Statele Unite ��i Iran au crescut exponen��ial, în ultimii trei ani. Uciderea generalului iranian Qassem Soleimani a dus acum la o în��sprire dramatic�� a rela��iilor dintre cele dou�� ����ri, dar ��i la o stare critic�� pe mapamond, asociat�� de unii cu "anticamera primului r��zboi mondial". Al��ii consider�� interven��ia din 3 ianuarie drept o mascarad�� electoral��, pentru ca pre��edintele american s�� scape de procedura de demitere ��i s�� fie reales. Se pare îns�� c�� Donald Trump "o coace” Iranului înc�� de la început de mandat.
6.Companiile din Germania au strâns robinetul dona��iilor de partid, în 2019. CSU: Daimler î��i aduce contribu��ia la sl��birea democra��iei La final de an, Bundestag-ul face bilan��ul dona��iilor pentru partidele politice din Germania. În 2019 a venit surpriza în ceea ce prive��te marile dona��ii, de peste 50.000 de euro. Concernele ��i federa��iile profesionale au strâns robinetul, lovind mai ales în partidele de centru-dreapta, CDU ��i CSU. AfD nu a primit nicio singur�� dona��ie mare. Totalul a sc��zut de la aproximativ 3,1 milioane la 1,2 milioane de euro, un minus de peste 60% în anul curent. Produc��torul auto Daimler ��i-a sistat complet dona��iile c��tre partide.
7.Ungaria investe��te masiv în tehnic�� militar�� de lupt�� german�� Companiile germane de ap��rare au primit, în 2019, autoriza��ii pentru exporturi în valoare de aproape 8 miliarde de euro, dup�� ce, în ultimii trei ani, cifrele sc��zuser�� sim��itor. Opozi��ia din Parlamentul german se arat�� indignat��, deoarece aceasta înseamn�� o cre��tere cu 65% fa���� de anul anterior. Campioan�� la importurile de tehnic�� militar�� ��i armament din Germania este Ungaria, care anul acesta a investit în acest scop impresionanta sum�� de 1,77 miliarde euro.
8.Plângere penal�� pentru date ��terse de pe telefonul mobil al Ursulei von der Leyen, în contextul anchetei de la Ministerul ap��r��rii german Afacerea cu consultan��i ai ministerului Ap��r��rii german ar putea avea acum consecin��e legale, pentru pre��edinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Un politician din Partidul Verzilor a depus o plângere penal�� in rem, cu privire la ��tergerea datelor de pe telefonul mobil de serviciu, al fostului ministru al ap��r��rii german. ��i chiar daca nu o vizeaz�� direct, actualul ministru, Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU), este prins�� ��i ea în i��ele încurcatei anchete.
9.Efectele suspend��rii produc��iei la Boeing ��i solu��ia de criz�� propus�� de Trump Luni, compania Boeing a dat anun��ul oficial privitor la suspendarea produc��iei sale de avioane 737 MAX. Este o veste bun�� pentru concurentul s��u european, Airbus, îns�� una proast�� pentru cei 12.000 de angaja��i la fabrica din Renton, pentru furnizori ��i chiar pentru cota��ia la burs�� a gigantului aeronautic american. Îns�� nu cu mult timp în urm��, Boeing primea sfaturi „utile” de la Cas�� Alb��, cum ar fi rebranduirea - un artificiu care nu rezolva deficien��ele care au dus recent la dou�� accidente aviatice cu sute de victime.
10.Congresul SUA impune „sanc��iunile iadului”, ca s�� întârzie finalizarea Nord Stream 2 Într-o rar�� unanimitate cu pre��edintele Statelor Unite, democra��ii ��i republicanii americani resping Nord Stream 2. Cu pu��in timp înainte de finalizarea gazoductului M��rii Baltice, din Rusia în Germania, Congresul SUA vrea s��-l opreasc��, aplicând noi „sanc��iuni din iad”. A��a-numita „bill from hell” a fost numele dat de senatorul american Lindsey Graham unei propuneri legislative de acum doi ani, când s-a ini��iat „pedepsirea” Rusiei pentru a��a-zise imixtiuni în alegerile preziden��iale din SUA, în 2016.
11.Execu��ia unui georgian la Berlin. Ministrul german al Ap��r��rii cere ac��iuni suplimentare împotriva Rusiei, dup�� ce doi diploma��i ru��i au fost deja expulza��i În urma presupusului omor comandat al unui georgian, la Berlin, liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, a cerut ac��iuni suplimentare împotriva Moscovei, dup�� ce miercurea trecut��, Parchetul Federal a f��cut public�� starea anchetei aflate în derulare. „Exista suficiente dovezi concrete, pentru ca uciderea lui Tornike K. s�� se fi comis fie la comanda unor agen��ii de stat ale Federa��iei Ruse, fie ale Republicii Autonome Cecenia, ca parte a Federa��iei Ruse”, se precizeaz�� în comunicatul oficial al procurorului general federal.
12.VIDEO Greta Thunberg prime��te un Nobel alternativ. H��ituit�� ��i aclamat�� la Madrid, ea spune: „Am ob��inut multe, dar din nou nimic” Greta Thunberg a coborât din tren la Madrid, într-o aglomera��ie de nedescris, h��ituit�� de pres��, fani ��i contestatari. Ea a participat vineri la mitingul împotriva schimb��rilor climatice, despre care organizatorii spun c�� a atras o jum��tate de milion de oameni.
13.��oc la alegerile pentru pre��edin��ia SPD german, viitorul Marii Coali��ii de guvernare este incert Norbert Walter-Borjans ��i Saskia Esken sunt noii pre��edin��i ai Partidului Social Democrat german. Sâmb��t�� sear�� a avut loc al doilea tur de scrutin al bazei SPD, în care au r��mas dou�� tandemuri: una considerat�� pragmatic��, a dou�� idealist-socialist��, potrivnic�� perpetu��rii Marii Coali��ii de guvernare din Germania (GroKO). Borjans ��i Esken întruchipeaz�� aceast�� a doua tendin����, prin urmare s��pt��mâna viitoare ar putea fi martora unui cutremur în guvern. Mai toat�� presa german�� se întreab��: „Se rupe GroKO?”
14.Alegeri pentru pre��edin��ia Partidului Social-Democrat german. Vor câ��tiga pragmaticii sau ideali��tii de stânga? Ultimul vot a fost dat, acum se face num��r��toarea voturilor pentru ��efia Partidului Social Democrat german. A fost o lung�� c��utare, care a durat ��ase luni. În seara zilei de sâmb��t��, 30 noiembrie, în Casa Willy Brandt se va stabili cine va conduce cel mai vechi partid din Germania. SPD se afl�� la guvernare al��turi de Uniunea de centru-dreapta, CDU/CSU, prin urmare alegerile sunt de mare importan���� ��i pentru viitorul coali��iei de guvernare din Germania.
15.Die Welt despre România ca „stat de ����rani al Europei“ ��i „unul dintre cei mai mari profitori ai UE“ Într-o analiz�� a unui tân��r jurnalist ap��rut�� în Welt.de, România apare ca o cu totul altfel de ��ar�� decât este v��zut�� ea, din��untrul ei. În articolul „Statul de ����rani al Europei trece printr-un boom împiedicat”, ��ara este considerat�� ca fiind „unul dintre cei mai mari profitori ai UE” ��i într-o cre��tere economic�� substan��ial��, de��i „corup��ia îi sperie pe investitori”. Articolul a ap��rut în edi��ia de sâmb��ta, înaintea primului tur de scrutin al alegerilor preziden��iale ��i îi apar��ine lui Felix Eick, un tân��r jurnalist german de la Axel Springer SE. „Situa��ia e bun�� între Dun��re ��i Prut”, scrie acesta.
16.Suspectul în cazul înjunghierii fiului fostului pre��edinte federal, von Weizsäcker, este un cet����ean german de 57 de ani Suspectul în cazul atacului mortal asupra medicului-��ef din Berlin, Fritz von Weizsäcker, nu era pacient al clinicii în care s-a întâmplat fapta, dup�� cum a spus un purt��tor de cuvânt al poli��iei miercuri, postului NTV. Nu exista înc�� informa��ii despre s��n��tatea mental�� a b��rbatului de 57 de ani.
17.Adio taxei de solidaritate cu Estul Germaniei, care va fi pl��tit�� doar de cei foarte boga��i Majoritatea cet����enilor din Germania nu mai trebuie s�� pl��teasc�� taxa de solidaritate, începând cu 2021. Taxa va fi desfiin��at�� pentru aproximativ 90 la sut�� din pl��titori, doar cei boga��i vor pl��ti în continuare. Decizia s-a luat joia trecut��, în Bundestagul german. Prin aceast�� hot��râre legislativ��, care urmeaz�� a fi adoptat�� ��i în Camer�� superioar�� a Parlamentului german (Bundesrat), familiile ar putea fi scutite de plata a peste 1500 de euro pe an.
18.Dueli��ti spate în spate Un extraordinar serial danez cu tem�� politic��, difuzat acum câ��iva ani, debuteaz�� cu confruntarea live a candida��ilor la func��ia de premier. O func��ie decizional�� de vârf, într-o monarhie. „Borgen – intrigi periculoase” nu a fost tradus ��i difuzat în România. P��cat! Este o lec��ie de calitate, cu privire la confrunt��rile care apar în democra��ie. Candida��ii stau fa���� în fa����, iar presa îi provoac��, a��a cum e ��i firesc, ca a patra putere în stat. Electoratul este chemat s�� îi judece, în urma unui duel frontal.
19.Coali��ia de guvernare din Germania s-a pus de acord în ce prive��te pensia de baz��, care se va acorda începând cu 2021 Dup�� luni întregi de dezbateri ��i negocieri, coali��ia de guvernare din Germania a ajuns ieri la o în��elegere privind „pensia de baz��”. Obiectivul acesteia este: oricine a lucrat, trebuie s�� aib�� mai mult la b��trâne��e, decât venitul minim garantat. Ea va fi introdus�� la 1 ianuarie 2021 ��i se aplic�� persoanelor deja pensionate, ca ��i viitoarelor pension��ri.
20.Presa german�� despre primul tur al preziden��ialelor. Va fi un vot „tineri contra b��trâni”? Presa de limb�� german�� urm��re��te cu mare interes primul tur al alegerilor preziden��iale din România, dându-l ca favorit, în op��iunile electoratului, pe actualul pre��edinte, Klaus Iohannis. Acesta este reliefat nu doar ca etnic german, ci ��i ca un declarat lupt��tor anticorup��ie. În plus, el pare a fi sesizat faptul c�� trebuie s�� mizeze pe electoratul tân��r, fapt eviden��iat în pozele de campanie, dar ��i în unele articole care îl prezint�� ca speran���� a tinerilor, contra vârstnicilor, ultimii aparent încorseta��i în op��iuni vechi.
21.Votul diasporei la preziden��iale – un început ��chiop, dar ��i un efort enorm. Ce sesizeaz�� înscri��ii la votul prin coresponden���� Cu chiu cu vai, dintre milioanele de români apreciate c�� ar tr��i peste grani��ele României, 80.000 s-au înregistrat, fie pentru votul prin coresponden����, fie pentru cel la o sec��ie de vot din diaspora. Este pu��in, dar e un început. Un început ��chiop, deoarece posibilitatea votului prin coresponden���� ar fi trebuit acordat�� ��i românilor din ��ar��. În Germania, un sfert din electorat, peste 15 milioane de oameni, voteaz�� „în plic”. Trei zile la rând va putea vota diaspora român��, iar num��rul sec��iilor de vot s-a triplat în vederea alegerilor preziden��iale din noiembrie 2019. ��i totu��i, unii români deja semnaleaz�� probleme, întâmpinate la înscrierile „din timp”.
22.Spiegel: Siegfried Mure��an este favorit la Bucure��ti pentru func��ia de comisar european / Triumful b��rba��ilor la vârful Comisiei Europene Respectarea parit����ii de gen în Comisia European�� pare a fi un obiectiv ratat pentru Ursula von de Leyen dup�� respingerea candidatelor Fran��ei ��i României, Sylvie Goulard ��i Rovana Plumb, ��i înlocuirea lor cu b��rba��i, scrie Spiegel. Publica��ia men��ioneaz�� c�� la Bucure��ti favorit pentru func��ia de comisar al transporturilor ar fi europarlamentarul PNL Siegfried Mure��an.
23.Un român dezv��luie mizeriile de care a avut parte la o fabric�� de mezeluri german��, suspectat�� a fi focar pentru cazuri de listerioz�� În scandalul listeriozei, care a dus la trei decese în ultimii doi ani în Germania, un român face dezv��luiri uluitoare, referitor la igiena ��i condi��iile de lucru la un produc��tor de mezeluri din Hessa. El vorbe��te despre un num��r excesiv de ore suplimentare care trebuiau prestate, despre condi��ii umilitoare de cazare ��i despre salamuri degradate, reambalate ��i vândute din nou.
24.Problema lui Koleka, sau cum se glume��te pe seama ��oferilor români în str��in��tate Nenum��ra��i ��oferi profesioni��ti români circul�� cu camioane înc��rcate, pe autostr��zile Europei. Într-o parcare din Germania, între Nürnberg ��i Ingolstadt, ��oferul unui TIR cu num��r de Bihor a decis s�� fac�� în cabin�� cur����enie general��. Un alt ��ofer a fotografiat mormanul de lucruri scoase pe jos. Apoi le-a postat pe facebook, într-o colectivitate de conduc��tori auto, cu textul “Koleka cleans his apartment for the next driver…” ��i astfel vedem nu doar câte poate aduna omul pe drumuri, dar ��i ce înseamn�� Koleka, în limbaj “��oferesc”.
25.Huawei, liber în 5G pe pia��a german��, cu girul lui Merkel Dup�� dezbateri de luni de zile în guvernul german, acum s-a luat decizia: furnizorul chinez Huawei poate furniza componente pentru întreaga re��ea german�� 5G. „La presiunile Cancelariei germane, Berlinul renun���� la interzicerea tehnologiei mobile chineze. Politicienii din coali��ie critic�� decizia” scrie luni Handelsblatt.de, în articolul „Merkel deschide re��eaua 5G pentru Huawei”. Cancelarul Angela Merkel se teme de o ruptur�� cu China, s-ar fi spus în cercurile guvernamentale.
26.Ce scrie presa german�� despre c��derea guvernului D��ncil�� La scurt timp dup�� c��derea guvernului României, presa german�� consemneaz�� evenimentul politic al ����rii membre UE. „Printr-o mo��iune de cenzur��, opozi��ia din România a r��sturnat guvernul. Acuza��iile la adresa premierului D��ncil�� au fost incompeten��a, lipsa de investi��ii ��i utilizarea slab�� a fondurilor disponibile de la UE”, scrie Spiegel online. Publica��ia german�� men��ioneaz�� faptul c�� 238 de parlamentari au votat pentru mo��iunea de cenzur��, din partea a ��ase partide de opozi��ie.
27.Umbra neagr�� a recesiunii peste economia german�� Comenzile din industria produc��toare de ma��ini din Germania au sc��zut dramatic în luna august. Astfel, industria-cheie a Germaniei a înregistrat o sc��dere a comenzilor pentru a noua lun�� consecutiv. În compara��ie cu aceea��i perioad�� a anului trecut, s-a înregistrat un minus de 17%, dup�� cum a comunicat vineri, la Frankfurt, Federa��ia Produc��torilor de Ma��ini ��i Instala��ii. Semnalele unei recesiuni în Republica Federal�� sunt tot mai vizibile.
28.R��zboiul lui Trump cu avioanele ��i ca��cavalul european. Lista major��rilor de taxe vamale În disputa privind subven��iile europene ale Airbus, guvernul SUA strânge ��urubul. La câteva ore dup�� hot��rarea favorabil�� a Organiza��iei Mondiale a Comer��ului (OMC), Washingtonul prezint�� o list�� de opt pagini cu produsele din Europa, care vor fi taxate vamal în plus, pân�� la 25%. Lista a fost publicat�� în detaliu miercuri seara. Între ����rile vizate, cap de list�� sunt Germania, Fran��a ��i UK. Îns�� ��i România î��i are locul ei pe lista supratax��rilor: la ca��caval, carne de porc ��i alte produse alimentare.
29.Compania feroviar�� TX Logistik vrea s�� adauge noi conexiuni între Germania ��i vestul României TX Logistik AG (TXL) examineaz�� în prezent posibilit����ile pentru o nou�� conexiune intermodal�� de la Oradea, cu zona bazinului Ruhr, din Germania. În cadrul unui eveniment de prezentare, la terminalul Oradea, au fost purtate discu��ii preliminare cu reprezentan��i din transportul de marf�� ��i logistic��, oameni de afaceri ��i autorit����i locale, relateaz�� monitorul de transport german, Verkehrsrundschau.de.
30.��i Thomas Cook Deutschland a intrat in insolven����. Zeci de mii de turi��ti afecta��i, vacan��e blocate îns�� ��i sprijin financiar de la statul german Compania Thomas Cook Deutschland a intrat ��i ea în procedura de insolven����, la patru zile dup�� falimentul companiei-mam�� britanice. În prezent, sunt înc�� mii de turi��ti care au rezervat ��i pl��tit c��l��torii organizate de aceasta, dup�� cum men��ioneaz�� presa german��. De��i s��pt��mâna trecut�� era vorba c�� blocajul c��l��toriilor va avea loc în perioada 27 septembrie -13 octombrie, acesta a fost extins acum ��i se aplic��, potrivit administratorului insolven��ei, pan�� la 31 octombrie inclusiv.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 34 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by