Articole scrise de Dani Rockhoff


1 - 30 din 1038 rezultate
1.Liber la muncă în agricultura germană, pentru 40.000 de lucrători sezonieri, între care și mulți români / Condițiile și restricțiile care se vor impune Pentru a preveni imensa criză care amenință agricultura germană, patruzeci de mii de lucrători sezonieri din Europa de Est vor avea voie să vină în Germania în această lună și în următoarele. Între aceștia se află și românii, în număr mare, potrivit datelor din anii trecuți. Ministrul Agriculturii, Julia Klöckner (CDU) și ministrul de Interne, Horst Seehofer (CSU), au căzut joi de acord asupra planului care urmează a fi pus în practică.
2.Profitorii de criză: „A produce 60 sau 70 de mii de măști pe zi este ca și cum ai tipări bani“, spune un producător chinez În vreme ce toată planeta tremură sub spectrul noului virus, se nasc și prosperă profitorii de criză. Asemănători profitorilor de război. Întotdeauna, în astfel de situații unii pierd mult sau enorm, poate și viața, iar alții se umplu de bani. Am fost întrebată în legătură cu soluțiile de criză Coronavirus, ale statului german. Acestea sunt, ca și în SUA, de a pompa bani publici în economie, pentru ca aceasta să nu se prăbușească. Iar ca urmare a unor astfel de măsuri, impozitele și dările contribuabilului vor crește, negreșit, în timp ce bursele și oportuniștii prind aripi.
3.Expertă germană în finanțe, despre încercarea de izolare economică în contextul crizei Coronavirus: „Să spun că fac un zid și atunci virusul nu va pătrunde, este complet scandalos” Pe lângă dramaticele efecte asupra sănătății și vieții oamenilor, criza Coronavirusului lovește în temelia unor întregi sectoare de activitate, restructurând, pe alocuri, chiar și modul de gândire antreprenorial. O serie de specialiști și decidenți din sistemul economico-financiar caută și încearcă să ofere soluții. Ce intenții are președintele Băncii Europene de Investiții, ce vrea să producă Elon Musk, cum analizează situația fosta manageră a Lufthansa, acum membră în consiliile de supraveghere ale BMW, Deutsche Post și Johnsons Control International?
4.Premierul Bavariei proclamă starea de catastrofă în landul său, anunțând ajutoare de 10 mld. euro. „Nu este nevoie să cumpărați ca hârciogii”, recomandă acesta Într-o conferință de presă de luni, premierul bavarez, Markus Söder (CSU), a informat despre măsurile pe care Bavaria vrea să le ia pentru a limita epidemia de Corona. El a declarat starea de catastrofă.
5.Coronavirus în lume. Ce alte motive au germanii să închidă parțial frontierele / Precizările guvernului federal Granițele Germaniei spre vest și sud nu vor mai fi accesibile pentru toată lumea, începând de luni, potrivit informațiilor agenției de presă germană dpa, obținute duminică din surse guvernamentale. Guvernul federal intenționează să organizeze controale mai stricte la granițele sale cu Franța, Austria și Elveția, de la 8:00 a.m., luni dimineață. Motivul este virusul Corona, dar nu numai.
6.Migranții de la frontiera turco-greacă sunt alungați cu ventilatorul De la sfârșitul lunii februarie, aproape în fiecare zi au avut loc conflicte între migranți și poliție, la frontiera turco-greacă. Mii de oameni forțeaza trecerea graniței. Autoritățile elene folosesc acum un nou mijloc de descurajare a migranților, si anume ventilatoare uriașe. Potrivit informațiilor din cercurile militare, este vorba despre dispozitive de înaltă presiune, care sunt de obicei utilizate în tunelurile eoliene pentru parașutiști.
7.Mobilizare fără precedent a guvernului german pentru a preveni criza Coronavirusului în economie – credite nelimitate, facilități fiscale, subvenții ale șomajului tehnic, eventuale naționalizari temporare Criza declanșată de răspândirea rapidă a coronavirusului are nebănuite efecte economice și în Germania. Prin urmare, cancelarul Angela Merkel dorește să se întâlnească cu sindicatele și asociațiile de afaceri, chiar în această seară, anunță televiziunea de stat germană. Guvernul federal vrea să ajute companiile afectate de criza coronavirusului, cu programe de credit nelimitate. Acest lucru a fost anunțat de ministrul Finanțelor, Olaf Scholz, și de ministrul Economiei, Peter Altmaier, în cadrul unei conferințe de presă comune. Ultimul nu exclude nici necesitatea unor eventuale naționalizari.
8.UPDATE Cinci decedați în Germania, infectați cu coronavirus – pentru prima dată, autoritățile fac public istoricul bolilor acestora Cea mai recentă victimă a coronavirusului în Germania este un bărbat de 67 de ani, din Baden-Württemberg, după cum a anunțat Ministerul Sănătății, joi, la Stuttgart. În districtul Heinsberg a murit un pacient infectat cu coronavirus, în vârstă de 73 de ani. Prima victimă a fost o femeie în vârstă de 89 de ani din Essen, a doua un bărbat de 78 de ani, tot din Heinsberg, landul Renania de Nord-Westfalia. Acest district de la granița cu Olanda se află în „zona galbenă” pe harta difuzată marți de Institutul Național de Sănătate Publică din România. Despre cel de-al patrulea caz nu sunt încă informații, informația fiind de ultimă oră.
9.Afacere cu măști de protecție în vremea Coronavirusului. Cum a dat lovitura un tânăr de 24 de ani din Germania Ministrul Sănătății german, Jens Spahn, a dat ieri în Bundestag o declarație guvernamentală cu privire la criza declanșată de coronavirus. El a vorbit despre „noua situație” din Germania, unde în prezent există 240 de cazuri confirmate. „Epidemia de coronavirus din China a devenit o pandemie globală”, a spus Spahn, acesta subliniind că „apogeul răspândirii nu a fost încă atins”. Iată însă că un tânăr antreprenor din Heidelberg a intuit că din panica oamenilor se poate face profit.
10.Curtea Constituțională germană dă liber la eutanasie și sinuciderea asistată medical Curtea Constituțională Federală din Germania a declarat neconstituțională interdicția de sinucidere asistată medical. Verdictul a fost pronunțat miercuri, la Karlsruhe. „Există un drept la moarte autodeterminată”, a declarat președintele Curții, Andreas Voßkuhle. Aceasta include libertatea de a te sinucide și de a profita de oferte de la terți. Articolul 217 din dreptul penal german face acest lucru în mare măsură imposibil, lucru reclamat de bolnavi, medici și asistenții de suicid medical.
11.Ministrul Sănătații din Germania: „Deși rujeola este semnificativ mai contagioasă decât coronavirusul, niciun oraș nu este blocat din cauza infecțiilor cu rujeolă” Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn, a spus că deși epidemia cu noul coronavirus a ajuns în Europa, Germania este foarte bine pregătită să-l înfrunte, iar ”în vremuri ca acestea, statul trebuie să funcționeze”. „De exemplu, deși rujeola este semnificativ mai contagioasă decât virusul Corona, niciun oraș nu este blocat din cauza infecțiilor cu rujeolă”, a spus Spahn, citat de Spiegel.de.
12.Ecologiștii germani, un mic triumf în fața Tesla, care plănuiește o mega-uzină auto într-o pădure la 40 de km de Berlin Curtea Administrativă Superioară din Berlin-Brandenburg a oprit lucrările de defrișare din pădurea de lângă localitatea Grünheide, unde ar urma să se ridice fabrica Tesla. Astfel, instanța de judecată a dat curs unei plângeri venite de la Liga Verde a Brandenburgului, după cum a anunțat aceasta, sâmbătă seara. În Brandenburg, Tesla ar urma să construiască o mega-uzină de automobile electrice, fapt care a stârnit multe proteste ale ecologiștilor și ale localnicilor, care își văd amenințate comunitatea, natura și rezervele de apă din zonă.
13.Hipermarketurile Real din Germania, la un pas de vânzare. Zeci de magazine vor fi închise, mii de angajați concediați Lanțul de hipermarketuri Real din Germania este pe cale să fie vândut. Noul investitor dorește să cumpere cele 267 de sucursale, însă nu toate vor supraviețui. Acest lucru înseamnă pierderea a până la 10.000 de locuri de muncă. Olaf Koch, șeful Metro, concern căruia îi aparține Real, vrea să definitiveze acordul pană la adunarea generală anuală din 14 februarie, potrivit unor surse din interiorul companiei, citate de „Berliner Morgenpost”.
14.Dispută în Germania pe prețurile de dumping din comerț. România, cap de lista la prețuri mici și cheltuieli mari pentru alimente De când fermierii germani au ieșit cu miile în stradă, pentru a cere mai multă apreciere pentru munca lor, prețurile la produsele alimentare au devenit o problemă politică la cel mai înalt nivel, în Germania. Luni, cancelarul Angela Merkel (CDU) a discutat cu reprezentanții celor mai mari patru retaileri de produse alimentare: Edeka, Rewe, Aldi și Grupul Schwarz (Lidl, Kaufland), precum și cu reprezentanții comerțului și ai industriei alimentare, despre prețurile echitabile ale alimentelor. Pe cifre europene, Germania e cam la mijloc. România are cele mai mici prețuri la alimente în UE, dar românii alocă cei mai mulți bani la acest capitol.
15.Român condamnat pentru furtul unui set de sacrament dintr-o biserică din Elveția Un român a furat setul de sacrament din Biserica Elisabeta din Basel. Prada s-a ridicat la peste 103.000 de franci elvețieni. Marți, tânărul de de 33 de ani a apărut în fața tribunalului elvețian în jeanși albi, tricou roșu, geacă de blugi și adidași Nike, consemnează presa elvețiană. El este acuzat de furt, daune materiale și tulburarea ordinii publice, pentru care instanța a dat deja sentința: doi ani și 9 luni de închisoare. Bunurile liturgice furate însă au dispărut.
16.Fostul vicecancelar și președinte al SPD german Sigmar Gabriel trece pe un post de conducere la Deutsche Bank. Cât de imoral este un asemenea pas? Când fostul cancelar social-democrat al Germaniei, Gerhard Schröder, prelua funcția de președinte al Consiliului de Administrație al Nord Stream AG a fost scandal. Era la finele anului 2005, Schröder tocmai fusese înlocuit de Angela Merkel (CDU), iar 51% din gazoduct aparținea Gazprom-ului rusesc. Scandalul se iscase deoarece fosta demnitate publică și noul rol în economia privată se loveau cap în cap. Iată însă că istoria se repetă, deși nu cu rușii, ci cu o bancă privată germană. Fostul președinte al SPD și vicecancelar, Sigmar Gabriel, candidează la președinția Consiliului de supraveghere al Deutsche Bank.
17.Summitul Libiei la Berlin, o confruntare între „capete tari” Duminica aceasta, la summitul de la Berlin, se dorește găsirea unei căi pentru a pune capăt războiului civil din Libia. Uniunea Europeană vrea să stopeze fenomenul intensei migrații prin țara nord-africană. Declarația preliminară a summit-ului de azi, pusă la dispoziția agenției Reuters, prevede dezarmarea milițiilor anti-guvernamentale și sancțiuni mai dure, în cazul încălcării embargoului asupra armelor, decis de ONU. În plus, declarația negociată de Germania, ca gazdă, conține și un punct despre „mama tuturor războaielor”, adică petrolul.
18.În premieră, creștin-socialii germani au un candidat musulman la alegerile pentru primar. Disputa pe origini și religie scindează electoratul bavarez Nu peste mult timp, vor avea loc alegeri locale în Statul Liber Bavaria, cel mai mare ca suprafață și al doilea ca populație, din Germania. În plus, un land cu puternică tradiție catolică și un partid unic în felul său, care nu mai există în niciun alt land german: Partidul Creștin-Social (CSU). În cadrul acestuia, a apărut disputa legată de candidatura la primărie a unui musulman. Dacă, într-o anumită localitate, candidatul s-a retras din lipsă de sprijin al bazei partidului, în alta tocmai a fost votat, iar CSU are acum un candidat musulman, la funcția de primar.
19.Circ în pielea goală făcut de un român pe aeroportul din München „Se pare că a confundat peronul cu o toaletă. Îi era, se pare, și prea cald” - așa începe comunicatul poliției din München, despre isprava unui roman care, în pielea goală, gesticula și se urina pe peronul stației S-Bahn din terminalul aeroportului. Tânărul de 25 de ani e acum „la răcoare”, însă nu e exclus să mai scoată și bani din buzunar, pentru că la nemți „curățenia e scrisă cu literă mare”.
20.Merkel la Moscova: „A vorbi unul cu celălalt este mai bine decât a vorbi unul despre celălalt” Au trecut aproape 5 ani de când cancelarul german Angela Merkel și președintele rus Vladimir Putin s-au întâlnit în capitala Rusiei. În mai 2015, ei au depus flori la mormântul soldatului necunoscut de la zidul Kremlinului, în amintirea sfârșitului celui de-al Doilea Război Mondial. Azi, întâlnirea lor nu are loc pe fondul unui eveniment festiv, deoarece problemele de discutat sunt actuale și grave. Sâmbătă, 11 ianuarie, cancelarul a ajuns la Kremlin pentru un prânz comun de lucru, însoțită de ministrul german de externe, Heiko Maas.
21.Iranul desemnează armata americană drept entitate teroristă Parlamentul iranian a aprobat, marți, un proiect de lege care desemnează armata americană și Pentagonul drept entități teroriste, relatează agenția iraniană de știri, FARS.
22.Distracția unui camionagiu român la lumina felinarului nemțesc ​Duminică, în jurul orei trei dimineața, o patrulă de poliție germană a făcut o descoperire neobișnuită. Nevoia te face inventiv, se spune. Acest lucru se aplică și unui conațional al nostru. Șoferul de 39 de ani și-a tras, în camionul parcat, curent electric de la un felinar stradal. S-a uitat la televizor, s-a distrat, apoi s-a culcat. Distracția cea mare a venit mai târziu.
23.Uciderea lui Soleimani și spirala violenței într-un conflict cu urmări de nebănuit / Germania îndeamnă la "calm și reținere” Tensiunile dintre Statele Unite și Iran au crescut exponențial, în ultimii trei ani. Uciderea generalului iranian Qassem Soleimani a dus acum la o înăsprire dramatică a relațiilor dintre cele două țări, dar și la o stare critică pe mapamond, asociată de unii cu "anticamera primului război mondial". Alții consideră intervenția din 3 ianuarie drept o mascaradă electorală, pentru ca președintele american să scape de procedura de demitere și să fie reales. Se pare însă că Donald Trump "o coace” Iranului încă de la început de mandat.
24.Companiile din Germania au strâns robinetul donațiilor de partid, în 2019. CSU: Daimler își aduce contribuția la slăbirea democrației La final de an, Bundestag-ul face bilanțul donațiilor pentru partidele politice din Germania. În 2019 a venit surpriza în ceea ce privește marile donații, de peste 50.000 de euro. Concernele și federațiile profesionale au strâns robinetul, lovind mai ales în partidele de centru-dreapta, CDU și CSU. AfD nu a primit nicio singură donație mare. Totalul a scăzut de la aproximativ 3,1 milioane la 1,2 milioane de euro, un minus de peste 60% în anul curent. Producătorul auto Daimler și-a sistat complet donațiile către partide.
25.Ungaria investește masiv în tehnică militară de luptă germană Companiile germane de apărare au primit, în 2019, autorizații pentru exporturi în valoare de aproape 8 miliarde de euro, după ce, în ultimii trei ani, cifrele scăzuseră simțitor. Opoziția din Parlamentul german se arată indignată, deoarece aceasta înseamnă o creștere cu 65% față de anul anterior. Campioană la importurile de tehnică militară și armament din Germania este Ungaria, care anul acesta a investit în acest scop impresionanta sumă de 1,77 miliarde euro.
26.Plângere penală pentru date șterse de pe telefonul mobil al Ursulei von der Leyen, în contextul anchetei de la Ministerul apărării german Afacerea cu consultanți ai ministerului Apărării german ar putea avea acum consecințe legale, pentru președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Un politician din Partidul Verzilor a depus o plângere penală in rem, cu privire la ștergerea datelor de pe telefonul mobil de serviciu, al fostului ministru al apărării german. Și chiar daca nu o vizează direct, actualul ministru, Annegret Kramp-Karrenbauer (CDU), este prinsă și ea în ițele încurcatei anchete.
27.Efectele suspendării producției la Boeing și soluția de criză propusă de Trump Luni, compania Boeing a dat anunțul oficial privitor la suspendarea producției sale de avioane 737 MAX. Este o veste bună pentru concurentul său european, Airbus, însă una proastă pentru cei 12.000 de angajați la fabrica din Renton, pentru furnizori și chiar pentru cotația la bursă a gigantului aeronautic american. Însă nu cu mult timp în urmă, Boeing primea sfaturi „utile” de la Casă Albă, cum ar fi rebranduirea - un artificiu care nu rezolva deficiențele care au dus recent la două accidente aviatice cu sute de victime.
28.Congresul SUA impune „sancțiunile iadului”, ca să întârzie finalizarea Nord Stream 2 Într-o rară unanimitate cu președintele Statelor Unite, democrații și republicanii americani resping Nord Stream 2. Cu puțin timp înainte de finalizarea gazoductului Mării Baltice, din Rusia în Germania, Congresul SUA vrea să-l oprească, aplicând noi „sancțiuni din iad”. Așa-numita „bill from hell” a fost numele dat de senatorul american Lindsey Graham unei propuneri legislative de acum doi ani, când s-a inițiat „pedepsirea” Rusiei pentru așa-zise imixtiuni în alegerile prezidențiale din SUA, în 2016.
29.Execuția unui georgian la Berlin. Ministrul german al Apărării cere acțiuni suplimentare împotriva Rusiei, după ce doi diplomați ruși au fost deja expulzați În urma presupusului omor comandat al unui georgian, la Berlin, liderul CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, a cerut acțiuni suplimentare împotriva Moscovei, după ce miercurea trecută, Parchetul Federal a făcut publică starea anchetei aflate în derulare. „Exista suficiente dovezi concrete, pentru ca uciderea lui Tornike K. să se fi comis fie la comanda unor agenții de stat ale Federației Ruse, fie ale Republicii Autonome Cecenia, ca parte a Federației Ruse”, se precizează în comunicatul oficial al procurorului general federal.
30.VIDEO Greta Thunberg primește un Nobel alternativ. Hăituită și aclamată la Madrid, ea spune: „Am obținut multe, dar din nou nimic” Greta Thunberg a coborât din tren la Madrid, într-o aglomerație de nedescris, hăituită de presă, fani și contestatari. Ea a participat vineri la mitingul împotriva schimbărilor climatice, despre care organizatorii spun că a atras o jumătate de milion de oameni.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 35 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by