Articole scrise de Dana Dobre


1 - 20 din 20 rezultate
1.Asigurarea locuintei, obligatorie din 2008 Legea privind asigurarea obligatorie a locuintei va intra in vigoare de la 1 ianuarie 2008, desi autoritatile anuntau la inceputul acestui an ca proprietarii vor fi obligati sa isi asigure locuintele impotriva dezastrelor naturale de la 1 iulie 2007.
2.Note pentru imprumutati Tot mai multe banci vor transmite Biroului de Credit si informatii pozitive, pe langa situatia restantelor. Biroul va putea emite astfel o "recomandare" completa in ceea ce priveste solicitantul unui imprumut.
3.Banca Romaneasca vrea cota de 5% Crestere organica, aceasta este tinta actionarului majoritar al Bancii Romanesti, National Bank of Greece (NBG).Cota de piata este mult mai importanta decat profitabilitatea, spun sefii de la NBG.
4.Jonglerii cu DAE O valoare mare a creditului si o perioada mai indelungata, o DAE mai mica. Legea dobanzii anuale Efective (DAE), in vigoare din ianuarie 2005, obliga bancile sa afiseze acest indicator pentru creditele de nevoi personale in toate materialele publicitare.
5.Procedurile de sanctionare Comisia Europeana (CE) va initia astazi, prin intermediul unei note oficiale, procedurile legale impotriva Romaniei pentru modul de calcul al taxei de prima inmatriculare a autovehiculelor.
6.Rata daunei, peste 60% Segmentul auto genereaza pierderi la nivelul industriei din domeniu. Pierderile companiilor de asigurari generate de portofoliul auto au fost acoperite anul trecut prin infuzii totale de capital de 130 milioane de euro.
7.Asigurari pentru greselile directorilor Legea societatilor comerciale impune, din 2007, obligativitatea asigurarii de raspundere profesionala pentru directori. Miza este ca daca un angajat care a fost dat afara pe nedrept da in judecata firma pentru acest fapt si castiga in fata instantei. Daca asigurarea de raspundere a personalului de conducere (D&O) nu a fost achizitionata pe firma, aceasta este buna de plata.
8.Asigurare pentru greselile directorilor Legea societatilor comerciale impune, din 2007, obligativitatea asigurarii de raspundere profesionala pentru directori. Directorii, administratorii sau membrii Consiliului de Administratie ai unei societati sunt cei care intra in "lumina reflectoarelor" atunci cand este vorba de scandaluri iscate de falimente, fuziuni sau achizitii, ajustari ale situatiilor financiare, investigatii cu privire la tranzactiile cu actiuni etc.
9.Credite pentru romanii care muncesc legal in strainatate Pentru romanii care lucreaza in strainatate cu forme legale si contracte de munca pe perioade nedeterminate, o parte dintre bancile de acasa ofera accesul la gama de credite inclusa in portofoliu. In plus, unele banci au incheiat parteneriate cu institutii similare din tari europene, in baza carora romanii care muncesc acolo pot trimite bani acasa fara alte formalitati decat plata unui comision.
10."Batalia" bancilor se va duce pentru cucerirea mediului rural In Romania exista 16 sucursale bancare la o suta de mii de locuitori, in timp ce media europeana este de 65-70 de sucursale la acelasi numar de locuitori. Doar in Bucuresti gradul de penetrare este mai mare, respectiv de 24 de sucursale la suta de mii de locuitori.
11.Contributiile la fondurile private de pensii vor ajunge la 19 miliarde de euro Capitalul fondurilor private de pensii, rezultat din contributiile celor care vor participa, se va ridica in urmatorii 20 de ani la aproximativ 20 miliarde de euro, a declarat Mihai Seitan, presedintele Casei Nationale de Pensii si Asigurari Sociale.
12.Facilitati pentru proiecte de peste 50 milioane de euro Noua lege a investitiilor, care prevede acordarea de ajutoare de stat pentru proiectele de peste 50 milioane euro, va fi finalizata si trimisa spre aprobare Guvernului in doua saptamani, a declarat joi vicepremierul George Copos.
13.Romanii au prins gustul imprumuturilor, dar uita sa plateasca Valoarea restantelor la imprumuturile acordate de banci populatiei care au depasit perioada de 30 de zile totaliza la finele lunii februarie 187 milioane de lei noi (1.870 miliarde de lei vechi), din care 160 milioane de lei noi (1.600 miliarde de lei vechi) reprezentau datorii aferente creditelor de consum.
14.Potentialul pietei de e-commerce, peste 70 milioane de dolari Piata romaneasca de comert electronic are un potential de peste 70 milioane de dolari, a declarat recent Madalin Matica, directorul DotCommerce. Potrivit acestuia, numai prin serviciile de tranzactionare oferite de DotCommerce s-au procesat in 2005 peste 6,5 milioane de dolari.
15.Finantari nerambursabile de 5 miliarde de lei Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) a aprobat, pentru Programul national pentru sustinerea mestesugurilor si artizanatului, un buget pentru acest an de 5 miliarde de lei.
16.De astazi, pragul de detinere la SIF-uri este 1% Pragul de detinere a actiunilor emise de catre societatile de investitii financiare a fost majorat de la 0,1% la 1%, conform ordonantei privind reglementarea unor masuri financiare, aprobata in sedinta de Guvern din 14 iulie.
17.Contribuabilii vor fi scutiti de depunerea declaratiilor fiscale Contribuabilii nu vor depune anumite declaratii fiscale in caz de inactivitate temporara, pe o perioada cuprinsa intre unu si trei ani consecutivi, si daca au obtinut venituri scutite de la plata impozitului, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Finantelor prin care se defineste procedura privind regimul de declarare derogatoriu.
18.Venituri din prime subscrise de aproape 1.961 miliarde lei Compania Astra Asigurari a raportat, pentru anul 2004, un volum al primelor brute subscrise de 1.960,8 miliarde lei, din care o valoare de 1.940,9 miliarde lei a fost aferenta contractelor de asigurari generale, iar un total de aproape 20 miliarde lei a reprezentat veniturile din prime subscrise din asigurari de viata.
19.Programul RICOP s-a finalizat Jonathan Scheele, seful delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, si reprezentanti ai Ministerului de Finante au anuntat ieri finalizarea programului PHARE de restructurare a intreprinderilor si reconversie profesionala RICOP. Din informatiile prezentate a reiesit ca pe data de 3 noiembrie 2004 peste 99% din fondurile disponibile fusera contractate, respective 86,27 milioane de euro.
20.Japonezii au imbunatatit ratingurile Romaniei Agentia internationala de rating Japan Credit Rating Agency (JCR) a anuntat ieri imbunatatirea ratingului acordat Romaniei pentru imprumuturile pe termen lung. Desi rata inflatiei se mentine printre cele mai ridicate din Europa, JCR isi motiveaza decizia prin "imbunatatirea indicatorilor macroeconomici si accelerarea cresterii economice".


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by