Articole scrise de Dana Banzea


1 - 20 din 20 rezultate
1.Adevarul: Impozitul la masinile ARO, luat la ochi de Comisia Europeana Proprietarii masinilor de teren de fabricatie autohtona platesc o taxa anuala mai mica decat poseorii unor autoturisme similare din import. In afara taxarii dividendelor, considerata discriminatorie, autoritatile romane trebuie sa rezolve urgent si problema impozitului anual perceput posesorilor de ARO.
2.Adevarul: Tranzactiile imobiliare de peste 15.000 de euro, doar prin banca Plata unui bun imobil a carui contravaloare depaseste echivalentul a 15.000 de euro va putea fi realizata doar prin virament bancar, nu si prin cash, asa cum se practica in prezent. Propunerea vine din partea Uniunii Nationale a Notarilor Publici din Romania (UNNPR) si are menirea de a duce la scaderea evaziunii fiscale din domeniu.
3.Bucurestiul, asaltat de tot mai multe cereri de apartamente noi Analistii imobiliari spun ca in urmatorii 2-3 ... Chiar daca preturile au crescut, vanzarile din prima jumatate a acestui an s-au dublat. Piata rezidentiala din Capitala a fost dominata si in prima parte a acestui an de o cerere care a depasit cu mult oferta. Fapt ce a dat un avant tot mai mare preturilor la apartamentele noi ce au fost scoase la vanzare.
4.Guvernul modifica legea achizitiilor publice Pentru ca licitatiile sa nu mai fie taraganate inutil, termenele de depunere a dosarelor, inclusiv cele legate de solutionarea contestatiilor, vor fi reduse.
5.Bulgarii vin cu oferte imobiliare greu de refuzat Bulgarii vin la Targul National Imobiliar din octombrie hotarati sa cucereasca clientii romani. Si se pare ca au sanse, tinand cont ca au anuntat organizatorilor preturi de pana la patru ori mai mici comparativ cu cele anuntate de dezvoltatorii din Romania.
6.Evaziune de un miliard de euro in morarit si panificatie Fenomenul creste de la an la an, aducand statului pierderi de aproximativ 200 milioane de euro numai din neincasarea TVA. Majoritatea micilor fabrici de paine din comune sau de la marginea oraselor produc la negru. Nu platesc astfel Taxa pe Valoarea Adaugata, impozit pe profit sau pe salarii.
7.Piata chiriilor de apartamente, o necunoscuta si pentru stat Statul nu detine in acest moment informatii exacte despre piata chiriilor de apartamente. Nu are totodata nici instrumente legale de control. Astfel, nici nu-i de mirare ca preturile o iau razna, iar chiriasii se trezesc in strada in toiul noptii.
8.O zi libera costa bugetul peste 110 milioane de euro O zi decretata nelucratoare se traduce practic in pierderi bugetare pe termen scurt. Romanii nu trec pe la administratiile financiare sau pe la banci ori companii de utilitati pentru a-si achita darile, insa consuma mai mult.
9.Recuperarea creantelor devine o afacere tot mai profitabila Cabinetele de avocatura si firmele care se ocupa cu recuperarea creantelor nu duc lipsa de clienti. Numarul si notorietatea acestora din urma sunt insa strans legate de succesele ulterior inregistrate de firmele respective.
10.FMI: Romania, lidera cresterii PIB pe cap de locuitor din UE Romania a inregistrat, in perioada 2000-2006, cea mai rapida crestere a Produsului Intern Brut (PIB), de 130%. FMI apreciaza cresterea productiei, scaderea inflatiei si reducerea somajului, insa recomanda autoritatilor sa aplice o politica salariala stricta in sectorul public si sa nu cedeze presiunilor de reducere a TVA.
11.Cota unica se clatina Cota unica introdusa in Romania la 1 ianuarie 2005 a dus la o scadere a veniturilor la buget din impozitul pe venit si pe profit, situatie inregistrata si in alte state europene care au adoptat acest sistem de impozitare. Mai multe state care au adoptat sistemul cotei unice, inclusiv Romania, se confrunta cu reducerea veniturilor din impozitul pe venit si pe profit, precizeaza un studiu realizat de catre experti al Fondului Monetar International.
12.Apartamentul bucurestean costa cat unul in Viena Cresterile de preturi in pentru locuinte in apartamentele de bloc au fost, in numai doi ani, respectiv in perioada iulie 2003-iulie 2005, de peste 250% in Bucuresti si de peste 150-200%, in majoritatea municipiilor din Romania. Un apartament situat in centrul civic din Capitala costa cat unul plasat in centrul Vienei.
13.Investitii de 16 milioane de euro in noi proiecte rezidentiale La inceputul anul 2007 vor fi finalizate in Straulesti, pe malul lacului Grivita, si in Pajura doua noi proiecte rezidentiale. Investitiile se ridica la aproximativ 16 milioane de euro.
14.Impozitele pe cladiri si terenuri vor creste, in medie, cu 6% De la 1 ianuarie 2006, romanii vor scoate din buzunare mai multi bani pentru taxele si impozitele locale, intrucat nivelul acestora este reactualizat, anual, in functie de rata inflatiei. Potrivit unei hotarari de guvern adoptate in acest scop, impozitele percepute in cazul caselor, apartamentelor si al terenurilor extravilane sau intravilane vor creste in anul 2006, in medie, cu 6%.
15.Fiscul va publica, in curand, lista firmelor-fantoma Contribuabilii declarati inactivi nu mai au voie sa comande facturi fiscale. In acelasi timp, tipizatele pe care le folosesc dupa data la care au fost declarati inactivi nu sunt valabile, considerandu-se nule. O lista a tuturor firmelor-fantoma va fi publicata in curand in Monitorul Oficial si pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
16.Deciziile lui Tariceanu au crescut cota firmei lui Peter Imre Oricat ar incerca s-o scalde premierul Tariceanu, prin anumite decizii ale Cabinetului pe care-l conduce a avantajat sau, dimpotriva, a defavorizat anumite medii de afaceri. Deja sunt de notorietate anumite hotarari de guvern gratie carora firma Philip Morris, la care lucreaza Peter Imre a avut de castigat in defavoarea celorlalti competitori.Comenteaza pe forum
17.O treime din societatile comerciale romanesti functioneaza la limita legii Din cele 564.945 de societati comerciale (n.r. - societati cu raspundere limitata, societati pe actiuni sau societati comerciale pe actiuni) inmatriculate in Romania, 182.833 de firme se afla cel putin in unul dintre cazurile pentru care tribunalul ar putea pronunta dizolvarea.
18.Spre disperarea exportatorilor, leul a scapat din cusca Principalele valute continua trendul puternic descendent pe care se afla de ceva vreme. Astfel, moneda unica europeana a atins ieri nivelul pe care l-a inregistrat in decembrie 2002, iar dolarul s-a apropiat tot mai mult de valoarea pe care o avea in aprilie 2001.
19.CET-urile, reclamate la Consiliul Concurentei Asociatia Producatorilor si Importatorilor de Centrale Termice din Romania (APICT) a sesizat Consiliul Concurentei cu privire la procedurile si actiunile intreprinse de catre unele CET-uri din tara, ce au ca rezultat restrictionarea consumatorilor in procesul de alegere libera a sistemului optim de incalzire.
20.Agentii economici sunt obligati sa solicite autorizatii de functionare Incepand cu 13 octombrie, pe langa inmatriculare si inregistrare fiscala agentii economici sunt obligati sa solicite autorizatii de functionare. Daca agentul economic desfasoara activitati inaintea obtinerii acesteia, amenzile pot ajunge pana la 100 milioane de lei.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by