Articole scrise de Dan Ungureanu


1 - 7 din 7 rezultate
1.Influencers și limitele influențării devenim oare violenți dacă vedem filme violente? Suntem în vremea influenței. Mass-media, aparținând statului sau unor oameni de afaceri, cu interese ascunse sau vizibile, încep să își piardă din putere. Publicul nu mai are încredere în ele. Miliarde de oameni se tem să nu fie manipulați de guverne, lobby-uri sau afaceriști miliardari. Ca și în politică, așa și în modă : marile reviste de modă ca Vogue se eclipsează în fața unor adolescente cu vlog care fac unboxing.
2.Badantele După 2007, ridicarea vizelor și zborurile low cost au exportat șomajul României. 3,4 milioane de persoane plecate înseamnă că România are un șomaj latent de 4 milioane de persoane (3,4 milioane plecați, 400 mii șomeri, 200 de mii sau mai mulți care lucrează ”pe lângă casă” și fac o agricultură de subzistență. La 8,5 milioane de persoane ocupate, 3,4 milioane de persoane plecate înseamnă un șomaj latent de 27 %, cât aveau Statele Unite în timpul Marii Crize.
3.Mai precari decât imigranții. Muncitorii sezonieri jetabili sau neo-iobăgia sparanghelului La începutul lui iunie 2021, primăria din Maasgouw, provincia Limburg, Olanda, a transmis că a găsit cinzeci și opt de muncitori migranți într-o fermă din localitatea Linne, care trăiesc în condiții îngrozitoare și periculoase spune ziarul Binnenland. Ei au fost găsiți într-o inspecție a poliției migranților, inspecției muncii și a municipalității.
4.120 de kilometri, 30 de zile, o oră Hermina Gheorghe e o româncă plecată în Danemarca. A avut un soț și un copil. Copilul i-a murit de leucemie. I-a murit și primul soț. Al doilea copil i-a fost luat la vârsta de patru luni de către autoritățile daneze, sub pretextul că mama este depresivă, și a fost dat spre creștere unei familii de danezi. Mama are dreptul să-l vadă o dată pe lună, o oră, și face 120 de kilometri ca să-l vadă.
5.Alergeni Era firma Willms. La firma Willms Fleisch la ‎Ruppichteroth-Bröleck, în Germania. Am lucrat acolo între 2000-2004. Ne ducea acolo firma Transmit, din Brașov, care ne lua o mie de euro de persoană. Nu avea dreptul să vă ia, zic eu. Firmele de intermedieri locuri de muncă sunt plătite de angajator. În teorie sunt plătite de angajator. Dacă nu dădeai o mie de euro șpagă, nu te lua.
6.Sfârșitul emigrației Au emigrat din România spre Europa occidentală peste trei milioane de români, din 2000 încoace. O parte au emigrat spre Italia și Portugalia. Și Italia și Portugalia sunt țări de prosperitate recentă, și au fost țări sărace în perioada postbelică. Și Portugalia și Italia au avut, între 1945-1970, emigrații masive. Când românii emigrează spre Italia sau Portugalia, emigrează printre oameni care au avut rude emigrate în acei ani vitregi.
7.Profesorii si cercetatorii, victimele economiei de piata Universitatile private, cu taxa, au introdus prima bresa in sistemul invatamintului superior romanesc. Absolventii universitatilor private absolveau garantat, conform principiului Clientul nostru, stapinul nostru. Locurile cu taxa au aparut (la universitatile de stat) ca solutie de supravietuire a universitatilor de stat, unde se intra pe baza de concurs de admitere; la universitatile private, o suma de bani garanta nu doar admiterea, ci si absolvirea. Aceasta situatie a dus la migrarea studentilor cu bani si a multor cadre didactice spre universitatile private, unde salariile profesorilor erau, in acei ani, de trei sau patru ori mai mari ca la stat. Solutia locurilor cu taxa in universitatile de stat a fost una de supravietuire. Universitatile private, mere putrede de la bun inceput, le-au stricat si pe cele de stat.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by