Articole scrise de Dan Tapalaga, Attila Biro


1 - 6 din 6 rezultate
1.Cum explica seful Fiscului din Romania un imprumut de 250.000 de euro acordat unui reprezentant al unei firme off-shore, ca partenera sa din casa de avocatura reprezinta firme off-shore si ca apara in instanta companii impotriva ANAF Alina Savin si Serban Pop Foto: Agerpres/ForbesPresedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Serban Pop, este asociat in firma de avocatura cu Alina Corina Savin, care este reprezentanta unor firme off-shore si l-a imprumutat in 2008 pe Bogdan Dumitrescu, si el reprezentant al unor firme off-shore cu 250.000 de euro. Contactat de HotNews.ro, seful fiscului, Serban Pop, a declarat ca nu are interese in nici o companie off-shore, ca nu detine si nici nu a detinut firme off-shore si ca nici nu le-a reprezentat ca avocat. El a mai spus ca a devenit partener in casa de avocatura "Pop, Savin si asociatii" in anul 2011. Serban Pop pentru HotNews.ro: "Activitatile off-shore sunt strict reglementate legal si nu atrag automat o prezumtie de incorectitudine, prin urmare, consider ca este nejustificata o concluzie generala despre oamenii de afaceri care detin firme off-shore. Apreciez ca persoanele cu care am intrat in orice fel de relatii economice sunt de o integritate ireprosabila si respecta legea. Relatia de imprumut nu are legatura cu activitatea mea ca presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala".
2.VIDEO Avocatii-infractori nu mai raspund penal daca invata clientii sa dea mita, sa faca trafic de influenta, comit falsuri sau dau consultanta in evaziune fiscala. Vezi in text cine a modificat pe sest legea avocatilor in Parlament si cine scapa "Avocatul nu raspunde penal pentru recomandarile si opiniile profesionale pe care le comunica clientului sau si nici pentru actele juridice pe care le propune clientului sau, urmate de savarsirea de catre client a unei fapte prevazute de legea penala". Altfel spus, avocatii care si-au sfatuit clientii sa dea mita, sa faca trafic de influenta sau au comis falsuri, cum s-a intamplat in cazul senatorului-avocat Catalin Voicu, au sansa sa scape de o parte din acuzatii. Aceasta noua regula este in vigoare din 28 decembrie 2010 si produce efecte juridice. In plus, retroactiveaza, deoarece in penal se aplica legea mai favorabila.
3.Dezvaluiri despre afacerile ministrului Sorina Placinta: Nu si-a declarat o firma unde i-a angajat pe fiul unui inspector ANAF, pe fiica adjunctului Garzii Financiare, pe fiul sefului administratiei financiare si pe fiul unui sef de la finante publice Vrancea   Noul ministru al tineretului si sportului, Sorina Placinta, are angajati patru copii de sefi din Ministerul de Finante, Garda Financiara si Finantele Publice Locale, insa senatorul PDL nu a mentionat in declaratia de avere ca e actionar principal la firma Milcofil, unde cei patru sunt cenzori. Inspectorul ANAF, adjunctul Garzii Financiare Vrancea si seful administratiei financiare au declarat pentru HotNews.ro ca firmele ministrului Placinta isi achita taxele la zi si ca nu beneficiaza de tratament preferential chiar daca printre angajatii ei se numara copiii lor. Seful finantelor publice Vrancea n-a putut fi contacat, nici ministrul Placinta. Citeste in articol cum a intervenit in Parlament senatorul Placinta pe langa ministrul Sarbu ca sa-si salveze afacerea. Vezi documentul atasat
4.Sunteti de acord cu parteneriatele civile sau casatoriile intre persoane de acelasi sex? Dar cu legalizarea drogurilor usoare? Cu sinuciderea asistata? Toti candidatii la europarlamentare chestionati de HotNews.ro se opun casatoriilor intre persoane de acelasi sex iar cativa sunt de acord cu parteneriatele civile. Cu o exceptie, candidatii se opun legalizarii drogurilor usoare iar cativa ar fi de acord cu sinuciderea asistata. Unii au refuzat pur si simplu sa raspunda la intrebari. HotNews.ro a testat capacitatea candidatilor la europarlamentare de a-si asuma o pozitie pe teme delicate, altele decat criza si atragerea de fonduri europene, despre care toti vorbesc fara prea mari riscuri. Vezi in articol cum au raspuns Adrian Severin, Ioan Mircea Pascu, Rovana Plumb, Theodor Stolojan, Traian Ungureanu, Cristian Preda, Norica Nicolai, Adina Valean, Iuliu Winkler si Sogor Csaba
5.Corneliu Liviu Popescu: Propunerile lui Traian Basescu duc catre un regim care permite derapaje catre autoritarism Profesorii de drept, Corneliu Liviu Popescu si Manuel Gutan, critica propunerile presedintelui Basescu de modificare a Constitutiei pe motiv ca ele duc catre un regim ce permite derapaje spre autoritarism. Cei doi, retrasi din comisia prezidentiala, sustin deschis un regim parlamentar. Gutan sustine ca s-a retras si din cauza modului in care s-a redactat raportul final, care n-ar asigura „obiectivitatea stiintifica”. Un alt profesor de drept, Constantin Valentin, a facut si el pasul inapoi, pe motiv ca are o viziune diferita fata de ceilalti membri ai comisiei, fara alte precizari. > Citeste Raportul Comisiei de Analiza (atasat)
6.Ajutorul pentru bursa: parlamentarii-jucatori si castigurile lor Mai multi parlamentari se vor afla intr-un conflict moral de interese, dar nu si legal, daca Ministerul Finantelor va prezenta proiectul de modificare a Codului Fiscal astfel incat castigurile pe tranzactiile bursiere sa fie scutite de impozit in 2009. Proiectul va trebui sa treaca si de Parlament, unde mai multi politicieni sunt jucatori pe bursa sau potentiali jucatori, fiind detinatori de pachete de actiuni la societati listate la Bursa. Altfel spus, mai toti politicienii vor avea tot interesul sa sustina masura ministrului Vosganian. Ministrul pentru relatia cu Parlamentul, Mihai Voicu, el insusi jucator pe bursa, sustine ca parlamentarii care vor fi in situatia sa-si voteze un avantaj ar trebui sa se abtina, dar nici o lege nu le interzice asta. Nici in restul statelor membre UE parlamentarilor nu li se interzice sa joace la bursa. In Romania au existat doua mari scandaluri cu politicieni jucatori pe bursa: cazul Patriciu si Verestoy.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by