Articole scrise de Dan Popescu, Matei Budes, Catiusa Ivanov


1 - 4 din 4 rezultate
1.​VIDEO The citadel of Prejmer, Central Romania seen from above The church of Prejmer is one of the best reserved fortified churches in Central Romania, where a large community of Transylvanian Saxons lived before leaving abroad en masse after the fall of communism. It is also one of the oldest, as it turns 800 years old next year. It also retains the supply rooms of old - 272 of them, as each house in the village had a church inside the church to keep food for harder times.
2.VIDEO ​​Ce faina-i cetatea Prejmer vazuta de sus! Nostradamus si camerele de provizii pentru fiecare locuitor Biserica din Prejmer este una dintre cele mai mari si mai bine pastrate biserici fortificate, dar si una dintre cele mai vechi, anul viitor implinind 800 de ani. Edificiul inca pastreaza camarile de provizii, 272 la numar, fiecare casa din sat avand in cetate o incapere unde pastra hrana pentru zile de restriste, insa in care nu se depozita nimic din avutie.  La interior, biserica adaposteste cateva obiecte foarte valoroase: strana din 1576, altarul din 1450 si orga din 1927. Un lucru mai putin cunoscut este ca in camera de slanina a cetatii s-au filmat scene din filmul Nostradamus, iar in cetate se afla o orga ucigasa, care insa nu are legatura cu orga din biserica, ci este o arma aflata in zidurile de aparare, practic o scândură cu cinci puşti pe o parte şi pe alta, care facea ravagii in randul dusmanilor.
3.​​VIDEO Who's buying a fortified church in Transylvania? Tapu in the sunset: extraordinary drone images The beautiful fortified church in Tapu, Sibiu county, built 500 years ago, is rapidly decaying and unless people intervene in the next few years it risks disappearing altogether. Pieces of fortifications have collapsed, the benches have been destroyed as have the floors, and parts of the pipe organ and the altar have been stolen.
4.VIDEO Cine cumpara o biserica fortificata in Transilvania? Tapu in amurg - imagini superbe cu drona Frumoasa biserica fortificata din Tapu, construita in urma cu peste 500 de ani,  se afla in stare avansata de degradare, iar daca nu se intervine in urmatorii ani, exista riscul sa dispara. Bucati din fortificatii s-au prabusit, bancile au fost distruse, la fel si dusumelele, iar bucati din orga  si altar - furate. Pe vremuri, aici traiau circa 380 de sasi, iar duminica, biserica se umplea. Acum au ramas trei sasi batrani in comunitate, nu se mai tin slujbe, iar buruienile au napadit locul.Consistoriul din Medias este dispus sa vanda tot ansamblul la pretul terenului, cu conditia ca noul proprietar sa restaureze biserica.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by