Articole scrise de Dan Popa, Constantin Barbu


1 - 5 din 5 rezultate
1.INFOGRAFIC Analiza HotNews.ro Scurta privire asupra situatiei demografice romanesti. O invitatie la dezbatere Populatia  Romaniei continua sa se diminueze, numai intre 2010-2012 "disparand" circa 106.000 de persoane, potrivit unei cercetari a INSSE finalizate in urma cu doua zile si obtinuta de HotNews.ro. Reducerea populatiei este mai puternica in orase decat in sate si comune, doar cateva judete inregistrand sporuri naturale pozitive. Structura pe varste a populatiei confirma procesul de imbatranire demografica din Romania si cresterea numarului si a ponderii populatiei varstnice (de 65 ani si peste).Vezi in text cum arata piramida varstelor, care sunt principalele evolutii demografice din tara noastra, cum stam la capitolul avorturi si mai ales care sunt consecintele.
2.INFOGRAFIC. Distributia regionala a pietelor valutare. Unde se schimba cele mai mari volume si din ce valuta anume Din cele mai vechi timpuri, o moneda a unui stat era privita in stransa legatura cu puterea economica sau militara a tarii respective, dar si cu stabilitatea economica si financiara a tarii. O moneda puternica insemna o economie sigura si una slaba apartinea unei economii vulnerabile. Azi, lucrurile s-au amestecat putin. Cursurile urca si scad fara a avea intotdeauna argumente solide in spatele miscarilor din piata. Sunt jocuri ale speculatorilor. Bani facuti din "mouse".
3.Infografic Dupa ce in martie a cumparat bonduri americane  in valoare de 2,2 miliarde dolari, Romania a devenit vanzator net din iunie Decembrie 2010. Romania cumpara certificate de Trezorerie americane in valoare de 12 milioane de dolari SUA si vinde de 11 milioane USD. In ianuarie, nicio miscare.Februarie 2011 a trecut si ea usor, cu numai 920 milioane in dreptul achizitiilor si 400  milioane dolari, vanzari. In martie 2011, explozie. Cumparam de 2,2 miliarde de dolari (aparuse deja zvonul retrogradarii ratingului) si vindem  de circa 700 de milioane. “Gestionare adecvata”, am putea spune. Vezi in text investitiile Romaniei in obligatiuni SUA de-a lungul timpului.
4.​INFOGRAFIC Datoria SUA a crescut cu cea mai mare viteza sub Bush jr. Vezi ce masuri au dus la indatorarea SUA si cine sta acum cu castana fierbinte in mana Americanii muta scheletul din dulapul ingust in care il tineau pana acum, intr-un dulap mai mare si mai solid- cam asa s-ar putea traduce "solutia" gasita de Congresul american. Efectul acesteia ar putea fi unul de bumerang: sa reaprinda inflatia si sa afecteze cresterea economica a tarilor BRIC. Odata votat acordul, FED va putea inunda din nou piata cu dolari emisi in contrapartida cu achizitionarea de noi titluri de Trezorerie, ceea ce va insemna o a treia facilitate cantitativa (QE3), explica Cotidianul Poporului. Nici in Europa lucrurile nu stau mai bine, cu exceptia Germaniei. Cat despre Romania, ramane cum am vorbit.
5.Ministrul Finantelor: Depunerea a doua declaratii 101 se va face doar de contribuabilii care au platit impozitul minim in primele 3 trimestre “Pentru evitarea crearii unor situatii si imagini negative in ceea ce priveste introducerea unor obligatii fiscale suplimentare, precum si pentru evitarea crearii unei proceduri administrative complexe, propunem emiterea unei circulare in aplicarea prevederilor aricolului 34 din codul fiscal. Solutia propusa este ca declaratia privind impozitul pe profit pentru cele doua perioade ale anului 2010 sa se depuna numai de catre contribuabilii care au fost obligati la plata efectiva a impozitului minim cel putin intr-unul din cele trei trimestre ale perioadei 1 ianuarie - 30 septembrie, doar in cazul acestora rezultand diferente de plata sau de restituire a impozitului pe profit”, se arata intr-o nota a Ministerului Finantelor semnata de ministrul Gheorghe Ialomitianu si obtinuta de redactia HotNews.ro.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by