Articole scrise de Dan Popa


1 - 30 din 5592 rezultate
1.​Financial report Vaticanul și proprietatea sa din Chelsea. Curtea Europeană a Drepturilor Omului a apobat instalarea camerelor ascunse la locul de muncă. Turcia face ceea ce nici o altă țară nu a dorit să facă Financial Times: Vaticanul și proprietatea din Chelsea ● Jornal Economico: Erdoğan: Turcia face ceea ce nici o altă țară nu a dorit să facă ● La Stampa: Curtea Europeană a Drepturilor Omului a apobat instalarea camerelor ascunse la locul de muncă ● Trud: Bulgaria cumpără de 9 ori mai puţine maşini noi decât Germania
2.​Economia recunoștinței. Șapte din 10 români nu se simt apreciați de rude, iar opt din 10 români nu se simt apreciați de colegii de serviciu Deși 9 din 10 români admit că este un semn de bună creștere să mulțumești, în ultima săptămână doar jumătate dintre ei au zis ”mulțumesc” persoanelor apropiate din familie, arată o cercetare a OTP Bank. Șase din 10 români spun că prietenii nu le mulțumesc atunci când fac un lucru pentru ei, iar șapte din 10 nu se simt apreciați de rude. În ceea ce privește gratitudinea manifestată la locul de muncă, situația este și mai îngrijorătoare: opt din 10 români nu se simt apreciați de colegi. Mai mult, în viața personală, 50% dintre români nu se simt apreciați de partenerul de cuplu.
3.Programul economic al lui Klaus Iohannis: Bugete responsabile, colectare mai bună a veniturilor, sprijin pentru industriile competitive și reforme instituționale O Românie competitivă într-o Europă a valorilor democratice, o ţară care asigură prosperitatea și garantează siguranţa tuturor cetăţenilor săi, unde Statul funcţionează pentru cetăţean, Guvernul lucrează cu responsabilitate pentru dezvoltarea ţării, Parlamentul legiferează bine și eficient, iar Președintele își îndeplinește atribuţiile constituţionale. Acesta este proiectul electoral al președintelui în exercițiu, Klaus Iohannis. Vezi în text ce cuprinde partea economică a ofertei electorale a lui Iohannis.
4.​Financial report: FMI reduce prognoza globală de creștere. Dumnezeu este acum complice la conspirația lui Trump. Un acord privind Brexit este posibil săptămâna aceasta Financial Times: FMI reduce prognoza globală de creștere pe fondul temerilor privind războiul comercial ● Le Point: În opinia lui Michel Barnier, un acord este "posibil săptămâna asta" ● The New York Times: Dumnezeu este acum complice la conspirația lui Trump ● Știri pe scurt.
5.Eugen Rădulescu, BNR: Teoria wage led growth are o poziție cu totul marginală în abordările academice, iar condițiile din țara noastră nu justificau aplicarea ei În ultimii ani s-a vorbit mult despre wage led growth (WLG) în contextul politicii de creștere a veniturilor adoptată de Guvern pentru perioada 2017-2020. În realitate, wage led growth are o poziție cu totul marginală in abordările academice, iar ceea ce s-a întâmplat la noi în ultimii ani respectă doar parţial preceptele wage led growth. Oricum, condițiile din țara noastră nu justificau wage led growth ca politică macroeconomică, crede șeful Direcției de Stabilitate din Banca Centrală, Eugen Rădulescu. Acesta a mai povestit și modul inedit în care conducerea BNR a aflat de existența OUG 114/2018.
6.Lucian Anghel BVB: Nu voi mai candida. Nici pentru poziția de președinte nici pentru cea de membru în Consiliul Bursei (I) Lucian Anghel, încă președinte al Bursei de Valori București, a confirmat într-o discuție cu reporterul HotNews.ro că nu va mai candida pentru un nou mandat la șefia BVB, nici ca simplu membru în Consiliul Bursei. Discuțiile din familie și noile sale proiecte de viitor au cântărit cel mai greu în decizia luată. Despre reușitele și eșecurile în evoluția piaței de capital locală.
7.​Financial report: Trichet sare în apărarea lui Mario Draghi. Brexit: câteva zile înaintea summitului crucial. Polonia - testul pentru democraţie Financial Times: Jean-Claude Trichet sare în apărarea lui Mario Draghi (editorial scris de fostul președinte al BCE) ● Les Echos: Brexit: cu câteva zile înaintea unui summit crucial, speranța revine ● Kathimerini: Von der Leyen va trebui să aştepte ● New York Times: Polonia - scrutin crucial pe care mulţi îl văd drept un test pentru democraţie. ● Știri pe scurt.
8.​Financial report: Guvernele încep să trimită bugetele la Bruxelles. Johnson și Varadkar văd posibilă încheierea unui acord. Dyson renunță la proiectul privind mașina electrică. Semnarea acordului pentru gazoductul greco-bulgar Diario de noticias: Guvernele încep să trimită bugetele la Bruxelles. Deficitele sunt revizuite în creştere ● Financial Times: Johnson și Varadkar văd posibilă încheierea unui acord în această lună ● Dyson renunță la proiectul privind mașina electrică. Trump grăbeşte declinul Americii ● L'Express: România: guvernul răsturnat de Parlament ● Insider.gr: Semnarea acordului pentru gazoductul greco-bulgar IGB
9.Vineri își preiau mandatul noii membri ai Consiliului de Administrație al Băncii Naționale. Din cei 9 membri, 5 sunt din vechea gardă iar patru sunt la începutul carierei de bancheri centrali Într-un context politic dificil (joi tocmai ce a fost demis Guvernul de către Parlament), vineri își vor prelua mandatele în Consiliul de Administrație al Băncii Centrale cei 9 membri votați în vară de către Parlament, dintre ei 5 fiind la cel puțin al doilea mandat, iar 4 fiind nou propulsați la vârful politicii monetare.
10.​Financial report Șefa FMI solicită examinarea atentă a consecințelor dobânzilor negative. FED vrea să prevină o criză de numerar. Camera Deputaţilor din Italia a aprobat reducerea numărului parlamentarilor Financial Times: Șefa FMI solicită staffului său să examineze atent consecințele dobânzilor negative ● Rezerva Federală va relua achizițiile de obligațiuni ale Trezoreriei pentru un preveni o criză de numerar ● Aliaţii lui Boris Johnson recunosc că speranţele vizând un acord pe tema Brexitului sunt ca şi moarte ● Il Sole24ORE: Camera Deputaţilor din Italia a aprobat reducerea numărului parlamentarilor ● Les Echos: FMI: Războiul comercial ar putea costa economia mondială 700 de miliarde de dolari
11.Financial report Factura Brexitului pentru mediul privat britanic: 50 mld. lire. Concedierile din bănci se înmulțesc în Europa. Morţi din cauza a prea multă bunătate Financial Times: Factura pe care companiile britanice ar avea-o de plătit în cazul unui Brexit fără acord: 50 de miliarde de lire sterline ●Guvernul britanic nu are spațiu de manevră pentru reduceri fiscale. Perspectivele finanțelor publice „s-au agravat dramatic” ● Les Echos: Concedierile din sectorul bancar se înmulțesc ● Il Giornale: Morţi din cauza a prea multă bunătate ● Știri pe scurt.
12.Financial report Chestionarul UE privind intențiile Facebook cu Libra. Mecanica economisirii se inversează. Cresc disensiunile din UE cu privire la Rusia Financial Times: Facebook, chestionat de UE cu privire la moneda digitală Libra ● Les Echos: Mecanica economisirii se inversează ● The New York Times: Disensiunile manifestate în UE privitor la Rusia cresc în timp ce Franţa şi Germania caută instaurarea păcii în Ucraina ● Știri pe scurt.
13.​Financial report. Scandalul spionajului de la Credit Suisse se adâncește. Niciodată China nu a fost atât de puţin «populară». Cum vrea Ungaria să atragă investitorii străini Financial Times: Scandalul spionajului de la Credit Suisse se adâncește ● Pionii de sacrificiu ai lui von der Leyen ● Les Echos: Republica Populară Chineză la 70 de ani: Niciodată China nu a fost atât de puţin «populară» în lume ● MTI: Cum vrea Szijjártó să atragă investitorii străini în Ungaria.● Știri pe scurt.
14.Acum 25 de ani, Bill Gates spunea: Nu avem nevoie de bănci, avem nevoie de banking! Despre provocările tehnologiei și digitalizării și cum reacționează băncile la acestea Ca să primești niște bani de la cineva nu ai nevoie de bănci. Ai la dispoziție mai multe fintechuri care te ajută să faci asta, explică Chris Skinner, unul dintre influencerii cei mai cunoscuți pe zona digital bankingului, evaluat de Wall Street Journal și de Thomson Reuters ca fiind printre primii 40 de specialiști a căror părere contează. Dacă vrem să investim banii nu mai e nevoie de bănci, ci ne putem baza pe aplicații care pot face asta în locul nostru. Dar avem nevoie de bănci pentru că ele intermediază încrederea, mai spune Skinner.
15.​Financial report Dle Trump, dă-ne pe spate cu transparența ta. Reforma teritorială din Franța a provocat până acum doar costuri suplimentare. Boris Johnson ar putea încerca iar să suspende Parlamentul Les Echos: Reforma teritorială a provocat deocamdată doar costuri suplimentare ● The Guardian: Boris Johnson arată că ar putea încerca din nou să suspende Parlamentul ● The New York Times: Dle Trump, dă-ne pe spate cu transparența ta. Te rugăm. (editorial) ● Știri pe scurt.
16.Financial report Reproșurile amare cu privire la falimentul Thomas Cook. Acordul lui Ghosn și Nissan din SUA. De ce se tem țările europene de un Brexit dur Financial Times: Nissan și Ghosn au încheiat un acord cu reglementatorii din SUA. Nissan va plăti 15 milioane de dolari, iar Ghosn un milion. ● Reproșurile amare cu privire la falimentul Thomas Cook ● Viaţă, soartă şi asaltul împotriva liberalismului ● Fonduri de urgenţă de 50 de milioane de euro în Turcia după falimentul companiei Thomas Cook. ● Le Nouvel Observateur Brexit: Ţările Uniunii Europene se pregătesc pentru o ieșire fără acord.
17.Cele 8 reorganizări teritoriale ale României din ultima sută de ani. Ponta propune o a noua În decembrie 1918, stăteam așa: Transilvania avea 25 de comitate şi comune, Bucovina- 11 căpitănii fără personalitate juridică, Basarabia avea opt judeţe divizate în ocoale (gubernii), iar Vechiul Regat era împărțit în 37 de județe. De atunci, țara noastră a trecut prin 8 reorganizări teritoriale, dar efectele în plan economic nu au fost cele așteptate. Acum, dl. Victor Ponta propune o nouă reorganizare, în 15 județe.
18.Financial report: Doar una din cinci companii britanice e pregătită pentru comerțul cu UE în cazul unui Brexit dur. Frauda pe Internet a scos din buzunarele francezilor un miliard de euro în ultimii doi ani Financial Times: Doar una din cinci companii britanice e pregătită pentru comerțul cu UE în cazul unui Brexit fără acord ● Les Echos: Frauda pe Internet a scos din buzunarele francezilor un miliard de euro în ultimii doi ani ● The Guardian: Islanda găzduieşte prima conferinţă internaţională importantă a mişcării #MeToo ● Știri pe scurt
19.Financial report Vapori de apă descoperiți în atmosfera unei planete. De ce vor saluta duşmanii SUA plecarea lui Bolton. Demersul lui Emmanuel Macron faţă de Rusia deranjează UE Financial Times: Vapori de apă descoperiți în atmosfera unei planete. ● Demersul lui Emmanuel Macron faţă de Rusia deranjează UE ● The Washington Post: De ce vor saluta duşmanii SUA plecarea lui Bolton şi de ce nu ar trebui să se entuziasmeze prea mult ● Gazeta.ru: Cazul presupusului spion american Smolenkov: "Rusia a încetat să-l caute după câteva luni de la dispariţie"
20.Statistica a întrebat familiile de români de câți bani ar avea nevoie lunar pentru a-și plăti facturile. Răspunsurile au venit cam fragmentate, cum era și normal.... Peste un sfert dintre familii s-ar descurca cu 2.000 de lei (cu puțin sub salariul minim pe economie), dar mai mult de o treime din gospodării consideră că venitul necesar acoperirii cheltuielilor curente ar trebui să fie mai mare de 3.000 lei lunar. Asta arată datele Institutului Național de Statistică, care derulează periodic cercetări legate de calitatea vieții. După centralizarea datelor, INS publică anual o lucrare numită ”Condițiile de viață ale populației din România” (pe care o puteti citi aici- pdf). Concluziile par de bun simț- la oraș e nevoie de mai mulți bani decât la sat. Dar mai depinde și de mărimea familiei.
21.Statistică: Domnul Ionescu nu și-a permis un concediu, la fel ca majoritatea românilor. În Europa, una din 3 familii nu și-a permis anul trecut o săptămână de vacanță Domnul Ionescu nu a plecat nici anul acesta în concediu, deși visase să-și servească micul dejun pe o terasă la malul mării. De fapt, poate că își va lua câteva zile libere în septembrie, dar o să stea acasă că mai mult nu-și permite. "Lasă dragă, îți promit că te duc anul viitor în Thassos, unde merg românii cu bani", i-a spus el doamnei Ionescu, bazându-se mai degrabă pe speranță decât cu ambiție. Oricum, doamna Ionescu nu mai văzuse marea de vreo 5 ani. Ceea ce nu știau ei este că românii sunt cei dintâi europeni în clasamentul celor care nu își permit o săptămână de concediu.
22.Cât de des se schimbă miniștrii în România? În ultimul an și jumătate, la Educație s-au perindat 4 șefi. Media de ”viață” a funcției de ministru român e de sub 400 de zile. În UE e de 2.000 de zile Declarația președintelui, legată de frecvența schimbărilor în Guvern din ultimii doi ani, din păcate e corectă. Trebuie menționat însă că unele dintre schimbări nu au fost făcute din incompetență ci din necesitate. De pildă, propunerea vizând plecarea lui Viorel Ștefan din funcția de vicepremier la Curtea de Conturi Europeană (chiar dacă ulterior avizul Curții a fost negativ) a dus la numirea lui Eugen Teodorovici în locul său. Schimbarea a fost făcută, dar nu a fost în mod necesar dictată de incompetență. Din păcate, Guvernul Dăncilă a excelat la schimbări de oameni, frecvența fiind mai ridicată decât în cazul altor cabinete anterioare.
23.Aeroportul Henri Coandă conduce în topul celor mai frecventate aeroporturi românești. La polul opus se află aeroportul din Tulcea, cu doar 4 îmbarcări în jumătate de an În prima jumătate a anului transportul aerian de pasageri a crescut de la 9,94 milioane de persoane transportate cu avionul la 10,7 milioane, în timp ce transportul aerian de mărfuri a scăzut cu 4,0%, arată datele centralizate de Institutul Național de Statistică. Cel mai frecventat aeroport este evident Henri Coandă din Capitală, iar cel mai puțin frecventat este cel din Tulcea- doar 8 pasageri în primele 6 luni, 4 îmbarcați și 4 debarcați.
24.În 2018 au emigrat un sfert de milion de români. ​Populația țării s-a redus anul trecut cu circa 125.000 de persoane La 1 ianuarie 2019 populaţia rezidentă a fost de 19,4 milioane de persoane, în scădere cu 125.500 persoane faţă de 1 ianuarie 2018, a transmis joi Institutul Național de Statistică. Cauza principală a acestei scăderi o reprezintă sporul natural negativ (numărul persoanelor decedate depăşind numărul născuților-vii cu 75.729 români). Fenomenul de îmbătrânire demografică continuă să se accentueze (ridicându-se la 118,8 persoane vârstnice la 100 de tineri sub 15 ani), ecartul dintre populaţia de 65 ani şi peste şi populaţia tânără de 0-14 ani ajungând la 568.000 persoane, în creştere faţă de 498.000 persoane la 1 ianuarie 2018.
25.Financial report Banii trimiși acasă de imigranți- motorul ascuns al globalizării. Olanda va împrumuta 50 de miliarde de euro pentru a-şi susţine economia. Ofensiva lui Boris Johnson Financial Times: Remitențele- motorul ascuns al globalizării ● Les Echos: Olanda va împrumuta 50 de miliarde de euro pentru a-şi susţine economia ● Mirror: Boris Johnson lansează o ofensivă diplomatică în UE, în timp ce parlamentarii îşi unesc forţele pentru a dejuca varianta unui Brexit fără acord ● Știri pe scurt.
26.Șapte lucruri pe care să le asociezi în minte când auzi cuvântul ”pensie” Majoritatea celor ajunși la maturitate caută cum să își maximizeze micile economii și se uită la depozitele bancare, la investiții bursiere, ori la randamentele oferite de fondurile de investiții. Dar abordarea ar trebui să țină cont de câteva realități foarte concrete: adolescenții de azi vor trăi mai mult decât părinții lor, prețurile au tendința generală de creștere, randamentele depozitelor bancare vor rămâne o perioadă la niveluri reduse (poate chiar negative), populația e în scădere și îmbătrânire șamd. Cu alte cuvinte, nu e suficientă o strategie gen ”lasă dragă, ne dă Statul pensia și mai vedem noi, ne mai descurcăm...”
27.Financial report Germania ar putea interzice băncilor aplicarea de dobânzi negative pentru micile economii. Philip Morris se ”recăsătorește” cu Altria. Financial Times: Philip Morris se ”recăsătorește” cu Altria, formând un grup de 200 miliarde de dolari ● Les Echos: Berlinul ar putea interzice băncilor aplicarea de dobânzi negative pentru economiile populației ● Daily Express: Nigel Farage dezvăluie o alianţă "de neoprit" în vederea unui Brexit fără acord ● Știri pe scurt.
28.INS: Angajații români apelează la concediul de odihnă sau chiar la cel medical pentru a-și rezolva anumite probleme personale. Despre rigiditatea pieței muncii și cum ar putea fi flexibilizată Simona a simțit diferența abia după ce s-a mutat cu serviciul de la subsidiara din România a unei multinaționale, la cea din Cehia. În România, abia dacă avea timp să respire. Dacă avea o programare la medic trebuia să-și ia zi liberă. Când băiatul ei a susținut examenul la facultate, pentru a-i fi alături și-a luat altă zi liberă. ”Într-un an mi se ducea o săptămână din concediu doar pe zilele luate pentru a-mi rezolva problemele personale”, spune ea. În Cehia, am de predat 5 rapoarte pe săptămână, dar nu contează dacă le dau pe toate vineri la ora 18 sau marți dimineața. Nu contează dacă nu vin o zi la serviciu- important e să-mi fac treaba.
29.Financial report SMS-ul pentru autentificarea plăților online va dispărea până în 2022. Johnson & Johnson, nevoită să plătească 572 de milioane de dolari amendă Financial Times: Johnson & Johnson, nevoită să plătească statului Oklahoma 572 de milioane de dolari ● Marea Britanie devine piesa de şah geopolitic a lui Trump ● Les Echos: SMS-ul pentru autentificarea plăților online va dispărea până în 2022 ● Handelsblatt: A murit Ferdinand Piëch - patriarhul vizionar al Volkswagen ● Kommersant: Revenirea la formatul G8 nu reprezintă pentru Rusia un scop în sine ● Știri pe scurt.
30.Financial report Britanicii refuză să plătească factura ”divorțului” de UE - 39 miliarde de lire sterline. Primul hypermarket fără casieri din Franța Financial Times: Marea Britanie refuză să plătească factura ”divorțului” de UE - 39 miliarde lire sterline - în cazul unui Brexit fără acord ● Les Echos: Duminică și-a deschis porțile primul hypermarket fără niciun casier ● The Times of Israel: Mitul iudeo-bolșevismului. ● Știri pe scurt.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 187 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version