Articole scrise de Dan Odagiu


1 - 30 din 123 rezultate
1.Cotidianul: Cum sa faci bani din caderea bursei Presedintele casei de brokeraj WBS Holding, Cristian Sima, sustine ca CNVM ar trebui sa cerceteze daca unii brokeri nu au profitat financiar de caderea BVB, vanzand contracte futures pe diferite actiuni la Sibiu. Brokerii pot folosi informatiile privilegiate pentru a face bani cand bursa pica.
2.Cotidianul: Tender a facut un profit de 5.400% pe Atlas Gip Omul de afaceri timisorean si-a scos de 55 de ori banii cu care a cumparat firma Atlas Gip de la stat. Afacerea Atlas Gip Ploiesti, firma de servicii petroliere, s-a dovedit a fi extrem de rentabila pentru omul de afaceri Ovidiu Tender. „Pretul platit la achizitia de la statul roman a companiei Atlas Gip Ploiesti a fost mic, undeva la sase miliarde de lei vechi. Iar astazi, in dolari, valoarea tranzactiei este de aproximativ 26 de milioane“, spune Tender.
3.Cotidianul: Creditele de la brokeri se scumpesc cu 2-3% La casele de brokeraj, Dobanda Anuala Efectiva la creditele in lei pentru investitii la bursa este in prezent in jur de 12-14%, mult sub dobanda acordata de banci la creditele bancare. Numai ca aceasta situatie va disparea in curand, casele de brokeraj luand masura scumpirii acesteia cu 2-3 procente.
4.Cotidianul: Bursa si-ar putea reveni abia in mai-iunie Mai-iunie este in acest moment cea mai indicata perioada de catre brokeri si investitori la care s-ar putea sa asistam la un trend crescator pe bursa. „Perioada de iarna-primavara a fost intotdeauna una mai proasta pentru bursa. La fel pare sa se intimple si in acest an. O intoarcere a trendului bursier pe termen mediu pare posibila in mai-iunie“, ne anunta Gabriel Aldea, broker SSIF Intercapital Invest.
5.Cotidianul: BVB, cea mai slaba bursa din Europa de Est Statistica referitoare la pietele de capital din Europa de Est arata ca, in luna ianuarie 2008, Bursa de Valori Bucuresti a avut cea mai mare pierdere dintre bursele est-europene, de 23,72%. Curios, dar desi este mai mica decit BVB, bursa din Sofia a pierdut in luna ianuarie doar 20,62%. Pierderi mai mici s-au inregistrat pe bursele din Ungaria (10,52%), Republica Ceha (17,38%) si Polonia (15,23%).
6.Cotidianul: Top 10 actiuni ieftine la BVB Caderea burselor internationale si implicit a BVB, precum si rezultatele financiare bune obtinute de unele companii au facut ca o serie de actiuni sa devina subevaluate din punctul de vedere al indicelui PER. Indicele P/E (PER) exprima durata de recuperare a unei investitii intr-o actiune (pretul platit pe actiune) din profiturile obtinute de emitent (EPS). Astfel, cu cit acest indice este mai mic, cu atit este mai bine pentru investitori.
7.Cotidianul: Transelectrica scoate la vinzare 10% din actiuni  Transelectrica va propune actionarului majoritar, Ministerul Economiei si Finantelor, suplimentarea pachetului de actiuni listat la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in 2008, de la nivelul actual de 10 la 20% din capitalul companiei nationale de transport al electricitatii. Propunerea va fi supusa aprobarii Adunarii Generale a Actionarilor, a declarat directorul general al Transelectrica, Stelian Gal.
8.10 lei, posibil dividend Transgaz Potrivit prospectului de la oferta publica initiala (IPO) de la Transgaz, minim 50% din profitul contabil al companiei ramas dupa deducerea impozitului pe profit va fi repartizat sub forma de dividende. In plus, Transgaz are obligatia de a vira dividendele in termen de 30 de zile de la data termenului legal de depunere a bilantului contabil, daca prin legi speciale nu se prevede altceva.
9.Bursa isi va reveni in decembrie IPO (Oferta Publica Initiala) de la Transgaz se aseamana foarte mult cu IPO de la Transelectrica din 2006. Atunci, indicele BET s-a apreciat intr-o luna cu 20%. Ciclicitatea bursei este un lucru deja demonstrat de analistii pietei de capital.
10.Cistiguri infime la pensiile facultative Datele statistice de la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private arata ca randamentul fondurilor facultative este sub cel al depozitelor bancare.
11.Pensia obligatorie, la linia de start Comisioanele platite fondurilor de pensii obligatorii sint cu 50% mai mici decit cele de la fondurile facultative. Din 17 septembrie, adica peste o saptamina, romanii cu virste pina in 35 de ani incep sa-si caute un fond de pensii. Iar cei cu virsta cuprinsa intre 36 si 45 de ani doar daca vor.
12.Romanii platesc prea multe comisioane la pensiile private Comisioanele aferente pensiilor facultative, pe linga faptul ca sint mari, mai sint si extrem de multe si destul de complicate pentru oamenii care vor intra in noul sistem si vor trebui sa le suporte in viitor. Ele pot fi impartite in mai multe categorii, iar numarul lor total ajunge la 14.
13.Scandal la virful Bursei Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding, a demisionat din boardul Bursei de Valori si va incerca schimbarea Consiliului de Administratie. Lupta pentru putere si bani in rindul brokerilor. Aceasta este concluzia in urma demisiei lui Cristian Sima, presedintele casei de brokeraj WBS Holding, fost membru in Consiliul de Administratie al BVB. Intr-o scrisoare remisa presei ieri, acesta critica „ritmul cu care se introduc produsele derivate la BVB, precum si lipsa unei strategii coerente pentru viitor, cu tinte precise si responsabili desemnati“.
14.Italienii vineaza companii de asigurari romanesti Firmele italienesti de asigurari Cattolica, Reale Mutua si Fondiaria-SAI intentioneaza sa intre pe piata romaneasca de profil prin preluarea unor companii de asigurari, a declarat Guglielmo Frinzi, presedintele Camerei de Comert Italiene pentru Romania.
15.Actiunea care ti-a triplat veniturile La inceputul anului 2006 o actiune Rompetrol Well Services (simbol bursier PTR) era cotata la 0,2150 lei/actiune, iar la finalul anului pretul era de 0,7300 lei/actiune. Deci un randament anual de 239,5%, care nu poate fi decit multumitor pentru un investitor.
16.Din 2007, romanii pot cumpara unitati la fondurile straine De la 1 ianuaie 2007, odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana, romanii vor putea cumpara unitati la fondurile straine de investitii. Pina in 2007, acest fapt nu se putea realiza din cauza reglementarilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare.
17.August cu 10% pe SIF-uri Indicele Societatilor de Investitii Financiare s-a majorat in perioada 1-24 august cu 8,43%. Daca mai adaugam si cresterea din sedinta bursiera de ieri de 0,67,% avem un randament de peste 9%.
18.Randamente de 100% pentru oamenii cu bani Administratorii fondurilor deschise de investitii ofera, ca si bancile comerciale, servicii speciale pentru persoanele cu bani multi. Vicepresedintele UNOPC, Eugen Voicu, sustine ca sumele investite pot fi dublate intr-un an.
19.Fondurile pe actiuni iau fata celor monetare In decursul ultimului an, industria fondurilor realizeaza o crestere importanta. Numarul de fonduri este in prezent de 24 din categoria OPCVM si doua din categoria AOPC. Acest lucru reprezinta o crestere cu 30% fata de ianuarie 2005.
20.Credit de 10.000 de euro fara acte De astazi, romanii au la dispozitie un credit de consum fara nici un fel de garantii. Valoarea acestuia poate ajunge pina la 10.000 de euro sau 40.000 RON, pe o durata de zece ani, iar dobinda anuala efectiva DAE este de 13,69%.
21.2.000 de romani joaca la bursa din Sibiu De la inceputul lunii, in piata la termen de la Sibiu au fost tranzactionate peste 186.000 de contracte futures si optiuni, fiind depasit de trei ori pragul zilnic de 20.000 de contracte, cu un maxim de 23.198 de contracte.
22.BVB - cea mai mare crestere din Europa de Est in 2005 Potrivit statisticii intocmite de SSIF Prime Transaction, in 2005 indicele BET al Bursei de Valori Bucuresti s-a majorat cu 50,9%. Astfel, bursa din Romania a avut cel mai bun randament din Europa de Est, fiind urmata de cea din Cehia, cu 42,73%, si dea din Ungaria, cu 40,98%.
23.Casa de pariuri pe dobinda BNR Speculatorii de la BMFMS pot efectua, incepind de saptamina trecuta, pariuri pe dobinda interbancara, comunicata de BNR, la care se imprumuta bancile comerciale. Noul instrument financiar poate fi folosit pentru protejare impotriva cresterii dobinzilor la credite.
24.Dobinda se ia dupa inflatie Actionarii celor trei banci listate la BVB au cistigat in 20 de zile mai mult decit vor lua deponentii intr-un an. De aceea zicala „mai bine actionar decit deponent" e mai actuala ca niciodata.
25.Fondurile, mult mai rentabile decit depozitele Investitia in titlurile fondurilor mutuale a fost, in 2005, de doua ori mai rentabila decit cea in depozitele bancare. Si in 2006, analistii financiari cred ca situatia se va repeta. Cea mai buna crestere o vor avea fondurile pe actiuni.
26.Tender vrea 60 de milioane de euro pentru Ardaf Omul de afaceri Ovidiu Tender pare sa fi gasit „pretul corect" pentru vinzarea pachetului de actiuni detinut la Ardaf: 60 de milioane de euro. In aceasta situatie, Ardaf este evaluata la un pret dublu fata de valoarea de pe Rasdaq.
27.Randamentul SIF-urilor la Bursa se apropie de 200% Istoria se repeta si in 2005: cine a pariat pe SIF si-a scos de trei ori banii. Cauza: privatizarea banoasa a BCR, banca la care fiecare SIF detine 6%. Iar cresterea actiunilor SIF nu se opreste aici.
28.Asiguratorii pot juca banii clientilor la Bursa Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a dat voie firmelor de asigurari sa joace o parte din banii clientilor la bursa. Brokerii cred ca din aceasta masura toata lumea va avea de cistigat.
29.Bancile nu mai renteaza. Ce facem cu banii? Pentru ca randamentele lunare ale depozitelor bancare nu acopera nici macar inflatia, cei care au economii renunta la banci in favoarea obligatiunilor, a fondurilor de investitii si a actiunilor companiilor cotate la bursa.
30.Cele mai putine tranzactii pe cap de broker din Europa de Est Romania cunoaste cele mai multe case de brokeraj din Europa de Est, dar piata noastra de capital are cea mai mica lichiditate. Deci avem brokeri multi care produc putin.

1 2 3 4 5 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by