Articole scrise de Dan Mindruta


1 - 11 din 11 rezultate
1.Ziarul de Iasi: Doar 43 de firme din Romania au prins un loc in topul companiilor din Europa centrala si de Est 43 de societati din Romania au intrat in top "1.000 cele mai mari companii din statele «Noii Europe»". Recent, firma de cercetare economica Crossover Research a alcatuit un clasament cu cele mai puternice companii ale ultimelor zece state nou aderate la UE incepind cu 2004 la care s-a adaugat si Croatia in calitate de stat candidat.
2.Ziarul de Iasi: Baronii cu 180 milioane lei pe luna de la Fortus O minune a economiei capitaliste a fost descoperita chiar la Iasi. La Fortus, firma aflata in proces pentru stabilirea insolventei, leafa medie bruta a unui director a fost de 180 milioane lei vechi. In oglinda, rezultate financiare arata catastrofal: o pierdere anuala de 14,5 milioane de euro. Datoriile totale au ajuns insa la 77 milioane de euro, mare parte la Fisc.
3.Ziarul de Iasi: Dosar exploziv: vor declara judecatorii faliment la Fortus? Situatie extraordinara la una din cele mai mari fabrici din Iasi. Un grup de 11 societati comerciale au reusit sa obtina in instanta insolventa societatii iesene. Este un pas premergator falimentului, care ar putea fi decis de judecatori. Conducerea combinatului iesean a facut recurs la hotarirea instantei. Reprezentantii Fiscului au intrat „pe fir“ si au cerut si ei, recent, in instanta declansarea procesului de insolventa.
4.Ziarul de Iasi: "Nicolina" este stoarsa pina la ultima picatura In timp ce fabrica nu a mai produs nici macar un capat de ata in ultimii doi ani, directorul societatii are o leafa neta de 10.000 de lei. Membrii consiliului de administratie primesc si ei cite 20% din salariul directorului. Iar licitatia pentru vinzarea a o parte dintre terenurile si halele firmei, desfasurata in primavara anului trecut, se afla intr-o situatie curioasa.
5.Ziarul de Iasi: "Nicolina" este stoarsa pina la ultima picatura In timp ce fabrica nu a mai produs nici macar un capat de ata in ultimii doi ani, directorul societatii are o leafa neta de 10.000 de lei. Membrii consiliului de administratie primesc si ei cite 20% din salariul directorului. Iar licitatia pentru vinzarea a o parte dintre terenurile si halele firmei, desfasurata in primavara anului trecut, se afla intr-o situatie curioasa.
6.Ziarul de Iasi: Piata neagra de 500 milioane de euro la Iasi? Statisticile oficiale facute dupa primul an in care valoarea tranzactiilor imobiliare poate fi centralizata a scos la iveala date absolut surprinzatoare. Calculind dupa impozitul platit statului de catre vinzatori, valoarea totala a tranzactiilor cu imobile facute la Iasi in 2007 este de peste 450 milioane de euro. Notarii si jucatorii imobiliari spun ca marea majoritate a banilor se invirt in jurul terenurilor, mai putin in cladiri.
7.Topul firmelor iesene cu cele mai mari pierderi in 2006 „Ziarul de Iasi“ publica astazi topul asa-numitelor „pietre de moara“ ale economiei judetului. Sint primele 10 firme care au avut cele mai mari pierderi anul trecut. Acestea au inregistrat pierderi fabuloase, in valoare totala de 118 milioane RON, echivalentul a aproape 40 milioane de euro.
8.Invazia supermarketurilor la Iasi: cataclism anuntat pe piata imobiliara Deschiderea noilor mari magazine din Iasi va conduce la scaderea brusca a chiriilor si a preturilor spatiilor comerciale din zona si la cresterea valorii terenurilor si a apartamentelor, spun cunoscatorii pietei. Selgros si Kaufland Nicolina este insa abia inceputul. Alte doua centre Kaufland se deschid pina in vara: in Pacurari si in Alexandru.
9.Anuntul de privatizare a SC Antibiotice SA va fi publicat in toamna Presedintele AVAS a fost in vizita, ieri, la fabrica ieseana de medicamente. Teodor Atanasiu a anuntat ca va lua masuri in cazul privatizarii Terom, dar a aminintit si de cazul fabricii Nicolina.
10.Terom - marea devalizare Un balaur care a inghitit milioane de euro moare agonizind la marginea orasului. Combinatul Terom isi traieste in aceste zile ultimele clipe. Nimeni nu are absolut nici o solutie pentru salvarea fabricii; nici de furat nu prea mai e mare lucru.
11.Afacerea de trei milioane de euro a lui Nichita De ani de zile, nici un investitor nu este dispus sa-si bage banii in echipa de fotbal Poli Iasi, singura echipa din Liga I cu actiuni detinute in totalitate de municipalitate. Din acest motiv, "Ziarul de Iasi" i-a solicitat primarului principalele criterii pe care ar trebui sa le indeplineasca patronii carora ar accepta sa le predea clubul.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by