Articole scrise de Dan


1 - 6 din 6 rezultate
1.Bani aruncati - De ce ar trebui statul roman sa blocheze intentia OMV de a majora capitalul social al Petrom A venit momentul in care statul sa-si restructureze la sange business-urile. Acolo unde are participatii minoritare trebuie sa vanda, iar unde este majoritar trebuie sa-si intareasca pozitiile. Din pacate, nu avem oameni politici capabili sa ia masuri radicale, dar asta este deja este o alta discutie, scrie Dan, pe blogul Trenduri Economice, care prezinta un studiu de caz referitor la intentia OMV de a majora capitalul social al Petrom, in momentul in care statul nu dispune de lichiditati.
2.Viata in iluzie. O economie mai precara, dar cu indicatori din ce in ce mai bine cosmetizati Cu fiecare zi care trece, observ cu amaraciune cum lucrurile se reaseaza pe vechile fagase. Aceasta criza s-ar fi putut transforma intr-un element de cotitura pentru tot ceea ce inseamna finante internationale, dar lucrul acesta nu se va intampla. Dupa momentul critic al colapsului Lehman, lucrurile au mers spre mai prost. S-a ajuns intr-o situatie atat de stupida incat bancile au inceput sa-si dea una celeilalte rating pozitiv, intr-un incredibil cerc de interese, scrie Dan pe blogul Trenduri economice.
3.Care ar putea fi urmatoarea criza mondiala? Tarile in curs de dezvoltare trebuie sa faca investitii in agricultura de ~83 mld. dolari/an in urmatorii 40 de ani pentru a putea asigura hrana populatiei in continua crestere, potrivit unui studiu al FAO(Food and Agriculture Organization). 83 de miliarde pare o suma infima in comparatie cu trilioanele injectate in sistemul financiar. Nu este asa. Investitiile trebuie facute de catre tarile in curs de dezvoltare, adica de cei care nu prea se pot juca din click cu banii, scrie Dan pe blogul Trenduri economice.
4.Marea dilema a cursului euro-leu "Nu este nici nevoie si nici bine pentru economia romaneasca ca leul sa se mai deprecieze". Este declaratia halucinanta a lui Mugur Isarescu. Dincolo de topica stranie si cacofonia usturatoare, declaratia si motivarea ei ar fi trebuit sa se constituie intr-un semnal de alarma pentru orice observator economic serios, scrie Dan pe blogul Trenduri economice.
5.Escrocherii bursiere pe internet, sau scrisoarea nigeriana pentru gulerele albe Cum se deruleaza o escrocherie bursiera pe internet, studiu de caz: Pe 22 septembrie, Medical Connections Holdings Inc (simbol MCTH) se tranzactiona la un pret de 0,32 la un volum insignifiant. Daca mai tineti minte, atunci am inceput seria misterioaselor articole "Vorbim mai tarziu". In urmatoarea zi, respectiva actiune a sarit la un maxim de 0,74, pe un volum de cel putin 30 de ori mai mare, scrie Dan, pe blogul Trenduri Economice.
6.Seful FED: Economia va suferi in cazul in care deficitul bugetar nu va fi tinut in frau Probabil cel mai important eveniment al saptamanii a fost iesirea la rampa a lui Bernanke. Intr-un discurs destul de categoric, seful FED a atras atentia Congresului si Casei Albe ca "economia va suferi in cazul in care deficitul bugetar nu va fi tinut in frau". Este destul de socanta aceasta declaratie, mai ales daca o privim prin prisma sustinerii neconditionate pe care Bernanke a acordat-o programului economic al lui Obama, potrivit Trenduri economice.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by