Articole scrise de DS Press


1 - 30 din 46 rezultate
1.Ostahie a vandut "Altex"-ul! La sfarsitul anului trecut, 99% din partile sociale ale firmei "Altex Impex" Piatra Neamt au fost transferate unei firme olandeze. Tranzactii asemanatoare s-au inregistrat si la societatile "8 TIM" SA, "Auto Moldova" SA si "Real Estate" SRL, toate din portofoliul lui Dan Ostahie.
2."Puii de aur" ai magnatilor din Regiunea Nord-Est Desi include persoane suspecte de a fi milionari doar in vis, desi nu mentioneaza oameni de afaceri a caror avere depaseste pragul de 10 milioane dolari, "Top 300" reprezinta un clasament de referinta, motiv pentru care vom incerca sa il "detaliem" la nivelul Regiunii de Dezvoltare Nord-Est, chiar daca din aceasta zona sunt doar 18 "premia(n)ti"
3.Firma lui Porumboiu isi bate joc de 20.000 de beneficiari ai programului "Cornul si laptele" Cateva zeci de copii de gradinita, din Iasi si comunele invecinate, au avut de suferit din cauza laptelui produs de SC "Ilvas" SA, firma ce apartine magnatului vasluian Adrian Porumboiu.
4.Cele mai profitabile firme din Regiunea Nord-Est FINANCIARUL va prezinta topul primelor 50 de firme din fiecare judet al Regiunii Nord-Est - Iasi, Bacau, Neamt, Suceava, Botosani, Vaslui -, alaturi de o trecere in revista a "curiozitatilor" intalnite la cele mai profitabile firme din aceasta zona a tarii.
5.Criza financiara la "Omega-Tehnoton" Iasi Firmele controlate de Maricel Popa figureaza in evidentele CIP cu numeroase incidente de plata. Datoriile la bugetele de stat afecteaza negativ activitatea firmelor. Cifra de afaceri a societatii "Tehnoton" a scazut "dramatic".
6.Centrul Economic "Bucovina" - investitie de 5 milioane euro Desi lucrarile erau programate sa se incheie la 1 august, termenul de predare nu a fost respectat. Fara sa cunoasca situatia de pe teren, Ministerul Integrarii Europene a anuntat "victorios" finalizarea proiectului.
7.Bacaul va avea cel mai mare mall din Moldova Investitia de 35 milioane euro apartine omului de afaceri Ovidiu Budeanu, patronul fostei fabrici de incaltaminte "Partizanul”; "Arena City Center” va avea o suprafata totala construita de 30.000 mp si o suprafata utila de 20.000 mp, structurata pe parter si trei etaje; Mall-ul din Bacau va fi deschis in ultimul trimestru al anului 2007.
8.Regiunea Nord-Est "pazeste" coada clasamentelor In anul 2005, productia industriala a scazut cu 20,5%. Anul trecut, cresterea economica a fost de numai 2,2%, fata de 7,3% in Regiunea Bucuresti. Salariile sunt cu 10,3% mai mici decat media pe tara. In 2008, va fi singura regiune cu PIB/locuitor sub 4.000 de euro, in timp ce media nationala va fi de 5.450 euro.
9."Babilonia" facturilor europene De la 1 ianuarie 2007, orice agent economic isi va putea "fabrica" facturi la imprimanta. Sistemul european care va fi introdus permite beneficiarului facturarea in numele vanzatorului. In Italia, "beneficiarii" emit facturi in numele mortilor. Sistemul european ar putea permite tunuri de miliarde la rambursari de TVA
10."Termopanistii" nu cunosc caracteristicile produselor pe care le vand Doar 75,5% dintre firme au auzit despre clase de calitate la profilele din PVC. Doar 3,5% dintre firme (patroni, directori) considera coeficientul de transfer termic ca principal criteriu de calitate.
11.Piata constructiilor, in expansiune Cererea de case depaseste de aproximativ 5 ori oferta. Judetul Suceava ofera cea mai atractiva piata din RDNE, urmat de judetele Iasi, Bacau si Neamt. 98% dintre cladirile rezidentiale noi din 2005 si cele care urmeaza a fi terminate in 2006 sunt constructii unifamiliale. 21% din constructiile rezidentiale sunt situate in RDNE.
12.Se cauta 200 milioane euro pentru modernizarea Aeroportului Iasi "Aeroportul Iasi este international doar cu numele. Din punct de vedere al infrastructurii si al dotarilor, conform normelor europene in domeniu, acesta functioneaza la limita. Sa nu va mire daca intr-o zi autorizatiile de functionare vor fi retrase", a afirmat domnul Viorel Parvu directorul departamentului aeroporturi din cadrul "Search Corporation"
13.Centru Expozitional de 6 milioane euro Proiectul privind realizarea "Centrului Expozitional Moldova - Iasi" a fost aprobat pentru finantare in cadrul programului PHARE. Centrul va avea o suprafata utila de 10.368,2 mp, care va fi distribuita pe trei corpuri principale. Suprafata destinata manifestarilor expozitionale depaseste 8.000 mp, din care 6.000 mp patrati la interior.
14."Agentia de Munca Temporara" Iasi scuteste firmele de corvoada angajarii de personal sezonier Angajatorii (utilizatorii) pot beneficia de personal pentru o perioada determinata de timp fara a incheia contracte de munca, aceasta sarcina revenind Agentiei. Personalul care poate fi pus la dispozitia utilizatorilor este verificat atit in ceea ce priveste starea de sanatate, cit si in privinta obligatiilor fiscale ale acestora
15.Firme de miliarde cu un singur angajat ¤ Doua firme de tip "One-Man Business" au inregistrat cifre de afaceri de peste o mie de miliarde lei;¤ Cifra de afaceri realizata de primele 10 firme din top totalizeaza peste 6.264 miliarde lei;¤ Judetul Bacau este cel mai performant din Regiunea de Dezvoltare Nord-Est, fiind urmat de Iasi;¤ Firmele sucevene au raportat profituri simbolice
16.Pina in "tara zeilor", te maninca "sfintii" turismului romanesc Grecia a devenit in ultimii ani o destinatie preferata de turistii romani. Din pacate, calitatea serviciilor prestate de agentiile de turism care ofera sejururi in tara lui Homer este sub nivelul asteptarilor.
17.RDS isi bate joc de clienti Facturile sint expediate dupa termenul de plata. RDS poate solicita "imprumuturi" de la clienti, iar acestia trebuie sa plateasca a doua zi. Societatea nu raspunde pentru pierderile cauzate clientilor. RDS poate anunta majorarea tarifelor prin lipirea unui afis la buda din Gara de Nord!
18.A aparut FINANCIARUL nr. 14 ¤ Taxe-impozite-accize, povara unui stat fiscal¤ ADRNE si AOA Iasi promoveaza o oferta de finantare dubioasa¤ Primaria Iasi vrea sa se "infrupte" din cistigurile ROMTELECOM, RCS&RDS si ASTRAL¤ Noutatile legislative ale lunii iulie¤ Amenzi pentru cartelul creat de "Colgate-Palmolive"¤ Scandal de coruptie la Volkswagen
19.Primaria Iasi vrea sa se "infrupte" din cistigurile ROMTELECOM, RCS&RDS si ASTRAL Consiliul Local Iasi a mai "inventat" o taxa - pentru furnizorii de comunicatii electronice. Modelul a fost preluat de la Piatra Neamt, dar la Iasi a fost stabilit un nivel aproape dublu.
20.Guvernanti mici, averi mari ¤ Vicepresedintele AVAS - 5 apartamente, 3 case de locuit si doua de vacanta¤ Familia sefei ARIS detine 126% din capitalul social al unei firme!¤ Presedintele ANSVSA este specialist la... emisiuni concurs TV¤ Venituri de 90 milioane lei si avere de zeci de miliarde lei pentru presedintele ANPC!
21.Sablarea pe sticla - noua moda in amenajarea spatiilor interioare ¤ Sticla sablata poate fi utilizata la decorarea diferitelor piese de mobilier, a usilor interioare si exterioare, precum si la personalizarea diferitelor obiecte promotionale
22.A aparut "Financiarul" nr.10 Titlurile editiei:¤ Taxare la secunda!¤ Facturile „expirate" in decembrie 2004 pot fi utilizate!¤ Obiecte de arta unicat pentru amenajarea spatiilor interioare¤ CAMEX Iasi - Construct Week - CAMEX Constanta¤ Lipsa de informare se plateste… „in rate, doar cu buletinul!"¤ Cheramzitul, o solutie optima pentru izolarea termica si fonica
23.Facturile "expirate" in decembrie 2004 pot fi utilizate! Ministrul Ionut Popescu a emis un ordin prin care permite utilizarea formularelor tipizate cu regim special emise conform vechilor reglementari. A fost eliminata si obligativitatea pretiparirii Codului IBAN si a capitalului social.
24.Taxare la secunda! ANRC "le plinge de mila" operatorilor de telefonie si "infiereaza" practica bip-urilor. Avocatul Poporului asteapta sesizari din partea persoanelor fizice. In cazul telefoniei mobile, sistemul cel mai raspindit in Europa este tarifarea la secunda din primul minut. ANRC sustine ca "jaful" ROMTELECOM este de numai un milion euro/luna.
25.'Prometeu IM' unic producator de centrale termice in condensatie Societatea ieseana "Prometeu I.M." este prezenta din anul 1992 pe piata aparatelor de masura, reglare si control si a echipamentelor termice, fiind unicul producator din Romania care realizeaza centrale termice in condensatie. Centralele produse de compania ieseana au eficienta energetica de patru stele.
26.Opriti "jaful" Romtelecom-Orange-Connex! Revista Financiarul solicita Presedintiei, Guvernului si celorlalte institutii abilitate sa instituie obligativitatea taxarii la secunda. La ora actuala, cei trei operatori de telefonie „sustrag” de la abonati aproximativ 3.600.000.000.000 lei/an.
27.Contracte "incuiate" in calculatoare - la ALTEX, cafetiere care "spala pacate" - la FLANCO Clientii ALTEX semneaza contractele "ca primarul", deoarece, inainte de a le iscali, nu le pot consulta decit fugitiv- Pentru a convinge o clienta nedreptatita sa dea o declaratie favorabila companiei, FLANCO a "mituit-o" cu o cafetiera- Angajatilor unor societati le este interzis sa cumpere in rate produse din reteaua ALTEX
28.Patronatul IMM Regiunea Nord-Est acuza BCR si Agentia Nationala pentru IMM de lipsa de transparenta Patronatul Intreprinderilor Mici si Mijlocii Regiunea Nord-Est a organizat seminarul "Carta Alba a IMM-urilor din Romania", eveniment care a prilejuit o prezentare a situatiei intreprinzatorilor din aceasta zona si a problemelor cu care se confrunta.
29.A aparut "Financiarul" nr.8 Din titlurile editiei:¤ „Boom”-ul creditelor (restante)¤ RECLAMA, scopul scuza mijloacele (?)¤ 2004 - un an foarte bun pentru CAMEX¤ „Siraj AD Impex” Iasi va realiza un ansamblu de locuinte¤ Investitii de un milion de euro la „Electra” Iasi
30.Cei mai mari "tepari" Regiunea de Dezvoltare Nord-Est se "lauda" cu 15,85% din numarul "teparilor" ce figureaza in evidentele BNRValoarea instrumentele de plata fara acoperire emise la nivelul acestei regiuni reprezinta mai mult de un sfert din "tepele" trase la nivel national

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by