Articole scrise de DP, CP


1 - 2 din 2 rezultate
1.UPDATE Lukoil a descoperit in Marea Neagra un zacamant important de gaze estimat la 30 miliarde de metri cubi/ Rusii vor fi cei care decid ce vor face cu gazele romanesti din Marea Neagra Companiile Lukoil, PanAtlantic si Romgaz au descoperit pe platforma continentala a Romaniei din Marea Neagra un zacamant important de gaze, a transmis miercuri Bursei de Valori oficialii Romgaz. In comunicatul transmis Bursei, se mai arata ca suprafata zacamantului poate atinge 39 km patrati iar rezervele, care urmeaza a fi confirmate de forajul de evaluare, pot depasi 30 miliarde metri cubi de gaze naturale. UPDATE In conditiile in care consumul anual de gaze in Romania este de circa 11 miliarde metri cubi, inseamna ca aceasta descoperire este echivalentul unui consum national pe aproape 3 ani. Lukoil detine 72% din concesiune, ceea ce inseamna ca rusii vor fi cei care vor lua decizii in privinta comercializarii gazelor.  Vor putea sa le vanda in Romania sau oriunde in alta tara. Este cea de-a doua mare descoperire de gaze in Marea Neagra, dupa ce a OMV Petrom si ExxonMobil din 2012.
2.A aparut varianta oficiala a calendarului liberalizarii pretului la energie electrica si gaze A fost publicat calendarul privind liberalizarea preturilor la energie electrica si  gaze naturale, care confirma datele prezentate de HotNews anterior. Prin aceasta declaratie sunt eliminate suspiciunile potrivit carora nu vor fi facute publice graficele privind cresterile de preturi. Parlamentul tocmai a aprobat proiectul care reglementeaza liberalizarea totala a pietei energiei, insa graficele de deschidere treptata a pietei energei electrice si gazelor naturale nu au fost introduse in textul legii ca anexe. Mai multi actori de pe  piata energiei au declarat pentru HotNews ca stiau de existenta acestor grafice insa nu le-au vazut niciodata in mod oficial. Vezi in atasament documentele aparute in Monitorul Oficial.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by