Articole scrise de DP


1 - 30 din 7798 rezultate
1.Circa 6 români din 10 sunt nemulțumiți de măsurile anti-COVID luate de guvern Circa 6 români din 10 se declară nemulțumiți de măsurile luate în vederea combaterii pandemiei de coronavirus de către Guvernul României, similar cu media europeană (UE27: 56%), arată datele Eurobarometrului coordonat de Comisia Europeană și publicat vineri. Țările ai căror cetățeni sunt printre cei mai mulțumiți de măsurile propriilor guverne sunt Danemarca (79%), Luxemburg (73%) și Olanda (71%). Pe de altă parte, 60% dintre români consideră că măsurile de restricție luate de autoritățile publice din România pentru lupta împotriva coronavirusului și a efectelor acestuia au fost justificate (procent aflat însă sub media UE27, cu 13pp).
2.În anul pandemiei, 118.000 de români care nu aveau de lucru își doreau un job. Doar că ori nu și-l căutau, ori nu erau dispuși să înceapă munca Ponderea persoanelor subocupate (angajații cu timp de lucru parțial care doreau să lucreze mai multe ore) în totalul populaţiei active a fost în anul 2020 de 2%, pondere mai mică decât în anul de dinaintea pandemiei, arată datele Statisticii. De asemenea, forţa de muncă potenţială adiţională (care însumează persoanele inactive care caută un loc de muncă, dar nu sunt disponibile să înceapă lucrul şi pe cele inactive care nu caută un loc de muncă, dar sunt disponibile să înceapă lucrul) cuprindea 117,9 mii persoane, în creștere cu 1,8% faţă de anul anterior.
3.În ciuda programului Rabla, românii preferă mașini second hand, pe motorină. Aproape un sfert din mașinile din România au norma de poluare cel mult Euro 2 În ciuda eforturilor guvernamentale de a sprijini achiziția de autoturisme noi prin intermediul programului Rabla, românii preferă mașinile second-hand, foarte probabil din cauza prețului mai mic. De asemenea, sunt preferate mașinile pe motorină în continuare, cele electrice fiind încă departe de a constitui un segment cât de cât consistent în totalul înmatriculărilor din țara noastră. În primul trimestru, din totalul celor circa 7,4 milioane de mașini înmatriculate în România, aproape un sfert (peste 22% mai exact) erau autoturisme clasificate după norma de poluare din categoria non-euro, euro 1 sau cel mult euro 2.
4.A treia sedinţă a Comitetului interministerial - Discuţii despre renunţarea la masca de protecţie pe plajă, programul operatorilor economici şi organizarea de evenimente private cu persoane vaccinate Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate de la 1 iunie are a treia şedinţă, vineri de la ora 11.00, notează news.ro. Premierul Florin Cîţu a anunţat că vor fi discuţii despre renunţarea la mască pe plajă, despre organizarea de petreceri private cu persoane vaccinate, dar şi despre programul agenţilor economici. Prim-ministrul a precizat, joi la sediul Prefecturii Constanţa, după întâlnirea cu reprezentanţii sectorului HoReCa, că a discutat cu aceştia despre propunerile pe care le va face la reuniunea de vineri a comitetului interministerial.
5.Pentagonul nu va distruge racheta chineză scăpată de sub control Şeful Pentagonului, Lloyd Austin, a afirmat joi că nu intenţionează să distrugă racheta chineză care urmează să facă o reintrare necontrolată în atmosferă în acest sfârşit de săptămână şi a criticat voalat Beijingul pentru că a pierdut controlul asupra ei, notează AFP și Agerpres. "Potrivit ultimelor estimări pe care le-am văzut, este prevăzut pentru 8 sau 9 mai", a declarat ministrul american al apărării într-o conferinţă de presă. "În acest moment, nu avem planuri să distrugem racheta", a adăugat el. "Sperăm că va cădea într-un loc unde nu va face rău nimănui, în ocean sau într-un loc ca acesta", a continuat Lloyd Austin.
6.​Business report ​Ministrul care a construit 2.000 de școli în 12 ani. Cifrele mincinoase despre câți suntem și ce facem în România. Când poate un salariat să demisioneze fără să mai stea în preaviz? De ce au crescut prețurile cerealelor săptămâna trecută? Ministrul care a construit 2.000 de școli în 12 ani ● Cifrele mincinoase despre câți suntem și ce facem în România ● Când poate un salariat să demisioneze fără să mai stea în preaviz? ● Adrian Vasilescu, BNR: Inflaţia se întoarce! Toată lumea vrea inflaţie de 2 la sută ● Decizie judecătorească: 2 milioane de români, buni de plată. Cum explică ASF și asigurătorii obligația RCA pentru rablele care nu mai circulă și ce amenzi riscă proprietarii ● De ce au crescut prețurile cerealelor săptămâna trecută? ● Ministrul Cercetării, Ciprian Teleman, după eșecul Laserului de la Măgurele: “Vom organiza concursuri pentru conducerile tuturor institutelor” ● Am „driblat” covidul în Germania, l-am primit „cadou” în frumoasa și fascinanta Românie ● Gulașul sri-lankez și lungul drum al bucătarului Sachin spre România ● Harta riscurilor și a factorilor care pot afecta divergența dintre România şi statele membre ale Zonei Euro.
7.Vânzările din comerț au urcat în primele 3 luni cu 4,1% Vânzările din comerț (barometru pentru consumul privat, principala componentă a PIB) au crescut în luna martie față de februarie 2021 cu 13,3%, datorită creșterilor înregistrate la vânzările de carburanţi (+23,5%), vânzările de produse nealimentare (+12,6%) și la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+9,1%), au transmis joi reprezentanții Institutului Național de Statistică. Cumulat pe primele 3 luni, afacerile din retail au crescut față de primul trimestru din 2020 cu 4,1%, datorită creşterii vânzărilor de produse nealimentare (+11,2%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+0,1%). Comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate a scăzut cu 1,6% în primele 3 luni din acest an față de trimestrul I al anului trecut.
8.Independenţa Scoţiei, miza centrală a alegerilor locale britanice Britanicii votează joi la alegeri locale cu valoare de test pentru Boris Johnson şi unitatea Regatului Unit, separatiştii sperând la o victorie răsunătoare în Scoţia pentru a deschide calea unui nou referendum de autodeterminare, comentează AFP, citat de Agerpres. Amânate cu un an din cauza pandemiei, aceste alegeri urmează să permită la 48 de milioane de alegători să reînnoiască circa 5.000 de mandate în 143 de adunări locale din Anglia, să aleagă un primar în capitala Londra şi să desemneze noi parlamente regionale în Ţara Galilor şi Scoţia.
9.VIDEO Reintrarea în atmosferă a unei rachete chineze urmărită îndeaproape de Pentagon Pentagonul a informat miercuri că urmăreşte racheta chineză care urmează să facă în acest weekend o intrare necontrolată în atmosferă, cu riscul de a se prăbuşi într-o zonă populată, notează AFP și Agerpres. Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, "a fost informat şi ştie că, în orice moment, Comandamentul Spaţial urmăreşte aceste resturi de rachetă", a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby. China a lansat joi primul dintre cele trei elemente ale staţiei sale spaţiale, CSS, care a fost propulsat de o rachetă Long March 5B. Corpul rachetei care urmează să aterizeze în următoarele zile şi nimeni nu ştie unde.
10.​Business report ​A fost găsită „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2. Cât costă să împuşti un urs? Primar PSD folosea angajații și utilajele instituției în ferma familiei. Cei afectați de epidemii ar putea primi ajutoare de urgență A fost identificată „mama” întregii familii a coronavirusului SARS-CoV-2 ● Cât costă să împuşti un urs? Tarifele pornesc de la 3.000-5.000 de euro ● Cum a folosit un primar PSD angajații și utilajele instituției la muncă în ferma familiei ● Sezonier român în Germania: "Muncă multă, drepturi puţine" ● Achitări în cazul ASTRA Asigurări (prejudiciu de 200 milioane euro): „Fapta nu e prevăzută de lege” ● Aproape de adoptare: Cei afectați de epidemii vor putea primi ajutoare de urgență ● În cazul unor întârzieri sau anulări ale trenurilor, călătorii vor fi despăgubiți sau redirecționați gratuit ● Eșec: România a vaccinat doar 26% din populația peste 65 de ani ● Prețurile industriale își accelerează creșterea – urmează transmisia către prețurile de consum ● Reîncadrarea în criteriile de aderare la Euro a României, imposibilă în 2022 ● Propunerile Finanțelor pentru eliminarea duopolului pe piața RCA: prețuri de referință la reparații, casa de compensare a despăgubirilor, service-urile nu mai pot reprezenta păgubiții, creșterea de 10 ori a plafonului maxim al amenzilor ● Strategiile băncilor centrale: noile frontiere.
11.Diplomat iranian, condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru un atentat dejucat in extremis prin acţiunea concertată a mai multor servicii de informaţii europene Un diplomat iranian condamnat în Belgia la 20 de ani de detenţie pentru un proiect de atentat în Franţa împotriva unor opozanţi ai regimului de la Teheran a renunţat miercuri să mai facă apel, ceea ce înseamnă că sentinţa de condamnare rămâne definitivă, a anunţat parchetul federal belgian, potrivit AFP și Agerpres. Assadollah Assadi, în vârstă de 49 de ani, aflat la post la ambasada Iranului la Viena în momentul faptelor, a fost considerat de justiţia belgiană ca fiind coordonatorul acestei tentative de atentat dejucate in extremis la 30 iunie 2018 datorită acţiunii concertate a mai multor servicii de informaţii europene.
12.GRAFIC Topul județelor după rata de infectare. 8 județe și București sunt în „zona galbenă” de COVID-19, restul pe verde Capitala rămâne regiunea cu cea mai ridicată rată de infectare, chiar dacă în scădere față de raportarea de marți (2,17, de la 2,27 cu o zi în urmă), tot în zona galbenă menținându-se alte 8 județe. Cea mai mică incidență calculată la 14 zile o regăsim în Gorj, Suceava și Maramureș, unde indicatorul nu trece de 0,5.
13.Coronavirus în România: 1.564 de cazuri în ultimele 24 de ore / Alte 142 de decese în ultima zi / Topul județelor după noua raportare În urma testelor efectuate la nivel național, față de raportarea de marți, au fost înregistrate 1.564 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. De asemenea, în ultimele 24 de ore au fost raportate 142 de decese (73 bărbați și 69 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus. Numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 7.810. Dintre acestea, 1.121 sunt internate la ATI.
14.FMI avertizează în legătură cu un posibil război comercial fără un acord fiscal mondial Fondul Monetar Internaţional a avertizat marţi în legătură cu un posibil război comercial la nivel mondial dacă nu se ajunge la un acord fiscal cu reguli globale privind impozitul pe profitul marilor companii multinaţionale, relatează agenţiile EFE și Agerpres. Acesta a fost avertismentul directorului general al FMI, Kristalina Georgieva, într-un discurs virtual, în care a semnalat că este "urgent" să se încheie un pact multilateral, similar celui propus de preşedintele american, Joe Biden, în Statele Unite.
15.Elevii şi preşcolarii reîncep cursurile Elevii şi preşcolarii reîncep cursurile miercuri, cu excepţia celor din clasele terminale, care vor reveni la şcoală în data de 10 mai, notează Agerpres. Potrivit ordinului comun al Ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii, consiliul de administraţie al unităţii de învăţământ propune ISJ/ISMB aplicarea scenariului de organizare şi desfăşurare a cursurilor în unitatea de învăţământ, pe baza criteriului epidemiologic privind rata incidenţei cumulate la nivelul localităţii, respectiv numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile raportat la 1.000 de locuitori.
16.​Business report ​Plafonarea terenurilor în proprietate. Țară în service. Modificări la Codul fiscal și de procedură fiscală. Mașinile pot fi înmatriculate nu doar în reședințele de județ. BNR a cheltuit un miliard de euro ca să susțină leul. Strategia de administrare a datoriei publice Plafonarea terenurilor în proprietate. Adrian Oros: Au fost discuții – 500 ha la persoane fizice, 1.000 ha la juridice ● Țară în service. Modelul Carol I ● Campania de imunizare în cabinetele medicilor de familie a început cu probleme. Lipsesc seringi, ace și chiar serurile ● Înmatricularea mașinilor se poate face în mai multe orașe, nu doar în reședințele de județ ● Modificări la Codul fiscal și Codul de procedură fiscală: Prevederile ambigue vor fi interpretate obligatoriu în favoarea contribuabilului ● Aproximativ un miliard de euro a cheltuit BNR în aprilie pentru a nu lăsa euro să „sară” de 4,93 de lei ● Românii au obţinut 4,4 milioane de euro de la bănci, în urma negocierilor ● București-Ilfov: Scenariile după care elevii se întorc la școală, în fiecare sector și localitate ● Medicii de familie vor avea până la 30 de zile lucrătoare de odihnă pe an ● ​Trebuie să ne facem bine ● O lume divizată: SUA este în plină expansiune, zona euro este în recesiune, în timp ce în Asia situația e amestecată ● Strategia de administrare a datoriei publice în perioada 2021-2023: Ținte, măsuri, riscuri.
17.Viermii de făină galbeni uscați, confirmați de Comisia Europeană ca aliment. Ei se vor putea consuma fie ca insecte uscate întregi, fie ca ingredient Statele membre au aprobat marți o propunere a Comisiei Europene care permite utilizarea viermilor de făină galbeni uscați ca aliment nou. Această primă autorizare de introducere a insectelor pe piața UE ca alimente noi are loc în urma unei evaluări științifice riguroase efectuate de EFSA. Noul aliment se poate consuma ca gustare, sub formă de insecte uscate întregi, sau ca ingredient al unor produse alimentare, de exemplu sub formă de pudră în produse proteice, biscuiți sau produse pe bază de aluat.Referință: INTERVIU Adrian Ruicănescu, entomolog:”Insectele sunt foarte apropiate de crustacee pe scară evolutivă și biochimic conțin cam tot ce conțin crustaceele”
18.Rezervele valutare de la BNR au urcat în luna aprilie cu 2,6 miliarde de euro, ajungând la 38,3 miliarde În luna aprilie, rezervele valutare la Banca Naţională a României au crescut la 38,3 miliarde euro, de la 35.7 miliarde la 31 martie, iar nivelul rezervei de aur s-a menţinut la 103,6 tone, au transmis marți oficialii BNR. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 4,881 miliarde euro. Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 30 aprilie 2021 au fost de 43,185 mld., faţă de 40,497 mld. euro la 31 martie 2021. Plăţile scadente în luna mai 2021 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor, însumează circa 222 milioane euro.
19.Modificarea Codului de procedură penală - marţi, pe ordinea de zi a Senatului; maximum 120 de zile pentru pronunţarea sentinţei şi motivare Senatul ar putea dezbate şi vota marţi, în calitate de prim for sesizat, propunerea legislativă de modificare a Codului de procedură penală (Cpp), în acord cu decizia CCR din 7 aprilie, potrivit căreia hotărârea judecătorească trebuie să fie motivată la data pronunţării, notează Agerpres. Propunerea legislativă, care a intrat pe 28 aprilie în circuitul parlamentar, este iniţiată de senatorii Anca Dragu (USR-PLUS), Alina Gorghiu şi Iulia Scântei (PNL) şi deputatul Ioan Cupşa (PNL).
20.Primele centre de vaccinare non stop, deschise de azi de Ministerul Apărării / Tot de azi, începe vaccinarea cu Johnson & Johnson în cabinetele medicilor de familie Un maraton de vaccinare începe, marţi, în centre ale Ministerului Apărării din Bucureşti, Braşov, Cluj, Constanţa, Craiova, Iaşi şi Timişoara, unde oamenii se pot prezenta fără programare, pentru a li se administra vaccin anti-COVID, scrie news.ro. Această campanie se desfăşoară 24/24 de ore, până în 11 mai. Totodată, marţi începe vaccinarea în cabinetele a peste 3.000 de medici de familie, care şi-a arătat disponibilitatea de a administra serul Johnson & Johnson persoanelor care doresc.
21.SUA: În urma criticilor, preşedintele Biden creşte la 62.500 numărul refugiaţilor admişi anul acesta Preşedintele american Joe Biden a decis luni, în cele din urmă, să crească de la 15.000 la 62.500 numărul de refugiaţi admişi în Statele Unite pentru anul în curs, după amânări care i-au adus critici puternice în propria tabără, informează AFP și Agerpres. "Astăzi modific pragul anual de admitere pentru refugiaţi în Statele Unite la 62.500", a anunţat într-un comunicat liderul de la Casa Albă. Pentru anul viitor, Joe Biden a stabilit un prag de 125.000 de refugiaţi, subliniind în acelaşi timp că această ţintă, ca şi cea din anul curent, ar fi dificil de atins ca urmare a necesităţii "reconstruirii" programului de admitere a refugiaţilor.
22.​Business report ​Circa 2 milioane de români, buni de plată pentru rablele din curte. ​Cinci beri artizanale și poveștile din spatele lor. Persoanele fizice ar putea deveni angajatori pentru cei care le fac treburi acasă. S-au redeschis terasele în Grecia Circa 2 milioane de români, buni de plată pentru rablele din curte ● ​Cinci beri artizanale făcute în Moldova și poveștile din spatele lor ● Bill Gates a cumpărat 9.000 de hectare în Turcia. Prețul terenurilor s-a dublat peste noapte! ● Angajații casnici: Persoanele fizice ar putea deveni angajatori pentru cei care le fac treburi acasă ● Cum a fost scăzut cu 25% deficitul bugetar pe T1, față de cel din T1-2020. Observații ● Piaţa imobiliară evită o nouă bulă. Mihaela Bîtu, CEO ING România: Piaţa a fost stabilă şi aşa o vedem şi anul acesta ● S-au redeschis terasele în Grecia ● Lăcomia, rol important în dezacordul danez cu privire la dobânda negativă.
23.Regulile pentru desfășurarea slujbelor de Înviere / Circulația va fi permisă pe tot parcursul nopții Credincioșii vor putea asista la slujbele Paște și în biserică, nu doar afară, iar preoții "vor calcula numărul persoanelor" care pot intra în lăcașul de cult și vor avea grijă să marcheze locurile în care pot sta credincioșii, astfel încât să fie respectate normele privind distanțarea, în contextul pandemiei, potrivit Patriarhiei. De asemenea, oamenilor li se recomandă să participe la slujbe la bisericile de care aparțin. În noaptea de Paște va fi ridicată carantina, astfel că va fi permisă circulația pe tot parcursul nopții.Mijloacele de transport ale STB SA vor circula după un program special de Paşte/ Linia de tramvai 41 va funcţiona în noaptea de Înviere/ Program special şi la metrou
24.​Sărbătoarea Paştelui ortodox: Sfânta Lumină va fi adusă sâmbătă de la Ierusalim Sfânta Lumină va fi adusă de la Ierusalim sâmbătă de părintele arhimandrit Teofil Anăsătosoaie, superiorul Aşezămintelor Patriarhiei Române la Locurile Sfinte, şi va fi distribuită la Aeroportul Internaţional Otopeni delegaţiilor eparhiilor Patriarhiei Române, cu respectarea regulilor sanitare în vigoare, notează Agerpres. Ulterior, pe Colina Bucuriei, va avea loc sâmbătă, în intervalul orar 19,30 - 20,30, o procesiune de primire a Sfintei Lumini, la Catedrala Patriarhală, de Patriarhul BOR, Daniel, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române. Centrele eparhiale, prin protopopiate, vor distribui Lumina Sfântă fiecărei parohii.
25.Reorganizarea Academiei de Poliţie, supusă debaterii publice – Se propune eliminarea studiilor doctorale şi desfiinţarea Facultăţii de Arhivistică Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice un proiect care prevede reorganizarea Academiei de Poliţie. Proiectul propune eliminarea studiilor doctorale din cadrul instituţiei şi desfiinţarea Facultăţii de Arhivistică, potrivit news.ro. MAI a pus în dezbatere publică un Proiect de Hotărâre pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr. 294/2007 privind organizarea şi funcţionarea Academiei de Poliţie ”Alexandru Ioan Cuza” din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Proiectul propune mai multe modificări, unele în ceea ce priveşte formarea iniţială, altele care vizează formara continuă.
26.Radu Crăciun: Un procent greu de explicat si de tolerat Zilele acestea, comentarea procentelor este la mare cautare, ca vorbim de procent vaccinati, procent testati, grad de ocupare spitale, procent oponenti la vaccinare si asa mai departe, scrie Radu Crăciun pe blogul personal. Tot depre un procent vreau sa va vorbesc si eu, dar unul cu mult mai putin cunoscut si care are un impact major asupra tuturor pe termen lung. Contributiile la pilonul 2 al pensiilor private reprezinta o oglinda fidela a evolutiei pietei muncii din Romania: evolutia salariilor, evolutia numarul de intrari in premiera in piata muncii fiscalizata, a numarului de angajati care lucreaza “la alb”, a iesirilor si asa mai departe. Din aceasta perspectiva, exista un indicator care nu inceteaza sa ma consterneze si care sa ma ingrijoreze in acelasi timp.
27.​FOTO Tinerii au început să se strângă de vineri în Vama Veche/ Circa 35.000 de turişti sunt aşteptaţi să sosească pe litoral în minivacanţa de Paşte şi 1 Mai După un an 2020 dificil și plin de restricții, tinerii revin în Vama Veche pentru a marca deschiderea oficială a sezonului estival. Încă de vineri după-amiază ei au început să-și așeze păturile pe plajă și să se bucure de temperatura ridicată și de prezența mării. E drept, cluburile vor fi închise în această perioadă, iar circulaţia nu va fi permisă după ora 22.00, cu excepţia nopţii de Înviere, iar atunci doar pentru cei care doresc să meargă la biserică. De asemenea, doar terasele vor fi deschise, iar magazinele se vor închide la ora 21.00. Însă bucuria de a fi la malul mării învinge aceste neajunsuri.
28.Violeta Alexandru propune USR PLUS completarea protocolului din campania electorală, cu unul pentru colaborarea la nivelul administraţiei şi coordonării politice, după respingerea bugetului Capitalei Liderul PNL Bucureşti Violeta Alexandru a propus USR PLUS completarea protocolului din campania electorală cu unul care vizează colaborarea la nivelul administraţiei locale şi coordonării politice, în contextul respingerii bugetului Capitalei în această săptămână, scrie news.ro. Ea a adăugat că nu ştie dacă ar fi o soluţie ca USR PLUS să propună o altă variantă de buget, aşa cum a transmis Alianţei primarul general Nicuşor Dan, deoarece bugetul trebuie adoptat rapid pentru ca PMB să nu intre în incapacitate de plată.
29.Un avocat al lui Navalnîi, Ivan Pavlov, specializat în dosare de trădare şi spionaj, arestat de FSB Autorităţile ruse l-au arestat vineri pe Ivan Pavlov, un avocat care apără organizaţii ale opozantului politic rus încarcerat Aleksei Navalnîi şi care se ocupă de mai multe cazuri de spionaj, a anunţat vineri echipa acestuia într-un mesaj postat pe Telegram, relatează AFP şi Reuters, potrivit news.ro. Ivan Pavlov este acuzat de ”divulgarea unor infornaţii cu privire la o anchetă preliminară”, o infracţiune care se pedepseşte cu până la trei luni de închisoare, potrivit organizaţiei Komanda 29, pe care o conduce. "Ivan Pavlov a fost arestat, iar percheziţii sunt în curs. FSB-ul acţionează”, a anunţat într-un mesaj postat pe Facebook Evgheni Smornov, un avocat din cadrul cabinetului lui Pavlov.
30.Situația vaccinării în România pe grupe de vârstă: un român din cinci are cel puțin o doză făcută, iar unul din 10 are schema completă Potrivit datelor oficiale transmise vineri, 20,33% din populația eligibilă (16+) este vaccinată cu cel puțin o doză (3,272,322 persoane); 11,93% din populația eligibilă (16+) este vaccinată cu schemă completă (1,920,853 persoane) iar 8,39% din populația eligibilă (16+) este vaccinată cu o singură doză (1,351,469 persoane). De asemenea, 79,66% din populația eligibilă (16+) este nevaccinată (12,819,240 persoane). Populația eligibilă (cu vârsta de peste 16 ani) este de 16,091,562 persoane.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 260 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by