Articole scrise de DP


1 - 30 din 5249 rezultate
1.Sondaj Reuters: Cursul ar putea ajunge la 4,85 lei pentru un euro în 2020 Monedele din Europa Centrală și de Est vor avea dificultăți să câștige teren în fața euro în 2020, iar moneda națională este prognozată să scadă cu 1,5% la un minim istoric de 4,85 lei pentru un euro pe fondul îngrijorărilor cu privire la creșterea deficitelor gemene, a arătat joi un sondaj Reuters, citat de Mediafax. Sondajul în rândul analiștilor financiari scoate în evidență că forintul maghiar va rămâne în preajma minimelor istorice atinse în ultima perioadă și că coroana cehească este singura moneda din regiune care va marca aprecieri modeste în fața monedei unice europene. Forintul a fost afectat de asemenea în acest an de politica monetară relaxată a băncii centrale, dobânzile în Ungaria fiind la cel mai scăzut nivel din regiune.
2.Bugetul mediu pentru cadourile de anul acesta de Moș Nicolae este de aproximativ 355 lei. Un român din 10 nu va cumpăra anul acesta niciun cadou (studiu de piață) Conform datelor celui mai recent studiu de piață realizat de către MEDNET Marketing Research Center, 89,6% dintre persoanele din mediul urban intenționează să cumpere cadouri de Moș Nicolae pentru cei dragi. Și în acest an, cadourile preferate rămân dulciurile (72,5%), urmate de jucării (44,2%) și de articole de îmbrăcăminte/încălțăminte (41,8%). De asemenea, se vor oferi și fructe, cosmetice/parfumuri sau cărți. Pe lângă acestea, au mai fost menționate articole de design, bijuterii și accesorii, cafea și accesorii pentru smartphone/tabletă. Cei care nu au avut suficient timp să achiziționeze toate cadourile sau nu l-au găsit pe cel mai potrivit, vor oferi și bani (1,5%).
3.Florin Cîţu spune că rezervele sunt la un nivel adecvat pentru a contracara orice presiuni asupra finanţării (Bloomberg) România are o rezervă suficientă pentru a face faţă oricăror presiuni asupra finanţării sau a cursului de schimb, a declarat ministrul de Finanţe, Florin Cîţu, într-un interviu acordat Bloomberg la Bruxelles. El a promis că în scurt timp va linişti pieţele cu măsuri destinate reducerii deficitului bugetar.
4.Agricultura și industria au tras în jos dinamica PIB, în timp ce consumul privat și construcțiile au dinamizat economia primelor 9 luni din acest an INS a publicat joi datele detaliate cu privire la evoluția economiei României pe primele 9 luni. Reamintim că PIB-ul și-a încetinit turația la 4,0% comparativ cu primele 9 luni din anul trecut. Potrivit datelor INS, industria și agricultura au tras în jos economia, având un impact negativ la creșterea PIB. Industria (-0,2%), cu o pondere de 22,6% la formarea PIB şi al cărei volum de activitate s-a redus cu 1,0%, iar agricultura (-0,1%), cu o pondere de 5,0% la formarea PIB şi al căror volum de activitate s-a redus cu 4,1%, arată cifrele Statisticii. De partea cealaltă, consumul și construcțiile au reprezentat motoarele dinamicii PIB.
5.Muncitorii francezi, în grevă faţă de reforma sistemului de pensii a preşedintelui Emmanuel Macron Franţa se pregăteşte joi pentru o grevă de amploare, în special în sectorul transporturilor, obiectivul protestatarilor fiind acela de a-l forţa pe preşedintele Emmanuel Macron să renunţe la proiectul său de reformă a sistemului de pensii, transmite AFP, citat de Agerpres. Mişcarea de protest, care ar urma să dureze mai multe zile, aduce în minte grevele din 1995, care atunci au paralizat Franţa timp de o lună şi au obligat Guvernul de la acea dată să revină asupra planurilor sale de reformare a sistemului de pensii.
6.​Document Proiectul privind creșterea salariului minim a fost publicat. 4 efecte directe ale creșterii salariului minim Proiectul de hotărâre de guvern care propune ca salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată să fie majorat de anul viitor la 2.230 lei lunar (o creștere de 7,2% față de luna decembrie 2019) a fost publicat miercuri de Ministerul Muncii. În anul 2019 tariful orar este de 12,43 lei/oră pentru un program complet de lucru de 167,333 ore, iar în anul 2020 tariful orar va fi de 13,327 lei/oră pentru un program complet de lucru, arată nota de fundamentare care însoțește proiectul.
7.Costurile angajatorilor cu forţa de muncă sunt mai mari în această toamnă cu peste 13% față de toamna trecută. Pentru Isărescu aceste costuri sunt o măsură a presiunii inflaționiste interne În trimestrul III 2019 costurile angajatorilor cu forţa de muncă au crescut cu 2,07% faţă de trimestrul precedent şi cu 13,18% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior, arată datele publicate miercuri de Institutul Național de Statistică. Isărescu și oamenii săi din BNR se uită și ei cu mare atenție la evoluția costurilor cu forța de muncă, acestea fiind și o măsură a presiunii inflaționiste interne. Costurile unitare ale resursei umane măsoară cât plătesc firmele propriilor angajați pentru a produce o unitate de producție economică.
8.Eurostat: ​​România, cea mai mare creștere a bugetelor alocate comunicaţiilor în ultimul deceniu Gospodăriile din Uniunea Europeană au cheltuit anul trecut peste 200 miliarde euro (echivalentul a 1,3% din PIB-ul Uniunii Europene) pentru "comunicaţii" (servicii poştale şi de telefonie şi fax), ceea ce reprezintă 2,3% din cheltuielile totale de consum ale gospodăriilor, arată datele Eurostat, publicate în această dimineață. În perioada analizată (2008-2018), cea mai ridicată viteză de creștere a bugetelor alocate comunicaţiilor în totalul cheltuielilor de consum a fost în România, iar cea mai mare contracție a înregistrat-o Estonia.
9.Rezervele valutare aflate la BNR au scăzut în noiembrie cu peste un miliard de euro Rezervele valutare la Banca Naţională a României au scăzut luna trecută cu circa un miliard de euro, confirmând intervențiile făcute de Banca Centrală pe piața valutară pentru a preveni o depreciere consistentă a monedei locale. De la 34,9 miliarde de euro, rezerva valutară a coborât la 33,8 miliarde de euro, potrivit datelor publicate luni de BNR.
10.Harta bankingului românesc dezvăluie zonele prospere ale României dar și discrepanțele majore dintre regiuni Economia României trăiește din performanțele notabile a 8 județe (București + Ilfov, Cluj, Timiș, Brașov, Bihor, Constanța, Iași și Prahova) și activitatea onorabilă pe care o generează alte 11 județe (Alba, Arad, Argeș, Bacău, Dolj, Galați, Hunedoara, Maramureș, Mureș, Sibiu și Suceava), arată o analiză a publicației online bankingnews.ro. Restul județelor, 22 la număr, sunt departe de plutonul consemnat, zbătându-se în neputință și nepăsare administrativă.
11.Ordonanţele privind legile Justiţiei, la Comisia juridică din Senat Membrii Comisiei juridice din Senat se întrunesc, luni, pentru o discuţie asupra ordonanţelor privind legile Justiţiei, la care a fost invitat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, potrivit senatorului Şerban Nicolae, preşedintele acestei comisii, citat de Agerpres. "Am solicitat un punct de vedere din partea ministrului Justiţiei.(...). În funcţie de asta, vom vedea ce păstrăm şi ce nu păstrăm din ordonanţele respective, nu suntem presaţi de termen, pentru că suntem Cameră decizională, dar suntem presaţi de calendar, pentru că aceste termene au fost prorogate până la sfârşitul anului", a spus Şerban Nicolae.
12.​Guvernul britanic revizuieşte condiţiile eliberării condamnaţilor pentru terorism Guvernul britanic a început revizuirea condiţiile eliberării condamnaţilor pentru terorism, după incidentul violent de vineri de la Londra în care doi oameni au fost ucişi şi trei răniţi, scrie BBC, potrivit News.ro. Atacatorul a fost Usman Khan, condamnat pentru acte de terorism în 2012 şi eliberat condiţionat în 2018.
13.Lucian Croitoru: Alegerile din 2020 și 2024 și nevoia PNL de a recâștiga caracterul contraciclic al politicii fiscale Este foarte probabil ca PNL și aliații săi să reusească să implementeze o creștere a pensiilor în septembrie 2020, să pună deficitul bugetar pe o pantă de scădere și să câștige alegerile de anul viitor, dar într-un alt scenariu decât cel la care se gândesc cei mai mulți, scrie Lucian Croitoru pe blogul său. Un scenariu în care are loc o maximizare a beneficiilor concomitent cu minimizarea pierderilor, adică un scenariu în care toată lumea are ceva de optimizat.
14.FOCUS: 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Semnificaţiile şi istoria acestei date Ziua Națională a României este sărbătorită în prezent pe 1 decembrie, iar această dată, stabilită printr-o lege promulgată în 1990, marchează un moment important din istoria românilor, cel în care Marea Adunare de la Alba Iulia a votat unirea Transilvaniei cu România, în 1918, potrivit Mediafax. Prin legea nr. 10 din 31 iulie 1990, promulgată de președintele Ion Iliescu, data de 1 decembrie a fost adoptată ca zi națională și sărbătoare publică în România.
15.În jur de 60.000 de oameni, aşteptaţi la Alba Iulia de Ziua Naţională În jur de 60.000 de oameni sunt aşteptaţi, duminică, la manifestările organizate de Ziua Naţională în Alba Iulia, pentru care organizatorii au pregătit un program variat, derulat în cadrul "Festivalului de România", notează Agerpres. "Suntem pregătiţi, la fel ca în fiecare an, să primim toţi cetăţenii care vin să se simtă bine de Ziua Naţională la Alba Iulia. (...). Aşteptăm în jur de 60.000 de persoane", a declarat viceprimarul cu atribuţii de primar al municipiului Alba Iulia, Voicu Paul.
16.Peste 27.000 de angajaţi ai MAI, la datorie de 1 Decembrie Peste 27.000 de angajaţi ai MAI cor fi la datorie de 1 Decembrie pentru a asigura măsurile de ordine publică şi intervenţiile în caz de urgenţă, cu accent pe evenimentele publice prilejuite de Ziua Naţională, scrie Agerpres. Potrivit unui comunicat de presă remis de MAI, în întreaga ţară au loc peste 660 manifestări - parade militare, ceremonii de depuneri de coroane şi evenimente cultural - artistice. Pentru asigurarea măsurilor de ordine publică la aceste evenimente sunt implicaţi, la nivel naţional, poliţişti, jandarmi, pompieri şi paramedici SMURD.
17.​Zece bărbaţi înarmaţi şi patru poliţişti ucişi într-un schimb de focuri în Mexic ​Forţele de securitate mexicane au ucis cel puţin 10 bărbaţi înarmaţi care erau suspectaţi că făceau parte dintr-un cartel într-un schimb de focuri în statul Coahuila din nordul Mexicului, au anunţat autorităţile local informează Reuters, citată de Mediafax. Procuratura generală din Coahuila a transmis printr-un comunicat că forţele de securitate statale au împuşcat zece suspecţi în timpul unor confruntări între găşti rivale în orăşelul Villa Union, situat la 65 de km sud-est de oraşul de frontieră Piedras Negras.
18.Trump are o săptămână la dispoziţie pentru a decide dacă va participa la audierile din Congres Congresul SUA i-a acordat preşedintelui Donald Trump o săptămână pentru a decide dacă avocaţii săi intenţionează să prezinte martori şi probe în procedurile din cadrul anchetei care ar putea duce la punerea oficială sub acuzare a acestuia în următoarele săptămâni, potrivit Reuters, citat de Mediafax. Conisia Judiciară din Camera Reprezentanţilor, care urmează să înceapă săptămâna viitoare să analizeze posibilele articole din ancheta care îl vizează pe Trump, trimiţându-i o scrisoare de două pagini prin care îl înştiinţează că are termen până pe 6 decembrie, la ora 17:00, pentru a specifica acțiunile avute în vedere în cadrul procedurilor de punere sub acuzare ale Comisiei.
19.LIVEVIDEO Parada de Ziua Națională a început. Participă peste 4.000 de militari, 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave Aproximativ 4.000 de militari şi specialişti din Min. Apărării Naţionale, Min. Afacerilor Interne, SRI şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor, 500 de militari din peste 20 de ţări, circa 200 de mijloace tehnice şi peste 50 de aeronave participă, duminică, începând cu ora 11,00, la parada militară organizată în Piaţa Arcul de Triumf.Cine este anul acesta, în premieră, comandantul paradei militare naționale din BucureștiFOCUS: 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Semnificaţiile şi istoria acestei date În jur de 60.000 de oameni, așteptați la Alba Iulia de Ziua Națională
20.SUA: Cumpărătorii americani au cheltuit online de Black Friday suma record de 7.4 miliarde de dolari Cumpărătorii din Statele Unite au cheltuit online 7.4 miliarde de dolari cu ocazia reducerilor de Black Friday, conform Adobe Analytics, informează duminică dpa, citat de Agerpres. Nivelul cheltuielilor marchează un record în privinţa cumpărăturilor online de Black Friday din SUA. De asemenea, reprezintă cea de-a doua cea mai mare vânzare online într-o zi de reduceri din istoria ţării, cu puţin sub sumele încasate anul trecut cu ocazia Cyber Monday, atunci când consumatorii au cheltuit cu 500 de milioane de dolari mai mult, indică datele Adobe.
21.​Afacerist din Malta, pus sub acuzare pentru complicitate la crimă în cazul unei jurnaliste în 2017 Omul de afaceri Yorgen Fenech, una dintre cei mai bogate persoane din Malta, a fost pus oficial sub acuzare pentru complicitate la crimă, sâmbătă, de către un tribunal din Valetta în cazul uciderii jurnalistei Daphne Caruana Galizia în 2017, informează Reuters, citat de Mediafax. Fenech a pledat nevinovat pentru complicitate la crimă și alte acuzaţii îconexe- participare la un grup infracţional şi complicitate la provocarea unei explozii.
22.Asociaţii implicate în susţinerea drepturilor consumatorilor solicită premierului înlocuirea şefului interimar al ANPC M​ai multe asociaţii de protecție a intereselor consumatorilor români solicită premierului Ludovic Orban înlocuirea Mihaelei Irina Ionescu de la conducerea interimară a Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), argumentând că o persoană care a folosit banii publici ai instituţiei în scop personal nu ar mai trebui să ocupe o funcţie publică, scrie Agerpres. ”Considerăm că o persoană care a folosit banii publici ai instituţiei în scop personal, aşa cum reiese dintr-un raport de audit financiar al Curţii de Conturi făcut public în presă de curând, nu ar mai trebui să ocupe nicio zi respectiva funcţie publică”, arată scrisoarea trimisă premierului.
23.Călugăreanu, ANAF: Vom unifica administrarea persoanelor fizice cu cea a persoanelor juridice/ Din 31 martie vom avea un nou sistem de rambursare a TVA ”Cunosc problemele semnalate de mediul de afaceri și le abordez ca fiind problemele noastre, ale tuturor. Fiscul fără contribuabili nu poate exista. Fiscul fără contribuabili nu are obiectul muncii. E clar că nu vii cu mare bucurie la Fisc. Dar ne dorim cu toții ca Fiscul să nu mai reprezinte un stress, o teamă sau să fie considerat un inamic pentru contribuabilii corecți, care din fericire sunt majoritari în România. Dar trebuie să mă credeți pe cuvânt că nu este ușor și că acest ucru nu îl putem realiza în 3-4 luni de zile”, a spus șefa ANAF, Mirela Călugăreanu, la o conferință organizată miercuri de cursdeguvernare.ro. Călugăreanu a vorbit și despre proiectele de modernizare a ANAF, având în centrul lor problema informatizării instituției.
24.Ludovic Orban: Vrem să facem corecții la OUG 114, care e un act criminal/ Bugetul pe 2020 va fi dificil de făcut ”Vrem să facem corecții la OUG 114, care e un act criminal. Vrem să anulăm toate taxele tâmpite; pe sistemul bancar, pe sistemul energetic. Cumpărăm gazul și energia electrică la preț aproape dublu față de prețul la care e cumpărată energia în Germania. Cum să fii competitiv în asemenea condiții? Aici au adus reglementările și politicile statului monopolist în domeniul energiei”, a spus miercuri premierul Ludovic Orban la conferința cu tema „Buget și fiscalitate 2020: dinspre politica oficială spre mediul de afaceri”. El s-a referit copios la măsurile ”mincinoase și perfide care au fost introduse în sistemul fiscal”.
25.Dănescu, ARB: Industria bancară se simte nemăsurabilă, anonimă şi irelevantă ”Tocmai am citit pe Whatsapp un mesaj de la o colegă că mâine vom avea în Comisia Juridică discutarea în regim de urgență a celor 4 legi. Cam asta e impredictibilitatea legislativă în sistemul bancar. Din 2014 am adunat cam 50 de legi, iar densitatea prezenței mele în Parlament e de 60 de ori pe an”, a spus marți șeful Asociației Române a Băncilor, Florin Dănescu.
26.Analiştii financiari estimează o depreciere a leului în următoarele 12 luni, până la 4,8597 lei/euro şi o majorare a primei de risc a României Analiştii financiari anticipează o depreciere a leului pentru orizontul de 12 luni, până la o valoare medie de 4,8597 lei/euro, o rată medie a inflaţiei de 3,6% în noiembrie 2020 şi o majorare a primei de risc a României, potrivit unui sondaj realizat de CFA România citat de Agerpres. "În privința cursului de schimb, peste 83% dintre participanţi anticipează o depreciere a leului în următoarele 12 luni. Valoarea medie a anticipaţiilor pentru orizontul de 6 luni este de 4,7992, în timp ce pentru orizontul de 12 luni valoarea medie a cursului anticipat este de 4,8597", se arată în comunicatul Asociaţiei CFA România.
27.Ministrul Transporturilor a dispus investigaţii în cazul navei care transporta 14 mii de ovine Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a dispus luni, investigaţii asupra incidentului din portul Constanţa, în care o navă care avea la bord 14.600 de ovine s-a înclinat la 60 de grade rămânând la marginea şenalului navigabil, potrivit unui comunicat al Ministerului, scrie Mediafax. Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Lucian Bode, a dispus, la prima oră a dimineții, prin ordin de ministru, inițierea investigației tehnice privind siguranța și constituirea comisiei de investigație.
28.OECD: Economia României va încetini în 2020. Spațiul fiscal trebuie reconstruit Ritmul de creştere al economiei României va încetini la 3,2% în 2020 și va reaccelera la 3,7% în 2021, se arată în cele mai recente estimări ale Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), care punctează că riscurile de supraîncălzire vor dispărea, potrivit Mediafax. "În timp ce salariile vor reveni la creșteri de o singură cifră, consumul privat este așteptat să rămână robust, susținut de creșteri ale pensiilor. Deficitul comercial va crește în continuare din cauza cererii externe slabe și a competitivității scăzute a prețurilor. Creșterea investițiilor va rămâne la un ritm moderat, sprijinită de o absorbție mai mare a fondurilor europene", arată OECD.
29.Primul discurs public al Christinei Lagarde: BCE va revizui strategic politica monetară în „viitorul apropiat” și va monitoriza continuu ”efectele secundare” ale politicilor sale Noul președinte al BCE Christine Lagarde, care tocmai a susținut primul ei discurs oficial în cadrul unui eveniment de la Frankfurt, a lansat câteva mesaje-cheie: BCE va începe o revizuire strategică a politicii monetare în „viitorul apropiat”, va monitoriza continuu ”efectele secundare” ale politicilor sale și a reiterat apelul ca politicile fiscale să sprijine mai mult investițiile, scriu analiștii ING, într-o reacție la cald la discursul noului șef al Băncii Centrale Europene.
30.Eurostat: România a exportat în UE vin în valoare de 25 mil euro, importul este aproape dublu România a importat din ţările Uniunii Europene vin în valoare de peste 46 de milioane de euro în 2018 şi a exportat vin în valoare de 24,9 milioane de euro, potrivit Eurostat, citat de Mediafax. În ţările din afara UE, România a exportat vin de 5,471 milioane euro și a importat de 15,6 milioane euro. Anul trecut, producţia de vin din Uniunea Europeană (incluzând vin spumant, foritifiat şi must) a ajuns la 15 miliarde de litri. Cele mai mari producţii au fost în Italia, Spania, Franţa, urmate de Portugalia, Germania şi Ungaria.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 175 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by