Articole scrise de DP


1 - 30 din 4618 rezultate
1.Cele mai puternice țări din lume. China urcă pe locul al doilea, Marea Britanie coboară o poziție, România rămâne pe locul 18 în Europa Ce face o țară să fie puternică: arsenalul de arme pe care îl deține, puterea economiei, gradul de inovare tehnică...? Niciuna în mod singular, ci câte puțin din fiecare, susțin spaniolii de la  Elcano Royal Institute, care calculează un indice agregat care măsoară mai mulți parametri- puterea economică, cea militară și „soft presence”, care cuprinde dezvoltarea culturală, turistică, sportivă și științifică. Potrivit raportului pe 2018, Statele Unite continuă să conducă topul celor mai puternice țări din lume, dar locul al doilea a fost ”furat” britanicilor de către China. România ocupă locul 49 mondial și 18 în Europa, arată datele Raportului.
2.Ionuț Dumitru: Chiar dacă dublăm pensiile în trei ani, cee ce e imposibil din punct de vedere rațional, echilibrul macroeconomic se rupe. Vor fi consecințe mari la nivel de inflație, dobânzi, curs de schimb, astfel încât nu vom trăi mai bine. Poate, dimpotrivă, vom trăi chiar mai prost Toată lumea își dorește și venituri mai mari și un nivel de trai mai ridicat. Însă, trebuie să înțelegem o dată pentru totdeauna, că putem trăi mai bine, în sensul de a avea venituri mai mari, numai dacă economia produce, a explicat într-un interviu acordat RFI șeful Consiliului Fiscal, Ionuț Dumitru. Dacă nu înțelegem nu facem decât să ne facem rău singuri. Nu facem decât să ne furăm singuri căciula dacă noi creștem pe hârtie veniturile, salarii, pensii sau orice altceva, dar nefiind acoperite de performanță economică, acele creșteri vor fi doar în termeni nominali. În termeni reali, ajustat cu inflația, veniturile noastre vor fi întotdeauna cuplate la fundamentele economice. Chiar dacă vom avea bani mai mulți, să zicem că dublăm pensiile în trei ani, cee ce e imposibil din punct de vedere rațional, echilibrul macroeconomic se rupe. Vor fi consecințe mari la nivel de inflație, dobânzi, curs de schimb, astfel încât nu vom trăi mai bine. Poate, dimpotrivă, vom trăi chiar mai prost,crede Dumitru.
3.Contrabanda, în creștere abruptă. Record în nord-vest Piața neagră a țigaretelor a crescut în iulie la 18,2% din totalul consumului (cu 2,1 p.p. mai mult față de mai 2018), arată un comunicat al Novel Research difuzat joi. Este cel mai ridicat nivel al contrabandei din acest an, depășind media din 2017, de 16%. „Regiunea nord-est continuă să fie cea mai afectată de piața neagră, cu o pondere de 39,5%, deși comerțul ilicit cu tigarete pare să fi luat cu asalt partea de vest a țării. Cea mai importantă creștere se înregistrează în nord-vest, 14,7 p.p., până la 29,4%, regiunea ajungând, astfel, la un nivel record în ultimii trei ani! În plus, comerțul ilegal crește cu 6,2 p.p. până la 26,9% și în regiunea sud-vest. Din punct de vedere al provenienței, „cheap whites” continuă să fie principala sursă, cu 63,9%. Ponderea produselor din tutun provenite ilegal din Moldova, Ucraina și Serbia este relativ constantă", a declarat Marian Marcu, Director General Novel Research.
4.Pungile din plastic: interzise, taxate sau găsite alte soluții? Ce arată experiența statelor lumii Introducerea pungilor din plastic subțire este interzisă în România din 1 iulie 2018, iar de la 1 ianuarie 2019 se interzice și comercializarea acestora. ​Pungile de plastic sunt indiscutabil rele pentru mediul înconjurător. Când o aruncați, începe calvarul. Fie o aruncați și- fără să vreți- înfundați vreun canal, fie se adună la marginea unui lac în care se deversează gunoaiele, fie- și mai rău- ucide unul din cele aproximativ 100.000 de mamifere marine care mor anual din această cauză. Pentru că ele se descompun în compuși toxici care afectează fauna lacurilor și mărilor lumii. Pentru a stopa acest fenomen, sunt 3 variante: interzicerea, impozitarea sau limitarea prin alte metode a folosirii acestor pungi.
5.Daniel Dăianu:  Conduita politicii monetare și gestionarea lichidității  Cine citește documente ale BNR, inclusiv minutele ședințelor de politică monetară, constată referiri la gestionarea lichidității, scrie profesorul Daniel Dăianu într-un text transmis marți, HotNews.ro. Aceasta din urmă este parte din modul în care o bancă centrală își formulează și aplică politica monetară. Sunt opinii care fac legătura între injecții de lichiditate ale băncii centrale și mersul inflației în ultimii ani, la noi sugerându-se legături cvasimecanice. Sunt și opinii care reproșează BNR că lăsat rate de dobândă pe piața monetară (inter-bancară) să ajungă la peste 3%, cât sunt în prezent. Merită de aceea să evidențiem aspecte privind relația între cantitatea de monedă de bază (emisă de bancă centrală) și condițiile monetare în economie, dinamica inflației, echilibrele externe și conduita BNR.
6.CJUE: Directiva privind clauzele abuzive în contractele cu consumatorii nu se aplică practicilor de cesiune sau cumpărare de credite Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE)  a decis, în urmă cu câteva zile, că directiva 93/13/CE nu se aplică practicilor de cesiune sau cumpărare de credite, nici dispozițiilor legale naționale care reglementează transmiterea creditelor și substituirea cedentului de către cesionar în procedurile în curs, scrie pe blogul BNR Cristian Bichi, consilierul pe probleme de stabilitate financiară al Guvernatorului. Hotărârea are la bază cereri de decizie preliminară formulate de o instanță spaniolă, ca urmare a îndoielilor legate de sfera de aplicare a retractului litigios și a eficacității sale ca instrument de protecție a consumatorilor.  Detalii în continuare. 
7.Șomerii de lungă durată vor beneficia de orientare personalizată și vor încheia un acord de integrare în muncă cu Serviciul public de ocupare a forței de muncă Î​n Monitorul Oficial de luni  a fost publicat Ordinul ANOFM nr. 254/2018 pentru aprobarea Procedurii privind punerea în aplicare a prevederilor art. 58 alin. (5) din Legea nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, precum şi a modelului acordului de integrare în muncă. Practic,  Guvernul aplică Recomandarea CE din 15 februarie 2016, privind integrarea pe piața forței de muncă a șomerilor de lungă durată (2016/C 67/01), prin asigurarea unui cadru legislativ și de coordonare interinstituțională”.
8.MedLife a finalizat achiziția platformei medicale SfatulMedicului.ro Operatorul de servicii medicale MedLife a anunțat marți că a finalizat achiziția platformei sfatulmedicului.ro, hub de informații medicale, scrie Mediafax. Valoarea tranzacției nu a fost anunțată. Înființat în urmă cu 15 ani, sfatulmedicului.ro înregistrează o medie lunară de peste 3,2 milioane de utilizatori unici, respectiv peste 12 milioane de afisări. Adițional serviciului de informare, utilizatorii accesează pe această platformă serviciul de autoevaluare medicală și interpretarea online a analizelor.
9.INS, date semnal: Economia a avansat în prima jumătate a anului cu doar 4,0%. Comparativ cu primul trimestru, economia a crescut în trimestrul al II-lea cu 1,4% În semestrul I 2018, Produsul intern brut a crescut, comparativ cu semestrul I 2017, cu 4,0%, pe seria brută şi cu 4,2% pe seria ajustată sezonier. In trimestrul II 2018, comparativ cu trimestrul anterior, Produsul intern brut a crescut cu 1,4%.Comparativ cu acelaşi trimestru din anul 2017, Produsul intern brut în trimestrul II 2018 a înregistrat o creştere cu 4,1%. INS inventariaza evolutia PIB in 5 cicluri: datele semnal, apoi datele provizorii (I), date provizorii (II), date-semidefinitive si in final, dupa circa doi ani, datele definitive. Comunicatul de marți reprezinta datele semnal, urmand ca in 7 septembrie INS sa publice datele provizorii (I), din care vom afla mai multe detalii.
10.Banca națională a Turciei reduce rezervele minime obligatorii pentru a oferi lichiditate băncilor Turcia a anunțat, luni, o serie de măsuri care să prevină prăbușirea și mai abruptă a lirei, care a pierdut în acest an peste 40% din valoarea sa, scrie agenția de presă Romandie, care citează AFP. Banca centrală a Turciei a declarat că va oferi tuturor băncilor lichiditățile nevoia, precizând că va lua "toate măsurile necesare" pentru a asigura stabilitatea financiară a țării. Banca centrală a Turciei a pus la dispoziția băncilor ( printr-o operațiune de reducere a nivelului rezervelor minime obligatorii) aproximativ 10 miliarde de lire sterline, 6 miliarde de euro și echivalentul a 3 miliarde de dolari în aur. Președintele Erdogan a pus criza monedei naționale pe seama unui „complot politic“  orchestrat de SUA, Erdogan afirmând că Ankara va căuta „noi piețe și aliați“. Măsurile anunțate de Banca Națională turcă nu par însă să calmeze piețele.
11.INS: Afacerile hotelurilor şi restaurantelor au urcat în prima jumătate de an cu 5,3%, cea a jocurilor de noroc cu 3,8%, iar serviciile de coafură  cu 2,2% Comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut ușor în iunie (față de mai 2018) cu 0,3% , arată datele furnizate luni de Institutul Național de Statistică, în vreme ce serviciile de piaţă prestate populaţiei faţă de luna precedentă s-au majorat cu 3,1%. Cumulat pe primele 6 luni afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut cu 9,0%, iar volumul serviciilor de piaţă prestate populaţiei au urcat cu 5,1%. INS  colectează datele de la circa 1600 operatori economici cu activitate principală de comerţ cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor şi servicii de piaţă prestate populaţiei (hoteluri şi restaurante, activităţi ale agenţiilor turistice şi a tur-operatorilor; activităţi de asistenţă turistică, jocuri de noroc, coafură şi alte activităţi de înfrumuseţare, spălarea, curăţarea articolelor textile şi a produselor din blană, activităţi de pompe funebre, întreţinere corporală şi alte servicii pentru persoane fizice).
12.Inflația anuală a coborât în iulie la 4.56% Preţurile au urcat în luna iulie 2018 cu 4,56% comparativ cu cele din iulie 2017, dar au scăzut față de iunie 2018, arată datele transmise vineri de Institutul Național de Statistică. Față de iulie 2017, cel mai mult au crescut prețurile biletelor de avion, gazele, legumele și fructele. La polul opus, prețul înregistrat luna trecută  la ouă a scăzut cel mai mult față de prețul din iulie 2017.
13.Raiffeisen Bank, profit de 423 milioane de lei în prima jumătate a anului  Raiffeisen Bank a încheiat primul semestru al acestui an cu un profit net de 423 milioane de lei, cu 74% mai mult față de primele 6 luni din 2017, au transmis joi reprezentanții băncii Activele totale ale au crescut la 38,1 miliarde lei (creștere de 14%, an la an). Motorul principal al acestei evoluții puternic pozitive a continuat să fie activitatea de creditare: 23,6 miliarde de lei este valoarea creditelor nete acordate clienților băncii, în creștere cu 20% față de perioadă similară a anului 2017.
14.ANPC a amendat Bancpost cu 150.000 de lei pentru practici comerciale incorecte  și afectarea intereselor economice ale consumatorilor  ANPC a amendat Bancpost S.A. cu 150.000 lei, pentru încălcarea prevederilor legale privind practicile comerciale incorecte conform Legii 363/2007 și pentru afectarea intereselor economice ale consumatorilor, conform O.G. 21/1992(r2), a transmis joi Autoritatea. Astfel a fost aplicată măsură complementară “Restituirea sumelor de bani percepute nejustificat pentru întreg portofoliul de credite cesionat de către Bancpost S.A (fie direct, fie prin intermediul altor societăți, respectiv EFG New Europe Funding B.V., Eurobank Ergasias S.A. etc.) reprezentând dobânzi, dobânzi penalizaloare, penalități calculate și reținute în perioadă 11.07.2008-27.03.2018, când cesionar a fost EFG New Europe Funding B.V. (actuală ERB New Europe  Funding B.V.)”
15.Pesta porcină africană: Toate statele care s-au confruntat cu epidemii de PPA au ucis animalele bolnave sau chiar au ridicat bariere de protecție Numele pestei porcine africane se datorează faptului că a apărut pentru prima dată în Africa în 1921, undeva în Kenya. Acolo bântuie prin savană o specie de porc- Phacochoerus aethiopicus- purtătoarea acestui virus. În Europa a ajuns demult, dar problemele generate de PPA au devenit îngrijorătoare după 2007, când focare de infecție au apărut în Georgia, Armenia, Adzerbaijan, Rusia, Belarus, Lituania, Polonia, Letonia sau Estonia. Toate țările care s-au confruntat cu PPA au luat măsura uciderii animalelor susceptibile de a fi infestate. Ne-existând vaccin , nu prea ai spațiu de manevră. Polonia- care s-a confruntat cu o epidemie similară în februarie 2014, a decis să construiască un zid la granița estică cu Belarus în tentativa de a opri intrarea animalelor infestate în țară.
16.MedLife: Afaceri mai mari cu 33% în primele 6 luni. Pentru cea de-a doua jumătate a anului 2018, compania Își propune un ritm de creștere de peste 20% față de 2017 MedLife a anunțat încheierea primul semestru din 2018 cu o cifră de afaceri consolidată pro-forma în valoare de 400 milioane de lei, în creștere cu 33% față de aceeași perioadă din 2017. Potrivit reprezentaților companiei, rezultatele din primul semestru vin pe fondul unei dinamici foarte bune pe toate liniile de business. Astfel, cel mai mare a avans a fost înregistrat de clinici, care au raportat o creștere de 50% față de aceeași perioadă a anului trecut, urmate de spitale, cu o creștere de 40% față de primele șase luni ale anului 2017. Clasamentul continuă cu laboratoarele, farmaciile și divizia de corporate.
17.Competitivitatea scăzută și consumul din import au dus la un ”minus” de peste 6 miliarde de euro în relațiile comerciale ale României Competivitatea scăzută a economiei românești, alături de un consum bazat pe produse de import au dus deficitul comercial din primul semestru la peste 6,3 miliarde de euro, potrivit datelor furnizate joi de Institutul Național de Statistică. România contează pe mai puțin de 25.000 de companii exportatoare, iar în primii 100 de exportatori doar 4 sunt companii private cu capital local. Germania are peste 300.000 de companii exportatoare, acestea producând în primele 6 luni un excedent comercial de peste 121 miliarde de euro. Spania se confruntă și ea cu o pierdere de competitivitate pe piețele internaționale, deficitul comercial spaniol atingând 14 miliarde de euro în prima jumătate de an.
18.Cele 6 mesaje transmise de Isărescu, Guvernului: Nu mai stimulați consumul, faceți reforme, atenție la încrederea românilor în economie, scade competitivitatea produselor noastre, grijă la deficit și la presiunile inflaționiste Nu mai stimulați prin măsuri fiscale consumul, faceți reformele structurale de care economia are nevoie, atenție la încrederea în scădere a românilor în economie, scade competitivitatea produselor românești, atenție la deficit și la presiunile inflaționiste! Acestea sunt mesajele transmise miercuri Guvernului de către experții BNR prin intermediul Raportului privind inflația, ediția august 2018.
19.Salariul mediu net a urcat în iunie la 2.721 de lei, cu 17 lei mai mult decât în aprilie/ În sectorul bugetar  s-au înregistrat uşoare scăderi ale salariului mediu net faţă de luna precedentă În luna iunie 2018, salariul mediu net a fost de 2721 lei, în creştere faţă de luna precedentă cu 17 lei  (+0,6%), a anunțat marți Institutul Național de Statistică. Cele mai mari salarii s-au înregistrat în fabricarea produselor de cocserie (diviziunecare  include transformarea petrolului brut si a carbunelui în produse finite, dar procesul dominant este rafinarea petrolului) şi a produselor obţinute din prelucrarea ţiţeiului (6591 lei), iar cele mai mici în hoteluri şi restaurante (1557 lei). Față de salariile din iunie 2017, în iunie 2018, creșterea salariilor a fost de 14,3%. În sectorul bugetar s-au înregistrat uşoare scăderi ale salariului mediu net faţă de luna precedentă, astfel: administraţie publică (-0,1%), sănătate şi asistenţă socială (-0,1%), respectiv învăţământ (-1,7%).
20.VIDEO: BNR a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la 2,50%, în ciuda piețelor care vedeau o creștere de 25 de puncte de bază. Isărescu: Probabil că în iulie vom avea,  în termeni lunari, inflație negativă În şedinţa de luni a CA al BNR, Consiliul de administraţie al Băncii Naţionale a României a decis menţinerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 2,50% pe an și păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei şi în valută ale instituţiilor de credit. Consensul pieței era în favoarea unei creșteri de 25 de puncte de bază, până la 2,75%, 5 dintre cei 8 analiști chestionați de Reuters estimând o astfel de evoluție.HotNews.ro a transmis LIVE TEXT declarațiile Guvernatorului.
21.AOAR propune adoptarea unui salariu minim orar și nu lunar, ca reacție la afirmațiile ministrului Teodorovici cum că nu crede că salariul minim pe economie ar trebui impus și în sistemul privat Asociația Oamenilor de Afaceri din România propune adoptarea unui salariu minim orar și nu lunar, ceea ce ar corespunde realității unei economii marcate de variații ale cererilor de pe piața internă și internațională, se arată într-un mesaj transmis luni de reprezentanții AOAR. Reacția organizației patronale vine la scurt timp după ce ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat într-un interviu acordat vineri  că nu crede că salariul minim pe economie ar trebui impus și în sistemul privat, unde ar trebui să aibă o valoare de „reper”.
22.Unul din doi români ar vrea să lucreze în străinătate/România a fost și ea nominalizată în top 5 state în care și-ar dori să lucreze respondenții din Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana (studiu) ​Peste jumătate (55%) dintre români și-au exprimat dorința de a lucra în străinătate, conform celui mai recent studiu realizat la nivel internațional de către Bestjobs și The Boston Consulting Group, cel mai mare consultant de business din lume. Cei mai mulți dintre respondenții români care și-ar dori să lucreze într-o altă țară au sub 30 de ani și au studii superioare. În ceea ce privește top 10 țări unde și-ar dori să lucreze, românii au ales state precum Germania, Marea Britanie, Franța, Elveția, Statele Unite, Canada, Austria, Spania, Belgia și Italia. În același timp, România a fost și ea nominalizată în top 5 state în care și-ar dori să lucreze respondenții din Israel, Coreea de Sud, Italia, Turcia, Ghana, Nigeria, Egipt, Norvegia, Grecia sau Qatar.Unde ți-ai dori să muncești? Participă la sondajul din articol
23.Procedura de stabilire a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale pentru cei care au realizat în 2017 venituri extra-salariale In Monitorul Oficial de joi a fost publicată Procedura de stabilire şi de regularizare a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate şi a contribuţiei de asigurări sociale datorate de persoanele fizice. Aceasta se adresează persoanelor fizice ce au realizat în anul 2017 venituri extra salariale (activități independente, chirii, venituri din alte surse, venituri din activități agricole supuse tranșelor de venit, venituri din silvicultură, piscicultură) pentru care există obligația plății contribuției pentru asigurările de sănătate sau, după caz, plății contribuției la pensii conform reglementărilor fiscale aplicabile anul trecut. Termenul de plată este de 60 zile de la primirea deciziei de impunereVezi aici documentul din Monitorul oficial.
24.Pesta porcină africană, în 5 întrebări și răspunsuri. Boala nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire ”Pesta porcină africană nu afectează oamenii, neexistând nici cel mai mic risc de îmbolnăvire. Pentru oameni, acest virus are, însă, impact la nivel economic și social”, arată un comunicat publicat vineri de oficialii ANSVSA. În acest moment opt județe sunt afectate, cel mai puternic fiind afectat județul Tulcea", a spus ministrul Agriculturii, Petre Daea, într-o intervenție telefonică la un post tv. Acesta a adăugat că se intervine în zonele afectate și că fermierii vor fi despăgubiți de către stat.
25.Radu Crăciun: Chibițând despre investiții în RCS&RDS Administrarea investițiilor de portofoliu este o meserie în sine, scrie Radu Crăciun pe blogul său. Una pentru care profesioniștii învață din greu într-un domeniu foarte complex și care nu este accesibil tuturor. Nu există scurtături și responsabilitatea este mare, pentru că acești oameni nu operează cu banii lor, ci cu banii altora. În plus, de cele mai multe ori operează sub ochii vigilenți ai unei autorități de supraveghere.  Pe lângă aceștia, există chibiții. Ca aceia care știu ce ar fi trebuit să facă un antrenor de fotbal, cu toate că nu au jucat în viața lor pe un stadion. Sau un jucător de șah. Adică cei care pretind că se pricep la ce ar trebui profesioniștii în investiții să facă, dar habar nu au cum se asamblează un potofoliu investițional.
26.Consumul privat– principala componentă a PIB, a urcat în prima jumătate a anului cu 6.5%, dar economiștii se așteaptă la o decelerare în următoarea perioadă Vineri, Statistica a publicat datele cu privire la evoluția vânzărilor din comerțul cu amănuntul (variabilă proxy pentru consumul privat – principala componentă a PIB) în iunie și pe primele 6 luni din acest an. În iunie, afacerile din comerțul en detail au scăzut faţă de luna precedentă cu 1%, dar față de iunie 2017, au crescut cu 7,0%. Per total, după prima jumătate de an consumul privat a accelerat cu 6,5%, de la ritmul anual de 6.4% înregistrat în luna mai. Volumul vânzărilor de combustibili a decelerat de la 11.2% în aprilie, la 6.1 în mai, iar acum, în iunie, a coborât la 4.4%.
27.BRD – Groupe Société Générale a realizat în primul semestru al anului un profit de 767 milioane lei BRD – Groupe Société Générale a realizat în primul semestru al anului un profit net de 767 milioane lei, în creştere cu 2,2% faţă de perioada similară a anului trecut, la venituri bancare de 1,43 miliarde lei, cu 11,5% mai mari decât în primele şase luni din 2017, arată un raport al băncii publicat joi și citat de Mediafax. Activele totale ale băncii s-au ridicat la 52,4 miliarde lei, în scădere cu 2% faţă de finalul anului 2017. Veniturile nete din dobânzi au crescut cu 13,2%, la 879 milioane lei, în timp ce veniturile nete din comisioane au crescut cu 3,5%, la 362 milioane lei faţă de perioada similară a anului trecut.
28.Procedura de restituire a impozitului pe venit reţinut în plus. Față de vechile reglementări, actuala procedură este mai amplă și detaliază posibile situații punctuale ANAF a publicat procedura de restituire a impozitului pe venit reţinut la sursă de către plătitorul de venit în cuantum mai mare decât cel legal datorat. Față de reglementările similare existente anterior prezenta procedură este mai amplă și detaliază mai exact situații punctuale, cum ar fi cazuri particulare prin care contribuabilul înregistrează eventuale amenzi datorate bugetului, situații în care plătitorul de venit se află în procedura falimentului și a insolvenței sau situații în care se impune prezentarea unor documente justificative detaliateVezi aici documentul apărut în Monitorul oficial.
29.Rezervele valutare ale României, scădere de 388 milioane de euro în iulie ​La 31 iulie 2018, rezervele valutare la Banca Naţională a României se situau la nivelul de 31,378 miliarde euro, față de 31,766 miliarde euro la 30 iunie 2018. Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,467 miliarde euro. Prin urmare, rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 iulie 2018 au fost de 34,845 mld. euro, faţă de 35,349 mld. euro la 30 iunie 2018.
30.Profitul net al BCR în prima jumătate de an: 697 milioane de lei. Banca deține peste 20% din piaţa creditării imobiliare din România (credite noi generate) Cu un rezultat operaţional de 740,9 milioane lei (159,2 milioane EUR), BCR a realizat un profit net de 697 milioane RON (149,7 milioane EUR) în primul semestru al anului 2018, arată datele publicate marți. BCR a înregistrat un avans consistent, de peste 50%, în creditarea persoanelor fizice, faţă de semestrul I 2017, consolidându-şi poziţia de principal partener bancar pentru românii care vor să-şi cumpere o casă, deţinând peste 20% din creditele imobiliare acordate în semestrul I 2018.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 154 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version