Articole scrise de D.Z.


1 - 30 din 118 rezultate
1.Fereastra La fereastra din faţa privirii mele e mereu liniște. În casă locuiește o persoana. E o femeie, încă frumoasa, care până la cei peste patruzeci și cinci de ani n-a prea făcut altceva decât să se dedice job-ului.
2.Umanitate versus progres tehnologic si inteligenta artificiala! In vremea copilariei mele nu existau, spre exemplu, telefoane mobile. Imi amintesc ca doar cei care locuiau in orase aveau telefon fix, adica un aparat cu receptor, legat la un cablu, astfel incat nu ne puteam plimba cu el decat atat cat permitea firul. Nu avea mesagerie, watsapp sau facebook. Nu spunea starea vremii, tensiunea arteriala sau traseul pe care sa-l urmam atunci cand nu cunoastem drumul. Nu avea agenda telefonica, nici camera foto, nici pedometru. Cand suna, raspundeam si vorbeam destul de rapid ca sa nu platim prea mult.
3.Inmormantarea la romani. Ce am avut... si am pierdut Am citit zilele trecute un comentariu atasat unui articol publicat pe site: "cred ca ar trebui sa scrie cineva care are talent un articol despre cum sunt inmormantarile traditionale-fanfara, 3/4 popi, bani in prosoape, betivii satului..."
4.Proiect ANAF: Societatile de leasing vor depune o singura cerere de calcul al taxei de poluare pentru toate autovehiculele Societatile de leasing vor primi o singura decizie privind taxa de poluare pentru cererea de calcul depusa la administratiile financiare, se arata intr-un proiect de ordin al Agentiei de Administrare Fiscala. Potrivit aceluiasi act normativ, societatile de leasing vor putea completa si depune centralizat, in format electronic, o singura cerere de calcul pentru toate autovehiculele, utilizand un program de asistenta postat pe site-ul Agentiei.
5.BCE a mentinut, pentru a doua oara consecutiv, dobanda de politica monetara la 4,25% Banca Centrala Europeana a hotarat joi sa mentina dobanda de politica monetara la nivelul de 4,25%, stabilit la inceputul lunii iulie 2008. Este pentru a doua oara consecutiv, dupa sedinta din august, cand BCE mentine dobanda pe fondul inflatiei ridicate si a incetinirii ritmului de crestere economica din zona euro.
6.Rata dobanzii de referinta va fi de 10,25% in septembrie Rata dobanzii de referinta va fi de 10,25% pe an in luna septembrie, cel mai ridicat nivel din martie 2005 pana in prezent, a anuntat, joi, Banca Nationala a Romaniei. Rata dobanzii de referinta a fost de 10% in august si de 9,75% in iulie si iunie.
7.BCR: Cresterea economica va fi de 8,3% in 2008, iar rata anuala a inflatiei s-ar putea situa la 6,2%, sub nivelul prognozat de BNR Cresterea economica din 2008 ar putea depasi 8% chiar daca majoritatea tarilor se confrunta cu o incetinire a dezvoltarii economice, iar rata anuala a inflatiei s-ar putea reduce consistent in urmatoarele doua luni si s-ar putea situa la sfarsitul anului la 6,2%, sub nivelul de 6,6% estimat de Banca Centrala, se arata in raportul "Sinteze macroeconomice" realizat de Banca Comerciala Romana.
8.Europa de Est se va confrunta cu o incetinire economica. Economiile Romaniei si Bulgariei - principalele candidate la o aterizare fortata Conjuctura foarte favorabila a ultimilor zece ani, care a dus la o crestere economica exceptionala in tarile Europei de Est, nu va mai dura multa vreme, se arata intr-o analiza The Economist. Inventariind slabiciunile tarilor din Europa de Est, publicatia considera ca inflatia in crestere, costurile salariale tot mai mari, lipsa fortei de munca, infrastructura slab dezvoltata vor afecta cresterea economica in regiune. Un avertisment dur este adresat Romaniei si Bulgariei, despre care The Economist spune ca sunt "principalele candidate la o aterizare fortata a economiei".
9.BNR a afisat vineri un curs de referinta de 3,5483 lei/euro Leul s-a depreciat vineri fata de euro cu un ban, conform cotatiei anuntate de Banca Naţională a României, de 3,5483 lei/euro. Cursul afisat de BNR in ziua anterioara a fost de  3,5370 lei/euro.
10.Leul s-a apreciat joi fata de euro, BNR a afisat un curs de referinta de 3,5370 lei/euro Moneda nationala s-a apreciat joi fata de euro cu 0,5 bani, potrivit cursului de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei, de 3,5370 lei/euro. Euro a fost cotat miercuri de BNR la 3,5420 lei.
11.Eurostat: Romania s-a clasat a cincea in UE in functie de nivelul ratei anuale a inflatiei inregistrate in iulie Romania s-a clasat, in iulie, pe locul cinci intre cele 27 de state membre ale Uniunii Europene (UE) in functie de rata inflatiei anuale, care a inregistrat 9,1%, potrivit datelor publicate de Eurostat. Rate anuale ale inflatiei mai mari au fost inregistrate in Letonia, Bulgaria, Lituania si Estonia.
12.Deficitul contului curent a fost de 7,98 miliarde euro, in primul semestru din 2008, in crestere cu 8% fata de primul semestru din 2007 Deficitul de cont curent a fost de 7,98 miliarde euro, in prima jumatate a anului 2008, in crestere fata de aceeasi perioada a anului trecut cand a inregistrat 7,35 miliarde euro, informeaza un comunicat al Bancii Nationale a Romaniei. Deficitul contului curent a fost influentat, in principal, de deficitul comercial, care a insumat 8,67 miliarde euro, cu 10,3% mai mare decat in primul semestru al anului trecut.
13.Economist Inteligence Unit: Economia Romaniei pare suprasolicitata, vulnerabila la schimbari ale perceptiei investitorilor Economiile Romaniei si Bulgariei par suprasolicitate, cu nevoi de finantare externa ridicate, ambele state fiind vulnerabile la schimbari ale perceptiei investitorilor, potrivit celei mai recente prognoze globale a Economist Intelligence Unit, citata de Mediafax.
14.Bursa Romana de Marfuri are un nou presedinte al CA: Gabriel Purice Actionarii Bursei Romane de Marfuri (BRM) au aprobat, marti, majorarea capitalul social de la 3,79 milioane de lei la 7,55 milioane de lei si noua structura a Consiliului de Administratie. Acesta va fi condus de un nou presedinte - Gabriel Purice, potrivit unui comunicat al BRM.
15.Leul s-a apreciat usor marti fata de euro, BNR a afisat un curs de 3,5570 lei/euro Moneda nationala s-a apreciat usor marti fata de euro, cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei indicand 3,5570 lei/euro, in timp ce cotatia de luni a fost 3,5644 lei/euro.
16.Facturile Romtelecom, Distrigaz Sud, UPC si Zapp pot fi platite electronic in 1000 de locatii din tara Facturile Romtelecom, Distrigaz Sud, UPC si Zapp pot fi platite electronic in aproximativ 1000 de magazine prin intermediul serviciului national de plata electronica PayPoint. Serviciul este disponibil de aproximativ 6 saptamani.
17.Leul s-a depreciat semnificativ luni fata de euro, BNR a afisat un curs de schimb de 3,5644 lei/euro Moneda nationala s-a depreciat luni cu peste sase bani, pana la 3,5644 lei/euro la cursul de referinta afisat de Banca Nationala a Romaniei. Vineri, Banca Centrala a afisat un curs de referinta de 3,5001 lei/euro.
18.Rata anuala a inflatiei a atins 9,04% in iulie, varful ultimilor trei ani Rata anuala a inflatiei a atins, in iulie, nivelul de 9,04%, cel mai ridicat din ultimii trei ani, in principal din cauza scumpirii gazelor naturale si a energiei electrice, potrivit Institutului National de Statistica (INS).
19.BCE a mentinut dobanda de politica monetara la 4,25% Banca Centrala Europeana (BCE) a mentinut, joi, dobanda de poltica monetara la 4,25%, potrivit unui comunicat al institutiei.
20.Posesorii de carduri BCR isi pot schimba numarul de identificare (PIN) la bancomat, incepand de joi Banca Comerciala Romana a introdus, joi, doua servicii noi la bancomat pentru utilizatorii de carduri: schimbarea codului secret (PIN) si obtinerea unui extras de cont al cardului de credit, a declarat directorul executiv din cadrul institutiei, Igor Zganjer.
21.Isarescu: Noul regulament privind creditarea va fi aprobat in urmatoarele doua saptamani Banca Nationala a Romaniei va lua o decizie finala privind regulamentul de limitare a riscului de credit la imprumuturile destinate persoanelor fizice in urmatoarele doua saptamani, a declarat, luni, guvernatorul Mugur Isarescu.
22.Banca Nationala a Romaniei a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru 2008, de la 6% la 6,6% Banca Nationala a Romaniei a revizuit in crestere prognoza de inflatie pentru acest an, de la 6% la 6,6%, in timp ce, pentru 2009, inflatia a fost revizuita de la 3,5% la 4,2%. Anuntul a fost facut de guvernatorul BNR, Mugur Isarescu, in timpul prezentarii raportului trimestrial asupra inflatiei. Documentul a fost aprobat de Consiliul de Administratie al bancii centrale, saptamana trecuta, cand s-a hotarat si majorarea cu un sfert de punct procentual a ratei dobanzii de politica monetara, pana la nivelul de 10,25 % pe an.
23.Deficitul bugetului consolidat a urcat la 1,18% din PIB, la sfarsitul primului semestru Bugetul general consolidat a înregistrat in primul semestru al anului 2008 un deficit de 1,18% din PIB, insemnand 5,19 miliarde lei, in crestere fata de deficitul primelor cinci luni, de 0,4% din PIB, potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Economiei şi Finanţelor. Tinta de deficit bugetar pentru 2008 este d e2,3% din PIB.
24.Expertii contabili pot acorda consultanta fiscala doar daca promoveaza examenul de consultant fiscal Expertii contabili trebuie sa sustina examenul de consultant fiscal si sa indeplineasca toate conditiile prevazute de lege pentru a desfasura activitatea de consultanta fiscala, informeaza vineri un comunicat al Camerei Consultantilor Fiscali, care contesta o decizie recenta a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania (CECCAR), potrivit careia expertii contabili pot realiza consultanta fiscala fara a sustine examen.
25.Lista titlurilor de stat care vor intra pe Bursa incepand de luni Lista completa a titlurilor de stat care vor fi tranzactionate incepand de luni, 4 august, la Bursa de valori Bucuresti a fost publicata de capital.ro. Ministerul Finantelor va lista 26 de serii de tilturi de stat, cu un volum total de opt miliarde lei.
26.Eurostat: Inflatia anuala din zona euro este estimata la 4,1%, in iulie Inflatia anuala din zona euro este estimata, in iulie, la 4,1%, in crestere fata de luna anterioara cand s-a situat la 4%, potrivit estimarii preliminare comunicata, joi, de Eurostat.
27.BNR decide joi nivelul dobanzii cheie si aproba raportul trimestrial asupra inflatiei Consiliul de Administratie al Bancii Nationale a Romaniei va lua, joi, o decizie privind nivelul ratei dobanzii de politica monetara si va aproba Raportul trimestrial asupra inflatiei.
28.Presedintele Erste Bank: Regulile BNR sunt binevenite pentru ca unele banci pompeaza bani in buzunarele romanilor aproape iresponsabil Presedintele Erste Bank, Andreas Treichl, a declarat miercuri ca proiectul normelor de creditare elaborat de BNR este binevenit pentru ca, in goana dupa cota de piata, unele banci "pompeaza bani in buzunarele romanilor", intr-un mod aproape iresponsabil.
29.BCR a obtinut, in primul semestru, un profit net de 206,6 milioane euro - cel mai mare profit net semestrial din istoria institutiei Banca Comerciala Romana a obtinut in primul semestru un profit net de 759,5 milioane lei (206,6 milioane euro), in crestere cu 63,5% fata de aceeasi perioada din 2007, informeaza miercuri un comunicat al institutiei. Profitul aferent primelor sase luni reprezinta cel mai mare rezultat net semestrial din istoria BCR, se arata in comunicat.
30.Valoarea operatiunilor de factoring ale BRD a urcat cu 156% la sase luni, la 1,1 miliarde lei Valoarea operatiunilor de factoring desfasurate de BRD-Groupe Societe Generale a crescut in primul semestru din 2008 cu 156%, comparativ cu aceeasi perioada din 2007, la 1,1 miliarde de lei, informeaza, marti, un comunicat al institutiei.

1 2 3 4 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by