Articole scrise de D.S.


1 - 30 din 12896 rezultate
1.Turneul internațional online JAZZT Vivaldi cu soprana Rodica Vică și ImpRoWien Ensemble Anul 2021 stă sub semnul intersectării destinelor unora dintre cei mai importanți compozitori din istoria muzicii. Aniversările și comemorările din acest an realizează o panoplie componistică extraordinară, întinsă pe mai bine de două secole, din baroc până în zilele noastre. Astfel, comemorarea celor 280 de ani de la moartea lui Antonio Vivaldi la Viena, devine punctul de referință al turneului internațional online JAZZT Vivaldi., orașul nașterii lui Vivaldi – Veneția și cel al dispariției sale - Viena, fiind incluse în această incursiune în evoluția creației sale. Turneului internațional online JAZZT Vivaldi se va desfasura in perioada 20 aprilie - 4 mai 2021.
2.A doua editie LIM / Less is More: Creative Pre-Writing Workshop va avea loc in iunie Asociația Culturală Control N alături de Le Groupe Ouest (Franța) organizează în perioada 20 - 25 iunie cea de-a doua ediție a LIM | Less is More: Creative Pre-Writing Workshop în România.Bazat pe un format creat și implementat cu succes de către experții LGO în multe alte țări, workshop-ul este conceput ca o rezidență de creație asistată, în care cei 10 participanți sunt consiliați de doi traineri cu experiență în domeniul scenaristicii și dezvoltării de proiecte cinematografice - Nolwenn Guiziou (consultant de scenarii, Franța) și Ana Agopian (scenarist, România). Inscrierile sunt deschise până la data de 8 mai 2021.
3.Humanitas live online: Mark Galeotti și Marian Voicu despre Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul și O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin Marți, 20 aprilie, ora 19.30 sunteti invitati la o întâlnire Humanitas live online cu istoricul britanic Mark Galeotti, expert în istoria modernă, politica și securitatea Rusiei, și jurnalistul Marian Voicu despre volumele Hai să vorbim despre Putin! Ce nu înțelege Occidentul și O scurtă istorie a Rusiei. De la cneazul Rurik la Vladimir Putin apărute în colecția Istorie a Editurii Humanitas. Istoricul și analistul Mark Galeotti este una dintre cele mai autorizate voci în domeniul politicii și securi­tății Rusiei.
4.Alexandru Tomescu va cânta Mendelssohn pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, concert transmis LIVE de la Sala Radio Alexandru Tomescu va interpreta pe celebra vioară Stradivarius Elder-Voicu unul dintre cele mai cunoscute și mai des interpretate în întreaga lume concerte de vioară compuse vreodată: Concertul în mi minor, ce poartă semnătura lui Felix Mendelssohn.Concertul va avea loc miercuri, 21 aprilie, de la 19.00 si va putea fi urmarit LIVE de la Sala Radio.
5.Humanitas Live Online: "De ce Binele se cuvine să ne afle pregătiți. Un jurnal din vremea pandemiei" Joi, 15 aprilie, ora 19.30 sunteti invitati la o întâlnire live online cu Mihai Frățilă, Episcop greco-catolic de București, în dialog cu Tatiana Niculescu și Ștefan Colceriu despre volumul „De ce Binele se cuvine să ne afle pregătiți. Un jurnal din vremea pandemiei“, recent apărut la Humanitas. O carte care inspiră curaj și luciditate, lipsită de comodități trufașe și de complicități facile. O carte aflată în așteptarea Binelui, oricare ar fi greutățile timpului.
6.Lansare de carte #online: "In amintirea memoriei" de Maria Stepanova Miercuri, 14 aprilie, ora 19.30 sunteti invitati să vizionați lansarea romanului În amintirea memoriei de Maria Stepanova, distins în Rusia cu Premiul Bolșaia Kniga în 2018, Premiul Iasnaia Poliana – Alegerea cititorilor 2018 și Premiul Literar NOS 2019. În 2020 cartea Mariei Stepanova a primit Brücke Berlin Literatur-und Übersetzerpreis, unul din cele mai importante premii pentru carte străină și traducere din Germania, iar în 2021 a fost nominalizată (Long List) la International Booker Prize 2021. În amintirea memoriei a apărut recent în colecția „Raftul Denisei“, colecție coordonată de Denisa Comănescu, în traducerea Luanei Schidu.
7.445 de inscriși la Concursul Național "Ion Creangă" de creație literară - Povești, ediția 2021 Concursul Naţional „Ion Creangă” de creaţie literară - Povești, destinat românilor de pretutindeni şi organizat de Muzeul Național al Literaturii Române Iaşi a inchis lista de inscrisi la numarul 445. Participantii sunt copii, adolescenți și adulți (care nu sunt membri ai Uniunii Scriitorilor) din România, Republica Moldova, Belgia și Franța, anunta MNLR Iasi. Premiile urmează a fi anunțate public în cadrul evenimentului Colindătorii la Bojdeucă, ce va avea loc în data de 26 decembrie 2021.
8.Ioana Maria Stăncescu, laureată a 'Festival du Premier Roman' de la Chambéry Ioana Maria Stăncescu, autoarea romanului "Tot ce i-am promis tatălui meu" este laureata ediției din 2021 a Festival du Premier Roman de la Chambéry, în urma votului a peste 3000 de cititori. Romanul de debut al Ioanei Maria Stăncescu a fost publicat de Editura Trei anul trecut, în luna martie. Tot ce i-am promis tatălui meu este povestea Adei, o femeie care își trăiește iubirile, temerile și supraviețuirea în fața unei boli nemiloase între Paris și București.
9.Comedii, animații, filme de acțiune și romantice în programul lunii mai la TNT Primul weekend din lună este rezervat comediilor. Paisprezece lungmetraje, inclusiv integrala "Ice Age/ Epoca de gheață", pot fi urmărite, de Paște, la TNT. Programul de distracție începe sâmbătă, 1 mai, la ora 13:10, cu animația "Ice Age/ Epoca de gheață" (2002). Aventurile mamutului Manny, ale leneșului Syd și tigrului Diego vor continua de la 14:40, în "Meltdown/ Dezghețul" (2006).
10."Funky Bird" - concert de jazz, live de la Sala Radio Joi, 8 aprilie (ora 19.00), membri ai Big Band-ului Radio vă propun un nou concert sub genericul ”Jazz Evenings at Radio Hall”, transmis LIVE de la Sala Radio: “Funky Bird”. Evenimentul este conceput în jurul pieselor create de celebrul saxofonist și compozitor de jazz afro-american Charles Parker Jr. (1920 -1955), cunoscut și sub porecla de ”Bird” (”Pasărea”).
11.LIVE de la Sala Radio: concert Silvestri/Haydn/Mozart Lucrarea Trei piese pentru orchestră de coarde de Constantin Silvestri va deschide concertul Orchestrei de Camera Radio, prezentat LIVE, pe calea undelor, de la Sala Radio, miercuri, 7 aprilie (19.00). Evenimentul se va derula sub bagheta apreciatului dirijor al Operei Naționale București Vlad Conta.
12.#newTogether - Viziuni despre un nou Împreună Mergem cu toţii, inevitabil, în aceeaşi direcţie; nu ar fi mai simplu să înaintăm împreună, cu adevărat? În contextul puternicelor transformări prin care trec societăţile noastre, accentuate şi dinamizate de actuala criză sanitară, Forumul Cultural Austriac Bucureşti şi partenerii săi lansează unul dintre cele mai ambiţioase demersuri din ultimii ani, vizând intensificarea dialogului cultural între Austria şi România - #newTogether - viziuni despre un nou Împreună. Programul se va derula între 2021 şi 2023 în mai multe oraşe din România, informeaza Forumul Cultural Austriac.
13.Concert Mozart transmis LIVE de la Sala Radio O alăturare sonoră deosebită, sub semnătura genialului Mozart, este ceea ce vă propun miercuri, 24 martie (ora 19.00), trei apreciați muzicieni români: dirijorul Nicolae MOLDOVEANU, flautistul Matei IOACHIMESCU și harpista Maria BÎLDEA - alături de Orchestra de Cameră Radio. Evenimentul, prezentat pe scena Sălii Radio și transmis LIVE pe calea undelor și pe Facebook, este prilejuit de aniversarea a 24 de ani de emisie a postului Radio România Muzical
14.S-a lansat cea de a treia ediție a concursului de scenarii și pitch-uri de film - înscrieri până pe 15 mai 2021! American Independent Film Festival (AIFF) anunță lansarea celei de-a treia ediții a concursului WRITE A SCREENPLAY FOR (WSF)... / SCRIE UN SCENARIU PENTRU… organizat de către Asociația Cinemascop cu sprijinul HBO Europe. AIFF introduce cele mai noi, creative și originale filme americane de cinema ale anului publicului din România și organizează workshopuri, dezbateri, master-classuri cu cineaști și actori reputați, printre oaspeții edițiilor anterioare numărându-se: Joaquin Phoenix, Ethan Hawke, John C. Reilly, Milena Canonero, Kent Jones, Roberto Minervini ori Sebastian Stan.
15.On line din 17 martie: documentarul Pianul Călător - 10 ani Filmul documentar Pianul călător - 10 ani este un road-movie muzical, care spune povestea a 10 ani de turnee ce au cuprins aproape 200 de concerte şi recitaluri susţinute de pianistul Horia Mihail în zeci de oraşe ale ţării şi chiar peste graniţe. Pianul călător - 10 ani, un film realizat de Virgil Oprina, este un documentar ce adună mărturii încă de la prima ediție, un documentar ce rămâne ca mărturie a unui efort de a aduce comunitățile mai puțin dezvoltate din punct de vedere cultural și al infrastructurii culturale la nivelul celor dezvoltate.
16.Mirela Cioabă revine pe scena nationalului craiovean în spectacolul "Gândește-te la Africa" UPDATE: Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova anunță suspendarea tuturor evenimentelor desfășurate în sala de spectacol, pentru o perioadă de 14 zile, Conform Hotărârii Nr. 49 din 16.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. Spectacolele anulate vor fi reprogramate la o dată ce va fi anunțata ulterior, informeaza institutia teatrala. Actrița Mirela Cioabă revine pe scena Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova în producția „Gândește-te la Africa” de Gordon Dryland, un text montat în premieră pe țară de către Alexandru Boureanu. Spectacolul, deși realizat în anul pandemic 2020, va avea primele întâlniri cu publicul de-abia în această săptămână, respectiv miercuri, 16 martie și joi, 17 martie 2021, de la ora 18:00. „Gândește-te la Africa” se joacă în Sala Atelier a Naționalului craiovean.
17.Festivalul ANONIMUL anunță a 18-a ediție: 9 - 15 august, Sfântu Gheorghe, Delta Dunării Festivalulul Internațional de Film Independent ANONIMUL, ajuns la a 18-a ediție, va avea loc între 9 - 15 august 2021, la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării. Apelul de înscrieri pentru competiția de scurtmetraj este deschis până pe 14 mai.
18.Primăvara muzicală austriacă 2021 - concerte online transmise LIVE de la Iaşi şi Bucureşti Câţiva dintre cei mai buni muzicieni austrieci ai momentului concertează în această primăvară special pentru publicul român, în săli de renume ale ţării, la invitaţia Forumului Cultural Austriac Bucureşti şi a partenerilor săi.
19.Despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante cărți a lumii“ de John Barton - eveniment live, online marți, 16 martie, ora 19.30 Marți, 16 martie, ora 19.30 sunteti invitati la o întâlnire eveniment cu Pr.prof.dr Wilhelm Dancă, profesor al Facultății de Teologie Romano-Catolică, Universitatea Bucuresti, și Marian Voicu, jurnalist premiat și realizator de emisiuni și documentare pentru TVR, despre „O istorie a Bibliei. Povestea celei mai importante cărți a lumii“ scrisă de teologul britanic John Barton. Distinsă cu Duff Cooper Prize 2019 și bestseller Sunday Times, „O istorie a Bibliei“ a apărut recent la Editura Humanitas, în traducerea lui Corneliei Dumitru.
20.Un nou festival dedicat cinemaului contemporan de artă va avea loc la Iași la începutul lunii iunie Prima ediție Moldova Film Festival va avea loc la Iași între 2 și 6 iunie anul acesta, într-un cadru adaptat situației și incertitudinilor generate de pandemie. Programul festivalului va prezenta o selecție de filme în secțiuni curatoriale și programe speciale. Pe lângă selecția de filme, festivalul propune publicului întâlniri cu cineaști, ateliere, conferințe, dar și o mini-galerie de artiști new-media care vor experimenta diferite narațiuni virtuale, se arata in comunicatul de presa.
21.Love Around the World: concert de jazz, live de la Sala Radio Joi, 11 martie 2021, de la ora 19.00, sunteti invitati la o călătorie virtuală în jurul lumii, prin cântecele de dragoste propuse într-o abordare inedită. Concertul Love Around the World (concert fără public) este un cadou muzical, dedicat Zilei Internaționale a Femeii.
22.Filmul "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", în regia lui Radu Jude, câștigă Ursul de Aur la Berlinale Lungmetrajul "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc" regizat de Radu Jude este marele câștigător al celei de-a 71-a ediții a Festivalului Internațional de Film de la Berlin, fiind recompensat cu Ursul de Aur, anunță News.ro.
23.Expoziția "Haplea - bandă desenată interbelică" (partea a II-a), la Casa Filipescu-Cesianu Seria expozițiilor „Maeștri ai benzii desenate românești” revine și anul acesta la Muzeul Municipiului București cu expoziția "Haplea - bandă desenată interbelică" (partea a II-a), care va fi deschisă la Casa Filipescu Cesianu (Calea Victoriei nr. 151), în perioada 3 martie - 30 aprilie 2021.
24.Filarmonica "George Enescu" reia stagiunea cu public - Lecția de jazz. De primăvară... Filarmonica "George Enescu" și Asociația „Clasic e fantastic” anunță reluarea concertelor în stagiunea 2020-2021. Publicul este invitat, din nou, în Sala mare a Ateneului Român, pentru seria de concerte Clasic e fantastic. Cum să înțelegem muzica, în patru dimineți de sâmbătă din lunile martie, aprilie, mai și iunie. Din păcate, la dispoziția publicului stau doar 210 locuri.
25."Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", în regia lui Radu Jude, în cursa pentru Ursul de Aur Singurul lungmetraj românesc din competiția Festivalului Internațional de Film de la Berlin, "Babardeală cu bucluc sau porno balamuc", în regia lui Radu Jude, va avea premiera mondială marti, 2 martie 2021. Cea de-a 71-a ediție a Berlinalei a debutat luni, 1 martie și, din cauza pandemiei mondiale de coronavirus, se va desfășura în două etape: cu o competiţie online şi acordarea de premii, în perioada 1-5 martie 2021, precum şi cu proiecţii deschise publicului în perioada 9-20 iunie 2021.
26.Ana Blandiana în dialog cu Gabriel Liiceanu despre volumul "Soră lume" Sunteti invitati marți, 2 martie, ora 19.30 la o întâlnire #live #online cu Ana Blandiana în dialog cu Gabriel Liiceanu despre Soră lume, volum publicat recent la Humanitas și devenit bestseller la scurt timp de la apariție.
27.Radu Paraschivescu, Valentin Naumescu, Ioana Pârvulescu, Sorin Ioniță - conferențiari la cea de-a patra ediție a festivalului Despre lumea în care trăim Festivalul Despre lumea în care trăim, seria anuală de conferințe și dialoguri culturale şi ştiinţifice pe teme de actualitate organizată de Fundaţia Humanitas Aqua Forte, în parteneriat cu Editura Humanitas și Asociația ARCCA, a ajuns la a patra ediție și va aduce și anul acesta în fața publicului subiecte importante, care descriu vremurile prin care trecem, neuitând de contextul care ne-a adus aici, și invitați care propun perspective noi, foarte bine documentate. Conferintele din acest an vor fi sustinute de Radu Paraschivescu, Valentin Naumescu, Ioana Pârvulescu si Sorin Ioniță.
28.De Mărțișor, expozitia artistului Ion Olaru în Foaierul Media al TNB Începând cu data de 1 Martie 2021, spațiul expozițional din Foaierul Media al TNB (aripa dinspre Intercontinental) se va anima din nou, găzduind o amplă expoziție cu lucrările artistului ION OLARU, scenograful-pictor, autorul a zeci de scenografii de televiziune, de teatru, dar și de scenografie pentru filme de animație, totodată pictor, făuritor de icoane sau de surprinzătoare "micro-monumente ale armoniei universale" (cf. Corneliu Antim, critic de artă), elaborate dintr-un material inedit… tărtăcuța!
29.Caligrafii tematice, ediția a III-a Muzeul Național al Literaturii Române Iași, în parteneriat cu Asociația "Patrimoniu pentru comunitate" Iași, lansează ediția a III-a a proiectului Caligrafii tematice, în 2021 el devenind parte din seria de evenimente care marchează Bicentenarul Alecsandri: 200 de ani de la nașterea scriitorului și diplomatului Vasile Alecsandri, deținătorul primului premiu internațional pentru literatura română.
30."The Ladies Sing Jazz" cu Irina Sârbu și Nadia Trohin - LIVE de la Sala Radio Două voci speciale ale scenei de jazz din România - Irina Sârbu și Nadia Trohin - alături de un ansamblu ca BIG BAND-ul Radio, sub conducerea muzicală a cunoscutului dirijor și compozitor Ionel Tudor, sunt "argumentele" unei seri de JAZZ LIVE cum nu ați mai ascultat poate dinainte de pandemie! Joi, 25 februarie (19.00), concertul sugestiv intitulat "The Ladies Sing Jazz" va fi transmis în direct de la Sala Radio și va fi prezentat de Cristian Marica.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 430 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by