Articole scrise de Cristina Cioaba


1 - 4 din 4 rezultate
1.Eroism și neputință. Cazul unui procuror Acum câțiva ani, Germina Nagâț, cercetătoare CNSAS, a ținut o conferință la Teatrul Național din București pe tema arhivelor fostei Securități 1. Mi-a rămas în minte observația pe care o făcea cu privire la felul în care românii se raportează la regimul comunism. Totul pornea de la constatarea unei evidențe: din cele 3 milioane de dosare, 1.300.000 sunt dosare informative, mai exact de urmărire, 160 000 sunt de incriminare penală din cauze politice, adică dosare politice.
2.Trecutul care ne bântuie Unul dintre ultimele evenimente ale lunii decembrie din anul ce tocmai a trecut mi-a rămas adânc întipărit în minte. În seara de sâmbătă, 22 decembrie a fost organizat un marș de comemorare a eroilor din 1989. În anii din urmă, aceste comemorări mi-au lăsat un gust de cenușă.
3.Scriitorii de manuale Ce înseamnă să fii scriitor de manuale în vremurile noastre? Înseamnă, în primul rând, să ieși din tagma autorilor de tot felul. Înseamnă să devii unic, să publici la editura unică, manualul tău să fie unic. S-a spus că manualele acestea sunt unice pentru că stau sub zodia erorii. Dar nu e așa. Eroare e când știi și greșești. Când ai o scăpare. Dar când greșești la tot pasul, când greșești sistematic, nu mai e vorba de eroare, ci de impostură.
4.Cui ii e frica de CNA? Nimanui. Si cu atat mai putin celor care incalca sistematic, seara de seara, legea pe care aceasta institutie e menita sa o aplice. Ei isi fac mai departe treaba pentru care au fost tocmiti. Daca cumva ai nesansa sa intri in dizgratia vreunuia dintre realizatorii posturilor cu rating (adica cu aparat de propaganda bine pus la punct), ai incurcat-o. Seara de seara se vor ocupa de tine: vei intra in zoologie printre speciile cele mai ignare, vei fi tavalit intr-un amestec de laturi si otravuri, vor fi trasi in mocirla, alaturi de tine, toti cei apropiati, soti sau sotii, mame, tati, frati, surori, fii, fiice, rude de toate gradele, prieteni.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version