Articole scrise de Cristina Bucureasa


1 - 11 din 11 rezultate
1.Proiectul Centre de ingrijire pe timpul zilei pentru copii: Parintii vor plati 15% din costuri Doar 3,3% dintre copiii sub trei ani din Romania se afla in centre de ingrijire (crese, camine), in timp ce in Finlanda rata este de 35,7% si in Danemarca de 83%. Modelul finlandez a fost folosit de catre autoritatile romane la elaborarea proiectului de lege care reglementeaza serviciile de educatie si ingrijire a copiilor pana la absolvirea clasei a patra primare. Contributia parintilor ar urma sa fie de 15% din suma totala necesara ingrijirii, in functie de numarul de copii din familie si de veniturile familiei. Responsabile cu organizarea centrelor ar urma sa fie autoritatile locale, iar in cazul in care numarul copiilor va fi prea mic pentru infiintarea unor astfel de centre se va apela la sistemul "bona de la stat".
2.Meteorologii anunta inundatii in martie si aprilie si seceta in iunie si iulie Vara anului 2008 va fi una secetoasa, dar fenomenul nu va atinge cotele inregistrate anul trecut, a declarat, joi, directorul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu. Maximele termice vor fi atinse la sfarsitul lunii iunie si in luna iulie. Pentru lunile urmatoare, meteorologii avertizeaza asupra pericolului producerii de inundatii pe raurile mici si mijlocii.
3.Romania a trimis Comisiei Europene principiile noii variante a taxei auto, dupa acceptul acesteia va fi definitivata formula de calcul Guvernul a trimis, joi, la Bruxelles, principiile pe care se va baza noua formula de calcul a taxei auto, a declarat ministrul mediului Attila Korodi. Dupa acceptul Comisiei Europene, care va fi primit in citeva zile potrivit oficialului roman, va fi definitivata noua varianta a taxei de prima inmatriculare.
4.Attila Korodi despre taxa auto: Emisiile de CO2 vor fi luate in calcul doar la taxarea masinilor euro 4 si euro 3, celelalte vor fi taxate conform criteriilor actuale Noua varianta a taxei auto va lua in calcul emisiile de dioxid de carbon pe kilometru numai pentru autoturismele euro 3 si euro 4, a declarat pentru HotNews.ro ministrul mediului, Attila Korodi. Acesta a afirmat ca noul criteriu va putea fi aplicat doar in cazul autoturismelor care au inscrise emisiile de dioxid de carbon in cartea tehnica. Ministrul a precizat ca doar unele masini euro 3 si cele euro 4 au astfel de date in cartea tehnica. Celelalte autoturisme vor fi taxate dupa vechea formula, a mai aratat Korodi.
5.Siturile Natura 2000 acopera 17% din suprafata Romaniei Siturile de Importanta Comunitara si Ariile de Protectie Speciala, incluse in reteaua Natura 2000, acopera 17% din suprafata Romaniei. Lista siturilor incluse in reteaua Natura 2000 a fost transmisa Comisiei Europene, care le va aproba pana in 2010. Ulterior, autoritatile din Romania vor trebui sa elaboreze planurile de management pentru fiecare sit din Natura 2000, planuri care vor include masurile speciale care trebuie indeplinite pentru conservarea habitatelor si speciilor protejate.
6.Attila Korodi primeste sustinere din partea a 17 ONG-uri in procesul cu Rosia Montana 17 organizatii neguvernamentale de mediu i-au transmis, luni, ministrului mediului Attila Korodi o scrisoare prin care il asigura de sprijin in procesul pe care compania Rosia Montana Gold Corporation i l-a intentat demnitarului. De asemenea, semnatarii scrisorii sustin ca vor apela la toate mijloacele civice si legale pentru ca procedurile de autorizare ale proiectului Rosia Montana sa se desfasoare conform legii.
7.Corporatiile internationale isi iau angajamentul sa reduca emisiile de dioxid de carbon Douasprezece companii au semnat, vineri, o declaratie prin care se angajeaza sa reduca nivelul emisiilor de dioxid de carbon. Companiile semnatare ale Declaratiei de la Tokyo sunt Allianz, Catalyst, Collins, Hewlett Packard, Nike, Nokia, Novo Nordisk, Sagawa, Sony, Spitsbergen Travel, Tetra Pak si Xanterra.
8.Asociatia Carnii cere Protectiei Consumatorului sa-si indrepte controalele si catre firmele mici Producatorii de mezeluri acuza Protectia Consumatorului de coruptie si solicita extinderea controalelor la firmele mici. Asociatia Romana a Carnii sustine ca informatiile furnizate de catre Protectia Consumatorului referitoare la controalele din sectorul producatorilor de carne si mezeluri sunt trunchiate si irelevante.
9.Produsele traditionale romanesti vor fi inregistrate si recunoscute in UE Caracteristicile traditionale ale produselor romanesti vor putea fi inregistrate si protejate atat la nivelul Romaniei, cat si la nivelul Uniunii Europene. Inregistrarea produselor traditionale se va hotari de catre Ministerul Agriculturii. Ministrul de resort va aproba, pana saptamana viitoare, procedura de inregistrare. Costurile pe care le presupune aceasta procedura vor fi suportate de producator.
10.Gabriel Resources cere daune de 100.000 euro intr-un proces intentat Ministerului Mediului Compania Gabriel Resources, titularul proiectului Rosia Montana, a dat in judecata Ministerul Mediului din cauza deciziei institutiei de a opri procedura de evaluare a impactului asupra mediului. Ministrul mediului Attila Korodi si secretarul de stat Silviu Stoica sunt chemati in acelasi proces. Reprezentantii companiei sustin ca aceasta procedura nu trebuie conditionata de existenta unui certificat de urbanism si solicita daune de 100.000 de euro, a declarat pentru Hotnews.ro ministrul mediului Attila Korodi.
11.Centrul European al Consumatorilor – noua destinatie a reclamatiilor referitoare la calitatea produselor de pe piata comunitara Reclamatiile individuale referitoare la calitatea produselor de provenienta comunitara pot fi depuse in Romania, si nu doar in tara de origine a produsului, la Centrul European al Consumatorilor deschis marti in Bucuresti. Termenul de solutionare a reclamatiilor se incadreaza intre cateva zile si zece saptamani.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by