Articole scrise de Cristian Popa


1 - 6 din 6 rezultate
1.Încrederea este cheia ușii spre succes Asta spune un citat celebru. Face referire, la modul general, la încrederea în propriile forțe, de care este mare nevoie pentru a reuși în viață, scrie Cristian Popa pe Opinii BNR. Însă, când vine vorba de conducătorii băncilor centrale, cheia ușii spre succes reprezintă mai mult de atât: include și încrederea celorlalți în ei, încrederea populației, a investitorilor, a antreprenorilor și a decidenților. Încrederea că își vor îndeplini obiectivul și anume de a apăra mandatul primit prin lege: stabilitatea prețurilor, adică prezervarea puterii de cumpărare a monedei naționale prin menținerea inflației sub control.
2.Când banca centrală acceptă să facă jocuri periculoase. Cazul Turciei Cine plătește pentru deciziile de politică monetară pripite, pornite de la premise eronate, luate sub presiune sau pur și simplu luate greșit, deși mai mult ca sigur cu intenții bune, de către cei ce conduc băncile centrale? Cat de scumpe sunt aceste erori și cine le plătește? Încerc să răspund mai jos, scrie Cristian Popa, membru al CA al BNR pe blogul Băncii naționale. Cu siguranță decizii defectuoase există, au fost și vor mai fi, este de ajuns să ne uitam spre America Latină, sau la anii 70 în care băncile centrale au creat inflație ridicată, pe care tot ele, dar cu greu și cu costuri economice uriașe au reușit sa o tempereze.
3.Cristian Popa: Ne jucăm cu focul Avem o criză de sănătate publică, o criză economică și riscăm să aprindem una nouă: o criza a datoriei publice. Punând ultimele știri în context este ca și cum ne jucăm cu chibriturile pe întuneric într-un depozit de benzină.
4.Economia și pandemia De-a lungul istoriei pandemiile au avut efecte economice majore, iar situația de față nu este deloc diferită. Modul și rapiditatea cu care va fi eradicat virusul au o importanță primordială, la fel și măsurile pe care guvernele și băncile centrale le vor lua pentru a stimula economia. Mediul privat trebuie sprijinit însă fără a-i fi îngrădite libertățile. Țările a căror reacție va fi slabă vor reveni mai greu. Economia europeană este, foarte probabil, deja în recesiune, la fel și cea românească. Costurile sociale și economice sunt vaste. Desigur, este mult prea devreme pentru a avansa cifre, însă cu cât zilele trec cu atât corecția în teritoriul negativ va fi mai adâncă.
5.Un Brancusi poate fi luat pe-o votca mica O piesa autentica de Brancusi ce slujea ca obiect de studiu pentru medicinistii ieseni zace nepazita printre schelele Institutului de Anatomie din Iasi. Reporterul “Evenimentului zilei” a fost la un pas de a cumpara importanta piesa a marelui sculptor cu o sticla de tarie propusa la schimb unui muncitor constructor.
6.Aceiasi comunisti, si la guvern, si la presedintie Un mare duhovnic al Romaniei, arhimandritul Mina Dobzeu, "botezatorul lui Steinhardt”, dupa cum este cunoscut, sau “revolutionarul in sutana”, dupa cum singur se autocaracterizeaza, spune ca "aceiasi comunisti sunt si la guvern, si la presedintie, si in fruntea Bisericii!"


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by