Articole scrise de Cristian Ogonas


1 - 10 din 10 rezultate
1.Auto bailout – varianta ruseasca Am tot discutat in ultimele luni despre modul in care Administratia Obama intelege sa salveze de la faliment sectorul auto din SUA insa nu am scris niciodata despre modul in care guvernul rus isi va salva propria industrie auto, scrie Cristian Ogonas pe blogul sau.
2.Economia americana da primele semne de stabilizare Desi va mai avea mult de suferit pana sa revina pe crestere, economia americana incepe sa dea primele semne de stabilizare: nivelul anualizat al vanzarilor auto a crescut de la 9,12 milioane in februarie la 9,86 milioane in martie, atat constructiile cat si vanzarile de locuinte noi au crescut in februarie comparativ cu ianuarie, vanzarile de retail (fara auto) au crescut cu 0,7% febr vs ian iar bursa a crescut puternic in martie, scrie Cristian Ogonas pe blogul sau.
3.In ciuda crizei, sistemul bancar romanesc va ramane profitabil Anul trecut a fost unul de exceptie pentru sistemul bancar din Romania, profiturile inregistrate depasind 1.2Mld euro. In conditiile actualei crize, au fost multi cei care au spus ca pierderile pe care bancile le vor inregistra in acest an vor fi uriase iar numarul angajatilor care vor fi concediati va fi si el semnificativ, scrie Cristian Ogonas pe blogul sau.
4.Bursa de Valori Bucuresti: exuberanta irationala sau inceputul unui trend de crestere? Astazi, BVB a avut una dintre cele mai bune zile de tranzactionare din ultimul timp, indicii castigand intre 4% BET si 6.9% BET-FI, acesta din urma fiind tras in jos de lipsa de la tranzactionare a SIF 3, respectiv societatea a carei AGA extraordinara a aprobat la sfarsitul saptamanii trecute cresterea pragului de detinere de la 1% la 5%. Toti investitorii (inclusiv eu) se intreaba daca aceste cresteri reprezinta o schimbare de trend sau este doar un “rally in bear market”, respectiv un trend minor de crestere care are loc in cursul unui trend major de scadere, scrie Cristian Ogonas pe blogul sau.
5.Despre preturile apartamentelor din Bucuresti Am criticat de multe ori INS pentru faptul ca nu avem date oficiale care sa ne arate evolutia pietei imobiliare si spuneam ca in lipsa acestor date, piata evolueaza haotic, fara sa aiba nici un reper concret. Ei bine, datorita lui Renderman, cel putin pentru Bucuresti avem acum o baza de date cu ajutorul careia ne putem forma o imagine mai completa a modului in care au evoluat preturile apartamentelor cu doua camere incepand cu anul 1996 si pana in prezent, scrie Cristian Ogonas pe blogul sau.
6.Derivatele, o afacere de 700 de mii de miliarde de dolari In ultimul an, guvernele din intreaga lume au anuntat lansarea unor programe de ajutorare a propriilor economii, programe care presupun investitii si scutiri de taxe in valoare de zeci, sute sau chiar mii de miliarde de dolari. In plus, companiile se confrunta cu pierderi record iar FMI este de parere ca suma totala a pierderilor determinate de scaderea valorii activelor (write down) va ajunge numai in SUA la peste $2000 de miliarde. Toate aceste cifre sunt insa infime comparativ cu pierderile pe care aceasta criza le poate genera pe piata derivatelor, scrie Cristian Ogonas pe blogul sau.
7.De ce scaderea dobanzilor nu este o masura suficienta pentru a readuce economiile pe crestere Probabil ca multa lume se intreaba cat va mai continua aceasta criza economica in conditiile in care bancile centrale au scazut drastic dobanzile de referinta iar guvernele au anuntat planuri anticriza in valoare de peste 2.5 trilioane de dolari (SUA cu $1.5 trilioane si China cu $0.6 trilioane sunt in top). Citeste ce scrie Cristian Ogonas pe blogul sau despre acest subiect.
8.Si daca Adrian Nastase este nevinovat? Vineri, la o sezatoare organizata de Institutul Social Democrat Ovidiu Sincai, dl Adrian Nastase a anuntat ca va lua taurul de coarne si va solicita Parlamentului trimiterea dosarelor sale in instanta. Ironic ca de obicei, acesta a tinut sa sublinieze importanta momentului prin urmatoarea declaratie: „sper ca din acest moment, statul condus de Traian Basescu si Emil Boc sa functioneze, penitenciarele sa nu mai lase criminalii pe drumuri, nationala Romaniei sa se califice in Africa de Sud si turismul ecumenic sa triumfe in Romania”. Citeste ce scrie Cristian Ogonas pe blogul sau despre acest subiect.
9.Despre intelegerea Guvern-sindicate Dupa cum am experimentat cu totii in ultimii ani, de cele mai multe ori negocierile Guvern-sindicate se lasau cu cresteri de salarii si pensii peste nivelul propus initial de Guvern insa ieri am fost martorii unui moment cu care nu ne-am intalnit pana acum de prea multe ori: sindicatele au acceptat inghetarea salariilor pana in luna aprilie, data la care procentul de 5% propus initial va fi ajustat sau nu in functie de evolutia economiei in primul trimestru, scrie Cristian Ogonas pe blogul sau.
10.Evolutia cursului valutar sau acalmia dinaintea furtunii Ieri, pentru a cincea zi consecutiv, leul s-a apreciat in raport cu euro, cursul oficial indicand o valoare de 4,2314 lei/euro. Comparativ cu inceputul anului, moneda nationala s-a depreciat cu 5%, o evolutie similara avand si alte monede din regiune: forintul s-a devalorizat cu 7%, zlotul polonez cu 4,8% iar coroana ceha cu 2,4%. Se pare ca dupa deprecierea sustinuta din ultimele saptamani, leul a luat o pauza, insa intrebarea care se pune acum este daca aceasta acalmie nu reprezinta decat un respiro inainte de o noua cadere, se intreaba Cristian Ogonas pe blogul sau.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by