Articole scrise de Cristian Moisoiu


1 - 6 din 6 rezultate
1.Trei masuri care sa limiteze carnagiul pe sosele Cat oare o sa mai toleram criminalii pe sosele? Nu vreau sa incep o discutie despre cauzele care ne aduc aici, desi ar trebui sa existe. Traim intr-o tara cu oameni fata de care nu ne apartinem. Si din pacate, multi dintre cei care comit astfel de crime o fac din nepasare, pentru ca s-au parvenit, pentru ca bolizii pe care ii conduc nu sunt de nasul lor. Realitatea e ca civilizatia vine in primul rand din civism, iar civismul in Romania pare ca a disparut.
2.Riscurile prelungirii crizei economice globale. Inflatia Cresterile colosale a cotatiilor inregistrate pe bursele de marfuri in ultima jumatate de an constituie motive de ingrijorare. Pe intreg anul 2010, cele mai multe produse agricole, metale industriale si metale pretioase, dar si indicii petrolului au inregistrat cresteri la contractele futures variind intre 15-50%. Sunt marfuri, cum ar fi porumb sau cafea, ale caror cotatii au depasit 60%, recordul fiind la bumbac cu peste 100% crestere.
3.Cum am trait un deja-vu: Uniunea Europeana de Rasarit Ne asteapta probabil cel mai provocator an din scurta noastra istorie ca stat membru al Uniunii Europene. Apar in ipoteza o multime de elemente, in special de natura economica si politica, pentru a confirma o astfel de asteptare. Nu am reusit in patru ani de parteneriat in cadrul UE sa devenim beneficiari net ai integrarii. Argumentul e ca platim mai multi bani decat am reusit sa atragem. Cu certitudine ca am platit mult mai mult decat contributia anuala la bugetul Uniunii. Sa nu fim naivi, nici Franta si nici Germania nu s-au aratat deloc deranjate de criteriul concurentei cand a venit vorba de a obtine spatii comerciale pentru hipermarketuri in centrul capitalei partenerului european de incredere sau de a prelua moca retele de distributie de utilitati pentru populatie.
4.Dati drumul la investitii "verzi", ca nu-i de gluma! Nu am intentia sa incep vreo polemica, nu numai ca nu ma situez in contradictie cu ce s-a mai spus pe acest site, vreau doar sa plasez discutia pe un alt palier, mai apropiat zic eu de realitatile la nivel global. Pur si simplu, cred ca este anacronic sa tratam dezbaterea privind incalzirea globala de pe pozitiile de scepticii vs alarmistii incalzirii globale.
5.Pisicile lui Boc si cum putem salva fondurile de pensii private Iată că, după 10 luni, dacă scădem subvenţiile, deficitul bugetului de asigurări sociale a ajuns pe la aproximativ 8 miliarde lei (a se citi la ministerul de finanţe), deci cam 1,56% din PIB, faţă de 1,52% pe întreg anul trecut. Şi acelaşi minister ne anunţă că subvenţiile de la bugetul de stat pentru plata pensiilor au crescut de la 6,4 miliarde lei în 2009, la 11,4 miliarde în 2010 şi vor creşte la rotunda sumă de 13,9 miliarde lei în 2011 (proiectul de buget), deci un deficit de 2,55% din PIB. Deja recordul de anul trecut e bătut cu 4 miliarde lei şi anul următor va fi bătut cu încă 2 miliarde. Dar poate vă întrebaţi de unde atâta amar de deficit, din moment ce proiectul de buget include şi mult aşteptata lege a pensiilor, care "repune pe baze echitabile" drepturile de pensii?
6.Cum s-a impiedicat guvernul de banii pentru mame sau cum amanetam viitorul tarii Am cautat sa inteleg logica din spatele mult disputatei reduceri a indemnizatiei pentru cresterea copilului si cum autoritatile ofera, ca de obicei, explicatii si solutii confuze, o sa incerc sa descalcesc problema.Pornind de la informatiile existente la Ministerul Muncii, constatam urmatoarele: - conform raportului anual de activitate al ministerului, care se gaseste aici, in anul 2009 au fost acordate indemnizatii pentru un numar de 182.098 de familii, plus aprox. 15,000 care au primit stimulentul pentru intoarcerea la serviciu. Sumele acordate au crescut in anul 2009 cu 30% fata de 2008 datorita schimbarii cuantumului indemnizatiei, respectiv trecerea de la cuantumul fix de 600 lei la cuantum de 85% din media lunara a veniturilor nete realizate de persoana in ultimele 12 luni inainte de nasterea copilului.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by