Articole scrise de Cosmin Popa


1 - 7 din 7 rezultate
1.Razboiul gazului a devenit razboiul flotelor Dupa ce Rusia a anuntat ca intentioneaza sa mareasca substantial pretul gazelor naturale livrate Ucrainei, relatiile dintre cele doua tari au inceput sa se deterioreze rapid. Drept raspuns la decizia Moscovei, Kievul a anuntat un complex de masuri prin care vizeaza obtinerea independentei energetice si subminarea tuturor intereselor rusesti din Ucraina.
2.Rusia proclama "Doctrina suveranitatii energetice limitate" Rusia a inceput sa-si puna in practica unul dintre ultimele argumente grele de politica externa, dependenta energetica. Dupa un veritabil razboi al declaratiilor, desfasurat mai ales intre Moscova si Kiev, administratia ruseasca si-a anuntat decizia de a mari considerabil pretul de vanzare a gazelor catre Ucraina, Georgia si Moldova.
3.Industria despagubirilor (de Cosmin Popa) Strans legata de politica si formata dintr-un paienjenis aproape indescifrabil de relatii informale, lumea afacerilor are, totusi, o influenta redusa asupra justitiei din tarile democratice.
4.Romania - cel mai mic rau pentru Moldova (de Cosmin Popa) Efuziunea sentimentala a presedintelui Voronin, care la Iasi s-a aratat gata sa mearga "pana la capat" cu Romania, nu dovedeste o reala schimbare de prioritati in relatiile externe ale Chisinaului. Constant presata economic si politic de Rusia, mereu pacalita de imprevizibila Ucraina, Moldova este confruntata si cu dezinteresul manifest al Europei si retinerea SUA de a se implica in Transnistria.
5.Reforma fara fond (de Cosmin Popa) Restructurarea aparatului diplomatic este, poate, cea mai mare dintre provocarile carora trebuie sa le faca fata ministrul de Externe. Grevat de sechelele trecutului comunist, dar si de subprodusele tranzitiei cronicizate, acest nod gordian a dat mari batai de cap titularilor portofoliului.
6.UE va trimite echipe de specialisti pentru a supraveghea granita dintre Ucraina si Transnistria Comisia Europeana a trimis guvernelor de la Chisinau si Kiev un memorandum in care descrie statutul si functiile viitoarei misiuni europene de monitorizare a granitei dintre Moldova si Ucraina pe segmentul transnistrean.
7.Adevarul: Tratatul de aderare a Romanie la UE se voteaza maine Peste numai o zi, Parlamentul European se va pronunta asupra Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Este sfarsitul unei adevarate epopei diplomatice in care reprezentantii Bucurestiului au incercat sa-i convinga pe reprezentantii europeni ca se afla pe drumul cel bun.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by