Articole scrise de Cosima Rughinis si Sorina Vasile


1 - 4 din 4 rezultate
1.Homeopatia și pandemia în România Lansarea unor așa-zise picături anti-coronavirus pe pagina Facebook a lui Adrian Cacovean, comercializate în farmacia soției sale cu 50 de lei sticluța, a stârnit prompt oprobiul public și reacția autorităților [1] [2] [19] [20]. Oportunismul comercial a alimentat indignarea, profitul personal de pe urma unei crize de asemenea anvergură fiind resimțit ca nerușinat. Care ar fi fost oare reacția dacă aceeași persoană ar fi distribuit picăturile gratis, sau la un cost de producție, să presupunem, de 5 lei sticluța?
2.Homeopatia în Țara Minunilor. Partea a III-a: Trup și suflet. Camuflaj. Astrologie. Am povestit pana acum ce este Oscillococcinum, ce este homeopatia, ce este efectul placebo. Am povestit ca homeopatia are un efect placebo real si puternic deoarece starneste increderea oamenilor in remediile prescrise de terapeutii homeopati. Remediile homeopate sunt foarte, foarte de incredere. De ce? - In primul rand, sunt persuasive prin marturiile de necontestat ale prietenilor nostri si prietenilor lor; nu-i poti contrazice in fata, nu poti decat sa ii crezi.
3.Homeopatia in Tara Minunilor. Partea a II-a: Marturii adevarate. Doar placebo? Homeopatia, poezia, filozofia, iubirea si prietenia sunt foarte importante si eficiente in caz de boala. Felul lor de a functiona in vindecare a primit o denumire speciala: efectul placebo. Efectul placebo nu apare pentru toata lumea la fel, iar puterea sa de scurta sau lunga durata depinde critic de natura problemei. Puterea oamenilor de a se vindeca prin forta propriilor credinte este pur si simplu impresionanta. Substantele placebo pot duce la vindecare anumitor afectiuni precum depresia clinica [1, 2], dar cu cat degradarea biologica este mai puternica, cu atat limitele efectului placebo sunt vizibile pe termen mediu si lung.
4.Homeopatia in Tara Minunilor. Partea I: Oscillococcinum Poate stiti, poate nu stiti povestea uimitoare a lui Oscillococcinum, remediul homeopat care devine popular in farmaciile romanesti odata cu sosirea sezonului de raceli si gripe si care la noi a avut vanzari de peste 6 milioane de euro anul trecut [1]. Poate stiti, poate nu stiti istoria homeopatiei si cum difera remediile homeopate de suplimentele alimentare naturiste sau de medicamente. Voi trece rapid in revista cele de mai sus, de dragul povestii si pentru orice eventualitate. Scopul meu este insa sa raspund la o intrebare de aici si acum: ce este homeopatia in Romania de azi?


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by