Articole scrise de Corneliu Dan Berari


1 - 2 din 2 rezultate
1.Despre majoritate, legitimitate si (ras)crucea democratiei romanesti Dup�� o vorb�� veche, democra��ia este regimul politic în care luarea deciziilor se face prin num��rarea voturilor ��i nu a capetelor (eventual t��iate). Num��ratul voturilor are avantaje incontestabile fa���� de alte metode utilizate de-a lungul istoriei pentru luarea deciziilor (întrebatul oracolului din Delphi, trasul la sor��i cu Urim ��i Thummim, sugrumarea fra��ilor sultanului, luptele între cei de ”os domnesc”, etc., etc.).
2.Lovitura de stat parlamentara: statul de drept sub amenintare! Prin diminuarea prerogativelor Cur��ii Constitu��ionale Parlamentul României aduce, de fapt, un enorm prejudiciu ordinii constitu��ionale democratice din România. Acest fapt este cu atât mai grav cu cât el este motivat de un interes politic conjunctural (suspendarea lui Traian B��sescu) prin care se urm��re��te de fapt schimbarea caracterului regimului politic din România (prin eliminarea rolului politic al Pre��edintelui României). Întreprinderea parlamentarilor no��tri echivaleaz�� de fapt cu ini��ierea unei lovituri de stat, prin care o putere a statului (cea parlamentar��) submineaz�� ��i inten��ioneaz�� s��-��i subordoneze celelalte puteri (judec��toreasc�� ��i executiv��).


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by