Articole scrise de Constantin Pescaru


1 - 10 din 10 rezultate
1.Despre tirania lui „trebuie” în antreprenoriat - și cum poți să scapi de ea Calea spre epuizare și burnout trece și prin „trebuie” - acest imperativ absolutist care este dăunător atunci când devine un gând negativ automat. Pentru că nu e altceva decât un factor suplimentar (și adesea inutil) de stres pe care ni-l autoimpunem
2.Burnout: Tu ce faci când nu mai poți? „25 martie 2014. La amiază. Sunt în biroul meu din Pipera. Am lucruri de făcut, multe provocări de biruit și mult stres de combătut. Nu mai avusesem un somn odihnitor de ceva vreme și deja băusem cinci cafele, dar afacerile îmi mergeau bine - și sincer, asta credeam că e cel mai important lucru de pe lume. Însă dintr-o dată am început să amețesc și să simt că nivelul energiei îmi scade dramatic. Abia reușesc să mă reculeg și să merg până la recepție ca să-mi rog colegii să mă ajute și să cheme o ambulanță. Apoi mă prăbușesc pe podea.”
3.6 sfaturi pentru antreprenori: Cum ții un pitch memorabil pe Zoom, să convingi investitorii Ca multe alte lucruri, și obținerea de investiții pentru afacerea ta s-a schimbat radical în ultimul an. Acum totul se desfășoară cu o viteză incredibilă și granițele nu mai au importanță. Pe de altă parte, într-o lume care activează mai mult online, competiția e mai acerbă. Ți-am pregătit câteva sfaturi de la doi antreprenori în serie despre cum să ții un pitch convingător pe Zoom.
4.Viziunea unui antreprenor: „Uber-ul” românesc al serviciilor medicale Beesers este o aplicație mobilă care pune în legătură pacienții cu specialiștii de care aceștia au nevoie în confortul casei. E un fel de Uber românesc, ce aduce servicii medicale la domiciliul pacientului.
5.„Ochelarii” .lumen vor ajunge (aproape) gratis la nevăzători prin programe guvernamentale. Startup-ul românesc are un nou investitor „Ochelarii” .lumen vor ajunge la nevăzători prin intermediul programelor și subvențiilor guvernamentale destinate persoanelor cu dizabilități, astfel încât să fie gratis ori foarte accesibili pentru aceștia, a declarat Cornel Amariei, fondatorul startup-ului, pentru StartupCafe.ro. Totodată, proiectul are un nou investitor: compania de training Ascendis a anunțat că intră în acționariat.
6.Taxarea bogăției nu va funcționa, pentru că mulți o vor ocoli cumva, spune un economist premiat cu Nobel Taxarea bogăției a revenit în discuție la nivel mondial, în contextul în care pandemia a accentuat diferențele dintre săraci și cei avuți, precum și dintre companiile foarte profitabile (chiar și în vremuri de criză) și cele care abia mai supraviețuiesc. Însă un economist premiat cu Nobel consideră că o astfel de idee nu ar avea efectul scontat pentru simplul motiv că cei vizați vor găsi metode să nu plătească această taxă - așa cum au făcut și cu alte ocazii.
7.De ce eșuează unele startup-uri? Un profesor de la Harvard dă vina pe creșterea mult prea rapidă Pare un vis frumos: să ai o idee, să o transformi într-un produs sau într-un serviciu care să prindă la clienți, iar compania ta să crească ca Făt-Frumos, într-un an cât altele în zece. Însă acest vis se poate destrăma la fel de repede pe cum a început. De fapt, profesorul Tom Eisenmann, care predă Administrarea Afacerilor la Harvard Business School (HBS), punctează faptul că există o legătură directă între eșecul unor startup-uri și creșterea lor mult prea rapidă.
8.533 de milioane de utilizatori Facebook, vizați de o scurgere de date: Un specialist îți spune cum să te protejezi de astfel de atacuri În weekend am aflat că o scurgere masivă de informații personale a afectat 533 de milioane de utilizatori Facebook - datele lor au fost publicate de hackeri pe un forum online. Deși România a scăpat de data aceasta și nu s-a aflat printre cele 100 de țări vizate, nu înseamnă că ceea ce împărtășim pe social media nu poate fi folosit împotriva noastră. Așa că am stat de vorbă cu un specialist în securitate informatică, care ne-a explicat cum să ne protejăm conturile mai eficient.
9.​INTERVIU: Invenția românească ce va schimba viața nevăzătorilor. Cât costă „ochelarii” .lumen Ochelarii pentru nevăzători .lumen reprezintă dovada că, atunci când tehnologia este cu adevărat pusă în slujba omului, lucruri extraordinare se întâmplă. Fondatorul acestui startup este Cornel Amariei - el face parte din categoria românilor pasionați de invenții care au potențialul să facă o schimbare pozitivă în lume.
10.Startup-ul românesc .lumen, în semifinala competiției Cisco Global Problem Solver Challenge, cu premii totale în valoare de un milion de dolari Startup-ul .lumen (se citește ”dot lumen”), cu rădăcini clujene, care a creat ochelarii inovativi pentru nevăzători, a ajuns în semifinala Cisco Global Problem Solver Challenge. Competiția are premii totale în valoare de un milion de dolari și recompensează proiectele aflate într-un stadiu incipient care pun cel mai bine în valoare modul în care tehnologia poate schimba lumea - de unde și deviza #TechForGood.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by