Articole scrise de Constantin Bucea


1 - 14 din 14 rezultate
1.Invatamintul - tranzitie perpetua Una din marile preocupari de actualitate in invatamintul preuniversitar este pregatirea detaliilor pentru aplicarea tezei cu subiect unic. Cum se stie, aceasta modalitate de departajare a elevilor din invatamintul gimnazial pentru admiterea la liceu este o noutate, dupa ce s-a renuntat la testele nationale.
2.Ceremonie emotionanta la Colegiul Militar Ieri, Colegiul Militar Liceal “Mihai Viteazul” din Alba Iulia a fost in sarbatoare. Data de 1 noiembrie este ziua numelui acestei institutii, iar cei de aici si-au facut un obicei din a aniversa grandios sarbatoarea.
3.Casa noua pentru Fulga si Zuzu In cursul zilei de ieri, compania Albalact a trait la intensitate maxima inaugurarea noii fabrici de procesare lapte, construita la Oiejdea. Odata cu punerea in functiune a acesteia, Albalact a devenit unul dintre primii cinci producatori de lactate de pe piata romaneasca. Pentru noua fabrica s-au investit peste 30 milioane lei, adica 10 milioane euro.
4.Sefii ISJ contesta calificativele MECT Actualul ministru al invatamintului a trimis, la scurt timp dupa instalare in post, o echipa din minister pentru a evalua activitatea sefilor Inspectoratului Scolar Judetean Alba. Recent, au fost comunicate si rezultatele, care nu sint deloc multumitoare la adresa celor vizati.
5.Liberalii din Alba - in afara europarlamentarelor Simbata trecuta, la Brasov, s-au reunit reprezentantii organizatiilor PNL din judetele ce compun Regiunea de dezvoltare Centru pentru a stabili candidatul acesteia care sa intre in competitia pentru un loc eligibil din partea acestui partid la alegerile pentru Parlamentul European.
6.Receptie la Palatul Apor In cursul zilei de miercuri, 15 august, chiar de sarbatoarea crestineasca a Sfintei Maria, la Alba Iulia a fost facuta receptia la lucrarile de restaurare si reabilitare a constructiei ce face parte din patrimoniul istoric al urbei, Palatul Apor.
7.Teapa la amenajarea ornamentala cu tuia Ziarul nostru a relatat pe larg despre initiativa Primariei si aprobarea din partea Consiliului local Ciugud de a amenaja ornamental drumul spre Drimbar, pe portiunea de la podul peste riul Ampoi, pina la locul tirgului de aici.
8.AJOFM Alba preia cererile pentru munca in strainatate La AJOFM Alba au fost pregatite conditiile inregistrarii cererilor pentru munca in strainatate. Aceasta dupa ce, in cursul lunii iulie 2007, la nivelul ANOFM a fost elaborata aplicatia informatica necesara inscrierii in evidentele agentiilor judetene de ocupare a fortei de munca a persoanelor doritoare sa lucreze in strainatate.
9.Mistretii distrug culturile de porumb In prezent, sezonul de vinatoare la mistret este inchis. Se considera ca purceii sint inca mici si depind de existenta mamei pentru a trai. Tot de scroafele-mistret cu purcei este legata si disperarea agricultorilor care au culturi de porumb, in special in apropierea unor paduri sau tufarisuri, dar nu numai.
10.Sanse de angajare la Nokia Vineri, 29.06.2007, intre orele 8 si 18, in Sala Sporturilor “Horia Demian” din Cluj Napoca va avea loc cea mai mare bursa a locurilor de munca din zona - “Bursa locurilor de munca pentru investitia Nokia” ce urmeaza sa fie pusa in functiune in apropierea municipiului Cluj Napoca.
11.La Ariesul Conf, actiuni de intimidare a luptei sindicale In urma cu aproape o luna de zile, informam cititorii nostri ca la societatea Ariesul Conf din Baia de Aries mocnea un conflict care era pe cale sa determine o greva spontana.
12.Elev blajean la olimpiada de astrofizica In perioada 7-12 iulie a.c., la Calimanesti, se desfasoara a sasea olimpiada nationala de astronomie si astrofizica. Organizatorii sint Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului si Inspectoratul Scolar Judetean Vilcea.
13.La Miraslau exista vina, dar nu exista vinovati In urma cu circa doua saptamini, o comisie formata din comisari de mediu, reprezentanti ai Apelor Romane si Prefecturii, care verifica respectarea legislatiei pe probleme de mediu in mai multe zone ale judetului, a constatat la Miraslau existenta pe terenuri agricole si in albia vaii ce traverseaza localitatea a unor resturi vegetale si gunoi de grajd.
14.Piata Iuliu Maniu intra in santier Ziua 4 iunie 2007 poate insemna un nou reper pentru modernizarea municipiului resedinta de judet - Alba Iulia. De atunci au demarat lucrarile de executie a proiectului Refunctionalizare Piata Iuliu Maniu si parcul din centrul civic.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by