Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1286 rezultate
1.Șeful Amazon, donație de 100 milioane dolari pentru americanii afectați de criza coronavirus COVID-19 Fondatorul și CEO-ul companiei de comerț online Amazon urmează să doneze 100 de milioane de dolari unui fond care se ocupă cu sprijinirea persoanelor afectate de situația economică dificilă provocată de pandemia coronavirus COVID-19, în SUA.
2.SURE: Împrumuturi UE de 100 miliarde Euro pentru statele membre, să asigure ajutor pentru PFA, fermieri și salariați din privat, să treacă de criza coronavirus COVID-19 Statele UE, inclusiv România, vor putea obține împrumuturi europene garantate, pentru susținerea afacerilor din mediul privat și a locurilor de muncă, prin noul mecanism SURE, în valoare totală de 100 de miliarde de euro, propus joi de Comisia Europeană.
3.​VIDEO. Șomajul tehnic plătit de stat, cu șeful ANOFM: Cum se va aplica, procedurile de accesare, nouă platformă online. „Ideal ar fi să trimiteți cu semnătură digitală, dar puteți să o faceți și cu semnătură olografă” La StartupCafe.ro am vorbit cu omul-cheie al accesării șomajului tehnic plătit de stat, pentru firmele românești, în această perioadă. Președintele Agenței Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Victor Picu, a explicat, într-un interviu video, pe Zoom, modul cum va fi socotit șomajul tehnic plătit de stat, în funcție de perioada de accesare, demersurile online pe care trebuie să le facă firmele și alte aspecte. O platformă online va fi deschisă de stat, ca mijloc suplimentar pentru încărcarea cererii, declarației pe proprie răspundere și a listei cu angajații trimiși în șomaj tehnic, de către firmele care vor să acceseze subvenția de la stat.
4.Xerox renunță la a mai cumpăra HP, din cauza crizei coronavirus COVID-19 Pandemia de coronavirus COVID-19 blochează o achiziție istorică în business-ul de tehnologie mondial: Xerox a anunțat că renunță la a prelua HP, o companie cu venituri de 5 ori mai mari. Ce prezență au cele două companii în România?...
5.Startup fondat de un IT-ist român, cumpărat de studioul Pokemon Go. „Economia își va reveni, stați acasă acum, până trece coronavirusul!” Studioul american Niantic, deținătorul jocurilor Pokemon Go și Harry Potter: Wizards Unite, a achiziționat marți startup-ul de realitate augmentată 6D.ai, fondat în Marea Britanie de către un IT-ist român împreună cu un antreprenor australian.
6.Noua procedură la șomaj tehnic. Ionel Dancă: Nu mai este nevoie de certificatul CSU. Cât vor primi PFA și cei cu alte forme de activitate Certificatul de situație de urgență (CSU) a fost eliminat din procedura de subvenționare de către stat a indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru firmele închise de autorități ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19, a declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului. Guvernul a modificat procedura pentru șomajul tehnic și a stabilit valoarea indemnizației fixe pe care o vor primi persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale și cei cu profesii liberale.
7.LISTA 2020: Scaunul care îți monitorizează postura la birou și alte soluții create de startup-uri românești O pernă de scaun de birou ce monitorizează postura utilizatorului și oferă indicații pentru a adopta o poziție corectă se numără printre soluțiile propuse de startup-uri românești care concurează pentru finanțări totale de până la 1 milion de euro, în programul Techcelerator, ediția a patra.
8.Majoritatea patronilor IMM vor să-și cheme angajații la muncă în continuare, cu plata a 75% din salarii de către stat (sondaj) Majoritatea patronilor de firme mici și mijlocii din România, care au participat la un chestionar online, vor transformarea șomajului tehnic în muncă flexibilă, astfel încât statul să plătească 75% din salariile angajaților, dar aceștia să muncească în continuare pentru firme.
9.Dacian Cioloș: Unele state UE blochează exporturile dacă nu sunt sigure că vor putea să găsească echipamente medicale când vor avea nevoie. CE trebuie să joace un rol real de coordonare Statele membre UE blochează exporturile de măști de protecție și echipamente medicale atunci când nu sunt sigure că își vor putea asigura necesarul când vor avea nevoie, în pandemia de coronavirus COVID-19, a declarat joi Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European. El a cerut Comisiei Europene să-și asume un rol de coordonare real, pentru ca statele membre să aibă o imagine clară a capacității Uniunii Europene de a asigura necesarul de echipamente medicale.
10.40 milioane euro, pentru startup-uri europene de educație, printr-un nou fond de investiții Startup-urile europene de tehnologie în domeniul educației (edtech) vor putea obține finanțări dintr-un nou fond de investiții în valoare de 40 de milioane de euro, lansat recent.
11.Bill Gates și alți finanțatori au strâns 125 milioane dolari pentru găsirea unui tratament împotriva coronavirusului COVID-19 Fondatorul companiei Microsoft Bill Gates, împreună cu alți finanțatori, asigură un buget de până la 125 de milioane de dolari pentru finanțarea eforturilor științifice de realizare a unui tratament împotrova noului coronavus, COVID-19.
12.Elon Musk uimește din nou: „Nu ai nevoie de facultate ca să înveți ceva” Șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, crede că facultățile nu te ajută, cu adevărat, să înveți ceva, ci sunt mai degrabă pentru distracție.
13.Coronavirusul COVID-19 mută evenimentele pe net: Acum și un târg de facultăți din România Multe dintre evenimentele publice cu un număr mare de participanți programate în această perioadă se mută online ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19. Cel mai nou astfel de caz în România este cel al târgului de facultăți RIUF – The Romanian International University Fair, care va avea loc doar pe internet, după cum a anunțat marți organizatorul evenimentului.
14.„Nu-s nebun să pun în dificultate o țară întreagă”. Ministrul Boloș (PNL), acuzat de Dan Barna (USR) de conflict de interese Șeful USR, Dan Barna, l-a acuzat, joi, în Parlament, pe ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloș (PNL), de conflict de interese, acesta din urmă apărându-se spunând „Nu-s nebun să pun în dificultate o țară întreagă”.
15.Un antreprenor american cu rădăcini românești a obținut 50 milioane dolari pentru startup-ul său de comerț online Platforma americană de comerț online cu lenjerii de pat Brooklinen, fondată de un antreprenor cu rădăcini românești, a obținut, luni o investiție de 50 de milioane de dolari din partea fondului Summit Partners.
16.Fonduri europene 2020: Până la 1 milion Euro pe proiect pentru IT, săli finess, cabinete medicale și alte afaceri. Ghidul solicitantului Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din România vor putea obține și în anul 2020 fonduri europene de câte 200.000 euro - 1 milion euro pe proiect, în 18 județe, prin linia de finanțate Programul Operațional Regional - POR 2.2-IMM, pentru care statul a anunțat luni perioada de înscriere electronică. Vor fi finanțate afaceri diverse, de la firme IT și cabinete medicale până la săli de fitness și fabrici de textile.
17.Reprezentant al patronilor IMM: Este senzaționalistă și neserioasă propunerea de lege din Parlament, pentru creșterea salariului minim în România Președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România, Florin Jianu, a catalogat, luni, drept senzaționalistă și neserioasă propunerea de lege a unor parlamentari PSD, depusă recent la Parlament, privind creșterea salariului minim pe economie, în mod succesiv, pentru ca la 31 decembrie 2024 să ajungă la 60% din salariul mediu.
18.Șeful Nokia a demisionat din funcție Președintele și directorul general (CEO) al Nokia, Rajeev Suri, a demisionat din funcție, după mai mult de zece ani în fruntea companiei finlandeze de tehnologie. El va părăsi funcția la data de 31 august 2020, potrivit unei decizii luate luni de consiliul de administrație.
19.Comisia Europeană: Corupția, problemă majoră pentru firme. Persistă îngrijorările față de sistemul de justiție din România, cât timp nu se iau decizii de corectare Comisia Europeană continuă să fie îngrijorată față de impactul negativ pe care l-au avut asupra sistemului de justiție din România modificările legislative și presiunile politice din anii 2017 și 2018 și în cea mai mare parte a anului 2019, atât timp cât actuala putere nu ia măsuri de corectare. Executivul european trage acest semnal de alarmă în raportul său privind Semestrul European, emis miercuri.
20.Startup IT românesc, la ciocnirea cu marii investitori: „A fost un NU atât de direct și de apăsat...” Startup-ul IT românesc FintechOS a obținut în decembrie 2019 o finanțare de 14 milioane de dolari de la fonduri de investiții străine, dar drumul a fost greu până acolo. Sergiu Neguț, unul dintre cofondatori, a povestit cum s-a ciocnit de refuzul unor mari fonduri de investiții de capital de risc, Credo Ventures și Accel, în căutarea de finanțări.
21.Diriginți de șantier: Nu mai avem cu cine lucra. Construcțiile au „explodat” în România după creșterea salariului minim pe sector Firmele de construcții din România duc lipsă de forță de muncă, nu doar calificată, dar și necalificată, iar lucrătorii din Asia sunt o soluție doar pentru companiile mari - se plâng diriginții de șantier care s-au reunit în Colegiul Tehnic al Diriginților de Șantier, potrivit unui comunicat remis, luni, StartupCafe.ro. Între timp, sectorul construcțiilor a crescut mult în România, în 2019, anul în care Guvernul a impus firmelor de construcții salariu minim brut 3000 de lei, cu o serie de reduceri de taxe, conform Eurostat.
22.Ministrul Boloș (PNL) aplică „metoda Teodorovici” (PSD): Fazarea proiectelor întârziate, pe fonduri UE Ministrul liberal al Fondurilor Europene, demis, recunoaște că a preluat de la fostul minstru PSD Eugen Teodorvici, o metodă de a salva proiectele întârziate ale României, prin mutarea acestora de pe actuala perioadă de programare 2014-2020 pe următorul cadru financiar multianual al UE, 2021-2027.
23.Video-interviu. Rareș Bogdan: Sunt o bătaie de joc acești 3 ani și jumătate de guvernare Firea la București. Ea trebuie îndepărtată obligatoriu/ Nicușor Dan „e băiat de zahăr”, „dar șovăielnic rău”, „dacă se înscrie în PNL, cred că lucrurile sunt tranșate ” Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, crede că Nicușor Dan poate fi susținut de Partidul Național Liberal la Primăria Capitalei doar dacă se înscrie în această formațiune politică, însă acesta este „șovăielnic rău” în discuțiile pe care le are cu șeful liberalilor, Ludovic Orban. Bogdan și Orban au fost evaluați într-un sondaj intern al partidului pentru Primăria Bucureștiului, însă cei doi nu vor să candideze, a mai spus prim-vicepreședintele PNL, într-un intreviu acordat HotNews, joi, la Strasbourg.
24.​​VIDEO: Dacian Cioloș, despre alianța PLUS-USR: E important să eliminăm toate potențialele asperități, sunt egouri în politică / Eu nu sunt purtătorul de cuvânt al președintelui Macron Președintele PLUS, Dacian Cioloș, a recunoscut, într-un interviu acordat HotNews.ro, la Strasbourg, că pot apărea „potențiale asperități” între partidul său și aliații de la USR, subliniind că acestea trebuie eliminate înainte de alegerile locale și parlamentare. El a explicat cum se poartă negocierile de fuziune PLUS-USR și procesul de constituire a listelor de candidați. Cioloș, care este liderul grupului Renew Europe din Parlamentul European, din care fac parte și europarlamentarii partidului En Marche, al lui Emmanuel Macron, susține că „până acum” n-a „găsit incompatibilități majore între pozițiile” președintelui Franței și cele ale grupului european, privind Rusia și NATO.
25.​VIDEO-Interviu: Cele 1.000 de miliarde Euro. Ce putem face cu Green Deal în România 1000 de miliarde de euro în următorii 10 ani - acestea vor fi fondurile pe care Uniunea Europeană le va investi prin Green Deal - pactul ecologic prin care vrea să reducă poluarea. Vor fi bani și pentru antreprenorii români? Am profitat că negociatorul-șef al Parlamentului European pentru finanțarea Green Deal este român, pentru a înțelege ce oportunități vor apărea pentru oamenii de afaceri de la noi. Europarlamentarul Siegfried Mureșan, numit recent raportor pentru Green Deal, ne-a explicat ce vor urmări noile fonduri europene, într-un interviu acordat StartupCafe.ro, marți, la Strasbourg.
26.VIDEO Start-Up Nation 2020: Aport propriu, interviu cu antreprenorii, fragmentarea programului. Val de controale la câștigătorii din ediția a doua Noul program Start-Up Nation 2020 urmează să impună beneficiarilor să aducă un aport propriu la investiție, a dezvăluit, joi, ministrul Economiei, care a menționat și perioada aproximativă în care se va lansa a ediția a treia a schemei de finanțare. De asemenea, antreprenorii vor fi chemați și la interviuri, iar programul va fi fragmentat în mai multe apeluri de proiecte, conform intențiilor din acest moment ale lui Virgil Popescu. Într-un interviu acordat StartupCafe, ministrul a mai anunțat că de luni se vor face controale și la beneficiarii ediției a doua (2018-2019) a programului Start-Up Nation, unii dintre aceștia renunând deja la finanțare, de bunăvoie.
27.Bitcoin: 5.000 de persoane au pierdut 359 milioane dolari, într-o înșelătorie pe internet, în Brazilia Un număr de 5.000 de persoane au pierdut 359 de milioane de dolari în total, într-o înșelătorie de pe internet derulată în Brazilia, în care escrocii le promiteau victimelor câștiguri printr-o falsă schemă de investiții în bitcoin, potrivit poliției din statul sud-american.
28.Guvernul Orban vrea să dea putere maximă liderilor locali asupra fondurilor europene regionale de miliarde de euro Președinții de consilii județene și primarii vor avea puteri maxime asupra fondurilor europene de miliarde de euro care vor fi alocate României în perioada de programare 2021-2027 pentru investiții regionale, destinate inclusiv firmelor mici și mijlocii, conform viitoarei arhitecturi instituționale propuse de Ministerul Fondurilor Europene din noua guvernare Orban.
29.INTERVIU- Profesor de Harvard: Investițiile în „unicorni” gen Uber sau WeWork sunt ca drogurile - te simți bine, dar îți fac rău Investițiile în startup-uri de tehnologie care au ajuns rapid să fie evaluate ca „unicorni”, ca Uber sau WeWork, sunt atractive, dar în realitate fac rău, asemeni consumului de droguri - a spus, într-un interviu acordat StartupCafe.ro, la Helsinki, economistul american Daniel Isenberg, profesor de antreprenoriat care a predat la Harvard Business School și Babson College.
30.​DOCUMENTE Comisia Europeană cere Guvernului României să ia măsuri de limitare a cheltuielilor publice, în anul 2020, cu două rânduri de alegeri. Noua lege a pensiilor, risc semnificativ Comisia Europeană cere miercuri Guvernului Orban să ia măsuri pentru limitarea cheltuielilor publice în anul electoral 2020, când vor avea loc alegerile locale și parlamentare, România rămânând în continuare sub procedura de corecție a abaterii semnificative de la obiectivul bugetar pe termen mediu, „celebrul MTO”. În raportul către Consiliul UE, Comisia mai arată că legea pensiilor prezintă un „risc semnificativ” de creștere a deficitului public în anul 2020 și mai departe.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 43 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by