Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1114 rezultate
1.#TeleormanLeaks. Oficial al Consiliului Europei, după întâlnirea cu Dăncilă: Autoritățile române ar trebui să-și retragă acțiunea împotriva RISE Project și să evite în viitor cazuri similare Comisarul Consiliului Europei pentru Drepturile Omului, Dunja Mijatović, a îndemnat vineri autoritățile române să retragă acțiunea împotriva jurnaliștilor de la RISE Project și să evite pe viitor alte astfel de demersuri în care să ceară presei să-și dezvăluie sursele. Oficialul Consiliului Europei a vizitat România, unde s-a întâlnit cu premierul Viorica Dăncilă, și a mai cerut autorităților române să respecte independența justiției, să le protejeze pe româncele victime ale violenței domestice și să asigure drepturile persoanelor cu dizabilități, în condițiile în care guvernul român a fost preocupat, în ultimii 2 ani, mai mult de drepturile deținuților, invocând o decizie a Curții Europene a Drepturilor Omului, instituție aflată tot în sistemul Consiliului Europei.
2.EXCLUSIV Ana Gomes, eurodeputat socialist: PSD ar trebui exclus din rândul socialiștilor europeni, dacă va continua să fie capturat de oameni corupți, ca Dragnea/ Despre gestul lui Iordache: Oribil, bădărănesc VIDEO Socialista Ana Gomes, vicepreședintă a Comisiei speciale a Parlamentului European privind infracțiunile financiare, a catalogat drept oribil și bădărănesc gestul obscen făcut recent de prim-vicepreședintele social-democrat al Camerei Deputaților, Florin Iordache. Într-un interviu video acordat HotNews, joi, la Strasbourg, europarlamentarul Partidului Socialist din Portugalia a mai spus că Partidul Social Democrat din România ar trebui exclus din Partidul Socialiștilor Europeni, dacă va continua să fie „capturat de oameni corupți ca domnul Liviu Dragnea”, și să aducă „atâta rușine și instabilitate politică” României și „reputație rea” socialiștilor europeni.
3.​VIDEO Parlamentul European a primit draftul de acord Brexit de 585 de pagini: Apărarea drepturilor cetățenilor UE din UK este prioritatea numărul unu. Ne vom asigura că UK nu-și va trage spuza pe turta sa în relația cu UE Păstrarea tuturor drepturilor celor 3 milioane de cetățeni ai statelor UE, inclusiv români, care trăiesc în Marea Britanie este prioritatea numărul unu pentru Uniunea Europeană, au declarat, joi, la Strasbourg, liderii Parlamentului European, care au dat asigurări că în vitor Regatul Unit nu va profita de relația cu UE fără să mențină cele 4 libertăți fundamentale de circulație existente în blocul comunitar.
4.​VIDEO interviu. Ecologist austriac: Dacă un stat își îndreaptă armele împotriva propriilor cetățeni, avem o problemă. E nevoie de alegeri anticipate în România Un ecologist austriac, Thomas Waitz, europarlamentar din partea Verzilor, consideră că majoritatea covârșitoare a manifestanților de la București, din 10 august, au fost pașnici, iar jandarmii ar fi trebuit să intrevină în forță doar față de cei violenți. „Dacă un stat își îndreaptă armele împotriva propriilor cetățeni, atunci avem o problemă”, a spus ecologistul, într-un interviu video acordat HotNews, la Strasbourg, unde Parlamentul European a adoptat, marți, o rezoluție privind încălcări ale statului de drept în România. Waitz a mai spus că l-ar îndemnat pe președintele PSD, Liviu Dragnea, să accepte declanșarea alegerilor parlamentare anticipate în România și a explicat de ce aceasta ar fi soluția acum.
5.Parlamentul European cere majorarea bugetului UE pentru programul de inovare Orizont Parlamentul European a adoptat, marți, la Strasbourg, noul buget multianual (MFF) al Uniunii Europene pentru perioada 2021-2027, cerând suplimentarea unor investiții, printre care și cele din programul Orizont, prin care se finanțează proiecte inovatoare inclusiv cele realizate de către startupuri.
6.​VIDEO interviu - Europarlamentar liberal: Noi, PNL, am subestimat cât de izolați sunt PSD-iștii și partidul lui Tăriceanu în familiile lor politice PNL a subestimat cât de izolați sunt PSD și ALDE România în cadrul familiilor lor politice europene, Partidul Socialiștilor Europeni, respectiv partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa, a mărturisit Siegfried Mureșan, europarlamentar PNL/PPE, într-un interviu acordat HotNews, marți, la Strasbourg.
7.​#TeleormanLeaks: Cazul amenințării RISE Project cu amenzi pe GDPR a ajuns în Parlamentul European Europarlamentarul Monica Macovei a denunțat, marți, la Strasbourg, în Parlamnetul European, „omorârea presei” din România, după ce Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal le-a cerut recent jurnalișilor de la RISE Project să-i predea sursele și suportul electronic al informațiilor din „dosarul valiza”, sub amenințarea unei amenzi de până la 20 de milioane de euro în baza Regulamentului European pentru Protecția Datelor Personale (GDPR).
8.PSD și ALDE, părăsite de colegii lor europeni la votul din Parlamentul UE care a condamnat „intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor la protestele din august Partidele de la guvernare din România, PSD și ALDE, au fost părăsite de colegii lor europeni din grupurile europarlamentare din care fac parte, marți, la votul dat, la Strasbourg, de Parlamentul European pentru rezoluția care condamnă „ intervenția violentă și disproporționată” a jandarmilor la protestul anticorupție din august, de la București, și care îndeamnă autoritățile din România să se opună dezincriminării corupției.
9.Social-democratul Timmermans, pentru HotNews: Nu țin cont de culorile politice în problema statului de drept Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, care este și candidatul oficial al Partidului Socialiștilor Europeni (PES) pentru funcția de președinte al Comisiei Europene din 2019, a declarat, marți, la Strasbourg, că el nu ține cont de culorile politice atunci când vine vorba de protejarea statului de drept, în condițiile în care în România la putere este un guvern controlat de PSD, colegii săi din familia politică social-democrată.
10.Liderul social-democraților din Parlamentul European: Guvernul României trebuie să aplice recomandările Comisiei de la Veneția Guvernul României trebuie să aplice recomandările Comisiei de la Veneția, așa cum a spus, în privința situației din justiția românească, a declarat, marți, liderul grupului Socialiștilor și Democraților (S&D) din Parlamentul European, din care fac parte și europarlamentarii PSD.
11.Candidat la funcția de președinte al CE: Este greu să ne imaginăm cum guvernul unei țări care deține Președinția Consiliului UE ridică semne de întrebare privind statul de drept Manfred Weber, liderul celui mai mare grup politic din Parlamentul European, PPE, candidatul oficial al popularilor-europeni la funcția de președinte al Comisiei Europene din 2019, a declarat, marți, despre România, că este inimaginabil cum guvernul unei țări care va deține Președinția Consiliului Uniunii Europene ridică semne de întrebare privind statul de drept.
12.​VIDEO Idee de afacere: Grădini și sere de legume pe acoperiș, la oraș Orășenii încep să-și asigure legume și zarzavaturi proaspete printr-o practică tot mai la modă: ferme urbane moderne. La Bruxelles, un antreprenor și-a deschis seră, crescătorie de pește și grădină pe acoperișul unei piețe amenajate cu fonduri europene.
13.O problemă pentru ministrul Afacerilor Europene: România a trimis apărarea în Justiția UE fără să fi aplicat directiva contra spălării banilor și riscă o condamnare în timpul Președinției Consiliului UE. Ce ne reproșează Comisia Europeană După demisia depusă de Victor Negrescu (PSD) din funcția de ministru delegat pentru Afaceri Europene, pe care nu și-a anunțat-o oficial, rămâne eventual pentru viitorul ministru o problemă nerezolvată: riscul tot mai mare ca România să pățească rușinea de a fi, în premieră, condamnată la plata unor sancțiuni pecuniare, în justiția UE, chiar în perioada în care va deține președinția Consiliului UE. Ministerul de Externe a trimis la Curtea de Justiție a UE, recent, memoriul în apărare în cazul netranspunerii în legislația națională a unei directie europene din 2015 privind combaterea spălării banilor, fără să avem o lege de transpunere.
14.Investitori români și francezi: Firmele mici și mijlocii vor fi afectate de noul salariu minim 2019 Noul salariu minim pe economie diferențiat, care urmează să se aplice în România de la 1 ianuarie 2019, va afecta mai ales firmele mici și mijlocii (IMM) românești, atrag, vineri, atenția investitorii români și francezi membri ai Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză în România (CCIFER).
15.Angajații Google vor putea raporta hărțuirea sexuală pe un site dedicat, cu asistență live, pentru un mediu de lucru mai respectuos Compania Google, cu venituri anuale de 3 ori mai mari decât tot bugetul României pe un an, a anunțat, joi, măsuri suplimentare de combatere a hărțurii sexuale în rândul angajaților săi, pentru „a fi un loc de muncă reprezentativ, echitabil și respectuos”.
16.Comisia Europeană cere Guvernului României să elimine sistemul Split TVA Comisia Europeană a deschis o procedură de sancționare a României și cere guvernului să renunțe la mecanismul plății defalcate a taxei pe valoarea adăugată - Split TVA - impus unor firme de la 1 ianuarie 2018.
17.Tesla: O australiancă îi ia locul lui Elon Musk Tesla a ales-o pe Robyn Denholm, un manager-femeie din Australia, cu mare experiență în conducere corporativă, pentru a-l înlocui pe miliardarul Elon Musk în funcția de președinte al producătorului american de mașini electrice.
18.​VIDEO Idee de afacere în România, premiată cu 50.000 Euro: Închiriază costume, cămăși, butoni, șosete și pantofi bărbaților. Costurile și profitul Un antreprenor român are o afacere care prinde viteză la București și la Cluj: le închiriază bărbaților ținute complete, modificate și potrivite pentru măsurile și stilul fiecăruia, de la costume și cămăși până la butoni, șosete și pantofi. Alexandru Neștian a ridicat, marți seara, premiul întâi, în valoarea de 50.000 de euro, la competiția de idei de afaceri Startarium PitchDay 2018, iar alte 2 startupuri au primit premii de 55.000 de euro împreună. Prezentările cu care au convins juriul, dar și pitchurile celorlalți 7 finaliști pot fi urmărite pe  StartupCafe.ro - modele valoroase pentru antreprenorii care vor să câștige încrederea investitorilor.
19.Premiu de 6.600 de dolari pentru un start-up IT românesc, în Polonia Startupul românesc FINQware, care a realizat o aplicație de servicii financiare pe mobil, a primit un premiu de 6.600 de dolari în Polonia și oportunitatea de a lucra cu subsidiara poloneză a unei bănci americane.
20.Noile case de marcat: Controalele ANAF și modul în care se vor face la firme după expirarea termenului de 1 noiembrie 2018 Legal, de la 1 noiembrie 2018, toate categoriile de firme care au case de marcat cu rolă vor avea obligația să le schimbe cu case de marcat cu jurnal electronic, dar acest proces nu are șanse de efectuare la termen, motiv pentru care Ministerul de Finanțe și ANAF au anunțat, marți, cum vor proceda la controalele tematice privind aparatele fiscale.
21.​VIDEO Antreprenor IT, despre fondurile UE: Ne-a fost foarte frică, dar beneficiile sunt gigantice Un antreprenor român din zona tehnologiei informației (IT), care a obținut o finanțare nerambursabilă de 1 milion de euro din fonduri europene și de la stat pentru un sistem de automatizare a acțunilor repetitive din procesele de creare a site-urilor sau a altor aplicații digitale, mărturisește că la început i-a fost „foarte frică” de birocrație, dar apoi s-a dovedit că „beneficiile sunt absolut gigantice”.
22.​VIDEO Oficial de la Fonduri UE: Noi nu vom finanța proiectele Start-Up Nation vândute Ministerul Fondurilor Europene (MFE) nu va finanța, din banii UE, proiectele din programul Start-Up Nation, ediția 2017, care au fost vândute de către titularii lor după ce se calificaseră la finanțare, a avertizat, luni, un oficial din cadrul MFE, la conferința #EuroIMPACT, organizată, la București, de Institutul European Român, în colaborare cu StartupCafe.ro și HotNews.ro, cu sprijinul Comisiei Europene.
23.VIDEO Comisarul UE Corina Crețu: Calitatea slabă a infrastructurii este resimțită de toți cetățenii României. Discut cu autoritățile române să urgenteze proiectele Calitatea slabă a infrastructurii este resimțită de toți cetățenii României și limitează creșterea economică a țării, a atras atenția, luni, la conferința EuroIMPACT de la București, comisarul european pentru Politică regională, Corina Crețu, care a menționat că discută cu autoritățile române să urgenteze proiectele în domeniu.
24.O nouă piedică în Start-Up Nation 2018-2019: Facilitatea promisă de ministrul Oprea se lovește de lege și de abandonul din ediția 2017 O facilitate promisă de ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, pentru aplicanții la viitorul program Start-Up Nation 2018-2019, avansul de 30% din finanțare ca sumă forfetară, este, de fapt, greu de aplicat în realitate. Și asta are legătură și cu rata de abandon din ediția 2017 a programului, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse guvernamentale.
25.Comisarul UE Corina Crețu, mâhnită după declarațiile lui Darius Vâlcov: Cunosc foarte bine situația dramatică din sistemul sanitar PSD-ista Corina Crețu, comisar european pentru politică regională, s-a declarat joi mâhnită de disputele din România privind proiectele a 3 spitale regionale pe fonduri europene, după ce Darius Vâlcov (PSD), consilierul premierului Viorica Dăncilă, a pus la îndoială viabilitatea celor trei obiective de investiții din fonduri UE. Crețu a lansat și un atac voalat la Liviu Dragnea, președintele PSD.
26.Comisia Europeană: Procedura împotriva procurorului general al României ridică îngrijorări Procedura împotriva procurorului general al României ridică îngrijorări Comisiei Europene, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al Executivului comunitar, la solicitarea HotNews.ro.
27.Modificări în legislația francizelor, aprobate de guvern. O organizație neguvernamentală va ține Registrul francizelor Guvernul a aprobat o serie de modificări care urmează să se aplice legislației românești a afacerilor în franciză, așa cum sunt diverse rețele de cafenele, magazine, fast-food-uri, în care o mică firmă preia un concept de afacere, cu brand, canale de furnizori și alte elemente, în schimbul unui procentaj din încasări. Printre prevederi se numără și înființarea unui registru național al francizelor, pe care nu îl va ține o instituție a statului, Asociația Româna de Franciză, o organizație neguvernamentală (ONG), care va căpăta astfel o anumită autoritate conferită de lege asupra tuturor afacerilor în sistem de franciză din România, indiferent dacă sunt sau nu membre ale asociației.
28.Calcule salariu minim 2018-2019. Patroni români: Dezaprobăm creșterea salariului minim de la 1 noiembrie fără un mecanism transparent Firmele românești reunite în Confederația Patronală Concordia se plâng de lipsa forței de muncă, dar dezaprobă intenția Guvernului de a majora salariul minim brut pe economie, de la 1.900 de lei la 2.080 de lei de la 1 noiembrie 2018, fără un mecanism transparent și predictibil în acest sens. Cât ar urma să fie salariul net (în mînă) al angajatului și salariul întreg plătit de firmă?
29.Document: Guvernul s-a împăcat cu gândul că va fi amendat în premieră de Justiția europeană, în pragul Președinției române a Consiliului UE Aflat în pragul Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, Guvernul Dăncilă pare împăcat cu gândul că România va fi sancționată pecuniar, în premieră, de Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Cel puțin asta reiese dintr-o adresă transmisă de la Ministerul Afacerilor Externe, în care România cere Curții o amânare de 1 lună în procesul cu Comisia Europeană. Dacă va fi într-adevăr condamnată, România va fi prima țară care va deține președinția Consiliului UE în situația aceasta, după cum au arătat anterior oficiali ai MAE, o rușine pentru noi. 
30.​FOTO Zarvă la birou? „Ochelari de cal” antifonați, soluție de la Panasonic pentru o mai bună productivitate în firme Startupurile sau firmele mici, care nu-și permit chirii mari, vor putea face mai productivă munca și în birourile înghesuite sau în spațiile de lucru în comun, zgomotoase sau fără lumină naturală, cu două dispozitive create de japonezi: „ochelarii de cal” antifonați și fereastra artificială.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 38 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version