Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1242 rezultate
1.Bitcoin: 5.000 de persoane au pierdut 359 milioane dolari, într-o în��el��torie pe internet, în Brazilia Un num��r de 5.000 de persoane au pierdut 359 de milioane de dolari în total, într-o în��el��torie de pe internet derulat�� în Brazilia, în care escrocii le promiteau victimelor câ��tiguri printr-o fals�� schem�� de investi��ii în bitcoin, potrivit poli��iei din statul sud-american.
2.INTERVIU- Profesor de Harvard: Investi��iile în „unicorni” gen Uber sau WeWork sunt ca drogurile - te sim��i bine, dar î��i fac r��u Investi��iile în startup-uri de tehnologie care au ajuns rapid s�� fie evaluate ca „unicorni”, ca Uber sau WeWork, sunt atractive, dar în realitate fac r��u, asemeni consumului de droguri - a spus, într-un interviu acordat StartupCafe.ro, la Helsinki, economistul american Daniel Isenberg, profesor de antreprenoriat care a predat la Harvard Business School ��i Babson College.
3.���DOCUMENTE Comisia European�� cere Guvernului României s�� ia m��suri de limitare a cheltuielilor publice, în anul 2020, cu dou�� rânduri de alegeri. Noua lege a pensiilor, risc semnificativ Comisia European�� cere miercuri Guvernului Orban s�� ia m��suri pentru limitarea cheltuielilor publice în anul electoral 2020, când vor avea loc alegerile locale ��i parlamentare, România r��mânând în continuare sub procedura de corec��ie a abaterii semnificative de la obiectivul bugetar pe termen mediu, „celebrul MTO”. În raportul c��tre Consiliul UE, Comisia mai arat�� c�� legea pensiilor prezint�� un „risc semnificativ” de cre��tere a deficitului public în anul 2020 ��i mai departe.
4.Premierul Orban a numit un nou secretar de stat la Externe Prim-ministrul Ludovic Orban a numit-o vineri în func��ia de secretar de stat pentru Afaceri Europene, în cadrul Ministerului de Externe, pe Raluca Iulia Matei, care ocupa un post de directoare în MAE pân�� acum.
5.Radu Can����r a demisionat din func��ia de agent guvernamental la Curtea de Justi��ie a UE Radu Can����r a demisionat din func��ia de agent guvernamental al României la Curtea de Justi��ie a Uniunii Europene. Informa��ia a fost confirmat��, joi, pentru HotNews, de c��tre Can����r.
6.Noul Start-Up Nation 3: Noi criterii, care s�� stimuleze inovarea. Num��rul beneficiarilor, în func��ie de bugetul pe 2020 Ministrul desemnat al Economiei. Energiei ��i Mediului de Afaceri, Virgil Popescu, a subliniat c�� viitorul guvern va lansa o nou�� edi��ie a programului Start-Up Nation ��i a dat câteva indicii despre cum va fi modificat ��i dimensionat.
7.Raport MCV 2019. Comisia European�� c��tre România: A��i f��cut pa��i înapoi, evolu��iile din primele luni ale anului sunt surs�� de mare îngrijorare Comisia European�� propune Consiliului UE ��i Parlamentului European men��inerea mecanismului de cooperare ��i verificare (MCV) asupra României, în condi��iile în care ��ara noastr�� „ a f��cut pa��i înapoi” în lupta anticorup��ie ��i independen��a justi��iei în anul 2019. Executivul European conchide în raportul MCV pe anul 2019 c�� „situa��ia din primele luni ale anului 2019 a fost o surs�� de mare îngrijorare”.Cite��te rapoartele în documentele ata��ate
8.Comisia European��: UE poate extinde joi zonele de interzicere a comer��ului cu carne de porc din România Uniunea European�� ar putea extinde, în cadrul unui comitet de exper��i care va avea loc joi, zonele din România în care este interzis comer��ul cu carne de porc, pe fondul situa��iei tot mai îngrijor��toare a infec��iei cu pest�� porcin�� african��, a declarat, luni, o purt��toare de cuvânt a Comisiei Europene.
9.Comisia European��: Pre��edinta aleas�� a CE, von der Leyen, discut�� cu guvernul demis ��i cu pre��edintele Iohannis ��i a��teapt�� mai multe nominaliz��ri de comisar UE Pre��edinta aleas�� a Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, este în contact cu mai mul��i interlocutori din România, printre care guvernul demis D��ncil�� ��i pre��edintele Klaus Iohannis, ��i a��teapt�� din partea Bucure��tiului mai multe nume pentru selec��ia viitorului comisar european român, a declarat, luni, la Bruxelles, o purt��toare de cuvânt a Comisiei Europene.
10.���INTERVIU cu Adina V��lean, pre��edinta Comisiei de industrii a Parlamentului European: De ce a fost respins comisarul Fran��ei Europarlamentarul român Adina V��lean (PNL- PPE), pre��edinta Comisiei de Industrii a Parlamentului European, a explicat, într-un interviu acordat HotNews, la Bruxelles, motivele pentru care candidata francez�� la postul de Comisar European, Sylvie Goulard, a fost respins��, joi, în Parlamentul European, de c��tre cele dou�� comisii competente, cea de Industrii ��i cea de Pia���� Intern��. V��lean a vorbit ��i despre candidatura României la postul de comisar european, în condi��iile în care în acest moment sunt respin��i comisarii propu��i de 3 state membre: România, Ungaria ��i Fran��a.
11.Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european a fost respins�� joi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European / Emmanuel Macron: "un joc politic” Candidatura lui Sylvie Goulard pentru postul de comisar european a fost respins�� joi de comisiile de specialitate ale Parlamentului European, cu 82 de voturi împotriv�� ��i 29 pentru.
12.Primarul Sectorului 3, atac la Guvern: Distruge administra��ia local�� ��i dup�� aia vine cu poman��. PNDL, o prostie. Sunt optimist, a�� fi zis c�� trece mo��iunea de cenzur�� Pre��edintele Asocia��iei Municipiilor din România (AMR), primarul Sectorului 3, Robert Negoi����, suspendat din PSD pe o perioad�� de 6 luni, a lansat, mar��i, de la Bruxelles, o serie de atacuri la adresa Guvernului D��ncil��, exprimându-��i speran��a c�� va fi demis în urma votului la mo��iunea de cenzur��, care urmeaz�� joi în Parlamentul de la Bucure��ti.
13.Aproape jum��tate dintre români nu au auzit de niciun proiect european care s�� ajute zona lor Aproape jum��tate dintre români nu au auzit de niciun proiect finan��at din fonduri europene care s�� ajute zona în care tr��iesc ei, potrivit unui sondaj Eurbarometru prezentat luni de Comisia European��.
14.Noi critici de la Bruxelles: România, relativ lent��, cu dificult����i în absorb��ia fondurilor de coeziune România a fost relativ lent�� ��i a avut dificult����i în a absorbi fondurile europene din Politica de Coeziune, a declarat, luni, la Bruxelles, un oficial de rang înalt al Comisiei Europene.
15.���INTERVIU VIDEO Ambasadorul britanic în România: Nu e nimic bun într-un Brexit f��r�� acord / Mesajul pentru românii din UK: Sunte��i o parte important�� a ����rii ��i vrem s�� r��mâne��i, s�� fi��i ferici��i Ambasadorul Marii Britanii în România, Andrew Noble, a afirmat, joi, într-un interviu acordat HotNews, c�� el crede c�� „nu e nimic bun într-un Brexit f��r�� acord”, dar a dat asigur��ri c�� ��i dac�� Regatul Unit p��r��se��te Uniunea European�� f��r�� un acord autorit����ile britanice au prev��zut mecanisme pentru p��strarea statutului cet����enilor români din UK.
16.Statul ar putea desfiin��a ajutorul de 52.000 euro pentru firme, din Programul Comer�� 2019 Ministerul pentru Mediul de Afaceri a analizat posibilitatea de a renun��a la edi��ia 2019 a programului Comer��, prin care firmele mici ��i mijlocii puteau primi fonduri nerambursabile de maximum 250.000 de lei fiecare (52.000 euro), dar nu a fost luat�� o decizie final��, a declarat, luni, un oficial al institu��iei.
17.4 antreprenori români din UK înainte de Brexit: Ce fac ��i ce a��tept��ri au pentru afaceri ��i pentru familiile lor. „Ca imigran��i, avem mai multe op��iuni ��i beneficii” Se apropie data de 31 octombrie 2019, când urmeaz�� ca Marea Britanie, unde tr��iesc 500.000 de români, s�� ias�� din Uniunea European��. Cei mai mul��i lucreaz�� acolo pentru un salariu decent, iar unii au propriile afaceri în UK. StartupCafe.ro a vorbit cu 4 dintre antreprenorii români care au firme în Regatul Unit, pentru a în��elege „feeling-ul” lor ��i starea de spririt din business-ul românesc în UK.
18.���INTERVIU: Unul dintre primii investitori care au finan��at Revolut a venit la Bucure��ti Un fond de investi��ii care a acordat primele finan����ri unor startup-uri ca Revolut, Doc Planner, Brainly sau Delivery Hero ��i-a trimis cei mai importan��i oameni la Bucure��ti, zilele acestea, pentru a se întâlni cu antreprenori români cu idei de afaceri în tehnologie. StartupCafe.ro a stat de vorb�� cu unul dintre cei 2 fondatori ai fondului de investi��ii Point Nine Capital, Pawel Chudzinski (partener), care ne-a spus ce a v��zut la Revolut ��i l-a convins s�� investeasc�� în aplica��ia bancar��.
19.Primul procuror-��ef al UE. Finlanda vrea s�� testeze sus��inerea pentru Kovesi, joi, în COREPER (surse) Pre��edin��ia finlandez�� a Consiliului Uniunii Europene „vrea s�� testeze” joi, în Consiliul COREPER, o eventual�� sus��inere a candidatei românce Laura Codru��a Kovesi pentru func��ia de procuror-��ef european, au declarat, mar��i, pentru HotNews.ro, surse apropiate Consiliului UE.
20.���EXCLUSIV. Document: Mele��canu apare c�� a aprobat un memorandum privind cauza Dragnea contra României de la CEDO Senatorul Teodor Mele��canu, pe când era ministru de Externe în guvernarea D��ncil��, apare c�� a semnat un memoriu, a c��rui copie a intrat în posesia HotNews.ro, privind linia de ap��rare a agentului guvernamental la Curtea European�� a Drepturilor Omului în cauza Dragnea contra României. memorandumul era datat 11 martie 2019 ��i privea procesul de la CEDO în care fostul pre��edinte al PSD, Livu Dragnea, pe atunci aflat în libertate ��i în func��ie, încerca s�� ob��in�� la curtea de la Strasbourg o condamnare a statului român, pentru ca ulterior s�� poat�� cere în ��ar�� o revizuire a condamn��rii lui în dosarul Fraude la Referendum (vezi în articol documentul).
21.Cine este Rovana Plumb: A sc��pat de urm��rirea penal��, iar acum e propunerea României pentru func��ia de „ministru al Uniunii Europene” PSD-ista Rovana Plumb (59 de ani), acceptat�� oficial pe lista propunerilor de comisar european în viitoarea Comisie von der Leyen, din Partea României, a cunoscut sui��uri ��i coborâ��uri în 25 de ani de politic��, ajungând, iat��, în mai pu��in de 2 ani, din postura de parlamentar-ministru pentru care procurorii anticorup��ie au cerut urm��rirea penal�� în dosarul Belina, pân�� la func��ia de „ministru” al Uniunii Europene.Ursula von der Leyen o anun���� pe Rovana Plumb comisar european D��ncil��, apel c��tre europarlamentarii români pentru sus��inerea lui Plumb: E interesul României PNL îi cere lui D��ncil�� s�� o retrag�� pe Rovana Plumb de pe lista comisarilor europeni
22.Minister: Nou Start-Up Nation, când se vor face înscrieri pentru fondurile nerambursabile de la stat, edi��ia a treia Doi oficiali ai Ministerului pentru Mediul de Afaceri au declarat, joi, la Bucure��ti, c�� statul va demara o a treia edi��ie a programului Start-Up Nation, prin care firmele noi pot ob��ine fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare.
23.���DOCUMENT Situa��ia în care a ajuns o institu��ie-cheie în ap��rarea intereselor ����rii: angaja��i cu experien���� juridic�� la sp��l��torie auto, cu preg��tire de farmacist veterinar ori calitate de dactilograf, la Agentul Guvernamental la CEDO Fostul agent guvernamental al României la CEDO din cadrul Ministerului Afacerilor Externe (MAE), avocatul Viorel Mocanu, când înc�� mai era în func��ie, a întocmit un raport adresat premierului Viorica D��ncil��, spunând c�� ar trebui sesizat�� Curtea Constitu��ional�� (CCR) în leg��tur�� cu o investiga��ie deschis�� de procurorii DNA fa���� de el, privind observa��iile pe care oficialul MAE le-a f��cut la Curtea de la Strasbourg în cazul Dragnea contra României. În raportul de activitate întocmit de Mocanu în 5 iulie, cu o lun�� înainte s�� demisioneze, el se plângea ��i de preg��tirea ��i experien��a profesionale ale subalternilor s��i. Reamintim c�� agentul guvernamental la CEDO are sau a avut în grij�� dosare cu miz�� imens��, cum au fost cel legat de retrocedarea propriet����ilor confiscate de comuni��ti, de miliarde de euro, sau cel al condi��iilor din închisori, ori cauze cu nume sonore, ca Liviu Dragnea ori Laura Codru��a Kovesi, mai recent.
24.Fostul agent guvernamental care a schimbat ap��rarea statului la CEDO în cazul Dragnea vs. România este membru al CA TAROM Avocatul Viorel Mocanu, care a demisionat recent din func��ia de agent guvernamental al României la Curtea European�� a Drepturilor Omului (CEDO), schimbând linia de ap��rare a statului român în procesul cu fostul lider al PSD Liviu Dragnea, a r��mas în func��ia de membru al Consiliului de Administra��ie al TAROM, dup�� cum a confirmat, luni, compania na��ional�� de transport aerian pentru HotNews.ro.
25.VIDEO O cercet��toare românc�� din SUA descifreaz�� rezultatele întâlnirii Iohannis-Trump: vize, Rusia, gaze, Huawei. PLUS: Ce va face Dan Barna la Washington Abia a fost pre��edintele Klaus Iohannis în SUA ��i s-a întâlnit cu liderul american Donald Trump. Dan Barna, un alt candidat la preziden��ialele de anul acesta, din România, urmeaz�� s�� se duc�� ��i el la Washington. Între timp, Corina Rebegea, o cercet��toare românc�� stabilit�� la Washington, a analizat, într-un interviu acordat HotNews, în capitala SUA, rezultatele întâlnirii Iohannis-Trump din 20 august.
26.���������VIDEO George Maior: „Nu conduce niciun stat adânc, stat paralel, stat mar��ian” / Ce spune ambasadorul despre o revenire în politic�� / PLUS: „Semnul încurajator” al lui Trump în privin��a vizelor pentru români Ambasadorul României la Washington, George Maior, a declarat, într-un interviu acordat HotNews.ro, în SUA, c�� este un semn foarte bun ��i încurajator pentru noi pozi��ia exprimat�� de pre��edintele american Donald Trump, în cadrul întânirii cu omologul român Klaus Iohannis, în privin��a relax��rii regimului vizelor pentru românii care vor s�� c��l��toreasc�� în Statele Unite.
27.���VIDEO Mesaje importante pe scena interna��ional��, lansate de Trump cu Iohannis în cadru: Rusia, China, Afganistan Pre��edintele Klaus Iohannis a nimerit, mar��i, în mijlocul unor discu��ii care dep����esc cu mult temele curente ��i anvergura politicii cu care ne-au obi��nuit politicienii români: în Biroul Oval de la Casa Alb��, liderul american Donald Trump a folosit prilejul întâlnirii cu omologul român pentru a lansa în presa interna��ional�� mesaje de o importan���� imens�� pentru tot mapamondul, de la o eventual�� reprimire a Rusiei în formatul G8 pân�� la r��zboiul comercial cu China sau situa��ia din Afganistan.
28.Klaus Iohannis: Pre��edintele Trump se a��teapt�� ca legisla��ia româneasc�� privind energia s�� se amelioreze pentru a cre��te atractivitatea României pentru investitori Pre��edintele SUA, Donald Trump, ��i-a exprimat, mar��i, în discu��iile cu omologul s��u român, Klaus Iohannis, a��teptarea ca legisla��ia româneasc�� privind energia, în spe���� legea offshore ��i Ordonan��a de Urgen���� 114/2018, s�� se amelioreze, pentru a cre��te atractivitatea României pentru investitori, a relatat pre��edintele român dup�� întâlnirea de la Casa Alb��.
29.Iohannis: Am semnat un memorandum România-SUA privind tehnologia 5G, pentru asigurarea securit����ii na��ionale Pre��edintele Klaus Iohannis a declarat, mar��i, la Washington, c��, în cadrul întrâlnirii pe care a avut-o la casa Alb�� cu omologul s��u american, Donald Trump, a fost semnat un memorandum de în��elegere România-SUA privind tehnologia 5G, „pentru asigurarea prosperit����ii dar ��i a securit����ii na��ionale”.
30.VIDEO complet Donald Trump, despre lupta anticorup��ie în România: Pre��edintele Iohannis face o treab�� foarte bun��. Cred c�� este un om care poate rezolva problema corup��iei / „Mi-ar pl��cea” s�� vin în România Donald Trump a declarat mar��i c�� apreciaz�� rezultatele luptei anticorup��ie din România, afirmând c�� pre��edintele Klaus Iohannis „face o treab�� foarte bun��” în aceast�� privin����.VIDEO Klaus Iohannis a fost primit de Donald Trump la Casa Alb�� / Trump: „Avem o rela��ie foarte bun�� cu România, mai bun�� ca oricând”Trump i-a f��cut cadou lui Iohannis o ��apc�� cu mesajul „Make Romania Great Again”România ��i Statele Unite î��i reafirm�� opozi��ia fa���� de proiectul Nord Stream 2 (Declara��ia Comun�� Iohannis - Trump)Iohannis: Am semnat un memorandum România-SUA privind tehnologia 5G, pentru asigurarea securit����ii na��ionale

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 42 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by