Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1063 rezultate
1.UPDATE Unicornul românesc UiPath a ajuns la o valoare de 3 miliarde de dolari, după o nouă rundă de investiții primite „Unicornul” IT românesc UiPath ar fi crescut de la o valoare estimată de 1 miliard de dolari la 3 miliarde de dolari, după ce luni a obținut o nouă rundă de investiții, în străinătate, au declarat surse apropiate tranzacției, citate de publicația americană de business The Wall Street Journal.
2.​VIDEO-interviu. Comisarul UE Corina Crețu:  Mereu am susținut dreptul românilor de a protesta. Partidele trebuie să țină cont de vocea oamenilor, fie că se exprimă la vot, fie că se exprimă prin participare civică Comisarul European pentru Politică Regională, Corina Crețu (PSD / S&D), și-a exprimat luni, într-un interviu video acordat HotNews.ro, susținerea pentru dreptul românilor de a protesta, dar și pentru protejarea instituțiilor statului.
3.​Document exclusiv: Ne pasc amenzi mari și Guvernul României se mai roagă de CE pentru o păsuire la legea pentru combaterea spălării banilor, pentru care țara a fost dată în judecată de CE La o lună după ce Comisia Europeană a dat în judecată România într-o procedură de infringement, Guvernul Dăncilă se ruga de CE pentru o păsuire până în octombrie 2018 a adoptării Legii pentru prevenirea spălării banilor. Agentul Guvernului român în justiția europeană, Radu Canțăr, adus recent la Ministerul de Externe în echipa ministrului delegat Victor Negrescu, a transmis unor înalți oficiali ai Comisiei Europene o scrisoare în care le cerea un răgaz, pentru adoptarea legii privind combaterea spălării banilor, România fiind amenințată cu amenzi uriașe, din banii contribuabililor. Numai că noua practică a Comisiei Europene este să nu-și retragă acțiunile deja depuse în instanța UE , pentru niște politicieni incompetenți sau răuvoitori, iar sancțiunile ne pândesc după colț.
4.VIDEO Criza pestei porcine. Daea, despre porcii crescuți în gospodării: Nu interzicem, dar trebuie să se facă în condiții sanitare de biosecuritate Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, joi, că Guvernul nu va interzice creșterea porcilor în gospodăriile particulare, din cauza pestei porcine, însă trebuie să se facă în condiții sanitare, de biosecuritate. 75% din porcii crescuți în gospodării în UE sunt în România, a spus la rândul său comisarul european pentru agricultură Phil Hogan.
5.​VIDEO Cele două mari eșecuri ale antreprenorului în serie Radu Georgescu. ”Eșecul e minunat, din succes nu înveți nimic”. ”Provoc comunitatea blockchain să-mi răspundă la o întrebare” Cu cei aproape 30 de ani de afaceri în tehnologie în spate, zeci de firme și zeci de milioane de dolari avere, antreprenorul în serie Radu Georgescu a povestit, zilele trecute, despre două mari eșecuri ale sale și i-a îndemnat pe tinerii patroni să-și primească nereușitele ca pe o șansă minunată de a învăța.
6.​VIDEO-reportaj. Și-a făcut fabrică de jucării din lemn, pe YouTube, cu 135.000 Euro, fonduri europene Un bucurestean avea o firma de marketing digital si software cand s-a apucat sa fabrice jucarii  din lemn. A obtinut 135.000 de euro, fonduri europene, iar acum mica sa fabrica de jucarii din apropierea Capitalei scoate venituri de 60.000 de euro pe an, inclusiv din saptamana Scoala altfel.
7.Toader și Meleșcanu încep marți selecțiile pentru judecătorul român la Tribunalul UE. Cine este favoritul O comisie condusă de ministrul Justiției Tudorel Toader (independent susținut de ALDE) și de ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu (membru ALDE) ține marți și miercuri interviurile de selecție a candidatului României la funcția de judecător la Tribunalul Uniunii Europene. Potrivit unor surse HotNews.ro, favorit ar fi Mircea Criste, adjunctul Avocatului Poporului, care la un moment dat a fost anunțat ca membru al Partidului Liberal Reformator (PLR) al lui Călin Popescu-Tăriceanu, care avea să devină actualul ALDE.
8.VIDEO Ambasadorul SUA: Am încurajat Guvernul României să facă eforturi pentru a ajuta micile afaceri și startupurile, uneori cu succes, deseori fără Ambasadorul american în România, Hans Klemm, a mărturistit, luni, că uneori a avut , dar de multe ori nu a avut succes în a încuraja Guvernul României să facă reforme și eforturi de a ajuta micile afaceri și startupurile din țară.
9.Cât va cheltui statul român pentru organizarea Președinției Consiliului UE în primele 6 luni din 2019 Un oficial din Ministerul Afacerilor Externe a avansat un buget orientativ al cheltuielilor pe care le va suporta statul român cu Președinția Consiliului Uniunii Eurpene, pe care România o va asigura în primele 6 luni ale anului 2019.
10.Ministrul afacerilor europene, despre Vâlcov și Pop: Responsabilitățile sunt individuale Ministrul delegat pentru afaceri europene, Victor Negrescu, a susținut, miercuri, că responsabilitățile sunt individuale, referitor la gesturile din ultima vreme ale lui Darius Vâlcov, consilier al  prim-ministrului Dăncilă, și ale senatorului PSD Liviu Pop, pe rețelele sociale.
11.UPDATE Nouă gafă în Guvernul Dăncilă: Consiliul UE, confundat cu Consiliul European, pe un site deținut de Ministerul de Externe. A corectat ​Pe site-ul dedicat pregătirii Președinției române a Consiliului Uniunii Europene, deținut de Ministerul Afacerilor Externe, este încurcat Consiliul UE cu o altă instituție a UE, Consiliul European. Update: După publicarea acestui articol, MAE a corectat eroarea și a explicat că textul a fost tradus eronat în limba engleză de către o firmă de traduceri care lucrează pentru minister.
12.Ambasadorul SUA, despre scrisoarea lui Giuliani: Nu comentăm părerile unor cetățeni particulari. Noi încurajăm România să-și consolideze sistemul judiciar Ambasadorul SUA Hans Klemm a subliniat, joi, faptul că Rudolph Giuliani nu are nicio calitate oficială, iar opiniile avocatului sunt ale unei persoane private. Klemm a mai spus că SUA încurajează România să-și întărească instituțiile, inclusiv sistemul judiciar.
13.Avertisment: Domeniile .ro pentru care nu s-a plătit serviciul de mentenanţă anuală vor fi şterse de joi Ministerul Comunicațiilor face miercuri un avertisment important pentru afacerile pe internet: începând de joi, 30 august 2018, Registrul de Domenii.ro va şterge primele domenii pentru care nu s-a plătit serviciul de mentenanţă anuală înainte de data expirării, acestea fiind programate la ștergere automată.
14.Exclusiv: Ministrul delegat Negrescu (PSD) cere mai multă autonomie instituțională în Guvern față de ministrul Meleșcanu (ALDE) Ministrul delegat pentru afaceri europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, Victor Negrescu (PSD), vrea să obțină mai multă autonomie instituțională față de ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu (ALDE), în cadrul Guvernului. Aceasta reiese dintr-o adresă oficială transmisă de social-democrat către Secretariatul General al Guvernului, intrată în posesia HotNews.ro.
15.Tudorel Toader vrea să îi păstreze, ca interimari, pe șefii Inspecției Judiciare - proiect de ordonanță de urgență Inspectorul-șef al Inspecției Judiciare, Lucian Netejoru, și adjunctul Gheorghe Stan, cărora le expiră mandatele la 1 septembrie, ar urma să fie menținuți automat în funcții ca interimari, printr-un proiect de ordonanță de urgență pregătit de ministrul Justiției, Tudorel Toader.
16.Ministrul Daea, ironic, întrebat de demisie din cauza pestei procine: Vreți să intrați cu mine în afacerile acestea de creștere a oilor. Valoarea despăgubirilor cerute pentru sacrificarea porcilor Ministrul Agriculturii, Petre Daea, i-a răspuns ironic unei jurnalste care l-a întrebat dacă ia în calcul demisia din funcție ca urmare a gestionării crizei pestei porcine din România. El a menționat că în acest moment valoarea despăgubirilor care trebuie acordate fermierilor cărora le-au fost eutanasiați porcii sdepășește 1 milion de euro, dar plățile sunt mult mai mici.
17.Comisia Europeană: Menținerea rezultatelor pozitive ale Parchetului General ar trebui să fie prioritară pentru România Comisia Europeană consideră că România ar trebui să aibă ca prioritate menținerea rezultatelor pozitive ale Parchetului General, a declarat, marți, un purtător de cuvânt al CE.
18.​VIDEO-interviu cu un lider al consultanților pentru fonduri UE: „Canibalizarea” Start-Up Plus cu Start-Up Nation și a banilor europeni cu cei din buget Programe de investiții finanțate din bugetul de stat „canibalizează” parțial programele pe fonduri europene și îngreunează absorbția de fonduri europene, consideră Marian Dobrilă, membru al Consiliului de Administrație al Asociației Cpnsultanților din România pentru Fonduri Europene (ACRAFE). Într-un video-interviu acordat StartupCafe.ro, el a dat și câteva sfaturi antreprenorilor români care ar putea profita de o nouă oportunitate de finanțare în perioada următoare.
19.Fonduri europene de până la 100.000 Euro fiecare, pentru firme sociale. Ghidul solicitantului Românii care vor să își deschidă o întreprindere socială vor putea primi câte un grant nerambursabil de maximum 100.000 de euro, prin linia de finanțare Solidar Start-Up pentru care s-a anunțat joi perioada în care se vor putea depune proiecte. Apelul de proiecte dispune de un buget total de 70 de milioane de euro, în principal din fonduri europene, prin Politica de coeziune a UE.
20.Finanțări de max. 100.000 euro fiecare pentru startupuri românești: Marți reîncep înscrierile la Techcelerator Antreprenorii români cu startupuri de tehnologie se vor putea înscrie, începând de marți, 21 august 2018, într-o nouă rundă a acceleratorului Techcelerator, prin care se pot obține investiții de capital de risc de maximum 100.000 de euro fiecare, prin intermediul fondului GapMinder, susținut de Uniunea Europeană prin Programul Operațional Competitivitate (POC) 2014-2020.
21.România - cele mai accelerate scumpiri din UE, pentru a șasea lună consecutiv. Populația a continuat să consume, dar din import România a înregistrat în luna iulie 2018 o creștere cu 4,3% a indicelui armonizat al prețurilor de consum, având astfel cea mai mare rată anuală a inflației din Uniunea Europeană, pentru a șasea lună consecutiv, conform datelor publicate, vineri, de Biroul european de statistică Eurostat. De asemenea, România a făcut importuri masive de produse agrocalimentare în prima parte a anului, conform datelor INS consultate de Mediafax.
22.Câți bani europeni s-au atras în guvernarea Dăncilă: Dezastru la două programe mari România a absorbit 13,29% din fondurile eurpene de investiții (FESI) fără avansurile acordate de Comisia Europeană din oficiu, în perioada de programare 2014-2020, până la data de 3 august 2018. Cel mai slab s-a mișcat Programul Operațional Capital Uman, gestionat de Autoritatea de management de la Ministerul Fondurilor Europene, iar cel mai bine s-a derulat Programul Operațional Inițiativa pentru Întreprinderile Mici și Mijlocii, care este implementat prin băncile comerciale din piață.
23.Lider UE al liberalilor lui Tăriceanu, despre violențele de la București: Este clar că reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă Este clar că reprimarea violentă a protestelor de stradă nu este acceptabilă, iar dreptul de a protesta şi libertatea de întrunire nu pot fi îngrădite niciodată, dacă se desfăşoară într-o manieră paşnică, a declarat Guy Verhofstadt, liderul grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, brațul europarlamentar al familiei politice europene din care face parte și partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, ALDE.
24.Bizarul caz al liberalilor europeni: Au susținut modificările din justiție și pe Tăriceanu, în timp ce un mare lider de la ei ține România la poarta Schengen din cauza corupției Partidul Alianța Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE Party), familia politică europeană pe care se bizuiesc Călin Popescu Tăriceanu și partidul său pe continent, pare că se confruntă cu o criză de identitate și de decizie din cauza României.
25.Comisia Europeană: Protestele pașnice din România s-au soldat cu violență. Violența nu poate fi niciodată o soluție în politică Comisia Europeană constată că în România ”protestele pașnice s-au soldat cu violență” și atrage atenția, cu îngrijotrare, că „violența nu poate fi niciodată o soluție în politică”, a declarat, marți, pentru HotNews, un purtător de cuvânt al CE.
26.Un fermier din Tulcea se plânge că statul îi ține porcii în carantină și nu-i poate vinde Un crescător de porci din județul Tulcea acuză Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) că îi ține sub carantină ferma, în mod nejustificat, deși porcii săi nu sunt contaminați cu pesta porcină africană (PPA).
27.​VIDEO Crowdfunding în România: Cum se procedează cu taxele în cazul antreprenorilor care strâng bani pe net Antreprenorii care strâng bani pe internet, prin campanii de crowdfunding în Româna, trebuie să trateze susținerea financiară pe care o obțin în campanie ca pe o vânzare cu plata în avans, nu ca pe o donație, din punctul de vedere al taxării, atrage atenția Adina Crețu,  project manager al platformei românești Startarium Crowdfunding.
28.Start-Up Nation 2018 va primi credite de angajament să pornească full, dar plățile sunt lăsate pentru anul electoral 2019 Programul Start-Up Nation, ediția a doua, urmează să se deschidă în anul 2018, probabil în toamnă, cu posibilitatea de finanțare a 10.000 de mici afaceri cu până la 200.000 de lei fiecare, potrivit proiectului primei rectificări bugetare a anului, dar plățile vor fi lăsate pentru mai târziu, anul electoral 2019 urmînd să fie vârful.
29.Ministerul român de Externe îi contrazice pe șefii Poliției Rutiere: În România se poate circula cu plăcuțe de înmatriculare  doar cu litere ​Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, vineri, pentru HotNews.ro, că în România sunt în vigoare prevederile convenției ONU potrivit cărora este permisă circulația automobilelor cu plăcuțe de înmatriculare numai cu litere. MAE român îi contrzice astfel pe șefii Poliției Rutiere, care spuneau că plăcuțele de înmatriculare care au litere trebuie să aibă și cifre pentru a putea circula în România.
30.Start-Up Nation 2018: Se decide buget de angajament pentru 10.000 de firme, dar nu și pentru plăți Guvernul va suplimenta creditele de angajament cu 1,3 miliarde de lei pentru Start-Up Nation 2018, pentru a permite semnarea de contracte de finanțare pentru 10.000 de firme în ediția a doua a programului de finanțare nerambursabilă, potrivit schiței primei rectificări bugetare a anului, care nu prevede însă și bani pentru plăți în programul pe 2018.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 36 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version