Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 985 rezultate
1.Românii și mașinile electrice: Bucureștiul în topul utilizatorilor, după CIV emise de RAR Automobilul electric rămâne un domeniu de viitor pentru startupurile de tehnologie din întreaga lume, încurajate și de succesul pe bursă al Tesla. Pe ce piață se poate baza însă automobilul electric în România?
2.DLAF a sesizat DNA privind 147 de cazuri suspecte de fraudă cu fonduri europene în anul 2017. Valoarea estimată a prejudiciului - 45,8 milioane de euro Departamentul de Luptă Antifraudă (DLAF), din cadrul aparatului de lucru al Guvernului, a finalizat, în anul 2017, 150 de controale cu suspiciuni de fraude asupra fondurilor europene cheltuite în România, a informat instituția într-un comunicat remis HotNews.
3.Comisia Europeană avertizează: România riscă să-i fie suspendate plățile de fonduri europene dacă încalcă independența Autorității de audit România riscă să-i fie întreprupte sau suspendate plățile de fonduri europene dacă nu asigură independența Autorității sale de audit de pe lângă Curtea de de Conturi, avertizează Comisia Europeană, care a transmis recent Guvernului de la București o scrisoare în care și-a exprimat îngrijorarea cu privire la modificarea legii de funcționare a Curții de Conturi a României, discutată în Parlament.
4.​VIDEO Directorul unei mari bănci românești, despre bitcoin și alte criptomonede: Nu văd nicio valoare într-o monedă care este tranzacționată doar de dragul ei Directorul general al Băncii Transilvania, Omer Tetik, a declarat că nu este interesat să facă afaceri cu criptomonede, dar urmărește blockchain ca tehnologie a viitorului pentru domeniul financiar.
5.Patronii de restaurante și hoteluri din România vor să aducă mai mulți lucrători din afara UE. Principalele 5 măsuri cerute Patronii de restaurante și hoteluri din România cer statului să modifice legislația pentru a permite angajarea mai multor străini din afara Uniunii Europene, pe salarii mai mici decât în prezent.
6.Eroare de soft la CE: S-a anulat înscrierea primăriilor pentru finanțarea accesului gratuit la internet în piețe Comisia Europeană a anulat apelul de înscriere a primăriilor din întreaga Uniune Europeană, inclusiv din România, la linia de fonduri europene prin care urmează să se finanțeze instalarea în locurile publice a unor sisteme Wi-Fi care să ofere acces gratuit la internet cetățenilor. Motivul: o eroare de soft la înscriere a permis unor primării să aplice înainte de deschiderea oficială a call-ului.
7.S-a dat lege: Patronii vor putea scoate bani din firme de mai multe ori pe an, ca dividende Patronii și alți acționari vor putea scoate bani sub formă de dividende din firme și de 4 ori pe an, potrivit unei legi adoptate, miercuri, de Parlament.
8.Nu doar închisorile sunt supraaglomerate. România, țara UE în care populația trăiește cel mai înghesuit în locuințe Românii sunt cetățenii din Uniunea Europeană care trăiesc cel mai înghesuit în locuințe, potrivit celor mai recente statistici, publicate marți de Eurostat.
9.O companie IT cu venituri de 8,3 miliarde de dolari pe an face angajări în România O companie canadiană de servicii IT, cu venituri de 8,3 miliarde de dolari americani pe an (10,8 miliarde de dolari canadieni), își deschide primul centru de consultanță și dezvoltare în domeniul software în România, unde vor fi angajați 300 de specialiști în următorii trei ani, potrivit unui comunicat primit marți de StartupCafe.ro.
10.Ministrul Rovana Plumb recunoaște că sunt întârzieri la absorbția fondurilor europene Ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, a recunoscut marți că există întârzieri în absorbţia de fonduri europene pentru infrastructura rutieră şi cea feroviară, dar a susţinut că România nu va avea nicio dezangajare de bani europeni anul acesta, explicând că „cu cât ne-am angajat, atât vom absorbi”.
11.VIDEO Fostul ministru PSD-ist Ilan Laufer spune că pleacă 2 ani în SUA, cu afaceri Fostul ministru pentru Mediul de Afaceri, Ilan Laufer, a anunțat luni că va pleca 2 ani în Statele Unite pentru a acorda sprijin unor firme mici și mijlocii românești să se extindă acolo, în cadrul unui nou proiect de internaționalizare: Smart Start USA.
12.Start-Up Nation: Fondul de Garantare anunță că a terminat de procesat toate dosarele pe 2017 Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) a terminat de procesat toate dosarele de garanții pe care le-a primit în cadrul programului Start-Up Nation 2017, acestea depășind 5.000, a anunțat luni un oficial al instituției financiare de stat. La rândul său, Fondul Român de Contragarantare (FRC) a raportat peste 3.400 de solicitări de contragaranții.
13.Marți încep înscrierile pentru bilete de tren gratuite pentru călătorii în Europa, prin DiscoverEU Românii care au vârsta de 18 ani la 1 iulie 2018 pot să se înscrie online, începând de marți, pentru a putea obține bilete de tren gratuite pentru călătorii în statele din Uniunea Europeană, în cadrul programului DiscoverEU, finanțat de Comisia Europeană.
14.​VIDEO Mitingul PSD în 15 minute. Liviu Dragnea: Noi asta facem, curățăm țara de mizeria șobolanilor „Albul simbolizează curățenia oamenilor. Și noi asta facem: curățăm țara de mizeria împrăștiată de acești șobolani. A zis cineva că parcă am fi brigăzile albe. Să fie și așa, să fim brigăzile albe” - spunea președintele PSD, Liviu Dragnea, la mitingul de sâmbătă seara, în timp ce susținătorii săi, cu tricouri albe, părăseau Piața Victoriei în pocnetele PET-urilor, ambalajelor și ale cartoanelor pe care le lăsau în urmă.
15.Românii și munca part-time: Noi de nevoie, ei de voie Ponderea lucrătorilor part-time în România a scăzut în anul 2017 față de 2016, după majorarea taxării muncii pe fracțiuni de normă. În general, românii cu fracții de  normă și-ar dori full-time, potrivit datelor publicate vineri de Eurostat.
16.Fonduri europene pentru micile afaceri de pe Piața Unică Afacerile mici și mijlocii (IMM) din Uniunea Europeană, inclusiv din România, vor putea beneficia de sprijin de la Uniunea Europeană, prin viitorul program privind Piața Unică a UE, care va avea un buget de 4 miliarde de euro în cadrul multianual 2021-2027, potrivit unei propuneri anunțate joi de Comisia Europeană.
17.​VIDEO-INTERVIU A fondat un start-up de 1 miliard de dolari prin care românii din diaspora trimit bani acasă: TransferWise Serviciul online de transfer de bani dintr-o țară în alta, TransferWise, este folosit de tot mai mulți români care trimit bani acasă, mai ales după ce au fost lansate aplicația și site-ul în limba română, a declarat, într-un interviu video acordat StartupCafe.ro, Kristo Käärmann, fondator și director general al start-upului fintech evaluat la 1,1 miliarde de dolari.
18.Comisia Europeană: E prea devreme să apreciem dacă noul Fond Suveran va ajuta dezvoltarea infrastructurii României Comisia Europeană înțelege că noul Fondu suveran votat de majoritatea PSD-ALDE din Parlament va avea scopul de a da un impuls suplimentar dezvoltării infrastructurii din România, dar deocamdată este prea devreme să apprecieze dacă acest fond va reuși acest obiectiv, a transmis joi un purtător de cuvânt al CE, la solicitarea HotNews.ro.
19.Fondul suveran de 9 miliarde: Eurostat discută cu INS ​Biroul European de Statistică Eurostat discută cu Institutul Național de Statistică al României în legătură cu Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care urmează să fie înființat în urma unei legi pe care Parlamentul de la București a adoptat-o miercuri.
20.TOP fake-uri în România, pe categorii de produse. Fața întunecată a comerțului online Comerțul online oferă un avantaj firmelor care își vând produsele și serviciile în întreaga lume, dar le-a oferit și celor care vând produse contrafăcute noi posibilități de câștig ilegal, spune autoritatea UE de combatere a fake-urilor din piață. Într-un raport remis miercuri StartupCafe.ro, Biroul Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuala (EUIPO) face și un top 5 al produselor contrafăcute din România.
21.Dosarul Tel-Drum: OLAF dă România drept exemplu de conflict de interese cu politicieni, la fondurile europene România este pe primul loc în UE la numărul cazurilor în care Oficiul European de Luptă Antifraudă (OLAF) a încheiat investigații în anul 2017, țara fiind dată ca exemplu în bilanțul OLAF, la capitolul ”Corupție, conflict de interese și manipularea procedurilor de achiziții publice”. Deși nu-l menționează exact, aici OLAF face referire la cazul Tel-Drum, în care Direcția Națională Anticorupție a declanșat urmărirea penală față de liderul PSD, Liviu Dragnea, fost președinte al Consiliului Județean Teleorman.
22.​VIDEO Juncker stârnește râsete cu un nou gest glumeț în public Uniunea Europeană are nevoie să înființeze o autoritate pentru muncă la nivel comunitar, pentru a ajuta la respectarea obligațiilor angajatorilor pe piața muncii în toate statele UE, a declarat marți președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker. El a participat la Forumul Economic de la Bruxelles, unde a stârnit amuzamentul participanților printr-unul dintre gesturile pentru care e celebru: i-a dat ușor cu palma pe obraz unui oficial european, un gest părintesc în loc de salut.
23.Avocatul României la CJUE în cazul Coman: Hotărârea justiției europene NU obligă România să recunoască sau nu căsătoriile gay, ci numai să permită șederea soțului în țară Hotărârea de marți a Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) privind cazul unui cuplu de homosexuali româno-american nu obligă România să recunoască mariajele între persoanele de același sex cu toate drepturile care ar decurge din aceste căsătorii, ci numai să permită șederea pe teritorul României, în condițiile de liberă circulație, a soților căsătoriți legal în străinătate, indiferent dacă sunt homosexuali sau heterosexuali - consideră Răzvan Horațiu Radu, fostul agent guvernamental al României la CJUE, cel care a reprezentat statul în acest caz, la instanța de la Luxemburg.
24.S-a scumpit forța de muncă în România. Firmele plătesc tot mai mult pentru IT-iști în 2018 Patronii din România sunt nevoiți să suporte costuri tot mai mari cu angajații. În primele 3 luni ale anului 2018 costul orar al forţei de muncă (în formă ajustată după numărul zilelor lucrătoare) a crescut cu 12,72% faţă de aceeași perioadă a anului 2017, potrivit datelor publicate luni de Institutul Național de Statistică.
25.Guvernul a adoptat un proiect de lege pentru transpunerea directivei de combatere a spălării banilor Guvernul a ales calea mai lungă, a proiectului de lege, și nu pe cea mai rapidă, a ordonanței de urgență, pentru transpunerea Directive europene 2015/849 pentru combaterea spălării banilor și a finanțării terorismului.
26.Fonduri europene: Statul cere pe o parte unor firme să-i muncească gratis pentru deblocarea evaluării fondurilor UE, dar pe partea cealaltă renunță la serviciile altor firme Statul român, prin Ministerul Fondurilor Europene, a reununțat la serviciile unor evaluatori externi de proiecte europene, iar în paralel același stat român, dar prin Ministerul Cercetării, se roagă de alte firme să evalueze pro bono proiecte pe fonduri UE.
27.VIDEO tutorial: Cum te înregistrezi în Spațiul Privat Virtual, prin care depui online Declarația Unică Ministerul Finanțelor Publice a anunțat joi că a transmis contribuabililor persoane fizice prin poștă o scrisoare personalizată "care conține informații ce permit înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV) de la orice dispozitiv conectat la internet”. Înregistrarea în SPV permite depunerea online a celebrei Declarații Unice de venit pe care persoanele fizice cu venituri din activități independente și PFA trebuie să o depună anul acesta până pe 16 iulie.
28.Internet: Expiră primele nume de domenii .ro pe 1 iunie 2018 Începând de vineri, 1 iunie 2018, expiră primele nume de domenii .ro de internet, a anunțat Registrul român de domenii (RoTLD) într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
29.Prima reacție a Comisiei Europene după decizia Curții Constituționale în dosarul Iohannis-Kovesi Comisia Europeană nu comentează deciziile curților naționale, dar monitorizează lupta anticorupție prin Mecanismul de Cooperare și Verificare pe Justiție, a declarat joi un purtător de cuvânt al CE, chestionat în legătură cu decizia de miercuri a Curții Constituționale a României privind procurorul șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA), Laura Codruța Kovesi.
30.Presa străină: România, mare câștigătoare la alocarea viitoarelor fonduri europene România se numără printre câștigătoarele alocării de fonduri europene în următorul buget multianual 2021-2027, scrie publicația britanică Fianancial Times. Între timp, Comisia Europeană a prezentat noi detalii despre Fondul Social European, programul Erasmus și Europa Creativă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 33 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version