Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1155 rezultate
1.VIDEO ​Ministrul Oprea, despre riscul transferului de angajați în Start-Up Nation: Când o să cadă drobul de sare, vom vedea Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, spune că el crede în maturitatea antreprenorrilor care au promis un număr mare de locuri de muncă în programul Start-Up Nation 2018-2019 și că nu ar fi decât o „speculație teoretică” riscul ca unii patroni să-și mute angajații de pe firme vechi pe firme noi pentru a lua cei 200.000 de lei de la stat, fără să creeze într-adevăr joburi noi.
2.România nu a transpus total directiva privind drepturile victimelor infracțiunilor. Comisar european: Mă voi asigura că normele UE sunt aplicate pe întregul său teritoriu Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat, joi, că se va asigura că normele europene privind drepturile victimelor infracțiunilor sunt aplicate în toate statele Uniunii Europene, în condițiile în care România nu a transpus total în legislația națională Directiva europeană în domeniu.
3.Primul vot pentru Procurorul european: Jean-François Bohnert (Franța) - 50 de voturi, Kovesi și Andrés Ritter - câte 29 de voturi (surse) / Monica Macovei: Votul a fost indicativ și se mai negociază Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu candidatul Germaniei, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles. Pe locul 1 s-a situat candidatul Franței, Jean-François Bohnert (58 de ani), cu 50 de voturi, urmat de Kovesi și candidatul Germaniei, Andrés Ritter (54 de ani), fiecare cu câte 29 de voturi, potrivit unor surse diplomatice.
4.​CALCULE Start-Up Nation: Firmele câștigătoare vor avea nevoie de aproape 50.000 de angajați în primul an. Cât de greu le va fi pe piața muncii Cele 10.000 de firme mici și mijlocii care ar urma să obțină ajutoarele de la stat de câte 200.000 de lei prin programul Start-Up Nation 2018-2019 vor fi obligate să angajeze aproape 50.000 de oameni încă din primele 12 luni de implementare a afacerilor și să mențină joburile ocupate încă 2 ani după aceea, sub amenințarea că vor fi obligate să dea statului banii înapoi, potrivit unor calcule intermediare făcute de StartupCafe.ro. Specialiști în resurse umane și business au declarat pentru StartupCafe.ro că micile firme vor avea dificultăți mari în a-și găsi oameni să-i angajeze, mai ales în condițiile de criză de forță de muncă din România.
5.Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” modificările făcute de guvern prin OUG în justiție: Vom cere explicații din partea Executivului român Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” noile modificări operate de Guvern prin ordonanță de urgență în domeniul justiției, care „par a fi în contradicție” cu recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare al Bruxelles-ului, a declarat, miercuri, pentru Hotnews, un purtător de cuvânt al executivului comunitar.
6.​DOCUMENTE CEDO întreabă statul român dacă Laura Kovesi a putut contesta în instanțele naționale demiterea de la DNA Curtea Europeană de Drepturilor Omului (CEDO) întreabă Guvernul român dacă Laura Kovesi a avut posibilitatea să conteste în instanțele naționale decizia de demitere a sa din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
7.VIDEO-Interviu cu Monica Macovei: A fost foarte bine că oamenii au ieșit în stradă, a ridicat poporul român la o cotă extraordinară. Ce spune despre Kovesi, Daniel Morar și despre actualul șef DNA Europarlamentarul Monica Macovei, membră a Comisiei de Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, care va audia candidații pentru postul de procuror-șef european, a comentat, într-un interviu acordat HotNews la Strasbourg, procedurile de numire a viitorului șef al Parchetului UE, precum și alte evoluții din justiție. Macovei crede că președintele Iohannis ar fi trebuit să o sprijine mai mult pe Kovesi și spune că Direcția Națională Anticorupție (DNA) continuă investigațiile sub actuala conducere interimară a procurorului Nistor Călin. Fostul ministru al Justiției mai crede că protestele masive de la București și din alte orașe ale țării, din 2017 și 2018 „au ridicat poporul român la o cotă extraordinară” în percepția partenerilor României.
8.​VIDEO INTERVIU Vicepreședinta comisiei decidente: Kovesi are calificarea necesară pentru funcția de procuror-șef al UE, e prima pe listă Unul dintre vicepreședinții Comisiei de libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, Judith Sargentini, a declarat, într-un interviu acordat HotNews, la Strasbourg, că Laura Codruța Kovesi are calificarea pentru a putea ocupa funcția de procuror-șef al Uniunii Europene, dar comisia LIBE va audia toți cei 3 candidați, pe 26 februarie, la Bruxelles.
9.Coordonatoarea PPE din Comisia decidentă: CV-ul și determinarea Laurei-Codruța Kövesi o fac favorită la funcția de procuror-șef european Coordonatoarea Grupului Partidului Popular European din Comisia pentru libertăți civile (LIBE) a Parlamentului European, Roberta Metsola, a declarat, miercuri, la Strasbourg, că Laura Codruța Kovesi este favorită la funcția de procuror-șef al Parchetului European. Surse europene consultate de HotNews.ro au declarat că Laura Kovesi și ceilalți doi candidați la funcția de procuror-șef european vor fi audiați în comisia LIBE, pe 26 februarie, de la ora 15.00, la Bruxelles.
10.​VIDEO Vicepreședintele Comisiei Europene: „Suntem profund îngrijorați” de intenția Guvernului României de a da OUG pentru rejudecarea deciziilor definitive ale Curții supreme Comisia Europeană este profund îngrijorată de intenția Guvernului României de a da o ordonanță de urgență prin care să ofere persoanelor condamnate definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție să ceară rejudecarea, a declarat, marți, la Strasbourg, vicepreședintele CE, Jyrki Katainen, răspunzând unei întrebări adresate de reporterul HotNews.ro.
11.​VIDEO Kovesi are sprijinul celui mai mare grup din Parlamentului European, pentru funcția de procuror al UE: „Gândindu-ne la capacitatea ei tehnică, o susținem” Cel mai mare grup politic din Parlamentul European, cel al Partidului Popular European, o susține clar pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, a declarat, marți, la Strasbourg, vicepreședintele acestui grup, Esteban Gonzalez Pons, răspunzând unei întrebări din partea HotNews.ro.
12.​VIDEO Liderul Grupului ALDE Europa, Guy Verhofstadt: „Momentan, nu mă duc în România” pentru campanie. Clarificările lui Tăriceanu „nu m-au convins” Liderul grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa (ALDE) din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, a declarat, marți, la Strasbourg, că, momentan, nu se va deplasa în România pentru a ajuta ALDE România în viitoarea campanie pentru alegerile europene, în condițiile în care nu l-au convins clarificările pe care i le-a adus până acum președintele ALDE România, Călin Popescu Tăriceanu, în privința modificărilor din justiția română.
13.#12yearchallenge: Câte miliarde de euro a luat și câte a dat România la UE, de când este membră În perioada 1 ianuarie 2007-31 decembrie 2018, România a primit de la Uniunea Europeană fonduri nerambursabile de 50,13 miliarde de euro și a contribuit la bugetul UE cu aproape 17 miliarde de euro. Potrivit datelor centralizate la Ministerul român al Finanțelor, țara are astfel un plus de 33,17 miliarde de euro, soldul pozitiv în relația cu Uniunea Europeană în 12 ani de apartenență la blocul comunitar.
14.Comisia Europeană avertizează asupra riscurilor „ordonanței lăcomiei”: Potențial impact negativ asupra creditelor și asupra deciziei de investiții în România Ordonanța de urgență 114/2018, introdusă de Guvern între Crăciun și Revelion, anul trecut, care prevede măsuri asupra băncilor și companiilor energetice, constituie un risc în prognoza economică pentru România, având potențiale efecte negative asupra creditării și asupra deciziilor de investiții în țară. Acesta este avertismentul Comisiei Europene, în Prognoza economică de iarnă, emisă joi. De asemenea, estimarea Comisiei Europene de creștere economică a României pe anul 2019 este mult mai pesimistă decât creșterea pe care se bazează Guvernul în fundamentarea proiectului de buget pe anul 2019.
15.Startupul românesc Instant Factoring se extinde afară. Cofondatoarea Elisa Rusu pleacă din IFN Startupul românesc de tehnologie financiară Instant Factoring, premiat la nivel european, face modificări în conducere și se pregătește de extinderea în afara României, au declarat, pentru StartupCafe.ro, oficiali ai firmei.
16.DOCUMENT Laura Kovesi, calificată în capul listei scurte pentru funcția de Procuror al Uniunii Europene. Lista a ajuns pe masa lui Tudorel Toader Fostul procuror șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, s-a calificat prima pe lista scurtă a candidaților pentru funcția de procuror european șef.
17.​DOCUMENT Start-Up Nation 2018-2019 - guvernul vrea să aloce bani doar pentru 2.200 de firme prin bugetul de stat 2019 Programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care statul promite ajutoare nerambursabile de câte 200.000 de lei unor mici firme, ar urma să aibă fonduri alocate doar pentru circa 2.200 de beneficiari care să intre la contractare în prima jumătate a anului 2019, mai puțin de un sfert din numărul de câștigători promiși inițial de guvern. Asta reiese din propunerea de buget publicată de Ministerul Finanțelor Publice, joi seara.
18.Guvernul lasă firmele să aducă în România mai mulți lucrători din afara UE Firmele din România își vor putea aduce mai mulți lucrători din afara Uniunii Europene, potrivit noului contingent aprobat de Guvern pentru anul 2019.
19.OLX mai cumpără un pachet din site-ul rusesc de mică publicitate Avito pentru 1,16 miliarde de dolari OLX Group, care deține în România platforma de vânzări online OLX.ro, a mai cumpărat un pachet de acțiuni de 29,1% din site-ul rusesc de mică publicitate Avito.ru, pentru suma de 1,16 miliarde de dolari.
20.​DOCUMENT Noul impozit 2019 pe tranzacțiile cu Bitcoin, Ethereum și alte monede virtuale, în România Statul a introdus în România, în anul 2019, un impozit pe vânzarea monedelor virtuale, cum sunt Bitcoin sau Ethereum, prin modificarea Codului fiscal.
21.Nou fond de 130 milioane Euro, pentru investiții în startupuri din Europa, America și Israel Axa Venture Partners (AVP), care a investit anterior și în startupul Hackajob, fondat de un român, a strâns un nou fond, de 130 de milioane de euro, prin care va acorda noi finanțări startupurilor de tehnologie din Europa, America de Nord și Israel.
22.LISTA 2019: Zece linii de fonduri pentru firme mici și mijlocii românești Antreprenorii români cu firme mici și mijlocii (IMM) vor putea obține și în anul 2019 o serie întreagă de fonduri nerambursabile europene și naționale, investiții de la fonduri de capital de risc și împrumuturi bancare croite special pentru micile afaceri. StartupCafe.ro vă prezintă o listă de 10 oportunități de finanțare pentru afacerile mici din România, de la IT până la produse alimentare. Atenție la perioadele de înscriere!
23.Lista Politico 2019: Corina Crețu, singura PSD-istă influentă la Bruxelles, pe perioada Președinției române a Consiliului UE Publicația internațională Politico a realizat o listă cu 19 români care au mare influență la Bruxelles, în perioada Președinției române a Consiliului UE, însă principalul partid de guvernare de la București este ignorat, singurul PSD-ist care apare pe listă fiind comisarul european Corina Crețu, care a criticat recent guvernarea PSD-ALDE în materie de fonduri europene.
24.Salariul minim 2019 este mai mare: Cât e salariul în mână pentru angajat, cât plătește patronul. Cum e la studii superioare și la construcții. Procedura în REVISAL Salariul minim pe economie s-a majorat de la 1 ianuarie 2019, fiind prevăzute și praguri superioare pentru angajații cu studii superioare și pentru cei din sectorul construcțiilor, în anumite condiții.
25.Comisia Europeană își apără ambasadoarea după atacul de la PSD: Nu vom permite ca ambasadorul nostru de încredere să devină un sac de box al controverselor politice interne Comisia Europeană îi ia apărarea șefei Reprezentanței sale în România, Angela Cristea, avertizând că nu va permite ca aceasta să fie făcută „sac de box” în luptele politice din România, după ce unul dintre liderii PSD, Mihai Fifor, a atacat-o pe ambasadoarea europeană.
26.​VIDEO-TUTORIAL Start-Up Nation 2018: Aplicația de înscriere pentru fondurile de max. 200.000 lei de la stat. Cu explicații Antreprenorii pot utiliza tutorialul video publicat de StartupCafe.ro pentru înscrierea în programul Start-Up Nation 2018, prin care statul spune că va oferi unor firme românești noi fonduri nerambursabile de maximum 200.000 de lei (circa 43.000 euro) fiecare.
27.Procedura Start-Up Nation 2018, publicată în Monitorul Oficial: dronele, x-body, corturile de evenimente, printre cheltuielile eligibile În Monitorul Oficial de joi, 20 decembrie 2018, a fost publicată procedura de implementare a schemei de minimis Start-Up Nation 2018, prin care statul spune că va oferi noi fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei (43.000 euro) unor firme private.
28.O scrisoare pierdută: România riscă să piardă 80 de milioane Euro, în urma „amenzilor” la fondurile europene România riscă să piardă circa 80 de milioane de euro din cauza unor corecții financiare aplicate de Comisia Europeană la fondurile europene din agricultură. Guvernul Dăncilă a contestat „amenzile”, dar Comisia spune că scrisoarea de la București a ajuns prea târziu la Bruxelles, iar acum cazul se judecă în justiția Uniunii Europene.
29.Europarlamentar german: Îi așteptăm pe socialiștii și liberalii europeni să ia măsuri împotriva PSD și ALDE România Un europarlamentar creștin democrat german cere socialiștilor europeni și liberalilor europeni să ia măsuri împotriva PSD și ALDE din România, după ce liderii acestor două partide românești s-au exprimat pentru o eventuală ordonanță de urgență pentru amnistierea și grațierea unor infractori.
30.Românii, ultimii în UE la utilizarea calculatoarelor la job și la ponderea programatorilor România este pe ultimul loc în Uniunea Europeană la ponderea lucrătorilor care utilizează calculatorul la serviciu, precum și la procentajul programatorilor în rândul acestora, relevă datele pe anul 2018, emise joi de Biroul european de statistică Eurostat.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 39 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version