Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1178 rezultate
1.Microsoft vrea să pregătească 15.000 de lucrători de la firme din toată lumea, în domeniul inteligenței artificiale Un număr de 15.000 de lucrători de la diverse firme din toată lumea vor putea beneficia de pregătire în domeniul inteligenței artificiale, într-un program demarat de Microsoft, focalizat pe angajați din companii cliente ale gigantului IT american.
2.LISTĂ 4 surse de fonduri pentru firme IT românești, la care se fac înscrieri acum Antreprenorii din România pot accesa online, în perioada următoare, 4 surse de fonduri dedicate startup-urilor și afacerilor inovatoare mici, din surse puse la dispoziție de organizații din străinătate și din România.
3.UPDATE Guvernul Dăncilă a comis o confuzie de 80 de milioane de euro. Ministerul de Externe a uitat să facă o contestație în termen și am fost taxați la fondurile UE. Guvernul contestă decizia Tribunalului UE România se vede nevoită să suporte corecții financiare de 80 de milioane de euro, din cauza unor nereguli la fondurile europene pentru agricultură și dezvoltarea satelor. Ministerul de Externe, care trebuia să depună contestație, a făcut acest demers prea târziu. Cazul a ajuns în justiția europeană, care a respins ca inadmisibilă acțiunea României privind anularea corecțiilor financiare. „Argumentaţia României se întemeiază pe o confuzie” - a constatat Tribunalul UE, referitor la acțiunea introdusă de agentul guvernamental al României, Radu Canțăr, subsecretar de stat în Ministerul de Externe (MAE). UPDATE. Ministerul de Externe spune că va contesta la Curtea de Justiție a UE decizia Tribunalului Uniunii Europene prin care i-a fost respinsă ca inadmisibilă contestația față de corecțile financiare aplicate de Comisia Europeană.
4.​VIDEO Verificări Start-Up Nation 2018-2019: Situația celor admiși, când începe contractarea Ministrul pentru Mediul de Afaceri a anunțat, joi, numărul proiectelor admise până acum în programul Start-Up Nation 2018-2019, prin care maximum 10.000 de mici firme ar urma să primească ajutoare nerambursabile de la stat de până la 200.000 de lei fiecare, pentru afaceri.
5.O idee de afacere la modă în România: Magazinul online și condițiile sale legale Magazinul online este una dintre cele mai populare idei de afaceri în rândul românilor care vor să devină patroni sau să-și accelereze vânzările la micile afaceri din domeniul producției. Atenție însă la câteva condiții legale care trebuie îndeplinite de către magazinele online românești.
6.Europarlamentarii care trebuiau să discute statul de drept din Ungaria se plâng că nu au putut participa la o ședință din cauză că au fost anunțați prea târziu de Președinția română a Consiliului UE ​Euroaparlamentarii Claude Moraes și Judith Sargentini, care trebuiau să discute cu Consiliul UE despre situația statului de drept din Ungaria și posibilitatea declanșării sancțiunilor asupra Budapestei, se plâng că nu au putut ajunge la o ședință informală din cauza faptului că au fost anunțați în ultimul moment de către Președinția română a Consiliului UE.
7.Ce se mai întâmplă cu Kovesi și Parchetul UE: Consiliul a propus o întâlnire cu PE pe 12 aprilie, dar negocierile ar putea fi lăsate pentru noul Parlament. Statul de drept din România, adus în discuție la negocierea de joi Negociatorii Parlamentului European nu s-au înțeles nici joi cu cei ai Consiliului Uniunii Europene privind numirea viitorului procuror-șef al Parchetului European, iar Consiliul UE a propus 12 aprilie ca rundă de negociere următoare, iar dacă europarlamentarii nu vor accepta, discuțiile ar urma să se țină mai departe cu viitorul Parlament European, care va rezulta din alegerile din mai, a declarat, pentru HotNews.ro, un reprezentant al Consiliului.
8.Oficial UE, după declarația lui Dăncilă: Poziția Uniunii Europene privind Ierusalimul rămâne neschimbată În ceea ce privește Uniunea Europeană, poziția privind Ierusalimul rămâne neschimbată, a declarat, duminică, pentru HotNews.ro, un oficial UE, după ce premierul român, Viorica Dăncilă, a anunțat că România își va muta ambasada din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim.
9.Cei mai mulți utilizatori ai unei aplicații „made in România” sunt americani și chinezi Americanii și chinezii sunt pe primul loc la numărul de utilizatori ai aplicației românești Mondly, de învățare a limbilor străine, a declarat antreprenorul brașovean Alexandru Iliescu, cofondator și director general (CEO) al startupului.
10.Fondator Bolt (Taxify): Patronii de firme de taxi au influență asupra politicienilor. Sunt bani mulți și corupție în acest business Patronii de firme de taxi se opun cel mai mult aplicațiilor de ridesharing, iar aceștia au influență mare asupra politicienilor, în condițiile în care sunt încă mulți bani, dar și multă corupție în domeniul transporturilor, a declarat vineri, la Cluj, Martin Villig, cofondator al aplicației de ridesharing Bolt (fosta Taxify), prezentă și în România.
11.​TOP Eurostat: România - cea mai accelerată scumpire a forței de muncă din UE Angajatorii din România au suportat cea mai mare creștere procentuală a costului forței de muncă din Uniunea Europeană în trimestrul al patrulea al anului 2018 comparativ cu aceeași perioadă a anului precedent, relevă cele mai recente date disponibile, publicate marți de Biroul european de statistcă Eurostat.
12.Ce se mai întâmplă cu Laura Kovesi și candidatura pentru funcția de procuror-șef al UE Surse diplomatice apropiate negociatorilor din partea statelor UE au declarat, pentru HotNews.ro, că numirea unui procuror-șef european ar trebui să se facă destul de repede, pentru ca acesta să poată organiza activitatea viitorului Parchet European (EPPO) care să funcționeze din noiembrie 2020.
13.​VIDEO „Clinica” de pe mobil: Aplicație românească pentru gravide Româncele care așteaptă un copil pot primi sfaturi de la medici direct pe mobil, printr-o aplicație pentru gravide lansată anul trecut de doi tineri antreprenori români. Claudia și Daniel au explicat, într-un interviu video pentru StartupCafe.ro, cum câștigă ei bani din aplicația Femyo, prin care pacientele și medicii comunică rapid și comod.
14.DOCUMENTE Cine va negocia pentru Kovesi: Socialistul Moraes și creștin-democrata Grassle cer să reprezinte Parlamentul European în discuțiile cu Consiliul UE Președintele Comisiei de Libertăți Civile (LIBE), laburistul britanic Claude Moraes, și președinta Comisie de Control bugetar (CONT), creștin-democrata germană Ingeborg Grassle, au trimis președintelui Parlamentului European, Antonio Tajani, scrisorile oficiale prin care cer să fie desemnați să reprezinte forul în negocierile cu Consiliul Uniunii Europene pentru numirea viitorului procuror-șef european, în condițiile în care cele două comisii din PE au desemnat-o pe candidata româncă, Laura Kovesi, iar Consiliul UE a optat pentru candidatul francez, Jean-Francois Bohnert .
15.VIDEO Siegfried Mureșan: Cele două voturi din Parlamentul European sunt de departe etapa cea mai importantă în procesul de desemnare a Procurorului șef european Audierea Laurei Codruța Kovesi și cele două voturi din Parlamentul European „sunt de departe etapa cea mai importantă din tot procesul de selecție a procurorului șef european”, a declarat miercuri, pentru HotNews.ro, europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.
16.VIDEO Monica Macovei, despre Kovesi: Ce să mai dovedească femeia asta?! Europarlamentarul Monica Macovei, care a coordonat în Parlamentul European legislația pentru înființarea Parchetului European, consideră că Laura Kovesi ar trebui numită procuror-șef european în urma procesului de codecizie realizat de Parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene.
17.Ce urmează pentru Kovesi: Cei 3 ambasadori-cheie de care depinde soarta candidatei românce la șefia Parchetului European Surse diplomatice au detaliat pentru HotNews.ro care este procedura de urmat în mod normal în procesul de numire a viitorului procuror-șef european de către parlamentul European și Consiliul Uniunii Europene. În Consiliu vor fi 3 oameni-cheie care vor influența soarta candidatului român la șefia Parchetului European, Laura Kovesi.
18.​VIDEO Grapini la numărătoarea voturilor asupra lui Kovesi și imaginea eșecului PSD-ALDE în Europa La votul din Comisia de libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European s-a dus o luptă între PSD-ALDE pe de-o parte și PNL, USR-PLUS și independenta Monica Macovei, pe de altă parte, care au încercat să-și convingă colegii din alte state UE să dea un anumit vot față de Laura Kovesi. La un moment dat, Judith Sargentini (Verzi), vicepreședintă a Comisiei LIBE, i-a reproșat lui Grapini că a numărat eronat voturile și i le-a luat din mână să le numere din nou.
19.VIDEO Kovesi în Parlamentul European. Maria Grapini, cel mai agresiv deputat european față de candidatul român Candidatul român pentru funcția de procuror-șef european, Laura Kovesi, s-a aflat, aprope o oră, sub tirul întrebărilor deputaților europeni, dar și ale presei, la Parlamentul European, unde a fost audiată, alături de contracandidații săi la funcția de procuror-șef european, Jean-François Bohnert (Franța) și Andres Ritter (Germania).Votul în Comisia CONT: Kovesi obține 12 voturi, Bohner 11 iar Ritter un vot
20.​VIDEO Ce urmează miercuri pentru Kovesi la Bruxelles. Câteva explicații de la Monica Macovei Comisia pentru Libertăți civile din Parlamentul European (LIBE) votează miercuri, de la ora 12.00, asupra celor trei candidați pentru postul de procuror-șef european. Europarlamentarul conservator (ECR) Monica Macovei, membră a comisiilor de Control bugetar (CONT) și de Libertăți civile (LIBE), a explicat, la Bruxelles, ce urmează să se mai întâmple, procedural, în Comisia LIBE. Dacă va fi confirmată și de comisia LIBE, Laura Codruța Kovesi va face obiectul negocierilor dintre Parlamentul European și Consiliul UE (format COREPER).
21.Votul în Comisia CONT: Kovesi obține 12 voturi, Bohner 11 iar Ritter un vot Laura Codruța Kovesi a obținut cele mai multe voturi în Comisia pentru control bugetar (CONT), după audierile din Parlamentul European pentr u șefia Parchetului European, urmată de candidatul francez Jean-François Bohnert, cu 11 voturi.VIDEO Laura Codruţa Kovesi a fost audiată în Comisia LIBE a Parlamentului European pentru şefia Parchetului European: „Ştiu că aţi fost expuşi la informaţii negative despre mine. Nu am nimic de ascuns”
22.UPDATE Acord în Comisia LIBE: Audierile pentru șefia Parchetului european vor avea loc marți, așa cum era programat inițial. Ce face miercuri COREPER Audierea celor trei candidați pentru Parchetul European, printre care se numără și Laura Codruța Kovesi, va avea loc marți, așa cum fusese programată inițial, după ce în Comisia LIBE a Parlamentului European s-a ajuns la un acord, a declarat pentru HotNews.ro europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan.
23.VIDEO ​Ministrul Oprea, despre riscul transferului de angajați în Start-Up Nation: Când o să cadă drobul de sare, vom vedea Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Radu Oprea, spune că el crede în maturitatea antreprenorrilor care au promis un număr mare de locuri de muncă în programul Start-Up Nation 2018-2019 și că nu ar fi decât o „speculație teoretică” riscul ca unii patroni să-și mute angajații de pe firme vechi pe firme noi pentru a lua cei 200.000 de lei de la stat, fără să creeze într-adevăr joburi noi.
24.România nu a transpus total directiva privind drepturile victimelor infracțiunilor. Comisar european: Mă voi asigura că normele UE sunt aplicate pe întregul său teritoriu Comisarul european pentru Justiție, Vera Jourova, a declarat, joi, că se va asigura că normele europene privind drepturile victimelor infracțiunilor sunt aplicate în toate statele Uniunii Europene, în condițiile în care România nu a transpus total în legislația națională Directiva europeană în domeniu.
25.Primul vot pentru Procurorul european: Jean-François Bohnert (Franța) - 50 de voturi, Kovesi și Andrés Ritter - câte 29 de voturi (surse) / Monica Macovei: Votul a fost indicativ și se mai negociază Laura Codruța Kovesi s-a clasat pe locul doi, la egalitate cu candidatul Germaniei, în cadrul votului în COREPER, care reunește ambasadorii statelor Uniunii Europene la Bruxelles. Pe locul 1 s-a situat candidatul Franței, Jean-François Bohnert (58 de ani), cu 50 de voturi, urmat de Kovesi și candidatul Germaniei, Andrés Ritter (54 de ani), fiecare cu câte 29 de voturi, potrivit unor surse diplomatice.
26.​CALCULE Start-Up Nation: Firmele câștigătoare vor avea nevoie de aproape 50.000 de angajați în primul an. Cât de greu le va fi pe piața muncii Cele 10.000 de firme mici și mijlocii care ar urma să obțină ajutoarele de la stat de câte 200.000 de lei prin programul Start-Up Nation 2018-2019 vor fi obligate să angajeze aproape 50.000 de oameni încă din primele 12 luni de implementare a afacerilor și să mențină joburile ocupate încă 2 ani după aceea, sub amenințarea că vor fi obligate să dea statului banii înapoi, potrivit unor calcule intermediare făcute de StartupCafe.ro. Specialiști în resurse umane și business au declarat pentru StartupCafe.ro că micile firme vor avea dificultăți mari în a-și găsi oameni să-i angajeze, mai ales în condițiile de criză de forță de muncă din România.
27.Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” modificările făcute de guvern prin OUG în justiție: Vom cere explicații din partea Executivului român Comisia Europeană „urmărește cu mare îngrijorare” noile modificări operate de Guvern prin ordonanță de urgență în domeniul justiției, care „par a fi în contradicție” cu recomandările din Mecanismul de Cooperare și Verificare al Bruxelles-ului, a declarat, miercuri, pentru Hotnews, un purtător de cuvânt al executivului comunitar.
28.​DOCUMENTE CEDO întreabă statul român dacă Laura Kovesi a putut contesta în instanțele naționale demiterea de la DNA Curtea Europeană de Drepturilor Omului (CEDO) întreabă Guvernul român dacă Laura Kovesi a avut posibilitatea să conteste în instanțele naționale decizia de demitere a sa din funcția de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA).
29.VIDEO-Interviu cu Monica Macovei: A fost foarte bine că oamenii au ieșit în stradă, a ridicat poporul român la o cotă extraordinară. Ce spune despre Kovesi, Daniel Morar și despre actualul șef DNA Europarlamentarul Monica Macovei, membră a Comisiei de Libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, care va audia candidații pentru postul de procuror-șef european, a comentat, într-un interviu acordat HotNews la Strasbourg, procedurile de numire a viitorului șef al Parchetului UE, precum și alte evoluții din justiție. Macovei crede că președintele Iohannis ar fi trebuit să o sprijine mai mult pe Kovesi și spune că Direcția Națională Anticorupție (DNA) continuă investigațiile sub actuala conducere interimară a procurorului Nistor Călin. Fostul ministru al Justiției mai crede că protestele masive de la București și din alte orașe ale țării, din 2017 și 2018 „au ridicat poporul român la o cotă extraordinară” în percepția partenerilor României.
30.​VIDEO INTERVIU Vicepreședinta comisiei decidente: Kovesi are calificarea necesară pentru funcția de procuror-șef al UE, e prima pe listă Unul dintre vicepreședinții Comisiei de libertăți civile, justiție și afaceri interne (LIBE) a Parlamentului European, Judith Sargentini, a declarat, într-un interviu acordat HotNews, la Strasbourg, că Laura Codruța Kovesi are calificarea pentru a putea ocupa funcția de procuror-șef al Uniunii Europene, dar comisia LIBE va audia toți cei 3 candidați, pe 26 februarie, la Bruxelles.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 40 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version