Articole scrise de Claudiu Zamfir


1 - 30 din 1301 rezultate
1.Startup fondat de un inginer român, achiziționat de gigantul IT Cisco Un startup IT din Suedia, care are printre cofondatori și un inginer român, a fost achiziționat vineri de gigantul american Cisco. Startup-ul Modcam a fost fondat în anul 2014, la Malmo.
2.Google, Facebook, Amazon, eBay și alte platforme online au eliminat sute de milioane de „reclame dubioase” la produse legate de coronavirus COVID-19 Google, Facebook, Amazon, eBay și alte platforme online au eliminat sute de milioane de „reclame dubioase” la produse sau servicii legate de coronavirusul COVID-19, în ultmele luni, într-o acțiune de combatere a înșelătoriilor pe internet declanșată la solictarea Comisiei Europene și a oficiilor naționale de protecție a consumatorilor din cele 27 de state UE, inclusiv România.
3.Finanțare de 50 milioane dolari pentru un startup IT britanic cu programatori în Cluj Un startup IT britanic de prevenire a fraudelor financiare, care are și o echipă consistentă de programatori în Cluj-Napoca, a obținut, marți, o nouă finanțare, de 50 de milioane de dolari, pentru a-și dezvolta tehnologiile de detectare și combatere a fraudelor financiare.
4.Finanțări pentru firme europene de tehnologie, printr-un nou fond susținut de UE Firmele de tehnologie europene vor putea obține noi finanțări de capital de risc printr-un nou fond de investiții, în valoare de 58 de milioane de euro, lansat cu susținerea Uniunii Europene.
5.Fonduri pentru firme: Câte 30.000 Euro pentru hoteluri, să-și pună stații de încărcare a mașinilor electrice Noi fonduri nerambursabile vor fi disponibile pentru firme: hotelurile vor putea accesa bani de la stat să-și monteze panouri solare pentru producerea de energie regenerabilă, precum și stații de încărcare a mașinilor electrice, granturi de câte 30.000 de euro urmând să fie acordate.
6.Fondurile europene pentru firme și PFA: 3 scheme de granturi între 2.000 Euro și 200.000 Euro. Termenul de lansare Guvernul va lansa curând apelurile de proiecte prin care microîntreprinderile, firmele mici și mijlocii (IMM), dar și persoanele fizice autorizate (PFA) vor putea obține fonduri europene cuprinse între 2.000 de euro și 200.000 de euro, în funcție de mai multe criterii. Informația apare într-un proiect de ordonanță de urgență consultat de StartupCafe.ro, din surse MFE.
7.Noi fonduri europene, de 30 milioane Euro, pentru firme la sate Antreprenorii români vor putea deschide firme sociale la sate printr-o nouă linie de finanțare, în valoare totală de 30 de milioane de euro, care ar urma să se deschidă din fonduri europene, conform unui document intern de la Ministerul Fondurilor Europene, obținut de StartupCafe.ro.
8.Eurostat: Românii muncesc, dar tot săraci sunt. Un sfert dintre români merg la WC în fundul curții Românii muncesc, dar tot săraci sunt - așa se poate rezuma un raport al Uniunii Europene, care se uită la viața oamenilor din statele membre UE. Și condițiile de locuit din România sunt printre cele mai dificile, românii având cea mai mare rată a persoanelor fără toaletă cu apă în interiorul locuinței.
9.4,3 milioane Euro pentru un startup IT fondat de o româncă - interviu video #deladistanta Și-a început cariera IT cu un 4 la info, în liceu, dar pe urmă a prins gustul programării și a intrat la Cibernetică. Până la urmă, românca Roxana Porada a ajuns în Elveția, unde a deschis un startup de inteligență artificială care tocmai a obținut o finanțare de 4,3 milioane de euro.
10.Noi fonduri europene 2020: Câte 2-6 milioane Euro pentru firme românești prin POR 2.2-IMM. Propunerea oficială de Ghid Firmele mici și mijlocii (IMM), din diverse domenii, vor putea obține noi fonduri europene de câte 2-6 milioane euro pe proiect, dintr-o nouă linie de finanțare POR 2.2-IMM, care urmează să fie lansată anul acesta în aproape toată țara. Bugetul alocat va fi de 150 de milioane euro, cu posibilitate de extindere la 550 milioane euro, potrivit Ministerului Dezvoltării și Lucrărilor Publice.
11.10 milioane de dolari pentru un startup fondat de un IT-ist român, fost angajat al Google​ Un startup de tehnologie în domeniul sănătății (medtech), fondat în SUA de un IT-ist român alături de trei asociați, a obținut, marți, o finanțare de capital de risc de 10 milioane de dolari.
12.VIDEO. TOP probleme la IMM Invest: Am discutat #deladistanta cu Peter Nagy-Imecs, consultant O serie de antreprenori au reclamat că au întâmpinat anumite probleme când au încercat să se înscrie în programul de creditare IMM Invest România 2020, prin care firmele mici și mijlocii pot obține credite bancare garantate, cu dobânzi subvenționate parțial de stat. Am discutat #deladistanta cu Nagy-Imecs Peter, consultant pentru finanțări, despre principalele probleme întâmpinate în program.
13.Antreprenor IT român, mărturie din New York: Criza coronavirus „ne va face mai umili”/ De ce nu au prevăzut-o vizionari ca Elon Musk și Donald Trump Un antreprenor român tech, stabilit la New York, nu se aștepta de la bun început ca vizionari și oameni de afaceri ca șeful Tesla, Elon Musk, sau președintele SUA, Donald Trump, să aibă informații și să ia măsuri din timp pentru a preîntâmpina criza coronavirus COVID-19 și recesiunea economică, pentru că ei nu își bazează acțiunile pe un control total, ci pe sesizarea oportunităților. Raul Popa, cofondator și CEO al startup-ului TypingDNA, mai crede că această criză „ne va face mai umili și să ne gândim la ce e prioritar în viață”.
14.Ionel Burtea, antreprenor la 24 de ani: HoReCa își mai revine, dar în turism nimic nu va mai fi la fel ca înainte Tânărul antreprenor Ionel Burtea (24 de ani), care face afaceri în agricultură și procesare, a luat urgent 2 măsuri principale încă de la începutul acestor săptămâni de criză cu care se confruntă firmele private din România.
15.Sute de oameni de afaceri propun Guvernului să facă un eventual împrumut la FMI pentru o intervenție publică de 30 miliarde Euro în economie Sute de oameni de afaceri din IT, sănătate, construcții, fonduri de investiții, propun Guvernului și celorlalți decidenți ca statul român să se împrumute eventual la Fondul Monetar Internațional (FMI) pentru a finanța o intervenție publică de 30 de miliarde de euro în economie, inclusiv prin scheme de creditare mai mari pentru firme private și investiții în autostrăzi și digitalizare.
16.Șeful Amazon, donație de 100 milioane dolari pentru americanii afectați de criza coronavirus COVID-19 Fondatorul și CEO-ul companiei de comerț online Amazon urmează să doneze 100 de milioane de dolari unui fond care se ocupă cu sprijinirea persoanelor afectate de situația economică dificilă provocată de pandemia coronavirus COVID-19, în SUA.
17.SURE: Împrumuturi UE de 100 miliarde Euro pentru statele membre, să asigure ajutor pentru PFA, fermieri și salariați din privat, să treacă de criza coronavirus COVID-19 Statele UE, inclusiv România, vor putea obține împrumuturi europene garantate, pentru susținerea afacerilor din mediul privat și a locurilor de muncă, prin noul mecanism SURE, în valoare totală de 100 de miliarde de euro, propus joi de Comisia Europeană.
18.​VIDEO. Șomajul tehnic plătit de stat, cu șeful ANOFM: Cum se va aplica, procedurile de accesare, nouă platformă online. „Ideal ar fi să trimiteți cu semnătură digitală, dar puteți să o faceți și cu semnătură olografă” La StartupCafe.ro am vorbit cu omul-cheie al accesării șomajului tehnic plătit de stat, pentru firmele românești, în această perioadă. Președintele Agenței Naționale pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM), Victor Picu, a explicat, într-un interviu video, pe Zoom, modul cum va fi socotit șomajul tehnic plătit de stat, în funcție de perioada de accesare, demersurile online pe care trebuie să le facă firmele și alte aspecte. O platformă online va fi deschisă de stat, ca mijloc suplimentar pentru încărcarea cererii, declarației pe proprie răspundere și a listei cu angajații trimiși în șomaj tehnic, de către firmele care vor să acceseze subvenția de la stat.
19.Xerox renunță la a mai cumpăra HP, din cauza crizei coronavirus COVID-19 Pandemia de coronavirus COVID-19 blochează o achiziție istorică în business-ul de tehnologie mondial: Xerox a anunțat că renunță la a prelua HP, o companie cu venituri de 5 ori mai mari. Ce prezență au cele două companii în România?...
20.Startup fondat de un IT-ist român, cumpărat de studioul Pokemon Go. „Economia își va reveni, stați acasă acum, până trece coronavirusul!” Studioul american Niantic, deținătorul jocurilor Pokemon Go și Harry Potter: Wizards Unite, a achiziționat marți startup-ul de realitate augmentată 6D.ai, fondat în Marea Britanie de către un IT-ist român împreună cu un antreprenor australian.
21.Noua procedură la șomaj tehnic. Ionel Dancă: Nu mai este nevoie de certificatul CSU. Cât vor primi PFA și cei cu alte forme de activitate Certificatul de situație de urgență (CSU) a fost eliminat din procedura de subvenționare de către stat a indemnizațiilor de șomaj tehnic pentru firmele închise de autorități ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19, a declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, Ionel Dancă, șeful Cancelariei prim-ministrului. Guvernul a modificat procedura pentru șomajul tehnic și a stabilit valoarea indemnizației fixe pe care o vor primi persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile individuale și cei cu profesii liberale.
22.LISTA 2020: Scaunul care îți monitorizează postura la birou și alte soluții create de startup-uri românești O pernă de scaun de birou ce monitorizează postura utilizatorului și oferă indicații pentru a adopta o poziție corectă se numără printre soluțiile propuse de startup-uri românești care concurează pentru finanțări totale de până la 1 milion de euro, în programul Techcelerator, ediția a patra.
23.Majoritatea patronilor IMM vor să-și cheme angajații la muncă în continuare, cu plata a 75% din salarii de către stat (sondaj) Majoritatea patronilor de firme mici și mijlocii din România, care au participat la un chestionar online, vor transformarea șomajului tehnic în muncă flexibilă, astfel încât statul să plătească 75% din salariile angajaților, dar aceștia să muncească în continuare pentru firme.
24.Dacian Cioloș: Unele state UE blochează exporturile dacă nu sunt sigure că vor putea să găsească echipamente medicale când vor avea nevoie. CE trebuie să joace un rol real de coordonare Statele membre UE blochează exporturile de măști de protecție și echipamente medicale atunci când nu sunt sigure că își vor putea asigura necesarul când vor avea nevoie, în pandemia de coronavirus COVID-19, a declarat joi Dacian Cioloș, președintele grupului Renew Europe din Parlamentul European. El a cerut Comisiei Europene să-și asume un rol de coordonare real, pentru ca statele membre să aibă o imagine clară a capacității Uniunii Europene de a asigura necesarul de echipamente medicale.
25.40 milioane euro, pentru startup-uri europene de educație, printr-un nou fond de investiții Startup-urile europene de tehnologie în domeniul educației (edtech) vor putea obține finanțări dintr-un nou fond de investiții în valoare de 40 de milioane de euro, lansat recent.
26.Bill Gates și alți finanțatori au strâns 125 milioane dolari pentru găsirea unui tratament împotriva coronavirusului COVID-19 Fondatorul companiei Microsoft Bill Gates, împreună cu alți finanțatori, asigură un buget de până la 125 de milioane de dolari pentru finanțarea eforturilor științifice de realizare a unui tratament împotrova noului coronavus, COVID-19.
27.Elon Musk uimește din nou: „Nu ai nevoie de facultate ca să înveți ceva” Șeful Tesla și SpaceX, Elon Musk, crede că facultățile nu te ajută, cu adevărat, să înveți ceva, ci sunt mai degrabă pentru distracție.
28.Coronavirusul COVID-19 mută evenimentele pe net: Acum și un târg de facultăți din România Multe dintre evenimentele publice cu un număr mare de participanți programate în această perioadă se mută online ca măsură de prevenire a răspândirii coronavirusului COVID-19. Cel mai nou astfel de caz în România este cel al târgului de facultăți RIUF – The Romanian International University Fair, care va avea loc doar pe internet, după cum a anunțat marți organizatorul evenimentului.
29.„Nu-s nebun să pun în dificultate o țară întreagă”. Ministrul Boloș (PNL), acuzat de Dan Barna (USR) de conflict de interese Șeful USR, Dan Barna, l-a acuzat, joi, în Parlament, pe ministrul interimar al Fondurilor Europene, Marcel Boloș (PNL), de conflict de interese, acesta din urmă apărându-se spunând „Nu-s nebun să pun în dificultate o țară întreagă”.
30.Un antreprenor american cu rădăcini românești a obținut 50 milioane dolari pentru startup-ul său de comerț online Platforma americană de comerț online cu lenjerii de pat Brooklinen, fondată de un antreprenor cu rădăcini românești, a obținut, luni o investiție de 50 de milioane de dolari din partea fondului Summit Partners.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 44 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by