Articole scrise de Claudia Romitan


1 - 17 din 17 rezultate
1.Drumul spre cinci stele trece prin santier La peste doi ani de la schimbarea administratiei la Cluj-Napoca, orasul incepe saisi schimbe simtitor fata. Cuvantul de ordine este santier.Fie caeste vorba despre noi cartiere de locuit, strazi, parking-uri, mall-uri, la toate aceste proiecte se lucreazape rupte. Anul 2007 ar trebui saaducaun lant de taieri de panglici la cele mai importante obiective.
2.Clujul, spre mall-ul III Primaria Cluj-Napoca a anuntat reluarea licitatiei privind concesionarea terenului de cinci hectare din apropierea Expo Transilvania. Aceasta dupa ce, in luna iulie, comisia de licitatii a decis anularea procedurilor, invocand motive legate de schimbarea legislatiei.
3.Terenul Pasunii Someseni valoreaza 8 milioane de euro Evaluarea terenului de 203 hectare al fostei Pasuni Someseni a fost incheiata. Surse din Primaria Cluj sustin ca pretul pe metru patrat in acea zona a orasului a fost stabilit la 3,8 euro. Ca atare, cei 2.030 000 de metri patrati ai Consiliului Local (CL) Cluj-Napoca valoreaza 7.714.000 de euro.
4.Ordinea in constructii a fost din nou amanata Liberalii au adus din nou pe ordinea de zi a sedintei de Consiliu Local (CL) proiectul referitor la locuintele colective mici. Nici de data aceasta consilierii PNL, initiatori, in doua randuri, ai acestei hotarari nu au avut noroc. Dupa o ora de discutii si amendamente proiectul nu a intrunit cvorumul necesar.
5.Alianta preia controlul total in Consiliul Local Ultimele zile au adus in Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca o schimbare de marca. Trei consilieri independenti au acceptat sa treaca la Partidul Democrat. Decizia lor a schimbat radical si raportul de forte din forul legislativ local.
6.Galceava "zmeilor" Consiliul Local (CL) Cluj-Napoca a devenit, in ultimele saptamani, un adevarat teatru de batalii. Daca, timp de doi ani, sedintele legislativului local au fost marcate de mult calm si cooperare intre toti reprezentantii partidelor politice, ultimele doua sedinte au facut atmosfera din CL de nerecunoscut.
7.Mall-ul de langa Expo nu se mai face Comisia de licitatii a decis, ieri, anularea procedurilor legate de concesionarea terenului de 5 ha din apropierea Expo Transilvania. Majoritatea au votat pentru anularea licitatiei, invocand motive legate de schimbarea legislatiei. Consilierii locali din comisie sustin ca planurile de amenajare si dezvoltare a zonei trebuie rediscutate in Consiliul Local.
8.Primaria a castigat procesul intentat de societatea Pa&Co Primaria Cluj-Napoca a castigat procesul intentat de compania bacauana Pa&Co privind licitatia pentru centura ocolitoare nord-est a orasului. Prin sentinta, se da dreptate municipalitatii si se permite refacerea licitatiei. De altfel, Directia Tehnica a Primariei a elaborat deja anuntul public privind licitatia, care se va relua in 25 iulie.
9.Prefectul, aliatul constructorilor ilegali Consiliul Local a discutat, ieri, adresa de la prefectul Alin Tise, prin care se cere modificarea hotararii prin care se dispune demolarea constructiilor ilegale din oras. Hotararea adoptata in unanimitate la sedinta trecuta ar incalca, potrivit lui Tise, legea 50 privind regimul constructiilor. Alesii locali au decis sa mearga mai departe cu “Buldozer
10.Centrul Clujului va fi inchis Incepand cu 1 iunie, centrul Clujului va fi inchis pentru reamenajare. Proiectul cuprinde completa regandire a circulatiei pe Bulevardul Eroilor si in Piata Unirii.
11.Faceti parcari sau platiti! In cele din urma, consilierii locali s-au trezit din “amortire” si au inceput sa gaseasca solutii alternative pentru cei care nu pot sa construiasca spatii de parcare. Prima zona unde se va aplica hotararea este cea centrala
12.Pietele se intorc la clujeni Ambitiosul proiect al primarului Emil Boc de a readuce pietele in administrarea Consiliului Local prin rezilierea unui contract de asociere cu societatea Administratia Pietelor si Oboarelor (APO) SA, a trecut, ieri, de consilierii locali, intr-o forma mai "atenuata".
13.Boc pune tunurile pe Napoget Una dintre firmele ce asigura deszapezirea Clujului risca sa piarda contractul inainte de prima ninsoare sanatoasa
14.Asociere prin e-mail Votand o asociere de principiu cu Immo Management, consilierii au dat dovada de neprofesionalism sau sustin un grup de interese
15.Clujul, o imensa parcare In ultimii ani, numarul de autovehicule detinute de clujeni a crescut exponential. Numarul de parcari amenajate a ramas, insa, aproape acelasi. In plus, administratia locala nu a reusit, desi planifica acest lucru de ani buni de zile, sa faca ceva in directia construirii unor parking-uri supra si subterane.
16.Primaria si-a trimis "recuperatorii" Lipsa banilor la buget a determinat executarea silita a mai multor clujeni cu restante la plata impozitelor si taxelor locale
17.Parking ingropat in licitatii Numarul autoturismelor din Cluj-Napoca s-a triplat in ultimii trei ani. Totusi, orasul nu are nici macar un parking. A trecut deja un an de cand noua administratie le promite clujenilor cel putin cinci noi parking-uri. Pana acum, doar vorbe in vant.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by