Articole scrise de Claudia Postelnicescu


1 - 6 din 6 rezultate
1.O zi obișnuită în România Agentul Vasilică este de serviciu azi, cu rolul de a prelua apelurile redirecționate de la 112 pentru răpiri, dispariții, violuri, violență domestică. Oftează și își bagă o scobitoare în colțul gurii, în timp deschide computerul. Iarăși o grămadă de telefoane de la toate puștoaicele care se cordesc cu unii și apoi țipă viol. Iarăși gospodine disperate, plictisite de viața lor, pe care tot el trebuie să le salveze. Când l-au luat n-au știut? Ce mare chestie că îi mai dă și bărbatul o palmă uneori?
2.Ierusalim, calul troian al politicii externe Ierusalim pare să fie calul troian recent adus în interiorul Uniunii Europene de către români, unguri și cehi. Poziționarea separată, împotriva celei făcute de liderul politicii externe a UE, Federica Mogherini, a adus în interiorul Europei un nou cal troian: relația cu Israelul. De ani de zile, mass media europeană și elita politicii europene s-au solidarizat cu cauza palestiniană și au dat curs lobby-ului palestianian pentru recunoașterea Palestinei ca stat și recunoașterea dreptului palestinienilor refugiați de a se reîntoarce în teritoriile lor, principiu recunoscut și în urma negocierii Acordului de la Oslo din 1993
3.Rosia Montana si revolta din septembrie: ce a fost, ce a ramas In ciuda a ceea ce au spus scepticii, protestele din Piata Universitatii din luna septembrie 2013 pentru Rosia Montana au marcat deja un moment cheie al istoriei recente post-decembriste. Asa cum am mai spus si in articolul meu precedent aceste proteste sunt  un punct de referinta pentru evolutia viitoare a Romaniei, din mai multe puncte de vedere, pe care voi incerca sa le detaliez mai jos, pornind de la ceea ce a fost initial protestul, ajungand la ceea ce a devenit pe parcurs.
4."Revolutia" hipsterilor Se discuta mult zilele acestea despre Rosia Montana, amestecat, argumente pro si contra, argumente ideologice ale luptei dreapta-stanga, capitalism - socialism, strategii politice si electorale anti-USL care pot urma acestui protest, despre fascism, anti-fascism, occupy si ecologism. E bine ca se discuta, insa e rau cand se invart aceleasi idei, mai mult sau mai putin bine formulate sau intelese.
5.Anti-sistem, altfel Ce înseamnă însă să fii anti-sistem? Putem discuta despre multe sisteme și despre mulți rebeli anonimi. Oameni care nu cumpără niciodată de la supermarket, deși acesta a devenit norma. Oameni care nu merg niciodată cu mașina în oraș, deși ceilalți, marea majoritate o fac, preferând metroul, bicicleta, transportul în comun. Oameni care nu au televizoare, deși sistemul consumist mass-media încurajează uniformizarea, transformarea telespectatorului într-un decor de canapea, neînsuflețit de gânduri proprii.
6.Cum ii ajuta actiunile grupului Voina pe detinutii politici rusi. Intamplarea din Romania Sambata seara la MTR, festivalul One World a prezentat documentarul "Dreptate pentru Serghei", despre lupta cu sistemul corupt a unui avocat rus. Serghei Magnitsky sfarseste dramatic, in conditii neelucidate intr-un centru de detentie, ca urmare a plangerilor penale facute impotriva unor ofiteri de politie care deturnasera 230 milioane de euro. La finalul filmului a urmat o tentativa de dezbatere moderata de Armand Gosu, specialist in istoria Rusiei, preluata si terminata insa de Alexei Plutser - Sarno, un membru al grupului Voina, care a declamat ca totul este putred in Rusia si ca sunt mii de cazuri ca al lui Magnitsky, dupa care a citit niste invective la scrise pe o foaie de hartie.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by