Articole scrise de Claudia Pirvoiu, Vlad Mixich


1 - 2 din 2 rezultate
1.Romania nu sustine noua Directiva anti-tutun in forma actuala. Motivul: Industria tutunului este al doilea mare contributor la bugetul statului Guvernul roman si-a formulat pozitia oficiala fata de propunerea de Directiva europeana anti-tutun. In mare, mesajul Romaniei este: Sustinem directiva, dar in asa fel incat sa nu fie afectata industria tutunului! "Este al doilea mare contributor la bugetul statului dupa Petrom", a declarat pentru HotNews.ro Varujan Vosganian, ministrul economiei, motivand, astfel, pozitia Guvernului. Si pentru ca Directiva, in forma propusa de Comisia Europeana, "are un impact negativ asupra bugetului", Guvernul a decis sa ceara modificarea proiectului exact in punctele esentiale. Pozitia oficiala a fost adoptata dupa discutii aprinse in Guvern. Ministrul sanatatii, Eugen Nicolaescu, era in favoarea directivei, argumentand necesitatea unui nivel mai ridicat de protectie a sanatatii. Ministrul Economiei nu sustine directiva asa cum este, argumentele sale fiind de ordin economic. Ministerul Economiei a fost mai convingator, iar Ministerul Sanatatii a fost ignorat.
2.Cum este obligata Romania sa permita din 2013 exporturile de gaze Autoritatile romane nu vor mai putea tine prea mult timp in frau exporturile de gaze naturale. Legislatia europeana obliga statele membre sa asigure  transportul de gaze prin conductele de interconectare in ambele directii, si in sensul de import, dar si de export, motivul fiind sporirea securitatii  aprovizionarii. In aceste conditii, din 2013, toate conductele de interconectare din Romania vor trebui sa asigure si "fluxul invers", ceea ce inseamna  permiterea exporturilor de gaze, a declarat pentru HotNews.ro Corneliu Condrea, director in cadrul Ministerului Economiei. Potrivit acestuia, trebuie  facilitate fluxurile de gaze naturale pe ambele sensuri, atat prin conducta Arad-Szeged, cat si viitoarea conducta Giurgiu-Ruse. Dar nu numai. Ar putea fi  construite conducte de interconectare pe ambele sensuri si cu Moldova si cu Serbia, chiar daca nu sunt state membre UE.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by