Articole scrise de Claudia Pirvoiu, Ioana Morovan


1 - 7 din 7 rezultate
1.UPDATE Ministerul Transporturilor: In 2011, toate resursele financiare le vom concentra pe coridorul pan-european IV Nadlac- Constanta, un proiect de 8,5 mld euro/ Patru tronsoane vor fi scoase la licitatie in aceasta saptamana Prioritatea "zero" a Ministerului Transporturilor este coridorul pan-european IV Nadlac- Constanta, a declarat Eusebiu Pistru, secretar de stat in Ministerul Transporturilor, in cadrul unui forum de infrastructura organizat de Forum Invest. In aceste conditii, in 2011, "toate resursele financiare le vom concentra pe culoarul patru", a adaugat Pistru. Coridorul costa 8,5 miliarde euro, din care 3 mld euro doar tronsonul Sibiu-Pitesti. In schimb, autostrada Transilvania va beneficia de mai putine resurse financiare. Eusebiu Pistru sustine ca pana la sfarsitul lui 2013 vor fi date in folosinta 530 de noi kilometri de autostrada, la care se adauga 300 de kilometri de centuri ocolitoare cu profil de autostrada. Patru din tronsoanele coridorului pan-european vor fi scoase la licitatie in aceasta saptamana.
2.Guvernul a modificat Legea societatilor comerciale pentru a putea debloca infiintarea companiilor Electra si Hidroenergetica Guvernul a gasit solutia pentru deblocarea procesului de infiintare a celor doua mari companii energetice, Electra si Hidroenergetica: Modificarea Legii 31/1990 privind societatile comerciale. Executivul a decis in sedinta de miercuri sa modifice actul normativ in asa fel incat fuziunea unor companii sa poata avea loc chiar daca exista contestatii in justitie. Reorganizarea companiilor energetice a fost blocata tocmai din cauza unor astfel de contestatii.
3.Rectificare bugetara: Deficitul creste cu 1,9 miliarde de lei. Cele mai mari sume, transferate catre pensii si asigurari sociale Deficitul bugetar va creste cu 1,9 miliarde de lei in urma rectificarii bugetare. Bugetul de stat se majoreaza la venituri cu 1,9 miliarde lei, iar la cheltuieli cu 3,8 miliarde lei. Veniturile vor creste in special ca urmare a majorarii TVA la 24%. In ceea ce priveste bugetul general consolidat, veniturile sunt prevazute sa scada cu 3,44 miliarde lei, iar cheltuielile vor scadea cu 714,6 milioane lei. Prin rectificarea bugetara, Guvernul intentioneaza sa aloce fonduri suplimentare unor ministere, cei mai multi bani fiind transferati catre cel al Muncii. In acelasi timp, Guvernul va reduce sumele defalcate din TVA alocate de la bugetul de stat catre primarii. Vezi documentul atasat.
4.Guvernul a modificat Codul Fiscal: Contributii de asigurari pentru drepturile de autor, tichetele de masa se impoziteaza cu 16% Guvernul a aprobat ordonanta de urgenta privid modificarea Codului Fiscal prin extinderea bazei de impozitare de la 1 iulie. Ministrul Finantelor, Sebastian Vladescu, a afirmat ca una dintre principalele modificari vizeaza drepturile de proprietate intelectuală, in cazul acestora cota de cheltuieli deductibile fiind redusa la 20% din venitul brut, faţă de 40% în prezent. Alte modificari se refera la impozitarea cu 16% a tichetelor de masa si de vacanta, a dobanzilor bancare si a veniturilor de pe piata de capital. UPDATE Masurile detaliate, transmise printr-un comunicat al Ministerului de finante (vezi in articol). Impact bugetar calculat: 600 milioane lei in 2010 si 1,3 miliarde lei in 2011. UPDATE 2 Explicatii MFP pentru HotNews.ro: Contributiile sociale vor fi platite de catre angajat la aceeasi cota, pentru toate veniturile pe care le inregistreaza, fie cele salariale, fie de alta natura (n.r. drepturi de autor)Adresati-i intrebari pe aceasta tema consultantului Gabriel Sincu, invitat la o discutie online joi, ora 17.00
5.VIDEO Leonard Orban despre acordurile cu FMI si CE: Nu poti trai numai din imprumuturi. Pana la urma iti pui intrebarea: cand mai dau banii aceia inapoi? Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana ar putea impune autoritatilor romane masuri suplimentare pentru reducerea deficitului bugetar, a declarat consilierul prezidential Leornard Orban, intr-un interviu acordat HotNews.ro. "Cat te poti imprumuta? Nu poti trai numai din imprumuturi. Pana la urma iti pui intrebarea: cand mai dau banii aceia inapoi? Solutia este limitarea cheltuielior ca sa te poti incadra in deficitul bugetar, sa nu mai faci imprumuturi", a afirmat Orban.
6.UPDATE Parlamentarii au aprobat bugetul Ministerului Agriculturii fara suplimentarea de 2,1 miliarde lei In cadrul dezbaterii de la Parlament pe marginea bugetului, membrii opozitiei au solicitat cu insistenta suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii cu 2,1 miliarde de lei. In conditiile in care nu a fost identificata sursa de finantare, amendamentul a fost respins in plen, dupa ce, initial, a fost aprobat in comisiile de buget finante. Ministrul Finantelor Sebastian Vladescu a afirmat ca nu sunt bani pentru suplimentarea bugetului acestui minister, mai ales in conditiile in care suma a fost ceruta pentru un tip de subventie directa care nu se mai aplica de la 1 ianuarie 2010. Vladescu afirma ca sunt in lucru alte modele de ajutoare de stat agreate de Comisia Europeana.
7.Deficitul bugetar ar putea fi afectat de suplimentarea sumelor alocate Ministerului Agriculturii Suplimentarea sumelor alocate Ministerului Agriculturii ar putea da peste cap proiectul de buget trimis Parlamentului. Comisiile reunite de buget finante au aprobat majorarea bugetului Ministerului Agriculturii cu 2,1 miliarde de lei de la 9,3 miliarde lei, insa nu au identificat si sursele de finantare. Deputatul PSD Valeriu Steriu a declarat pentru HotNews.ro ca o parte din suma, adica 500 de milioane de lei, va fi luata de la bugetul Ministerului Dezvoltarii care este condus de Elena Udrea. Restul de 1,6 miliarde de lei poate fi adunat de la ceilalti ordonatori de credite. In aceasta situatie, la finalul dezbaterii in camerele reunite ale Parlamentului, unele ministere ar putea ramane cu mai putin bani decat au fost prevazuti initial.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...


Prin „Queen’s Gambit” Netflix ne arată că geniile sunt banale până când ajung subiecte de serial

Cursă contra-cronometru pentru România să cheltuiască cele 30 de miliarde de euro din planul de redresare. Comisarul European pe Transporturi: „Ultimele plăți se pot face în 2026. După acel termen, lucrările trebuie finanțate din alte surse”

Trenuri de legendă și amintiri dintr-o epocă ce nu va mai reveni - Octavian Udriște: De locomotiva cu aburi trebuia să ai grijă ca de o ființă, avea mai mult suflet

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Imagini din dronă cu tronsonul unde românii de la UMB lucrează în forță. „Deja pe 70 la sută se va ajunge în situația de a se putea turna asfalt”

​VIDEO. 25 de întrebări despre vaccinul anti-COVID-19 (3): Am 20 de ani și nu am fost niciodată bolnav, de ce ar trebui să mă vaccinez?

Povestea omului care a făcut prima fotografie acum aproape 200 de ani

Autostrada Sibiu - Pitești - Bătaie mare pe cel mai scump tronson licitat vreodată în România: 15 oferte depuse de la firme din Europa, Turcia și China / UPDATE: Care sunt constructorii

Lupta cu sistemul: Nicușor Dan a suspendat un funcționar care a dat aviz de defrișare pentru grădina unor case de pe Kiseleff, unde ar putea apărea blocuri de 4 etaje, și pe care primarul încearcă să o salveze de 10 ani

Investiții personale în criză. Andrei a investit de Black Friday, nu a cheltuit. N-are acasă un Turbion în miniatură, dar gândește pe termen lung


Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by