Articole scrise de Claudia Pirvoiu, Dragos Comache


1 - 5 din 5 rezultate
1.Ion Ariton: Nu am stabilit un termen pentru infiintarea companiilor Electra si Hidroenergetica deoarece nu am ajuns, inca, la un punct de vedere comun cu Fondul Proprietatea Ministerul Economiei nu a stabilit un termen aproximativ pentru infiintarea companiilor Electra si Hidroenergetica, in conditiile in care "nu am ajuns, inca, la un punct de vedere comun cu Fondul Proprietatea", a declarat pentru HotNews.ro ministrul economiei, Ion Ariton. Potrivit acestuia, discutiile au fost blocate pentru un timp deoarece Fondul Proprietatea are, pentru moment, ca prioritate, listarea sa la bursa, actiune programata pentru 25 ianuarie 2011. "In situatia in care nu vom ajunge la un acord, va vom anunta, printr-o conferinta de presa, care sunt deciziile pe care le vom lua", a mai spus ministrul dupa ce a fost intrebat daca are in vedere un plan B in cazul in care instantele de judecata vor lua decizii definitive si irevocabile impotriva infiintarii companiilor.
2.Traian Igas si Vasile Blaga: Romania si-a facut datoria pentru aderarea la spatiul Schengen Romania a respectat toate clauzele asumate in fata partenerilor europeni in ceea ce priveste securizarea frontierelor, a declarat Traian Igas, ministrul Administratiei si Internelor, care spera ca tara noastra va adera la spatiul Schengen in 2011, la termenul convenit. La randul sau, fostul ministru Vasile Blaga sustine ca Ministerul de Interne si-a facut datoria. Atat actualul ministru, cat si fostul ministru de interne, considera ca solicitarile Frantei si Germaniei reprezinta "o decizie politica". Vasile Blaga a mai spus ca in urma acestor cereri "suntem nedreptatiti".
3.UPDATE Bugetul pe 2011: Parlamentul a adoptat bugetele a opt ministere. Majoritatea amendamentelor depuse nu au fost admise Deputatii si senatorii reuniti in Plenul Parlamentului au aprobat bugetul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului si au respins toate amendamentelor depuse. Pentru acest ordonator de credite au fost depuse cele mai multe amendamente, peste 5.700. Potrivit proiectului, bugetul Ministerului Dezvoltarii pe 2011 este de 2,789 miliarde lei, aproape la acelasi nivel ca cel din 2010. Cele mai multe amendamente vizeaza proiecte de modenizare a statiilor de canalizare, a retelelor de alimentare cu apa, asfaltarea drumurilor comunale, a iluminatului public, asezamintelor culturale etc.Update: Lucrarile au fost suspendate in jurul orei 1.30, urmand ca sedinta sa se reia, miercuri, la ora 10.30. Parlamentarii au dezbatut si adoptat bugetele a 24 din cei 65 de ordonatori principali de credite. La momentul suspendarii sedintei, tocmai fusese adoptat bugetul Ministerului Transporturilor.
4.UPDATE Dezbaterile pe Legea bugetului de stat: Parlamentarii au respins toate cele 2.400 de amendamente privind finantarea bisericilor Dezbaterile pe marginea bugetului de stat pe 2010 in plenul reunit al Parlamentului au fost reluate la 10.00, cu o ora intarziere. Cele mai aprinse discutii au avut loc pe marginea celor 2.400 de amendamente propuse pentru bugetul SGG, toate vizand finantarea unor biserici. Dupa o analiza de doua ore si jumatate, aceste amendamente au fost respinse. In cadrul dezbaterilor pe articole, de luni, senatorii si deputatii au respins propunerea liberalilor de a se reveni la impozitul de 3% pe cifra de afaceri a microintreprinderilor, desi ea fusese acceptata in comisii, invocand argumentul ca locul unei asemenea propuneri este in Codul Fiscal, nu in legea Bugetului de Stat.​.
5.UPDATE Decizia actionarilor de la Rompetrol Rafinare: Statul roman va detine 44,69% din actiuni Actionarii Rompetrol Rafinare au aprobat in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) din 30 septembrie, conversia in actiuni a obligatiunilor nerascumparate de la stat si majorarea capitalului social. In urma conversiei, statul roman va detine prin Ministerul Finantelor 44,69% din actiuni, in valoare de 1,97 miliarde de lei. Astfel, statul devine actionar la Rompetrol, desi Ministerul de Finante a cerut plata integrala a datoriei, care a ajuns la scadenta la 30 septembrie. The Rompetrol Group va ramane cu 42,4% din actiuni, in valoare totala de 1,87 miliarde de lei, iar 12,8% din capitalul social va fi detinut de alti actionari. Reprezentantii Rompetrol sustin ca negocierile cu statul vor continua.​


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by