Articole scrise de Claudia Parvoiu


1 - 4 din 4 rezultate
1.Emil Boc la Universitatea de vara a PPE: Cred ca ineficienta se afla chiar in ADN-ul partidelor de stanga In acest moment doar 6 state membre ale UE mai au gurvene de stanga. "Cum se explica acest fapt? As incerca un raspuns scurt: Guvernele de stanga au risipit banii publici ai au acumulat datorii inutile", a declarat premierul Emil Boc in cadrul Universitatii de vara a Partidului Popular European care se desfasoara la Bucuresti. Insa in conditii de criza chiar si statele care au guvernari de stanga au inceput sa adopte masuri de dreapta, sustine Boc dand exemplul Greciei si Spaniei. Potrivit premierului acest lucru demostreaza ca masurile de centru-dreapta sunt solutiile necesare pentru iesirea din criza.
2.Inca un sef schimbat de Videanu: Alexandru-Octavi Stanescu a fost numit presedintele Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei Ministrul Economiei, Adriean Videanu, a schimbat inca un sef din sectorul energetic, de data aceasta fiind vorba despre Tudor Constantinescu, care a detinut functia de presedinte al Agentiei Romane pentru Conservarea Energiei. In locul lui a fost numit Alexandru-Octavi Stanescu, fost deputat PSD si unul dintre apropiatii lui Nicolae Vacaroiu. In 1996 a fost ministru al industriilor in Guvernul Nicolae Vacaroiu. El a mai fost si consilier prezidential in timpul interimatului la sefia statului detinuta de Nicolae Vacaroiu.
3.Ministerul Muncii a dat startul accesarii fondurilor europene pentru subventionarea salariilor a peste 15.000 de noi angajati Firmele din Romania pot accesa, incepand din 31 martie, fonduri europene pentru angajarea de noi salariati, formare profesionala si imbunatatirea conditiilor de munca. Ministerul Muncii estimeaza ca vor fi subventionate salariile a peste 15.000 de noi angajati, iar 100.000 de persoane vor beneficia de programe de imbunatatire profesionala, a declarat ministrul muncii, Marian Sarbu. Suma alocata intreprinderilor se ridica la 142 de milioane de euro, din care 85% reprezinta contributia UE, din Fondul Social European, iar 15% provin din bugetul statului.
4.ANRE mentine pretul gazelor naturale pentru consumatori chiar daca scad importurile, tarifele acestora si cheltuielile distribuitorilor Autoritatea Nationala de Reglementare in Domeniul Energiei (ANRE) a decis sa mentina pretul gazelor furnizate consumatorilor in regim reglementat si dupa 1 aprilie. La prima vedere pare o veste buna, insa ar fi fost si mai buna daca ANRE ar fi calculat tariful in functie de evolutia preturilor la gazele din import. Mai precis, tarifele in sistem reglementat ar fi trebuit sa scada in conditiile in care au fost reduse cu 110 dolari/1.000 metri cubi preturile la gazele din import. De asemenea, ponderea importurilor in consumul national a scazut cu 5% de la 25% cat era in primul trimestru.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by