Articole scrise de Clarice Dinu, Victor Cozmei


1 - 10 din 10 rezultate
1.EXCLUSIV Aproape jumătate din cazurile active de COVID-19 s-au pierdut în statisticile oficiale / Toate datele privind pacienții cu coronavirus din România Statisticile oficiale pentru COVID-19 se bat cap în cap. O simplă socoteală pe baza datelor obținute de HotNews.ro arată că nu mai puțin de 3.390 de cazuri considerate active nu se regăsesc nicăieri în raportări.
2.VIDEO Protestul din 10 August 2019. Momentele tensionate din timpul manifestației La un an de la protestul Diasporei când Jandarmeria a intervenit violent în Piața Victoriei, în jur de 25.000 de oameni s-au adunat din nou să manifesteze împotriva guvernării PSD. Deși fără violențe, protestul nu a dus lipsă de momente tensionate, manifestanții având de-a lungul serii clinciuri și îmbrânceli atât cu forțele de ordine, cât și între ei. Vezi un montaj video cu momentele tensionate din timpul protestului, dar și cele câteva clipe de „liniște” de pe parcursul manifestației.
3.VIDEO Dosarul complet al conflictului româno-maghiar de la Valea Uzului. Câți români sunt îngropați în cimitirul eroilor, disputa teritorială și problemele de legalitate. Date și documente oficiale O sută de ani, în vârf la Valea Uzului, au urcat mai mult turiștii. După sistematizarea făcută în anii `20 de Societatea Cultul Eroilor de cimitirul situat pe drumul ce leagă Harghita de Bacău nu și-a mai adus aminte aproape nimeni. După 1989, de cimitir s-au ocupat doar cei din Comuna Sânmartin, din Harghita, de care aparține conform legii. La finalul anului trecut, Primăria Dărmănești, județul Bacău, și-a apropriat amplasamentul, ridicând un monument și 50 de cruci pentru eroii români. Pe 6 iunie, tensiunea a explodat, românii rupând poarta cimitirului.Cum s-a transformat cimitirul din Valea Uzului, imagini de la începutul secolului trecut până în prezent
4.​​VIDEO Momentele-cheie în care a fost surprins fostul șef al Jandarmeriei, Sebastian Cucoș, în timpul evenimentelor tensionate de la cimitirul din Valea Uzului Sebastian Cucoș, cel care conducea Jandarmeria în perioada protestelor din 10 august și în cazul căruia președintele Iohannis a refuzat avizarea pentru numirea pe post plin până la finalizarea anchetei, a fost trimis în zona cimitirului Valea Uzului pentru a coordona activitățile forțelor de ordine la manifestările de Ziua Eroilor care s-au soldat cu incidente între români și maghiari. Ministerul de Interne, prin Prefectura Bacău, a dat dispoziție Jandarmeriei să asigure „bune condiții de siguranță și ordine publică” pentru accesul în incinta cimitirului pentru toți cetățenii care doresc să participe la evenimentul dedicat Zilei Eroilor.
5.VIDEO Războiul de-o zi româno-maghiar. Cum au fost „cinstiți” eroii de la Valea Uzului. FILMUL COMPLET Românii și maghiarii nu se înțeleg nici pe viața de apoi. De ziua eroilor, la cimitirul de la Valea Uzului, pe care și-l dispută Bacăul și Harghita, maghiarii au făcut lanț uman și s-au rugat în fața gardului, românii au rupt poarta cimitirului și au făcut slujbă peste morminte. Cei mai nervoși au fost românii care s-au imbrâncit cu jandarmii, au dat cu steagurile în maghiari și i-au trimis la Budapesta și nu numai... Vezi FILMUL COMPLET al evenimentelor de la Valea Uzului.
6.​VIDEO. Ce nu s-a văzut la televizor în timpul vizitei Papei Francisc la București Vizita Papei Francisc la București a scos pe străzi mii de oameni care l-au primit cu aplauze și ovații pe Suveranul Pontif. În punctele cheie ale vizitei, Catedrala Mântuirii Neamului și Catedrala Sf. Iosif, a fost agitație întreaga zi. În vreme ce unii nu pridideau cu pregătirile, alții au găsit momentul numai bun pentru un selfie sau pentru a-și etala ținutele. Apariția Papei Francisc a bucurat însă pe toată lumea.
7.VIDEO. ​Premierul Dăncilă și miniștrii, huiduiți de pelerinii veniți să-l vadă pe Papa Francisc / Președintele Iohannis, primit cu aplauze Premierul Viorica Dăncilă și miniștrii au fost huiduiți de pelerinii veniță la manifestările cu ocazia vizitei Papei Francisc la București. Nu a scăpat nici președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, căruia oamenii i-au strigat „Borfașule!” și ”Demisia!”. În schimb, președintele Klaus Iohannis a fost întâmpinat cu aplauze.
8.Cum votează cel mai sărac sat din țară. VIDEOREPORTAJ din inima Teleormanului: "De bine, de rău măcar ăștia ne-a mai dat ceva..." Necșești, comună din Teleorman la vreo 40 de km de Alexandria, e considerată în statistici drept cea mai săracă din țară, însă nu toti sătenii sunt de acord cu datele de pe hârtie. "Cum să fie? Dacă ținem 30 de inși la ajutor social, jumate din comună", spune supărat un tânăr care recunoaște că nu va merge la vot. "Vor merge ceilalți". Altul spune că va vota "DA" la Referendum și o apără pe Kovesi. "Dacă-i dai Justiției în cap, ai terminat cu toți de aici". Dar de Dragnea ce părere are? "Un băiat de nota zece. A facut ceva...". Oameni nu prea mai sunt in sat, populația e îmbătrânită, iar copiii au plecat care cum au putut pe afară pentru un trai mai bun. "Ei stie că noi votăm cu PSD-ul”, spune un bărbat cu toți copiii plecați prin Spania și Anglia. „Nu le place ce se întâmplă în țară, că altfel nu plecau”, recunoaște însă bărbatul.
9.Este Dragnea om cinstit sau a luat și el ceva? VIDEOREPORTAJ înainte de alegeri, la Gratia, comuna șefului PSD: Toți sunt corupți și Dragnea e cel mai al dracu`, dar a făcut și bune. Acu` să nu fi mâncat și el?! Tot l-aș vota Teleormanul în care s-a născut Liviu Dragnea este la vreo 50 de kilometri de București. La Gratia, un pic mai sus de locul unde plăcuța suedeză este bornă de județ, se face politică. Pe drum, la poartă și mai mult generația 70 plus. Tinerii sunt plecați la muncă în altă parte a țării sau a lumii.
10.​VIDEOREPORTAJ Tot ce știe România despre referendum: ce a lăsat Dumnezeu și cum lucrează Satana în țara care iese la vot după ce s-a uitat la televizor. „Zău, zău, nu se poate așa ceva! I-aș strânge de gât” În România, Dumnezeu a lăsat multe. Bărbatul cu femeia, sigură lucrare. O știe tot românul. Acum mai mult de la televizor decât de la biserică. Treaba-i clară, merge la referendum, chiar dacă-i degeaba, n-are rost că banii puteau fi dați la copii. De la Fierbinți la Urziceni, cu ocol prin Valea Bisericii, tot românul are o idee fixă: homosexualii stau la pândă, nu mai e acum ca pe vremea lui Ceaușescu când intrau la pușcărie. Acum vor să ia copiii. Dar, de-ar fi pe aia dreaptă, referendumul ăsta nu-și prea are rostul, e cam degeaba, că banii puteau să meargă la școli, la spitale. Grija mai mare e la preoți, nu cu familia, ci cu prezența la vot: „Speranțe sunt, dar se pare că lucrează și Satana”.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by