Articole scrise de Ciprian Nicolae


1 - 4 din 4 rezultate
1.Principala problema a Romaniei in gestionarea fondurilor nerambursabile Daca vi se pare ca ratiunile esentiale pentru care nu absorbim fondurile europene sunt ca avem o administratie greoaie, ca functionarii implicati sunt prea putini, demotivati si mai mult sau mai putin competenti, ca multe finantari sufera din cauza coruptiei sau ca beneficiarii fondurilor nu au capacitatea de a implementa proiectele… atunci inseamna ca nu ati identificat corect problema principala. Aceasta este, cu siguranta, capacitatea financiara a statului roman de a asigura rulajele necesare absorbtiei fondurilor europene (mai pitoresc spus, capacitatea de a pune bani la bataie), scrie Ciprian Nicolae pe blogul sau.
2.Falimentul fondurilor europene in Romania De ce Romania nu reuseste sa cheltuie decat o mica parte din fondurile structurale si de coeziune? Care sunt cauzele pentru capacitatea redusa de absorbtie sau pentru incompetenta multora dintre angajatii din sistemul de gestionare a acestor fonduri? De ce esueaza multe dintre proiecte?
3.De ce nu va reusi Romania sa atraga mai mult de 50% din fondurile europene Ceea ce nu inteleg circa 95% dintre cei care se intreaba cum este posibil ca Romania sa nu "ia banii de la UE" este ca nici daca ar vrea cu adevarat, cei implicati in acest proces, nu ar putea asigura absorbtia in procent mai mare de 50%. Cauzele sunt multe, europene, romanesti si nu numai, scrie Ciprian Nicolae pe blogul sau.
4.S-au publicat primele documente pentru finantarea proiectelor sociale Odata cu aprobarea Programului Operational Sectorial „Dezvoltarea Resurselor Umane” (POS DRU) au aparut la orizont mai multe posibilitati de finantare pentru intreprinderi si mai usor de accesat decat cele oferite de alte programe. In ziarul euROpeanul, editia de luni, sunt explicate in detaliu avantajele realizarii unui proiect in domeniul resurselor umane. Autoritatea de resort a publicat, luni, pe site-ul www.fseromania.ro primele schite ale "Ghidului Solicitantului" si "Cererii de Finantare" pentru POS DRU.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by