Articole scrise de Ciprian Gavriliu


1 - 3 din 3 rezultate
1.Inca o mutare decisiva in zona preturilor de transfer: Modificari in ghidul OCDE, utilizat si de fiscul romanesc in cadrul controalelor fiscale Liniile directoare privind preturile de transfer pentru companiile multinationale si administratiile fiscale - ghidul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) - au fost modificate si actualizate pe 10 iulie 2017. Noua versiune include o serie de recomandari preluate din planul BEPS - Erodarea bazei impozabile si mutarii profiturilor, plan la care Romania a devenit membru asociat la inceputul lunii iunie 2017.
2.Preturi de transfer: O noua sursa de informatii pentru demararea controalelor fiscale Obligatii suplimentare pe zona preturilor de transfer privind raportarea anumitor indicatori inregistrati de grupurile multinationale in jurisdictiile unde isi desfasoara activitatea ("Country by country reporting", mentionate de catre Actiunea 13 BEPS emisa de OCDE) au fost aprobate de Guvern saptamana trecuta.
3.Peste 1.500 de companii au aflat ca sunt mari contribuabili din 2017. Care va fi impactul asupra preturilor de transfer Peste 1.500 de companii au devenit mari contribuabili din 2017, conform noilor criterii aplicate de ANAF, si sunt obligate sa pregateasca dosarul preturilor de transfer pana la termenul de depunere a declaratiei de impozit pe profit, respectiv 25 martie, daca tranzactiile cu partile afiliate depasesc anumite praguri valorice. Neprezentarea dosarului la solicitarea inspectorilor fiscali atrage ajustarea preturilor de transfer si, destul de probabil, obligatii de plata suplimentare.


ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă