Articole scrise de Ciprian Gavriliu


1 - 4 din 4 rezultate
1.Stimularea cererii de mașini "verzi", oportunitatea creată de criză pentru sectorul auto Industria auto din întreaga lume a fost puternic afectată de restricțiile impuse în contextul pandemiei de COVID-19, iar revenirea este lentă și incertă din cauza neîncrederii care încă persistă, mai întâi cu privire la evoluția pandemiei și apoi la revigorarea economiei globale. Numeroase studii atestă faptul că, pentru perioada următoare, cea mai mare preocupare a companiilor din întreaga lume, inclusiv din România, este legată de scăderea cererii. Și, cum industria auto reprezintă o componentă importantă a economiei românești, cu o contribuție masivă la producția națională, la exporturi, dar și pe piața muncii, ca angajator, stimularea cererii în domeniu devine esențială în perioada următoare.
2.Inca o mutare decisiva in zona preturilor de transfer: Modificari in ghidul OCDE, utilizat si de fiscul romanesc in cadrul controalelor fiscale Liniile directoare privind preturile de transfer pentru companiile multinationale si administratiile fiscale - ghidul Organizatiei pentru Cooperare si Dezvoltare Economica (OCDE) - au fost modificate si actualizate pe 10 iulie 2017. Noua versiune include o serie de recomandari preluate din planul BEPS - Erodarea bazei impozabile si mutarii profiturilor, plan la care Romania a devenit membru asociat la inceputul lunii iunie 2017.
3.Preturi de transfer: O noua sursa de informatii pentru demararea controalelor fiscale Obligatii suplimentare pe zona preturilor de transfer privind raportarea anumitor indicatori inregistrati de grupurile multinationale in jurisdictiile unde isi desfasoara activitatea ("Country by country reporting", mentionate de catre Actiunea 13 BEPS emisa de OCDE) au fost aprobate de Guvern saptamana trecuta.
4.Peste 1.500 de companii au aflat ca sunt mari contribuabili din 2017. Care va fi impactul asupra preturilor de transfer Peste 1.500 de companii au devenit mari contribuabili din 2017, conform noilor criterii aplicate de ANAF, si sunt obligate sa pregateasca dosarul preturilor de transfer pana la termenul de depunere a declaratiei de impozit pe profit, respectiv 25 martie, daca tranzactiile cu partile afiliate depasesc anumite praguri valorice. Neprezentarea dosarului la solicitarea inspectorilor fiscali atrage ajustarea preturilor de transfer si, destul de probabil, obligatii de plata suplimentare.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by