Articole scrise de Catiusa Ivanov, Matei Budes, Dan Popescu


1 - 6 din 6 rezultate
1.VIDEO Turnul bisericii din Saschiz - restaurat cu fonduri europene. Legenda saschizenilor care au legat turnul cu sfori pentru a nu fi furat Turnul bisericii din Saschiz, una dintre cele mai frumoase constructii medievale din Romania, va fi restaurat cu fonduri europene, valoarea  proiectului fiind de 2,32 milioane lei. Contractul de finantare a fost semnat in luna mai, iar teremenul de finalizare a lucrarilor este sfarsitul anului 2019.
2.La ‘Perla de la Corona’: La iglesia fortificada de Biertan en el corazón de Transilvania La iglesia fortificada de Biertan incrustada en el corazón de Transilvania es el monumento sajón más visitado de Rumanía, con cerca de 50.000 de turistas por año. Su forma parece más la de un castillo de cuentos.
3.Saxon priest, writer Eginald Schlattner in a place left by his kin: I hold a service before empty seats every Sunday, to solace God and myself Eginald Schlattner, a writer and a priest, is one of the last four ethnic Saxons still living in the town of Rosia, central Romania. A place where Saxons used to live for centuries, before their communities from across the country left abroad after the fall of communism. Each Sunday, Schlattner holds a service in the beautiful village church, despite the empty seats. "I do this to solace good God and myself", he says in an interview with HotNews.ro.
4.VIDEO Eginald Schlattner: In fiecare duminica tin o slujba fata de bancile goale. Fac asta ca sa-l consolez atat pe bunul Dumenezeu, cat si pe mine Eginald Schlattner este scriitor si preot, unul dintre cei  patru sasi ramasi in Rosia. In fiecare duminica tine in frumoasa biserica din sat slujba, chiar daca bancile sunt goale dupla plecarea sasilor."Fac asta ca sa-l consolez atat pe bunul Dumenezeu, cat si pe mine", spune acesta. Ce se va intampla cu fabuloasa mostenire culturala lasata de sasi? "Ca fost inginer, va spun ca istoria sasilor s-a terminat. Dar ca preot spun ca avem de a face cu un Dumnezeu al surprizelor si cred ca biserica va ramane mai departe ca biserica, nu numai pentru noi, care din punct de vedere statistic nu mai suntem, dar va ramane ca o biserica cu noi, pentru altii", a declarat acesta intr-un interviu acordat HotNews.ro.Vezi in text varianta video cu imagini din casa scriitorului sas. Vezi in articol imagini spectaculoase cu biserica fortificata din Roșia.
5.VIDEO Crown jewel: the fortified church of Biertan, central Romania The fortified church of Biertan is the best known and most visited among the Saxon churches in central Romania, as it welcomes some 50,000 visitors yearly. Tourists are attracted by the age of the monument, as building the church started in the 12th century, while its size and silhouette reminding a castle from bedtime stories inspire people just like the stories of the local community.
6.VIDEO ​​Perla coroanei: biserica fortificata din Biertan.  Camera impacarii si piatra rusinii Biserica fortificata din Biertan este cea mai cunoscuta si cea mai vizitata dintre bisericile sasesti, avand circa 50.000 de vizitatori pe an. Turistii sunt atrasi atat de vechimea monumentului, constructia bisericii incepand in secolul  al XII-lea, de marimea acestuia si silueta care seamana cu cea a unui castel din povesti, dar si de povestile locului, care continua sa inspire. La Biertan s-a aflat pana in 1868 "camera impacarii", unde erau inchisii sotii care aveau in plan sa divorteze.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by