Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 4965 rezultate
1.În prag de vară, tratamentele anti-țânțari nu au început încă în București. Cum explică Primăria întârzierile Suntem la jumătatea lunii mai, dar Primăria Capitalei nu a făcut niciun tratament de combatere a țânțarilor. În mod normal, în funcție de vreme, activitatea era începută spre finalul lunii martie, astfel că avem o întârziere de aproape două luni și au fost ratate tratamentele larvare, foarte importante ca să nu ne trezim la venirea căldurii cu o invazie de țânțari.
2.​​INTERVIU Cum a ajuns Cluj-Napoca unul dintre „orașele-cârlig” ale României. Viceprimarul Dan Tarcea: În 2021 am alocat circa 50% din bugetul local pentru investiții Primăria Cluj-Napoca are în 2021 un buget estimat de 433 milioane euro, cu 22,8 la sută mai mare față de 2020 datorită fondurilor europene, deși majoritatea primăriilor au fost afectate de criza sanitară. Din acești bani, circa 50% merg pentru investiții. Dan Tarcea, viceprimarul orașului, a declarat într-un interviu acordat HotNews.ro că până la finalul anului 2027 instituția va accesa circa 2,5 miliarde de euro din fonduri europene. Anul acesta banii pentru investiții merg către două proiecte mari - metroul și centura de sud a orașului, o nouă bază sportivă, mai multe parcuri, parcări și reamenajarea unor străzi din centrul orașului și lărgirea trotuarelor.
3.FOTOGALERIE Terasele și restaurantele prosperă, parcul Herăstrău în paragină În timp ce terasele și restaurantele din Parcul Herăstrău se înmulțesc și prosperă, spațiul verde, monument istoric arată din ce în ce mai jalnic. Parcul se află în administrarea Primăriei Capitalei, iar în ultimii 10 ani singurele investiții au fost înlocuirea unor bănci, a unor locuri de joacă și câte ceva la rețeaua de iluminat. Locul are însă nevoie de investiții majore. În proiectul de buget pe 2021 s-a propus alocarea a peste 100 milioane de lei pentru modernizarea parcului, însă banii aceștia au fost prevăzuți în mare parte și anii trecuți, dar nu s-a făcut nimic.EXCLUSIV Raport al corpului de control al primarului general din 2017: Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire / Ce măsuri a luat municipalitateaAFACEREA HERĂSTRĂU Câte cârciumi și chioșcuri sunt în parcul simbol al Bucureștiului, cine le deține și pe câți bani a fost dat domeniul public
4.VIDEO Majoritatea PNL-USR-PLUS a votat bugetul Primăriei Capitalei, estimat la 5,8 miliarde lei / Ce investiții primesc bani și de unde s-a tăiat 1 miliard de lei După o săptămână de negocieri cu Nicușor Dan, consilierii USR-PLUS au votat vineri, alături de consilierii PNL, bugetul Primăriei Capitalei, estimat la 5,8 miliarde lei. Condiția USR-PLUS a fost ca veniturile să fie diminuate cu circa 1,1 miliarde lei, primarul Nicușor Dan venind cu un amendament în acest sens. Inițial, bugetul era estimat la aproape 7 miliarde lei, iar consilierii USR-PLUS au acuzat că veniturile sunt umflate, arătând că în anii trecuți încasările nu au fost mai mari de 5 miliarde lei. Suma a fost tăiată în principal de la proiectele derulate cu fonduri europene, dar și din proiectele cu bani de la bugetul de stat, de la modernizarea rețelei de termoficare, achiziția de mijloace de transport electrice, piste de biciclete, rețeaua de canalizare.
5.Nicușor Dan și liderii USR-PLUS București au ajuns la o înțelegere: vor vota bugetul propus de primar după o rectificare de circa 1 miliard de lei Consilierii USR-PLUS susțin bugetul Primăriei Capitalei propus de Nicușor Dan după o rectificare negativă de circa 1 miliard de lei, o formă îmbunătățită, din care au mai fost eliminate o parte dintre "veniturile umflate", a anunțat pe pagina de Facebook Cosmin-Victor Smighelschi, liderul de grup al consilierilor generali USR-PLUS. Și primarul general Nicușor Dan a anunțat că s-a ajuns la o înțelegere.
6.​​EXCLUSIV Raport al corpului de control al primarului general din 2017: Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire / Ce măsuri a luat municipalitatea Majoritatea teraselor de pe pontoanele de pe malul lacului Herăstrău au fost amenajate fără autorizație de construire, deci cu nerespectarea legii, deși parcul este monument istoric, arată un raport al corpului de control al fostului primar Gabriela Firea, realizat în 2017 și obținut de HotNews.ro. Parchetul a fost sesizat în majoritatea cazurilor și s-au dat dispoziții de demolare, însă rând pe rând acestea au fost băgate în legalitate prin noi autorizații de construire, au fost demolate și reconstruite tot fără autorizații sau nu s-a întâmplat nimic, arată un răspuns transmis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
7.Bugetul Primăriei Sectorului 5 pe 2021 a fost aprobat / Consilierii USR-PLUS au votat pentru în schimbul adoptării mai multor amendamente, printre care bani pentru creșe și un audit al primăriei Consiliul Local Sector 5 a aprobat marți bugetul Primăriei Sectorului 5 pe anul 2021, estimat la aproape 1 miliard de lei. Surpriza a venit din faptul că aleșii locali ai USR-PLUS au votat bugetul propus de primarul Cristian Popescu Piedone deși sunt în opoziție. Singurii care au votat împotrivă au fost consilierii PNL deoarece amendamentele propuse de ei, prin care se luau bani de la concerte, nu au fost adoptate.
8.​BILANȚ 6 luni cu Nicușor Dan la Primăria Capitalei / Unde este noul București Primele 6 luni cu Nicușor Dan la Primăria Capitalei au fost liniștite, comparat cu mandatul fostului primar Gabriela Firea, poate prea liniștite pentru gustul celor care așteptau ca schimbarea să se producă imediat. Până acum, cele mai importante realizări ale primarului Nicușor Dan sunt semnarea contractului de finanțare pentru reabilitarea cu fonduri europene a 210 km de rețea principală de termoficare -1,6 miliarde lei, și începerea lucrărilor de reabilitare a 13 km de rețea principală cu bani de la bugetul local. O decizie importantă este și începerea procedurii de desființare a celor peste 20 de companii municipale înființate de Gabriela Firea. Importantă a fost și suspendarea pe 1 an a PUZ-urilor de Sector care betonau sute de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case, demolării unor clădiri de patrimoniu - Icoanei 2-8, Dionisie Lupu 39 și Știrbei Vodă 132.
9.După aproape o lună de certuri între primarul Clotilde Armand și PNL, Sectorul 1 are aprobat în sfârșit bugetul pe anul 2021 După aproape o lună de scandal, Consiliul Local al Sectorului 1 a aprobat miercuri bugetul Primăriei și a instituțiilor din subordine pe anul 2021. Acesta a fost aprobat cu 17 voturi pentru și 8 voturi împotrivă. Potrivit documentului, veniturile totale din acest an sunt de 1.12 miliarde lei, iar cheltuielile de circa 1,18 miliarde lei. Fondurile alocate investițiilor, în 2021, reprezintă 25% din buget, față de 16% în anul precedent, se arată într-un comunicat transmis de instituție.
10.Centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției Primăria Capitalei va amenaja un centru de vaccinare drive-through în Piața Constituției, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General al Capitalei. Acesta va fi amenajat pe suprafața aferentă a 240 de locuri de parcare, va avea 4 puncte de vaccinare și va fi administrat de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.
11.Toate păsările exotice din parcurile Primăriei Capitalei vor fi transferate la grădina zoologică Toate păsările exotice aflate în parcurile Primăriei Capitalei și în gestiunea Administrației Lacuri Parcuri și Agrement vor fi date gratuit în îngrijirea Grădinii Zooologice din București sau alte grădini zoologice, potrivit unui proiect adoptat marți de Consiliul General al Municipiului București.
12.Consiliul General a abrogat prevederea care interzicea taximetriștilor să folosească aplicațiile pentru preluarea comenzilor Consiliul General a abrogat marți prevederea care interzicea taximetriștilor să folosească aplicațiile pentru preluarea comenzilor, altele decât cele care aparțineau dispeceratelor sau companiilor de taxi. Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că prevederea era contestată în instanță și se repară un abuz.
13.Primăria Capitalei va publica pe site autorizațiile de construire emise după 1 ianuarie 2018 Primăria Capitalei va publica pe site autorizațiile de construire emise după 1 ianuarie 2018, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul General al Municipiului București. Publicarea se va face în termen de 60 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri. Inițiatorul proiectului este consilierul PNL, Adrian Moraru și grupul PNL.
14.Primăria Capitalei mai face un pas pentru acordarea unui ajutor de 3 milioane lei pentru sectorul cultural independent Consiliul General al Municipiului București a discutat marți schema de ajutor de stat pentru finanțarea ”Programului Susținem Sectorul Cultural Independent în București”, în valoare de circa 3 milioane lei. Primarul general, Nicușor Dan, a declarat că s-a obținut acordul Consiliului Concurenței și o primă verificare de la Comisia Europeană urmând să se obțină acordul Comisiei Europene.
15.Consiliul General a aprobat creșterea taxei pentru parcările de reședință până la 600 lei pe an / Solicitarea a fost făcută de primarii de sector Consiliul General a aprobat creșterea taxei pentru parcările de reședință până la 600 lei pe an, potrivit unui proiect de hotărâre aprobat marți de Consiliul General. Astfel, pentru zona A taxa este de 600 lei/an, pentru zona B-500 lei/an, pentru zona C - 400 lei/an, pentru zona D- 300 lei/an.
16.AFACEREA HERĂSTRĂU Câte cârciumi și chioșcuri sunt în parcul simbol al Bucureștiului, cine le deține și pe câți bani a fost dat domeniul public În Parcul Herăstrău, monument istoric, sunt peste 50 de cârciumi - terase și restaurante. Pe Șoseaua Nordului abia dacă mai vezi lacul din cauza pontoanelor uriașe construite pentru terase. Șapte construcții din parc au fost vândute de Primăria Sectorului 1 în baza unei legi din 2002 - iar terenul de sub ele și din jur a fost concesionat de Primăria Sectorului 1 fără acordul Primăriei Capitalei, deci fără respectarea legii, după cum se arată într-un răspuns transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro.
17.GALERIE FOTO Cât de smart sunt orașele smart din România: Clujul va avea în acest an primul autobuz fără șofer. Până în 2028 toată flota de transport public va fi electrică Clujul va avea în acest an primul autobuz fără șofer, iar până în 2028 toată flota de transport public va fi electrică, față de peste 50% cât este în prezent, a afirmat viceprimarul orașului, Dan Tarcea, în cadrul dezbaterii HotNews.ro ”De la dosarul cu șină la smart city”. Și în Sectorul 4 din București se fac pași importanți în acest sens: parcările de reședință se pot rezerva și plăti exclusiv online, la fel și taxele locale, au fost amenajate stații de încărcare pentru mașini electrice, iar metroul este extins până după șoseaua de centură. Cigudul, primul smart village din România, oferă majoritatea serviciilor online, peste 80% din plăți fiind făcute electronic. Sectorul 2 din București este încă la început, dar primarul spune că are planuri mari: formulare inteligente, ”o primărie fără hârtie”, dar și o rețea de 500 de senzori pentru monitorizarea poluării și combaterea acesteia.
18.Primăria Sectorului 2 se asociază cu Primăria Capitalei pentru a termina Pasajul de la Doamna Ghica și alocă 30 milioane lei pentru finalizarea lucrării Primăria Sectorului 2 se asociază cu Primăria Capitalei pentru a termina Pasajul de la Doamna Ghica și alocă 30 milioane lei pentru finalizarea lucrării, a anunțat primarul Radu Mihaiu pe pagina de Facebook. Banii sunt prevăzuți în bugetul pe anul 2021, iar lucrarea va fi continuată de Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, a explicat edilul.
19.Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centru, stă închisă de 4 ani / Motivul: pe terenul unde întoarce tramvaiul sunt cereri de retrocedare Una dintre cele mai importante linii de tramvai din București, care face legătura între Băneasa și centrul orașului, stă închisă de aproape 4 ani și a devenit o uriașă parcare pentru mașinile care vin la clădirile de birouri din Pipera. Principalul motiv este că pentru o parte din terenul de la Băneasa, unde este bucla de întoarcere a tramvaiului, sunt 4 litigii pentru retrocedare, iar șina a fost scoasă pentru modernizare, dar nu mai poate fi pusă la loc deoarece municipalitatea nu poate investi până nu se clarifică situația juridică, potrivit informațiilor transmise de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
20.DEZBATERE VIDEO De la dosarul cu șină la smart city. Cum îmbunătățește tehnologia viața oamenilor - exemple concrete. Autorități: Fără o strategie națională, vom face proiecte haotice Taxe și impozite plătite de acasă, fără să stai minute în șir la coadă, rezervarea și plata parcării de reședință de pe telefonul mobil, aplicații care îți spun care este cel mai apropiat loc de parcare, flote verzi pentru transportul public, parcări park&ride, senzori care măsoară poluarea. Pare ireal pentru România, însă în câteva localități din România: Cluj-Napoca, Ciugud, Sectorul 4, o parte din aceste lucruri sunt realitate. La fel și la Ciugud, primul smart village din România. Reprezentanți ai celor 4 localități au explicat în cadrul dezbaterii ”De la dosarul cu șină la smart city”, organizate de HotNews.ro, unde sunt din acest punct de vedere și ce doresc să facă în următorii ani.
21.EXCLUSIV Proiectele imobiliare controversate care vor merge mai departe după ce Nicușor Dan a suspendat PUZ-urile sectoarelor. Miza cea mai mare e la sectorul 2 În cele două săptămâni înainte ca primarul Nicușor Dan și majoritatea PNL-USR-PLUS din Consiliul General să suspende pentru 1 an planurile urbanistice de Sector care permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde și construirea de blocuri între case, Primăriile de Sector au înregistrat 260 de cereri pentru emiterea certificatelor de urbanism, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro. Potrivit reglementărilor în vigoare, aceste proiecte imobiliare vor merge mai departe, deși PUZ-urile de Sector au fost suspendate. Cele mai multe cereri au fost înregistrate la Sectorul 2, unde este și cea mai mare miză, fiind ultimul aprobat de Consiliul General.
22.Primăria Capitalei a câștigat și al doilea proces împotriva celor care doreau să suspende hotărârile de suspendare a PUZ-urilor de Sector care permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde Primăria Capitalei a câștigat și al doilea proces din 8 inițiate în care se cerea suspendarea hotărârilor Consiliului General prin care au fost suspendate de Nicușor Dan și actualul Consiliu General cele 5 Planuri Urbanistice de Sector aprobate de fosta administrație PSD care betonau sute de hectare de spațiu verde și permiteau construirea de blocuri între case. Este vorba despre procesul care viza Planul Urbanistic al Sectorului 5, iar decizia poate fi atacată cu recurs. Procesul a fost intentat de Asociația Art Metropolis. Săptămâna trecută, Primăria Capitalei a câștigat pe fond și procesul care viza anularea suspendării pentru Planul Urbanistic al Sectorului 4.
23.Primăria Capitalei a câștigat primul proces împotriva celor care doreau să suspende hotârârile de suspendare a PUZ-urilor de Sector care permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde Primăria Capitalei a câștigat luni primul proces în care se cerea suspendarea uneia dintre hotârârile Consiliului General prin care au fost suspendate de Nicușor Dan și actualul Consiliu General cele 5 Planuri Urbanistice de Sector aprobate de fosta administrație PSD care betonau sute de hectare de spațiu verde și permiteau construirea de blocuri între case.
24.​​FOTO Pistele de biciclete de pe Splaiul Independenței, trasate vara trecută de o companie municipală și care costă circa 1,5 milioane lei, au început să se degradeze Pistele de biciclete trasate cu vopsea vara trecută de Primăria Capitalei, pe Splaiului Independenței, între Piața Națiunile Unite și Podul Grozăvești, au început deja să se degradeze. Lucrările au fost executate de Compania Municipală Străzi, Drumuri și Pasaje București și costă 1,5 milioane lei. Potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro, banii nu au fost însă plătiți, iar lucrarea nu a fost recepționată.
25.Primăria Capitalei alocă peste 50 de milioane lei pentru repararea străzilor din București / Viceprimar: Sper ca până la finalul anului să arate ca în occident Administrația Străzilor București, instituția din subordinea Primăriei Capitalei care se ocupă de întreținerea stăzilor, are în 2021 un buget propus de 118 milioane lei, potrivit proiectului aflat în dezbatere publică. Din acești bani, circa 41 milioane lei sunt datorii de anul trecut, iar circa 54 milioane lei merg pentru asfaltarea străzilor, marcaje rutiere și semaforizare. În plus, se propune alocarea a 13 milioane lei pentru montarea de noi semafoare la trecerile de pietoni periculoase.
26.Primul buget cu Nicușor Dan la conducerea Primăriei Capitalei: Mai puțin de 1 milion de lei pentru biserici, două milioane lei pentru statui/ Anul trecut s-au alocat peste 50 milioane lei pentru cele două categorii Anul acesta vor primi sprijin financiar de la Primăria Capitalei doar 5 biserici, toate monument istoric, suma propusă pentru alocare fiind 950.000 lei. Banii merg pentru lucrări de conservare, reparații acoperiș, restaurare. Catedrala Mântuirii Neamului nu primește niciun leu, primarul Nicușor Dan explicând în urmă cu câteva săptămâni că nici nu au cerut bani. Pentru statui se dorește alocarea a circa două milioane lei, iar pentru cele trei instituții care organizează evenimente culturale (ARCUB, PROEDUS, CREART) se propune alocarea în total a 47 milioane lei din care peste 8 milioane lei sunt datorii din anii trecuți. În comparație, anul trecut cele 3 instituții au un buget estimat la 136 milioane lei.
27.Primăria Capitalei a publicat proiectul de buget pe 2021: Pasajul Doamna Ghica și Prelungirea Ghencea primesc bani pentru continuarea lucrărilor / Lista obiectivelor de investiții finanțate Primăria Capitalei are în 2021 un buget estimat de 6,9 miliarde lei, potrivit proiectului pus în dezbatere publică, miercuri, pe site-ul instituției. Cu tot cu subordonate, credite și fonduri europene ajunge la 9,5 miliarde. Pentru investiții, din bugetul local se alocă circa 1,9 miliarde lei, din care 1,2 miliarde lei din fonduri europene și circa 600 milioane lei de la bugetul propriu.
28.EXCLUSIV Companiile municipale inființate de Gabriela Firea au datorii către furnizori, ANAF și asigurările sociale de peste 560 de milioane de lei / Topul datornicilor Cele 20 de companii municipale înființate de fostul primar Gabriela Firea au acumulat datorii sau credite de peste 560 milioane lei către furnizori, ANAF, bugetul asigurărilor sociale, potrivit informațiilor obținute de HotNews.ro de la companii și Primăria Capitalei. Câteva dintre companii au intrat deja în insolvență, altele au titluri executorii cu popriri pe conturi sau bunuri.
29.Primăria Capitalei a lansat în dezbatere Programul Municipal de Restaurare: Imobilele de patrimoniu ar putea fi restaurate de instituție, pe propria cheltuială, apoi redate proprietarilor Primăria Capitalei a lansat în dezbatere publică Programul Municipal de Restaurare. Principala prevedere este ca proprietarii de imobile monument istoric sau aflate în zonele protejate, indiferent de regimul de proprietate - public sau privat - vor fi restaurate pe cheltuiala municipalității, apoi redate proprietarilor. Daca sunt înstrăinate în 10 ani după restaurarea prin acest program, proprietarii trebuie să dea banii înapoi. Edmond Niculușcă, directorul Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, spune că trebuie incluse în program circa 20 de imobile anual, ca acesta sa fie un succes, dar banii de restaurare vor fi alocați în funcție de posibilitățile financiare ale instituției.
30.Primarul Robert Negoiță schimbă din nou bordurile din Sectorul 3: „Cele vechi arată oribil, au fost o soluție nefericită. Astea noi sunt făcute de noi și se compară cu cele de granit” Primarul Robert Negoiță schimbă bordurile roșii din Sector, puse tot de el începând din 2014 și până în urmă cu 2-3 ani. Primarul spune acum că acestea au fost o soluție nefericită, s-au degradat și arată oribil. Edilul spune că noile borduri sunt produse de una dintre societățile primăriei și că vor rezista zeci de ani.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 166 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by