Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 4179 rezultate
1.Gabriela Firea despre achiziția tramvaielor turcești: Este ilegal să intervin în rezultatul achiziției publice pentru cele 100 de tramvaie, așa cum mi se solicită public Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat vineri că este ilegal să intervină în rezultatul achiziției publice pentru cele 100 de tramvaie. Aceasta spune că procedura de atribuire a contractului de achiziție nu este finalizată, fiind în analiza CNSC, instituție abilitată să soluționeze contestația formulată. Declarația vine după ce în spațiul public a apărut solicitarea de reanalizare a rezultatului achiziției publice.
2.USR a pierdut procesul intentat primarului Gabriela Firea pentru afirmații calomnioase Uniunea Salvaţi România a pierdut definitiv procesul pe care i l-a intentat primarului general, Gabriela Firea, pentru afirmațiile făcute în iunie 2017, după ce un grup de cetățeni a vrut să participe la ședința Consiliului General, nu li s-a permis, și a ieșit o îmbrânceală cu polițiștii locali și câțiva consilieri USR. Gabriela Firea declara după eveniment că USR și cele trei ONG-uri care au intrat în conflict cu poliția locală sunt "entități fasciste sau cu apucături fasciste" și nu exclude că cei implicați să fi vrut "linsarea" ei.
3.VIDEO Un nou protest cu ligheane în fața Primăriei Capitalei. Cetățenii cer primarului Gabriela Firea apă caldă și căldură Zeci de persoane au venit joi dimineață cu ligheanele în fața Primăriei Capitalei pentru a protesta față de faptul că nu au apă caldă și căldură cu zilele. Oamenii spun că vin de la serviciu, îngheață de frig în case și nu pot face un duș, situație inacceptabilă la 30 de ani de la Revoluție. Săptămâna trecută a avut loc un protest similar în fața Primăriei.
4.Compania Municipală Energetica, care se ocupă de termoficare, cumpără 3 SUV-uri de 27.000 euro bucata, în condițiile în care bucureștenii nu au apă caldă și căldură cu zilele Compania Municipală Energetica, înființată la propunerea primarului Gabriela Firea pentru a se ocupa de sistemul de termoficare, a achiziționat 3 SUV-uri cu pilot automat, scaune și volan încălzite, încărcare telefon wireless, volan și schimbător de viteze îmbrăcate în piele, potrivit unui anunț de atribuire publicat în sistemul electronic de achiziții publice.
5.​​NO COMMENT Dezmăț pe bani publici în Sectorul 4: Jardiniere de circa 4.000 lei bucata cu arbori decorativi, puse sub copaci sau în mijlocul drumului Primăria Sectorului 4 a amenajat/modernizat mai multe locuri de joacă pe bd. Dimitrie Cantemir. Inițiativa este lăudabilă, însă în mijlocul drumului, sub copaci și pe iarbă au apărut zeci de jardiniere cu arbori decorativi, inutile în condițiile date. HotNews.ro a mai scris despre jardinierele care au invadat Sectorul 4, iar reprezentanții Primăriei au explicat că ”aceasta este viziunea arhitectului”.Mai mult, în loc să planteze copaci, jardiniere de diferite forme și mărimi au fost puse și pe bulevardul Cantemir, dar și pe bd. Tineretului.
6.Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunțat că a câștigat definitiv în instanță Parcul Pantelimon Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, a anunţat vineri că primăria a câştigat "irevocabil" Parcul Pantelimon, după ce o mare parte din acesta a fost revendicat. În urmă cu o săptămână, edilul a anunțat că a câștigat procesul și în ceea ce privește cele 12 hectare retrocedate în Parcul IOR, dar sentința nu este definitivă.
7.Gabriela Firea îl acuză pe ministrul de Finanțe că la rectificarea bugetară a împărțit banii pe criterii politice: Ne vom apăra și în instanță Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, îl acuză pe ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, că la rectificarea bugetară a împărțit banii pe criterii politice. Acesta îi cere ministrului să nu abuzeze de funcție și amenință că va merge în instanță.
8.FOTO VIDEO Luminițele de Crăciun s-au aprins în Capitală Luminițele de Crăciun s-au aprins pe marile artere ale Capitalei, joi seară, când a fost deschis și Târgul de Crăciun amenajat în Piaţa Constituţiei, în prezența a sute de oameni. Primăria Capitalei plătește circa 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro.
9.Bucureștenii din Aviației, Fundeni și Colentina, din nou fără apă caldă din cauza unor avarii Peste 120 de blocuri din cartierele Aviației, Fundeni și Colentina au rămas din nou fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua RADET. Într-un comunicat de presă, reprezentanții regiei promit că lucrurile vor reveni la normal în 24 de ore. Aceștia spun că magistrala unde s-a produs avaria ar fi trebuit înlocuită cu 23 de ani în urmă.
10.Primăria Sectorului 1 vrea să cumpere 240 de locuințe sociale de pe piața liberă/ 25 sunt într-un imobil care ar avea probleme cu legea, potrivit ISC Primăria Sectorului 1 vrea să cumpere 240 de locuințe sociale de pe piața liberă, proiectele fiind pe ordinea de zi a ședinței de joi a Consiliului Local. Este vorba despre 25 de locuințe pe Șoseaua Bucureștii Noi nr. 136, valoarea acestora fiind de 12.600.000 lei și 215 locuințe în valoare de circa 106 milioane lei, pe strada Drumul Nisipoasa nr. 42-44. Problema este că imobilul de pe Șoseaua Bucureștii Noi nr. 136 ar avea probleme legale.
11.Primăria Sectorului 5 dă 4 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului Primăria Sectorului 5 dă 4 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect adoptat de Consiliul Local recent. Banii sunt alocați din bugetul instituției pe anul 2019. Primăria Sectorului 1 a vrut și ea să dea 10 milioane de lei în această toamnă pentru lăcașul de cult, dar proiectul nu a fost aprobat în Consiliul Local deoarece acolo PSD nu are majoritate. La începutul anului, Primăria Capitalei a acordat un ajutor de 10 milioane lei pentru Catedrală.
12.Comisiile de specialitate din Senat au avizat proiectul care permite împușcarea cormoranilor mari, acum specie protejată Comisiile de specialitate din Senat au avizat favorabil, miercuri, proiectul de lege inițiat de PSD care scoate cormoranul mare din lista speciilor protejate și permite împușcarea lui. Proiectul de lege a fost discutat în procedură de urgență, iar săptămâna viitoare urmează a fi discutat în plen. Legea a fost aprobată deși nu avem un recensământ al cormoranilor mari.
13.Ornitologii au observat o nouă specie de pasăre pe teritoriul României: gâsca de zăpadă Biologii de la Societatea Ornitologică Română (SOR) au observat pe teritoriul țării noastre o nouă specie de pasăre. Este vorba despre gâscă de zăpadă, specifică Americii de Nord. Până acum, această specie a mai fost semnalată în vestul Europei doar ca apariție accidentală, anunță SOR.
14.APADOR-CH cere Avocatului Poporului să atace în instanță Vinieta Oxigen, pe motiv că e ”nelegală și discriminatorie” APADOR-CH cere Avocatului Poporului să verifice dacă Hotărârea de Consiliu General prin care a fost introdusă Taxa Oxigen este legală și apoi să ceară instanței suspendarea și anularea documentului. Potrivit APADOR-CH taxa e nelegală și discriminatorie. Consiliul General, la propunerea primarului Gabriela Firea, a votat la finalul lunii octombrie introducerea vinietei Oxigen. Astfel, de la 1 ianuarie 2020, mașinile sub Euro 4 vor putea circula în București doar dacă plătesc o taxă între 5 și 15 lei/zi, iar mașinile sub Euro 3 nu vor mai avea acces în centrul orașului deloc.
15.Proiectele de lege care vizează pensiile speciale pentru primari și paradisuri fiscale pentru jocurile de noroc revin la Senat/ Presadă: O plasă de siguranță Florina Presadă, senator USR, atrage atenția că pe ordinea de zi a Comisiei de Administrație Publică de la Senat se află mai multe proiecte nocive printre care pensiile speciale pentru primari, aprobarea proiectelor care vizează patrimoniul cu votul a doar jumătate plus unu din numărul consilierilor locali, față de două treimi, dar și inițiativa lui Șerban Nicolae (PSD) prin care se crează paradisuri fiscale pentru jocurile de noroc prestate pe insule, grinduri şi ostroave. Primele propuneri au fost adoptate deja prin Codul Administrativ, însă documentul a fost atacat de Avocatul Poporului la Curtea Constituțională, iar reaprobarea lor ar putea fi o plasă de siguranță.
16.Primăria Capitalei plătește circa 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an Primăria Capitalei plătește circa 12 milioane lei pentru luminițele de Crăciun din acest an, potrivit informațiilor furnizate de municipalitate la solicitarea HotNews.ro. De acești bani municipalitatea a închiriat și cumpărat 10 milioane de LED-uri desfășurate pe 920 de kilometri, figurine 2D și 3D, simboluri fotbalistice, brazi gigant și reprezentarea Sistemului Solar. Lucrările au fost făcute de Compania Municipală Iluminat Public. Luminițele vor fi aprinse pe 28 noiembrie când va fi deschis și Târgul de Crăciun. Deși este un an mai greu din punct de vedere financiar, primarul Gabriela Firea plătește cu aproape 2 milioane de lei mai mult pentru luminițele de Crăciun față de anul trecut.
17.Cât plătesc marile orașe din România pentru luminițele de Crăciun / Primăria Capitalei păstrează secretul / În țară, contracte de aproape 4 milioane lei pentru firma fiicei unui fost deputat PNL Mai este o lună până la Crăciun, iar luminițele au fost deja montate în centrul marilor orașe din România. Dincolo de rațiunile estetice, este vorba despre o afacere bănoasă, cu sume importante alocate din bugetele publice. HotNews.ro vă prezintă cât plătesc marile orașe din țară pentru aceste activități și la cine ajung banii.
18.La două secții din Sectorul 3 nu a votat aproape nimeni până la ora prânzului. În liste însă, la o singură adresă, apar câteva mii de oameni La secția de votare 653 de la Școala Gimnazială numărul 78 din Sectorul 3 nu a votat nimeni până la ora 12.00 din 2.589 persoane înscrise pe listele permanente. Pe listele suplimentare au votat 3 persoane. O situație similară este și la secția de votare 643 de la Şcoala Gimnazială Nr.47 din Sectorul 3 au votat până la ora 12.00 doar 4 persoane din 3.261 înscrise pe listele permanente, potrivit datelor de pe site-ul Biroului Electoral Central
19.Pieton în București: Scările rulante din Pasajul de la Universitate nu funcționează de aproape două luni
Scările rulante din Pasajul de la Universitate, administrat de Primăria Capitalei, nu funcționează de aproape două luni, situația provocând disconfort persoanelor cu mobilitate redusă. Pe 23 octombrie, într-un răspuns adresat HotNews.ro, reprezentanții Primăriei Capitalei promiteau că problema se va rezolva într-o săptămână, însă de atunci nu s-a mai întâmplat nimic.
20.VIDEO Excursii gratuite de aproximativ 8 milioane de lei pentru pensionari și copii, oferite de Primăria Sectorului 1 în ultimul an Primăria Sectorului 1, prin Centrul Cultural, a oferit în ultimul an excursii gratuite de aproximativ 8 milioane de lei copiilor și pensionarilor din sector. Pentru copii au fost organizate excursii de două zile pe Valea Prahovei, Brașov, Bran- Moeciu, excursii de 3 zile în Delta Dunării, Argeș și excursii de o zi la parcuri de distracții de lângă București. Pentru pensionari s-au făcut excursii de o zi la mănăstiri și la Sinaia. Banii au ajuns către mai multe firme, printre care Treasure Island și Fiducia Agenzia. Societatea Trasure Island a devenit cunoscută după ce a încheiat un contract de 200.000 de euro cu STB pentru o campanie de publicitate în care mai mulți bloggeri spuneau cât de bine este să circuli cu transportul public din București.
21.Tragedia de la Timișoara. Cine autorizează și cine verifică firmele care fac dezinsecția și deratizarea Oricine își poate face o firmă de dezinsecție și deratizare, autorizațiile fiind emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară. Autoritatea care verifică este Direcția de Sănătate Publică, însă verificările se fac doar dacă firma are autorizație de funcționare de la ANSVSA și practic se știe de existența ei, a explicat pentru HotNews.ro Virgil Marginean, reprezentantul Asociației Române pentru Combaterea Vectorilor în Igiena Publică. Acesta spune că legislația în vigoare are mai multe neclarități și lacune, iar acestea trebuie îndreptate.Alertă în Timișoara: Bloc cu 200 de apartamente, evacuat după ce doi copii și mama unuia dintre ei au murit / ISU: Substanță neurotoxică detectată la ultimele două etaje ale blocului, în urma unei dezinsecții
22.​​FOTO Cum va arăta Parcul Unirii din Capitală după modernizare Primăria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, valoarea lucrărilor fiind estimată la 8,5 milioane lei, potrivit unui proiect aprobat recent de Consiliul General. Instituția a transmis la solicitarea HotNews.ro câteva imagini cum va arăta spațiul verde din centrul Capitalei după lucrări. În linii mari va fi schimbat sistemul de iluminat, vor fi făcute două alei noi, arborii uscați vor fi înlocuiți, se va aduce mobilier nou și va fi amenajată o zonă pentru Euro 2020.
23.Primăria Capitalei a încasat cu 1,2 miliarde lei mai puțin decât a estimat la începutul anului. Doar 50% din banii pentru investiții au fost cheltuiți În primele 9 luni ale acestui an, Primăria Capitalei a încasat cu aproape 1,2 miliarde lei mai puțin față de cât a estimat în bugetul inițial, respectiv 2,5 miliarde lei față de 3,8 miliarde lei, potrivit execuției bugetare aprobate joi de Consiliul General. Pentru cheltuielile de funcționare s-au cheltuit circa 2,2 miliarde lei din cele aproape 3 prevăzute inițial.
24.Tania Haritonovici, noul administrator special al RADET Tania Haritonovici a fost numită de Consiliul General al Municipiului București în funcția de administrator special al RADET, până la lichidarea societății. Aceasta îl înlocuiește pe Alex Burghiu, care a fost numit director al Termoenergetica, firma municipală care preia activitatea RADET.
25.Rodica Popescu Bitănescu, Andrei Şerban și Cornel Dinu vor primi titlul de cetățean de onoare al Capitalei Primăria Capitalei va acorda titlul de cetățean de onoare actriței Rodica Popescu Bitănescu, regizorului Andrei Şerban și fostului fotbalist Cornel Dinu, potrivit unor proiecte de hotărâre adoptate joi de Consiliul General.
26.Primăria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, costul estimat fiind de 8,5 milioane lei. Proiectul nu a fost făcut public Primăria Capitalei va reamenaja Parcul Unirii, valoarea lucrărilor fiind estimată la 8,5 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați joi de Consiliul General al Municipiului București. Proiectul nu oferă foarte multe detalii, ce se va face acolo, deși este una dintre cele mai importante zone din Capitală, doar că se vor îndepărta arborii uscați, se vor planta alții, se vor pune sisteme de irigații, se vor reface aleile.
27.Primăria Capitalei va cumpăra energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN Primăria Capitalei prin compania Termoenergetica va cumpăra energie termică pentru zonele Colentina, Fundeni, Pipera și Aviației de la alți furnizori în afară de ELCEN, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi de Consiliul General. Contactat de HotNews.ro, Alex Burghiu, administratorul special al RADET, a explicat că CET-urile de la care ar urma să cumpere municipalitatea energie termică nu există, dar Burghiu spune că municipalitatea va face licitație și se va obliga să cumpere energie termică de la cine va construi un CET, ceea ce va încuraja investitorii. Prețul gigacaloriei va fi reglementat de ANRE.
28.Consiliul General a aprobat transferul activității RADET către Termoenergetica. Capitalul societății a fost majorat la 645 milioane Consiliul General al Municipiului București a delegat serviciul de alimentare cu energie termică, pentru zece ani, către compania municipală Termoenergetica, la care este acționar municipiul București. Delegarea înseamnă practic transferul rețelei de transport și distribuție și a activității RADET, pentru care instanța a decis falimentul, către compania înființată în 2019. Totodată, Consiliul General a aprobat majorarea capitalului societății de la 120.000 lei la 645 milioane lei, dar și bugetul pe anul 2019 a acesteia - 387 milioane lei. O altă decizie luată a fost posibilitatea plății în avans a gazelor naturale pentru perioada decembrie 2019-martie 2020, dacă Guvernul dorește să aloce bani din fondul de rezervă sau un împrumut avantajos de la Trezorerie.
29.Consilierii PSD au venit în ședința CGMB cu pancarte cu mesajul "Vrem dezbatere" Consilierii generali PSD au venit joi la ședința Consiliului General București cu pancarte pe care scrie ”Vrem dezbatere”. Demersul are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a refuzat o dezbatere electorală cu Viorica Dăncilă, argumentând că astfel ar legitima comportamentul mizerabil al PSD.
30.Licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru serviciul de salubrizare: CNSC a admis contestația care reclama că se consolidează monopolul Supercom Consiliul Național de Soluționarea Contestațiilor a admis contestația făcută de firma Romprest la licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale și deszăpezirea căilor publice, pentru următorii 7 ani. Romprest acuza că în caietul de sarcini se cere o cifră de afaceri mult prea mare, 305.000.000 lei pe ultimii 3 ani, o perioadă mult prea scurtă pentru obținerea autorizației de mediu pentru stația de sortare și pentru construirea acesteia, dar și cerințe care ar produce pierderi financiare, de exemplu că utilajele de deszăpezire să nu poată fi folosite vara în alte activități. Contestatarul este de părere că aceste condiții erau de natură să consolideze monopolul agentului economic care prestează în prezent serviciul, respectiv Supercom. CNSC a admis în mare parte toate observațiile contestatarului, iar Primăria le-a îndreptat.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 140 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by