Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 4437 rezultate
1.Primele 100.000 de măști comandate de Asociația Magic vor ajunge în țară până la finalul acestei săptămâni și vor fi distribuite spitalelor Primele 100.000 de măști, comandate de Asociația Magic, și care vor fi distribuite gratuit spitalelor vor ajunge în țară până la finalul acestei săptămâni, a anunțat Vlad Voiculescu, reprezentantul ONG-ului, pe pagina de Facebook.
2.Gravidele din Suceava nu mai au maternitate în oraș, iar în alte spitale din regiune de multe ori sunt refuzate pe motivul lipsei de locuri / Medicii le-au sfătuit să nască acasă Gravidele din Suceava nu mai au maternitate în oraș, după ce Spitalul Județean a fost transformat în centru pentru îngrijirea bolnavilor de COVID 19, iar femeile care trebuie să nască în acestă perioadă sunt îndrumate fie să nască acasă, fie la alte spitale din regiune, unde de multe ori nu sunt primite pe motivul lipsei de locuri, a declarat pentru HotNews.ro Irina Popescu, vicepreședinta Asociației Asociației Moașelor Independente din România.
3.Primăria Sectorului 6 efectuează de joi dezinfecție cu elicopterul / Mutu: Se stropește cu apă oxigenată Primăria Sectorului 6 efectuează începând de joi dezinfecție prin pulverizare aeriană, a anunțat primarul Gabriel Mutu pe pagina sa de Facebook. Acesta a declarat că substanța folosită este una prietenoasă cu mediul, respectiv apa oxigenată. Primarul a explicat pentru HotNews.ro că deocamdată se folosește un elicopter, închiriat prin sistemul electronic de achiziții publice, iar costul este de 1 ban pe metrul pătrat și ar ajunge la 52.000 de euro la o trecere, pe o suprafață de 2.500 ha.
4.Gabriela Firea: Testarea bucureștenilor, amânată câteva zile deoarece nu au venit încă testele comandate Testarea celor 10.500 de bucureșteni va începe cu o întârziere de câteva zile, deoarece testele comandate nu au ajuns încă, a declarat primarul Gabriela Firea, pentru HotNews.ro. În acest moment se lucrează la lista de persoane care vor fi testate, a mai spus primarul general.
5.Primăria Capitalei a deschis un centru de 100 de locuri pentru victimele violenței domestice Primăria Capitalei a deschis un centru de 100 de locuri pentru victimele violenței domestice. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că în perioada de izolare și distanțare socială crește numărul victimelor violenței domestice, iar municipalitatea vine în sprijinul acestor persoane.
6.O casă construită în urmă cu peste 100 de ani, pe strada Maria Rosetti nr.4, este demolată parțial / Nicușor Dan: Speculatorii imobiliari își continuă netulburați acțiunile O casă construită în urmă cu peste 100 de ani, pe strada Maria Rosetti nr.4 este demolată parțial pentru a face loc unul bloc cu 5 etaje, scrie Nicușor Dan pe pagina de Facebook. Din casa veche vor rămâne doi pereți. În acest imobil a locuit Ștefan Nenițescu, unul din cei mai importanți critici și istorici de artă români.
7.Cum afectează coronavirusul bugetele marilor orașe din țară / Emil Boc: Vom avea o cădere liberă a veniturilor Criza cauzată de noul coronavirus va afecta serios bugetele primăriilor din România, ale căror încasări veneau în principal din impozitul pe venit. Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat pentru HotNews.ro că pentru martie va încasa cu circa 50 milioane lei mai puțin față de februarie și cere ajutor de la Guvern. Primarul orașului Cluj-Napoca, Emil Boc, spune și el că veniturile primăriei sunt în cădere liberă și a început prioritizarea investițiilor. La Iași, primarul Mihai Chirica afirmă că primăria a încasat deja cu 25% mai puțin față de martie 2019, iar în condițiile în care circa 60% dintre agenții economici din oraș și-ar fi sistat activitatea, încasările din impozitul pe venit vor scădea dramatic.
8.Primăria Sectorului 3 va cheltui 15 milioane de lei pentru amenajarea unui patinoar pe acoperișul unei clădiri din complexul acvatic amenajat în Parcul Pantelimon Consiliul Local Sector 3, la solicitarea Primăriei, a alocat 15 milioane de lei pentru amenajarea unui patinoar în Parcul Pantelimon, pe acoperișul uneia dintre clădirile din parcul acvatic, dar și pentru achiziția de instalații de climatizare. De asemenea, termenul de finalizare a parcului acvatic a fost amânat cu 1 an, până în aprilie 2021. Acesta trebuia să fie gata inițial până la finalul anului trecut, apoi termenul a fost prelungit până pe 30 aprilie 2020. Lucrările sunt executate de compania Primăriei Sector 3 - AS3- Administrare Străzi S3.
9.Primăria Capitalei a semnat cu Bozankaya Otomotiv contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze Primăria Capitalei a semnat cu asocierea turco-germană Bozankaya Otomotiv Marina Imalat Ithalat Ve Ihracat A.S. – Sileo Gmbh contractul pentru achiziția a 100 de troleibuze. Valoarea contractului este aproximativ 43 de milioane Euro fără TVA, primul troleibuz va fi livrat în luna noiembrie 2020 pentru omologare, iar ulterior, restul troleibuzelor vor fi livrate până în februarie 2022.
10.Primăriile, obligate de marți să pună recipiente cu dezinfectant la blocuri/ În București sunt circa 50.000 de scări de bloc / Mutu: „Am dat comandă, le aducem din China, o să ajungă în 10 zile” Ordonanța militară numărul 4 obligă primăriile ca începând cu data de 31 martie să pună la toate intrările blocurilor de locuințe dispozitive cu soluții dezinfectante. Potrivit datelor centralizate de HotNews.ro, în București sunt circa 50.000 de scări de bloc, iar un dispenser manual costă între 50 și 150 de lei, iar 1 l de dezinfectant costă în medie 60 de lei. În aceste condiții, impactul bugetar la nivelul Capitalei este de peste 2,5 milioane de euro.
11.Viceprimarul Sectorului 2 îl contrazice pe Streinu Cercel: Nu avem 116 cazuri de coronavirus, ci doar 25. Au fost numărați și pacienții cu COVID din spitale Viceprimarul Sectorului 2, Dan Cristian Popescu, îl contrazice pe Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”, care săptămâna trecută declara că în Sectorul 2 sunt 116 cazuri de COVID-19. Popescu a scris pe pagina de Facebook că ar fi fost o confuzie și au fost numărați și bolnavii internați în spitalele de boli infecțioase din sector - Matei Balș, Colentina.
12.Cu ce substanțe dezinfectează primăriile din București străzile și care sunt recomandările OMS​ În ultimele două săptămâni, Primăriile de Sector din București au început să dezinfecteze străzile, locurile de joacă și scările de bloc, pentru a limita răspândirea coronavirusului. Pentru spălarea străzilor, majoritatea primăriilor folosesc detergent sau apă cu clor și mai rar peroxid de hidrogen. Pentru scările de bloc se folosește peroxid de hidrogen sau alți dezinfectanți în principal pe bază de clor.
13.UPDATE Primăria Sectorului 3 vrea să încheie încă un contract de 5 milioane lei pentru promovare/ Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, vrea să încheie un contract de 5 milioane lei pentru promovarea instituției, cu compania Smart City Invest S3, la care este acționar Consiliul local, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordine de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local Sector 3 de pe 30 martie. Mai departe compania încheie contracte pentru publicitate cu diverse televiziuni/publicații. UPDATE: Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local.
14.UPDATE Primăria Sectorului 3 vrea să construiască două pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu, valoarea investiției fiind de circa 347 milioane lei/ Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, vrea să construiască două pasaje subterane pe Șoseaua Mihai Bravu, la intersecția cu Calea Dudeşti/ B-dul Camil Ressu şi la cea cu Calea Vitan, valoarea investiției fiind de circa 347 milioane lei, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi suplimentară a ședinței Consiliului Local de pe 30 martie. Proiectul „Creşterea mobilităţii urbane prin fluidizarea traficului auto pe Şoseaua Mihai Bravu (de la intersecţia cu str. Baba Novac până la str. Peneş Curcanul) propune și amenajarea unui pasaj pietonal în dreptul staţiei de tramvai Laborator şi crearea a două benzi de circulaţie pe Calea Dudeşti. Proiectul a fost aprobat de Consiliul Local.
15.Două companii municipale înființate de Gabriela Firea, achiziții directe de circa 2,5 milioane lei, în câteva zile, către două firme de apartament Compania Municipală Consolidări a atribuit pe pe 19 martie, în mai puțin de 1 minut, patru contracte în valoare totală de circa 1,5 milioane lei fără TVA firmei Willkommen Technik, prin achiziție directă. Contractele vizează lucrări de tencuire, reparații, finisare și renovare. Compania a cumpărat aceste servicii deși are sute de angajați și firesc este că, dacă primește un contract de la municipalitate, să-l execute ea, nu să-l subcontracteze. Pe 10 martie, Compania Municipală Consolidări a mai încheiat două contracte, în valoare de circa 830.000 lei cu firma Expert Master Trading. Compania municipală a încheiat în ultimii 2 ani contracte de circa 5 milioane lei cu această firmă înființată în 2018, toate prin achiziție directă, cele mai mari pentru ridicare moloz și excavare fundații.
16.Țara lui ”avem de toate”: Spitalul din Bârlad, desemnat să trateze bolnavii infectați cu COVID 19, roagă oamenii să doneze pentru a cumpăra măști și aparatură medicală / În 3 zile s-au strâns 60.000 de euro Spitalul Municipal de Urgență “ Elena Beldiman” din Bârlad a fost desemnat să se ocupe de bolnavii infectați cu noul coronavirus. Medicii de acolo au postat însă pe site că au la dispoziție doar 7 ventilatoare, 13 monitoare funcții vitale, echipamente de protecție insuficiente și au cerut oamenilor să doneze pentru a putea cumpăra cele necesare. În trei zile, spitalul a reușit să strângă peste 200.000 de lei din donații. Oana Botezatu, blogger și antreprenor, a văzut mesajul disperat, a organizat și ea o strângere de fonduri pe pagina de Facebook și a reușit să adune peste 58.000 lei. Episcopia Hușilor a donat încă 5.000 de euro.
17.Achiziții publice în vremea pandemiei: Primăria Sectorului 1 scoate la licitație un acord-cadru estimat la 1,3 miliarde lei pentru întreținerea străzilor Primăria Sectorului 1, condusă de primarul Daniel Tudorache, a lansat licitația pentru încheierea unui acord-cadru pe 4 ani pentru repararea și modernizarea străzilor de pe raza adminsitrativă. Valoarea estimată a contractului este de circa 1,3 miliarde lei.
18.Achiziții în vremea pandemiei: Primăria Sectorului 3 a atribuit 6 contracte de aproape 1 milion de lei, în câteva ore, unei singure firme, prin achiziție directă Primăria Sectorului 3 a atribuit 6 contracte în valoare totală de 928.000 (cu tot cu TVA) lei firmei CES Consulting Services, pe 20 martie, în mai puțin de jumătate de zi, prin achiziție directă. Contractele vizează practic studiile geotehnice, topografice, de circulație și expertiza tehnică pentru două lucrări mari de infrastructură: Un pasaj suprateran în zona Cățelu și sistematizarea rețelelor de transport auto din zona Drumul între Tarlale. Deși era logic să se încheie măcar câte un contract pentru fiecare obiectiv, nu 3, aceasta este o practică des folosită de administrațiile locale pentru a evita licitațiile, ca să se înscrie în procedura de achiziție directă.
19.Ce teste pentru detectarea COVID-19 vor fi folosite pentru testarea primilor 1.000 de bucureșteni: unde sunt produse, ce marjă de eroare au, când începe testarea Institutul Național de Boli Infecțioase "Prof. Dr. Matei Balș" a comandat pentru primii 1.000 de bucureșteni testele rapide care detectează dacă persoanele respective au avut boala sau sunt bolnave la momentul testării. Primarul Gabriela Firea a declarat pentru HotNews.ro că testele sunt produse de o firmă din Austria după ce managerul spitalului, Adrian Streinu-Cercel, afirmase joi, într-o conferință de presă organizată la Primăria Capitalei, că marja de eroare este de 2%.
20.Valori foarte mari pentru poluarea cu praf în ultima săptămână/ Ministerul Mediului: Vântul a adus praful din Bărăgan și ridică mizeria de pe străzi Stațiile oficiale de monitorizare a calității aerului au înregistrat depășiri de până la 12 ori a limitei maxim admise pentru PM10 (particule mari de praf), la anumite ore, în ultimele zile. Asta deși traficul s-a redus considerabil, iar activitatea economică a încetinit. Interesant este că de această dată cele care arată nivelul ridicat de poluare sunt stațiile din rețeaua națională, iar senzorii independenți din rețeaua Airly arată o calitate bună a aerului.
21.Sectorul 2 din București are cele mai multe cazuri de coronavirus confirmate din oraș - 116/ Sectorul 5, cele mai puține În București sunt 188 de persoane confirmate cu coronavirus, cele mai multe cazuri fiind în Sectorul 2, respectiv 116, a anuntat managerul Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș, Adrian Streinu Cercel, joi, într-o conferință de presă susținută la Primăria Capitalei.
22.Streinu Cercel: Coronavirusul nu se transmite prin înțepătură de țânțar Coronavirusul nu se transmite prin înțepătură de țânțar, a declarat într-o conferință de presă susținută la Primăria Capitalei, medicul Adrian Streinu Cercel, managerul Institutului de Boli Infecțioase ”Matei Balș”. Virusul se transmite prin mână murdară și prin locuri care sunt contaminate, prin contact direct, a spus medicul.
23.Cum vor fi testați bucureștenii? Streinu Cercel: Medicii nu vor intra în case, oamenii vor fi chemați în fața blocului Echipele mobile de testare ale Institutului de Boli Infecțioase Matei Balș nu vor testa toți bucureștenii, ci doar un eșantion de 10.500 de persoane, considerat reprezentativ pentru populația orașului, a anunțat doctorul Adrian Streinu Cercel, managerul spitalului, într-o conferință de presă organizată de Primăria Capitalei. Testarea va începe luni, 30 martie, iar medicii nu vor intra în casele oamenilor, ci prin președintele Asociației de Proprietari, cetățenii vor fi chemați în fața blocului unde vor completa mai multe chestionare și li se va face testul. Rezultatele sunt gata în 20 de minute.
24.Primăria Capitalei amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap, din lipsă de bani Primăria Capitalei amână plata stimulentului pentru persoanele adulte cu handicap ”pentru lunile următoare, în funcție de evoluția răspândirii coronavirusului”, anunță instituția. În luna martie, beneficiarii acestui ajutor vor primi doar restanța din luna decembrie, 260 lei. Stimulentele pentru copiii cu dizabilități, nou-născuți, familii monoparentale vocherul maternă vor fi plătite fără întârziere.
25.​Achiziții în vremea coronavirusului: Primăria Sectorului 1, contracte de circa 5,4 milioane lei către o firmă abonată la bani publici și un offshore din Cipru Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală a încheiat 4 contracte, în valoare totală de circa 5,4 milioane lei pentru achiziția de măști, combinezoane de protecție și seturi de igienă. Din această sumă circa 2,8 milioane lei merg la firma Best Achiziții, iar restul la Mediplus Solutions.În plină criză COVID-19, Primăria Sectorului 5 cumpără hârtie igienică de peste 16.000 de euro. Senatul vine tare din urmă, cu o achiziție de 13.000 de euro
26.Achiziții în vremea coronavirusului: Primăria Sectorului 1, contracte de circa 5,4 milioane lei către o firmă abonată la bani publici și o alta controlată de un offshore din Cipru Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală a încheiat 4 contracte, în valoare totală de circa 5,4 milioane lei pentru achiziția de măști, combinezoane de protecție și seturi de igienă. Din această sumă circa 2,8 milioane lei merg la firma Best Achiziții, iar restul la Mediplus Solutions.
27.În plină criză COVID-19, Primăria Sectorului 5 cumpără hârtie igienică de peste 16.000 de euro. Senatul vine tare din urmă, cu o achiziție de 13.000 de euro Primăria Sectorului 5, prin Direcția Generală de Asistență Socială, a ahiziționat pe 23 martie, hârtie igienică de circa 16.700 de euro cu tot cu TVA, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Mai exact 60.185 role de hârtie igienică în două straturi, prețul fiind de 1,15 lei bucata. Firma care va furniza produsul este PANTERRA OVERLAND.
28.Cum gestionează criza COVID-19 două orașe unde spitalele sunt la administrația locală / Bolojan: Nu banii sunt problema, ci să găsim produsele necesare Oradea are două spitale - unul județean și unul municipal - ambele în administrarea Primăriei. În total au aproximativ 900 de paturi, dintre care 75 la terapie intensivă, 60 dotate cu aparate de ventilație mecanică. În contextul crizei COVID 19, Spitalul Municipal este golit și va trata doar pacienții infectați cu noul coronavirus. Primarul Ilie Bolojan a declarat pentru HotNews.ro că nu banii sunt problema, ci faptul că echipamentele medicale sunt tot mai greu de procurat la nivel global. Și Primăria Constanța administrează Spitalul Clinic de Boli Infecțioase, transformat recent în centru regional pentru tratarea coronavirusului. Primarul Decebal Făgădău spune același lucru, nu banii sunt problema, ci achiziționarea celor necesare.
29.​Primăria Cluj-Napoca închiriază camere de hotel lângă spitale pentru a ajuta medicii Primăria Cluj-Napoca închiriază camere de hotel lângă spitale pentru cazarea personalului medical. Primarul Emil Boc a declarat pentru HotNews.ro că din experiența Italiei, epuizarea medicilor este una dintre cele mai mari probleme, iar cu această măsură speră să ajute medicii și asistentele să petreacă mai puțin timp pe drumul dintre spital și casă și să nu își expună familiile.
30.Cum vor identifica primăriile persoanele peste 65 de ani și ce măsuri vor lua ca la bătrânii singuri să ajungă alimente și medicamente Primăriile din România au cerut bazele de date de la Ministerul de Interne și/sau listele electorale ca să identifice persoanele peste 65 de ani, pentru a putea oferi ajutor celor care au nevoie, în condițiile în care aceștia vor avea interdicție de a ieși din casă între anumite ore, au declarat pentru HotNews.ro primarii marilor orașe din țară. Fiecare primar are propriul plan. La Cluj-Napoca, Emil Boc a trimis notificări Asociațiilor de proprietari,

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 148 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by