Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 4639 rezultate
1.Primăria Sectorului 4 nu a plătit nici până acum toate bursele datorate elevilor cu rezultate bune la învățătură Au trecut aproape două luni de la terminarea anului școlar, dar o parte dintre elevii din Sectorul 4 al Capitalei nu a primit nici acum bursele promise de Primărie. Contactat de HotNews.ro, primarul Daniel Băluță a declarat că s-au făcut plățile pentru clasele I-VIII, iar pentru licee se vor face până la finalul lunii august. Primarul spune că nu a plătit toate bursele din cauză că sumele transferate de Ministerul de Finanțe din impozite și taxe au fost și cu până la 40% mai mici în anumite luni, din cauza crizei COVID.
2.DEZBATERE PUBLICĂ Lângă una dintre cele mai vechi case din București ar putea apărea două blocuri, unul de trei și altul de sase etaje / Proiectele imobiliare sunt în curs de aprobare Pe Calea Șerban Vodă, la numărul 33, la câțiva pași de biserica Sfântul Spiridon Nou, se află una dintre cele mai vechi case din București. Este o ”casă de târgoveț”, construită la sfârșitul secolului XVII, după cum arată plăcuța care indică faptul că este monument istoric, cu un pridvor generos și foarte bine păstrată. În curtea monumentului istoric ar putea apărea însă un bloc de 6 etaje care va adăposti un hotel, inițiativă privată, iar lângă, un imobil de 3 etaje. Proiectul din urmă aparține Parohiei Sfântul Spiridon Nou care dorește să construiască aici Casa Sărbătoarea - hotel. Ambele proiecte sunt în curs de aprobare la Primăria Sector 4 condusă de Daniel Băluță.
3.Consiliul General nu a aprobat propunerea Primăriei Capitalei de a-i da lui Costică Constanda o bucată din Satul Francez ca să scape de executare / Firea acuză că de săptămâna viitoare executorii vor bloca conturile primăriei Consiliul General al Municipiului București a respins și joi, pentru a treia oară consecutiv, propunerea Primăriei Capitalei de a-i da lui Costică Constanda o bucată de circa 11.000 mp din Satul Francez, care ar valora circa 35 milioane de euro, pentru a scăpa de executarea silită. Din datoria de 115 milioane de euro, pentru care există hotărăre judecătorească definitivă, municipalitatea a plătit doar circa 17 milioane de euro, și dacă ar da bucata de teren din Satul Francez, tot mai rămâne cu peste 60 milioane de euro de plată.
4.Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic din Primăria Capitalei, și-a dat masca jos în timpul ședinței de Consiliu General Adrian Iordache, directorul Direcției Juridic din Primăria Capitalei, și-a dat masca jos în timpul ședinței de Consiliu General de joi. Acesta se afla la prezidiu alături de Primarul Gabriela Firea și secretarul general al Primăriei, Georgiana Zamfir. Reamintim că purtarea măștii în spațiile închise este obligatorie. Consilierii generali nu sunt prezenți fizic în sala de Consiliu General deoarece ședința se defășoară online.
5.VIDEO FOTO O casă neoromânească de pe bd. Pache Protopopescu a fost pusă la pământ / Primăria Capitalei a dat autorizație de demolare, iar în loc s-ar putea construi blocuri de 6 etaje O casă neoromânească, construită în urmă cu circa 100 de ani pe bd. Pache Protopopescu din Capitală, este pusă la pâmânt. Primăria Capitalei, condusă de Gabriela Firea, a dat autorizație de demolare în 3 aprilie 2020, în perioada în care oamenii stăteau izolați în case din cauza pandemiei, potrivit informațiilor afișate pe site-ul Primăriei Capitalei. La fața locului nu există panou de șantier cum ar trebui din punct de vedere legal. Tot Primăria Capitalei a dat aviz de urbanism preliminar pentru construirea unui ansamblu rezidențial cu blocuri de 6 etaje pe teren. Bulevardul este zonă protejată.
6.Consiliul General nu a aprobat propunerea Primăriei Capitalei de a-i da lui Costică Constanda o bucată din Satul Francez / Firea: din 3 august ne blochează conturile Consiliul General al Municipiului București nu a aprobat nici la ședința de miercuri propunerea Primăriei Capitalei de a-i da lui Costică Constanda o bucată de circa 11.000 mp din Satul Francez pentru a scăpa de executarea silită pentru suma de 115 milioane de euro, pentru care există hotărăre judecătorească definitivă. Consilierii din opoziție au declarat că nu pot vota proiectul în lipsa unui raport de evaluare care să arate cât valorează terenul, care lipsește din proiectul de hotărâre. Primarul Gabriela Firea a declarat la începutul ședinței de Consiliu General că de pe 3 august conturile Primăriei vor fi blocate în situația în care proiectul nu este aprobat.
7.Primăria Capitalei va cumpăra încă 5 aparate Real Time PCR și 7 sisteme de extracție pentru diagnosticarea noului coronavirus Primăria Capitalei va cumpăra încă 5 aparate Real Time PCR și 7 sisteme de extracție automate de acizi nucleici, pentru diagnosticarea noului coronavirus, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. Impactul bugetar este de circa 2,7 milioan lei, iar aparatele vor ajunge la Spitalul Clinic Colentina, Spitalul Clinic de Nefrologie „Dr. Carol Davila", Spitalul Clinic de Boli Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș București, Spitalul Clinic Colțea si Spitalul Clinic de Ortopedie"Foişor".
8.Asociația Parcul Natural Văcărești cere Ministerului Mediului să intervină urgent pentru a salva aria protejată din inima Bucureștiului Parcul Natural Văcăreștise află într-o situație gravă și este în pericol să-și piardă caracteristicile naturale și de peisaj pentru care a fost înființat dacă autoritățile centrale nu intervin urgent, atrage atenția Asociația Parcul Natural Văcărești într-o scrisoare deschisă trimisă ministrului Mediului, Costel Alexe. La doi ani de la desființarea administrației parcului și preluarea sa de către Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP), acesta nu mai are Consiliu Științific, Consiliu Consultativ, corp de rangeri, responsabil cu paza, regulamentul parcului nu este aprobat, Planul de management, document esențial pentru gestionarea parcului, se află într-un orizont îndepărtat, infrastructura de vizitare se degradează iar nivelul apei din lacuri este la un nivel atât de jos încât biodiversitatea acvatică este amenințată, potrivit sursei citate.
9.Restanțele primarului Gabriela Firea, episodul 1: 4 ani de mandat, nicio parcare park&ride gata, zero parcări subterane începute În campania electorală din 2016, primarul Gabriela Firea a promis că va face parcări park&ride la ”toate porțile de intrare în oraș” și va introduce un sistem de taxare automată în parcările administrate de municipalitate. În 2017, a mai promis că va face și 6 parcări subterane sub strada Edgar Quinet, Piața Dorobanți, Piața Constituției, Sala Palatului, Piața Lahovary, Piața Cantacuzino, parcări prevăzute în Planul Integrat de Mobilitate Urbană. În 4 ani de mandat, au început lucrările doar la parcarea de la capătul Șoselei Pantelimon, acestea având termen de finalizare în această toamnă și a fost implementat un sistem care permite plata prin SMS sau aplicație în parcările municipalității. În rest, nimic.
10.Scandal după ce mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă / Firea dă vina pe ELCEN și revizia de la CET Sud / ELCEN o acuză că minte / Negoiță se oferă să plătească datoriile Primăriei Capitalei la ELCEN Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat marți, într-o conferință de presă, că lipsa apei calde din mai multe sectoare ale Bucureștiului este cauzată de revizia de la CET Sud, care se află în administrarea Guvernului. Reprezentanții ELCEN, producătorul de apă, o acuză pe Gabriela Firea că minte. Aceștia spun că CET Sud intră în revizie programată în fiecare an, iar pe timpul sezonului cald funcționează în mod tradițional doar cu două centrale, iar ELECN nu răspunde de starea avansată de degradare în care se află rețeaua de distribuție a apei, gestionată de compania Termoenergetica aflată la Primăria Capitalei. Primarul Sectorul 3, Robert Negoiță, i-a transmis primarului general o scrisoare în care îi cere să rezolve rapid problema și se oferă să ajute cu bani ca Primăria Capitalei să achite datoria către ELCEN.
11.Mii de bucureșteni au rămas fără apă caldă în ultimele zile / De ce și cum explică reprezentanții Primăriei Capitalei că în mai multe zone afectate nu figurau avarii În ultimele zile, mii de bucureșteni din Sectoarele 2 și 3 ale Capitalei au rămas fără apă caldă și au postat sute de mesaje de nemulțumire pe rețelele de socializare. Oamenii nu știau de ce este oprită apa caldă, când se remediază problema și de ce strada sau blocul lor nu apare pe lista unde sunt avarii și acuzat că Termoenergetica și Primăria Capitalei manipulează datele. Contactați de HotNews.ro, reprezentanții companiei Termoenergetica spun că problemele au apărut deoarece CET Sud a intrat în revizie și a fost nevoie de lucrări la rețea pentru ca apa caldă să ajungă și în Sectoarele 2 și 3.
12.Primăria Capitalei nu mai plantează copaci pe strada Fabrica de Glucoză: alveolele proaspăt amenajate sunt asfaltate ca trotuarele să fie mai largi / Explicația municipalității Primăria Capitalei nu mai plantează copaci pe strada Fabrica de Glucoză, deși a făcut sute de alveole în acest scop. Acestea sunt deja acoperite cu asfalt pentru ca trotuarele să fie mai largi spun reprezentanți ai municipalității. Reamintim că HotNews.ro a scris în mai multe rânduri că trotuarele de pe artera proaspăt modernizată sunt impracticabile pe anumite segmente, în dreptul alveolelor fiind mai puțin de 50 de cm pentru trecere. Astfel, o mamă cu copilul în cărucior sau o persoană cu dizabilități nu au loc să treacă și trebuie să intre pe pista pentru biciclete de lângă.
13.Termoenergetica, furnizorul de apa caldă și căldură în București, are datorii de peste 400 milioane lei la ELCEN / Cum a ajuns compania în aceeași situație ca fostul RADET, în doar câteva luni de la înființare La nici un an de la preluarea activității RADET, compania municipală Termoenergetica a adunat datorii de peste 400 milioane de lei la ELCEN, producătorul de energie termică. ELCEN analizează opțiunea de a cere intrarea în insolvență a companiei municipale, potrivit uni comunicat transmis de Sierra Quadrant, administratorul judiciar al ELCEN. Contactat de HotNews.ro, directorul Termoenergetica, Alexandru Burghiu, dă vina pentru acumularea datoriilor pe Guvern, dar promite că le va plăti. Reamintim că RADET a intrat în insolvență apoi în faliment după ce a acumulat datorii de 3,7 miliarde lei la ELCEN.​
14.Și a doua licitație organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 100 de autobuze electrice a fost anulată Licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 100 de autobuze electrice a fost anulată deoarece au fost depuse numai oferte inacceptabile și/sau neconforme, potrivit datelor din sistemul electronic de achiziții publice. Reamintim că două firme din Turcia și una din China au depus oferte, iar valoarea estimată a contractului era de 219,57 milioane lei din care, fonduri europene nerambursabile 177,99 milioane de lei. Aceasta este a doua licitație anulată pentru această achiziție.
15.Ministerul Mediului le va da până la 2.000 de lei românilor care vor să-și instaleze garduri electrice pentru a se feri de atacurile urșilor Ministerul Mediului va da până la 2.000 de lei populației vulnerabile la atacurile urșilor bruni pentru garduri electrice. Proiectul a fost bugetat, iar Ministerul a lansat miercuri în dezbatere ghidul solicitantului, care stabilește în ce condiții se dau banii. Dezbaterea publică durează 30 de zile, iar în maxim două luni persoanele interesate pot depune cererile de finanțare.
16.​SONDAJ Polița Locală trebuie păstrată sau desființată? Cu ce se ocupă Poliția Locală? Este o instituție necesară, care ajută cetățeanul și vine în completarea Poliției Naționale, sau este armata personală a primarului, acaparată de interese politice, măcinată de corupție? Hotnews.ro a făcut aici o analiză a situației, am identificat principalele probleme și posibile soluții. Tu ce părere ai?
17.​DEZBATERE PUBLICĂ Poliția Locală: o instituție necesară sau armata personală a primarului? Cu ce se ocupă Poliția Locală? Este o instituție necesară, care ajută cetățeanul și vine în completarea Poliției Naționale, sau este armata personală a primarului, acaparată de interese politice, măcinată de corupție? După episodul în care un polițist local de la Sectorul 5 dirija în intersecție mașinile de salubrizare care bruiau conferința lui Nicușor Dan, dezvăluirile făcute de ziarul Libertatea, care arată că în conducerea Poliției locale Sector 4 ar fi persoane prietene cu interlopii, dar și alte abuzuri făcute în vremea pandemiei, aceste întrebări sunt tot mai des formulate, mai ales în condițiile în care salariile polițiștilor locali sunt impresionante. A apărut chiar și o petiție care a strâns câteva mii de semnături, și în care se cere desființarea Poliției Locale.
18.Spitalele pot accesa 350 milioane euro din fonduri europene pentru a gestiona COVID-19. Primele zece contracte, în valoare de circa 40 milioane euro au fost semnate Ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, a semnat, luni, primele 10 contracte pentru finanțarea din fonduri europene a cheltuielilor spitalelor COVID-19. Contractele semnate au valoare de 205,1 milioane lei (circa 40 milioane de euro). În total, în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare - „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19” - sunt disponibili 350 milioane euro. Până în prezent, au fost depuse spre evaluare 51 cereri de finanțare cu o valoare de 164,2 milioane euro. Apelul de proiecte este deschis până la data de 30 septembrie 2020.
19.Responsabilul științific al șantierului de la Curtea Veche despre lucrările făcute de Primăria Capitalei: 25% este rotund și optimist, dar neadevărat / Nu au fost descoperite ”uși secrete” și nici tuneluri, rămân în continuare în categoria miturilor urbane Arheologul Theodor Ignat, responsabil științific de șantier la Palatul Voievodal Curtea Veche, spune că lucrările de restaurare și consolidare nu au ajuns la 25%, așa cum au declarat pentru HotNews.ro reprezentanți ai Primăriei Capitalei. ”25% este rotund și optimist, dar neadevărat”, spune acesta. Mai mult, Theodor Ignat spune că arheologii nu pot fi făcuți responsabili de întârzierea lucrărilor deoarece în corpurile unde s-a terminat cercetarea arheologică, municipalitatea nu a început nici acum lucrările de consolidare, conservare și restaurare, spune acesta.
20.​DEZBATERE PUBLICĂ Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, vrea să construiască un pasaj de 2km pe sub bulevarul Unirii: Zona de la suprafață va deveni pietonală, un street mall Dacă va câștiga un nou mandat, primarul Robert Negoiță vrea să construiască un pasaj rutier pe sub bulevardul Unirii, între Piața Unirii și Piața Alba Iulia, să mute traficul în subteran, iar la suprafață artera să devină 100% pietonală. Contactat de HotNews.ro, primarul spune că în prezent se lucrează la studiul de fezabilitate, iar dacă lucrurile merg bine, lucrările vor începe în primăvara anului viitor și se vor finaliza în 2 ani. Costul este însă unul uriaș, peste 400 milioane lei. ​
21.UPDATE Proiectul care modifică Legea spațiilor verzi, discutat de deputați. Prevederi contradictorii ar putea duce la pierderea a sute de hectare de spațiu verde, printre care bucăți din marile parcuri Proiectul de modificare a Legii spațiilor verzi (L24/2007) se află pe ordinea zi Camerei Deputaților, cameră decizională, și ar urma să fie discutată la următoarea ședință de plen. Acesta conține prevederi contradictorii ar putea duce la pierderea a sute de hectare de spațiu verde, printre care bucăți din marile parcuri. În linii mari, în forma veche, legea prevedea că este interzisă schimbarea destinaţiei, reducerea suprafeţelor ori strămutarea spaţiilor verzi și nu făcea diferența între domeniul public și cel privat. În varianta adoptată de Senat, în 2018, nemodificată până acum, potrivit datelor de pe site-ul Camerei Deputaților, se precizează că nu fac obiectul reglementării acestei legi terenurile proprietate privată, deși rămâne și articolul de mai sus.
22.​​FOTOGALERIE Lucrările de restaurare la Palatul Voievodal ”Curtea Veche” au ajuns abia la 25% și nu vor fi terminate până în primăvară / Ce descoperiri au făcut arheologii și cum se modifică proiectul Lucrările de restaurare și punere în valoare făcute de Primăria Capitalei la Palatul Voievodal ”Curtea Veche”, din Centrul Istoric al Bucureștiului, au ajuns la 25%, a declarat pentru HotNews.ro consilierul primarului Gabriela Firea, Marius Coaje. În prima fază, clădirea a fost curățată de lucrările făcute ilegal în perioada comunistă și după revoluție, s-a început descărcarea arheologică și s-au făcut zidurile de sprijin pentru pereții în pericol de prăbușire. Lucrările au început în aprilie 2018 și au termen de finalizare în primăvara anului viitor, dar nu vor fi gata la termen deoarece nici măcar nu s-a terminat descărcarea arheologică.
23.Peste 8.000 de bucureșteni s-au înscris în 48 de ore, în programul Primăriei Capitalei, pentru a se testa gratuit de COVID-19 înainte de plecarea în vacanță Peste 8.000 de bucureșteni s-au înscris în primele 48 de ore, în programul Primăriei Caitalei, pentru a se testa gratuit de COVID-19 înainte de plecarea în vacanță, potrivit unui comunicat de presă transmis de municipalitate. Proiectul a fost aprobat pe 15 iulie de Consiliul General, și constă în decontarea sumei de 200 de lei, practic cât costă un test, pentru bucureștenii care pleacă în vacanță. Deocamdată mai sunt 1000 de locuri libere, dar primarul Gabriela Firea a declarat că va suplimenta numărul de locuri.
24.Partidul proaspăt înființat de Robert Negoiță are sediul în curtea societăților primăriei sectorului 3 care se ocupă de spații verzi și salubrizare Partidul înființat de primarul Sectorului 3, Robert Negoiță - București 2020, are sediul central pe Calea Vitan 154-158, în curtea societăților primăriei ADPB SA și Salubritate și Deszăpezire Sector 3. Clădirile și curtea sunt administrate de Primărie și aparțin orașului București. Contactat de HotNews.ro, primarul Robert Negoiță spune că partidul nu a funcționat niciodată acolo, fiind folosită doar căsuța poștală.
25.Cum transformă pandemia COVID 19 sistemul de învățământ și cât de pregătiți sunt profesorii din România pentru școala online Sistemul de învățământ este printre cele mai afectate de pandemia COVID-19 și Ministerul Educației are mai puțin de două luni să vină cu soluții viabile și să facă modificările necesare, astfel încât elevii să nu aibă de suferit. Ministrul Monica Anisie a declarat recent că sunt șanse mici ca școala să înceapă în regim normal din toamnă, iar "cel mai bun scenariu" este acela în care o parte a elevilor vor fi la școală, iar ceilalți vor urma cursurile online. Totuși, cele câteva săptămâni de cursuri online, de la finalului anului școlar, au arătat că mulți profesori nu știu ce înseamnă predare online, o bună parte din elevi nu au mijloacele necesare - laptopuri/tablete- iar pentru părinții este un efort logistic extraordinar. Rezultatele s-au văzut și la BAC, rata de promovare pentru sesiunea iunie-iulie 2020 fiind de 64,5%, cea mai mică din ultimii 6 ani.
26.Primăria Capitalei a ridicat în ultimele 10 luni 1564 de mașini parcate neregulamentar pe carosabil / Sectorul 3 a ridicat în 2019 peste 1800 de autovehicule Primăria Capitalei, prin Poliția Locală, a ridicat de pe 26 august 2019 până pe 10 iulie 2020 a 1564 de autoturisme parcate neregulamentar, potrivit informațiilor transmise de municipalitate la solicitarea Hotnews.ro. Asta înseamnă o medie de 5 mașini pe zi. Reamintim că sunt ridicate doar mașinile parcate neregulamentar pe carosabil, nu și cele de pe trotuar. În paralel, și Primăria Sectorului 3 ridică mașinile parcate neregulamentar pe străzile din administrare, în 2019 fiind ridicate 1820 vehicule, potrivit datelor oficiale. Deși în București parchează fiecare unde vrea și blochează trecerile de pietoni, stațiile de autobuz, tramvaiul, doar cele două instituții ridică mașinile parcate neregulamentar.
27.Consiliul General nu a parafat înțelegerea dintre Primăria Capitalei și omul de afaceri Costică Constanda, privind Satul Francez Consiliul General al Municipiului București nu a parafat înțelegerea dintre Primăria Capitalei și omul de afaceri Costică Constanda prin care municipalitatea renunța la o bucată din Satul Francez de pe Șoseaua Nordului, circa 11.000 mp, pentru a scăpa de o parte din datoria de 115 milioane de euro către Costică Constanda. Reamintim că municipalitatea trebuie să-i plătească această sumă omului de afaceri după ce schimbul de terenuri care privea Parcul Bordei, proprietatea acestuia, și Satul Francez, proprietatea municipalității, a eșuat deoarece Consiliul General nu a aprobat proiectul imobiliar cerut de Constanda, iar acesta s-a adresat instanței și a avut câștig de cauză. ​
28.DOCUMENT Primăria Sectorului 5 a început fără autorizație lucrările prin care a tăiat din trotuarele de pe Șoseaua Panduri ca să facă parcări și a stârnit revolta locuitorilor din zonă Primăria Sectorului 5, condusă de primarul Daniel Florea, a început fără autorizație lucrările prin care a tăiat din trotuarele de pe Șoseaua Panduri ca să facă parcări și a stârnit revolta locuitorilor din zonă. HotNews.ro a intrat în posesia unor documente care arată că instituția și-a emis autorizația de construire pe 2 iulie, deși lucrările au început pe 16 iunie. Mai mult, autorizația este pentru lucrări de reparații parcări, deși practic se reconfigurează trotuarele și se taie din acestea pentru amenajarea de noi parcări.
29.Consiliul General a aprobat proiectul care propune cetățenilor să adopte o statuie și să contribuie cu bani la întreținere Consiliul General a aprobat proiectul care propune cetățenilor să adopte o statuie și să contribuie cu bani la întreținere. Reamintim că aproape toate statuile din București au fost puse pe domeniul public fără consultarea în prealabil a cetățenilor, fără concursuri de soluții în ceea ce privește opera sau locul de amplasare, astfel că uneori au ajuns fie în boscheți, fie între tomberoane. Municipalitatea a cheltuit în ultimii 20 ani sume impresionante la acest capitol, cheltuieli care nu au fost privite cu ochi buni de majoritatea cetățenilor.
30.Rectificare bugetară la Primăria Capitalei: Primarul Gabriela Firea dă 12,4 milioane de lei la biserici și încă 2,5 milioane lei pentru publicitate, la Administrația Spitalelor În condițiile în care situația economică a Primăriei Capitalei este una delicată și s-au tăiat bani de la investiții, municipalitatea va aloca peste 12 milioane de lei către 45 de biserici, pentru lucrări de construire sau de consolidare și reamenajare. În plus, bugetul Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale pentru reclamă și publicitate crește cu 2,5 milioane lei, până la 6,1 milioane lei. PROEDUS, instituție care organizează evenimente culturale primește 7 milioane lei în plus și ajunge la un buget de 39,5 milioane lei.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 155 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by