Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3571 rezultate
1.Gabriela Firea s-a prezentat în cadrul unei conferințe ca fiind ”primarul general al României” Gabriela Firea a comis o eroare, joi, în cadrul deschiderii conferinței „Connecting Europe through Innovation”, spunându-le invitaților că este „primarul general al României.”
2.VIDEO Cum vor arăta fântânile de la Piața Unirii după renovare Primăria Capitalei a transmis vineri imagini video cum vor arăta fântânile arteziene de la Piața Unirii după renovare. Pe lângă jocurile de apă, acestea vor avea lumini și muzica, in 4 regimuri de functionare: regim de zi, seară, respectiv noapte, de luni pana vineri, iar în weekend vor funcționa în regim de spectacol stradal.
3.Consiliul General a aprobat, de principiu, transferul RADET și ELCEN către Compania Municipală Energetica București, proaspăt înființată de primarul Gabriela Firea Consiliul General a aprobat, de principiu, transferul RADET și ELCEN către Compania Municipală Energetica București, proaspăt înființată de primarul Gabriela Firea. Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi, de principiu, transferul RADET, distribuitorul de energie termică aflat în subordinea municipalității și a ELCEN, producătorul de energie, aflat la Guvern, către Compania Municipală Energetica București, proaspăt înființată de primarul Gabriela Firea. CGMB a abrogat și hotărârea prin care municipalitatea își exprima intenția de a cumpăra ELCEN, astfel că nu este clar dacă transferul se va face gratuit sau nu. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară, în timpul ședinței de Consiliu General, fără să fie postat în dezbatere publică. În expunerea de motive a proiectului se arată că transferul a fost solicitat de RADET și ELCEN.
4.Persoanele cu dizabilități din București vor beneficia timp de un an de transport gratuit prin proiectul Abilitaxi Primăria Capitalei va oferi în parteneriat cu Asociația ”RE-Start Cauză Bună” transport gratuit persoanelor cu dizabilități timp de un an, potrivit unui protocol de colaborare încheiat între cele două entități, adoptat joi de Consiliul General. Proiectul pilot se va desfășura pe o perioadă de 12 luni, iar persoanele care vor beneficia de acest mijloc de transport vor fi nevoite să facă programare cu cel puţin 48 de ore înainte. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a declarat că va implementa un serviciu similar la Primărie după finalizarea proiectului pilot.
5.​Primăria Capitalei va reabilita termic 132 de blocuri din sectoarele 3,4 și 6, valoarea estimată a investiției fiind de circa 216 milioane lei Primaria Capitalei va cheltui circa 216 milioane lei pentru reabilitarea termică a 132 de blocuri din sectoarele 3,4 și 6, potrivit unor proiecte de hotărâre înaintate de primarul Gabriela Firea și adoptate joi de Consiliul General. Sectorul 1 aproape a finalizat programul de reabilitare, iar în ceea ce privește sectoarele 2 și 5, acestea nu au depus documentele necesare, spun reprezentanții municipalității. Asta deși sectorul 5  este cel mai sărac din Capitală.
6.VIDEO Bilanț Daniel Băluță, primarul Sectorului 4: Lucrările de lărgire a Șos. Berceni și a străzilor Luică și Turnu Măgurele se vor finaliza în acest an / Vom suspenda lucrările la parcarea din Tineretului când ni se comunică decizia instanței Lucrările de lărgire a Șoselei Berceni și a străzilor Luică și Turnu Măgurele se vor finaliza în acest an, până pe 15 noiembrie, a declarat primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, în interviul acordat HotNews.ro. Lucrările sunt executate în prezent în proporție de 15-20%. În ceea ce privește Parcarea din Parcul Tineretului, unde instanța a suspendat actele administrative în baza cărora se fac lucrările, Primăria va suspenda lucrările imediat ce i se vor comunica deciziile, a spus Băluță.
7.Zalău: Parcarea poate fi plătită prin SMS și printr-o aplicație mobilă Plata parcării pe domeniul public din Zalău se poate face, începând de luni, şi prin SMS sau printr-o aplicaţia mobilă gratuită, anunță Primăria Zalău într-un comunicat de presă.Plata prin sms este disponibilă în rețelele DIGI, Orange, Telekom și Vodafone. Aplicația mobilă gratuită TPARK este  disponibilă pe Android, iOS și Windows Phone.
8.SERIAL Ce competențe au cei care conduc companiile municipale înființate de Gabriela Firea: Ep. 1 Trustul de Clădiri Metropolitane Trustul de Clădiri Metropolitane, compania de construcții a Primăriei Capitalei, înființată anul trecut la propunerea Gabrielei Firea, are în 2018 un buget estimat de circa 90 milioane lei. Aceasta este condusă de Georgeta Dorobanțu, inginer de profesie, fost consilier tehnic și director tehnic la companiile TYCOON HOUSE DEVELOPMENT SRL și Unirea Shopping Center, controlate de familia Adamescu. În consiliul de administrație se află un arhitect, un economist, un inginer și un om de afaceri - Rădulescu Ștefan, acționar la Domeniile Dealu Mare și o societate care procesează carne.
9.Emil Ivănescu, noul președinte al Ordinului Arhitecților București Arhitectul Emil Ivănescu a fost în acest weekend președintele Ordinului Arhitecților din România - București după ce arhitectul Șerban Sturdza și-a încheiat mandatul.  Emil Ivănescu a obținut 237 de voturi. Contracandidații săi au obținut: Monica Iacovenco - 155 de voturi; Lucian Pârvulescu - 24; Radu Petre Năstase - 21; Gabriela Botez - 9.
10.Ce proiecte au marile orașe pentru a sărbători Centenarul - de la concerte și statui până la pasaje, parcuri și linii noi de tramvai Primăria Capitalei  va realiza 4 statui pentru Gen. Berthelot, Regina Maria, Ferdinand I si IC Bratianu, Ziua Iei, dar și mai multe spectacole, expoziții și alte evenimente culturale, dar și un parc. Oradea vine cu o abordare inedită și va celebra Centenarul cu 100 obiective de investiții ce vor fi finalizate în 2018-2019, dar și cu evenimente culturale. Iașiul pregătește atât dezvelirea de statui, concerte, expoziții, dar și câteva obiective de investiții. Cluj-Napoca sărbătorește centenarul cu meciuri de tenis și handbal, plantarea a 100 de stejari, o olimpiadă internațională de matematică, Statuia Marii Uniri, statuia lui Iuliu Maniu, bustul Dr. Amos Frâncu, un aranjament floral și multe alte evenimente culturale.
11.Probleme la sistemul de taxare din RATB: mai mulți călătorii care au folosit portofelul electronic, taxați de mai multe ori Mai mulți călători care au folosit portofelul electronic pentru a plăti călătoriile efectuate cu mijloacele de transport în comun ale Regiei Autonome de Transport București au fost taxați de mai multe ori la o singură validare. Regia a anunțat vineri că Sistemul Automat de Taxare (SAT) care asigură încasarea contravalorii călătoriilor în mijloacele de transport prezintă unele probleme tehnice pe platforma online și la validarea plății cu portofel electronic.
12.FOTO Marcajele rutiere trasate la finalul anului trecut de Primăria Capitalei, pe Șoseaua Colentina, abia se mai văd Marcajele rutiere trasate la finalul anului trecut de Primăria Capitalei pe Șoseaua Colentina abia se mai văd, deși au trecut câteva luni. Acestea au costat circa 40.000 lei, inclusiv TVA, și au fost realizate în regie proprie de Secția Întreținere Sisteme de Siguranță a Circulației din cadrul Administrației Străzilor București, se arată într-un răspuns trimis de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro.
13.Cristian Bușoi a câștigat în prima instanță procesul de calomnie intentat de Gabriela Firea pentru declarațiile privind regulamentul de taximetrie Instanța i-a dat câștig de cauză europarlamentarului PNL Cristian Bușoi, în procesul de calomnie intentat acestuia de către primarul Capitalei, Gabriela Firea, și a respins cererea de chemare în judecată. Gabriela Firea a pornit acțiunea în instanță după ce Cristian Bușoi a declarat că ”propunerea administrației PSD-Firea pentru sistemul de transport taxi din București este ambramburită, îmbâcsită de exemple de proastă practică, de care bucureștenii s-au săturat pănă peste cap”. Decizia poate fi atacată cu recurs.
14.Ofertele financiare de la licitația pentru cele 400 de autobuze în București: Prețul dat de Mercedes, mai mare decât cel dat de Otokar cu aproape 31 milioane lei. Karsan - cel mai mic preț Karsan Otomotiv Sanayii Ve Tikaret a oferit la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția a 400 de autobuze prețul de 450.271.970 lei, Asocierea Otokar Europe SAS - Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S - 458.100.826 lei, iar Mercedes România - 489.914.122 lei, potrivit datelor publicate în SEAP.
15.De ce a respins CNSC contestațiile făcute de Mercedes și Karsan la licitația organizată de Primăria Capitalei pentru achiziția celor 400 de autobuze Primăria Capitalei a primit joi comunicarea oficială a Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor, și a făcut publice motivele pentru care CNSC a respins obiecțiile celor două companii care au contestat licitația pentru achiziționarea a 400 de autobuze Euro 6, respectiv Karsan Otomovit Sanayii Ve Ticaret As și Mercedes - Benz România Srl. Astfel, cel puțin deocamdată, câștigătorul licitației a rămas firma Otokar, valoarea achiziției fiind de 458.100.826 lei fără TVA, circa 100 milioane euro, respectiv o medie de 250.000 euro + TVA per autobuz. Cele două firme nemulțumite pot merge mai departe în instanță.
16.​​IMAGINEA ZILEI Gabriela Firea a postat pe pagina de Facebook un colaj foto făcut de internauți, în care apare pe cadrul unei biciclete alături de președintele Klaus Iohannis Primarul general, Gabriela Firea, a distribuit o fotografie preluată de la internauți, în care apare pe cadrul unei biciclete alături de președintele Klaus Iohannis. Imaginea este un foto-colaj găsit pe Facebook, reacție la declarațiile de miercuri, după recepția de la Cotroceni. În textul postării apare un emoticon care râde până la lacrimi și un OK. Totodată postarea este însoțită de hashtag-urile: #CodulBunelorManiere , #Gentilețe, #FaraIncrancenare, #ViataPoliticaBateFilmul, #VaUrma.
17.Primăria Capitalei: Au fost respinse contestațiile depuse de Mercedes și Karsan la licitația pentru achiziția celor 400 de autobuze / Firea: Vom semna cât de curând contractul cu Otokar Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a respins contestațiile depuse de companiile Mercedes și Karsan, în legătură cu licitația organizată de Primăria Municipiului București pentru achiziționarea celor 400 de autobuze noi, anunță municipalitatea într-un comunicat de presă. Reamintim că după încheierea licitației internaționale, asocierea Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S. a fost declarată câștigătoare. Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat că va semna cât de curând contractul cu firma declarată câștigătoare.
18.Gabriela Firea, după recepția de la Cotroceni: Există varianta ca eu să fi fost intenționat izolată, să nu dau mâna cu președintele Iohannis Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că reprezentanții Administrației Prezidențiale i-au cerut să plece din zona în care se aflau miniștrii și au trimis-o într-o zonă în care a rămas izolată, astfel încât președintele să nu dea mâna cu ea în cadrul recepţiei de la Cotroceni, cu ocazia Zilei Europei.
19.Primăriile din București au cheltuit 1,3 miliarde lei pentru servicii de pază între 2010 și 2016, deși aveau la dispoziție Poliția locală / Ce nereguli a descoperit Curtea de Conturi Primaria Capitalei și cele șase primării de sector din București au plătit în perioada 2010-2016 pentru servicii de pază circa 1,3 miliarde de lei, arată un audit al Curții de Conturi. Dacă în 2010 cele 7 instituții plăteau pentru aceste servicii 135 milioane lei, în 2016 s-a ajuns la 196 milioane lei. Cei mai mulți bani i-a plătit în cei 6 ani Primăria Capitalei - circa 363 milioane lei, urmată de Sectorul 1 - circa 250 milioane lei și Sectorul 2 - 240 milioane lei, ajungându-se ca plata pentru aceste servicii să ocupe până la 28% din bugetul de plăți.
20.FOTO NO COMMENT În Centrul Istoric al Bucureștiului, zonă pietonală, au apărut limitatoare de viteză pentru mașini Mai multe limitatoare de viteză pentru mașini au fost montate în Centrul istoric al Bucureștiului, pe străzile Stavropoleos și Poștei, deși zona este pietonală iar accesul mașinilor nu ar trebui permis decât în condiții stricte.
21.​​VIDEO Bilanț Mihai Chirica, primarul orașului Iași, la 2 ani de mandat: Nu avem bani pentru a cumpăra terenurile retrocedate în Parcul Elena Doamna. Abonamentul pentru transportul public va scădea de la 116 lei pe toate liniile la 80 lei Abonamentul pentru transportul public va scădea de la 116 pe toate liniile la 80 lei pentru a fi mai atractiv, a declarat primarul Iașiului Mihai Chirica. În plus, pentru încurajarea transportului public, linia de tramvai a orașului va fi extinsă până la limita cu Tomeștiul, cu 1,5 km, proiectul urmând să fie realizat pe fonduri europene. Pentru a crea benzi unice pentru transportul public, autobuzele vor circula pe linia de tramvai, având stații comune, a mai spus edilul.
22.Cum blochează Primăria Capitalei eventuale proteste in fața propriului sediu, la PSD și ALDE Primăria Capitalei a avizat notificările a trei organizaţii ce şi-au anunţat intenţia de a protesta zilnic, de-a lungul întregului an, în faţa PMB şi a sediilor PSD şi ALDE, scrie activista Irina Zamfirescu de la ActiveWatch, pe blogul său. Astfel, niciun alt protest nu va mai fi permis în fața celor trei sedii, deoarece legea nu permite desfășurarea a două manifestații în același timp. Organizațiile care au cerut permisiunea să protesteze zilnic nu au protestat până acum, mai scrie Irina Zamfirescu.
23.CFR a publicat luni expertiza tehnică privind starea podului Constanța. Se recomandă execuția unor lucrări de reparații si consolidare, în regim de urgență CFR a făcut publică luni expertiza tehnică privind starea podului Constanța, aflat în stare avansată de degradare. Documentul, realizat de PRO-PROIECT SRL IAŞI, constată starea proastă în care se află podul și recomandă ”execuția unor lucrări de reparații si consolidare, în regim de urgență, in special la nivelul elevației pilei si a grinzilor marginale din suprastructura”.
24.Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești”  au fost preluate de Primăria Sector 1 pentru a fi reabilitate Cinematografele ”Patria”, ”Excelsior”, ”Cotroceni”, ”Giulești” și terenul aferent Cinematografului ”Grădina Parc” au trecut din administrarea Regiei Autonome a Distribuţiei şi Exploatării Filmelor "România Film" București (RADEF)  în administrarea Primăriei Sectorului 1.  Acestea sunt închise și se află în stare avansată de degradare. Instituția va începe reabilitarea lor pentru a fi redate publicului.
25.UPDATE USR București a inițiat o petiție prin care cere Primăriei Capitalei și Primăriei Sector 1 să renunțe la drumul care taie în două Pădurea Băneasa USR București a inițiat o petiție initulată ”Salvați Pădurea Băneasa!” prin care cere Primăriei Capitalei și Primăriei Sector 1 să renunțe la planul de a construi un drum public către cartierul Greenfield, drum care practic taie pădurea în două. Inițiatorii petiției spun că o dată cu drumul public vor veni și noile dezvoltări rezidențiale, cartiere întregi care vor pune la pământ și puținul rămas din foștii Codri ai Vlăsiei.UPDATE O asociație de proprietari din cartierul Greenfield cere USR și EcoCivica să nu îi amestece „în lupta lor politică”
26.VIDEO Doi ani de la alegerile locale din 2016 - Ce s-a schimbat și ce NU s-a schimbat în România: Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță, invitat în studioul HotNews.ro Cât a realizat primarul Daniel Băluță din ce a promis în campania electorală din 2016? Câte blocuri au fost reabilitate termic în Sectorul 4? Câte creșe și locuri de parcare au fost construite? De ce insistă edilul să construiască o parcare de 750 locuri pe spațiul verde de lângă Palatul Copiilor deși instanța a suspendat hotărârile care stau la baza proiectului? De ce a majorat Primăria Sector 4 taxa de salubrizare? Primarul Sectorului 4, Daniel Băluță,  a fost invitat marți în studioul HotNews.ro pentru a răspunde la întrebări. Realizator: Catiușa Ivanov.
27.Tribunalul București a suspendat și acordul de mediu pentru parcarea de 750 locuri pe care Primăria Sector 4 o construiește în Parcul Tineretului Tribunalul București a suspendat și acordul de mediu pentru parcarea de 750 locuri pe care primarul Sectorului 4, Daniel Bălută, o construiește pe un spațiu verde aferent Parcului Tineretului, lângă Palatul Copiilor, pe care Primăria Capitalei l-a dat primăriei de sector pentru amenajarea unui parc. Procesul a fost intentat de Asociațiile Salvați Bucureștiul și Ecocivica, care militează pentru protejarea spațiilor verzi. Primăria a început deja lucrările, iar Asociația Ecocivica acuză că au fost tăiați aproape toți arborii de pe spațiul verde.
28.Bucureștenii care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în Centrul Istoric au obligația de a colecta selectiv deșeurile Bucureștenii care locuiesc sau desfășoară activități comerciale în Centrul Istoric au obligația de a colecta selectiv deșeurile, potrivit Regulamentului privind salubrizarea, igienizarea şi înfrumusețarea Centrului Istoric, adoptat vineri de Consiliul General. Acesta mai prevede că intervalul de colectare al deşeurilor este între orele 4.00-10.00, iar domeniul public afectat de amenajarea teraselor va fi eliberat până la ora 04.00, astfel încât, în intervalul orar 04.00 - 10.00, să se efectueze operatiile de măturat manual şi spălat de către operatorul  de salubrizare.
29.Asociațiile de proprietari care intră în programul de reabilitare termică gestionat de Primăria Capitalei vor plăti o taxă lunară pentru partea care le revine Asociațiile de proprietari care intră în programul de reabilitare termică gestionat de Primăria Capitalei vor plăti o taxă lunară pentru partea care le revine, potrivit unui regulament adoptat vineri de Consiliul General al Municipiului București. Astfel suma care trebuie plătită de Asociație este eșalonată pe 10 ani, din care primii 5 ani de grație. Formula de calcul a taxei este următoarea: T lunara [lei] =V totala [lei] x 1,66%, cu regularizare la ultima plată:
30.Primăria Capitalei cere Guvernului să-i dea în administrare Podul CF Constanța pentru a-l consolida Primăria Capitalei cere Guvernului să-i dea în administrare Podul CF Constanța, pentru a-l consolida. Reamintim că podul se află în stare de avansată de degradare, fiind aministrat de CFR - Ministerul Transporturilor, potrivit unui proiect adoptat vineri de Consiliul General. În ultimele săptâmâni presa, opoziția și societatea civilă au atras atenția asupra stării în care se află podul, din care se desprind bucăți, acesta fiind un pericol pentru mașini și pietoni. Atunci reprezentanții Primăriei Capitalei au declarat că nu pot face nimic deoarece podul nu se află în administrare lor, ei având doar strada de sub acesta.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 120 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version