Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 4125 rezultate
1.Scările rulante din Pasajul de la Universitate nu funcționează de peste 10 zile/ Primăria Capitalei: Vor fi puse în funcțiune treptat, cel mai târziu săptămâna viitoare Scările rulante din Pasajul de la Universitate nu funcționează de peste 10 zile, situația provocând disconfort persoanelor cu mobilitate redusă. Pasajul și scările rulante sunt în administrarea Primăriei Capitalei, iar instituția a transmis într-un răspuns adresat la solicitarea HotNews.ro că acestea se află în revizie, la recomandarea ISCIR și vor fi puse în funcțiune treptat, cel mai târziu săptămâna viitoare.
2.​USR pune condiții pentru votarea vinietei Oxigen: modificarea grilei tarifare și benzi unice Consilierii municipali USR București au anunțat pe pagina de Facebook că vor vota introducerea vinietei Oxigen și interzicerea accesului mașinilor sub Euro 3 în centrul orașului doar dacă primarul Gabriela Firea și consilierii generali vor fi de acord cu introducerea mai multor amendamente. Printre acestea se numără modificarea grilei tarifare astfel încât plata să se facă în funcție de numărul de zile în care mașina este utilizată propriu-zis, înființarea de benzi unice în Zona de Acțiune pentru Calitatea Aerului (ZACA) și respectarea lor, exceptarea parcărilor tip park&ride de la zonele unde taxa este obligatorie.
3.Primăria Capitalei vrea să transforme 50 de hectare din Pădurea Băneasa în parc/ Ecocivica: Un dezastru, distruge spațiul verde Primăria Capitalei vrea să transforme în parc 50 de hectare din Pădurea Băneasa, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General. Mai exact, instituția cere Guvernului emiterea unei hotărâri privind trecerea unei suprafețe de 572.104 de metri pătrați din Pădurea Băneasa, aflată între străzile Padina, Vadul Moldovei și Aleea Privighetorilor, din administrarea Romsilva în domeniul public al municipiului București, în scopul reamenajării ca parc. Primăria Capitalei a mai avut o tentativă de a face asta, însă proiectul a fost desființat în instanță. Fundația Ecocivica se opune proiectului: ”Va distruge pădurea”.
4.Cum a fost închisă asociația creată de Gabriela Firea ca să se ocupe de iluminatul public, la nici doi ani după înființare, și pe ce s-au cheltuit 3,6 milioane de lei Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară pentru Iluminat Public București, creată la propunerea primarului Gabriela Firea în ianuarie 2018, a fost dizolvată pe 25 septembrie, la nici doi ani de la înființare. În scurtul timp în care a funcționat, asociația a avut un buget aprobat de circa 6 milioane de lei și 18 angajați, iar în proporție de 75 % banii au fost prevăzuți pentru salarii și alte cheltuieli de personal, pentru cei 18 angajați. Bugetul nu a fost executat în totalitate, însă potrivit datelor furnizate de municipalitate s-au cheltuit circa 3,6 milioane lei pentru „dotări materiale, cheltuieli de funcționare și resurse umane”.
5.Raport EFOR: Dacă nu se face nimic încă de anul acesta, termoficarea din București riscă să se prăbușească în câțiva ani Dacă nu se face nimic încă de anul acesta, termoficarea din București riscă să se prăbușească în câțiva ani, ceea ce ar lăsa brusc 560.000 de familii în frig și ar pune în pericol și sursa de energie electrică a capitalei, asigurată în proporție de 75% de ELCEN, în cogenerare, arată un raport privind starea sistemelor centralizate de încălzire din România, realizat de Expert Forum. În cazul unui colaps necontrolat al sistemului, rețeaua de gaze nu ar putea face față peste noapte unui val uriaș de branșări, pentru centrale de apartament, iar o altă problemă ar fi de unde se va asigura cantitatea de energie electrică produsă de ELCEN.
6.​​Taxa Oxigen Ce se întâmplă cu bucureștenii care au mașini sub Euro 3 și stau în centru. Cum verifică Primăria dacă șoferii plătesc vinieta Bucureștenii care locuiesc în centrul Capitalei și au mașini sub Euro 3 ar putea fi amendați dacă nu renunță la mașină sau nu o înlocuiesc cu una mai nouă, potrivit proiectului prin care se dorește implementarea taxei Oxigen.
7.PROIECT Primăria Capitalei vrea să relaxeze masiv regimul de construire în bazele sportive / Procentul de ocupare a terenului poate ajunge la 70% Primăria Capitalei vrea să permită ridicarea mai multor construcții în bazele sportive, iar proiectele publice să fie autorizate direct, fără aprobarea în prealabil a unui plan urbanistic zonal, dacă acestea nu sunt situate în zone protejate, cu clădiri vechi, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a următoarei ședințe de Consiliu General. De exemplu, în ceea ce privește bazele sportive, încadrate la categoria spații verzi, dacă până acum se puteau construi clădiri de maxim 2 etaje, acum nu mai este nicio restricție, iar procentul de ocupare a terenului crește de la 15-30% la 70%.
8.Primarul Gabriela Firea vrea dublarea taxei pentru promovarea turistică a Bucureştiului Primarul Gabriela Firea propune dublarea taxei pentru promovare turistică a Bucureștiului, respectiv creșterea de la 1% la 2% din veniturile de cazare pentru fiecare zi de sejur, începând de anul viitor, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei. Majorarea va fi aplicată doar după aprobarea proiectului în Consiliul General al Municipiului București.
9.Primarul Gabriela Firea vrea să introducă o nouă taxă pentru apa uzată - 0,07 lei/mc Primarul Gabriela Firea vrea să introducă o nouă taxă pentru apa uzată, de 0.07 lei/mc pentru achitarea împrumutului contractat de la Banca Europeană de Investiții (BEI) în valoare de 75 milioana Euro, pentru lucrările de la stația de epurare de la Glina, potrivit unui proiect aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General de pe 24 octombrie. Dacă proiectul va fi aprobat, taxa va fi instituită de pe 1 noiembrie 2019 și se va aplica până la finalizarea lucrărilor, data preconizată fiind finalul anului 2022.
10.Firea a modificat proiectul Oxigen: Toate mașinile sub Euro 5 vor plăti taxa de București / Care vor fi tarifele și amenzile Primarul Gabriela Firea a modificat proiectul vinietei pentru București: mașinile sub Euro 5, indiferent de orașul unde sunt înmatriculate, trebuie să plătească o vinieta Oxigen pentru a putea circula în București, iar cele sub Euro 3 nu mai au voie deloc în centrul orașului.
11.FOTO Cum arată statuia dedicată lui IC Brătianu, amplasată în rondul din Piața Universității și pentru care Primăria Capitalei a plătit 16,6 milioane lei Primăria Capitalei a finalizat statuia dedicată lui I.C. Brătianu, monumentul fiind amplasat de câteva zile în rondul din Piața Universității. Statuia a fost promisă de primarul Gabriela Firea pentru Centenar, dar este gata abia acum. Monumentul costă circa 16,6 milioane lei si este o reproducere după monumentul public omagial construit în anii 1902-1903 de Ernest-Henri Dubois și Petre Antonescu. Firma care a făcut reproducerea este Exorno Studio. Inaugurarea, programată joia trecută, nu a mai avut loc, urmașa familiei Brătianu venind degeaba de la Paris. Într-o postare făcută pe Facebook, primarul Gabriela Firea acuză PNL că-și arogă pe nedrept merite pentru monument.
12.​Gabriela Firea l-a numit pe fostul director al Apa Nova București, Mihai Savin, la conducerea Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale Fostul director general adjunct Apa Nova București, Mihai Savin, este de pe 14 octombrie directorul general al Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București, instituția aflată în subordinea Primăriei Capitalei, potrivit unui comunicat de presă emis de municipalitate. Schimbarea a survenit în urma demisiei fostului director general, Daniela Blîndu.
13.Licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru serviciul de salubrizare, contestată. Motivul: toate condițiile sunt de natură să consolideze monopolul agentului economic care prestează în prezent serviciul Licitația de 1,15 miliarde lei organizată de Primăria Sectorului 2 pentru delegarea gestiunii activității de colectare și transport a deșeurilor municipale și deszăpezirea căilor publice, pentru următorii 7 ani, a fost contestată de unul dintre competitori la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor. Firma acuză că în caietul de sarcini se cere o cifră de afaceri mult prea mare, 305.000.000 lei pe ultimii 3 ani, o perioadă mult prea scurtă pentru obținerea autorizației de mediu pentru stația de sortare și pentru construirea acesteia, dar și cerințe care ar produce pierderi financiare, de exemplu că utilajele de deszăpezire să nu poată fi folosite vara în alte activități. Contestatarul este de părere că aceste condiții sunt de natură să consolideze monopolul agentului economic care prestează în prezent serviciul, respectiv Supercom.
14.​VIDEO FOTOGALERIE Parcul de două hectare amenajat în sectorul 6 în locul unei autobaze a societății de salubrizare. Investiția se ridică la 12 milioane de lei Bucureștenii care locuiesc în Sectorul 6 vor avea în câteva săptămâni un parc nou-nouț, de aproape două hectare, pe bulevardul Timișoara nr. 10. Spațiul verde a fost amenajat de Primăria de sector, pe un teren industrial, unde funcționa o autobază a societăților de salubrizare, ceea ce reprezintă o noutate pentru București. Pentru amenajarea parcului, instituția a investit circa 12 milioane lei fără TVA.
15.Primăria Sectorului 2 despre protocolul cu Supercom, pe 20 de ani: Nu este monopol Protocolul de asociere a Primăriei Sectorului 2 cu firma Supercom pentru a realiza un centru de sortare și valorificare a deșeurilor municipale, și prin care instituția se obligă să dea gunoiul din sector, în ultimii 20 ani, acestei firme, nu reprezintă monopol, se arată într-u drept la replică transmis de instituție către redacția HotNews.ro.
16.Primăria Capitalei a avizat ridicarea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în curtea PNL, lângă vila Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric Primăria Capitalei, condusă de primarul Gabriela Firea, a avizat construirea a 3 blocuri cu 4 etaje pe Aleea Modrogan 1 A, în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric, potrivit unui proiect aflat în dezbatere publică pe site-ul municipalității. Este vorba practic de curtea vilei în care se află sediul central al PNL, lângă Bulevardul Aviatorilor și care a fost vândută de RA-APPS. În Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, vila apare cu grad maxim de protecție, la fel și parcul pe care urmează să se edifice construcțiile, conservarea fiind obligatorie.
17.​​VIDEO FOTOGALERIE Cum arată serele exotice din Parcul Drumul Taberei unde s-au investit aproape 25 milioane lei și cum a ajuns să se dubleze prețul proiectului Primăria Sectorului 6 a finalizat lucrările de amenajare a serelor din Parcul Drumul Taberei, iar acestea vor fi deschise publicului în aproximativ două săptămâni, după aproape 4 ani de așteptare față de data anunțată inițial. Construirea și amenajarea serelor cu plantele exotice a costat circa 25 milioane lei, iar pentru mentenanța acestora, pe următorii 4 ani, Primăria Sectorului 6 va plăti circa 4,3 milioane lei. Serele sunt compuse din 7 clădiri, fiecare cu plante specifice zonelor tropicale, mediteraneene, deșertice, ecuatoriale, dar și o seră cu palmieri. Accesul în sere va fi gratuit, dar vizitele se vor face doar cu ghizi, în cadrul unor tururi organizate.
18.Costurile lucrărilor de amenajare a Șoselei Giurgiului au crescut de peste două ori / Primarul Daniel Băluță: Se asfaltează încă 12 străzi din care 9 de pâmânt Costul lucrărilor de de amenajare a Șoselei Giurgiului, realizate de Primăria Sector 4, au crescut într-un an de la 62 milioane lei la 147 milioane lei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat marți de Consiliul Local. Guilhem Moulin, consilier local USR, este de părere că prețul pe km este foarte mare și a anunțat că nu votează proiectul. Contactat de HotNews.ro, Daniel Băluță, primarul Sectorului 4, spune că au crescut costurile deoarece în cadrul proiectului au fost introduse și vor fi reabilitate alte 12 străzi, din care 9 de pământ.
19.Primăria Sectorului 5 vrea să încheie un acord-cadru de până la 820 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din sector Primăria Sectorului 5, condusă de PSD-istul Daniel Florea, vrea să încheie un acord-cadru de până la 820 milioane lei pentru amenajarea și întreținerea spațiilor verzi din sector, potrivit unui anunț de participare publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Este vorba despre un acord- cadru, pe 4 ani, ce va împărți în 3 loturi, unul pentru parcuri, spații verzi și locuri de joacă, unul pentru peluze, squaruri și aliniamente stradel și unul pentru grădinile blocurilor. Suma este una uriașă, suma maximă propusă fiind aproape cât bugetul Primăriei Sector 5 pe un an.
20.UPDATE Primăria Sectorului 1 va cheltui circa 5 milioane de euro pe un sistem de bike-sharing / OPTAR: Este inutil să faci acest sistem înainte să faci infrastructură Primăria Sectorului 1 va cheltui circa 5,5 milioane de euro pentru realizarea unui sistem inteligent de bike-sharing, potrivit unui proiect aprobat marți de Consiliul Local Sector 1. Potrivit indicatorilor tehnico-economici aferenți, ar urma să se realizeze 44 de stații cu 390 de biciclete mecanice, dar și 5 parcări pentru biciclete. Reprezentanții asociației OPTAR spun că este o cheltuială inutilă, deoarece astfel de sisteme trebuie gândite la scara întregului oraș, de Primăria Capitalei, nu la nivel de sector, iar mai întâi trebuie făcută rețeaua principală de piste pentru biciclete.
21.Primăria Sectorului 1 vrea să aloce încă 10 milioane lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului. În ultimii 2 ani a mai dat 30 de milioane de lei / UPDATE Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local Primăria Sectorului 1, condusă de PSD-istul Dan Tudorache, vrea să aloce încă 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu Local de marți. Dacă proiectul va fi adoptat, banii vor fi dați din bugetul local al Primăriei. În 2017, Primaria Sectorului 1 a alocat 20 de milioane de lei pentru Catedrala Mantuirii Neamului, iar în 2018 - 10 milioane de lei. UPDATE Proiectul nu a fost aprobat de Consiliul Local. PNL și USR au votat împotrivă.
22.VIDEO Lucrările de extindere a stației de epurare de la Glina au ajuns la 22%. Când nu va mai arunca Bucureștiul apă murdară în Dâmbovița Lucrările de extindere a stației de epurare de la Glina au ajuns la 22%, a anunțat luni primarul general al capitalei, Gabriela Firea, într-o vizită pe șantier. Valoarea proiectului este de 550 milioane lei și după finalizarea lucrărilor, în martie 2021, Bucureștiul va epura în proporție de 100% apele uzate. În prezent, apa din canalizare este epurată mecanic 100%, dar biologic doar 50%, iar orașul practic mai deversează apă murdară în Dâmbovița. Lucrările de extindere a stației de la Glina presupun construirea unor noi linii de epurare, astfel încât epurarea biologică să ajungă la 100%, dar și a unui incinerator de nămol.
23.Primăria Sectorului 2 vrea să îi dea firmei Supercom monopol pe gunoiul din sectorul 2 pe următorii 20 de ani Primăria Sectorului 2, condusă de e PSD-istul Mihai Toader, cere acordul Consiliului General al Municipiului București să se asocieze cu firma Supercom pentru a realiza un centru de sortare și valorificare a deșeurilor municipale, potrivit unui proiect aprobat la ultima ședință a Consiliului Local Sector 2. Supercom, deținută de un fost senator PSD, Ilie Ciuclea, ar urmă să construiască acest centru, în valoare de 45 milioane de euro, pe cheltuiala sa, însă Sectorul 2 se angajează să dea gunoiul municipal din Sector către acest centru pentru următorii minim 20 de ani.
24.Primăria Sectorului 2 va plăti 16 milioane de lei unei asociatii care va organiza cursuri gratuite pentru copiii din sector, de la meditații la română și mate la karate și planning familial Primăria Sectorului 2, prin Direcția Generală pentru Administrarea Patrimoniului Imobiliar, va plăti circa 16 milioane lei Asociației My Community pentru organizarea programului educațional ”Academia Copiilor Sector 2”, pentru anul școlar 2019-2020, potrivit unui anunț publicat în sistemul electronic de achiziții publice. Programul presupune organizarea unor cursuri gratuite pentru elevii din grădinițele, școlile și liceele din sector.
25.Patriarhia Română despre blocul de 3 etaje de pe Dealul Patriarhiei: Nu este vorba despre construcţia unui bloc masiv, modern, ci de edificarea unei case cu arhitectură bisericească Clădirea de 3 etaje pe care Arhiepiscopia Bucureștilor vrea să o edifice pe Dealul Patriarhiei nu este ”un bloc masiv, modern” ci o casă ”care va avea doar şase camere, cu arhitectură bisericească tradiţională”, se arată într-un comunicat transmis de Patriarhia Română. În plus, imaginea prezentată în anunțul public de pe gardul proprietății este provizorie şi nu reflectă proiectul viitoarei clădiri, potrivit sursei citate.
26.Cornel Pieptea, fostul viceprimar al Capitalei, acuzat de procurorii DNA că ar fi primit 15.000 euro și 150.000 lei pentru aprobarea construirii unui supermarket pe DN1 Cornel Pieptea, fostul viceprimar al Capitalei din partea PNL și consilier general în perioada 2012-2015, este acuzat de procurorii DNA că în perioada 2012-2013 ar fi primit 15.000 euro și 150.000 lei pentru aprobarea construirii unui supermarket pe DN1. Banii ar fi fost dați prin intermediul unui alt consilier general PNL - Manuela Violeta Popescu, cei doi fiind cercetați pentru trafic de influență și complicitate la trafic de influență.
27.Primăria Capitalei vrea să cumpere între 500 și 2.000 de adăposturi pentru stațiile STB, fiind dispusă să dea până la 10.000 euro bucata Primăria Capitalei vrea să încheie un acord-cadru pe 4 ani, de până la 88 milioane lei fără TVA, pentru a achiziționa între 500 și 2000 de adăposturi pentru stațiile de troleibuz și autobuz, potrivit unui anunț de intenție publicat pe 3 octombrie în sistemul electronic de achiziții publice. La un calcul simplu, prețul maxim pe care municipalitatea este dispusă să-l plătească pentru un adăpost este de circa 9.300 de euro fără TVA și include montajul. Cerințele nu sunt unele speciale: să fie modulare, din metal, să aibă bănci, coș de gunoi și să permită amplasarea de reclame.
28.Primăria Sectorului 6 despre defrisările din Parcul Drumul Taberei: În compensare au fost plantați 605 arbori. Serele vor fi deschise publicului în aproximativ două săptămâni Primăria Sectorului 6 a plantat în compensare 605 arbori și 1211 arbuști pentru cei 162 de arbori defrișați pentru lucrările de reamenajare din Parcul Drumul Taberei, se arată într-un drept la replică transmis de instituție la articolul ”10 situații recente în care spațiile verzi din București au fost distruse chiar de instituțiile care trebuie să le protejeze”, publicat de HotNews.ro. În ceea ce privește faptul că în parc a fost construită o clădire imensă, pentru amenajarea serelor, instituția nu a spus nimic, doar că vor fi deschise în două săptămâni.
29.Scandalul căldurii în Capitală nu se mai sfârșește: ELCEN dă în judecată Primăria Capitalei pentru a recupera datoria RADET de 3,8 miliarde lei ELCEN, furnizorul de apă caldă și căldură din București, cere în instanță atragerea răspunderii patrimoniale a Primăriei București pentru recuperarea datoriei de 3,8 miliarde lei a RADET, distribuitorul de agent termic. Reamintim că RADET a intrat în faliment, iar afacerea va fi transferată către compania municipală Termoenergetica, iar ELCEN practic nu își mai poate recupera suma în cauză. Dacă ELCEN va câștiga procesul, Primăria Capitalei ar putea intra în incapacitate de plată. Bugetul municipalității pe anul 2019 este de 6,2 miliarde lei.
30.Primăria Capitalei plătește până la două milioane de euro pentru a-și face reclamă Primăria Capitalei plătește aproape două milioane de euro pentru a face reclamă și a informa cetățenii despre programul de consolidare și proiectele desfășurate de Administrația Spitalelor și Serviciilor Medicale, potrivit informațiilor comunicate de Primăria Capitalei la solicitarea HotNews.ro. Este vorba despre un acord-cadru pentru perioada august 2019 - decembrie 2021, în valoare de 4.820.822,90 lei fără TVA, pentru promovarea activității Administrației Spitalelor (ASSMB), și un contract de 3,2 milioane lei pentru promovarea activității Administrației Municipale pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic, a programului de consolidare, dar și informarea cetățenilor. Achizițiile au fost făcute prin intermediul Companiei Municipale de Publicitate și Afișaj București.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 138 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version