Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3763 rezultate
1.Primăria Sectorului 3 a început să ocolească licitațiile publice delegând organizarea procedurilor către companii, care atribuie direct contractele Primăria Sectorului 3 a început să ocolească organizarea de licitații publice pentru contracte de zeci de milioane lei, cumpărând sau închiriind de la companiile municipale proaspăt înființate produsele sau serviciile de care are nevoie. Companiile însă nu organizează licitații în SEAP ci atribuie contracte direct. În plus, companiile achiziționează pentru propriile lucrări produse și servicii, majoritatea ocolind sistemul electronic de achiziții publice.
2.Alianța Vestului, o alternativă pentru românii care vor să migreze? Primele proiecte concrete: Drum expres de 110 km și linie electrificată între Oradea și Arad Alianța Vestului, un parteneriat lansat în weekend de primarii PNL din Timișoara, Cluj-Napoca, Arad și Oradea, a stârnit dezbateri, laude, dorințe de raliere, dar și polemici, unii mergând inclusiv până la acuzația de intenție de „rupere a României”. HotNews.ro a stat de vorbă cu trei dintre acești primari, pentru a afla care este scopul acestei Alianțe, care sunt pașii următori și ce proiecte concrete sunt avute în vedere.
3.Salvați Bucureștiul: Hotărârea Consiliului General prin care au fost expropriate și demolate zeci de imobile pentru lărgirea străzii Buzești a fost declarată nelegală de Curtea de Apel Curtea de Apel București a stabilit că Hotărârea 262/2006, prin care Consiliul General al Municipiului București a declarat proiectul Berzei Buzești ca fiind de utilitate publică, este ilegală, anunță Asociația Salvați Bucureștiul. Decizia a fost pronunțată în dosarul 52796/3/2011 și este definitivă, confirmând hotărârea dată în luna aprilie de Tribunalul București. Procesul a fost inițiat de Asociația Salvați Bucureștiul în 2011.
4.Tribunalul București a suspendat Hotărârea Consiliului General prin care s-a aprobat desființarea celor patru administrații ale Primăriei Capitalei pentru delegarea serviciilor către companiile municipale Tribunalul București a suspendat Hotărârea Consiliului General prin care s-a aprobat desființarea celor 4 administrații ale Primăriei Capitalei: Administrația Lacuri Parcuri și Agrement, Administrația Străzilor, Administrația Fondului Imobiliar și Administrația Crematoriilor. Procesul a fost intentat de compania Vesta, iar decizia instanței poate fi atacată cu recurs.
5.Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 24,7 milioane lei către biserici, din care 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului Primarul Gabriela Firea vrea să dea încă 24,7 milioane lei către biserici, din care 10 milioane lei la Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de rectificare bugetară aflat pe site-ul Primăriei Capitalei. Astfel suma alocată către biserici de municipalitate ajunge în 2018 la 121 milioane lei, iar suma dată către Catedrala Mântuirii Neamului la 45 milioane lei.
6.Lifturile de la blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 vor fi modernizate pe banii Primăriei Lifturile de la blocurile reabilitate termic din Sectorul 1 vor fi modernizate pe banii Primăriei, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul Local Sector 1, la propunerea primarului Dan Tudorache.
7.Avarie la RADET: aproape 200 de blocuri din cartierul Aviației au rămas fără apă caldă și căldură Circa 200 de blocuri din cartierul Aviației au rămas miercuri fără apă caldă și căldură din cauza unei avarii la rețeaua principală a RADET. Avaria s-a produs la ora 9.30 dimineața, iar pe site-ul Regiei se arată că va fi reparată până la miezul nopții.
8.De ce nu mai intră urșii în hibernare la venirea iernii - câteva explicații de la specialiști Știrea că un urs a umblat marți pe stăzile din Brașov, printre mașini, a făcut ocolul internetului. Întâmplarea a fost cu atât mai surprinzătoare cu cât fiecare dintre noi am învățat la școală că iarna urșii intră în hibernare. Viața în apropierea orașelor și a omului se pare însă că a schimbat obiceiurile unor exemplare, astfel încât aceștia nu mai hibernează fiindcă găsesc hrană tot anul.
9.DEZBATERE PUBLICĂ Un bloc cu 5 etaje ar putea apărea pe Calea Victoriei, lângă Casa cu cariatide și vis-a-vis de Muzeul George Enescu. Primăria Capitalei a dat aviz de oportunitate Un bloc cu 5 etaje ar putea apărea pe Calea Victoriei nr. 200, lângă celebra Casă cu cariatide, monument istoric, și lângă biserica Sfintei Cruci și a Sfântului Vasile cel Mare. Primăria Capitalei a dat deja avizul de oportunitate, planul urbanistic zonal fiind în faza de avizare. Vizavi se află și Muzeul Național George Enescu, o altă clădire superbă care figurează pe lista monumentelor istorice.
10.Ziua Națională a României: Societatea de Transport București organizează, sâmbătă, parada tramvaielor de epocă Cu ocazia Centenarului Zilei Naționale a României, Societatea de Transport București organizează, sâmbătă, parada tramvaielor de epocă. Vehiculele vor străbate centrul Bucureștiului, având printre călători personaje îmbrăcate în costume din vremurile respective.
11.Primele 30 de autobuze Otokar cumpărate de Primăria Capitalei ies pe traseu începând cu 1 decembrie Primele 30 de autobuze Otokar cumpărate de Primăria Capitalei ies pe traseu începând cu data de 1 decembrie, anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Cele 30 de autobuze Otokar vor asigura serviciul de transport pe liniile 302 (cu autobuze de 10 metri lungime), 336 și 601 (cu autobuze de 12 metri lungime), precum și pe liniile 780 și 783, care fac legătura cu Aeroportul Internațional Henri Coandă (cu autobuze articulate, cu lungime de 18 metri).
12.​FOTOGALERIE Primăria Cluj-Napoca a pus în circulație 30 de autobuze Mercedes noi. Cum arată în comparație cu cele cumpărate de Primăria Capitalei de la Otokar Primăria Cluj-Napoca și Compania de Transport Public Cluj-Napoca au pus miercuri în circulație 30 autobuze noi tip Mercedes-Benz Conecto, cu o lungime de 12 m. Alte 30 de autobuze Mercedes vor intra în circuitul de transport public în luna decembrie. Prețul unui autobuz este de 1.046.994 lei/ buc+TVA, iar valoarea totală pentru 60 bucăți este de 62.819.640 lei+TVA.
13.O călătorie fără bilet în transportul public din București te poate costa până la 500 de lei, dacă nu achiți pe loc suprataxa de 50 de lei Amenda pentru călătorii Societății de Transport București care merg fără bilet sau abonament valabil va crește de la 150 de lei la 500 de lei, potrivit noului regulament al serviciului comunitar de transport public local de călători în regiunea București–Ilfov. Rămâne în continuare posibilitatea de achitare a unei suprataxe de 50 de lei, în condițiile în care călătorul are banii și poate plăti pe loc.
14.Cum riscă firmele înființate de Gabriela Firea să blocheze orașul și ce soluții raționale sunt Curtea de Apel București a decis anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei. Procesul a fost inițiat de USR, care a invocat că documentele au fost adoptate nelegal, cu votul a jumătate plus unu din consilieri, nu cu două treimi. După această decizie a instanței, primarul Gabriela Firea în loc să recunoască greșeala și să găsească o soluție rațională, a declarat că ”judecătorii care au dat sentința nu au primit toate informațiile” și că decizia nu produce efecte.
15.Primăria Capitalei nu e singura administrație care și-a înființat companii. O situație similară, la Sectorul 3, unde și Negoiță a fost dat în judecată de USR Primăria Capitalei nu este singura administrație locală care are societăți comerciale. În ultimii doi ani, și Primăria Sectorului 3, condusă de Robert Negoiță, a înființat șapte noi companii, din care două sunt atacate în instanță de USR. Și Primăria Voluntari are mai multe societăți comerciale, însă acestea au fost înființate în urmă cu câțiva ani. Oradea, Clujul și Aradul dețin și ele astfel de societăți, înființate în anii 1990-2000.UPDATE Ce efect are anularea de către instanță a deciziilor de înființare a companiilor municipale? Răspunsurile primarului, avocaților și politicienilor
16.UPDATE Ce efect are anularea de către instanță a deciziilor de înființare a companiilor municipale? Răspunsurile primarului, avocaților și politicienilor Primăria Capitalei a investit în cele 22 de companii municipale circa 2,8 miliarde de lei prin majorări de capital succesive. În plus, din 2017, de la înființare, la aceste societăți au fost angajați mii de oameni și le-au fost delegate principalele servicii publice din oraș, de la iluminatul public, semaforizare, întreținere străzi la parcări sau cimitire.Curtea de Apel București: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea sunt ilegale
17.Gabriela Firea despre lărgirea străzii Fabrica de Glucoză: Se lucrează, suntem în grafic Lucrările de lărgire a străzii Fabrica de Glucoză sunt în grafic, a declarat primarul Gabriela Firea, vineri, în cadrul unei vizite făcute pe șantier. Lucrările de demolare și defrișare aproape s-au finalizat, iar municipalitatea discută cu constructorul să finalizeze lucrarea în 12 luni, nu în 15, cum prevede contractul. În condițiile în care în jurul datei de 1 decembrie autostrada A3 va intra în București, iar lărgirea străzii nu este gata, Gabriela Firea a declarat că Brigada Rutieră va interveni pentru fluidizare circulației în zonă.
18.Gabriela Firea, după ce instanța a decis că toate companiile municipale au fost înființate ilegal: Nu creează niciun efect. Nu se face nicio referire la sistarea activității Decizia Curții de Apel prin care s-au anulat hotărârile Consiliului General al Municipiului București de înființare a celor 22 de companii municipale nu creează niciun efect deoarece nu se face nicio referire la sistarea activității, a declarat primarul Gabriela Firea, vineri dimineață. Aceasta este de părere că judecătorii au fost induși în eroare, iar USR București, entitatea care a cerut anularea hotărârilor în instanță, "plânge de mila firmelor căpușă".Curtea de Apel București: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea sunt ilegale
19.Primarul Capitalei după decizia Curții de Apel: Sunt absolut convinsă că este o eroare de interpretare care se va corecta Primăria Capitalei califică soluția Curții de Apel București, care a admis recursul USR și a dispus anularea Hotărârilor CGMB prin care s-a decis înființarea a 20 de companii municipale, ca fiind ”cel puțin suprinzătoare, dacă nu șocantă”, dar crede că este o eroare de interpretare care se va corecta.
20.Curtea de Apel București: Companiile municipale înființate de Gabriela Firea sunt ilegale / Primarul general: Decizia este șocantă, dar este vorba de o greșeală de interpretare Curtea de Apel București a decis joi anularea tuturor hotărârilor de Consiliu General prin care au fost înființate cele 22 de companii municipale ale Primăriei Capitalei, anunță USR București, care a contestat înființarea acestor companii pe motiv că hotărârile au fost adoptate ilegal. Mai precis, ele au fost adoptate cu votul a jumătate plus unu din numărul total de consilieri, și nu cu votul a două treimi, așa cum ar fi fost nevoie pentru astfel de proiecte care privesc patrimoniul Capitalei. Gabriela Firea spune că decizia este șocantă, dar crede că este vorba de o greșeală de interpretare. Ea mai susține că anularea acestor hotărâri nu va produce efecte (automate) asupra unor societăți funcționale.
21.​RECTIFICARE BUGETARĂ Primăria Capitalei dă încă 20 milioane de lei pentru biserici. 10 milioane merg la Catedrala Mântuirii Neamului Primăria Capitalei dă încă 20 milioane de lei pentru biserici, potrivit unui proiect de hotărâre propus de primarul Gabriela Firea și aprobat de majoritatea PSD-ALDE din Consiliul General al Municipiului București. 10 milioane lei merg la Catedrala Mântuirii Neamului, iar 10 către alte biserici, fie pentru lucrări de restaurare, fie pentru construcții noi.
22.Majoritatea PSD-ALDE a aprobat o majorare de capital de 277 mil lei pentru 5 companii municipale / Pe ce se cheltuie banii: terenuri pentru cimitire, două blocuri pentru angajați Majoritatea PSD-ALDE, la propunerea primarului Gabriela Firea, a aprobat o majorare de capital de aproximativ 277 milioane lei pentru 5 dintre companiile municipale. Astfel, 56 milioane lei merg la Societatea de transport București pentru achiziționarea unor terenuri necesare amenajării unor noi autobaze, 100 milioane la Compania Municipală de Consolidări pentru achiziționarea unor terenuri și construirea a două blocuri de locuințe pentru angajații companiei. Alte 45 milioane merg la Compania Municipală Cimitire.
23.Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copiii la școală Primăria Capitalei va deconta combustibil de până la 500 lei/lună pentru persoanele din regiunea București-Ilfov care fac car-sharing pentru a ajunge la muncă sau a-și duce copiii la școală, potrivit unui proiect aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București. Reamintim că 21 de grupuri civice și ONG-uri au cerut consilierilor generali să nu aprobe proiectul pentru că nu va face decât să încurajeze folosirea mașinii personale.
24.Primăria Capitalei va acorda ,,Placheta Onorifică" şi un premiu de 5.000 lei net persoanelor care au aniversat cel puțin 100 de ani de viață Primăria Capitalei va acorda ,,Placheta Onorifică" şi un premiu în valoare de 5.000 lei net persoanelor vârstnice cu domiciliul sau reşedinţa în Municipiul Bucureşti care au aniversat cel puțin 100 de ani de viață, potrivit unui proiect inițiat de Primarul Gabriela Firea și aprobat joi de Consiliul General al Municipiului București.
25.Un bust din bronz al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin va fi amplasat în Sectorul 1 al Capitalei, posibil în Parcul Herăstrău Un bust din bronz al cosmonautului sovietic Iuri Gagarin, primul om care a ajuns în spațiul cosmic, va fi amplasat în Parcul Herăstrău sau pe străzile din Sectorul 1 al Capitalei, potrivit unui proiect adoptat joi de Consiliul General. Bustul este donat Primăriei Capitalei de Federația Rusă, prin Centrul Rus pentru Știință și Cultură din București.
26.Primăria Capitalei va încheia parteneriate public-private pentru a renova 10 clădiri Primăria Capitalei vrea să încheie parteneriate public-private pentru zece clădiri pe care le are în proprietate, potrivit unui proiect aprobat joi de Consiliul General. Este vorba despre următoarele imobile: Str. Berzei nr. 21, Str. Stoica Ludescu nr. 80, Bd. Mircea Vodă nr. 27-29, Str. Sfânta Vineri nr. 38-44, Splaiul Unirii nr. 176, Str. Cedrilor nr. 13, Bd. Tudor Vladimirescu nr. 35, Splaiul Independenţei fn (locație fără număr), Calea Giulești nr. 250, Bd. Timisoara nr. 108B. Acestea au fost transmise în administrarea Administraţiei Fondului Imobiliar, iar scopul parteneriatelor este dezvoltarea şi regenerare urbană, precum şi obţinerea de venituri la bugetul local.
27.Consiliul General al Municipiului București a alocat 52 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public din Parcul Herăstrău Consiliul General al Municipiului București a alocat 52 milioane lei pentru modernizarea iluminatului public din Parcul Herăstrău și implementarea unui sistem de monitorizare video. Durata de implementare este de 8 luni, din care două luni proiectarea. Aprobarea indicatorilor tehnico-economici este primul pas în realizarea proiectului.
28.UPDATE Consiliul General respinge propunerea Primăriei București de a cumpăra pentru doctori 177 de locuințe de la trei dezvoltatori imobiliari / Nicusor Dan: Gabriela Firea cazează medicii din București în Ilfov UPDATE Consiliul General al Municipiului București a respins proiectul prin care Primăria voia să cumpere primele 177 de locuințe din cele 600 pe care dorește să le achiziționeze pentru medici. Grupurile PNL și USR au votat împotrivă, motivând că proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară, iar prețurile sunt prea mari. A fost contestată și procedura de achiziție publică, care nu s-a desfășurat prin SEAP. Firea nu pare să fi pierdut majoritatea în CGMB, în condițiile în care consilierii PSD au votat pentru dar, pentru a fi aprobat, proiectul avea nevoie de două treimi din voturi.
29.Consiliul General a aprobat criteriile de atribuire a locuințelor de serviciu pentru medici Consiliul General al Municipiului București a aprobat joi metodologia pentru atribuirea locuințelor de serviciu către medici și personalul angajat în unitățile sanitare aflate în administrarea Administrației Spitalelor și serviciilor Medicale București. Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, vor avea prioritate medicii rezidenți, care nu au o locuință în proprietate. Ana Maria Ciceală, consilier general USR, este de părere că este avantajat personalul de conducere din spitale.
30.Gabriela Firea: Toate autobuzele noi vor fi dotate cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor și tabletelor Toate autobuzele noi vor fi dotate cu prize USB pentru încărcarea telefoanelor și tabletelor, a declarat primarul general, Gabriela Firea, la începutul ședinței de Consiliu General de joi. În plus, autobuzele noi vor avea și wi-fi, a mai spus edilul.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 126 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version