Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3689 rezultate
1.FOTOGALERIE Gabriela Firea: Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90% Pasajul de la Ciurel este realizat în proporție de 90%, a anunțat primarul Capitalei, Gabriela Firea, pe pagina de Facebook, după o vizită pe șantier. Aceasta a cerut constructorului să mobilizeze toate resursele pe șantier ca să termine cât mai repede lucrarea, însă nu a dat un termen clar la care va fi gata. Reamintim că anul trecut, Gabriela Firea declara că pasajul va fi gata la finalul lui 2017, apoi a spus că va fi gata în 2018.
2.Gratuitățile oferite de Gabriela Firea și nota de plată pentru bucureșteni În ultimul an, Primăria Capitalei, la propunerea primarului Gabriela Firea, a acordat nu mai puțin de 14 stimulente financiare și vouchere: 450 de lei, o dată pe an, pentru achiziţionarea de rechizite elevilor bucureşteni cu vârsta cuprinsă între 6 şi 14 ani, 2.000 de lei pentru femeile gravide și 13.800 lei pentru fertilizare in vitro, 1.000 lei/lună pentru copiii cu handicap, 2.500 de lei pentru fiecare nou-născut, 1.500 lei pentru căsătorie, până la 800 lei/lună pentru familiile monoparentale cu venit redus, 500 lei pe lună pentru adulții cu handicap, 25.000 de vouchere de 500 lei pentru biciclete, 250 lei pentru ochelari pentru pensionarii cu venituri reduse, primă între 1.000 şi 3.000 de lei pentru cuplurile longevive, vouchere în valoare de 17.000 de lei pacientelor cu cancer la sân pentru testele genetice, între 750 și 1.500 de lei elevilor de până în 16 ani din şcolile din Capitală pentru a-şi pune aparat dentar. În plus, tinerii din Bucureşti diagnosticaţi cu cancer vor putea primi ajutor pentru prezervarea fertilităţii prin proiectul „Newborn – Oncofertilitate”, bugetul proiectului fiind de 880.000 de lei.
3.USR București a făcut plângere prealabilă pentru anularea certificatului de urbanism emis de Primăria Capitalei pentru proiectul imobiliar de pe Aleea Modrogan 1A USR București a făcut plângere prealabilă pentru anularea certificatului de urbanism emis de Primăria Capitalei pentru proiectul imobiliar de pe Aleea Modrogan 1A, prin care se dorește construirea a trei blocuri de 4 etaje în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, în zona Aviatorilor, mai exact în curtea sediului central al PNL. Certificatul de urbanism nu precizează că terenul figurează ca spațiu verde cu grad mare de protecție, care trebuie conservat, potrivit Planului Urbanistic aferent Zonei Protejate. Dacă Primăria Capitalei nu retrage documentul, USR va merge în instanță.
4.București: Restricții de circulație în weekend pentru Maratonul Internațional București și meciul de fotbal România-Serbia Traficul rutier va fi restricționat în acest weekend în Capitală pentru desfășurarea Maratonului Internațional București și a meciului de fotbal România-Serbia, anunță Primăria Capitalei. Astfel, în vederea organizării Maratonului Internațional București, au fost aprobate restricții de circulație în zilele de 13 și 14 octombrie pe traseul de desfășurare a evenimentului, după cum urmează:
5.Eroii referendumului pentru familie: observatorii din secțiile de votare Sâmbăta și duminica trecută au fost două zile superbe de toamnă, oamenii au plecat la mare, la munte, au ieșit la plimbare în parc. Cu câteva excepții, sutele de observatori care au bătut țara în lung și în lat pentru a se asigura că nu se întâmplă nereguli la referendumumul eșuat pentru interzicerea căsătoriilor gay. Sunt oameni care au muncit toată săptămâna, care aveau ce să facă cu timpul lor, nu au primit niciun ban pentru cele două zile, ba chiar au dat,  însă au ales să dea ceva înapoi societății în care trăiesc. Experiența a fost interesantă, însă nu lipsită de riscuri, de la cauciucuri tăiate, până la intimidări și multă ostilitate.
6.FOTO Primele trei autobuze din cele 400 care vor fi achiziționate de Primăria Capitalei de la Otokar au ajuns în Capitală. Deocamdată sunt în teste Primele 3 autobuze din cele 400 care vor fi achiziționate de Primăria Capitalei de la Otokar Europe SAS – Otokar Otomotiv Ve Savunma Sanayi A.S au ajuns în Capitală, a confirmat pentru HotNews.ro biroul de presă al Primăriei Capitalei. Acestea sunt folosite pentru instruirea șoferilor, dar nu opresc în stații și nu pot fi folosite de călători. Primarul Gabriela Firea a anunțat la semnarea contractului că autobuzele vor fi livrate începând cu luna octombrie, până la finalul anului urmând să ajungă la București 100 de unități. Restul, în 2019.
7.DEZBATERE PUBLICĂ Trei blocuri cu patru etaje ar putea apărea pe Aleea Modrogan, în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu. Cum a dispărut spațiul verde din acte Trei blocuri cu patru etaje ar putea apărea pe Aleea Modrogan 1 A, în parcul vilei Filipescu-Brâncoveanu, monument istoric. Este vorba de zona în care se află sediul central al PNL, lângă Bulevardul Aviatorilor, una dintre cele mai scumpe zone din București. Proiectul  a primit deja aviz de oportunitate, semnat de arhitectul șef, Ștefan Dumitrașcu, și se află în dezbatere publică pe site-ul Primăriei Capitalei, fiind în faza de avizare a documentației de urbanism. În Planul Urbanistic al zonei protejate Filipescu, aprobat tot de Primăria Capitalei, casa apare cu grad maxim de protecție, la fel și parcul pe care urmează să se edifice construcțiile, conservarea fiind obligatorie. Numai că în certificatul de urbanism care stă la baza inițierii proiectului funcționarii din Primăria Capitalei nu precizează nimic despre aceste reglementări.
8.Referendum 2018 La Stoenești, familia tradițională a votat împotrivacăsătoriei între ambele sexe”. „Este urât. Nu vreau să ajungă copilul meu așa” Comuna Stoenești, Giurgiu, 40 de km distanță de București. Îmbrăcat într-un trening albastru, în fața secției de votare stă primarul comunei, Ilie Ene. Se uită atent cine vine la vot, întră în vorbă, se mișcă agitat de la stânga la dreapta. ”Am îndemnat oamenii la vot. Este interzis? Le-am zis să vină să voteze. Este important pentru noi ca nație să treacă acest referendum”, spune acesta.
9.Lucrările de modernizare a pieței Big Berceni încep în octombrie și costă circa 35 milioane lei Lucrările de modernizare a pieței de legume și fructe Big Berceni vor începe pe 28 octombrie, au termen de finalizare noiembrie 2019 și vor costa circa 35 milioane de lei fără TVA, a anunțat, joi, primarul Sectorului 4, Daniel Băluță. Acesta a prezentat proiectul și a declarat că a semnat deja ordinul de începere a lucrărilor. Construcția pieței se desfășoară în același timp cu cea a parcării de 400 de locuri, de la Piața Sudului, care va avea două funcțiuni: deservirea celor care vin în zona Piața Sudului și a celor care au nevoie de un spațiu de tip park&ride, pentru a traversa orașul cu metroul, sau cu alte mijloace de transport în comun.
10.BUZĂU Prețul la încălzire pentru persoanele racordate la sistemul de încălzire centralizat se dublează. Primăria nu mai are bani să subvenționeze gigacaloria Persoanele racordate la sistemul de încălzire centralizat din municipiul Buzău vor plăti în această iarnă preţul întreg al gigacaloriei, de 435 de lei, faţă de 185 anul trecut, deoarece primăria nu mai poate subvenţiona preţul gigacaloriei, a anunţat primarul Constantin Toma, citat de Agerpres.
11.FOTOGALERIE Fosta fabrică de bere Grivița din București, restaurată și transformată în clădire de locuințe Fosta fabrica de bere Grivița din București va fi restaurată și transformată în clădire de locuințe, anunță Hanner Group, dezvoltatorul proiectului. Proiectul se desfășoară pe o suprafață de peste un hectar și include restaurarea celor trei clădiri monument din care era compusă fabrica (Mălțăria, Orzăria, Casa Luther) și construirea a două imobile noi. Ansamblul va cuprinde peste 6. 000 mp de spații co-working și shared office space, 187 de apartamente noi, 31 de lofturi, restaurante, brutărie, berărie cu producție in-situ și restaurant, cocktail bar, cafenele, spații comerciale, spații de evenimente, peisagistică și parcări. Potrivit dezvoltatorilor, proiectul a primit autorizația de construire, lucrările au început și se estimează că vor fi finalizate în 2020.
12.Primăria Sectorului 4 semnează un protocol cu Metrorex pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou, cu o stație, până la Centura Capitalei Primăria Sectorului 4 va semna, în această săptămână, protocolul de colaborare cu SC Metrorex SA, pentru prelungirea Magistralei 2 de metrou, cu încă o stație, până la Centura din zona de sud a Capitalei, a declarat Viceprimarul Sectorului 4, Andrei Trocan, potrivit unui comunicat emis de instituție. Demersul a fost aprobat săptămâna trecută de Consilul General al Municipiului București și va fi urmat de întocmirea unui studiu de fezabilitate și, anul viitor, de realizarea investiției, potrivit sursei citate. ​
13.Primăria Capitalei secretizează numele proiectanților de pe documentațiile de urbanism aflate în dezbatere publică. Instituția dă vina pe GDPR. Avocat: Comunicarea exclusiv a numelor nu poate fi refuzată Numele proiectanților care elaborează planuri de urbanism zonale și de detaliu, prin care se obțin derogări de la Planul Urbanistic General, sunt șterse de pe documentele afișate pe site-ul Primăriei Capitalei, în dezbatere publică. Prin aceste planuri se aprobă cele mai mari proiecte imobiliare din București. Reprezentanții Primăriei spun că acestea sunt date cu caracter personal și trebuie șterse pentru respectarea GDPR. Avocații îi contrazic. Este ca și cum un jurnalist nu ar semna și nu și-ar asuma un articol sau un medic nu ar mai avea numele trecut pe parafă.
14.USR București cere primarului Robert Negoiță ca bucata retrocedată în Parcul IOR să rămână spațiu verde USR București solicită Primăriei Sectorului 3 să demareze procedurile legale pentru ca terenul retrocedat din parcul Alexandru Ioan Cuza (fost IOR) să fie încadrat în categoria ”spații verzi” (V1a), adică neconstruibil. Este vorba despre o suprafață de 12 hectare din Parcul Alexandru Ioan Cuza care, potrivit Planului Urbanistic Coordonator Sector 3 este construibil, funcțiune preluată din Planul Urbanistic General.  HotNews.ro a scris aici despre cele mai importante modificări propuse de PUZ-ul Coordonator Sector 3.
15.O nouă rectificare bugetară la Primăria Capitalei: încă 10 milioane lei pentru biserici și 16 milioane lei pentru două instituții care fac concerte și evenimente culturale Bugetul Primăriei Capitalei a fost rectificat din nou, cu 64 milioane lei, în ședința Consiliului General de miercuri. Din această sumă, 10 milioane lei vor ajunge la Administraţia Monumentelor şi Patrimoniului Turistic, pentru lucrări de reparații și reabilitare la biserici, o parte monumente istorice, bugetul instituției în 2018 ajungând la 207 milioane lei.Primăria Sectorului 2 vrea să aloce trei milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului
16.Consiliul General al Municipiului București a aprobat o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale. USR București a sesizat Curtea de Conturi și Consiliul Concurenței Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale. Banii merg pentru construirea a 4 parcări park&ride - 150 milioane lei, achiziția de panouri publicitare - 8 milioane lei și achiziția de clădiri pentru înființarea rețelei Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii „Sfânta Agatha" și Rețelei Metropolitane, Asistență pentru Seniori - Respect pentru Vârsta a treia - 190 milioane lei.
17.Încă 51 de blocuri din Sectorul 6 vor fi reabilitate termic pe banii Primăriei Capitalei Încă 51 de blocuri din Sectorul 6 vor fi înscrise în programul de reabilitare termică a Primăriei Capitalei, potrivit unui proiect adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București. Pentru reabilitarea lor municipalitatea va plăti circa 173 de milioane de lei, fără TVA.
18.Podul Grant va fi reabilitat. Valoarea investiției se ridică la circa 52 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani Consiliul General a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea și consolidarea Podului Grant. Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani.
19.Consiliul General a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a Prelungirii Ghencea. Investiția se ridică la circa 465 milioane lei / Când ar urma să fie gata lucrarea Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru lărgirea la patru benzi a străzii Prelungirea Ghencea, între str. Braşov şi Centura Bucureşti. Investiția este estimată la 465 milioane lei, fără TVA, iar proiectul cuprinde lărgirea străzii la patru benzi, introducerea liniei de tramvai, realizarea unei piste de biciclete, amenajare trotuare, modernizarea sistemului de iluminat, modernizarea şi extinderea reţelei de apă şi canal, dar și construirea unui nod intermodal cu parcare supraetajată la capătul Bulevardului Prelungirea Ghencea, în zona nodului rutier de la Domneşti.
20.București: Actorii Cezara Dafinescu şi George Mihăiţă vor primi titlul de cetățean de onoare Actorii Cezara Dafinescu şi George Mihăiţă vor primi titlul de cetățean de onoare, potrivit unor proiecte adoptate miercuri de Consiliul General al Municipiului București, la propunerea primarului Gabriela Firea. George Mihăiță, directorul Teatrului de Comedie, se numără printre cei 30 de semnatari ai scrisorii de susținere ”pentru activitatea și implicarea benefică a primarului general, Gabriela Firea, în viața Capitalei României dar și pentru susținerea unor mari proiecte naționale".
21.Primăria Capitalei va inființa o rețea metropolitană de creșe și grădinițe, dar și un centru de îngrijiri pentru bolnavii în fază terminală Consiliul General al Municipiului București a aprobat miercuri înființarea unei Reţele metropolitane de creşe şi grădiniţe. Din această reţea urmează să facă parte şase creşe cu program prelungit ("Băneasa" - sector 1, "Ştefan cel Mare" - sector 2, "Pallady" - sector 3, "Metalurgiei" - sector 4, "13 Septembrie" - sector 5, "Militari" - sector 6) şi şase grădiniţe ("Băneasa" - sector 1, "Colentina" - sector 2, "Pallady" - sector 3, "Metalurgiei" - sector 4, "Rahova" - sector 5 şi "Brâncuşi" - sector 6).
22.UPDATE Primăria Capitalei va plăti 2,5 milioane lei pentru tipărirea a 120.000 cărți de istorie dedicate Centenarului. Autori: președintele Academiei Române și autoarea manualului de istorie plin de greșeli Primăria Capitalei prin Centrul de Proiecte Educaționale și Sportive București – Proedus va încheia un parteneriat cu Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu pentru realizarea proiectului ”Centenarul Marii Uniri Explicat Tinerilor”, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliu General.  Acesta presupune tipărirea a 120.000 de cărți de istorie care vor fi date în școlile gimnaziale și liceele din București. Cărțile sunt scrise de președintele Academiei Române, Ioan Aurel Pop și de Magda Stan, autoarea manualului de istorie de clasa a VI-a plin de greșeli. Primăria Capitalei va plăti pentru acest proiect circa 2,5 milioane lei, iar Asociația Culturală Ludmila Vidrașcu 100.000 lei.
23.Firma de la care Sectorul 5 a cumpărat cele 5203 ceasuri inteligente, despre prețul ridicat al produselor: au o aplicație dedicată locuitorilor Sectorului și respectă criteriile regulamentului GDPR Firma iTom Solutions de la care Primăria Sector 5 prin unitățile de învățământ 5203 ceasuri inteligente, cu buton de panică, spune că produsele vândute instituției sunt mai scumpe față de cele din magazinele online deoarece au o aplicație dedicată locuitorilor Sectorului 5 București și respectă criteriile regulamentului GDPR cu privire la protecţia și siguranţa datelor personale.
24.Gabriela Firea: Voi spune DA la Referendumul din 6-7 octombrie Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat pe Facebook că va merge la referendumul din 6-7 octombrie și va vota DA. "“Familia este legatura noastra cu trecutul si puntea catre viitor”. "Pentru mine, căsătoria înseamnă comuniunea bazată pe iubire și respect dintre o femeie și un bărbat. Voi spune DA la Referendumul din 6-7 octombrie!”, a postat aceasta pe Facebook.
25.Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale Primarul Gabriela Firea vrea o nouă majorare de capital de 348 milioane lei la societățile municipale, potrivit unor proiecte de hotărâre aflate pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu General de joi. Banii merg pentru construirea a 4 parcări park&ride - 150 milioane lei, achiziția de panouri publicitare - 8 milioane lei și achiziția de clădiri pentru înființarea rețelei Metropolitane de centre pentru sănătatea femeii „Sfânta Agatha" și Rețelei Metropolitane, Asistență pentru Seniori - Respect pentru Vârsta a treia - 190 milioane lei.
26.UPDATE Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor la protestul din 10 august, premiat cu un loc în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică București Maiorul Laurențiu Cazan, coordonatorul intervenției brutale a jandarmilor la protestul din 10 august și urmărit penal de Parchetul Militar în această speță, este premiat cu un loc în Autoritatea Teritorială de Ordine Publică, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Municipiului București.
27.​FOTOGALERIE ​Criza gunoiului continuă în Sectorul 3: coșurile stradale nu sunt golite, iar în jurul tomberoanelor s-au adunat mormane de deșeuri Criza gunoiului continuă în Sectorul 3 al Capitalei și la o săptămână după ce Primăria a preluat acest serviciu. Coșurile stradale nu sunt golite la timp pe o bună parte din străzi, iar in jurul lor s-au strâns grămezi de gunoi care este împrăștiat de vânt și pe stradă. În jurul tomberoanelor de la blocuri și de la case s-au adunat mormane de deșeuri, semn că mașinile care ridică nu vin la timp. Mai mult, o parte din gunoiul strâns de Primărie a fost depozitat pe un teren din zona Nicolae Grigorescu, acolo fiind un focar de infecție.
28.Primăria Sectorului 5 a cumpărat, prin școli, circa 5.200 de ceasuri inteligente cu buton de panică pentru elevi / Acestea au costat 1,6 milioane lei și au fost achiziționate direct de fiecare școală în parte, dar de la aceeași firmă Primăria Sector 5, condusă de Daniel Florea, prin școlile și liceele de pe raza administrativă, a achiziționat din bani publici în ultimele două luni 5.203 ceasuri inteligente, cu buton de panică, în valoare de 1.644.085 lei fără TVA, potrivit datelor din sistemul de achiziții publice. Ceasurile au fost cumpărate pentru ”siguranța elevilor”, ca în caz de pericol să poată lua legătura cu părinții care pot anunța Poliția. Achizițiile au fost făcute de fiecare școală în parte, prin cumpărare directă și toate, surpriză, de la aceeași firmă, I-TOM SOLUTIONS SRL. Fiecare ceas costă 316 lei bucata.
29.O nouă ediție a Marșului bicicliștilor va avea loc sâmbătă în București: Firea, fă ceva! O nouă ediție a Marșului Bicicliștilor va avea loc sâmbătă, 22 septembrie 2018, sub sloganul ”Firea, fă ceva!” 2018. Adunarea participanţilor începe la ora 14.30, la intrarea Charles de Gaulle a Parcului Herăstrău, iar plecarea în marș se va face la ora 15.30. Ca în fiecare an, participanții cer un oraș pentru oameni, cu piste pentru biciclete și trotuarele libere de mașini, încurajarea unei mobilități durabile, în condițiile în care Bucureștiul este unul dintre cele mai poluate și aglomerate orașe europene. Aceștia cer primarului Gabriela Firea să ”pună osul la treabă” și să rezolve problemele orașului.
30.​FOTOGALERIE Fântânile din Piața Unirii, din Capitală, s-au redeschis publicului. Cum arată după ce au fost reabilitate cu 9 milioane de euro Fântânile arteziene din Piaţa Unirii din Capitală au fost redeschise joi seară, după un proces de reabilitare care a durat 4 luni și a costat 9 milioane de euro. Evenimentul a fost marcat cu un spectacol multimedia şi un concert al Orchestrei Simfonice Bucureşti. Sute de oameni au venit pentru a vedea spectacolul de apă și culoare.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 123 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version