Articole scrise de Catiusa Ivanov


1 - 30 din 3902 rezultate
1.Singurul centru de găzduire a victimelor violenței domestice, deschis non-stop în București, se închide de la 1 mai fiindcă Primăria Capitalei nu a mai finanțat proiectul Centrul de găzduire în regim de urgență destinat victimelor violenței domestice – Casa INVICTA se va închide începând cu 1 Mai 2019, după ce Primăria Capitalei nu a mai finanțat proiectul, a anunțat Asociația Anais pe pagina de Facebook. Acesta era singurul centru de acest gen din București, deschis non-stop, spun reprezentanții asociației.
2.Imaginile postate de Primărie ca să se laude cu reabilitarea Podului Grant scot la iveală o greșeală ce poate avea consecințe grave: muncitorii acoperă cu asfalt rosturile de dilatație / Specialist: „E o prostie” UPDATE Primăria: Este o soluție temporară, era o groapă Primăria Capitalei a postat joi, pe pagina de Facebook, mai multe imagini cu lucrările de consolidare la Podul Grant, pentru a arăta evoluția lucrărilor. Numai că, în imagini, muncitorii Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București, cea care face lucrarea, sunt surprinși cum acoperă rosturile de dilatație. Victor Popa, unul dintre cei mai respectați ingineri de poduri din România, a explicat pentru HotNews.ro de ce este greșit acest lucru și ce urmări are.
3.Proiect Smart City: Șoferii care tranzitează Sectorul 4 sunt anunțați pe panourile publicitare digitale dacă un semafor este defect Șoferii care tranzitează Sectorul 4 sunt anunțati pe panourile publicitare dacă un semafor este defect, pentru a putea evita intersecția respectivă. Proiectul a fost dezvoltat de firma care deține mai multe panouri publicitare digitale în zonă, în parteneriat cu Primăria Sectorului 4.
4.UPDATE Tribunalul București a declarat falimentul RADET. Gabriela Firea: Cetățenii Capitalei vor avea în continuare apă caldă și căldură Judecătorii Tribunalului Bucureşti au decis, miercuri, intrarea în faliment a RADET. Decizia poate fi atacată cu recurs. Întreagă activitate a RADET va fi preluată de Compania Municipală Termoenergetică, iar primarul general, Gabriela Firea, promite că bucureștenii vor avea în continuare apă caldă și căldură, la parametri optimi.
5.​​VIDEO O filmare făcută cu drona arată cât de puțin au progresat lucrările la Pasajul Ciurel în ultimul an/ Asociația Pro Infrastructură: Avansul este catastrofal Două filmări făcute la Pasajul Ciurel cu drona de Asociația Pro Infrastructura, una în aprilie 2018 și una în aprilie 2019, arată cât de mult au avansat lucrările în ultimul an: extrem de puțin raportat la declarațiile primarului general, Gabriela Firea, că pasajul este executat în proporție de 90%. Inițial, edilul a promis că pasajul va fi gata în 2017, apoi în 2018, iar ultimul termen avansat este finalul anului 2019.
6.​La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de troleibuze s-a înscris un singur ofertant La licitația organizată de Primăria Capitalei pentru cumpărarea a 100 de troleibuze (12m) s-a înscris un singur ofertant, respectiv asocierea dintre Bozankaya Otomotiv Makina İmalat İthalat ve İhracat A.Ş. (Turcia) și SILEO GmbH (Germania), a anunțat municipalitatea marți, într-un comunicat de presă. Oferta urmează să intre în analiza comisiei de evaluare care va stabili dacă sunt îndeplinite toate cerințele. Valoarea estimată a achiziției este de 214.488.800 lei fără TVA.
7.Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea, va dona pentru Notre-Dame 10% din salariul său, timp de trei luni Primarul general, Gabriela Firea, a trimis, marți, omologului sau de la Paris, Anne Hidalgo, o scrisoare prin care și-a exprimat regretul față de incendiul care a devastat catedrala Notre- Dame. În semn de solidaritate, Gabriela Firea a anunțat că va dona 10% din salariul sau, timp de trei luni, fondului instituit pentru finanțarea lucrărilor de reconstrucție a catedralei.
8.Ștefan Mănciulescu, arhitect restaurator în Franța: Restaurarea Notre-Dame va dura cel puțin 10 ani și va costa peste 500 de milioane de euro Catedrala Notre-Dame din Paris a fost mistuită luni noapte de un incendiu devastator, acoperișul și turla ”săgeată" fiind distruse. Asta este ce se poate vedea cu ochiul liber, o evaluare a pagubelor nefiind încă făcută. Cât va costa restaurarea edificiului și cât va dura? Ștefan Mănciulescu, arhitectul şef pentru monumentelor istorice în Franța, care a condus peste 100 de șantiere și proiecte de restaurare, a explicat pentru HotNews.ro ce însemnă restaurarea unui edificiu de o asemenea anvergură, cât ar putea costa și cât vor dura lucrările.
9.UPDATE Primarul Robert Negoiță își va face publicitate de 1,2 milioane de euro, bani publici / Cei mai mulți bani, pentru spoturi TV și radio Primăria Sectorului 3 a atribuit un contract de 5,6 milioane lei către societatea Investiții Spații Verzi S3, la care administrația locală este acționar, pentru ”servicii de realizare și difuzare spoturi TV și Radio, publicitate stradală, online, publicare advertoriale în presa tipărită și studii de impact”. Mai exact, obiectul contractului este promovarea activității Primăriei Sector 3. Proiectul a fost pus pe ordinea de zi suplimentară a ședinței de Consiliu Local Sector 3 de marți, rămâne de văzut dacă va fi aprobat. UPDATE Proiectul a fost aprobat.
10.Încă o lovitură pentru companiile municipale înființate de Gabriela Firea: Prefectura a atacat în instanță actele subsecvente hotărârilor anulate în instanță, acestea fiind suspendate de drept Prefectura București cere Tribunalului București să anuleze actele subsecvente hotărârilor de înființare a companiilor municipale, potrivit unui răspuns transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro. Prin aceste documente s-au făcut o parte din majorările de capital ale societăților comerciale, s-au adoptat bugetele și actele adiționale prin care s-au delegat principalele servicii publice. Acțiunea Prefecturii vine după ce Curtea de Apel București a anulat, într-un proces deschis de USR, hotărârile de înființare a companiilor municipale deoarece acestea au fost aprobate ilegal, cu majoritate simplă, nu cu votul a două treimi dintre consilierii generali, așa cum cere legea.
11.​​FOTO-VIDEO Zeci de oameni, printre care foarte mulți copii, au protestat în Parcul Brâncuși: Salvați parcul! Aici este copilăria noastră! Decizia Primăriei Sectorului 3 al Capitalei de a desființa locurile de joacă din Parcul Brâncuși și a dezafecta mobilierul urban a scos în stradă zeci de oameni, printre care foarte mulți copii. Ei cer primarului general, Gabriela Firea, și primarului Sectorului 3, Robert Negoiță, să găsească soluții pentru a salva spațiul verde și a-l reda comunității.
12.FOTOGALERIE Clujul a luat iar fața Bucureștiului: orașul are deja 22 autobuze electrice, Capitala abia a lansat licitația. Ce orașe vor mai beneficia de astfel de dotări De la începutul lunii aprilie, pe străzile din Cluj-Napoca circulă 22 de autobuze electrice, până în luna august urmând să vină încă 19. Primele autobuze de acest fel au ajuns la Cluj în iunie 2018, fiind primul oraș care a făcut această achiziție. Un autobuz costă nu mai puțin de 2,8 milioane lei, fiind produs de SOLARIS Bus&Coach. Următorul oraș care va avea autobuze electrice este Suceava, licitația pentru achiziția publică fiind finalizată. Primăria Capitalei are în plan să cumpere 100 de autobuze electrice, însă municipalitatea abia a început procedura de achiziție, în luna martie.
13.FOTO Înainte de alegeri, primarul Sectorului 1 organizează întâlniri cu cetățenii în biserici: „Preoții strâng oamenii, nu eu” /UPDATE Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Biserica este spațiul comunitar prin excelență Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, a organizat în luna aprilie, cu o lună și un pic înainte de alegerile europarlamentare, mai multe întâlniri cu cetățenii în bisericile din sector, printre care Mănăstirea Cașin, Biserica Sfânta Maria Herăstrău, Biserica Sfinții Apostoli Petru și Pavel și Biserica Bazilescu. La întâlnire au participat și preoții. Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei: Biserica este spațiul comunitar prin excelență
14.FOTOGALERIE Sute de copăcei dintr-o pădure plantată anul trecut de copii în Popești-Leordeni au fost distruși cu buldozerul sau tăiați cu foarfeca Sute de arbuști dintr-o pădure plantată toamna trecută de copii, în comuna Popești-Leordeni, în cadrul proiectului ”Plantăm fapte bune în Pădurea Cercetașilor”, realizat de Cercetașii României și EcoAssist, au fost distruși. Pe o porțiune de la margine s-a intrat cu buldozerul, iar alte câteva sute de puieți au fost tăiați cu foarfeca. Ovidiu Ciutescu, coordonatorul proiectului din partea Cercetașilor, dă vina pentru cele întâmplate pe unul dintre vecini, dar și pe Primăria Popești-Leordeni, că nu a asigurat paza și nu s-a preocupat de proiect. Primarul localității, Iacob Petre, spune că nu era treaba lor să asigure paza și dă vina pentru stricăciuni pe același vecin, dar și pe ploaia înghețată care ar fi distrus puieții.
15.​FOTOGALERIE Cum s-ar putea schimba Calea Victoriei în următorii ani - proiectele imobiliare aprobate de Primăria Capitalei și propunerile investitorilor Calea Victoriei, cea mai cunoscută arteră din București, s-ar putea schimba dramatic în următorii ani. Primăria Capitalei a aprobat mai multe proiecte imobiliare importante în această zonă, iar altele sunt în procedură de avizare. La începutul anului 2019, Consiliul General a aprobat extinderea Hotelului Athenee Palace cu un corp nou de 5 etaje, iar în 2018 a primit undă verde ridicarea unui bloc de 4 etaje și a unei noi aule în Parcul Academiei Române. În 2016, s-au aprobat construirea unei parcări subterane la Sala Palatului și reamenajarea parcului. Un proiect controversat care așteaptă aprobare este construirea unui bloc cu 5 etaje lângă Casa cu cariatide de pe Calea Victoriei. Mall-ul de la Palatul Știrbei și blocul cu 4 etaje din Piața Revoluției nu au fost aprobate de Consiliul General și au rămas în stand-by din 2015.
16.Primăria Capitalei începe lucrările de consolidare a Podului Grant. Pe strada Fabrica de Glucoză se instituie sens unic Primăria Capitalei, prin Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București, începe de luni lucrările de reabilitare și consolidare a Podului Grant. Valoarea investiției se ridică la circa 52,2 milioane lei, iar lucrările trebuie să fie gata în 2 ani, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobați de Consiliul General.
17.FOTOGALERIE Copacii care au pierdut lupta cu toaletarea: Arbori de pe mai multe bulevarde din București, tăiați barbar anul trecut de autoritățile locale, s-au uscat Mai mulți arbori de pe bd. Regina Elisabeta și bulevardul Aviatorilor s-au uscat după ce în urmă cu un an sau doi au fost toaletați barbar de autoritățile locale. Asta demonstrează încă o dată că felul în care primăriile din București gestionează această problemă este greșit și dă dreptate specialiștilor și cetățenilor care cer autorităților să oprească masacrarea copacilor și să toaleteze responsabil.
18.Primăria Sectorului 1 vrea să încheie un acord-cadru de până la 35 milioane lei pentru îndepărtare graffiti-ului de pe obiectivele din administrare Primăria Sectorului 1, prin Administrația Domeniului Public, vrea să încheia un acord-cadru de până la 35.688.000 lei, pe o perioadă de 4 ani, pentru servicii de îndepărtare a graffiti-ului și de curățare, igienizare și dezinfecție locuri de joacă cu suprafețe de tartan, potrivit unui anunț publicat de instituție în Sistemul Electronic de Achiziții Publice.
19.Primăria Sectorului 3 desființează locurile de joacă și terenurile de sport din Parcul Constantin Brâncuși, spațiul verde fiind retrocedat. În parc s-au aprobat blocuri de 10 etaje Primăria Sectorului 3 desființează locurile de joacă și terenurile de sport din Parcul Constantin Brâncuși, aflat pe bulevardul cu același nume. Parcul a fost retrocedat în urmă cu mai bine de 10 ani. Recent, Consiliul General al Municipiului București a aprobat Planul Urbanistic Coordonator al Sectorului 3, elaborat de Primăria Sector 3, care permite construirea unor blocuri de 10 etaje pe spațiul verde.
20.DEZBATERE PUBLICĂ Primăria Capitalei are în 2019 un buget estimat de 6,7 miliarde lei. Ce proiecte de infrastructură primesc finanțare Primăria Capitalei are în 2019 un buget estimat de 6,7 miliarde lei (circa 1,4 miliarde euro), potrivit documentului pus în dezbatere publică pe site-ul instituției. Pentru infrastructură și marile proiecte de investiții s-au alocat circa 370 de milioane de euro. Principalele lucrări de infrastructură care primesc bani în 2019 sunt: lărgirea străzii Fabrica de Glucoză, Pasajul Ciurel, Pasajul Nicolae Grigorescu și străpungerea în continuarea pasajului, parcarea park&ride de la capătul Șos. Pantelimon.
21.Primăria Capitalei vrea să dea din bugetul pe anul 2019 circa 53 milioane de lei pentru biserici și circa 7 milioane lei pentru statui Primăria Capitalei vrea să dea din bugetul pe anul 2019 circa 53 milioane de lei pentru biserici, potrivit proiectului de buget pus în dezbatere publică. Din această sumă, 10 milioane de lei vor merge la Catedrala Mântuirii Neamului, iar restul la alte 101 de biserici. Fiecare lăcaș de cult va primi sume cuprinse între 8.800 și 1 milion lei. Pentru statui, anul acesta Primăria capitalei vrea să aloce circa 7 milioane lei, din care circa 2 milioane lei pentru statuia Regelui Ferdinand și circa 4 milioane lei pentru refacerea monumentului lui IC Brătianu.
22.FOTOGALERIE ​Primăria Sectorului 6 plătește 29 milioane de lei pentru amenajarea spațiului verde de pe mijlocul bulevardului Iuliu Maniu Primăria Sectorului 6 plătește 29,33 milioane de lei, TVA inclus, pentru reamenajarea spațiului verde de pe mijlocul bulevardului Iuliu Maniu, potrivit unui răspuns transmis de instituție la solicitarea HotNews.ro. Lucrarea este realizată de o asociere de cinci companii, respectiv SC Geca Impex PM SRL, SC Garden Center Group SRL, SC Cris Garden SRL, SC Pergola Grădini Decorative SRL și SC MBC Construct Prest SRL. În comparație, lărgirea străzii Fabrica de Glucoză la două benzi pe sens și refacerea rețelei de utilități costă 47 de milioane lei fără TVA.
23.Ce salarii au directorii și șefii consiliilor de administrație din companiile municipale ale Primăriei Capitalei și Primăriei Sector 3 Primăria Capitalei și Primăria Sectorului 3 și-au înființat în ultimii 2 ani aproape 30 de companii municipale, cu mii de angajați. Doar la cele 22 de companii municipale înființate de Primăria Capitalei, în 2018, cheltuielile aprobate pentru personal s-au ridicat la 370 de milioane de lei. La Sectorul 3, doar patru dintre companiile Primăriei - ITS3, ADPB, Algorithm Construcții, Administrare Active - au în 2019 un buget aprobat de 42 de milioane de lei.
24.Primăria Sectorului 3 vrea să devină dezvoltator imobiliar și să ridice un cartier de blocuri de 11 etaje pe Calea Vitan Primăria Sectorului 3, prin una dintre societățile la care este acționară - ADPB SA, vrea să construiască un cartier de blocuri cu 11 etaje pe Calea Vitan 154-158, lângă stadionul Olimpia. Blocurile ar urma să adăpostească birouri, locuințe și spații comerciale. Proiectul va fi supus aprobării Consiliului Local Sector 3 la următoarea ședință, instituția cerând acordul Consiliului General pentru a trece terenul din domeniul public în domeniul privat al statului.
25.Primăria Sectorului 2 a început lucrările la străpungerea Electronicii Primăria Sectorului 2, prin Administrația Domeniului Public, a început lucrările la străpungerea Șoseaua Electronicii, un drum nou de circa 170 de metri lungime care va face legătura între str. Ziduri Moși și șos. Electronicii. Acolo se afla o cale ferată dezafectată. Artera va reprezenta o alternativă la Șoseaua Colentina, pe respectivul tronson, pentru șoferii care vin de pe bd. Ferdinand și doresc să ajungă spre zona Baicului. Termenul de execuție a lucrării este de 4 luni, a anunțat administrația locală.
26.Primarul Gabriela Firea cere companiei municipale care dorea să cumpere mobilier urban de 23 milioane de euro să anuleze licitația Primarul general, Gabriela Firea, solicită Companiei Municipale Străzi, Poduri și Pasaje București anularea de urgență a licitației prin care se dorește achiziționarea de bănci, coșuri de gunoi și jardiniere în valoare de până la 110 milioane de lei (23 de milioane de euro), anunță Primăria Capitalei într-un comunicat de presă. Totodată, primarul a dispus sancționarea conducerii companiei, precum și efectuarea unor verificări la nivelul acestei societăți.
27.Cine conduce companiile municipale care vor prelua activitatea RADET și vor gestiona fonduri europene de sute de milioane de euro Consiliul General al Municipiului București a aprobat reînființarea companiilor municipale Termoenergetica și Energetica Servicii, care vor prelua activitatea RADET și serviciile conexe, acestea fiind girate inclusiv de PNL.
28.​​FOTO Câțiva cetățeni au plantat flori în gropile aflate pe trotuarele de pe bd. Kiseleff / Oamenii spun că doar gropile din fața sediului PSD au fost asfaltate Câțiva cetățeni, însoțiți de copii, au ”plantat” vineri flori în gropile aflate pe trotuarele de pe bulevardul Kiseleff pentu a atrage atenția autorităților legat de starea deplorabilă în care acestea se află. Oamenii spun că gropile din fața sediului PSD de pe Kiseleff au fost asfaltate, însă pe restul arterei nu s-a intervenit. Se pare că asfaltarea a fost făcută chiar de cei de la PSD, un utilaj de compactat fiind încă în curtea partidului. Bulevardul este în administrarea Primăriei Capitalei.
29.Comandament de primăvară la Primăria Capitalei. Gabriela Firea: Gropile în carosabil sunt cea mai mare problemă a orașului după perioada de iarnă Gropile în carosabil sunt cea mai mare problemă a orașului după perioada de iarnă, a declarat primarul Gabriela Firea, marți, în cadrul comandamentului de primăvară organizat la Primăria Capitalei. Poliția Locală și Administrația Străzilor a numărat 800 de gropi, iar până acum au fost asfaltate 600, a declarat primarul general. În ceea ce privește lipsa marcajelor rutiere di oraș, Gabriela Firea a spus că Administrația Străzilor a demarat o licitație încă de acum 2 ani, însă aceasta a fost blocată de contestații, astfel că nu s-au putut face aceste lucrări.
30.Consiliul General nu a aprobat încredințarea unui imobil de pe Lipscani pentru Muzeul de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România / Bădulescu: ”Este o zonă plină de românism, foarte vascularizată în istoria noastră” Consiliul General nu a aprobat darea în administrare a imobilului de pe Str. Lipscani nr. 18-20, către Institutul National pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel" pentru realizarea Muzeului de Istorie a Evreilor și al Holocaustului din România. Proiectul avea nevoie de 36 de voturi pentru a fi aprobat și a obținut doar 34, 12 abțineri și un vot împotrivă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 131 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version