Articole scrise de Catherine Durandin


1 - 3 din 3 rezultate
1.Paris dimanche 15 novembre 2015 "Odata cu atacurile de vineri seara, ne confruntam cu un terorism radical. El nu mai are ca tinta evreii sau jurnalistii lipsiti de respect fata de Mahomed. Ucide orice trecator pentru a genera panica," scrie Catherine Durandin, scriitoare şi profesoara de istorie la INALCO - Institutul Naţional de Limbi şi Civilizaţii Orientale, consilier al Ministerului Apararii francez din 1992 pana in 2010. (citeste textul in intregime pe Contributors.ro, in limba franceza)
2.Romania, lumina vine de la Rasarit? Nu-mi vine să cred că o țară europeană membră a UE, aliată a Statelor Unite și membră activă a NATO, folosește un limbaj din perioada războiului rece! Răsăritul rus înseamnă astăzi Putin președinte, jurnaliști din opoziție urmăriți și uneori lichidați, plus cele trei fete un pic prea obraznice din Pussy Riot, judecate si condamnate la trei ani de inchisoare! [...] Cine ar putea să își imagineze că alegătorii români își doresc instaurarea unui regim de tip Putin la București?
3.Vara 2012, Romania. Ce pacat! "Peripetiile politice prin care a trecut Romania din luna iunie pana acum au lasat un gust amar si un sentiment de extrema dezamagire pentru orice cetatean european preocupat de viitorul UE", scrie Catherine Durandin intr-un text publicat pe Contributors.ro. Scriitoarea franceza descrie situatia Romaniei in context european si deplange rezultatele crizei politice prin care a trecut tara. "Aceasta criza nu este binevenita pentru Romania care putea spera, spre deosebire de Grecia, la o relansare pe termen mediu [...]. Dar a venit la tanc pentru Rusia."


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by