Articole scrise de Catalina Mihailescu


1 - 2 din 2 rezultate
1.Noi modific��ri legislative a��teptate în materia procedurilor de pre-insolven���� ��i de insolven���� La nici un an de la ultimele modific��ri aduse legisla��iei aplicabile procedurilor de pre-insolven���� ��i de insolven����, noi modific��ri sunt a��teptate în aceast�� materie. Acestea sunt determinate de intrarea în vigoare, în iulie 2019, a Directivei (UE) 2019/1023 privind cadrele de restructurare preventiv��, remiterea de datorie ��i dec��derile, precum ��i m��surile de sporire a eficien��ei procedurilor de restructurare, de insolven���� ��i de remitere de datorie.
2.Legea insolven��ei, încotro? În 2014, modificarea Legii insolven��ei din 2006 a reprezentat o solu��ie legislativ�� bun��, justificat�� de evolu��iile realit����ilor economice ��i financiare, precum ��i de necesitatea rezolv��rii problemelor identificate în practic�� în aplicarea legii anterioare a insolven��ei. În 2018, Guvernul României propune, pe calea unei ordonan��e de urgen���� (OUG nr. 88/2018), o serie de modific��ri la Legea insolven��ei nr. 85/2014, pe care încearc�� s�� le justifice prin necesitatea eficientiz��rii mecanismelor de recuperare a crean��elor bugetare, evitarea afect��rii mediului concuren��ial prin folosirea abuziv�� a procedurilor de insolven���� ��i prin îmbun��t����irea protec��iei drepturilor creditorilor.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by