Articole scrise de Catalin Predoiu


1 - 4 din 4 rezultate
1.MCV, o motivatie si cateva solutii MCV nu este doar despre noi si Europa. MCV conditioneaza  indirect nu numai Schengen, ci si fondurile europene si investitiile straine. MCV este in indirecta legatura cu buzunarul cetateanului. Fara MCV rezolvat nu vom avea investitii directe si fonduri europene, deci nici crestere economica, locuri de munca  si profituri in companii. Fara acestea, guvernul va colecta si mai putine impozite si va avea si mai mari dificultati sa-si plateasca obligatiile, adica pensii si salarii. MCV are si legatura directa cu buzunarul nostru, nu numai indirecta, pentru ca platile ilegale din economia neagra, coruptia, etc., se alimenteaza cu bani scosi din circuitul legal, din buzunarul contribuabilului.
2.Scurt inventar al regreselor din justitie. Un apel la continuarea reformelor Evolu��iile din Justi��ie prefigureaz�� parcursul României. Au trecut mai bine de câteva luni de când în sistemul judiciar s-a trecut la politica „statului pe loc”, ��i câteva s��pt��mâni de când ��ahul politic s-a mutat pe „tabla” Justi��iei. În prim��vara lui 2012 urmau s�� fie lansate proceduri pentru extinderea schemelor de personal în Justi��ie ��i se preg��tea rectificarea pozitiv�� a bugetelor Justi��iei, parte a planului de ac��iune pentru punerea în aplicare a noilor coduri...
3.Climatul investitional din Romania: spre Occident, prin Orient In urma cu cativa ani Guvernul Romaniei a adoptat o paradigma de lucru care viza in primul rand macrostabilizarea economica. Schema este de acum cunoscuta: un acord de macrostabilizare cu FMI, Banca Mondiala si Comisia Europeana, austeritate bugetara, atragerea de fonduri comunitare si ceea ce s-a numit generic “modernizarea statului”. Adoptarea acestor politici a fost facuta din mers de guvern, fara un efort si proces prealabil de reflectie in cercurile economice si politice interne, schema rezultand, in principal, din discutiile cu reprezentantii FMI.
4.Noul Cod Civil are nevoie de judecatori care stiu si inteleg viata Un cod civil este mai mult decat o lege. Este filosofie de viata pusa in litera de lege.  Este Constitutia Civila a Natiunii. Am spus ca Noul Cod Civil este un Cod al libertatii. In toate cartile codului gasim acest fir conducator. O alta idee-forta este cooperarea, negocierea, tranzactionarea. In fine, o a treia este egalitatea de sanse. Acest cod va schimba in timp mentalitatile si comportamentele oamenilor si institutiilor pe care ei le creeaza.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by