Articole scrise de Catalin Hopulele


1 - 6 din 6 rezultate
1.Cum decurge vaccinarea într-o comună din Iași: doar patru persoane imunizate luni, o singură persoană programată pentru marți: „Nu pot să aduc oameni de acasă să-i vaccinez” Am mers la Chicerea, comuna Tomești, la singurul centru din mediul rural din județul Iași, în prima zi a vaccinărilor pentru persoanele aflate în evidență cu boli cronice, pentru cei de peste 65 de ani și personalul din domeniul esențial. Am constatat că problemele administrative de la nivel național și regional s-au răsfrânt și asupra activității de la fața locului.
2.Pandemia și restricțiile au speriat turismul din Vatra Dornei. Înainte de Crăciun, pe străzile orașului erau mai mulți localnici decât turiști Cu câteva zile înaintea sărbătorii Crăciunului, stațiunea Vatra Dornei a arătat ca un oraș-fantomă, iar localnicii și patronii de pensiuni din zonă nu se așteptau ca lucrurile să se schimbe prea mult nici în zilele dinaintea Anului Nou.
3.De ce se acoperă toate oglinzile din casa mortului? Despre importanța monumentală a superstițiilor de înmormântare în România rurală La sfârșitul lui noiembrie am asistat la ultimele zile pe acest pământ ale lui nenea Petrea, un bătrân de 91 de ani dintr-un mic sat din județul Botoșani. M-au fascinat toate obiceiurile de înmormântare pregătite de familie: prosoapele mari și mici cumpărate din timp, pomul, cele 24 de monede pentru viața de apoi, oglinzile acoperite din casă, luminile ținute aprinse trei zile. Toate acestea au explicații bine definite, iar etnologul Mircea Păduraru m-a ajutat să le înțeleg.
4.Entuziaști pro, dar și vehemenți contra, medicii din Iași se pregătesc de vaccinarea anti-COVID. Listele preliminare arată însă că doar jumătate ar vrea să se imunizeze Hotnews a luat legătura cu mai mulți medici din Iași, pentru a vedea cum arată în rândul acestora ideea de vaccinare anti-COVID cu un eventual vacacin autorizat de Agenția Europeană a Medicamentului. Medicul Florin Roșu, șeful Secției ATI de la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, spune că el se va vaccina, dar că vaccinarea trebuie să rămână opțională, iar un cadru medical trebuie să se vaccineze dacă va considera că este o decizie oportună. La polul opus, se află dr. Monica Holicov de la Maternitatea "Cuza Vodă”, ea spunând că nu se va vaccina din capul locului pentru că "suntem mai deștepți decât restul populației".
5.Epopeea spitalului modular de la Iași: plângeri penale, acuzații de spionaj, improvizații și Terapie Intensivă nefuncțională după 7 luni de promisiuni Astăzi ar putea fi date în folosință primele 6 paturi de ATI de la celebrul spital modular din Iași, sau cel puțin așa a anunțat ieri (din nou) ministrul Sănătății. Realizarea spitalului a fost marcată de șicanări politice, acuzații de spionaj, plângeri penale, amenzi de la Consiliul Concurenței și tărăgănări de luni de zile. Iată, pe scurt, toată epopeea acestei investiții anunțate încă din aprilie.
6.Reportaj. Cum se desfășoară pelerinajul la Sfânta Parascheva: multe reguli, tristețe și racla sărutată de credincioși, deși e interzis Anul acesta, pe străzile mici care se scurg dinspre Catedrala Mitropolitană spre râul Bahlui au mai rămas doar stâlpii numerotați de Jandarmerie ca amintire a pelerinajelor din alți ani. Este pentru prima dată în ultimii 20 de ani când găsești doar riverani urcând de la stâlpii 58 - 60, unde coada trebuia să aibă deja trei kilometri, spre catedrală, pe lângă 20.000 - 25.000 credincioși care stăteau îngrămădiți între gardul de metal și gardurile caselor.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by