Articole scrise de Catalin Ciocan


1 - 11 din 11 rezultate
1.Jocurile au fost facute: Cu doua zile inainte de inchiderea ofertei Transelectrica, s-au vandut 50% din actiuni Aproape 50% din actiunile Transelectrica vandute de statul roman au fost deja subscrise de investitori, cu doua zile inainte de incheierea ofertei de la Bursa, anunta Economictimes. Procentul ridicat de subscriere inregistrat pana in acest moment face aproape sigur succesul ofertei in conditiile in care cele mai multe subscrieri erau asteptate oricum sa vina in ultimele zile. In plus, pentru ca tranzactia sa fie considerata incheiata cu succes este nevoie sa fie vandute doar 70% din actiuni, potrivit prospectului de oferta.
2.Dupa fondatorul IKEA, o alta familie suedeza puternica intra in actionariatul SIF Moldova Banca Skandinaviska Enskilda Banken (SEB), controlata de puternica familie suedeza Wallenberg, a fost raportata ieri cu o participatie de 1,2% din actiunile SIF Moldova (SIF2), peste pragul maxim de detinere, de 1%, relateaza EconomicTimes.ro.
3.Business Standard: Cum incearca statul sa resusciteze piata de capital Listarea titlurilor de stat si a obligatiunilor ipotecare, crestere economica de 8% in primul semestru si investitii straine directe de peste zece miliarde euro in 2008, acestea sunt stirile cu ajutorul carora statul spera sa opreasca scaderile de la Bursa, care au taiat miliarde de euro din valoarea companiilor listate si sunt pe cale sa indeparteze de pe piata de capital si putinii investitori locali.
4.Business Standard: Romanii au luat 10 mil. € de la brokeri pentru actiuni Investitorii romani au luat cu imprumut de la brokeri, de la inceputul acestui an, echivalentul a circa zece mil. euro pentru cumpararea de actiuni de la bursa, potrivit datelor oferite de brokeri.
5.Business Standard: Cel mai mare salariu din brokeraj: 960.000 de euro Un broker pe piata de capital locala a putut castiga anul trecut din salariu in medie intre 1.000-1500 de euro, potrivit estimarilor oferite Business Standard de societatile de brokeraj. Datele variaza mult, salariul mediu de pe piata ajungand pana la 3.000 de euro pe luna, in conditiile in care castigul unui broker depinde nu numai de salariul fix, ci si de bonusurile primite in urma performantelor acestuia.
6.Business Standard: Romanii investesc in actiunile Google Romanii au inceput sa se orienteze tot mai mult spre investitii in actiunile unor companii straine, in cautarea de randamente mai mari, dupa ce bursa locala a intrat pe o tendinta accentuata de scadere. Investitorii romani care au ales sa-si plaseze banii pe marile burse ale lumii au preferat actiunile companiilor din sectorul tehnologic, precum Google, Microsoft sau AMD, potrivit brokerilor care ofera servicii de tranzactionare pe pietele externe.
7.Ziarul Financiar: Ce castiguri totale au adus actiunile listate la BVB in 2007 Sapte din cele 20 de companii tranzactionate la categoria I a BVB si jumatate din cele 40 de la categoria a II-a au adus anul trecut randamente totale (din variatia de pret, dividende si majorari) de peste 50%, potrivit unei analize realizate de societatea de brokeraj Intercapital Invest.Cresterile la cele doua categorii principale ale Bursei au fost mai putin selective decat in 2006, aratand orientarea mai puternica a investitorilor spre actiunile medii si mici de pe piata.
8.SIF: Preturile astronomice arunca dividendele in derizoriu Dividendele vor reprezenta anul acesta doar 2-3% din pretul actual al actiunilor, fata de un randament de 10-15% acum doi ani.Toate cele trei societati de investitii financiare (SIF) care au prezentat primele rezultate financiare pe anul trecut - Oltenia, Banat-Crisana si Moldova - au anuntat castiguri peste buget si cel mai probabil vor acorda anul acesta dividende mai mari ca anul trecut.
9.Topul brokerilor Societatile de brokeraj ING Securities si Raiffeisen Capital & Investment, recunoscute pentru faptul ca lucreaza indeosebi cu investitori straini, au ocupat luna trecuta primele doua locuri in topul brokerilor de la Bursa de Valori.
10.Actiunile Petrom continua sa creasca Actiunile Petrom au fost tranzactionate ieri la un pret maxim de 2.500 lei/actiune, la nchidere aceste titluri mai castigand 2,9%. Cresterea nregistrata de actiunile Petrom, la care s-au adaugat si aprecierile usoare ale actiunilor BRD si Banca Transilvania au determinat un avans de peste 1% pentru indicii BET si BET - C.
11.SIF-urile au luat-o din nou in jos Toate cele cinci societati de investitii financiare au inregistrat ieri pierderi, indicele BET - FI care urmareste evolutia acestor companii pierzand peste 2%.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by