Articole scrise de Catalin Budescu


1 - 30 din 40 rezultate
1.Lux pe patru roti Masini de sute de mii de euro cu motoarele capabile de performante uluitoare, dotari de exceptie si sute de cai putere. Segmentul marcilor si modelelor auto din clasa de lux au atras ca un magnet numai in acest an – pana acum – peste 2.000 de romani care au optat pentru o astfel de "bijuterie".
2.Iahturi de lux in Romania Firma romano-italiana Franco’s Marina a lansat pe piata romaneasca iahturile de lux Ferretti, estimand vanzari de cinci unitati pana in anul 2007. Ambarcatiunile au preturi cuprinse intre 600.000 si 5 milioane de euro.
3.Cat ne costa asigurarea masinii Asigurarea auto obligatorie pentru anul 2005 va fi mai scumpa cu 34%-35% decat in prezent. Societatile vor putea sa ofere reduceri de pana la 10% fata de primele de referinta stabilite de lege. In 2004, asigurarile RCA au insumat aproape 5.500 miliarde lei si detin o cota de 40% din politele auto.
4.In Romania se spala 11 milioane de euro De la inceputul anului si pana in prezent, Oficiul pentru Prevenirea si Combaterea Spalarii Banilor a primit 1.928 de rapoarte privind tranzactii suspecte de spalare de bani. In urma controalelor, Oficiul a blocat 1,4 milioane de dolari, peste 10 milioane de euro si 17,5 miliarde de lei de la tranzactionare.
5.Rafo, la mana tribunalului Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), care a reprezentat si Ministerul Finantelor la adunarea creditorilor de la Rafo Onesti, nu a votat planul de reorganizare in ciuda afirmatiilor reprezentantiilor societatii care au sustinut contrariul.
6.48% din firme au primit ajutor de la stat Consiliul Concurentei a realizat pentru prima data in istoria sa o cercetare in randul a circa 4.000 de agenti economici din toata tara cu privire la ansamblul problemelor de concurenta si la legislatia in materie. Sondajul reliefeaza faptul ca de-a lungul timpului aproape jumatate din firmele romanesti au beneficiat sau beneficiaza inca de ajutoare de stat.
7.48% din firme ajutate de stat Consiliul Concurentei a realizat pentru prima data in istoria sa o cercetare in randul a circa 4.000 de agenti economici din toata tara cu privire la ansamblul problemelor de concurenta si la legislatia in materie. Sondajul reliefeaza faptul ca de-a lungul timpului aproape jumatate din firmele romanesti au beneficiat sau beneficiaza inca de ajutoare de stat.
8.Afacerea BRD - Statul a mai luat 43 milioane euro Grupul francez Societe Generale, actionarul majoritar al BRD, a cumparat pachetul rezidual de 7,32% din actiunile detinute de stat la banca romaneasca, pentru suma de 43 de milioane euro.
9.100 milioane dolari investitie la Bors Producatorul canadian de echipamente IT & C Celestica va investi in Romania, in urmatorii ani, circa 100 de milioane de dolari pentru constructia unei fabrici de subansamble electronice.
10.Scutiri "in orb" de la plata obligatiilor catre buget Societatile COS Targoviste, CSR si Siderurgica au fost scutite de plata a circa..., dar deocamdata, cel putin la nivelul AVAS, nimeni nu poate spune valoarea sumelor in cauza. In Monitorul Oficial al Romaniei s-a publicat Decretul nr. 786 prin care a fost promulgata Legea nr. 416/18.10.2004, privind aprobarea Ordonantei Guvernului nr. 50/2004 pentru reglementarea unor masuri cu privire la finalizarea privatizarii unor societati comerciale aflate in dificultate.
11.OMV renunta la Rompetrol dar ramane cu Petrom Pentru a se evita restrangerea concurentei pe cele doua piete, OMV Aktiengesellschaft a inaintat Consiliului Concurentei angajamentul care consta in asumarea obligatiei de a renunta la controlul asupra societatii The Rompetrol Group N.V. Olanda, prin instrainarea participatiei pe care o detine in cadrul acestei societati.
12.Racoritoarele, in atentia Concurentei Consiliul Concurentei va analiza piata apelor minerale si a bauturilor racoritoare din Bucuresti si judetul Ilfov, pentru a identifica eventualele practici anticoncurentiale, tendinte de concentrari economice si restrictii la accesul pe piata.
13.120 milioane de euro in industria auto Compania franceza Montupet va investi, in urmatorii cinci ani, 120 milioane de euro pentru producerea de componente auto din aluminiu in Romania. Prin aceasta investitie, Montupet devine liderul investitorilor straini din industria componentelor auto.
14.Licente de export si coruptie Un raport preliminar al Serviciului de Consultanta in Domeniul Investitiilor Straine din cadrul Bancii Mondiale, mentioneaza printre barierele care stau in calea dezvoltarii mediului de afaceri si coruptia prezenta in sistemul de acordare a acestor avize.
15.Nobel Ventures vrea despagubiri de peste 353 milioane de dolari Procesul intentat de firma americana Noble Ventures este legat de privatizarea Combinatului Siderurgic Resita al carui contract de vanzare-cumparare de actiuni pentru CSR Resita a fost desfiintat de fostul APAPS. Pretentiile financiare ale companiei americane se ridica la o suma cuprinsa intre 353 si aproape 450 milioane de dolari.
16.PIB de 62 miliarde euro Proiectul bugetului de stat pentru anul 2005 prevede un nivel al Produsului Intern Brut de aproximativ 62 miliarde euro, cu circa sapte miliarde euro mai mult fata de nivelul estimat pentru acest an. Pentru acest an a fost estimat un Produs Intern Brut de 55 miliarde euro.
17.Investitori straini acuza birocratia si coruptia Agentia Romana pentru Investitii Straine a recunoscut printr-un comunicat dat publicitatii ca vechile probleme cu care se confrunta investitorii straini din Romania au ramas inca de actualitate. Astfel birocratia, coruptia si instabilitatea legislativa si financiara reprezinta piedici in calea unor investitii masive in economia nationala.
18.Primaria Capitalei da 13 milioane de dolari pentru Cartierul Francez Primaria Capitalei va plati 3 milioane de dolari pentru Clubul francez si intre 8,7 si 10 milioane de dolari pentru 140 de locuinte de lux aflate in Cartierul Francez din Soseaua Nordului. Reprezentantii societatii World Trade Center sunt la un pas sa finalizeze negocierile de vanzare a intregului Cartier Francez din Bucuresti catre Municipalitate.
19.Rafo s-ar putea intoarce in proprietatea statului Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului are sechestru asigurator pe actiunile rafinariei pana la indeplinirea tuturor obligatiilor contractuale ale actualilor actionari. Cu alte cuvinte, in caz de nerespectare a obligatiilor contractuale, Rafo se poate intoarce la stat.
20.Rafo, va fi scutita de 17.000 miliarde Datoriile istorice ale rafinariei Rafo Onesti urmeaza sa fie sterse, potrivit afirmatiilor publice facute acum cateva zile de catre liderul PD, Traian Basescu. Datoria de 17.000 de miliarde lei reprezinta suma care ar trebui stearsa viitoarei Companii Moldova – care ar include si rafinaria in cauza.
21.Credite externe - 250 de milioane dolari pentru iarna Unitatile de producere si distributie de electricitate, gaze naturale si energie termica vor contracta credite externe in valoare totala de 250 de milioane dolari, pentru achizitionarea combustibililor necesari pentru sezonul rece.
22.Privatizare in energie Investitorii interesati de preluarea Electrocentrale Galati vor putea opta pentru cumpararea pachetului integral de actiuni al societatii sau construirea, impreuna cu actualul proprietar, Termoelectrica, a unei noi centrale de producere in comun a energiei electrice si termice.
23.Rinat Ahmetov vrea Fortpres Cug Compania ucraineana Dombassa Industrialnai Union, al carui patron este proprietarul echipei de fotbal Sahtior Donetk din Ucraina, miliardarul Rinat Ahmetov, a depus singura oferta concreta la AVAS, pentru preluarea pachetul majoritar de actiuni ale Combinatului de Utilaj Greu Cluj-Napoca.
24.Eximbank incurajeaza exporturile Eximbank a redus dobanzile pentru creditele acordate in lei exportatorilor, rata la imprumuturile cu scadenta mai mica de doi ani fiind stabilita la 17,88%, fata de 18,99% in luna iulie, conform unui comunicat al bancii.
25.Hidromecanica Brasov, scoasa la vanzare AVAS a scos la vanzare pachetul de actiuni detinut de stat la societatea Hidromecanica Brasov, pentru care asteapta oferte pana la 10 august. In caz contrar, societatea va intra in lichidare voluntara.
26.Siminel arunca 800 de muncitori in strada Peste 800 de fosti salariati ai societatii bucurestene Trico-Prompt protesteaza fata de concedierile si schimbarile obiectului de activitate al societatii. Ei acuza AVAS ca nu a conditionat, la vanzarea activelor, protejarea angajatilor.
27.AVAS preia datornicii la energie si gaze AVAS a preluat creantele companiilor datoare la Electrica Banat si Dobrogea, precum si la Distrigaz Nord si Sud. 1.665 firme datoreaza nu mai putin de 7.760 miliarde lei.
28.Lipsa comunicarii creste coruptia Lipsa de comunicare a clasei politice cu societatea civila, alaturi de inconsecventa autoritatilor si incapacitatea de a identifica si a pune in practica solutii viabile pentru redresarea economiei si a societatii sunt principalele probleme care contribuie la raspandirea coruptiei.
29.Rafo Onesti fuzioneaza cu Carom Ovidiu Tender continua demersurile pentru ca societatea Carom sa fuzioneze cu Rafo Onesti. Unirea celor doua mari datornice se poate face insa numai cu acordul Ministerului Finantelor.
30.Tender, somat sa dea banii Petrom Omul de afaceri Ovidiu Tender trebuie sa plateasca Petrom datorii in valoare de 5,5 milioane de dolari, 1,8 milioane de euro si 1.386 miliarde de lei. Sumele sunt creante preluate de firma sa de la Carom si Rafo Onesti.

1 2 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by