Articole scrise de Catalin Buciumeanu


1 - 4 din 4 rezultate
1.Papa Francisc: smerenie evanghelica si autoritate a inimii. Interviu cu Ambasadorul Romaniei la Sfantul Scaun, Bogdan Tataru-Cazaban "Cred că alegerea Papei Francisc de a cere binecuvântarea mulțimii credincioșilor înainte ca el să adreseze prima sa binecuvântare apostolică a fost un gest inaugural esențial: expresie a smereniei, a fraternității, a apropierii dintre Papă și cei care îl primeau mai ales ca nou Episcop al Romei, pentru că nu trebuie să uităm faptul că Papa este întâi de toate Episcop al Romei. Alegerea a fost, într-adevăr, surprinzătoare, inclusiv pentru cei care studiază de-o viață subtilitățile vaticane."
2.A doua zi a Conclavului pentru alegerea Papei: Fumul negru a iesit din nou pe cosul Capelei Sixtine Conclavul celor 115 cardinali electori, care a inceput marti la Vatican, continua miercuri dupa-amiaza cu o noua incercare de a-l alege pe succesorul lui Benedict al XVI-lea. Momente de acalmie. În Piața Petrină o mare de umbrele așteaptă decizia Conclavului. Între timp, pe sub umbrele se discută febril ultimele noutăți. Cardinalul Scoenborn este de părere că "Biserica nu are nevoie de un manager, ci de un om al credinței". Pe figura lor par să se bată două gânduri contrare. Fiecare își evaluaează în mod tacit candidatul. Unii zâmbesc, alții nu. O altă știre confirmată de Federico Lombardi, purtătorul cuvânt al Vaticanului, anunță absența, de la liturghia de investire a noului Suveran Pontif, a fostului Papă Benedict al XVI-lea. Un val de nemultumire și admirație amestecate traversează multimea.17.32: Fumul alb sau negru se lasă așteptat. In fața mea, la o distanța apreciabilă, cineva flutură steagul României. Nu sunt singurul român din Piazza San Pietro.12:39 Fumul Negru chiar in acest moment anunță încă un eșec al scrutinului. Figurile celor din jur exprimă o dezamăgire profundă îmbinată cu speranța. Cei mai fideli rămân pe pozitii în timp ce o mare parte dintre cei aflați aici, în Piazza San Pietro, se îndreaptă spre oraș. Votul se reia la ora 14 00.12:24 Întreaga asistență aflată în Piazza San Pietro așteaptă cu sufletul la gură rezultatul celui de-al treilea scrutin. Deși vremea nu este deloc prietena celor care se află aici atmosfera este extrem de caldă. Grupuri de credincioși din întreaga lume speră din tot sufletul ca preferatul lor să fie Succesorul Sfântului Petru.
3.Al doilea preferat: Cardinalul brazilian Odilo Pedro Scherer. O figura discreta. Roma, 15.57, 12 martie 2013. Maestrul Ceremoniilor Pontificale - Monseniorul Guido Marini a pronunțat mult așteptatul extra omnes. În Capela Sixtină au mai rămas doar Cardinalul Prosper Grech și Maestrul Ceremoniilor Pontificale pentru o scurtă meditație care, odată încheiată, lasă loc desfășurării Conclavului. Cardinalii intră într-o ordine bine stabilită. Întâi intră Cardinalii din ordinul diaconilor (Cardinali care au funcții în Curia Romană), Cardinalii din ordinul preoților (sunt conducătorii unor Dioceze) și nu în ultimul rând Cardinalii din ordinul episcopilor. Procesiunea este încheiată de Cardinalul Giovanni Battista Re cel mai vechi în funcția de cardinal dintre cardinalii electori aflați sub vârsta de 80 de ani.
4.In cautarea unui Papa: Angelo Scola, Arhiepiscop al Milanului Retragerea Papei Benedict al XVI-lea deși a rămas neînțeleasă în resorturile sale interne a născut o serie de discuții în jurul cărora s-au cristalizat mai multe direcții de schimbare. Semne că o ipotetică abdicare ar fi putut avea loc au existat de-a lungul timpului, însă decizia Suveranului Pontif a lăsat perplexă nu doar Curia Romană ci întreaga lume, catolică sau nu. Dincolo de explicațiile plauzibile, gestul Papei Benedict al XVI-lea a fost de natură să zguduie temeinic Biserica al cărei păstor este într-o încercare de a trezi conștiința acesteia.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by