Articole scrise de Carol Sebastian


1 - 29 din 29 rezultate
1."Un om al meu la Servicii mi-ar crea disconfort" Presedintele Basescu explica de ce intirzie sa schimbe sefii principalelor servicii secrete si ii prefera pe cei numiti de fosta guvernare. El ofera si explicatia supravietuirii in functie a procurorului general Ilie Botos si isi spune punctul de vedere privind premisele pe care se desfasoara campania anticoruptie.
2.Bomba lui Geoana: "Daca nu va fi nici un semnal de innoire la Congres, vom schimba PSD de sus pina jos" Vicepresedintele PSD, Mircea Geoana a declarat, joi, in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, referindu-se la Congresul PSD de saptamana viitoare, ca "daca se va ajunge la concluzia ca Congresul risca sa nu dea nici un semnal credibil de innoire si modernizare, atunci se va veni cu propuneri de schimbare de sus pana jos", fara sa nominalizeze persoanele care ar veni cu aceste propuneri.
3."In Republica Moldova a avut loc o revolutie pasnica" Oleg Serebrian, presedintele Partidului Social-Liberal din Republica Moldova a declarat pentru Radio MIX ca "in Republica Moldova a avut loc o revolutie pasnica". El a aratat ca opozitia de dreapta (Partidul Social-Liberal si Partidul Popular Crestin Democrat) a avut de ales intre a "scoate rusii din Republica Moldova cu ajutorul comunistilor sau a scoate comunistii din Republica Moldova cu ajutorul rusilor".
4.Presa, "intoxicata ca la Revolutie"
5.Consecintele politice ale alegerilor din Bucuresti Analistul Ioan Bogdan Lefter a declarat, ieri, in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio Mix, ca PSD-ul a fost prins de aceste alegeri in off-side "nu pentru ca Alianta D.A. e tare", ci pentru ca situatia interna din PSD "e vraiste". Redactorul sef adjunct al cotidianului Ziua, Ronald Catalin Pena, a remarcat ca Adrian Videanu nu a avut contracandidat, iar candidatul "la sacrificiu" al PSD-ului, Marian Vanghelie, devine "egalul lui Geoana" prin procentele pe care le-a luat.
6.Vasile Blaga despre dosarele grele la care lucreaza Ministerul de Interne Urcand treptele spre cabinetul ministrului mi-am dat seama ca au ramas cam aceleasi covoare de pe vremea lui Doru Ioan Taracila. Cu argumente rostite cand precipitat, cand sententios, Vasile Blaga pare pus pe schimbari. Pana la covoare mai are ceva probleme pe agenda.
7.Vasile Blaga:"Putem merge pana la a anula contractul cu EADS" "Nu acceptam nici o suprapunere (intre contractul EADS si programele PHARE, pe bani comunitari, de securizare a frontierelor). E vorba de suprapuneri imediate de 106 milioane de euro si eventuale suprapuneri care duc la 160 de milioane de euro", a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, intr-un interviu acordat cotidianului "Romania Libera". In plus, ministrul spune ca s-ar putea pune sub semnul intrebarii si acordarea de catre UE a altor fonduri nerambursabile in valoare de minimum 260 milioane de euro pentru securizarea frontierelor.
8.Ce se intimpla in Justitia din Romania? Concluziile si propunerile raportului privind situatia justitiei in Romania, intocmit de organizatia Freedom House pentru perioada 2000-2004, a fost dezbatut in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX. Protagonistii au fost Cristian Diaconescu, fost ministru al Justitiei, Codru Vrabie, reprezentant Transparency International, si Monica Macovei, actualul ministru al Justitiei.
9.Presa si banii publicitatii guvernamentale Declaratia din Parlament a lui Calin Popescu-Tariceanu privind legaturile dintre presa si guvernul precedent prin intermediul publicitatii platite de autoritati a fost comentata intr-o dezbatere realizata de Carol Sebastian, in cadrul emisiunii "Romania la raport" de la Radio Mix. Au participat la discutie si sefii ziarelor care au beneficiat de cei mai multi bani publici: Jurnalul National, Ziua si Adevarul.
10.Ce aduce vizita la Washington? Vizita Presedintelui Traian Basescu la Washington si implicatiile acesteia pentru politica externa romaneasca au fost dezbatute in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio Mix.
11.Adriean Videanu: "Colegii de la PUR sa demonstreze ca sint intr-o coalitie de guvernare!" Vice-premier si lider al Partidului Democrat, Adriean Videanu a afirmat ca Alianta PNL-PD nu se simte confortabil avind ca partener de guvernare Partidul Umanist. Invitat la emisiunea "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, Adriean Videanu a acuzat ca in judete precum Hunedoara, Galati sau Suceava, umanistii acopera liderii PSD.
12.Un viitor european pentru Republica Moldova? Alegerile generale din Republica Moldova au fost subiectul discutiei in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX. Cristian Pirvulescu a afirmat ca votarea s-a desfasurat "intr-o limita de normalitate". Despre eventuale aliante si tendinte in orientarea politica a partidelor intrate in parlament au vorbit Vlad Cubreacov, vicepresedintele PPCD si Alexandru Petcov, purtatorul de cuvint al Partidului Comunistilor.Vladimir Voronin exclude orice negociere
13.Romania sub presiunea semnarii tratatului de aderare Evenimentele din ultimele zile cu privire la modul in care oficiali europeni au comentat evolutia Romaniei in procesul de aderare au fost comentate de invitatii Radio Mix, care au scos in evidenta "vechile racile" de care Romania trebuie sa se desparta.
14.Emil Constantinescu vrea desecretizarea intregii arhive Dunarea Fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, a declarat in emisiunea "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, ca este momentul ca intreaga arhiva Dunarea sa fie desecretizata: "dupa parerea mea, la 15 ani se poate, pentru ca nu mai sint spioni in activitate. Si daca sint, ii gasim in lumea afacerilor, si daca domnul Basescu este chiar foarte curajos, ar trebui sa treaca si la desecretizarea arhivei operative Dunarea".
15.Romania sub presiunea semnarii tratatului de aderare Evenimentele din ultimele zile cu privire la modul in care oficiali europeni au comentat evolutia Romaniei in procesul de aderare au fost comentate de invitatii Radio Mix, care au scos in evidenta "vechile racile" de care Romania trebuie sa se desparta.
16.Radu Berceanu recunoaste: “Relatia dintre PD si Internationala Socialista s-a racit” Declaratia ii apartine vicepresedintelui PD, Radu Berceanu, si a fost facuta in cadrul emisiunii “Romania la raport” la Radio MIX. Zvonurile despre o eventual “divort” fata de socialistii europeni a aparut atunci cand Partidul Democrat nu si-a trimis nici un reprezentant la Reuniunea Partidului Socialistilor Europeni (PSE) ce se desfasoara in aceste zile la Stokholm.
17.Pozitia lui Nastase la virful PSD e din ce in ce mai contestata Framintarile din PSD, in care pozitia lui Adrian Nastase este din ce in ce mai contestata, a constituit tema emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX. Senatorul Antonie Iorgovan a declarat ca cineva trebuie sa il concureze pe Adrian Nastase la functia de presedinte executiv.
18.Autoritatea Electorala Permanenta "schioapata" inca de la infiintare Prezent in cadrul emisiunii "Romania la Raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, vicepresedintele Autoritatii Electorale Permanente, Ionel Flesariu a declarat ca institutia "a functionat schiop" in cele citeva luni care au trecut de la infiintare si a acuzat lipsa oricarei comunicari intre presedintele Octavian Opris si cei doi vicepresedinti.
19.Pozitia lui Nastase la virful PSD e din ce in ce mai contestata Framintarile din PSD, in care pozitia lui Adrian Nastase este din ce in ce mai contestata, a constituit tema emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX. Senatorul Antonie Iorgovan a declarat ca cineva trebuie sa il concureze pe Adrian Nastase la functia de presedinte executiv.
20.Succesorul lui Amarie la CSM Procurorul general adjunct Gheorghe Suhan l-ar putea inlocui pe Ioan Amarie in cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, dupa ce acesta a demisionat saptamana trecuta. Anuntul a fost facut de presedintele CSM, Dan Lupascu, in cadrul emisiunii Romania la Raport, la Radio Mix.
21.Pretul integrarii Secretarul de stat in Ministerul Integrarii, Adrian Ciocanea, si directorul Societatii Academice Romane, Sorin Ionita, invitatii emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, au discutat despre incheierea tratatului de aderare al Romaniei la Uniunea Europeana si procesul de monitorizare stricta la care este supusa tara noastra.
22.Bogdan Baltazar sustine cresterea impozitului agricol Bogdan Baltazar a luat apararea ministrului agriculturii in emisiunea "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio Mix. Baltazar considera ca impozitul agricol trebuie sa creasca pentru ca proprietarii care nu-si utilizeaza ca capacitate maxima pamantul sa fie nevoiti sa-l vanda.Document audio: Bogdan Baltazar despre incurajarea agricultorilor
23.Ministrul Ungureanu crede ca in relatia cu Rusia s-a depasit o problema de inhibitie de dialog Ministrul Afacerilor Externe, Mihai-Razvan Ungureanu, a explicat, in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, cele mai importante realizari ale vizitei facute de Presedintele Traian Basescu la Moscova.
24.Baltazar: "FMI avea comanda politica de la Washington sa nu loveasca in guvernul Nastase" "FMI-ul avea comanda politica de la Washington sa nu loveasca in plexul guvernului Nastase", a declarat Bogdan Baltazar la Radio Mix in emisiunea "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian. Baltazar a apreciat ca problemele guvernului Nastase au fost lipsa de restructurare, lipsa de reforme, dar si tolerarea situatiei disperate in care se gaseau companiile nationale cu datorii.
25.Tariceanu: "Romania nu este o tara de rentieri si jucatori la bursa!" Premierul Calin Popescu Tariceanu intareste, intr-un interviu aparut in Romania Libera, ideea ministrului de Finante, Ionut Popescu, privind costul masurilor luate anul trecut de Guvernul PSD. Tariceanu sustine, ca si colegul sau de Cabinet, ca "derapajele economiei din 2004 afecteaza bugetul din 2005". Varianta audio a interviului a fost difuzata azi, la ora 20.00, in cadrul emisiunii "Romania la raport", realizata de Carol Sebastian la Radio Mix. Interviul a fost comentat de analistul Matei Paun.
26.Ionut Popescu: "S-ar putea sa inghetam salariile bugetarilor" Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, sustine ca imposibilitatea cresterii salariilor in sectorul bugetar este cauzata de masurile electorale luate anul trecut de PSD. Prezent in emisiunea “Romania la raport”, realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, Popescu a aratat ca majorarea salariilor bugetarilor va avea lor cel mai repede in luna octombrie, dar a precizat ca nu e exclus sa renunte la ea, datorita cheltuielilor mari pe care le suporta bugetul, lasate mostenire de Cabinetul Adrian Nastase.Documente audio: Ionut Popescu despre pensii si salarii Ionut Popescu despre cheltuielile bugetare
27."S-ar putea sa inghetam salariile bugetarilor" Ministrul Finantelor, Ionut Popescu, sustine ca imposibilitatea cresterii salariilor in sectorul bugetar este cauzata de masurile electorale luate anul trecut de PSD. Prezent in emisiunea “Romania la raport”, realizata de Carol Sebastian la Radio MIX, Popescu a aratat ca majorarea salariilor bugetarilor va avea lor cel mai repede in luna octombrie, dar a precizat ca nu e exclus sa renunte la ea, datorita cheltuielilor mari pe care le suporta bugetul, lasate mostenire de Cabinetul Adrian Nastase.Documente audio: Ionut Popescu despre pensii si salarii Ionut Popescu despre cheltuielile bugetare
28.Sampanie, va rog! Traian Basescu e salvatorul firavei democratii romanesti! Am cinci ani sa-l tot critic. Azi e momentul sau de gratie. Il recunosc si il celebrez. Basescu s-a incapatinat sa reziste in tara capului plecat. Ar fi putut sa se predea subtil si sa intre pe nesimtite in colivia aurita a stapinilor de la PSD. Atitia altii, insi despre care as fi jurat ca ii sint superiori marinarului, au intrat de bunavoie in jug. Tirziu, am inteles ca omul chiar avea un motiv - sa schimbe sistemul din care a facut parte, tocmai pentru ca il stie, tocmai pentru ca a invatat cu greu sa fie altfel.
29.Rugamintea de pe urma Am 39 de ani si m-am saturat sa ma conduca Iliescu, Nastase si gasca lor. Cite campionate mondiale de fotbal ati socotit ca mai apucati ca sa nu va pese cine conduce Romania? Voua, nehotaritilor, va scriu acum: nu v-a ajuns? Mi s-au ratat prieteni, mi-au murit colegi fara sa afle ca o viata se poate trai altfel, cu demnitate si speranta robusta a fericirii. Voi la cite ratari credeti ca mai aveti dreptul?


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by