Articole scrise de Carol Harsan


1 - 10 din 10 rezultate
1.Romania Libera: Putin: Bulgaria - Da, Romania - Niet! In aceste zile, presedintele Vladimir Putin efectueaza o vizita oficiala in Bulgaria. Este insotit de virtualul presedinte Dimitri Medvedev, actualul presedinte al concernului Gazprom. Succesul diplomatiei bulgare in relatia cu Federatia Rusa contrasteaza puternic cu neglijarea Romaniei de catre Kremlin, desi Bulgaria este in aceeasi "barca" UE-NATO ca si Romania.
2.Romania Libera: Siguranta energetica, in mana Gazprom Presedintele Agentiei Nationale pentru Resurse Minerale (ANRM), Bogdan Gabudeanu, nu este extrem de optimist atunci cand vine vorba despre independenta energetica a Romaniei, dar ne asigura ca rezervele – multe sau putine, mai exact cate sunt – vor fi bine gestionate.
3.Toamna Patriarhului si primavara liber-cugetatorilor Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru in primul guvern postdecembrist, este un martor bine informat asupra evolutiei Patriarhului si a Bisericii Ortodoxe Romane in perioada decembrie 1989-aprilie 1990, cand coordona, alaturi de serviciile secrete, si Departamentul Culte. Intr-un interviu acordat "Romaniei libere", fostul vicepremier apreciaza ca "nu putem judeca cu ochii de acum situatia extrem de dramatica a Bisericii de atunci".
4.Gen. D. Zamfir: "Orice se poate intercepta" Cand si in ce conditii drepturile omului sunt incalcate de catre serviciile de informatii, in Romania sau in alte tari? Ce valoare mai au drepturile omului cand se invoca ratiuni de stat, interese nationale sau globale, ori lupta impotriva terorismului? Iata ce incearca sa lamureasca un "doctor in interceptari", generalul Dumitru Zamfir.
5."Destabilizarea Pakistanului ar avea consecinte globale" De cate ori vine vorba de subiectul "razboiului global antiterorist", ceva lipseste. Exagerarea unor parametri ai acestei realitati din secolul 21 si minimalizarea altora constituie baza denaturarilor privind cel mai sensibil subiect al timpului nostru.
6.Bilderberg 2007, anticamera deciziilor globale Sesiunea Grupului Bilderberg incepe azi la Istanbul, cu participarea a peste 100 dintre cele mai influente personalitati ale lumii. Intalnirea Grupului Bilderberg devanseaza cu cateva zile Summit-ul G8, al celor mai dezvoltate state.
7.Resuscitarea aristocratiei transilvanene Asistam astazi la un proces accelerat de restauratie a fostelor domenii nobiliare din Ardeal, conform legislatiei romanesti. Restaurarile au inceput la multe din aceste castele, ele urmand a fi incluse in trasee ale turismului european. Acest Ardeal poate deveni o "Vale a Loarei" impanzita de castele, domenii, conace, cetati care sunt astazi reconsiderate profund.
8.Masoneria, intre inertie si reforma Lucrurile s-au clarificat inaintea Conventului masonic in care se va hotari cine va fi viitorul Mare Maestru al Marii Loji Nationale din Romania: Eugen Ovidiu Chirovici - actualul Mare Maestru si Radu George Serafim, realizator de programe la TVR 1.
9.Masonii din Biserica In ultimii ani, un fenomen interesant a marcat viata politico-spirituala romaneasca: o apropiere insidioasa, dar tenace, desi aparent fara un demers programatic, a unor personalitati din clerul inalt din Biserica Ortodoxa, de segmente declarat masonice, in speta, de Masoneria recunoscuta oficial.Este vorba de Episcopi si Mitropoliti, membri ai Sfantului Sinod, dar si de reprezentanti ai clerului mijlociu.
10.Razboiul cuiburilor Regia Nationala a Padurilor - Romsilva (RNP) tine cu dintii de o afacere in jurul careia se invart sume ametitoare si comisioane pe masura. Este vorba despre implementarea unui proiect agreat si de UE cu privire la asigurarea cuiburilor pentru pasari insectivore.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by