Articole scrise de CZ


1 - 30 din 716 rezultate
1.Start-Up Nation 2018: Nu se vor da bani pentru video-chat, zodiac, softuri și site-uri pentru programatori. Se vor finanța dronele, echipamentele de fitness, achiziţia de spaţii de lucru Noul program Start-Up Nation 2018, prin care statul spune că va oferi fonduri nerambursabile de câte 200.000 de lei unui număr de 10.000 de firme, va interzice explicit finanțarea achiziției de softuri specifice pentru afacerile de creare de softuri la comandă (CAEN 6201) și nu va finanța deloc afaceri din domenii ca video-chat, astrologie, spiritism. În schimb, vor fi finanțate achiziționarea de spații de lucru, drone, echipamente pentru săli de fitness și altele. Prevederile sunt cuprinse în proiectul procedurii schemei de minimis pentru ediția 2018, care se va implementa de fapt mai mult în 2019, scos în dezbatere publică vineri de Ministerul pentru Mediul de Afaceri.
2.Creatorii de filmulețe pe YouTube vor putea obține investiții dintr-un fond de 50 milioane dolari, condus de un fost manager din Google Creatorii de filmulețe pe YouTube sau pe rețelele sociale vor putea obține finanțări pentru dezvoltarea afacerilor de conținut online printr-un nou fond de investiții, de 50 de milioane de dolari, constituit în SUA.
3.​FOTO Startup românesc în finala unei competiții din Dubai Aplicația românească Wello, care folosește inteligența artificială pentru a ajuta copiii cu probleme de greutate să slăbească, s-a calificat în finala competiției de startupuri Supernova Challenge 2018, care are loc în cadrul expoziție internaționale de tehnologie GITEX de la Dubai.
4.Fonduri UE: Comisia Europeană a aprobat mutarea a 222 milioane Euro neabsorbiți către bănci comerciale și achiziția de ambulanțe România poate realoca spre credite bancare pentru firme mici și mijlocii și pentru achiziția de ambulanțe 222 de milioane de euro rămași necheltuiți în cadrul Programului Operațional Regional (POR) 2014-2020, după ce Comisia Europeană a aprobat modificarea POR.
5.Cazul Sears: Cauzele prăbușirii unui gigant al comerțului sub presiunea internetului Cu o istorie de peste 130 de ani, lanțul american de supermarketuri Sears s-a cerut luni sub protecția legii falimentului, sperând la o restructurare salvatoare, ca urmare a dificultăților financiare. StartupCafe.ro a căutat cauzele care au dus compania pe buza prăpastiei, puse și pe seama presiunii comerțului online, dar nu numai.
6.Mirajul Start-Up Nation: Cazul neferict al unor antreprenori care au rămas cu datorii pe firmă Start-Up Nation nu a mers pentru toată lumea așa cum și-ar fi dorit: doi antreprenori din Sfântu Gheorge, soț și soție, povestesc cum firma lor a rămas și cu datorii la bancă, nu numai că nu au primit cei 200.000 de lei promiși de stat, după ce au aplicat la ediția 2017 a programului de finanțare. Hai să învățăm ceva de aici!
7.5 servicii ANAF pe internet, pentru firme și persoane fizice. Ce părere ai despre ele? Depunerea de declarații pentru plata impozitelor și obșinerea de informații sunt câteva dintre activitățile pe care firmele și persoanele fizice le pot face online în relația cu Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF). Ce expereință ai avut cu serviciile ANAF pe internet? Lasă un comentariu la finalul acestui articol.
8.Start-Up Nation 2018-2019: Industriile creative, inclusiv programarea IT, vor crește în punctaj în programul de 430 de milioane de euro al Guvernului Ministerul pentru Mediul de Afaceri a scos marți în dezbatere publică o variantă actualizată a propunerii de modificare a programului Start-Up Nation, ediția a doua, în care serviciile creative, inclusiv crearea de programe de calculator, cresc în punctaj față de grila propusă în urmă cu două săptămâni, care a stârnit nemulțumirea unor consultanți și unor antreprenori.
9.„Totul” despre noile case de marcat 2018. ANAF: Sunt obligatorii celor prevăzuți de lege „Dotarea cu aparate de marcat cu jurnal electronic este obligatorie!”, avertizează Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pe site-ul oficial. Contribuabilii mici mai au timp  până la 1 noiembrie 2018 să se doteze cu case de marcat cu jurnal electronic, fără să riște să primească avertisment pentru nedotare, pe legea prevenirii. Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a listat pe site o serie de documente și situații privind obligativitatea noilor aparate fiscale.
10.Cursuri de calculatoare pentru șomeri și persoane dezavantajate, printr-un proiect de 5 milioane Euro Românii fără un loc de muncă și alte persoane defavorizate vor putea să urmeze cursuri de utilizare a calculatorului, într-un viitor proiect de 5 milioane de euro, finanțat prin Politica de coeziune a Uniunii Europene, potrivit unui ghid scos luni în dezbatere publică.
11.Fonduri UE 2018: S-au epuizat banii pentru fermele mici înainte de termen Fermierii români au cerut în număr mare fondurile europene de câte 15.000 de euro fiecare pentru ferme mici, bugetul alocat în apelul de proiecte de anul acesta fiind epuizat cu două luni și jumătate înainte de termen, a informat,  luni, Agenția pentru Finanțări Rurale, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
12.Start-Up Nation 2018-2019: Ce se mai modifică și ce nu, în programul de 2 miliarde de lei promis de Guvern Ministerul pentru Mediul de Afaceri a fost de acord să renunțe la o aberație din programul Start-Up Nation 2018, reclamată de consultanții pentru finanțări, vineri, la reuniune Comitetul Consultativ pentru Dezvoltarea IMM, după cum au relatat pentru StartupCafe.ro, participanți la discuții. Alte probleme reclamate au rămas însă în propunerea ministerului.
13.Două firme românești, remarcate în topul Europei Centrale și de Est, pe tehnologie Două firme românești se remarcă pe lista afacerilor de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din Europa Centrală și de Est, întocmită de o importantă companie de consultanță internațională.
14.„Unicornul” românesc de 3 miliarde de dolari, UiPath, lucrează și pentru cea mai mare bancă din România Cea mai mare bancă din România, Banca Transilvania, va utiliza integrat platformele furnizate de UiPath, o companie de automatizări software înființată în România, evaluată acum la 3 miliarde de dolari, și de startupul românesc Druid, înființat anul acesta.
15.Se caută startupuri IT românești, pentru finanțare și mentorat, la Cluj Startupurile IT&C românești vor putea obține finanțări și mentorat într-un nou program de accelerare care se va deschide la Cluj-Napoca, pentru care au început înscrierile online, au anunțat, vineri, organizatorii, într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
16.Înscrieri online: Google caută creatori de podcast-uri să îi ducă în SUA, la cursuri în valoare de 40.000 de dolari Creatori de conținut audio sau video din toată lumea, inclusiv din România, se pot înscrie online pentru preselecția într-un program de training în creare de podcast-uri, oferit de compania Google, și au șansa să meargă în SUA la o tabără de pregătire.
17.Marea greșeală pe care a făcut-o Snapchat. „Ne consideră o aplicație frivolă” Valoarea aplicației Snapchat a scăzut acum la jumătate față de nivelul cu care s-a listat pe bursă în martie 2017, iar șeful companiei își recunoaște „marea greșeală”, într-un mail intern trimis angajaților, publicat de Cheddar.com.
18.1 angajat român din 3 ar munci și „la negru” pentru un plus de bani „în mână”, chiar dacă ar pierde la venitul cu taxe În Româna, unu din trei angajați ar fi dispus să accepte ca patronul să-l plătească în parte legal, pe contractul de muncă, și în parte „la negru”, dacă lucrătorul ar obține astfel mai mulți bani „în mână”, chiar dacă venitul întreg, cu tot cu impozit și contribuții sociale, iar scădea. Asta rezultă dintr-o cercetare realizată recent de Institutul de sondaje IRES și Institutul de Politici Publice.
19.Un IT-ist s-a întors în România și ar fi vrut să-și deschidă o afacere prin Start-Up Nation 2018, dar ministrul Oprea l-a trimis la alte ministere Modificările propuse de Ministerul pentru Mediul de Afaceri pentru ediția 2018 a programului Start-Up Nation, prin care până la 10.000 de firme noi ar urma să obțină ajutoare nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, a stârnit revolta unora dintre antreprenorii aspiranți, mai ales acelora din sectorul IT. Ministrul Radu Oprea a încercat să-și explice modificările.
20.Două noi programe de finanțare pentru firme românești: IT și extindere în SUA O serie de firme românești vor putea obține finanțare prin două noi programe anunțate marți: o schemă de ajutor de stat de 94 milioane de euro pentru întreprinderi mici și mijlocii din IT și un sistem de credite bancare în valoare totală de 500 de milioane de dolari, de la Banca Transilvania și alte bănci comerciale, pentru firme din toate domeniile care vor să se extindă pe piața din SUA.
21.S-a lansat registrul online de Internship, unde firmele înscriu contractele de practică, să evite amenzi de până la 4.000 de lei Firmele și alți angajatori care primesc tineri la practică au obligația să înscrie contractele de de internship în noul Registru electronic de evidenţă a contractelor de internship, lansat, marți, de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă.
22.Cea mai scumpă postare pe Twitter: 20 de milioane de dolari și funcția de președinte al Tesla Antreprenorul Elon Musk va demisiona din funcția de președinte al consiliului de administrație al Tesla, însă va rămâne director general (CEO) al producătorului american de mașini electrice, în urma unei înțelegeri cu Comisia de valori mobiliare și burse (SEC) a SUA, a scrirs presa americană sâmbătă.
23.Salariul minim 2019: Cât ar lua angajații, cât ar plăti patronii Liderii a două organizații de patroni români nu sunt neapărat împotriva creșterii salariului minim pe economie din 2019, anunțată de ministrul Muncii, însă atrag atenția că o astfel de măsură nu trebuie decisă fără o fundamentare economică privind efectele asupra locurilor de muncă.
24.Tranzacție majoră în IT: Firmă de soluții cloud pentru hoteluri independente, vândută pentru 1,5 miliarde de dolari Compania IT de soluții pentru hoteluri și călătorii Amadeus, din Spania, a anunțat, vineri, că a cumpărat TravelClick, o firmă americană de soluții inovatoare bazate pe tehnologie cloud destinate domeniului ospitalității, pentru suma de 1,52 miliarde de dolari.
25.Noile case de marcat 2018: ALDE cere o nouă amânare de termen pentru firmele mici Al doilea partid de la putere, ALDE, cere Guvernului o nouă amânare a termenului până la care firmele mici și mijlocii să fie obligate să treacă la casele de marcat cu jurnal electronic.
26.Peste 3 milioane de produse posibil fake au fost confiscate în România, într-un an Peste 3 milioane de produse suspecte a fi contrafăcute au fost confiscate în România, la frontieră, în anul 2017, de către autoritățile naționale, țara noastră fiind pe locul al treilea în Uniunea Europeană din acest punct de vedere, relevă un raport emis joi de Comisia Europeană.
27.ANAF: Cum îți iei numărul unic de identificare a casei de marcat în 3 minute Firmele care sunt obligate să treacă anul acesta la casele de marcat cu jurnal electronic pot să obțină online numărul unic de identificare a acestor aparate, iar această operațiune durează maximum 3 minute, susține joi Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF), într-un comunicat remis StartupCafe.ro.
28.Magazinul online Elefant.ro a atras 1,6 milioane de euro, finanțare din obligațiuni Magazinul online Elefant.ro, foarte popular mai ales pe segmentul de cărți, a atras o finanțare de 7,65 milioane de lei (peste 1,6 milioane de euro) prin obligațiunile pe care le-a emis, a informat, joi, compania de intermediere a ofertei.
29.Start-Up Nation: Modificare de ultim moment la ediția 2017 Ministerul pentru Mediul de Afaceri a modificat schema de finanțare Start-Up Nation, ediția 2017, pe finalul perioadei de implementare, pentru decontarea unor cheltuieli, potrivit unui ordin de ministru publicat miercuri în Monitorul Oficial.
30.Nou serviciu de recrutare de personal, de la Linkedin, cu geolocalizare Platforma de cariere și joburi LinkedIn a anunțat marți lansarea Talent Insights, un instrument de analiză pentru firmele care caută talente, care are, printre altele, o funcție de geolocalizare.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 24 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version