Articole scrise de CZ


1 - 30 din 1553 rezultate
1.Google, Facebook, Amazon, AliExpress, Ebay au luat măsuri împotriva escrocheriilor cu „produse miracol” anti-coronavirus COVID-19, în UE Google, Facebook, Amazon, AliExpress și alte platforme online au luat măsuri împotriva reclamelor înșelătoare și a escrocheriilor din comerțul cu produse care promit în mod fals rezultate benefice contra coronavirusului COVID-19, în UE. Cel puțin asta spune Comisia Europeană, care s-a declarat, vineri, mulțumită de măsurile giganților tech.
2.APIA anunță când se reia depunerea online a cererilor de plată, pentru fermieri Fermierii vor putea să depună online cererile unice de plată la hectar aferente Campaniei 2020, APIA anunțând vineri data reluării procedurii pe internet. Procedura se va face prin utilizarea aplicației IPA online, mijloacelor electronice de comunicații și sistemului IACS.
3.Sălile de fitness românești au găsit o soluție „să se mențină în formă”, de când le-a închis pandemia coronavirus COVID-19 Sălile de fitness din România, închise temporar de autorități pentru a preveni răspândirea epidemiei de coronavirus COVID-19, au găsit o modalitate de supraviețuire în perioada asta: țin cursuri și tutoriale video, online.
4.Glovo s-a extins în încă 2 orașe din România și caută curieri Închise temporar prin măsurile autorităților, de limitare a epidemiei de coronavirus COVID-19, restaurantele din România mai pot funcționa cu bucătăriile, livrând mâncare la domiciliu, iar acum serviciul de curierat Glovo s-a mai extins în 2 orașe din România.
5.„Compania românească” UiPath, menționată în presa internațională pentru o inovație într-un un spital irlandez, în lupta anti-coronavirus COVID-19 Compania IT româno-americană UiPath a realizat, pro bono, pentru un spital din Irlanda, un sistem de automatizare software prin care asistentele completează automat anumite formulare cu rezultate de la testări, pentru a câștiga timp prețios să se ocupe de bolnavii de coronavirus COVID-19, scrie Reuters, într-un articol preluat de presa din toată lumea.
6.Operatorul IKEA a cumpărat un startup care ajută clienții să-și „mobileze” casele cu telefonul Ingka Group, care operează sute de magazine IKEA în peste 30 de țări, inclusiv România, a cumpărat un startup de realitate augmentată care va permite clienților să-și „mobileze” virtual casele, cu telefonul inteligent.
7.Firme: Statul să subvenționeze salariile angajaților din privat, să continue lucrul Investitorii germani și români membri ai Camerei de Comerț Româno-Germane (AHK) solicită autorităților române o lege prin care statul să subvenționeze salariile angajaților din mediul privat, pentru ca aceștia să continue lucrul în firme, dar cu o intensitate mai redusă, în contextul pandemiei de coronavirus COVID-19.
8.Un magazin online rusesc a primit o finanțare de 50 milioane dolari de la americani Unul dintre primele magazine online din Rusia, Ozon.ru, a primit marți o finanțare de 50 de milioane de dolari, de la un fond de investiții american. Investiția acordată de fondul american Princeville Capital este sub formă de împrumut convertibil în acțiuni, potrivit Reuters.
9.Aplicația Zoom, folosită și de școlile din România, supusă unor verificări în SUA Aplicația de videoconferință Zoom, utilizată și în România de către elevi și profesori pentru a ține cursurile online, pe perioada închiderii școlilor, a intrat în atenția procurorilor americani, preocupați confidențialitatea datelor.
10.Formularele necesare la șomajul tehnic plătit de stat, publicate în Monitorul Oficial: Declarație pe proprie răspundere, cerere, listă pentru firme, PFA, întreprinderi individuale Ministerul Muncii a publicat în Monitorul Oficial, marți seara, 4 ordine de ministru prin care se stabilesc formularele necesare firmelor, persoanelor fizice autorizate (PFA), cluburilor sportive și altor beneficiari ai șomajului tehnic plătit de stat pe perioada stării de urgență, ca urmare a pandemiei de coronavirus COVID-19.
11.Start-Up Nation: Acte normative care permit firmelor să suspende implementarea proiectelor, ca urmare a situației coronavirus COVID-19 În Monitorul Oficial s-au publicat 2 reglementări care permit firmelor beneficiare ale programului Start-Up Nation să suspende implementarea proiectelor și a obligațiilor aferente, pe perioada stării de urgență ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19. Programul de finanțare prevede fonduri nerambursabile de până la 200.000 lei fiecare, pentru un număr de aproape 10.000 de firme.
12.Site UE în limba română, pentru demontarea miturilor din jurul coronavirus COVID-19 Comisia Europeană a lansat luni un site, disponibil și în limba română, dedicat demontării miturilor în ceea ce privește pandemia de coronavirus COVID-19. În paralel, Serviciul European de Acțiune Externă al UE desfășoară analizează și denunță dezinformarea cu privire la pandemie, „provenită de la actori și surse externe”.
13.Antreprenorul Marius Ghenea: Mare grijă la orice amânare la plata ratelor, să nu fie capcană! Omul de afaceri Marius Ghenea, partener în fondul de investiții 3TS Capital, se arată mai degrabă sceptic față de facilitatea guvernamentală care va permite persoanelor fizice și firmelor să-și amâne ratele la bănci până la 9 luni, ca urmare a situației coronavirus COVID-19, și îi sfătuiește pe antreprenori să fie atenți la orice amânare de plată de acest fel.
14.Google oferă 540 milioane dolari pentru firme mici și mijlocii, în bani și servicii de publicitate Compania IT americană Google a anunțat vineri un fond de peste 800 de milioane de dolari, din care 540 de milioane de dolari, în bani și servicii de promovare online, vor fi orientați către firme mici și mijlocii (IMM), ca răspuns la criza mondială provocată de pandemia coronavirus COVID-19.
15.Start-Up Nation. Ministrul Economiei: Am semnat ordinul care va permite startup-urilor să suspende implementarea proiectelor cu ajutorul certificatelor CSU Firmele care s-au calificat la finanțările de maximum 200.000 de lei fiecare prin programul Start-Up Nation 2018-2019 vor putea să suspende implementarea planurilor de afaceri folosind noile certificate pentru situație de urgență (CSU), pe care le va emite Ministerul Economiei, a declarat, vineri, pentru StartupCafe.ro, ministrul Virgil Popescu.
16.Startup IT din UK, finanțare de 20 milioane dolari. Un român în echipa investitorilor Un startup IT din Marea Britanie a obținut miercuri o finanțare de 20 de milioane de dolari, iar în echipa investitorilor se află și un român.
17.Înscrieri online: Y Combinator finanțează startup-uri care dezvoltă tehnologii anti-coronavirus COVID-19 Startup-urile din întreaga lume, inclusiv din România, care dezvoltă diverse soluții relevante în lupta împotriva coronavirus COVID-19 pot obține finanțări la acceleratorul de afaceri american Y Combinator.
18.Noi amenzi GDPR: eMag, Vodafone și Enel, sancționate cu zeci de mii de euro GDPR aduce noi amenzi în România: zeci de mii de euro de la magazinul online eMag, operatorul de telecomunicații Vodafone și distribuitorul de energie Enel Muntenia, companii care au avut împreună venituri de peste 2 miliarde de euro.
19.Procedura pentru șomaj tehnic plătit de stat, pe OUG 30, ca urmare a pandemiei coronavirus COVID-19 Din informațiile oferite de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) și din actele normative în vigoare, StartupCafe.ro a schițat o procedură care ar urma să fie efectuată de firmele românești care își trimit angajații în șomaj tehnic cu plata indemnizației de la stat.
20.Care sunt simptomele coronavirus COVID-19? Chestionar de risc personal și alte informații utile pe un site realizat de IT-iști voluntari Românii pot obține informații de bază, răspunsuri la întrebările frecvente și pot evalua sumar, prin chestionar online, riscul personal la coronavirus COVID-19, pe un nou site realizat de IT-iști voluntari.
21.Cine face angajări? Anunțuri gratuite de joburi remote, pe BestJobs Firmele din România pot posta gratuit anunțuri de angajare pentru posturi în regim de lucru de la distanță (remote) pe platforma de cariere BestJobs.eu, până la sfârșitul lunii martie 2020, într-o perioadă în care mulți patroni se văd nevoiți să-și treacă angajații în șomaj tehnic sau să-i disponibilizeze, ca urmare a situației create de pandemia coronavirus COVID-19.
22.Registrul Comerțului: S-a suspendat depunerea declarației de beneficiar real, din legea contra spălării banilor A fost suspendată obligația firmelor de a depune declarația privind beneficiarul real, prevăzută în Legea de prevenire a spălării banilor, subliniază luni Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC).
23.Zile libere pentru părinți, când se închid școlile: Acte necesare. Salariații pentru care patronul poate refuza Sâmbătă s-a publicat în Monitorul Oficial Hotărârea de Guvern 217/2020 pentru aplicarea Legii 19/2020 privind zilele libere plătite, acordate părinților, când se închid școlile fără să fie vacanțe sau sărbători legale. S-a completat și lista de categorii de salariați pentru care patronul poate refuza acordarea zilelor libere - prin ordonanță de urgență.
24.Competiții IBM și MIT: IT-iștii și inovatorii pot câștiga bani pentru soluții împotriva pandemiei coronavirus COVID-19 Compania IT americană IBM a lansat recent o competiție internațională cu premii totale de 270.000 de dolari, pentru programatorii care vor realiza aplicații utile în lupta contra pandemiei coronavirus COVD-19. În paralel, universitatea MIT a lansat o provocare de 1 milion de dolari inovatorilor din toată lumea care vin cu soluții anti-coronavirus.
25.Fermierii pot cere suspendarea obligațiilor din proiectele pe fonduri europene PNDR Fermierii și alți beneficiari de fonduri europene PNDR pot cere să li se suspende anumite obligații pe care le au în proiecte, ca urmare a situației coronavirus COVID-19 în România, a informat, vineri, Ministerul Agriculturii, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.
26.Patroni de restaurante: Vom respecta toate indicațiile primite Patronii de restaurante, baruri, cafenele și alte localuri membri ai organizației Hora Romania se declară mulțumiți de deciziile luate de autorități pentru sprijinirea acestor firme, în contextul măsurilor impuse pentru limitarea extinderii epidemiei de coronavirus COVID-19.
27.Premiul Turing: Au fost desemnați cei mai buni oameni din IT-ul mondial Anul acesta, Premiul Turing (The ACM A.M. Turing Award), care recunoaște meritele în domeniul informaticii și al calculatoarelor la nivel mondial, a fost oferit către doi premianți, care își vor împărți și milionul de dolari aferent.
28.300 milioane Euro, fonduri UE totale pentru lucrătorii care vor intra în șomaj tehnic. Ministri: Vrem să mergem mai departe și cu fondurile pentru startup-uri Statul va utiliza fonduri europene totale de 300 de milioane de euro pentru finanțarea măsurilor de sprijin pentru lucrătorii care vor fi trimiși în șomaj tehnic de diverse companii ca urmare a scăderii activității economice din România, în contextul pandemiei de coronavirus COVID-19. Informația vine de la ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș, care a mai spus că va merge mai departe și cu liniile de finanțare pentru startup-uri create de studenți și români care se repatriază din diaspora. Și ministrul Dezvoltrii Regionale, Ion Ștefan, a afirmat că va merge mai departe cu lansarea liniei de finanțare POR 2.2-IMM prin care se acordă fonduri nerambursabile de maximum 1 milion de euro unor firme.
29.CE: Fermierii vor putea avea o lună în plus, termen de depunere a cererilor la APIA, pentru plățile directe la hectar Comisia Europeană a anunțat, marți, că permite statelor membre UE să prelungească cu o lună termenul pe care fermierii îl au pentru a depune cererile pentru plățile directe la hectar, ca urmare a situației create de coronavirusul COVID-19. ​
30.Comisia Europeană a aprobat proiecte de peste 500 milioane euro în România Comisia Europeană a aprobat, marți, proiecte în valoare de 1,4 miliarde de euro în 7 state UE, din care peste 500 de milioane de euro numai pentru România.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 52 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by