Articole scrise de CZ


1 - 30 din 545 rezultate
1.I-au luat Poliția și ANAF că vindeau produse contrafăcute pe internet Șase persoane din județul Giurgiu sunt suspectate că ar fi vândut produse contrafăcute pe un site, motiv pentru care ANAF-ul le-a amendat cu 120.000 de lei iar polițiștii și procurorii le-au luat la audieri, zilele trecute.
2.Guvernul spune că vrea să finanțeze mici afaceri private, printr-un nou fond care să le ia părți sociale Statul ar urma să finanțeze microîntreprinderi și firme mici și mijlocii (IMM) private printr-un nou fond național, care ar urma să fie înființat în anul 2018, potrivit Programului legislativ al Guvernului. De asemenea, fonduri nerambursabile de la stat ar urma să fie acordate antreprenorilor pentru dezvoltarea de hoteluri și restaurante în stașiunile balneare din țară.
3.5 tinere românce pleacă în SUA, la un concurs de tehnologie Cinci eleve de liceu din România vor merge la competiția de tehnologie Technovation Challenge 2018, care va avea loc în Silicon Valley, după ce au câștigat ediția românească a concursului, a anunțat, luni, asociația Adfaber, orgaizatoarea din România, într-un comuncat remis StartupCafe.ro.
4.Și firmele vor putea să plătească taxele online, pe Ghișeul.ro (ministru) Ministerul Comunicaţiilor vrea să extindă platforma online Ghiseul.ro, prin care pot fi achitate taxe şi impozite, şi pentru firme, a anunţat luni, ministrul Comunicaţiilor, Bogdan Cojocaru.
5.FOTO ”Unicornul” românesc UiPath, la o expoziție în Australia, alături de alte firme de IT de la noi Startupul românesc de automatizări software UiPath, considerată a fi primul care a ajuns la o evaluare de peste 1 miliard de dolari, a expus, alături de alte firme romînești de IT, la o expoziție internațională la Sydney.
6.Nouă condiție pentru afacerile stațiilor ITP: supraveghere video Micile afaceri ale stațiilor care efectuează inspecțiile tehnice periodice (ITP) la automobile trebuie să îndeplineaxcă, începând cu 21 mai 2018, o nouă condiție pentru a fi autorizate: supravegherea video.
7.CE a verificat 207 site-uri de de servicii de internet, telefonie și streaming: Aproape 80% sunt suspectate că au încălcat normele de protecție a consumatorilor Comisia Europeană și autoritățile naționale de protecție a consumatorilor au verificat 207 site-uri care oferă servicii de telefonie fixă sau mobilă, de internet, precum și de streaming audio și video, în toată Uniunea Europeană, iar 163 dintre acestea, adică 78,7%, sunt suspecte că au încălcat legislația comunitară de protecție a consumatorilor.
8.Ce profit a făcut Fondul statului care oferă garanții în programul Start-up Nation Fondul Național de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), instituție financiară a statului care oferă garanții inclusiv la creditarea firmelor care au luat credite-punte în programul Start-up Nation, a raportat creșterea profitului brut cu 55% în primele 3 luni ale anului 2018 față de aceeași perioadă a anului trecut.
9.Banca Transilvania își vinde afacerea de leasing operațional, folosită de firme din toată țara Grupul Financiar Banca Transilvania a anunțat, luni, că își vinde afacerea de leasing operațional, un serviciu folosit de firme din toată țara care doresc să folosească mașinile primite în leasing fără să le intre în proprietate la finalizarea contractului.
10.Termen APIA 2018: Se depun cererile de plată pentru banii europeni Fermierii din toată România mai au puțin timp la dispoziție pentru depunerea cererilor unice pentru a primi plățile directe la hectar, susținute de Uniunea Europeană și de statul român, iar acum APIA le reamintește să respecte programarea conform invitațiilor primite.
11.Liderul ALDE de la Bruxelles susține mecanismul european de tăiere a fondurilor UE de la țările membre care încalcă statul de drept Liderul Grupului Alianței Liberalilor și Democraților pentru Europa din Parlamentul European, Guy Verhofstadt, și-a exprimat, miercuri, susținerea pentru mecanismul propus de Comisia Europeană, de a tăia fondurile comunitare țărilor membre care încalcă statul de drept. În schimb, liderul ALDE de la București, Călin Popescu Tăriceanu, a criticat CE.
12.Fitbit intră pe API-ul Google Cloud for Healthcare Producătorul american de brățări sport și ceasuri inteligente Fitbit, care are și în România un centru de cercetare-dezvoltare, și-a anunțat luni intenția de a utiliza noua interfață de programare (API) a Google, Cloud for Healthcare, scrie Techcrunch.com.
13.Made in China: De aici își cumpără UE produsele hi-tech China este sursa principala a importurilor de produse de tehnologie înaltă (hi-tech) ale Uniunii Europene, în timp ce SUA este principala destinație a acestui tip de produse realizate în blocul comunitar, potrivit celor mai recente date disponinile, publicate luni de Eurostat.
14.Creștere a deficitului bugetului general consolidat în primele 3 luni ale anului 2018 față de 2017 România a avut un deficit la  bugetul general consolidat de 4,46 miliarde lei, adică 0,48% din produsul intern brut, în primele 3 luni ale anului 2018, în condițiile în care în perioada similară a anului 2017 se înregistrase excedent, de 1,5 miliarde de lei, potrivit datelor publicate vineri de Ministerul Finanțelor Publice.
15.Start-Up Nation: Ministerul îi roagă pe beneficiarii din 2017 să se grăbească la deconturi Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Direcția sa pentru IMM-uri, îi roagă pe antreprenorii care implementează investițiile în programul Start-Up Nation 2017 să se grăbească să depună la agențiile pentru IMM-uri ultimele cereri de decont, pentru cheltuielile efectuate, pentru a nu se suprapune cu lansarea ediției 2018 a schemei de finanțare.
16.Proiect de directivă: Înființarea firmelor pe internet, obligație pentru toate statele UE Antreprenorii își vor putea înregistra online firme în toate statele Uniunii Europene, iar afacerile  se vor putea muta mai ușor dintr-o țară UE în alta, potrivit unor propuneri de directive inițiate miercuri de Comisia Europeană.
17.Ghiduri de fonduri europene 2018: Bursele antreprenoriale pentru studenți și cercetători Studenții români din categoriile vulnerabile vor putea obține burse lunare de câte 300 de lei, timp de 3 semestre de studii, dacă participă și la cursuri de dezvoltare a abilităților antreprenoriale și de realizare a planurilor de afaceri, printr-o nouă linie de finanțare europeană, în valoare totală de 71 milioane euro, pentru care, marți, a fost lansat Ghidul solicitantului. Încă 84,7 milioane de euro vor fi disponibili într-un alt apel de proiecte, prin care se vor acorda burse antreprenoriale cercetătorilor și doctoranzilor.
18. Portretul firmei românești care ajunge la insolvență: mirajul profitului rapid și credulitatea România este printre țările Uniunii Europeane în care firmele au cea mai lungă și dificilă perioadă de insolvență, iar unul dintre motivele principale este legat de faptul că mulți investitori au lacune serioase în domeniul strategiilor de prevenire a riscului, avertizează marți o societate de practicieni în insolvență, care a realizat și un profil al firmelor românești și al acționarilor care ajung în insolvență.
19.Idee de afacere în România: Clienții sparg diverse chestii, să-și verse nervii, în anger room Un român a deschis în București o așa-numită ”anger room”, o cameră a furiei în care clienții vin să spargă diverse obiecte pentru a se detensiona.
20.Micile afaceri, cele mai afectate de termenele lungi de încasare a facturilor în România Firmele din România, cu cifră de afaceri de pânî ân 5 milioane de euro, își încasează facturile într-un termen mediu de 158 de zile, fiind astfel afectate peste 98% din totalul afacerilor din țară - susține o platformă românească de factoring, într-un comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.
21.FOTO 23 de firme românești de alimente au expus în Barcelona, la un târg Un număr de 23 de firme românești de alimente au expus recent la Târgul internațional Alimentaria Barcelona, sub un brand de ramură denumit „Romanian taste”. Partciparea românească la târgul din Spania s-a făcut printr-un program finanțat de la bugetul de stat, prin Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, în colaborare cu Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc, în perioada 16-19 aprilie.
22.Poți învăța puțină programare cu un joc Google Adulții pot învăța elemente de programare pe calculator printr-un joc numit Grasshopper,   lansat de Google, scrie Entrepreneur.com.
23.Decalarația Unică 2018 pentru PFA, dividende și alte venituri independente. Ce amenzi riscăm. Câteva răspunsuri de la ANAF Persoanele fizice autorizate (PFA), cei care primesc dividende și alte persoane care obțin venituri din activități independente trebuie să depună până pe 16 iulie 2018 noua declarație unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a încercat să răspundă întrebărilor adresate de contribuabili pe această temă, într-o sesiune de asistență pe pagina de Facebook.
24.Economist: 3 soluții pentru firme, când le cresc dobânzile din cauza ROBOR Firmele românești care au luat credite bancare în lei vor suporta dobînzi mai mari ca urmare a creșterii indicelui ROBOR cu maturitate la 3 luni, avertizează economistul Iancu Guda, care a făcut calcule privind majoriările prognozate ale dobânzilor.
25.Se fac inscrieri online: Comisia Europeana cauta experti in inteligenta artificiala si alte tehnologii noi Comsia Europeana isi va forma doua grupuri de experti, in inteligenta artificala, respectiv in responsabilitatea legata de noile tehnologii, specialistii interesati, inclusiv din Romania, fiind invitati sa-si depuna candidaturile online, a anuntat luni executivul Uniunii Europene.
26.DOCUMENT Modificarile propuse pentru PFA, alte activitati independente, chirii, drepturi de autor, dividende, agricultura la impozite, CAS si CASS. Se va introduce declaratia unica Ministerul Finantelor Publice a publicat propunerea oficiala pentru o noua modificare a Codului fiscal, privind persoanele fizice autorizate (PFA) si alte persoane fizice care obtin venituri din activitati independente, drepturi de autor, chirii. Prin noul proiect de Ordonanta de urgenta privind masuri fiscal - bugetare si pentru modificarea unor acte normative se prevede printre altele retienerea la sursa a taxelor pentru drepturile de autor si introducerea unei declaratii unice.
27.Calendar ANAF: In martie, bucurestenii pot participa la sesiuni de asistenta fiscala Contribuabilii bucuresteni pot beneficia si in luna martie de sesiuni de indrumare si asistenta organizate de Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Bucuresti din cadrul ANAF, care a publicat oficial calendarul intalnirilor pe aceasta luna.
28.Fonduri europene 2018: Max. 200.000 Euro pentru mici afaceri. Descarca Ghidul solicitantului si modelul de plan de afaceri Antreprenori cu firme mici si mijlocii (IMM) din 6 judete pot obtine fonduri europene intre 25.000 de euro si 200.000 de euro, printr-o linie de finantare destinata afacerilor care implica cercetare si tehnologie, potrivit unei informari publicate de Agentia de Dezvoltare Regionala Nord-Est. Ghidul solicitantului si modelul de plan de afaceri pot fi descarcate de la finalul articolului.
29.TOP Eurostat: Angajatii din Romania, penultimii in UE la participarea la cursuri de perfectionare Romania se afla pe penultimul loc in Uniunea Europeana ca procent al angajatilor care urmeaza cursuri de perfectionare, conform celor mai recente date disponibile, emise luni de Biroul european de statistica Eurostat.
30.Job IT la startupul romanesc al momentului: UiPath le promite candidatilor o "cultura de Silicon Valley la Bucuresti" Startupul romanesc UiPath, despre care presa tech internationala a scris ca tocmai a obtinut o finantare de 120 de milioane de dolari, recruteaza specialisti IT din Romania, pe platforma de joburi pusa la dispozitie de StartupCafe.ro si SmartDreamers.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 19 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version