Articole scrise de CZ


1 - 30 din 1376 rezultate
1.UPDATE Românii de la TypingDNA ob��in finan����ri de 7 milioane de dolari de la Google Startup-ul românesc de securitate cibernetic�� TypingDNA ob��ine investi��ii de 7 milioane de dolari, în SUA, runda de finan��are fiind condus�� de Gradient Ventures, un fond de investi��ii axat pe tehnologii de inteligen���� artificial�� al gigantului IT Google, au declarat, pentru StartupCafe.ro, surse apropiate tranzac��iei.
2.O românc��, numit�� în fruntea Avon la nivel mondial O românc�� a fost numit��, începând din ianuarie 2020, în func��ia de director general (CEO) al brandului Avon, prin care multe femei, inclusiv din România, mai fac un ban din vânz��ri directe de produse cosmetice.
3.Un IT-ist ucrainean ��i-a f��cut un startup ��i l-a vândut lui Snapchat pentru o sum�� mare Aplica��ia american�� de mesagerie cu imagini Snapchat a cump��rat, pentru o sum�� mare, un startup deschis de un IT-ist ucrainean, care ofer�� solu��ii bazate pe inteligen���� artificial�� ��i realitate augmentat��, conform presei din Ucraina.
4.Livr��rile de ma��ini electrice Tesla au crescut cu 50% în 2019 Tesla a raportat oficial, vineri, c�� în 2019 a livrat un num��r de automobile electrice cu 50% mai mare decât în anul 2018. Compania sus��ine c�� va produce câte 3.000 de ma��ini electrice pe s��pt��mân�� la noua sa fabric�� din China.
5.���LISTA 2020: Opt surse de bani pentru firme române��ti Fonduri europene, ajutoare nerambursabile de la bugetul de stat, credite bancare în condi��ii avantajoase, fonduri de investi��ii - StartupCafe.ro v�� prezint�� o list�� scurt�� de 8 surse de finan��are pentru afaceri mici ��i mijlocii, în anul 2020.
6.Salariul minim 2020 este mai mare: Net, brut, la studii superioare, în construc��ii, part-time. Procedura REVISAL Salariul minim brut a crescut cu 7,2% de la 1 ianuarie 2020, comparativ cu nivelul din anul 2019. Ce salariu minim sunt obligate firmele s�� le asigure angaja��ilor, cât este salariul minim net pe care îl primesc „în m��n��” angaja��ii, costul salarial suportat de angajator, pragurile diferen��iate pentru angaja��ii cu facultate ��i pentru cei din firmele de construc��ii, contribu��iile sociale la contractele de munc�� part-time, procedurile pe care angajatorii trebuie s�� le fecteze în REVISAL - informa��iile sunt în acest articol.
7.Huawei a avut venituri în cre��tere ��i în anul 2019 Compania chinez�� de tehnologie Huawei, al doilea produc��tor de telefoane mobile din lume, se men��ine pe cre��tere în anul 2019, chiar dac�� veniturile ob��inute sunt sub a��tept��rile sale ini��iale.
8.���România în 13 ani de UE: Câte fonduri europene am primit ��i cât am pl��tit noi la bugetul comunitar Miercuri, pe 1 ianuarie 2020, se împlinesc 13 ani de la aderarea României la Uniunea European��, iar situa��ia fondurilor pompate de Comisia European�� în România arat�� în continuare c�� ��ara noastr�� este un beneficiar net de bani europeni. Cât am luat ��i cât am dat la bugetul Uniunii Europene?
9.Start-Up Nation 2018-2019: Câte firme au primit efectiv banii de la stat Un num��r de 800 de firme au primit ajutoarele nerambursabile de maximum 200.000 de lei fiecare, în programul Start-Up Nation 2018-2019, potrivit situa��iei de la data de 23 decembrie 2019, a anun��at, luni, ministrul Economiei, Virgil Popescu.
10.Controale ITM la firme, mai ales în Bucure��ti ��i Ilfov Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, vrea ca Inspec��ia Muncii (ITM) s�� fac�� mai multe controale în teren, mai ales la firmele din Bucure��ti ��i jude��ul Ilfov, pentru combaterea „muncii la negru”.
11.Fonduri europene 2020: Cursuri IT pentru angaja��ii firmelor mici ��i mijlocii române��ti, în proiecte de 20 milioane Euro Angaja��i ai firmelor mici ��i mijlocii (IMM) din România vor putea urma, în anul 2020, cursuri de tehnologie a informa��iei (IT) ��i programe de evaluare a competen��elor digitale, în cadrul unor noi proiecte pentru care vor fi pu��i la b��taie, în total, 20 de milioane de euro, fonduri europene ��i na��ionale.
12.Huawei prime��te o veste proast�� de la vârful Uniunii Europene, în afacerea 5G Huawei este privit�� cu suspiciune de pre��edinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, în privin��a posibilit����ii particip��rii companiei chineze la construirea noilor re��ele de telecomunica��ii de genera��ia a cincea (5G) în Uniunea European��.
13.Finan��are business angels în România: Se cere extinderea facilit����ilor pentru investitori Scutirile de taxe acordate de statul român investitorilor persoane fizice, de tip business angels, trebuie extinse astfel încât startup-urile s�� primeasc�� finan����ri mai mari ��i mai multe. Aceasta reiese dintr-o analiz�� realizat�� de un consultant fiscal de la noi, pentru StartupCafe.ro.
14.Problema num��rul unu a patronilor în 2020: Lipsa muncitorilor Lipsa de lucr��tori va fi principala problem�� a firmelor din România, în anul 2020, potrivit unei evalu��ri a companiei de consultan���� Frames, care mai enumer�� ��i alte neajunsuri, într-un studiu publicat vineri.
15.VIDEO 4 startup-uri care au strâns finan����ri de sute de milioane de dolari ��i s-au închis în 2019. Ce f��ceau aceste firme „Eu nu pierd niciodat��. Fie câ��tig, fie înv����”. Cu vorba aceasta (atribuit�� lui Nelson Mandela) ��i cu voin���� din fier ar trebui probabil s�� lase ��i antreprenorii în urm�� anul 2019 ��i s�� intre în 2020. Fie c�� le-a ie��it, fie c�� mai încearc��. Cei de la TechCrunch au întocmit o list�� cu startup-uri care au ob��inut investi��ii de sute de milioane de dolari ��i au pus lac��tul în anul 2019.
16.Demisie important�� de la vârful Uber: Fondatorul Travis Kalanick iese ��i din boardul directorilor Fondatorul ��i fostul CEO al Uber, Travis Kalanick, iese ��i din bordul directorilor companiei americane de ride-hailing prezente ��i în România. Demisia intr�� în vigoare din 31 decembrie 2019.
17.Un site al Ministerului Fondurilor Europene trimitea „clien��i” unor magazine online de haine ��i pantofi Vechiul site al Ministerului Fondurilor Europene (MFE), disponibil în continuare ��i administrat de institu��ie, a afi��at recent, pe lâng�� con��inutul oficial, ��i linkuri c��tre site-uri str��ine cu profil de magazin online aparent, dar între timp situa��ia a fost remediat��.
18.Bolt: Respect��m toate cerin��ele legii din România Aplica��ia Bolt, de transport în regim de ride-hailing, func��ioneaz�� respectând toate noile cerin��e ale legii din România, a anun��at compania, citat�� mar��i de Mediafax.
19.Mastercard cump��r�� un startup de securitate cibernetic�� ��i inteligen���� artificial�� Compania american�� de carduri de credit ��i debit Mastercard a anun��at luni c�� achizi��ioneaz�� un startup care folose��te inteligen��a artificial�� (AI) pentru solu��ii de securitate cibernetic��.
20.Premierul Ludovic Orban ��i-a luat consilier un fost ofi��er SRI care a intrat în conflict cu lideri UDMR din Mure�� Premierul Lucovic Orban l-a numit luni în func��ia de consilier de stat pe Valentin Constantin Bretfelean, despre care presa a relatat, de-a lungul timpului, c�� a fost ��eful Poli��iei Locale Târgu Mure�� ��i c�� a intrat în conflict cu lideri UDMR din localitate.
21.Tesla împrumut�� 1,4 miliarde de dolari de la chinezi Produc��torul american de ma��ini electrice Tesla împrumut�� 1,4 miliarde de dolari de la mari b��nci chineze��ti pentru a-��i finan��a deschiderea noii sale fabrici din China, scrie, luni, Reuters, citând surse apropiate tranzac��iei.
22.Start-Up Nation 2020 ��i alte fonduri pentru firme: LISTA ajutoarelor de la stat cu bugetele stabilite de Guvern Guvernul a modificat u��or bugetul propus de Ministerul Finan��elor pentru programul de finan��are Start-Up Nation, în cadrul bugetului de stat pe anul 2020, pe care îl stabile��te prin angajarea r��spunderii în Parlament, luni. ��i alte programe mai mici pentru finan��area firmelor cu bani de la stat s-au modificat pu��in ca aloc��ri în 2020.
23.Criptomonede: Ripple ob��ine o finan��are de 200 milioane de dolari Lumea criptomonedelor atrage investi��ii în continuare: startup-ul Ripple anun���� c�� a ob��inut vineri o finan��are de capital de risc de 200 de milioane de dolari, de la o serie de fonduri de investi��ii, pentru a dezvolta un sistem de pl����i interna��ionale bazat pe criptomoneda ripple (XRP), una dintre cele mai valoroase monede virtuale, sub bitcoin ��i ether.
24.Tehnici de manipulare a clien��ilor: Booking.com for��at de UE s��-��i modifice practicile Site-ul de rezerv��ri de camere la hoteluri Booking.com s-a angajat s��-��i modifice o serie de practici în afi��area anun��urilor, la presiunea Comisiei Europene, în cadrul unei ofensive a Uniunii Europene împotriva tehnicilor de manipulare a consumatorilor pe platformele online care activeaz�� în blocul comunitar.
25.Google cump��r�� un mic studio de jocuri video Google a anun��at joi c�� a cump��rat un studio de jocuri video, care va fi integrat în afacerea de gaming a gigantului IT american, Stadia Games and Entertainment.
26.Noul ambasador SUA la Bucure��ti, în limba român��: N-am crezut în via��a mea c�� România va ajunge o democra��ie cum este acum Noul ambasador american la Bucure��ti, Adrian Zuckerman, n��scut în România, a ��inut joi seara un scurt discurs în limba român�� ��i a m��rturisit c�� nu credea c�� ��ara noastr�� va sc��pa de comunism ��i c�� va ajunge o democra��ie.
27.���VIDEO Agentul imobiliar al viitorului vrea s�� vin�� în Bucure��ti: Nu au motive s�� se team�� cei care activeaz�� acum în imobiliare Viitorul agen��iilor imobiliare a început deja: o platform�� online folose��te inteligen��a artificial�� pentru a cump��ra ��i vinde apartamente în Europa ��i pl��nuie��te s�� vin�� ��i în Bucure��ti. Trebuie s�� se team�� agen��ii imobiliari români, care de zeci de ani tr��iesc din comisioane de la cump��r��torii ��i vânz��torii de locuin��e? ��eful platformei Kodit.io d�� asigur��ri c�� nu sunt motive de team��, într-un interviu video acordat recent StartupCafe.ro, la Helsinki.
28.O feti���� n��scut�� cu paralizie cerebral�� c�tig�� milioane de dolari pe YouTube O feti���� de 5 ani, n��scut�� cu paralizie cerebral��, este unul dintre cel mai bine pl��ti��i youtuberi din lume, scrie joi revista american�� de business Forbes, citat�� de Mediafax.
29.Facebook cump��r�� un startup spaniol de jocuri video Compania american�� Facebook a cump��rat un startup spaniol de jocuri video în cloud, transmite, joi, CNBC. Pre��ul negociat a fost dezv��luit de presa spaniol��.
30.Glovo spune c�� valoreaz�� peste 1 miliard de dolari Aplica��ia de livr��ri de mâncare ��i alte produse Glovo, prezent�� ��i în România, a ob��inut, joi, o nou�� investi��ie de 150 de milioane de euro, iar acum startup-ul sus��ine c�� valoreaz�� peste 1 miliard de dolari, potrivit Venturebeat.com.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 46 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by