Articole scrise de CP


1 - 30 din 2542 rezultate
1.Iniţiativa România: 38 de candidați din 75 eligibili au probleme de integritate sau sunt inamici ai statului de drept și valorilor europene Mişcarea civică Iniţiativa România a lansat duminică site-ul www.romania-alege.ro, care prezintă o evaluare a 75 de candidați eligibili la europarlamentare. În urma analizei, Inițiativa România a constatat că 38 de candidați cu probleme de integritate, inamici ai statului de drept sau ai valorilor europene vor să ajungă în Parlamentul European. De la PSD și ALDE, aproape toți candidații eligibili prezintă astfel de riscuri.
2.UPDATE Viorica Dăncilă a fost huiduită şi la Novaci, în judeţul Gorj/ Printre protestatari se aflau membri USR PLUS Viorica Dăncilă a fost huiduită, duminică, în timpul vizitei în oraşul Novaci, judeţul Gorj, unde a participat la Festivalul Păstoresc „Urcatul Oilor la Munte”, transmite Mediafax. Senatorul liberal Florin Cîțu, prezent și el la festival, spune că Viorica Dăncilă avea în program să țină un discurs pe scenă, în fața celor 6.000 de oameni participanți la eveniment, însă a renunțat după ce a văzut că nu este bine primită. UPDATE Printre protestatari se aflau și membri USR-PLUS, potrivit unor imagini postate de Dragoș Pîslaru, candidat PLUS.
3.Programul de încasări bugetare nu a fost realizat în martie și aprilie, arată un document al ANAF, prezentat de senatorul Florin Cîțu Președintele ANAF, Mihaela Triculescu, cere unor direcții din subordine să explice de ce nu a fost realizat programul de încasări venituri bugetare în lunile martie și aprilie, potrivit unui document prezentat de senatorul liberal Florin Cîțu, pe contul său de Facebook. Același document mai arată că ar exista sume semnificative de restituit contribuabililor, acestea reprezentând taxa auto.
4.Eugen Teodorovici: Noul proiect privind "Prima Casă" ar putea fi prezentat săptămâna viitoare/ Vor fi modificări referitoare la costul de finanţare în primul rând Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a anunțat marți, la finalul ședinței de Guvern, că săptămâna viitoare ar putea fi publicată versiunea finală a proiectului privind modificarea programului "Prima Casă". Reamintim că șeful PSD, Liviu Dragnea, a promis, zilele trecute, că vor fi luate măsuri pentru programul „Prima Casă”, astfel încât creditul să fie luat și rambursat în condiții mai avantajoase, fiind discuții despre rate fixe.
5.Guvernul a aprobat proiectul amnistiei fiscale pentru persoane fizice, prin care este dispus să lase bugetul fără 1 miliard de lei Premierul Viorica Dăncilă a anunțat marți, la începutul ședinței de Guvern, că va fi aprobat proiectul de OUG privind unele măsuri legate de deciziile de impunere emise recent de ANAF pentru anii 2014-2017. Este un act normativ în urma căruia unele persoane vor ajunge să plătească mai puțin, iar altele deloc. UPDATE Proiectul a fost aprobat. Cei care au plătit deja contribuțiile de sănătate vizate de OUG își vor putea recupera banii, dacă vor face solicitări în acest sens, a declarat Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor, la finalul ședinței de Guvern.
6.Viorica Dăncilă îi trasează sarcini lui Klaus Iohannis: Îi solicit ca în cadrul Summit-ului de la Sibiu să ceară aderarea la spațiul Schengen și încetarea MCV Premierul Viorica Dăncilă nu a fost invitată la Summit-ul de la Sibiu, însă îi solicită președintelui Klaus Iohannis să ceară acolo aderarea României la spațiul Schengen și încetarea Mecanismului de Cooperare și Verificare. Reamintim că Viorica Dăncilă s-a arătat deranjată de faptul că nu participă la acest Summit. La rândul său, Iohannis a ironizat-o pe Dăncilă, spunând marți că cine dorește poate să participe la concertul din Piața Mare, fiindcă acccesul e ”la liber„.
7.Nuclearelectrica: Unitatea 2 de la Cernavodă va fi oprită timp de 32 de zile Nuclearelectrica anunţă că începând cu data de 3 mai 2019, Unitatea 2 CNE Cernavodă va intra în programul de oprire planificată. Desincronizarea de la Sistemul Energetic Naţional va avea loc în data de 3 mai 2019, ora 11:00, iar durata estimată a opririi este de 32 de zile.
8.Tot mai multe clase de învățământ profesional dual cu profil electric: Viitorii electricieni vor fi pregătiți și la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Muntenia Nord, parte a Grupului Electrica, va finanța o clasă profesionale în sistem dual (profil electric) la Colegiul Tehnic “Elie Radu” din Ploiești. Săptămâna trecută, Electrica anunțase că va susține o astfel de clasă și la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov. Nu este singura companie din domeniul energiei care finanțează astfel de clase, în condițiile în care se confruntă cu lipsa de personal calificat.
9.Reacția Consiliul Concurenței asupra raportului privind ROBOR: Conţine inexactităţi, informațiile sunt scoase din context, concluziile au fost stabilite de senatorul Zamfir chiar înainte de a demara ancheta Concluziile raportului Comisiei Parlamentare, care ar arăta manipularea ROBOR, au fost stabilite de senatorul Daniel Zamfir chiar înainte de a demara ancheta, încă din decembrie acesta solicitând demiterea preşedintelui instituției, consideră Consiliul Concurenței. Autoritatea de Concurență a reacționat dur asupra acuzațiilor lansate de senatorul Daniel Zamfir. Acesta a cerut demiterea președintelui Consiliului Concurenței, după ce a prezentat un raport care ar arăta că ROBOR a fost manipulat.
10.Viorica Dăncilă a făcut o gafă în timp ce vorbea despre educație: A fi educator, învățător sau profesor înseamnă ca tu însuși să înveți zi de zi Premierul Viorica Dăncilă a făcut o nouă greșeală gramaticală, chiar în timp ce ținea un discurs despre educație, la Guvern. A spus "tu însuși", corect fiind "tu însuți".
11.OMV Petrom a programat investiții de peste 4 miliarde de lei în 2019 Acționarii OMV Petrom au aprobat vineri bugetul pe 2019, care prevede pentru acest an investiții de 4,17 miliarde de lei. Acționarii au mai aprobat Distribuția de dividende aferente anului 2018, în valoare totală de aproximativ 1,53 miliarde de lei.
12.Companiile din energie încep să investească în formarea profesională: Noi clase de învățământ profesional dual pentru viitorii electricieni ​Grupul ENGIE România a anunțat, vineri, că va înființa noi clase de învățământ profesional dual în București și Brașov, începând cu anul școlar 2019-2020. Zilele trecute, și grupul Electrica a anunțat că va susține o clasă profesionale în sistem dual (profil electric), la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov. În sectorul energetic, tot mai multe companii se confruntă cu lipsa de personal calificat.
13.Guvernul Dăncilă vrea să facă pod peste Dunăre la Zimnicea, Teleorman, în parteneriat public-privat/ A fost aprobat memorandum Guvernul a aprobat în ședința de joi un Memorandum privind construirea unui pod peste Dunăre între Zimnicea - Svishtov. Guvernul susține că podul se va corela cu o autostradă care va trece pe lângă Alexandria. În acest moment, ar fi nevoie de mai multe poduri peste Dunăre, unul foarte de necesar fiind la Călărași. Cu toate acestea a fost ales ca prioritate un pod în Teleorman, județul din care provin șeful PSD și premierul.
14.Guvernul a aprobat, prin hotărâre, ajutorul de stat care l-ar avantaja pe Ion Țiriac în construirea de grădinițe cu profil sportiv Guvernul a aprobat joi, prin hotărâre, schema de ajutor de minimis privind construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv. La sfârșitul lui ianuarie, Executivul aprobase un memorandum, iar acum a adoptat hotărârea prin care poate fi pusă efectiv în aplicare schema. Este un ajutor de stat de care ar fi interesat omul de afaceri Ion Țiriac. Suma: 2,35 miliarde lei.
15.Electrica va finanța o clasă profesională în sistem dual pentru pregătirea viitorilor electricieni Societatea de Distribuție a Energiei Electrice Transilvania Sud, parte a Grupului Electrica, susține înființarea unei clase profesionale în sistem dual (profil electric) la Colegiul Tehnic “Mircea Cristea” din Brașov, începând cu anul școlar 2019-2020, se arată într-un comunicat al companiei. Un număr de 28 de elevi vor beneficia de bursă lunară, echipamente și condiții de practică. Ulterior, se vor putea angaja la Electrica.
16.Comisia Europeană a aprobat oferta făcută de Liberty pentru achiziționarea combinatelor deținute de ArcelorMittal/ Planurile noului proprietar Comisia Europeană a aprobat achiziționarea de către grupul britanic Liberty a combinatelor siderurgice deținute de ArcelorMittal în Uniunea Europeană, printre care și cel de la Galați. Anul trecut, în toamnă, Liberty a anunțat această tranzacție, însă era nevoie de aprobarea Comisiei. GFG Alliance, grupul din care face parte Liberty, intenționează să integreze mai multe afaceri din domeniul oțelului într-o singură entitate globală.
17.Complexul Energetic Oltenia împrumută 500 de milioane de lei, de la 6 bănci, pentru a putea plăti certificatele de emisii de dioxid de carbon Complexul Energetic Oltenia a semnat, recent, contractele de finanţare cu şase bănci pentru credite în valoare totală de 500 de milioane de lei. Banii vor fi folosiți pentru plata certificatelor de emisii de dioxid de carbon, a declarat miercuri Sorin Boza, șeful companiei. Acesta susține că nu există riscul intrării în insolvență și că speră ca până la finalul anului, compania să primească un sprijin, printr-un așa-numit mecanism de piaţă de capacitate.
18.Guvernul vrea să înființeze un post de atașat pe probleme de muncă în cadrul ambasadei de la Tel Aviv, un motiv fiind problemele pe care le au lucrătorii români în Israel Guvernul ar putea aproba în ședința de joi un memorandum privind înființarea unui post de atașat pe probleme de muncă și sociale, în cadrul Ambasadei României de la Tel Aviv. Potrivit memorandumului, au fost constatate mai multe probleme ale lucrătorilor români din Israel, din cauza nerespectării condițiilor contractuale cu unii angajatori.
19.Director Agenția pentru Resurse Minerale: Sunt peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze în Marea Neagră, care vor asigura peste 60% din producția României din 2030 Peste 200 de miliarde de metri cubi de gaze s-ar afla în Marea Neagră, susține Sorin Gal, director în cadrul Agenţiei Naţionale pentru Resurse Minerale (ANRM). Sorin Gal a mai avansat această cifră și în urmă cu un an. Reprezentantul ANRM crede că din 2030, peste 60% din producţia de gaze a României va asigurată de zăcămintele din Marea Neagră.
20.OMV Petrom ar putea opri activitatea la Terminalul Midia, din cauza unei sancțiuni de la Garda de Mediu OMV Petrom a primit de la Garda Națională de Mediu o sancțiune pentru desfășurarea la punctul de lucru Secția Terminal Midia a activității de transport țiței și gaze prin conducte fără sa dețină autorizație de mediu reînnoită. Garda de mediu a cerut oprirea activității până la obținerea autorizației de mediu, însă măsura a fost contestată în instanță. Până la hotărârea definitivă a instanței, măsura este suspendată.
21.Lege în Parlament: Notele la Sport ar putea fi eliminate/ Motivul: Copiii supraponderali sunt limitați de condiția fizică Rezultatele evaluării elevilor la disciplinele din domeniul sportului ar putea fi exprimate prin calificative "foarte bine", "bine", "suficient", "insuficient", pentru toate formele de învățământ și nivel de studiu, dacă va fi aprobată o inițiativă legislativă depusă zilele trecute la Camera Deputaților. Practic, ar putea fi eliminat sistemul de notare de la 1 la 10, aplicat în prezent, la elevii din gimnaziu și liceu.
22.Coaliția pentru Educație cere un program național dedicat rezolvării problemei școlilor cu WC-uri în curte. Termen limită: septembrie 2019 Membrii Coaliției pentru Educație cer Guvernului și autorităților locale să rezolve de urgență problema școlilor și grădinițelor cu toalete în curte. "Accidentul de luni este responsabilitatea unui sistem slab gestionat și sub-finanțat, nu doar a unui director sau a unui educator", se arată într-un comunicat prin care Coaliția pentru Educație a transmis mesaje dure la adresa autorităților responsabile de condițiile în care trebuie să învețe elevii din România.
23.Decizii luate după moartea copilului căzut în fosa septică: Directorul școlii a fost demis/ Ministerul Educației promite bani pentru 1.180 de școli cu toalete în curte Prima decizie luată de autorități în urma tragediei din județul Iași, în care un copil de 3 ani a murit după ce a căzut în fosa septică din curtea unei școli, a fost demiterea directorului unității de învățământ. Următorul pas este numirea unei comisii de cercetare disciplinară internă, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației.
24.Viorica Dăncilă a discutat cu Benjamin Netanyahu despre organizarea, în acest an, a următoarei reuniuni a ședinței comune de Guvern Premierul Viorica Dăncilă a avut marți o convorbire telefonică cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu. Potrivit unui comunicat al Executivului, cei doi au discutat despre "organizarea, în cursul acestui an, a următoarei reuniuni a Ședinței Comune de Guvern (G2G)". De când este premier, Viorica Dăncilă a avut mai multe discuții și întâlniri cu Benjamin Netanyahu, unele dintre ele controversate.
25.OMV Petrom are un nou director financiar Alina Popa (41 de ani) este noul Director Financiar și membru al Directoratului OMV Petrom începând cu 17 aprilie 2019, dată la care intră în vigoare mandatul acordat de Consiliul de Supraveghere, informează compania printr-un comunicat de presă.
26.Black Sea Oil & Gas anunță că a primit aprobarea Guvernului pentru dezvoltarea zăcămintelor din Marea Neagră Black Sea Oil& Gas SRL (BSOG) susține că a primit aprobarea din partea Guvernului prin Agenția Națională pentru Resurse Minerale pentru Studiile de evaluare a resurselor geologice și rezervelor de gaze libere aferente zăcămintelor comerciale Ana și Doina. Aceste zăcăminte fac obiectul Proiectului de Dezvoltare Gaze Naturale Midia din largul Mării Negre.
27.Semne de îngrijorare. O parte dintre investitorii străini în România se așteaptă la scăderea veniturilor și a investițiilor Cele mai recente rezultate ale indicelui percepției membrilor Consiliului Investitorilor Străini (FIC) despre mediul de afaceri aduce câteva semne importante de îngrijorare și lasă deschisă întrebarea dacă ceea ce vedem acum este o tendință care se va accentua sau doar niște semnale trecătoare, se arată într-un comunicat al FIC, care prezintă un sondaj realizat în luna martie 2019.
28.Hidroelectrica este în căutare de directori Hidroelectrica anunță declanșarea procedurii de recrutare și selecție de candidaţi pentru Directoratului său, conform prevederilor din OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Directoratul este format din 5 membri. Vezi ce criterii trebuie să îndeplinească cei care vor ajunge directori la Hidroelectrica.
29.Servicii Energetice Muntenia SA iese din insolvență Compania Electrica informează investitorii că filiala Servicii Energetice Muntenia SA iese din insolvență, în urma unei decizii a Tribunalului București. Societatea intrase în insolvență pe 26 noiembrie 2014.
30.Un mesaj postat de Frans Timmermans în memoria unui fost diplomat a fost atacat de trolli români cu mesaje jignitoare O armată de trolli s-a activat, miercuri, pe pagina de Facebook a prim-vicepreședintele Comisiei Europene (CE), Frans Timmermans, după ce acesta a avertizat Guvernul de la București să nu ia măsuri care să afecteze sistemul judiciar. Mesajul lui Timmermans postat în memoria unui fost diplomat, iubitor al florilor din parcul Keukenhof (Olanda), a fost asaltat cu sute de mesaje jignitoare, toate în limba română.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 85 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version