Articole scrise de CP


1 - 30 din 2411 rezultate
1.Președintele Consiliului de Administrație al Electrica a demisionat, ca urmare a numirii în funcția de prim-vicepreședinte al ASF Electrica informează că în data de 15 noiembrie 2018, președintele Consiliului de Administrație al companiei, Elena Doina Dascălu, a demisionat din această calitate, ca urmare a numirii de către Parlamentul României în funcția de prim-vicepreședinte al Autorității de Supraveghere Financiară începând cu data de 14 noiembrie 2018.
2.Semnal de îngrijorare al AmCham România: Securitatea energetică a României poate fi pusă în pericol de lipsa investițiilor în producerea de energie electrică Camera de Comerț Americană în România (AmCham Romania) atrage atenția asupra lipsei de investiții private într-unul dintre principalii piloni strategici ai economiei - domeniul generării energiei electrice. În ultimii ani investițiile private în acest sector s-au diminuat dramatic până aproape de zero, în condițiile în care parcul de generare a energiei electrice din surse convenționale în România este îmbătrânit, precizează AmCham.
3.Consiliul Concurenței a extins investigația pe piața produselor de semnalizare rutieră Consiliul Concurenței anunță că a extins o investigație declanșată în 2017 pe piața produselor de semnalizare rutieră și a efectuat o inspecție la sediul companiei Girod Semnalizare Rutieră SRL, informează autoritatea de concurență printr-un comunicat de presă.
4.România a câștigat litigiul cu Alpiq AG Elveția, la tribunalul arbitral internațional ICSID, deschis în urma insolvenței Hidroelectrica România a câștigat litigiul arbitral în care a fost chemată în judecată de către Alpiq AG Elveția (Alpiq) în fața tribunalului arbitral internațional, constituit sub egida Centrului Internațional pentru Reglementarea Diferendelor relative la Investiții de la Washington (ICSID), potrivit unui comunicat citat de Mediafax. Alpiq a solicitat obligarea României la plata a peste 450 de milioane dolari cu titlu de despăgubiri, pretinzând încălcări ale drepturilor sale legat de deschiderea procedurii de insolvență a SPEEH Hidroelectrica SA.
5.Black Sea Oil & Gas si Transgaz au semnat contract pe 15 ani pentru transportul gazelor din Marea Neagră Companiile Black Sea Oil & Gas si Transgaz SA au semnat un contract pe 15 ani de transport al gazelor naturale din Marea Neagră în sistemul național de transport. Contractul va fi aplicabil doar în cazul obținerii deciziei finale de a investi în proiectul Dezvoltare Gaze Naturale Midia ("Proiectul MGD"), precizează Black Sea Oil & Gas. Proiectul MGD constă în săparea a cinci sonde de producţie, un ansamblu submarin de producţie pe zăcământul Doina care va fi conectat printr-o conductă de 18 km la platforma de producţie monitorizată şi operată de la ţărm amplasată pe zăcământul Ana.
6.Guvernul discută un proiect de OUG privind continuarea "Programului Masă caldă în școli", un program care se defășoară de trei ani în doar 50 de școli, fără a fi extins la nivel național Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care prevede continuarea unui program pilot mai vechi, "Masă caldă în școli", și în 2019. Acest program ar urma să se desfășoare pentru al treilea an consecutiv în doar 50 de școli, fără a fi extins la nivel național, chiar dacă până acum și-a dovedit utilitatea, fiind constatată reducerea abandonului școlar în unitățile în care a fost aplicat. Potrivit proiectului, preșcolarii și elevii din 50 de unităţi de învăţământ primesc gratuit o masă caldă sau un pachet alimentar, în limita unei valori zilnice de 10 lei/beneficiar, inclusiv TVA. Până acum erau 7 lei pentru fiecare elev.
7.Consiliul Concurenței susține refinanțarea creditelor la o altă bancă decât cea care a acordat creditul Refinanțarea creditelor la o altă bancă decât cea care a acordat creditul aduce beneficii clienților şi stimulează concurența între bănci, se arată într-un comunicat al Consiliului Concurenței. Ancheta sectorială pe piaţa serviciilor bancare de retail, derulată de Consiliul Concurenţei, arată că persoanele care vor să îşi refinanţeze creditele la alte bănci pentru a a avea costuri mai mici întâmpină greutăţi, mai ales la cazul creditelor ipotecare, în condiţiile în care valoarea actuală a ipotecii a scăzut sub valoarea iniţială. Astfel, autoritatea propune ca pentru partea de garanție rămasă neacoperită să se implice statul, prin intermediul unuia sau mai multor fonduri de garantare.
8.​VIDEO Guvernul a desenat mai multe proiecte în parteneriat public-privat, iar Viorica Dăncilă le-a prezentat oamenilor de afaceri din Qatar și Oman Premierul Viorica Dăncilă a prezentat oamenilor de afaceri din Oman și Qatar mai multe proiecte pe care Guvernul susține că vrea să le realizeze în parteneriat public - privat. Sunt proiecte de multe miliarde de euro, autostrăzi, aeroport în sudul Bucureștiului, canal Dunăre-București, canal de irigații în Bărăgan, spitale, resort de lux în Costinești, pârtie de ski în Făgăraș etc. Unele dintre ele sunt idei foarte vechi, încă din vremea comunismului (canalul Dunăre-București, canalul de irigații), însă niciodată nu s-a trecut mai departe de nivelul vorbelor. Toate acestea au fost introduse într-o broșură și intr-un film de prezentare.
9.Comisia de energie din Senat solicită ANRE să explice de ce consumatorii de energie persoane fizice, așa-numiții prosumatori, nu pot deveni producători de energie, conform unei legi aprobate în vară Comisia de energie din Senat a solicitat Autorității Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE) să explice de ce întârzie să emită reglementări pentru punerea în aplicare a unei legi aprobate în vară, potrivit căreia consumatorii de energie persoane fizice pot deveni mici producători de energie, a declarat, luni, Gheorghe Marin, preşedintele Comisiei, potrivit Agerpres. Acești consumatori care pot fi producători, numiți prosumatori, ar trebui să beneficieze, potrivit legii, de o serie de facilități fiscale pentru livrarea surplusului de energie în rețea. Strategia energetică aflată în dezbatere publică arată că limita maximă a puterii instalate în sistemele solare ale prosumatorilor va fi de 750 MW, putere care va fi atinsă până în anul 2030.
10.Consiliul Concurenței a autorizat preluarea Șantierului Naval Mangalia de către olandezii de la Damen și Șantierul Naval 2 Mai SA Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care B.V. Holding Maatschappij Damen, Olanda, și Șantierul Naval 2 Mai SA preiau Daewoo Mangalia Heavy Industries SA şi Daewoo Mangalia Human Resources Management SRL. Daewoo Mangalia Heavy Industries SA are ca principal obiect de activitate construcția, reparația și conversia de nave.
11.VIDEO Viorica Dăncilă a participat la inaugurarea Ambasadei României în Sultanatul Oman Premierul Viorica Dăncilă, a participat luni, la ceremonia de inaugurare a Ambasadei României de la Muscat, cu ocazia vizitei oficiale în Sultanatul Oman, informează Guvernul. Potrivit acestuia, "deschiderea misiunii diplomatice de la Muscat, în apropierea aniversării a 45 de ani de relații diplomatice neîntrerupte, în 2019, reprezintă o modalitate concretă a Guvernului României de a susține comunitatea românească din Sultanatul Oman, alcătuită din aproximativ 300 de persoane".
12.Producătorul de energie termică ELCEN a cerut ANRE majorarea cu 10% a prețului gigacaloriei Producătorul de energie termică ELCEN a solicitat Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) o majorare a preţului de producţie al gigacaloriei cu aproximativ 10%, a declarat, luni, Claudiu Creţu, administratorul special al companiei, potrivit Agerpres. Acesta a precizat faptul că solicitarea a fost necesară pentru ca societatea să-şi acopere costurile, dar şi că majorarea se va reflecta în facturile finale plătite de populaţie.
13.​VIDEO Viorica Dăncilă a discutat cu Benjamin Netanyahu despre reprogramarea ședinței comune de guvern în România Premierul Viorica Dăncilă a discutat vineri cu prim-ministrul Statului Israel, Benjamin Netanyahu, despre reprogramarea ședinței comune a celor două guverne, potrivit unui comunicat al Guvernului. Înainte de ședință comună ar putea avea loc un forum economic. Inițial, ședința de Guvern fusese programată pentru luna august, însă a fost amânată de premierul israelian.
14.OMV Petrom devine unic titular și operator pentru patru perimetre de explorare petrolieră onshore, după retragerea Repsol Agenția Națională pentru Resurse Minerale (ANRM) a aprobat preluarea de către OMV Petrom a participației deținute de Repsol în patru acorduri de explorare onshore, informează OMV Petrom printr-un comunicat de presă. După aprobarea ANRM, OMV Petrom devine unic titular și operator al perimetrelor de explorare V Băicoi, VII Târgoviște, XII Pitești și XIII Târgu Jiu.
15.Cristina Prună, deputat USR: Guvernul nu a reglementat preţul dioxidului de uraniu furnizat de către Compania Naţională a Uraniului, deși este o obligație impusă prin lege O lege care obligă Nuclearelectrica să cumpere pulberea de dioxid de uraniu de la Compania Națională a Uraniului, la preț reglementat, nu este pusă în aplicare nici acum, deși a fost votată în Parlament pe 20 iunie și publicată în Monitorul Oficial pe 19 iulie. Este o lege special făcută pentru ținerea în viață a Companiei Naționale a Uraniului. Cu toate acestea Guvernul întârzie să emită o hotărâre prevăzută în lege. "Prețul pentru această materie primă urma să fie reglementat de stat în termen de 60 de zile de la intrarea în vigoare a acestei legi printr-o hotărâre de guvern", scrie Cristina Prună, deputat USR, pe Facebook. CNU este o societate cu mari probleme, care a primit și un ajutor de stat care acum face obiectul unei investigații a Comisiei Europene.
16.BNR responsabilă pentru comisioanele interbancare la plata cu cardul Guvernul a aprobat miercuri un proiect de lege privind stabilirea unor măsuri de punere în aplicare a Regulamentului (UE) 2015/751 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2015 privind comisioanele interbancare pentru tranzacțiile de plată cu cardul. Potrivit proiectului de lege, Banca Naţională a României este desemnată autoritate competentă responsabilă cu asigurarea respectării reglementărilor europene, a declarat Nelu Barbu, purtător de cuvant al Guvernului, la sfârșitul ședinței de miercuri.
17.Guvernul a aprobat un proiect de OUG care permite și primăriilor să se implice în programul prin care se distribuie fructe și lapte în școli, nu doar consiliile locale Guvernul a aprobat miercuri un proiect de Ordonanță de Urgență care completează OG 13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru școli al Uniunii Europene. Proiectul va permite primăriilor de la nivelul comunelor, orașelor și municipiilor să beneficieze de fonduri pentru implementarea programului prin hotărâre a consiliului județean sau a consiliului general al Municipiului București, după caz.
18.Guvernul majorează alocația de hrană pentru cei 10 pacienți ai leprozeriei din Tichilești de la 11 lei la 20 lei pe zi/ Viorica Dăncilă: Asigurăm pacienților un trai decent Guvernul are pe ordinea de zi un proiect de hotărâre prin care va fi majorată de la 11 lei la 20 lei/zi alocația de hrană a pacienților leprozeriei din Tichilești. În prezent mai trăiesc în acest spital un număr de 10 pacienți cu vârste cuprinse între 50 și 90 de ani. "Dorim să asigurăm pacienţilor un trai decent", a spus Dăncilă la începutul ședinței de Guvern. Decizia a fost luată după ce angajații spitalului din Tichilești au lansat, în septembrie, un apel pe Facebook către cei care își permit să doneze alimente, arătând că alocația de hrană pentru ultimii 10 pacienți este insuficientă.
19.Guvernul va aloca un milion de euro pentru cofinanțarea unui proiect de consolidare a sediului Arhivelor Naționale Guvernul are pe ordinea de zi a ședinței de miercuri proiectul Legii arhivelor, a declarat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a mai spus că Executivul va aloca un milion de euro pentru cofinanţarea proiectului Restaurarea sediului central - monument istoric al Arhivelor Naţionale. Dăncilă a spus că valoarea totală a proiectului este de 5 milioane de euro, iar 80% din această sumă reprezintă bani europeni. Proiectul prevede lucrări de intervenţie arhitecturale şi de consolidare.
20.Viorica Dăncilă pleacă iar o săptămână din țară: O zi în Bulgaria, iar restul în Qatar și Sultanatul Oman/ În Bulgaria, se va întâlni cu Benjamin Netanyahu, iar în Oman va deschide ambasada României Premierul Viorica Dăncilă a anunțat miercuri că începând din 2 noiembrie va începe un șir de vizite în străinătate. Pe 2 noiembrie va fi la Varna, la o reuniune în formula România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la care ar urma să participe și premierul israelian Benjamin Netanyahu. În perioada 2-8 noiembrie, Viorica Dăncilă va vizita Sultanatul Oman și statul Qatar. Aceste vizite sunt făcute la scurt timp după cele din Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.
21.Greenpeace România și ClientEarth cer anularea autorizației de mediu a termocentralei Rovinari Greenpeace România și ClientEarth, ONG de asistență legală pe probleme de mediu, au înaintat o contestație juridică împotriva termocentralei Rovinari, una dintre cele mai vechi și mai mari termocentrale pe cărbune din România, se arată într-un comunicat al Greenpeace România. Potrivit acestuia, ONG-urile încearcă să anuleze autorizația de funcționare a termocentralei, pe motiv că nu respectă noile legi antipoluare europene. Nouă autorizație a fost acordată în septembrie 2018 și permite ca termocentrala Rovinari să funcționeze pe o perioadă nedeterminată. Termocentrala Rovinari este deținută de Complexul Energetic Oltenia, cel mai mare producător de energie pe bază de carbune din România.
22.Niculae Havrileț, consilier Ministerul Energiei: România şi-a propus pentru 2030 să atingă o ţintă de energie regenerabilă de 32% din consum, faţă de 24% în prezent Ținta de energie regenerabilă pe care și-a propus-o România pentru 2030 este de 32% din consum, faţă de 24% în prezent, a declarat, marţi, Niculae Havrileţ, consilier al ministrului Energiei, potrivit Agerpres. Acesta a precizat că preţul echipamentelor în domeniul energiei regenerabile este în scădere şi, astfel, factura consumatorilor va fi mai mică.
23.Consiliul Concurenței: CEZ Distribuţie SA a implementat angajamentele asumate în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă Consiliul Concurenței a constatat că CEZ Distribuţie SA (în prezent Distribuţie Energie Oltenia SA) a implementat angajamentele asumate în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al companiei pe piaţa de distribuţie de energie electrică, iar acestea au produs efectele urmărite, respectiv au înlăturat îngrijorările concurenţiale care au condus la declanşarea acesteia, se arată într-un comunicat al autorității de concurență.
24.Corina Crețu: România va beneficia în perioada 2021-2027 de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor din cadrul Politicii de Coeziune România va beneficia în perioada 2021 - 2027 de o creştere cu peste 7 miliarde de euro a finanţărilor prin Politica de Coeziune, ceea ce înseamnă peste 300 de euro pe cap de locuitor, a declarat, marţi, comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.
25.Rafinăriile Petromidia Năvodari și Vega Ploiești intră în revizie până pe 15 noiembrie Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, va opri până pe data de 15 noiembrie activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, pentru desfăşurarea reviziei programate. În aceeași perioadă, și rafinăria Vega îşi va reduce activităţile de producţie, informează KMG International printr-un comunicat de presă.
26.Discuții între Viorica Dăncilă și Corina Crețu pe tema construirii spitalelor regionale: Guvernul susține că au fost identificate soluții de finanțare, însă nu precizează și care sunt acestea Premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu Corina Crețu, comisarul european pentru politici regionale, un subiect de discuție fiind construirea a trei spitale regionale. "Cei doi oficiali au discutat despre posibilitățile de finanțare existente și au identificat soluții de realizare a acestor spitale", arată Guvernul printr-un comunicat de presă, fără a preciza, însă, și care sunt soluțiile identificate.
27.Ministrul energiei se plânge de lipsa stațiilor de alimentare a mașinilor electrice: Am zis 'Hai la Constanța!', dar ne-am oprit Ministrul energiei Anton Anton a povestit luni, la o conferință pe teme energetice, că i-a fost teamă să plece până la Constanța cu mașina electrică personală, din cauza lipsei stațiilor de alimentare. Anton Anton spune că în București și Constanța sunt suficiente stații, însă nu și între aceste orașe, iar autonomia unui mașini electrice este de circa 200 de kilometri.
28.O decizie a ICCJ suspendă efectele unui ordin care prevedea că turnurile de susținere a turbinelor eoliene sunt clădiri și pot fi impozitate/ Contrar deciziei instanței, Parlamentul vrea să includă în categoria clădirilor și aceste construcții Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis marți, 23 octombrie, recursul declarat de trei companii din domeniul energiei eoliene, având ca obiect cererea de suspendare a Ordinului Ministrului Finanţelor Publice nr. 1210/2014 şi a Deciziei Comisiei Fiscale Centrale nr. 5/2014. Ordinul prevedea că "turnul de susținere al turbinelor eoliene se încadrează în categoria clădirilor", dând posibilitatea autorităților locale de a emite decizii de impunere pentru impozitul pe clădiri. Însă decizia ICCJ anulează această posibilitate. Pe de altă parte, o inițiativă legislativă aflată în Camera Deputaților, for decizional, prevede includerea turnurilor de susținere a turbinelor eoliene în categoria clădirilor.
29.Viorica Dăncilă: Oamenii de afaceri turci vor să construiască un spital regional la Constanța, cei din Emiratele Arabe Unite vor să investească 100 milioane dolari în parcuri logistice, iar cei din Kuweit vor o colaborare cu Institutul 'Ana Aslan' Premierul Viorica Dăncilă susține că oamenii de afaceri turci şi cei din ţările din Golf sunt interesaţi să investească în România în mai multe proiecte. Potrivit premierului, oamenii de afaceri turci vor să construiască un spital regional la Constanța, cei din Emiratele Arabe Unite vor să investească 100 milioane dolari în parcuri logistice, iar cei din Kuweit vor o colaborare cu Institutul 'Ana Aslan'. Viorica Dăncilă a amintit că săptămâna trecută a efectuat o vizită în Turcia, Emiratele Arabe Unite şi Kuweit.
30.Viorica Dăncilă: Avem bani pentru plata pensiilor și salariilor/ Ministerul Finanțelor are în lucru, în etapă avansată, proiectul de buget pe 2019 Premierul Viorica Dăncilă susține că nu sunt probleme cu plata pensiilor și salariilor în sectorul bugetar. "Legat de banii pentru pensii şi salarii, avem resursele bugetare necesare pentru plata pensiilor şi salariilor în domeniul public, aşa cum ne-am angajat prin programul de guvernare şi Legea salarizării adoptată de Parlament. Vreau să fac aceste clarificări pentru a pune punct unor speculaţii apărute în ultimele zile în spaţiul public de natură să genereze îngrijorări lipsite de temei în cadrul unor categorii de salariaţi.", a spus Dăncilă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 81 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version