Articole scrise de CP


1 - 30 din 2722 rezultate
1.Oamenii Guvernului Orban: Nini Săpunaru, fost șef al Vămilor, numit secretar de stat Unul dintre noii secretari de stat este fostul deputat Nini Săpunaru (56 ani). Acesta va fi secretar de stat al Departamentului pentru relația cu Parlamentul. Nini Săpunaru este cunoscut mai ales pentru faptul că a fost șeful Direcţiei Generale a Vămilor, între 1997 și 1999, perioadă în care au apărut mai multe scandaluri de corupție legate de activitatea din vămi: trafic de droguri, produse petroliere şi afacerea "Ţigareta".
2.Casa ministrului Dezvoltării a "pierdut" aproape 400 mp între două declarații de avere Ministrul dezvoltării Ion Ștefan a trecut în ultima declarație de avere, publicată pe site-ul Guvernului, că deține o casă de 524 mp, nu de 910 mp cum a scris în urmă cu jumătate de an. Această casă a devenit "celebră" în luna octombrie, când deputatul PNL Ion Ștefan a fost desemnat ministru. Acesta a trecut în declarația de avere din iunie că are o casă de 910 mp. Primarul Focșaniului Cristi Misăilă l-a acuzat că nu apare în evidențe cu această casă și astfel nu a plătit impozitele aferente. În realitate, terenul pe care este casa are 910, nu locuința în sine.
3.Eliminarea supraacizei la carburanți și eliminarea supraimpozitării contractelor part-time- vot pozitiv în Comisia pentru buget din Camera Deputaților Deputații din Comisia pentru buget, finațe și bănci au votat în unanimitate marți pentru eliminarea supraacizei la carburanți și pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time. Dacă și plenul Parlamentului vor valida acest vot propunerile vor intra în vigoare de la 1 ianuarie 2020. Eliminarea supraacizei a ajuns să fie discutată în comisie după o decizie de luni a PSD. Proiectul de lege aparținând PNL fusese adoptat tacit de Senat. Un vot similar a fost dat și pentru eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.
4.Îngrijorări concurențiale legate de intenția OMV Petrom Marketing de a prelua benzinăriile Art Petrol/ Ce angajamente propune OMV Petrom Consiliul Concurenței supune dezbaterii publice propunerile de angajamente formulate de OMV Petrom Marketing în vederea înlăturării îngrijorărilor concurențiale identificate în contextul preluării a opt stații de distribuție carburanți de la compania ART Petrol. Cele opt stații de distribuție sunt localizate în București și în județele Ilfov, Ialomița, Dâmbovița, Teleorman, Giurgiu și Argeș.
5.Unii mici producători pun căcăreze de oaie în lapte ca să-i dea miros de oaie - Patronatul Laptelui Unii mici producători şi unele centre de colectare pun căcăreze de oaie în lapte pentru a-i da mirosul specific şi a înşela consumatorii, a declarat vineri, Dorin Cojocaru, preşedintele Patronatului Laptelui din România, potrivit Agerpres. Acesta a mai spus că în această perioadă nu ar trebui să existe pe piaţă lactate proaspete de oaie şi capră.
6.Andrei Caramitru îi solicită lui Dacian Cioloș "să clarifice urgent" cum se poziționează față de declarațiile lui Macron favorabile Rusiei "Cioloș trebuie să clarifice urgent. Susține acordul România-SUA semnat? Susține că Rusia este pericol strategic pentru România", a scris Andrei Caramitru pe pagina sa de Facebook. Caramitru a precizat că este o postare formală, o cerință directă, scrisă din poziția sa de membru al comisiei de politici publice comună USR-PLUS.
7.​Rectificarea bugetară a fost aprobată/ Deficitul bugetar va fi de 4,4%/ S-au dat bani pentru pensii, PNDL și concedii medicale Guvernul a aprobat în ședința de joi proiectul de rectificare bugetară. Ministrul finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că în documentația de rectificare a fost trecut un deficit bugetar pentru acest an de 4,4%. În urmă cu două zile, Guvernul avea în calcul un deficit de 4,3%, însă au mai fost adăugate niște sume pentru plăți restante în educație și sănătate.
8.În Portul Midia este o bombă ecologică. Urgența maximă este descărcarea navei și incinerarea cadavrelor - Ludovic Orban Premierul Ludovic Orban a solicitat joi, la începutul ședinței de Guvern, ministrului de interne și ministrului transporturilor să acționeze pentru descărcarea urgentă a navei pline de oi, care s-a răsturnat duminică în Portul Midia. Din cele 14.000 de oi au supraviețuit foarte puține, fiind salvate 230. "Urgența maximă este scoaterea de pe vas, transportul și incinerarea cadavrelor. Este o bombă ecololgică", a spus premierul. Acesta a mai cerut ministrului de interne să analizeze cum au acționat în acest caz prefectul și Comandamentul pentru Situații de Urgență, iar cei responsabili de "incapacitatea de a face față" să fie demiși.
9.Proiecte noi de investiții ale Romgaz: Preluarea unei părți din afacerea Exxon în Marea Neagră, terminal LNG în Grecia, energie regenerabilă și fabrică de metanol Romgaz acționează în direcția propusă de Comisia Europeană privind decarbonizarea economiei UE până în 2050, fiind diversificată activitatea companiei, susține directorul general Adrian Volintiru, potrivit unui comunicat al companiei. Elementul cheie pentru a atinge decarbonizarea economiilor până în 2050 îl reprezintă JET Fond, sau altfel spus Fondul pentru tranziție, un instrument care vine în sprijinul şi susținerea schimbărilor în vederea decarbonizarii, în special pentru țările aflate în tranziție şi cu dificultăți de finanțare, se mai precizează în comunicat.
10.Gest inedit al ministrului muncii: A făcut public numărul de telefon al președintelui Casei Naționale de Pensii/ Violeta Alexandru: Este un telefon plătit din bani publici Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a făcut public, pe contul său de Facebook, numărul de telefon al președintelui Casei Naționale de Pensii, precizând că a venit momentul ca acesta să audă "vocile necăjite ale pensionarilor". Violeta Alexandru spune că de când a ajuns ministru, primește sute de telefoane și mesaje pe Facebook, și că îi sunt semnalate dialoguri revoltătoare și atitudini arogante din partea reprezentanților Caselor de Pensii. Ministrul se întreabă dacă nu a existat vreun interes din partea fostei guvernări să întârzie recalcularea pensiilor, pe motiv că acest lucru necesita plăți suplimentare.
11.Oamenii premierului: Noi numiri la Cancelaria prim-ministrului Echipa cancelariei premierului Ludovic Orban a fost completată cu încă trei persoane, potrivit unor decizii publicate miercuri în Monitorul Oficial. Una dintre decizii se referă la numirea Mădălinei Ileana Simion în funcția de director de cabinet al premierului.
12.Supraacciza la carburanți trebuie desființată - Ludovic Orban Premierul Ludovic Orban a afirmat marți, în cadrul unei conferințe pe fiscalitate, că "trebuie desființată supraacciza la combustibil, care a fost o mare prostie". Orban a precizat că va fi făcută o analiză. "Deşi astăzi pare să producă bani, poate să fie un semnal foarte bun dacă renunţăm la ea", a mai spus Orban.
13.​Salariul minim. Guvernul nu se grăbește să aprobe majorarea/ Ministrul Muncii: Nu dorim să luăm decizii peste noapte, nu am pus partenerii sociali în fața faptului împlinit O nouă întâlnire între reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor și patronatelor pentru a discuta creșterea salariului minim va avea loc peste o săptămână, a anunțat marți Violeta Alexandru, ministrul muncii, finalul unor consultări cu partenerii sociali. În cadrul întâlnirii de marți, patronatele și sindicatele au primit o analiză de impact, cu trei scenarii de creștere a salariului minim garantat în plată pentru anul 2020. În luna ianuarie va mai avea loc o întâlnire cu partenerii sociali pe tema salariului minim, pentru a analiza eventuale îmbunătățiri pentru anii urmatori, a precizat ministrul muncii.
14.Întâlnire politică la Palatul Victoria: Ludovic Orban va discuta cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu de la Pro România Premierul Ludovic Orban se va întâlni marți, la Palatul Victoria, cu Daniel Constantin și Sorin Cîmpeanu de la Pro România. Aceștia sunt doi dintre membrii Pro România care au votat pentru Guvernul Orban, stârnind un conflict cu șeful partidului Victor Ponta. Reamintim că Ponta a declarat constant că Pro România nu va vota învestirea Guvernului Orban. Cu toate acestea, câțiva parlamentari, printre care și cei doi, au preferat să ignore decizia lui Ponta.
15.Rectificarea bugetară: Bani pentru autoritățile locale/ Rambursarea TVA către companii/ Decontarea plăților care trebuie făcute de Casa Națională de Sănătate Premierul Ludovic Orban susține că "este extrem de dificil" de făcut rectificarea bugetară. Forma proiectului de OUG privind rectificarea ar urma să fie definitivată până la finalul zilei de marți, urmând să fie aprobată până la sfârșitul săptămânii, a declarat luni premierul. Potrivit acestuia, cel mai important obiectiv este asigurarea resurselor financiare pentru toate instituțiile publice și pentru toate autoritățile locale, pentru plata salariilor, a diferitelor drepturi sociale și a unor cheltuieli de funcționare.
16.Camera Deputaților pune piedici programului de instalare a panourilor fotovoltaice- acuză Greenpeace România Camera Deputaților reintroduce autorizația de construire pentru panouri fotovoltaice și pune o nouă piedică în calea prosumatorilor (n.r. producători și consumatori de energie persoane fizice), se arată într-un comunicat al Greenpeace România. Potrivit organizației, cei 26.000 de cetățeni care s-au înscris în programul de instalare a panourilor fotovoltaice riscă să nu se încadreze în termenele de implementare stabilite în ghidul programului și pot pierde finanțarea de 20.000 de lei.
17.Cum sunt puse pe drumuri mamele care și-au schimbat domiciliul în alt județ, pentru a primi indemnizația pentru creșterea copilului- un exemplu dat de ministrul muncii Ministrul muncii, Violeta Alexandru, acuză instituțiile care se ocupă de acordarea indemnizațiilor pentru creșterea copilului că nu comunică între ele și pun oamenii pe drumuri. Indemnizațiile vin cu întârziere din cauză că Agenția Națională pentru Plăți și Inspecție Socială nu comunică cu baza de date a evidenței populației. Ministrul a dat în acest sens exemplul unei mame din Dolj, care s-a mutat la București.
18.ExxonMobil - cea mai mare vânzare de active din ultimele decenii / Americanii renunță la zăcămintele de gaze din Europa Americanii de la Exxon Mobil demarează cea mai mare vânzare de active din ultimele decenii, renunţând la zăcăminte de gaze şi ţiţei în valoare de până la 25 de miliarde de dolari în Europa, Asia şi Africa, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres. Exxon ar intenționa să renunţe efectiv la operaţiunile sale upstream de petrol şi gaze naturale din Europa, inclusiv la cele din România. Aceste informații contrazic declarațiile președintelui Klaus Iohannis, care a spus, zilele trecute, că este posibil ca ExxonMobil să-și schimbe decizia și să nu renunțe la România.
19.Salariul minim 2020. Sunt trei scenarii de lucru. Nivelul de creștere va fi decis de Guvern săptămâna viitoare Decizia finală privind creșterea salariului minim va fi luată săptămâna viitoare, nu în această săptămână. În acest sens, marți va avea loc o întâlnire cu sindicatele și patronatele, a anunțat ministrul muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a spus că sunt trei scenarii de lucru, care arată diferite niveluri de creștere. Premierul Ludovic Orban a spus zilele trecute că salariul minim pe economie ar putea crește cu 7,2%, însă Violeta Alexandru nu a dorit să confirme acest procent.
20.Piața intrazilnică de energie a fost cuplată cu alte 20 de țări europene OPCOM (bursa energiei) a lansat miercuri funcționarea în regim cuplat a pieței intrazilnice de energie electrică din România cu piețele din alte 20 de țări participante la un proiect european de introducere a tranzacționării transfrontaliere pan-europene, se arată într-un comunicat de presă.
21.Posibil ca Exxon să nu se retragă din România, aceste mega-companii spun ce cred ele că e bine să spună/ E posibil să se schimbe decizia- Klaus Iohannis Președintele Klaus Iohannis a declarat în cadrul dezbaterii de marți că este posibil ca americanii de la ExxonMobil să-și schimbe decizia și să nu renunțe la licențele de explorare și exploatare a gazelor din Marea Neagră. "Posibil ca Exxon să nu se retragă, aceste mega-companii spun ce cred ele că e bine să spună, e posibil să se schimbe decizia și să nu se retragă", a spus Iohannis.
22.Ionel Dancă, numit coordonatorul relațiilor României cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a fost desemnat coordonator național al Comitetului interministerial pentru coordonarea relațiilor României cu Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), potrivit unei decizii semnate de premierul Ludovic Orban.
23.Romgaz va negocia cu americanii de la ExxonMobil pentru preluarea unei participații de 15-20% din proiectul Neptun din Marea Neagră Reprezentanții Romgaz au fost contactați luni de către un consultant al ExxonMobil pentru începerea negocierilor în vederea preluării unei participații din proiectul Neptun din Marea Neagră. Producătorul român de gaze Romgaz ar fi interesat de o participație de 15%-20% din proiectul de exploatare a gazelor din Marea Neagră, în condițiile în care americanii de la ExxonMobil ar intenționa să renunțe la afacere.
24.Noi numiri în Guvern: Consilieri în domeniul politicii externe și în domeniul sănătății Premierul Ludovic Orban l-a numit pe Theodor Cosmin Onisii în funcția de consilier de stat în cadrul Cancelariei prim-ministrului, în domeniul politicii externe. De asemenea, l-a numit pe Nicolae Dragoş Garofil pe funcția de consilier de stat în domeniul sănătăţii.
25.Nou șef de la Comisia de Prognoză: Nicolae Cristian Stănică a fost găsit incompatibil de către ANI în urmă cu patru ani Premierul Ludovic Orban a numit un nou șef la Comisia Națională de Strategie și Prognoză în locul lui Ion Ghizdeanu, demis după 20 de ani în care a ocupat această funcție. Noul președinte este Nicolae Cristian Stănică, fost vicepreședinte al Institutului Național de Statistică și fost membru în Consiliul de Supraveghere al Fondului Român de Contragarantare. În 2015, Agenția Națională de Integritate (ANI) a constatat că este stare de incompatibilitate deținerea celor două funcții în paralel.
26.Bogdan Chirițoiu, șeful Consiliului Concurenței, a fost numit la conducerea Agenției Europene de Reglementare în Energie Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a fost numit membru în Consiliul de Administraţie al Agenţiei pentru Cooperarea Autorităţilor de Reglementare din Domeniul Energiei (ACER), a anunțat Virgil Popescu, ministrul Economiei pe contul său de Facebook.
27.Ce spune noul șef al ANRM despre contractul controversat de la Cupru Min din perioada în care era șeful companiei: Toate vizitele la sediul companiei s-au desfășurat cu aprobarea structurilor de securitate din Ministerul Economiei Noul președinte al Agenției Naționale pentru Resurse Minerale, Nicolae Turdean, spune pentru HotNews.ro că licitația desfășurată la Cupru Min, în perioada în care era director general la această companie, s-a desfășurat în condiții de legalitate și transparență. De asemenea, vizitele cetățeanului chinez Yan Wang la sediul companiei în perioada licitației s-au desfășurat cu aprobarea structurilor de securitate din minister, mai susține Turdean.
28.Șeful Hidroelectrica, nemulțumit de un ordin al ANRE: Este vreo strategie ca Hidroelectrica să reintre în insolvenţă? Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidroelectrica, spune că producătorul de energie se află într-o situație dificilă din cauza unui Ordin al Autorităţii de Reglementare în Energie (ANRE). Ordinul prevede eliminarea treptată a prețurilor reglementate, însă obligă Hidroelectrica să cumpere energie scumpă și să o vândă ieftin, mai ales în această iarnă. "Vrem să ajungem în situaţia în care Hidroelectrica va reintra în insolvenţă prin supracontractare prin reglementare? Este vreo strategie ca Hidroelectrica să reintre în insolvenţă?", a spus Badea.
29.Ludovic Orban l-a demis pe Mădălin Voicu din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii Premierul Ludovic Orban a semnat, joi, decizia pentru revocarea lui Mădălin Voicu din funcția de secretar de stat la Ministerul Culturii, informează Guvernul. Deputatul USR Iulian Bulai a atras atenția joi dimineață că Mădălin Voicu e singurul secretar de stat de la Ministerul Culturii rămas în funcție după schimbarea guvernului.
30.Acționarii Electrica au respins o nouă politică de remunerare, care ar fi majorat bonusurile șefilor Acționarii Electrica a respins în ședința AGA de joi propunerile de modificarea a politicii de remunerare pentru administratori și directori executivi. Dacă erau acceptate aceste propuneri, administratorii și directorii ar fi avut beneficii în plus. La această ședință AGA a participat și ministrul economiei, Virgil Popescu. Acesta și-a făcut și un selfie de la ședință, după care a pus poza pe Facebook și a spus că este o premieră pentru un ministru să participe la adunarea generală a acționarilor Electrica.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 91 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by