Articole scrise de CP


1 - 30 din 2292 rezultate
1.Viorica Dancila s-a intalnit cu delegatia FMI: Unul dintre obiectivele Guvernului este cresterea veniturilor bugetare prin imbunatatirea colectarii si a relatiei dintre fisc si contribuabili Premierul Viorica Dancila a avut joi, la Palatul Victoria, o intalnire cu delegatia Fondului Monetar International in contextul evaluarii anuale cu privire la evolutia economica. La intalnire au mai participat vicepremierul Viorel Stefan si ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici. Ministrul Finantelor a aratat ca unul dintre obiectivele Guvernului este cresterea veniturilor bugetare prin imbunatatirea colectarii si a relatiei dintre fisc si contribuabili, potrivit unui comunicat al Guvernului.
2.Guvernul va aproba un proiect de OUG pentru evitarea pierderii fondurilor europene: Vor putea fi incheiate contracte de finantare cu o valoare mai mare decat prevedeau alocarile initiale Guvernul va adopta joi un proiect de ordonanta de urgenta pentru evitarea dezangajarii fondurilor europene, a anuntat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei Guvernului. Potrivit acesteia, scopul proiectului este acela de a putea fi incheiate contracte de finantare cu o valoare mai mare decat prevedeau alocarile initiale din programele operationale.
3.Viorica Dancila, despre situatia provocata de inundatii: Ministrul afacerilor interne este pregatit in acest moment si pentru o evacuare fortata Oamenii din localitatea Capeni, Covasna, judet afectat de inundatii, ar putea fi evacuati fortat. "Ministrul afacerilor interne este pregatit in acest moment si pentru o evacuare fortata. Nu ne dorim acest lucru, motiv pentru care facem apel la oameni sa inteleaga situatia si sa respecte instructiunile date de catre autoritati", a declarat Viorica Dancila, la inceputul sedintei de Guvern de joi.
4.Ministerul Economiei: Romania va gazdui centrul regional de echipare si intretinere a elicopterelor Black Hawk pentru Europa Centrala Companiile Romaero si Sikorsky, parte al grupului Lockheed Martin, au semnat miercuri un acord de parteneriat industrial, potrivit unui comunicat al ministerului Economiei. Parteneriatul industrial se axeaza pe activitati care vor asigura participarea pe termen lung a mai multor companii din industria nationala de aparare a Romaniei la lucrari de asamblare, echipare, customizare si intretinere a elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hakw. Centrul de la Bucuresti va fi singurul autorizat de grupul Lockheed Martin pentru echiparea si intretinerea elicopterului multi-misiune Sikorsky UH-60 Black Hawk in Europa Centrala.
5.OMV: Nu ne amuza deloc faptul ca, acum, conducta BRUA se opreste in Ungaria Manfred Leitner, membru al board-ului executiv al grupului austriac OMV responsabil cu activitatea de downstream, a declarat la Londra, cu ocazia prezent��rii strategiei companiei pân�� în anul 2020, c�� grupul "nu este deloc amuzat" de incertitudinile legate de traseul conductei interna��ionale BRUA, transmite Profit.ro.
6.Grupul OMV vrea sa investeasca un miliard de euro in trei rafinarii printre care si Petrobrazi Compania austriaca OMV vrea sa investeasca in urmatorii sapte ani un miliard de euro in cele trei rafinarii ale grupului - Schwechat, Burghausen si Petrobrazi, in perspectiva intentiei de a dubla capacitatea de rafinare pe termen lung, potrivit Agerpres, care citeaza dintr-un comunicat al OMV referitor la strategia companiei de dezvoltare pana in 2025. Strategia include si livrarea in reteaua europeana de transport a unor cantitati suplimentare de gaze din Norvegia si Romania.
7.Transgaz respinge acuzatii ca ar face un joc in favoarea Ungariei Transgaz respinge categoric acuzatiile ca ar face un joc in favoarea Ungariei, sustinand ca BRUA este un proiect de interes national, sustinut ferm si fara echivoc de Comisia Europeana, se arata intr-un comunicat al companiei. Societatea precizeaza ca rezervarea capacitatii de transport este o conditie prealabila pentru a putea demara investitia in BRUA faza 2. Doar in baza acelor contracte, care arata interes pentru gazele care ar urma sa fie transportate, Transgaz poate trece la implementarea proiectului.
8.Guvernul a aprobat masuri pentru participarea Romaniei la Festivalul EUROPALIA 2019, desfasurarea Sezonului Cultural Romania-Franta 2018-2019 si asigurarea fondurilor pentru modernizarea Salii Palatului Guvernul a aprobat miercuri, prin Ordonanta de Urgenta, mai multe masuri pentru pregatirea si participarea Romaniei ca invitata de onoare la Festivalul International de Arta EUROPALIA 2019 si pentru desfasurarea Sezonului Cultural Romania-Franta 2018-2019, obiective asumate de Executiv prin Programul de Guvernare 2018-2020. De asemenea, a reglementat temeiul legal pentru asigurarea fondurilor necesare finalizarii la timp a lucrarilor de consolidare si modernizare a Salii Palatului.
9.Viorica Dancila: Investitiile la stadionul Steaua vor fi de 301,7 milioane de lei, iar la stadionul Arcul de Triumf de 126,4 milioane de lei Valoarea investitiilor la stadionul Steaua vor fi de 301,77 milioane de lei, iar la stadionul Arcul de Triumf de 126,41 milioane de lei, a anuntat premierul Viorica Dancila, la inceputul sedintei Guvernului de miercuri. Guvernul va aproba indicatorii tehnico economici ai ai obiectivelor de investitii stadionul Steaua si stadionul National de Rugby Arcul de Triumf, realizate de Ministerul Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, prin Compania Nationala de Investitii.
10.Guvernul vrea imprumuturi pentru penitenciare si "Cartierul pentru justitie" Guvernul intentioneza sa contracteze un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, de pana in 223 milioane euro, pentru realizarea de investitii in penitenciare. Un alt imprumut ar urma sa fie contractat de la Banca Internationala pentru Reconstructie si Dezvoltare (BIRD) pentru proiectul "Cartierul pentru Justitie. UPDATE Potrivit purtatorului de cuvant al Guvernului, Nelu Barbu, vor fi realizate patru unitati. Vezi in text care sunt acestea.
11.Grupul Electrica a obtinut un profit net consolidat de 172 milioane lei, in scadere cu 63% fata de 2016, din cauza unor dezechilibre pe piata energiei Grupul Electrica a obtinut in 2017 un profit net consolidat de 172 milioane lei, in scadere cu 63% fata de 2016, pe baza situatiilor financiare consolidate intocmite in conformitate cu IFRS-UE, se arata intr-un comunicat de presa. Profitul net individual a fost de 258 milioane lei, mai mic cu 2,6% fata de 2016, in baza situatiilor financiare individuale intocmite in conformitate cu IFRS-UE. Consiliul de Administratie al Electrica S.A. a avizat si va inainta spre aprobare Adunarii Generale Ordinare a Actionarilor, din data de 27 aprilie 2018, propunerea de a distribui un dividend brut in valoare de 0,7237 lei pe actiune.
12.Viorica Dancila a discutat prin telefon cu premierul bulgar Boyko Borisov despre organizarea unei sedinte comune de guvern Premierul Viorica Dancila a avut marti, 6 martie, o convorbire telefonica cu omologul sau bulgar, Boiko Borisov, la initiativa acestuia, se arata intr-un comunicat al Guvernului. Cei doi demnitari au discutat despre organizarea unei noi intrevederi cvadrilaterale a prim-ministrilor Romaniei, Bulgariei, Greciei si a presedintelui Serbiei, a unei intrevederi bilaterale, a sedintei comune de guvern Romania-Bulgaria.
13.ANRE a amendat Transgaz, E.ON, Engie si OMV Petrom pentru dezechilibrele de pe piata gazelor de la sfarsitul lunii februarie Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) a amendat Transgaz, E.ON, Engie si OMV Petrom pentru dezechilibrele din sistemul national de transport al gazelor de saptamana trecuta, potrivit Agerpres. Toate companiile implicate considera incorecta decizia ANRE si de aceea vor face contestatie. Reamintim ca saptamana trecuta, pe fondul unor temperaturi mai scazute, sistemul national de transport al gazelor s-a aflat timp de doua zile in stare de dezechilibru, volumul de gaze din conducte fiind sub nivelul optim.
14.Viorica Dancila s-a intalnit cu reprezentantii asociatiilor de suport pentru copiii cu sindrom Down si pacientilor cu boli rare Premierul Viorica Dancila a avut luni o intalnire de lucru cu reprezentantii asociatiilor de suport pentru copiii cu sindrom Down si pacientilor cu boli rare, ca un prim pas in vederea identificarii solutiilor la problemele cu care se confrunta. Toate aspectele semnalate de reprezentantii asociatiilor si solutiile identificate vor fi analizate in cadrul urmatoarelor intalniri tehnice, astfel incat pachetul de masuri pe care Guvernul il va propune sa raspunda cat mai bine problemelor intampinate de copiii si adultii cu afectiuni din acest spectru, se arata intr-un comunicat al Guvernului. 
15.Viorica Dancila cere ca Autoritatea de Management a POR sa desemneze cate o persoana pentru fiecare autoritate publica locala, care sa urmareasca stadiul proiectulor europene Premierul Viorica Dancila a avut vineri o intalnire de lucru cu primarii municipiilor resedinta de judet, reprezentantii Autoritatii de Management a Programului Operational Regional (POR) si directorii Agentiilor de Dezvoltare Regionala pentru a discuta problemele intampinate in atragerea finantarii europene. O alta solutie concreta ceruta de premier a fost ca Autoritatea de Management a POR sa desemneze cate o persoana pentru fiecare autoritate publica locala, care sa urmareasca stadiul proiectului propus de primarii, de la momentul depunerii pana la semnarea contractului de finantare, si sa ofere sprijin si consiliere atunci cand este necesar, potrivit unui comunicat al Guvernului.
16.OUG aprobat de Guvern: Toate obiectele din metal pretios vor avea aplicata marca oficiala a statului de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor/ Comerciantii vor fi scutiti de mai multe taxe Toate obiectele din metal pretios vor avea aplicata marca oficiala a statului de catre Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor, prevede un proiect de Ordonanta de Urgenta aprobat de Guvern. Actul normativ mai prevede si eliminarea taxelor pe care agentii economici trebuiau sa le plateasca: taxa de autorizare pentru fiecare dintre operatiunile cu metale pretioase si pietre pretioase, taxa de viza anuala pentru fiecare operatiune autorizata si taxa pentru eliberarea unui duplicat al unei autorizatii emise de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor.
17.OUG aprobat de Guvern: Primariile vor putea imprumuta de la Trezoreria Statului pana in 500 milioane de lei, pe motiv ca nu ajung banii din bugetul de stat si fondurile europene/ Vor putea folosi excedentul bugetar pentru cheltuielile cu personalul Unitatile administrativ-teritoriale vor putea solicita, in perioada 2018-2019, imprumuturi din venituri din privatizare, inregistrate in contul curent general al Trezoreriei Statului, in limita a 500 de milioane de lei, potrivit unui proiect de OUG aprobat joi de Guvern. In plus, vor putea sa utilizeze excedentul bugetului local pentru a finanta si cheltuielile cu personalul. De asemenea, contributiile de asigurari sociale si impozitul pe venit aferente drepturilor salariale declarate si neachitate pana la 31 decembrie 2017 se achita anul acesta de catre unitatile de invatamant preuniversitar din bugetele unitatilor administrativ-teritoriale, din veniturile proprii ale acestora si din sume defalcate din TVA.
18.OMV Petrom a descoperit un nou zacamant de hidrocarburi: Inca nu stim cat este de mare OMV Petrom a descoperit recent un nou zacamant onshore de hidrocarburi, pe care il exploreaza impeuna cu americanii de la Hunt Oil, au anuntat zilele trecute reprezentantii companiei. "Inca nu stim cat este de mare, dar am vazut rezultate incurajatoare, cu o consistenta semnificativa a pozitiei de hidrocarburi petroliere. Vom face pregatirile standard pentru a testa zacamantul, sa vedem daca poate ajunge la suprafata si la ce flux", a declarat Peter Zeilinger, membru al directoratului OMV Petrom, citat de Economica.net.
19.Proiect de Hotarare de Guvern: Terenurile de pe traseul BRUA vor putea fi scoase din circuitul agricol fara a fi nevoie de acordul proprietarilor Terenurile aflate pe traseul conductei BRUA vor fi scoase din circuitul agricol fara a fi necesara obtinerea acordului proprietarilor, se arata intr-un proiect de hotarare de Guvern postat pe site-ul Ministerului Energiei, potrivit Agerpres. Proiectul de act normativ este facut in temeiul Legii 185/2016 privind unele masuri necesare pentru implementarea proiectelor de importanta nationala in domeniul gazelor naturale care precizeaza ca terenurile situate in extravilan, afectate de lucrari la astfel de proiecte, sunt scoase temporar din circuitul agricol pe intreaga durata de valabilitate a autorizatiei de construire a conductei/conductelor, fara a fi necesara obtinerea acordului prealabil al detinatorului terenului.
20.Viorica Dancila s-a intalnit cu Margareta, Custodele Coroanei romane Premierul Viorica Dancila a participat vineri la un pranz de lucru, la Palatul Elisabeta, oferit de Majestatea Sa Margareta, Custodele Coroanei romane, si Alteta Sa Regala Principele Radu. Aceasta a fost prima intalnire a prim-ministrului cu Familia Regala a Romaniei, de la preluarea mandatului, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
21.Viorica Dancila promite un pachet de masuri care sa rezolve problemele legate de finantarea terapiilor de care au nevoie copiii si adultii cu tulburari din spectrul autismului Premierul Viorica Dancila si mai multi ministri s-au intalnit vineri cu reprezentanti ai asociatiilor de sprijin pentru persoanele cu tulburari din spectrul autismului, care au semnalat mai multe probleme, printre care cele legate de finantarea terapiilor. Toate problemele semnalate si propunerile reprezentantilor asociatiilor vor fi analizate, urmand sa primeasca, in scurt timp, raspunsuri punctuale din partea Guvernului, se arata intr-un comunicat de presa.
22.Guvernul a aprobat proiectul de lege care prevede o perioada de valabilitate de 10 ani pentru pasapoartele simple electronice Guvernul a aprobat in sedinta de joi proiectul de lege privind extinderea termenelor de valabilitate a pasapoartelor la 10 ani in cazul persoanelor care au implinit varsta de 25 de ani si la cinci ani pentru cei cu varste intre 12 si 25 de ani, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, potrivit Agerpres.
23.Guvernul a aprobat Ordonanta de Urgenta care rezolva problema concediilor medicale/ Pentru mame se aplica masuri tranzitorii pana pe 1 octombrie Guvernul a aprobat, joi, Ordonanta de Urgenta referitoare la masuri in domeniul sanatatii, astfel ca persoanele aflate in concediu medical vor beneficia de acelasi nivel al indemnizatiei aflat in plata pana la sfarsitul anului trecut. Aceste masuri sunt tranzitorii pana la 30 iunie 2018, fiind prelungita perioada pentru mame pana la 1 octombrie a acestui an, a anuntat purtatorul de cuvant al Executivului, Nelu Barbu, potrivit Agerpres.
24.Guvernul va aproba joi Ordonanta de Urgenta care rezolva problema indemnizatiilor pentru mame si concediile medicale  Guvernul are pe ordinea de zi proiectul de Ordonanta de Urgenta referitoare la concediile medicale, care cuprinde masuri pentru mentinerea drepturilor si indemnizatiilor asiguratilor din sistemul public de sanatate, a anuntat premierul Viorica Dancila, la ineceputul sedintei Executivului de joi. Dancila a precizat ca masurile sunt tranzitorii si se aplica pana la 30 iunie 2018 pentru persoanele asigurate care se afla in concediu medical sau care urmeaza sa intre in concediu medical in aceasta perioada, insa cere ministrilor sa gaseasca solutii pentru prelungirea acestei perioade.
25.Razvan Nicolescu, Deloitte: Cotele de distribuire a profiturilor sub forma de dividende ale companiilor de stat trebuie stabilite de la ca la caz Fiecare companie de stat ar trebui evaluata separat, pentru a se stabili cat la suta din profitul sau va merge catre dividende, iar statul va avea nevoie de aprobarea Comisiei Europene daca vrea ulterior sa acorde bani de investitii catre aceste companii, a declarat, marti, Razvan Nicolescu, senior-expert in cadrul Deloitte si fost ministru al Energiei, potrivit Agerpres.
26.Hidroelectrica: Licitatie de circa 80 de milioane de euro pentru retehnologizarea amenajarii hidroenergetice Vidraru Hidroelectrica a lansat licitatia publica internationala pentru proiectul de retehnologizare al amenajarii hidroenergetice Vidraru. Valoarea estimata a contractului ce urmeaza a fi atribuit ca urmare a derularii procedurii de achizitie publica se ridica la 78.984.045 Euro (fara TVA), la care se pot adauga maximum 1.750.000 euro cheltuieli neprevazute, informeaza compania printr-un comunicat.
27.Ministrul energiei, catre un jurnalist: Esti nesimtit! Anton Anton, ministrul energiei, i-a spus unui jurnalist ca este nesimtit, dupa ce acesta l-a intrebat "ce este curentul electric. Dialogul a avut loc in cadrul conferintei pe teme energetice "ZF Power Summit". Vezi in text dialogul dintre cei doi.
28.Profitul Transgaz a crescut in 2017 cu 1% fata de 2016 Compania de transport al gazelor Transgaz a inregistrat in 2017 un profit net de 602,2 milioane lei, in crestere usoara fata de 2016 cand rezultatul a fost de 594,5 milioane lei, se arata intr-un document al companiei, care prezinta situatia indicatorilor preliminati pe anul trecut. Veniturile din activitatea de exploatare inainte de activitatea de echilibrare si de activitatea de constructii au fost de 1,8 miliarde lei, in scadere cu 4% fata de anul anterior.
29.Viorica Dancila s-a intalnit cu ambasadorul Israelului Prim-ministrul Viorica Dancila a primit-o vineri pe E.S. Tamar Samash, ambasadorul Statului Israel la Bucuresti. In cadrul intalnirii, fost abordata, de asemenea, posibilitatea incheierii unui parteneriat Romania-Israel in domeniul noilor tehnologii, cu accent pe sectoarele energie, agricultura sustenabila, securitate cibernetica si inovatii antreprenoriale pentru domenii high-tech, se arata intr-un comunicat al Guvernului.
30.Ministrul Energiei, despre proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda:  Astazi suntem in discutii foarte avansate cu niste investitori. Alaltaieri au fost pe-aci. I-am vazut in lift Anton Anton, ministrul energiei, a declarat intr-un interviu acordat Agerpres ca discutiile cu investitorii pentru proiectul reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda sunt avansate. Ministrul a spus ca au fost chiar zilele trecute pe-aci (n.red. Ministerul Energiei, probabil) si ca i-a vazut in lift. "Astazi suntem in discutii foarte avansate cu niste investitori. Discutiile astea continua. Alaltaieri au fost pe-aci. M-am intalnit... i-am vazut in lift. Deci discutiile astea sunt niste discutii continue, la care ministerul si-a manifestat disponibilitatea si discutiile cu investitorii nu sunt niste chestii simple si nu sunt niste chestii la care hai, gata, ne-am asezat, am semnat si la revedere, nu e asa", a spus ministrul.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 77 

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Marţi