Articole scrise de CP


1 - 30 din 2485 rezultate
1.Profitul Romgaz a scăzut cu 22% anul trecut Producătorul de gaze Romgaz, companie de stat, a obţinut anul trecut un profit net de 1,4 miliarde de lei, în scădere cu 22% faţă de anul precedent, a declarat, vineri, Andrei Boban, directorul economic al companiei, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.
2.Ce mesaj transmite Ministerul Energiei de Valentine's Day: Stinge lumina! Ministerul Energiei a postat pe pagina sa de Facebook mesajul "Stinge lumina...", insoțit de o poză cu un bec în formă de inimă. Mesajul este neinspirat, mai ales că sintagma este des folosită în context negativ, cum ar fi plecările masive ale românilor în străinătate. UPDATE Ministerul Energiei a șters postarea.
3.Niculae Havrileț, Ministerul Energiei: OUG 114 a fost solicitată de cei care câștigă din ea/ În energie, marii câștigători sunt furnizorii de pe piața reglementată Furnizorii care livrează energie şi gaze consumatorilor casnici sunt marii câștigători ai OUG 114/2018. "Ordonanța a fost solicitată de cei care câștigă din ea", a declarat, joi, Niculae Havrilet, consilier al ministrului Energiei şi fost preşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Agerpres. Reamintim că OUG 114/2018 privind suprataxarea mediului de afaceri prevede, printre altele, revenirea consumatorilor casnici pe piața reglementată și înghețarea prețurilor la gaze și energie electrică.
4.Autoritatea pentru reglementare în energie: Distribuitorii de energie și-au propus investiții de 1,6 miliarde lei în 2019 Cei opt operatori de distribuție a energiei electrice concesionari în România și-au asumat pentru 2019 investiții de circa 1,6 miliarde lei, planurile de lucrări fiind transmise către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE). Vezi în text cât și-a propus fiecare distribuitor să investească.
5.Ordinea de zi a ședinței Guvernului de vineri nu cuprinde și Legea Bugetului Ședința de guvern va avea loc vineri, însă pe ordinea de zi nu se află și Legea Bugetului. Este posibil ca actul normativ să fie inclus pe ordinea suplimentară, lucru devenit deja obișnuit pentru Guvernul Dăncilă.
6.Noi membri în Consiliul de Administraţie al Electrica: Unul dintre ei este Niculae Havrileț, fostul șef al ANRE Adunarea Generală Ordinară a Acționarilor Electrica SA a ales, joi, trei noi membri în Consiliul de Administrație, pentru ocuparea posturilor vacante de administratori. Noii membri ai Consiliului de Administrație al Electrica sunt: Radu Mircea Florescu, Dragoș Andrei și Niculae Havrileț, fost șef al Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).
7.Consiliul Concurenței a autorizat preluarea de către Mazarine Energy a noi zăcăminte de țiței și gaze de la OMV Petrom Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția prin care Mazarine Energy România SRL preia noi câmpuri petrolifere aparținând OMV Petrom SA. În septembrie, OMV Petrom a anunțat că a încheiat un acord privind transferul licențelor pentru nouă zăcăminte onshore de țiței și gaze din România către Mazarine Energy Romania.
8.ANRE a aprobat blocarea timp de trei ani a prețului la energie furnizat consumatorilor casnici Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, miercuri, metodologia de stabilire a tarifelor reglementate şi a preţurilor aplicate de furnizorii de ultimă instanţă clienților finali. Potrivit metodologiei, timp de trei ani, tarifele aplicate de furnizorii de ultimă instanță (Enel, CEZ, E.On, Electrica) nu vor crește.
9.Hidroelectrica are un nou Consiliu de Supraveghere, cu mandat de patru ani Acționarii Hidroelectrica au decis în ședința de marți numirea unui nou Consiliu de Supraveghere al companiei, în baza OUG 109/2011 privind guvernanța corporativă. Cei șapte membri ai Consiliului de Supraveghere vor avea un mandat de patru ani. Vezi în text cine sunt.
10.Hidroelectrica: Obligarea producătorilor de a vinde energie cu un profit de maxim 5%, în regim reglementat, este neconstituțională, ilegală și încalcă directivele europene Ordinul Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE), care prevede că producătorii trebuie să vândă energie către populație la un preț reglementat care să le asigure un profit de maxim 5% din suma costurilor justificate, îngrădește libertățile constituționale de exercitare a activității economice, fiind încălcată Constituția României, consideră Hidroelectrica, una dintre cele mai afectate companii. De asemenea, încalcă legislația națională, dar și directivele europene.
11.Indicatorii de profitabilitate ai companiei de stat Nuclearelectrica se vor reduce de peste șase ori din cauza obligației de a vinde la prețuri reglementate Indicatorii de profitabilitate ai Nuclearelectrica vor scădea de peste şase ori prin vânzarea energiei electrice la preţuri reglementate, potrivit Agerpres care citează un document al Autorităţii Naţionale de Reglementare (ANRE). Reducerea indicatorilor de profitabilitate ar afecta investiții importante precum retehnologizarea Unității 1 de la Cernavodă.
12.Dumitru Chisăliță, expert în domeniul gazelor: Normele de aplicare a OUG 114/2014 în privința vânzărilor de gaze sunt ilegale, inaplicabile și neoperaționale Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a publicat un proiect de norme de aplicare a articolelor din OUG 114/2018 referitoare la vânzările de gaze. Despre acest proiect, Dumitru Chisăliță, expert în domeniul energiei, spune că este făcut într-un mod amatoristic, iar aplicarea acestuia ar putea determina dezechilibre pentru componenta de gaze din producția internă. Reamintim că OUG 118/2018 obligă Romgaz și OMV Petrom să vândă gaze din producția internă, în perioada 1 aprilie 2019-28 februarie 2022, cu un preț plafonat la 68 lei/MWh.
13.Viorica Dăncilă va avea o întâlnire, la Bruxelles, cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, după ce acesta și-a exprimat îngrijorarea față de Ordonanța privind contestația în anulare Premierul Viorica Dăncilă va avea joi, la Bruxelles, o întâlnire cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, potrivit calendarului oficial al Comisiei. Întâlnirea are loc în condițiile în care acesta i-a trimis premierului, pe 24 ianuarie, o scrisoare legată de posibila ordonanță de urgență care ar urma să introducă posibilitatea contestației în anulare și în cazul condamnărilor definitive, ieșite din termen.
14.Ministerul Energiei a autorizat începerea producției de gaze din Marea Neagră, însă niciun operator nu a luat până acum decizia finală de investiție Ministerul Energiei a anunțat vineri că dă undă verde proiectelor petroliere din Marea Neagră. Culmea este că până acum nicio companie petrolieră nu a anunțat că a luat decizia finală de investiție în Marea Neagră. Dimpotrivă, deciziile finale au fost amânate în contextul ultimelor modificări legislative făcute, pentru a analiza impactul acestora.
15.Ordonanța privind înființarea unei orchestre a fost publicată, dar fără prevederile privind suprimarea independenței Consiliul Concurenței Guvernul a renunțat, deocamdată, la prevederile prin care Consiliul Concurenței urma să fie transformat în instrument politic. Ordonanța privind înființarea unei orchestre a fost publicată joi în Monitorul Oficial, însă fără prevederile ciudate privind suprimarea independenței Consiliului Concurenței. Potrivit informațiilor HotNews.ro, această ordonanță ar fi stârnit îngrijorare la nivelul Bruxelles. Aceasta în condițiile în care ne aflăm în plină președinție a Consiliului UE. Miza Ministerului Finanțelor era să pună presiune asupra companiilor private și să obțină cât mai rapid bani la buget din amenzi, chiar cu riscul unor sancțiuni din partea UE și cu pierderea în instanță a proceselor pe care ar fi urmat să le deschidă firmele amendate.
16.Guvernul a aprobat schema de ajutor de stat care l-ar avantaja pe Ion Țiriac pentru construirea de grădinițe cu profil sportiv Guvernul a stabilit miercuri, printr-un Memorandum, instituirea schemei de minimis de 500 de milioane de euro privind Programul "gROwth - investim în copii, investim în viitor", prin care va susține construirea, amenajarea și dotarea a 1000 de grădinițe cu profil sportiv. Este un ajutor de stat de care ar fi interesat omul de afaceri Ion Țiriac. În luna decembrie, întrebat dacă a discutat despre această schemă cu omul de afaceri Ion Țiriac, Darius Vâlcov, consilierul premierului, a răspuns: „Unele idei le-am discutat”.
17.Viorica Dăncilă susține că Executivul își asumă obiectivul de adoptare a monedei euro în 2024 Guvernul intenționează să-și asume obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024, a declarat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței Executivului de miercuri. "Astăzi, Guvernul îşi va însuşi aceste documente în vederea asumărilor politice. Ulterior, vor fi transmise Comisiei Europene. Implicit, ne asumăm obiectivul de adoptare a monedei euro de către România în anul 2024", a spus Dăncilă.
18.Transgaz organizează o nouă liciție pentru rezervarea de capacitate pe conducta BRUA, prin care se vor transporta gaze spre Ungaria Transportatorul român de gaze Transgaz şi transportatorul de gaze din Ungaria vor organiza, în perioada 5 - 25 februarie 2019, o licitaţie suplimentară pentru rezervarea de capacitate (open season) pe conducta care va transporta gaze din România în Ungaria, potrivit unui comunicat al Transgaz, citat de Agerpres. Licitația este organizată în condițiile în care unii ofertanţi care au câştigat în etapa iniţială s-au retras.
19.Proiectul de buget ar putea fi aprobat de Guvern vineri sau sâmbătă/ Până atunci trebuie stabilite sumele pe care le vor primi primăriile Guvernul va aproba bugetul vineri sau sâmbătă, într-o ședință extraordinară. Imediat după aceea, proiectul va fi trimis Parlamentului pentru dezbateri. Parlamentul ar urma să adopte proiectul de buget în maxim o săptămână.
20.Rovana Plumb a trimis corpul de control la Portul Constanța Ministrul interimar al Transporturilor, Rovana Plumb, a trimis, marți, Corpul de Control al ministrului la Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța SA – CN APMC. Potrivit Ministerului Transporturilor, motivul controlului ar fi verificarea modului în care a fost respectată legislația privind guvernanța corporativă.
21.Viorica Dăncilă a trimis corpul de control la Tarom pentru a verifica modul în care au fost vândute două aeronave Airbus A310 Premierul Viorica Dăncilă a cerut luni o acțiune de control la Compania Națională de Transporturi Aeriene – TAROM S.A. Astfel, Corpul de control al prim-ministrului urmează să verifice printre altele și modul în care au fost vândute în 2018 două aeronave Airbus A310.
22.Transgaz a semnat noi contracte de finanțare, de 138 milioane de euro, cu Banca Europeană de Investiții Transgaz a semnat, joi, cu Banca Europeană de Investiții (BEI) două noi contracte de finanțare. Contractul de împrumut pentru 100 milioane euro reprezentând cea de a doua tranșă din împrumutul aprobat pentru Transgaz, în valoare de 150 milioane euro. Contractul pentru prima tranșă de 50 milioane euro a fost semnat în 17 decembrie 2018. De asemenea, a fost semnat un contract de împrumut de 38 de milioane de euro.
23.Corina Popescu a fost numită director general al Electrica, cu mandat de 4 ani Consiliul de Administrație al Electrica SA a desemnat-o pe Georgeta Corina Popescu în funcția de Director General al companiei, începând cu data de 1 februarie 2019, pentru un mandat de 4 ani, informează compania. Aceasta deținea funcția de director general, însă era interimar. Corina Popescu a mai fost președinte al Directoratului Transelectrica, iar în guvernarea Cioloș a fost secretar de stat în Ministerul Energiei.
24.Asociația petroliștilor, despre efectele plafonării prețurilor la gaze: Bugetul de stat va pierde cel puțin 2 miliarde de lei pe an Asociația Română a Companiilor de Explorare și Producție Petrolieră (ROPEPCA) consideră că prevederile OUG 114/2018 vor avea efecte negative asupra întregii economii și a sectorului de producție a gazelor naturale din România. Pierderile directe ale bugetului de stat se ridică la cel puțin 2 miliarde de lei pe an. Potrivit ROPEPCA, una dintre opțiunile companiilor din domeniul petrolier este decizia de închidere a sondelor și de abandonare a câmpurilor de gaze.
25.Previziunile Fondului Proprietatea: Taxa pe activele bancare poate avea efecte adverse, de domino, pentru întreaga economie/ Plafonarea preturilor și noul regim de taxare pot periclita grav independența energetică Fondul Proprietatea consideră că după un avans record și o accelerare semnificativă în ultimii ani, economia României se îndreaptă acum spre un viitor incert. Schimbările fiscale neașteptate din sectoare esențiale ale economiei, adoptate în decembrie 2018, riscă sa afecteze serios potențialul de creștere al țării, se arată într-o analiză a perspectivelor economice ale României în 2019, prezentată de Johan Meyer, CEO Franklin Templeton Investments Sucursala București și Manager de Portofoliu al Fondului Proprietatea.
26.Romgaz ar putea colabora cu azerii de la SOCAR pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră Reprezentanții companiei producătoare de gaze Romgaz și cei ai companiei azere SOCAR au discutat recent despre posibilitatea colaborării pe proiecte de anvergură. Romgaz intenționează să își extindă activitatea pe piețele externe. Pe de altă parte, SOCAR și-a manifestat interesul pentru exploatarea gazelor din Marea Neagră, în parteneriat cu Romgaz.
27.Expert Forum a lansat înscrierile pentru o nouă ediție a Școlii pentru Democrație: Vor fi selectați 18 profesori din județul Constanța Expert Forum, think tank specializat în reforma administraţiei, organizează o nouă ediție a Școlii pentru Democrație în perioada 5-10 februarie 2019, la Constanța. Școala pentru Democrație presupune un un seminar de pregătire de 6 zile în care se pune accentul, printre altele, pe metode non-formale de învățare și pe activități practice de înțelegere a mecanismelor participative și a cetățeniei active.
28.Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, despre plafonarea prețului energiei la consumatorii casnici: Domnul Țiriac și domnul Becali nu pot fi protejați de stat la fel ca un pensionar cu câteva sute de lei​ România ar trebui să își asume definirea consumatorilor vulnerabili de energie și să renunțe la politica socială prin preț de care beneficiază la fel și cei săraci, și cei cu venituri medii, și cei bogați, scrie Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei pe contul său de Facebook. "Oamenii bogați nu au nevoie să beneficieze de banii companiilor de stat", mai spune Răzvan Nicolescu.
29.Criza din energie: Viorica Dăncilă spune că a cerut tuturor serviciilor de siguranță națională informații legate de posibile speculații în sectorul energetic Premierul Viorica Dăncilă a anunțat, la începutul ședinței de Guvern, că a solicitat tuturor structurilor de siguranță națională informații legate de criza din energie și verificarea unor informații privind achiziții de energie electrică din alte țări. "Nimeni nu se poate juca cu independența energetică a României", a spus Dăncilă. Aceasta a mai spus că a cerut consilierului de stat pe probleme energetice (n.red. Florin Ciocănelea) să convoace grupul de lucru interministerial pentru siguranță energetică.
30.Tribunalul Gorj a dispus miercuri încetarea grevei minerilor de la CE Oltenia/ Cu o zi înainte a respins cererea conducerii societății de suspendare a protestului Tribunalul Gorj a admis, miercuri, cererea Complexului Energetic Oltenia de încetare a grevei minerilor, stabilind că protestul este ilegal. Decizia magistraților nu este, însă, definitivă, transmite Mediafax. Această decizie a fost după ce marți, același tribunal a respins cererea conducerii Complexului Energetic Oltenia (CEO) privind suspendarea grevei minerilor prin ordonanţă preşedinţială.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 83 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version