Articole scrise de CP


1 - 30 din 2354 rezultate
1.Comisia Europeană solicită observații privind angajamentele Transgaz de a permite exporturile de gaze naturale din România Comisia Europeană invită părțile interesate să transmită observații privind angajamentele comunicate de Transgaz de a permite exporturile de gaze naturale din România către alte state membre, în special către Ungaria și Bulgaria, potrivit unui comunicat al Comisiei. După deschiderea unei investigații oficiale în iunie 2017, Comisia și-a exprimat preocuparea că Transgaz, operatorul român al infrastructurii de transport al gazelor, controlat de stat, ar fi încălcat normele UE în materie de concurență prin restricționarea exporturilor de gaze naturale din România. Ulterior, Transgaz a propus unele angajamente. Vezi în text care sunt acestea.
2.Ministrul energiei a cerut Comisiei Europene să excepteze centralele electrice folosite în situații de criză de la cerințele de poluare Ministrul Energiei, Anton Anton, susține că este necesară prelungirea cel puțin până în 2030 a perioadei de exploatare a termocentralelor pe cărbune existente. Declarația a fost făcută cu ocazia participării la Consiliului Informal Energie, care a avut loc în perioada 17-19 septembrie în Linz, Austria. Pe de altă parte, ministrul a semnat Declarația Inițiativei pentru Hidrogen, care va conduce la dezvoltarea de tehnologii prin care să se asigure o mai buna integrare a energiei regenerabile în rețelele electrice, precum și la utilizarea hidrogenului regenerabil în transport, stocare și industrie.
3.Distribuitorii de energie: Decizia ANRE de a reduce rata reglementată a rentabilității va descuraja investițiile în modernizarea rețelelor electrice Decizia Autorității Naționale de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) de a reduce rata reglementată a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică la 5,66% începând cu 1 ianuarie 2019, de la 7,7% cât este acum, va descuraja investițiile în modernizarea rețelelor și va afecta calitatea serviciului, se arată într-un comunicat al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE). Potrivit acesteia, reducerea investițiilor va produce efecte negative și în economie, cu o pierdere estimată a unei contribuții la PIB de 13,7 miliarde de lei și reducerea cu 1,2 miliarde lei a contribuțiilor fiscale plătite anual la bugetul de stat.
4.Viorica Dăncilă, atac la Administrația Prezidențială: Summitul Inițiativei Celor 3 Mări este politizat într-un mod total lipsit de responsabilitate şi de etică Premierul Viorica Dăncilă susține că Summitul Inițiativei Celor 3 Mări, organizat la București de Administrația Prezidențială, a fost politizat "într-un mod total lipsit de responsablitate și de etică". Această de declarație a fost făcută în contextul în care Viorica Dăncilă nu a participat la Summit și a ratat luni o întâlnire cu șefului Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker.
5.Ședința extraordinară de Guvern în care ar urma să fie aprobat modul de organizare a referendumului va avea loc marți, de la ora 17.30 Guvernul a decis convocarea unei ședințe extraordinare pentru marți, începând cu ora 17.30, pentru a aproba un pachet legislativ privind organizarea referendumului privind familia. Inițial, ședința ar fi trebuit să aibă loc luni, însă a fost amânată. În cadrul ședinței ar putea fi aprobat un proiect de OUG pentru modificarea legii referendumului în sensul introducerii posibilității desfășurării scrutinului de modificare a Constituției pe parcursul a două zile consecutive, pe 6 și pe 7 octombrie.
6.
Dăncilă vrea rapoarte despre modul în care Protocolul Guvernului, Aeroportul Băneasa și SPP au pregătit întâlnirea de luni cu Juncker/ Ce reproșează premierul SPP
Premierul Viorica Dăncilă a solicitat Secretariatului General al Guvernului (SGG) un raport amănunțit cu privire la modul în care Protocolul Guvernului a pregătit și organizat întrevederea stabilită pentru luni cu președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se arată într-un comunicat al Guvernului. Potrivit acestuia, Dăncilă a cerut și ministrului Transporturilor, Lucian Șova, un raport cu privire la informațiile pe care conducerea Aeroportului Băneasa le-a avut la dispoziție și le-a transmis Guvernului, în legătură cu programul de zbor al aeronavei care a adus la București delegația oficială condusă de Jean-Claude Juncker. Dăncilă mai consideră că este necesară și o "analiză riguroasă" asupra modului în care a acționat SPP.
7.ANRE a aprobat reducerea ratei reglementate a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat luni un ordin prin care rata reglementată a rentabilității pentru distribuitorii de energie electrică va fi redusă la 5,66% începând cu 1 ianuarie 2019, de la 7,7% cât este acum. "Valoarea RRR aprobată care urmează a fi aplicată începând  cu data de 1 ianuarie 2019 este de 5,66%, exprimată în termeni reali, înainte de impozitare", se arată într-un comunicat al ANRE.
8.UPDATE Ședința extraordinară de Guvern în care ar fi urmat să fie aprobat modul de organizare a referendumului a fost amânată pentru marți Ședința extraordinară de Guvern convocată inițial pentru luni, după ce Curtea Constituţională a avizat legea de revizuire a Constituţiei privind redefinirea familiei, a fost amânată pentru ziua de marți. În cadrul ședinței ar putea fi aprobat un proiect de OUG pentru modificarea legii referendumului în sensul introducerii posibilității desfășurării scrutinului de modificare a Constituției pe parcursul a două zile consecutive, pe 6 și pe 7 octombrie.
9.Referendumul pentru familie nu va putea fi monitorizat informatic pentru prevenirea votului ilegal/ Societatea civilă solicită premierului modificarea urgentă a legislației Mai multe organizații neguvernamentale au solicitat luni premierului Viorica Dăncilă elaborarea unei ordonanțe de urgență pentru introducerea Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal (SIMPV) la referendumul pentru modificarea Constituției. Sistemul este folosit, potrivit legislației, la alegerile locale și parlamentare, însă nu și la referendumuri.
10.Vasile Godîncă-Herlea, președintele UNPIR Cluj: Prevederile din OUG privind insolvența contravin discuțiilor la nivel european prin care creanța bugetară nu ar trebui să aibă un tratament preferențial Proiectul de Ordonanță de Urgență care ar urma să modifice Legea insolvenței conține prevederi care ar contravine discuțiilor la nivel european prin care creanța bugetară nu ar trebui să aibă un tratament preferențial față de creditorii negarantați, a declarat Vasile Godîncă-Herlea, Președinte UNPIR Cluj și CEO CITR, potrivit unui comunicat de presă. Vasile Godîncă-Herlea mai consideră că în urma aplicării acestei ordonanțe, ar putea fi afectate semnificativ șansele de redresare ale companiilor aflate în dificultate, fără să se facă diferențierea între fraudă și bună-credință. Herlea mai acuză și lipsa temeiurilor pentru emiterea unui act normativ cu caracter de urgență, ridicând problema constituționalității.
11.Persoanele care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pestei porcine vor primi o compensație de 500 de lei, timp de șase luni, în plus față de indemnizația de șomaj Guvernul discută joi o ordonanţă de urgenţă privind acordarea unei compensații financiare lunare de 500 de lei, timp de jumătate de an, persoanelor care și-au pierdut locurile de muncă din cauza pestei porcine. Compensația financiară va fi acordată în plus față de ajutorul de șomaj.
12.ANVSA: Pesta porcină africană a ajuns în 207 de localități din 12 județe Pesta porcină africană evoluează în 12 județe, în 207 de localități, cu un număr total de 898 de focare (dintre care 13 în exploatații comerciale industriale, unul în abatorul aparținând unei ferme și unul într-o exploatație comercială de tip A) și 57 de cazuri la mistreți, informează ANSVSA. În total au fost eliminați 232.722 de porci afectați de boală.
13.Viorica Dăncilă i-a solicitat comisarului european pentru agricultură sprijin pentru reducerea impactului pestei porcine Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit joi cu Phil Hogan, comisarul european pentru Agricultură, iar în acest context i-a solicitat sprijin din partea Comisiei Europeane pentru reducerea efectelor pe care le are pesta porcină. Reamintim că până acum, Comisia Europeană nu a primit nicio cerere oficială din partea României pentru acordarea unui ajutor financiar suplimentar în contextul crizei de Pestă Porcină Africană (PPA), deși poate solicita inclusiv decontarea a 50-75% din cheltuielile cu despăgubirea fermierilor, potrivit cursdeguvernare.ro.
14.ANSVSA confirmă că ar putea fi interzisă creșterea porcilor pe raza a 10 kilometri de gospodăriile afectate de pestă Depopularea suinelor pe raza a 10 km de gospodările afectate de pesta porcină africană ar putea fi făcută în urma deciziilor pe care le vor lua prefecturile din fiecare județ în care există focare, relatează Medifax, care îl citează pe Rareș Hăbeanu, purtător de cuvânt ANSVSA. Reamintim că un document publicat de Agrointeligența arată că pe 29 august a fost aprobată în cadrul Grupului Național de Experți privind combaterea răspândirii pestei porcine africane o recomandare privind depopularea pe raza a minim 10 km în jurul exploatațiilor afectate de virus, "fără posibilitatea repopulării și abatorizarea porcilor din gospodăriile populației".
15.Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu Pedro Sánchez, președintele guvernului Regatului Spaniei Premierul Viorica Dăncilă a avut joi convorbiri cu președintele guvernului spaniol, Pedro Sánchez, în cadrul vizitei de lucru pe care o întreprinde în Regatul Spaniei, informează Guvernul. Cu ocazia vizitei au fost semnate două memorandumuri de înțelegere în domeniul apărării și administrației publice. Cei doi oficiali au convenit continuarea demersurilor în perspectiva organizării primei ședințe comune de guvern, inclusiv prin identificarea de noi oportunităţi de cooperare sectorială, se mai arată în comunicat.
16.Guvernul a aprobat proiectul de OUG privind conducerea interimară a Inspecției Judiciare Guvernul a aprobat, în şedinţa de miercuri, o ordonanţă de urgenţă care reglementează modul în care se stabileşte conducerea interimară a Inspecţiei Judiciare, au declarat surse guvernamentale. "În situaţia vacantării funcţiei de inspector-şef sau, după caz, de inspector-şef adjunct al Inspecţiei Judiciare, ca urmare a expirării mandatului, interimatul funcţiei se asigură de inspectorul-şef sau, după caz, de inspectorul-şef adjunct ale căror mandate au expirat, până la data ocupării acestor funcţii în condiţiile legii", se arată în proiectul de OUG, potrivit Agerpres.
17.Viorica Dăncilă: Guvernul merge mai departe cu adoptarea rectificării bugetare "Soluţia aleasă de Guvern este să meargă mai departe cu adoptarea rectificării bugetare", a declarat miercuri premierul Viorica Dăncilă, în contextul în care marți președintele Klaus Iohannis a suspendat ședința CSAT în care trebuia avizat proiectul privind rectificarea bugetară. Dăncilă nu a precizat dacă acest lucru înseamnă că proiectul va fi aprobat în ședința de miercuri a Guvernului, chiar dacă nu are aviz din partea CSAT și chiar dacă președintele a convocat Guvernul joi pentru noi discuții pe tema rectificării.
18.Viorica Dăncilă a anunțat că joi se va afla în Spania, deși în această zi a fost convocată de Klaus Iohannis pentru discuții pe tema rectificării bugetare Premierul Viorica Dăncilă a confirmat miercuri, la începutul ședinței de Guvern, că va efectua joi o vizită de lucru în Spania, unde are programată o întâlnire cu regele Felipe al VI-lea. Însă, în aceeași zi, la ora 11.30, a fost convocată de președintele Klaus Iohannis la o nouă rundă de discuții privind rectificarea bugetară, după ce marți a suspendat ședința CSAT nefiind de acord cu propunerile guvernului. Premierul nu a precizat dacă va ajunge la discuțiile cu președintele.
19.Consiliul Concurenței a început o analiză a pieței medicamentelor eliberate fără rețetă și a suplimentelor alimentare Consiliul Concurenţei a declanşat o analiză privind producţia şi comercializarea medicamentelor eliberate fără prescripţie medicală şi a suplimentelor alimentare, se arată într-un comunicat al autorității de concurență. În cadrul acestui studiu vor fi analizate condiţiile structurale ale pieţelor, relaţiile contractuale existente între diferiţi actori ce desfăşoară activităţi în sectorul producţiei şi comercializării medicamentelor eliberate fără reţetă/suplimentelor alimentare şi se va efectua o analiză detaliată a cadrului legislativ aplicabil.
20.UPDATE Incident la Cernavodă: Unitatea 2 de la centrala nucleară a fost deconectată din cauza unei manevre greșite a angajaților Transelectrica Unităţii 2 a centralei nucleare de la Cernavodă a fost deconectată joi, la ora 18.57, din cauza unei manevre eronate efectuate de personalul Traselectrica la stația electrică Cernavodă, informează compania de transport al energiei Transelectrica. "Joi, 16 august, la ora 18.57, în cursul manevrei de revenire în funcţiune cu LEA 400 kV Cernavodă-Constanţa Nord, la care s-au realizat lucrări de mentenanţă, în staţia Cernavodă personalul a efectuat o manevră eronată, care a condus la deconectarea Unităţii 2 a CNE Cernavodă", se arată în comunicatul Transelectrica. UPDATE Unitatea 2 a fost pusă în funcţiune în paralel cu Sistemul Electroenergetic Naţional la ora 21.05, urmând ca revenirea la puterea nomială să se realizeze în aproximativ 6 ore, informează Transelectrica.
21.Doru Oprea, protestatar rănit: Stăteam jos când au venit jandarmii spre noi/ Totul s-a intamplat fără niciun avertisment "Totul s-a întâmplat fără niciun avertisment. Stăteam pe jos când au venit spre noi", a povestit pentru HotNews.ro, de pe patul de spital, Doru Oprea, un protestatar care s-a ales cu o rană urâtă în urma acțiunilor violente ale jandarmilor. Capacul unei grenade i-a intrat adânc în piciorul drept. Acesta spune că se afla cu un prieten, vineri, puțin după ora 23.00, în partea dinspre Bulevardul Aviatorilor, o zonă cu protestatari pașnici, când a început ofensiva jandarmilor.
22.Viorica Dăncilă s-a întors din concediu cu o zi mai devreme Premierul Viorica Dăncilă a revenit din concediu luni, 13 august, cu o zi mai devreme. Potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial, ar fi trebuit să-și reia atribuțiile pe 14 august. Nu sunt cunoscute motivele pentru care a renunțat la o zi de concediu.
23.Hidroelectrica a semnat un protocol de colaborare cu Ministerul Mediului pentru amenajările hidroenergetice: Sunt vizate proiecte pilot pentru realizarea unor scări de pești și colectarea automatizată a deșeurilor Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu și președintele Directoratului Hidroelectrica, Bogdan Badea, au semnat un protocol de colaborare privind ”cooperarea în vederea identificării și aplicării soluțiilor optime pentru accelerarea proceselor dedicate domeniilor protecției mediului și energiei prin derularea unor proiecte specifice activităților de producere a energiei electrice în hidrocentrale, care să sprijine îmbunătățirea condițiilor de mediu, conservarea biodiversității și dezoltarea durabilă”.
24.OMV Petrom anunță că a început producția la o nouă sondă în Marea Neagră OMV Petrom a început producția la o nouă sondă offshore LVO7, forată pe zăcământul Lebăda Vest, informează compania printr-un comunicat de presă. LVO7 este prima sondă multilaterală forată în România. Lucrările de foraj au demarat în februarie, în cadrul campaniei offshore anunțată în septembrie 2017. LVO7 se află în top zece sonde cu cea mai mare producție din portofoliul OMV Petrom.
25.Rectificare bugetară: Sunt alocate 230 milioane lei pentru transport gratuit Ministerul Transporturilor va primi 230 milioane lei în urma rectificării bugetare pentru facilitățile la transport acordate diferitelor categorii sociale (studenți, pensionari, veterani de război etc.), se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Finanțelor. Reamintim că în luna martie 2018, Parlamentul a aprobat o lege prin care studenţii de la învățământul superior cu frecvență (licență, master, doctorat), indiferent de vârstă, vor beneficia de gratuitate pe transportul feroviar intern.
26.Rectificare bugetară: Referendumul pentru redefinirea familiei va fi finanțat cu bani din Fondul de Rezervă bugetară, care va fi suplimentat cu 200 de milioane de lei Fondul de rezervă bugetară va fi suplimentat în urma rectificării bugetare cu 200 de milioane de lei, bani din se vor asigura finanţarea referendumului pentru redefinirea familiei şi sumele necesare înlăturării efectelor calamităţilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanțelor. Reamintim că șeful PSD Liviu Dragnea a anunțat recent că referendumul pentru familia tradițională ar putea avea loc în această toamnă.
27.Catedrala Mântuirii Neamului primește încă 115,5 milioane de lei de la buget / Ministrul Finanțelor, după ce anul trecut susținea impozitarea bisericii: Eu cred că este normal și de bun simț să alocăm bani pentru ca în noiembrie să fie prima slujbă Secretariatul General al Guvernului va fi primi, în urma rectificării bugetare, 115,5 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, potrivit unui comunicat al Ministerului Finanțelor. Eugen Teodorovici, ministrul finanțelor, susține că "este normal, logic, de bun simț și legal" să fie alocați bani pentru catedrală, pentru ca în luna noiembrie să aibă loc prima slujbă. Același ministru susținea în luna iulie 2017 că biserica ar trebui impozitată și cerea reprezentanţilor BOR să ajungă în secolul 21. Catedrala se construiește în mare parte cu bani publici. De altfel, chiar recent, s-au dat alte 10 milioane lei de la bugetul Primăriei Capitalei, pe lângă cele 15 milioane alocate deja.
28.Romgaz anunță că ar putea sista livrările de gaze către producătorul de energie termică Elcen Constanța Producătorul de gaze Romgaz are de încasat datorii restante în valoare de peste 16 milioane lei de la producătorul de energie termică ELCEN Constanţa şi avertizează asupra posibilităţii de sistare a livrărilor de gaze naturale, potrivit unui comunicat de presă. ROMGAZ a efectuat, începând cu data de 1 octombrie 2017 în baza contractului încheiat cu Electrocentrale Constanţa, livrări de gaze naturale în conformitate cu solicitările clientului. Pe tot parcursul derulării contractului, Electrocentrale Constanţa a înregistrat datorii restante, mai informează Romgaz.
29.Consiliul Concurenței a declanșat o investigație pe piața lucrărilor de reabilitare a străzilor din Pitești Consiliul Concurenţei a început o investigaţie privind o posibilă înţelegere între cinci firme participante la o procedură de achiziţie publică organizată de Administraţia Domeniului Public (ADP) Piteşti în anul 2018, pentru execuţia de lucrări de reabilitare a străzilor din municipiul Piteşti, informează autoritatea de concurență. Investigaţia vizează o posibilă înţelegere între companiile Construct Steel Market SRL, Construcţii Drumuri şi Lucrări de Artă SRL, Comesad Drumuri SRL, General Trust Argeş SRL şi Selca SA, cu scopul de a elimina concurenţa dintre ele în cadrul licitaţiei pentru cele cinci loturi stabilite de ADP Piteşti.
30.Viorica Dăncilă l-a sunat vineri dimineață pe Klaus Iohannis pentru a discuta despre concediul său- Surse Premierul Viorica Dăncilă l-a contactat vineri dimineață de președintele Klaus Iohannis, pentru a discuta despre plecarea sa în concediu  și despre delegarea atribuțiilor către vicepremierul Paul Stănescu, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Premierul a vorbit cu președintele despre delegarea atribuțiilor vineri, 3 august, la patru zile după publicarea deciziei în Monitorul Oficial. Decizia privind delegarea atribuțiilor către Paul Stănescu în perioada 6-13 august a fost publicată în Monitorul Oficial pe 31 iulie. Reamintim că președintele Klaus Iohannis a cerut vineri Curții Constituționale soluționarea unui conflict juridic de natură constituțională cu premierul Viorica Dăncilă.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 79 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version