Articole scrise de CP


1 - 30 din 2664 rezultate
1.Guvernul acordă vouchere de până la 23.000 lei persoanelor cu dizabilități Persoanele cu dizabilităţi vor primi vouchere în valoare de până la 23.000 de lei pentru achiziţia de echipamente moderne, a anunţat premierul Viorica Dăncilă, la începutul ședinței de Guvern de luni. Voucherele vor fi acordate începând cu această săptămână. De asemenea, angajatorii care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilităţi vor primi o subvenţie lunară în valoare de 2.250 de lei, timp de 12 luni, pentru fiecare angajat.
2.ANRE: Piața gazelor va fi complet liberalizată la 1 aprilie 2021, iar cea a energiei electrice la 1 iulie 2021 Piaţa gazelor naturale va fi complet liberalizată la 1 aprilie 2021, iar cea a energiei electrice la 1 iulie 2021, preţurile reglementate urmând să fie eliminate inclusiv la consumatorii casnici, a anunţat Zoltan Nagy-Bege, vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Agerpres. Reprezentantul ANRE a spus că măsura a fost agreată de toţi participanţii la piaţă, precum şi de Comisia Europeană.
3.Producătorii de energie cer insistent Administrației Fondului pentru Mediu să reia urgent programul de instalare a panourilor fotovoltaice Organizația Patronală a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România (PATRES) solicită conducerii Administrației Fondului pentru Mediu (AFM) să urgenteze reluarea programului de finanțare privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională pentru persoane fizice (prosumeri).
4.ENERGIA - Ce rămâne după guvernarea PSD: Investiții zero, prețuri mai mari la electricitate și gaze, importuri fără precedent, investitori alungați cu Legea Offshore În domeniul energiei, una dintre priorități a fost adoptarea unei noi strategii naționale. Trei ani s-a discutat la nivelul Ministerului Energiei despre o nouă strategie, însă a rămas doar pe hârtie. Există o formă neaprobată, care prevede promovarea unor proiecte despre care se discută de zeci de ani, precum realizarea Hidrocentrala cu Acumulare prin Pompaj de la Tarnița-Lăpuștești sau Complexul Hidrotehnic Turnu-Măgurele-Nicopole.
5.Guvernul va aloca bani din Fondul de Rezervă pentru apă caldă și căldură în mai multe localități/ Rectificare bugetară nu poate fi făcută Guvernul va aproba vineri alocarea din Fondul de rezervă bugetară a sumelor necesare pentru furnizarea agentului termic în mai multe localităţi din ţară, a anunțat premierul Viorica Dăncilă. Aceasta a spus că banii vor fi dați către Brad, Focşani, Tulcea, Gheorgheni, Motru şi Drobeta Turnu Severin. Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, anunțase, luni, că Guvernul nu va face o rectificare bugetară la sfârșitul săptămânii, dar va fi adoptată o Hotărâre de Guvern prin care se vor aloca primăriilor 1,4 miliarde de lei, urmând ca rectificarea bugetară de toamnă să apară la sfârșitul lunii noiembrie. Hotărârea nu se află pe ordinea de zi a ședinței și este posibil ca acea sumă de 1,4 mld lei să nu mai fie alocată, având în vedere că a trecut moțiunea de cenzură.
6.Unitățile de producere a energiei care nu mai funcționează au început să fie eliminate din licențe Autoritatea Națională de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat marți o solicitare a Complexului Energetic Oltenia de modificare a licenței pentru exploatarea comercială a capacităților de producere a energiei electrice și termice în cogenerare pe care aceasta o deține, deoarece două grupuri din CET Brăila au fost declarate indisponibile. ANRE efectuează o analiză în vederea identificării diferenţelor dintre puterea instalată şi cea disponibilă, pentru o evaluare cât mai corectă a capacităților de producere a energiei electrice.
7.OMV Petrom a descoperit un nou zăcământ de gaze în regiunea Olteniei OMV Petrom, cel mai mare producător de petrol și gaze din Sud-Estul Europei a descoperit noi resurse de hidrocarburi în regiunea Oltenia (jud. Gorj), în apropierea zăcământului Totea, aflat în producție, informează compania. Investițiile în noua sondă și infrastructura conexă se ridică la aproximativ 50 de milioane de euro.
8.Liste aprobate cu puțin timp înainte de alegeri: Aproape 600 de autorități locale vor primi finanțare prin Fondul de Dezvoltare și Investiții de 10 miliarde de lei Comisia Națională de Strategie și Prognoză a aprobat în lunile septembrie și octombrie două liste cu proiecte care urmează să fie finanțate prin Fondul Național de Dezvoltare și Investiții. Plafonul de contractare este de 10 miliarde lei în acest an, beneficiare fiind, în mare parte, primăriile. Prima listă, aprobată pe 17 septembrie, conține 116 proiecte, iar a doua, aprobată pe 2 octombrie, 469 de proiecte. Reamintim că acest Fond a fost înființat prin OUG 114/2018, în plus față controversatele PNDL 1 și PNDL 2 prin care sunt alocați bani, fără niciun control, de la buget, pentru investiții locale. Vezi cele două liste.
9.Răzvan Nicolescu, Deloitte: Statul nu poate investi în energie/ România își va îndeplini angajamentele în privința energiei regenerabile România își va îndeplini angajamentele în ceea ce privește promovarea energiei regenerabile, în contextul în care mai multe țări UE nu vor reuși acest lucru, a declarat luni Răzvan Nicolescu, partener Deloitte, în cadrul unei conferințe pe energie. Acesta a mai spus că în ceea ce privește investițiile în sectorul energetic, statul român nu are cum să investească, având dificultăți chiar în a construi un spital.
10.Nuclearelectrica a semnat un memorandum pentru dezvoltarea reactorului de Generatie IV- ALFRED Nuclearelectrica și Consortiul FALCON (italienii de la Ansaldo Nucleare, agenția italiană pentru noi tehnologii- ENEA și Institutul de Cercetări Nucleare Pitești- ICN) au semnat săptămâna trecută un Memorandum de Înțelegere privind cooperarea pentru dezvoltarea reactorului de Generație IV, ALFRED. Scopul memorandumului este de a stabili un cadru de colaborare în ceea ce priveste lucrările pre-proiect și activitățile de cercetare și dezvoltare care urmează să fie implementate în vederea dezvoltării proiectului ALFRED, precizează Nuclearelectrica.
11.Viorica Dăncilă trimite președintelui noi propuneri de miniștri interimari Premierul Viorica Dăncilă va trimite vineri noi propuneri de miniştri interimari preşedintelui Klaus Iohannis, potrivit unor surse guvernamentale. Propunerile sunt următoarele: Gabriel Leș la Interne, Daniel Suciu la Justiție, Nicolae Hurduc la Educație, Alexandru Petrescu la parteneriate strategice, Niculae Bădălău la Energie, Radu Oprea la relația cu Parlamentul, Ioan Deneș la Mediu, iar Eugen Teodorovici în funcția de vicepremier pe probleme economice.
12.Transelectrica a obținut o finanțare europeană de 33 milioane euro pentru construirea unei linii de înaltă tensiune Transelectrica a semnat joi un contract de finanțare pentru construcția Liniei Electrice Aeriene 400 kV Gutinaș – Smârdan, în valoare de 33,43 milioane de euro. Valoarea totală a investiției este de 56,76 milioane de euro.
13.SedLex îl acuză pe Dragoș Anastasiu de lipsă acută de cunoaștere: Abia așteptăm să vedem cum o să dea afară 100.000 de profesori și 150.000 de angajați din sistemul sănătății Alianța SedLex a avut o reacție foarte dură la adresa lui Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane, care a spus marți seara că un Guvern cu prim-ministru tehnocrat va ajunge la putere în 2020 în România, care inițial va lua măsura disponibilizării a 400.000 de bugetari, iar ulterior se va lua decizia renunțării la cota unică de impozitare. SedLex spune că sunt declarații "ale unor oameni nepregătiți, care pot ajunge în funcții publice pe criterii politice, nu fac decât să slăbească autoritatea statului".
14.Lucian Croitoru îl contrazice pe Dragoș Anastasiu: În toate intervențiile mele am arătat că impozitarea progresivă nu este soluție pentru nicio problemă economică a României Lucian Croitoru, consilier al guvernatorului BNR, spune că nu susține introducerea impozitării progresive, contrazicându-l pe Dragoș Anastasiu, președintele Camerei de Comerț Româno-Germane. "De unde o fi rezultat că eu susțin introducerea impozitării progresive? În toate intervențiile mele am arătat că impozitarea progresivă nu este soluție pentru nicio problemă economică a României", a scris Lucian Croitoru pe contul său de Facebook.
15.România ar putea deveni hub de gaze în urma unui acord între Transgaz și austriecii de la CEGH Transgaz a informat marți acționarii și investitorii asupra faptului că a semnat cu Austrian Central European Gas Hub AG (CEGH) un acord de cooperare în vederea constituirii HUB-ului gazier în România. În acest sens va fi înființată o societate mixtă ”Romanian Gas Hub”, care va avea ca obiectiv operarea Punctului Virtual de Tranzacționare din România (PVT).
16.Transgaz a inaugurat o stație de comprimare de pe traseul conductei BRUA Transgaz a inaugurat luni Stația de Comprimare Gaze Naturale Jupa, parte din Proiectul BRUA Faza 1, proiect aflat pe lista Proiectelor de Interes Comun ale Uniunii Europene și care se dezvoltă în contextul necesității diversificării surselor de gaze în țările din UE. Proiectul BRUA asigură capacități de transport bidirecțional de 1,5 miliarde metri cubi pe an în/din direcția Bulgaria, și 4,4 miliarde metri cubi pe an în/din direcția Ungaria.
17.Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze consideră că proiectul de modificare a Legii Offshore oferă o şansă pentru dezvoltarea proiectelor din Marea Neagră Modificările propuse de Ministerul Energiei prin proiectul de modificare a legii offshore oferă o şansă pentru dezvoltarea proiectelor din Marea Neagră, consideră Federaţia Patronală de Petrol şi Gaze (FPPG), potrivit Agerpres. Reamintim că săptămâna trecută Ministerul Energiei a pus în dezbatere publică un proiect de lege care modifică Legea Offshore, o lege controversată aprobată anul trecut, cu prevederi impuse de Liviu Dragnea și Darius Vâlcov.
18.Siegfried Mureșan propune ca 50% din viitoarele fonduri UE pentru Republica Moldova să fie folosite pentru reducerea dependenței energetice de Federația Rusă Europarlamentarul Siegfried Mureșan (PNL) a propus marți ca, în viitorul Buget multianual al Uniunii Europene 2021 - 2027, jumătate din fondurile europene alocate Republicii Moldova să meargă către investiții în conectivitatea energetică și de transport. Prin această alocare majoră, Republica Moldova își va reduce dependența energetică de Federația Rusă, a declarat Siegfried Mureșan, într-o conferință privind Parteneriatul Estic găzduită de Parlamentul European.
19.Viorica Dăncilă se va întâlni cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii/ Posibilă temă de discuție: Gazele din Marea Neagră Programul de marți al vizitei premierului Viorica Dăncilă în SUA cuprinde o întrevedere cu Angel Gurria, secretarul general al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE), urmată de o întâlnire cu James Richard Perry, secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii.
20.Viorica Dăncilă a discutat cu primarul Jersey City despre deschiderea unei linii aeriene directe cu Bucureștiul Premierul Viorica Dăncilă a avut luni o întrevedere cu primarul orașului Jersey City, Steven Fulop, cu ocazia vizitei în SUA. Viorica Dăncilă i-a oferit primarului Fulop drapelul României și i-a vorbit despre oportunitățile economice din domenii precum energie, infrastructură, economia digitală, agroturism și sănătate, potrivit biroului de presă al Guvernului.
21.Tribunalul Bacău a pronunțat falimentul companiei RAFO Onești/ Urmează vânzarea pe bucăți Falimentul companiei RAFO a fost pronunțat de Tribunalul Bacău pe 19 septembrie 2019, a anunțat CITR, lichidatorul judiciar al societății, printr-un comunicat de presă. Potrivit acestuia, falimentul RAFO survine ca o consecință firească a faptului că intențiile investitorilor nu s-au concretizat într-o tranzacție, coroborată cu expirarea, pe 22 august a planului de reorganizare a companiei, de 18 luni. Oricum, RAFO nu mai funcționa din 2008, cu mult înainte de intrarea în insolvență.
22.Viorica Dăncilă s-a întâlnit cu președintele Curții Europene a Drepturilor Omului Premierul Viorica Dăncilă l-a primit joi, la Palatul Victoria, pe președintele Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO), Linos-Alexandre Sicilianos, aflat în vizită în România.
23.Viorica Dăncilă a numit un nou secretar general adjunct al Guvernului în locul Andreei Lambru Marius Adrian Madar este noul secretar general adjunct al Guvernului, potrivit unei decizii a premierului Viorica Dăncilă, publicată joi în Monitorul Oficial. Acesta a fost numit în locul Andreei Lambru, care și-a dat demisia după ce ALDE a ieșit de la guvernare.
24.UPDATE Șeful Transelectrica a fost demis, în urma apariției informației că și-ar fi falsificat diploma de licență Marius Dănuț Carașol, șeful Directoratului Transelectrica, a fost revocat joi dimineață din funcție de către Consiliul de Supraveghere al companiei, au spus pentru HotNews.ro surse din Transelectrica. Reamintim că acesta și-a trecut în CV că are diplomă de inginer diplomat, obținută în 2005. Însă, diploma ar fi falsă, fapt confirmat și de Facultatea de Electrotehnică, în cadrul Universității Politehnica București. UPDATE Transelectrica a conformat revocarea din funcție. În locul său a fost numită Claudia Gina Anastase. Vezi cine este aceasta.
25.Viorica Dăncilă confirmă vizita în SUA: Va avea și o componentă economică puternică Premierul Viorica Dăncilă a confirmat marți, la începutul ședinței de Guvern, că duminică va începe o vizită în Statele Unite. Dăncilă spune că această vizită de lucru va avea și o componentă economică puternică și va fi "un bun prilej să prezentăm investitorilor americani oportunităţile de afaceri din România".
26.Uzina CIECH Soda România va fi închisă temporar, până la găsirea unei soluții pentru aprovizionarea cu abur Compania CIECH Soda, cunoscută anterior ca Uzinele Sodice Govora, va demara procesul de oprire a producției în data de 18 septembrie, potrivit unui comunicat de presă. Conducerea companiei susține că oprirea va fi temporară, până când va fi identificată o nouă sursă de energie care să aprovizioneze uzina. Aceasta în condițiile în care preţul aburului propus de unicul său furnizor, CET Govora, va crește cu 135%, începând cu 18 septembrie 2019. CIECH Soda, la care investitorii sunt polonezi, ia în calcul realizarea unui joint-venture, împreună cu Consiliul Judeţean şi Chimcomplex, pentru construirea unei noi surse de energie.
27.Statistică: Aproape două din cinci gospodării suportă cu dificultate cheltuielile curente Aproape două din cinci gospodării (37,6%) suportă cu dificultate sau cu mare dificultate cheltuielile curente ale vieţii, conform "Anchetei asupra calităţii vieţii", realizată de Institutul Naţional de Statistică anul trecut. Dacă se iau în considerare şi cele care întâmpină o oarecare dificultate în acoperirea cheltuielilor de zi cu zi se ajunge la 80,0% din totalul gospodăriilor, se arată în studiul citat de Agerpres.
28.Încă un caz de corupție printre propunerile la Comisia Europeană: Candidatul Belgiei pentru funcția de comisar european pe justiție este anchetat penal pentru spălare de bani Didier Reynders, ministrul de externe al Belgiei și propunerea acestei țări pentru funcția de comisar european pe justiție, se află sub ancheta poliției, fiind acuzat de corupție și spălare de bani, transmite Politico.eu care citează De Tijd. Procuratura de la Bruxelles a confirmat pentru Politico ancheta penală asupra lui Reynders, aceasta fiind în curs de desfășurare. Reynders este membru al grupului Renew Europe. Nu este singurul din acest grup politic, candidat la o funcție de comisar european, care este acuzat de fapte de corupție.
29.Cioloș revine cu noi declarații despre propunerea controversată a Franței la Comisia Europeană/ Spune că așteaptă lămuriri de la autoritățile franceze Dacian Cioloș acuză voalat publicația Politico că i-ar fi reprodus incorect o declarație despre candidatul francez Sylvie Goulard. Cioloș susține, printr-o nouă postare pe Facebook, că a discutat cu Sylvie Goulard despre rezultatele anchetei făcute de Parlamentul European în cazul său și că acolo lucrurile au fost lămurite. Mai spune că așteaptă lămuriri și de la autoritățile franceze despre candidatul francez și acuzațiile care i se aduc.
30.Șeful ANAF: Persoanele care își plătesc impozitele la timp ar putea primi, de la 1 ianuarie, un bonus de 3% din sumele achitate Persoanele care îşi plătesc impozitele şi taxele la timp ar putea beneficia, de la 1 ianuarie 2020, de un bonus de 3% din sumele achitate integral şi la termen, a declarat, sâmbătă, preşedintele Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Mirela Călugăreanu. Aceasta susține că a fost întocmit un proiect de act normativ, care ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 89 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version