Articole scrise de CP


1 - 30 din 2973 rezultate
1.Ministerul Muncii: Circa un milion de persoane ar putea primi ajutorul pentru șomajul tehnic / În trei zile au fost suspendate aproape 900 mii contracte Ministerul Muncii are o estimare de un milion de persoane care ar putea fi beneficiare ale ajutorului pentru șomajul tehnic, a declarat vineri Violeta Alexandru, ministrul muncii. Au început să fie trimise deja cereri pentru obținerea ajutorului. Către agențiile județene pentru plăți și inspecție socială au fost trimise 22 mii cereri în trei zile, iar către Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă peste 25.000 cereri pentru circa 240.000 salariați.
2.Ce a aprobat Guvernul: Normele de aplicare pentru amânarea plății ratelor/ Modificarea schemelor de garantare pentru IMM-uri/ Stimulentul pentru medici, discutat în primă lectură Guvernul a aprobat în ședința de joi normele metodologice de aplicare a OUG privind amânarea până la nouă luni a plății ratelor bancare. În aceeași ședință, au fost modificate prin OUG schemele de garantare pentru IMM-uri, pentru a le pune în acord cu cerințele Comisiei Europene, fiind considerate ajutor de stat. Astfel, normele de aplicare pentru creditele IMM au fost citite în primă lectură și urmează să fie adoptate în ședința de luni. Vezi ce s-a mai aprobat.
3.VIDEO Guvernul va ajuta niște români din Spania să se intoarcă în țară, dar numai după o „selecție riguroasă"/ Orban: Să verificam și gradul de infracționalitate Premierul Ludovic Orban a spus joi, la începutul ședinței de Guvern, că a primit mai multe solicitări din partea unor români din Spania să fie ajutați să se întoarcă în țară. În acest context, i-a cerut ministrului Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, să înceapă demersurile necesare, însă în baza unei "selecţii riguroase". "Aveți mare grijă, că ştiţi ce am păţit cu avionul de la Barcelona, parcă", a spus Orban.
4.VIDEO Punctul de frontieră Nădlac II ar putea fi rezervat doar transportului de marfă/ Autoturismele vor fi redirecționate către alte puncte Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a anunţat joi, la începutul ședinței de Guvern, că va avea o discuție cu omologul său din Ungaria pentru a analiza posibilitatea ca punctul de frontieră Nădlac 2 să fie folosit doar pentru transportul de marfă. "Astfel încât să separăm traficul de marfă de pe culoarul verde şi autoturismele să le reorientăm spre alte puncte de trecere a frontierei, fie Nădlac 1 sau ceea ce optează partea maghiară, în sensul în care vom elibera din punctul de trecere Nădlac 2 rezervat strict pentru marfă", a declarat Vela.
5.Guvernul anunță că a fost semnat contractul de finanțare pentru construcția Spitalului Regional Cluj Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Sănătăţii au semnat contractul de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Cluj, o investiţie de aproximativ 500 de milioane de euro, a anunțat joi, la începutul ședinței de Guvern, premierul Ludovic Orban. Acesta a mai spus că la nivelul Comisiei Europene s-a aprobat contractul de finanţare pentru construcţia Spitalului Regional Iaşi.
6.O nouă platformă digitală a Guvernului/ Va fi folosită de instituțiile publice care nu au un sistem propriu de registratură online Guvernul României, prin Autoritatea pentru Digitalizarea României, în parteneriat cu Aurachain, Asociația pentru Tehnologii Avansate, Bithat și Telekom a lansat platforma digitala https://aici.gov.ro/home. Este, de fapt, un intermediar pentru înregistrarea documentelor adresate instituțiilor publice care nu au un sistem propriu de registratură online. Practic, poate fi folosită pentru depunerea documentelor online. De exemplu, cele pentru șomajul tehnic.
7.Solidaritatea europeană: 100 de miliarde de euro vor fi alocate țărilor membre pentru menținerea locurilor de muncă și sprijinirea firmelor Comisia Europeană a propus joi un instrument de solidaritate în valoare de 100 de miliarde euro, denumit SURE, care îi va ajuta pe lucrători să își păstreze veniturile și va sprijini firmele pentru ca acestea să se mențină pe linia de plutire. Comisia propune, de asemenea, redirecționarea tuturor fondurilor structurale disponibile către răspunsul la coronavirus.
8.Ordonanță de urgență: Produse alimentare și de igienă achiziționate cu fonduri europene vor fi redirecționate către cei aflați în carantină și izolare Guvernul va discuta în ședința de joi un proiect de ordonanță de urgență care permite ca produse achiziționate cu fonduri europene pentru persoane defavorizate să fie redirecționate către persoane aflate în carantină, în izolare, autoizolare, precum și către copii și persoane instițutionalizate în centre de tip rezidential. În nota de fundamentare se arată că există un excedent de circa 170.000 de pachete cu produse de igienă. Neadoptarea acestei măsuri ar avea un impact deosebit de grav, spune Guvernul în nota de fundamentare.
9.Obținerea Certificatelor de Situație de Urgență- 14 întrebări și răspunsuri Ministerul Economiei a răspuns la 14 întrebări legate de cazuri punctuale în privința obținerii certificatelor de situație de urgență. De exemplu, a răspuns dacă pot beneficia de șomaj tehnic beneficiarii programelor naționale sau cei care și-au deschis activitatea în perioada decembrie 2019 - februarie 2020 și nu pot justifica o scădere de 25% a veniturilor.
10.Cum lucrează în condiții de izolare la locul de muncă dispecerii de la Distribuție Oltenia Personalul esențial din domeniul energiei și gazelor naturale trebuie izolat la locul de muncă, aceasta este una dintre prevederile Ordonanței militare nr.4. Refuzul izolării preventive atrage răspunderea disciplinară, civilă, contravențională sau penală, după caz. Perioadele de izolare pentru personal sunt stabilite de angajator. Vezi condițiile de izolare de la Distribuție Oltenia.
11.Transportatorii cer digitalizarea documentelor necesare la intrarea în țară Reprezentanții Uniunii Naționale a Transportatorilor Rutieri din România (UNTRR) au participat marți la o întâlnire cu premierul Ludovic Orban, unde au fost discutate principalele probleme ale tuturor modurilor de transport și ale transportatorilor rutieri în aceastã perioadã de incertitudine provocatã de criza noului coronavirus – COVID-19. UNTRR considerã cã cea mai simplã și efectivã abordare pentru soluționarea situației de crizã din acest moment este modificarea imediatã a prevederilor articolului 4 din Ordonanța militarã 4 cu precizarea clarã privind faptul cã familiile șoferilor profesioniști nu trebuie sã intre la izolare pânã la 14 zile.
12.VIDEO Violeta Alexandru: Toate documentele pentru șomajul tehnic se depun online/ Nu vor fi făcute controale pe perioada stării de urgență Ministrul muncii Violeta Alexandru a prezentat marți câteva detalii legate de modul în care poate fi obținut ajutorul de la stat pentru acoperirea șomajului tehnic. Unul dintre cele mai importante aspecte este că toate documentele se depun online. De asemenea, pe perioada stării de urgență, inspectorii de muncă nu vor face controale. Se va merge pe încredere, mai ales că fiecare angajator trebuie să trimită și o declarație pe proprie răspundere. După perioada de criză, vor fi făcute verificări prin sondaj.
13.Certificatele de Situație de Urgență NU mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic- Ministerul Economiei Guvernul a stabilit prin OUG 32/2020 că Certificatele de Situație de Urgență NU mai sunt necesare pentru obținerea șomajului tehnic pentru salariații angajatorilor care își reduc sau își întrerup activitatea ca urmare a efectelor epidemiei de SARS-CoV-2. Angajatorii vor depunde cereri însoțite de declarații pe propria răspundere, transmite Ministerul Economiei.
14.Unde pot fi obținute autorizările de producere a echipamentelor medicale și biocide folosite în lupta contra COVID- 19/ Lista ministrului Economiei Virgil Popescu, ministrul economiei, spune că a primit numeroase mesaje din partea celor care își doresc să producă echipamente necesare în lupta împotriva inamicului nevăzut. În acest context, a publicat o listă cu datele de contacte ale structurilor militare care se ocupă de autorizarea materialelor și echipamentelor medicale necesare pentru prevenirea și combaterea coronavirusului.
15.Voucherele de vacanță aferente anului 2020 vor fi emise doar electronic/ Valabilitatea celor emise anul trecut, prelungită până anul viitor Ordonanța de urgență privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanță a fost publicată luni, în Monitorul Oficial. Voucherele emise anul trecut urmau să expire în mai, însă Guvernul le-a prelungit valabilitatea până la data de 31 mai 2021, indiferent de forma în care au fost emise. Actul normativ mai are o prevedere: Voucherele de vacanță aferente anului 2020 se emit doar pe suport electronic.
16.Hidroelectrica sponsorizează cu peste 10 milioane de lei șapte spitale din România Acționariatul Hidroelectrica a aprobat, luni, în cadrul unei ședințe extraordinare, sponsorizarea unui număr de șapte instituții medicale, cu unități de primiri urgențe, cu suma totală de 10.033.000 lei. Decizia a fost luată ca urmare a situației de risc excepțional pentru sănătatea publică generată de răspândirea noului coronavirus, și în contextul creșterii constante a numărului confirmat de persoane infectate pe teritoriul României, arată Hidroelectrica. Vezi ce spitale sponsorizează.
17.Noutățile din Ordonanța privind amânarea plății ratelor: Nu se mai capitalizează dobânda la credite imobiliare, iar perioada pentru depunerea solicitărilor este extinsă Ministrul Finanțelor Florin Cîțu spune că una dintre clarificările aduse ordonanței de urgență privind amânarea plății ratelor către bănci este posibilitatea ca cei cu restanțe să își poată aduce ratele la zi. În forma inițială nu exista această prevedere. Vezi ce a mai spus Florin Cîțu la începutul ședinței de Guvern, în care OUG privind suspendarea plății ratelor urmează să fie rediscutată. Reamintim că o primă formă a ordonanței a fost aprobată săptămâna trecută, însă nu a mai ajuns să fie publicată în Monitorul Oficial, din cauza unor neclarități.
18.Asociația Energia Inteligentă: Plafonarea prețului gazelor, o decizie populistă care favorizează importatorii și furnizorii, nu consumatorii Plafonarea prețului gazelor naturale, alături de prețurile celorlalte utilități, măsură luată recent de Guvern, favorizează importatorii și furnizorii de gaze și afectează consumatorii. Mii de consumatori sunt în situația în care riscă din cauza acestei intervenții a statului să achite prețuri mai mari pentru gazele naturale decât dacă prețurile ar fi fost lăsate libere să-și continue trendul de scădere, susține Asociația Energia Inteligentă.
19.Transelectrica a finalizat lucrările de supraînălțare a liniilor electrice din zona Bd. Nicolae Grigorescu-Splai Dudescu Compania Națională de Transport al Energiei Electrice Transelectrica SA anunță finalizarea lucrării de realizare a condițiilor de coexistență între liniile electrice aeriene de înaltă tensiune (400 kV, 220 kV și 110 kV) și obiectivul de infrastructură rutieră Străpungere Bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu. Liniile electrice aeriene aparțin atât Transelectrica SA, cât și operatorului de distribuție E-Distribuție Muntenia SA.
20.Radioul public nu mai are voie să abordeze subiectul depozitului de deșeuri Chiajna al Iridex- Profit.ro Totul a pornit de la un articol intitulat "Sectorul 1 stă pe o bombă cu coronavirus?!", publicat pe 13 martie, pe site-ul București FM, postul local al Radio România Actualități. Era un articol care ridica problema unei posibile infestări a gropii de gunoi de la Iridex, ceea ce ar putea duce și la infestarea gazului de depozit care se formează prin fermentarea gunoiului. În doar câteva zile, Iridex a reușit să obțină de la Tribunalul București o decizie împotriva Radioului public, scrie Profit.ro.
21.VIDEO Virgil Popescu: A început producția primelor măști în România Ministrul economiei, energiei și mediului de afaceri, Virgil Popescu, a anunțat că astăzi (n.n. duminică) a început producția primelor măști de protecție în România. Potrivit ministrului, au fost instalate utilajele și a fost făcut testul de producție. Vezi cine produce și câte măști vor fi făcute zilnic.
22.Un milion de măști sanitare achiziționate de Crucea Roșie din donațiile companiilor energetice se află deja în depozite Crucea Roșie Română a anunțat vineri achiziția a 1 milion de măști sanitare. Acestea au ajuns în depozitul central al Crucii Roșii Române și au fost distribuite mai multor instituții. Valoarea achiziției de măști sanitare este de 794.000 euro și a fost realizată cu sprijinul financiar al mai multor companii naționale.
23.Concediile de odihnă pentru polițiști și militari sunt suspendate/ La fel și prevederile legate de pensionare anticipată Guvernul a aprobat un proiect de OUG privind modificarea statutului poliţiştilor şi statutului militarilor, astfel încât să poată fi întrerupte concediile de odihnă ale acestora și să fie suspendate prevederile legate de pensionare anticipată, pe perioada stării de urgență. De asemenea, detaşarea personalului în vederea efectuării misiunii se va face obligatoriu fără acordul angajatului.
24.Amenzi de până la 20.000 de lei pentru persoane fizice și de până la 70.000 lei pentru firme, dacă se încalcă regulile de limitare a răspândirii coronavirus Guvernul a stabilit printr-un act normativ nivelul amenzilor pentru persoanele care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii infecțiilor cu coronavirus. Acesta ajung până la 20.000 de lei pentru persoane fizice şi până la 70.000 de lei pentru persoane juridice, a declarat vineri şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.
25.Obținerea Certificatului de Situație de Urgență: Întrebări frecvente și răspunsurile Ministerului Economiei Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a prezentat răspunsuri la cele mai frecvente întrebări pe care le primește despre modul în care poate fi obținut certificatul de situație de urgență. Vezi în text pentru ce domenii se eliberează certificatele, cine poate solicita acordarea unui certificat și cum sunt eliberate acestea.
26.Noi măsuri fiscale: Bonificații la plata impozitului pe profit și scutirea de TVA pentru importurile de echipamente medicale Guvernul a aprobat joi un proiect de OUG privind noi măsuri fiscale, cu două prevederi, a anunțat Florin Cîțu, ministrul finanțelor. Prima se referă la unele bonificații calculate asupra impozitului pe profit, iar a doua la scutirea de TVA asupra importurilor de echipamente medicale.
27.Ludovic Orban critică ideea testării după metoda door-to-door: Poveştile că mergem din uşă în uşă să facem teste nu sunt serioase Premierul Ludovic Orban a criticat, joi, metoda de testare în masă a populației pentru depistarea coronavirusului, după metoda "door-to-door" avansată cu o zi în urmă de fostul ministru al sănătății Victor Costache. "Dorim să testăm toţi cetăţenii din Bucureşti cu echipe mobile de testare door-to-door", spusese Costache. Aproape în același timp cu fostul ministru, și primarul Gabriela Firea a spus că vrea testarea tuturor bucureștenilor.
28.Guvernul prelungește valabilitatea voucherelor de vacanță Pe ordinea de zi a ședinței de guvern de joi se află un proiect de OUG privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanță care expiră în luna mai. Ministrul economiei Virgil Popescu a anunțat că proiectul prevede prelungirea cu un an, până în mai 2021. "Mai discutăm", a spus premierul Ludovic Orban referitor la perioada prelungirii. UPDATE Valabilitatea voucherelor de vacanță a fost prelungită până în mai 2021.
29.Ministrul agriculturii: Plafonarea prețului la raft este o prostie, pentru că distrugem producătorul român Adrian Oros, ministrul agriculturii, consideră că este o prostie solicitarea unora de plafonare a prețului produselor agro-alimentare la raft. "Este o prostie, pentru că îl distrugem pe producătorul român, în primul rând", a spus Oros, la începutul ședinței de Guvern de joi. Acesta a mai spus că în ceea ce privește producția internă, este deficitară cea a cărnii de porc, din cauza pestei porcine. În acest moment, producția internă de carne de porc asigură 30% din consum.
30.Ordonanța privind amânarea plății ratelor la bănci, în ședința de Guvern/ Sunt incluse și contractele de leasing Guvernul discută în ședința care se desfășoară la această oră proiectul de OUG privind amânarea până la nouă luni a plății ratelor către bănci. Ministrul finanțelor Florin Cîțu a confirmat că este pregătit cu ordonanța de urgență, beneficiari fiind persoane fizice, persoane juridice, dar și persoanele fizice autorizate și întreprinderile individuale.

1 2 3 4 5 6 7 8  ... 100 

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by