Articole scrise de CD


1 - 28 din 28 rezultate
1.Ce portofolii de comisar european a cerut Viorica D��ncil�� la Bruxelles / Numele luate în calcul - surse Premierul Viorica D��ncil�� a trimis la Bruxelles lista cu portofoliile de comisar european vizate de România - Transporturi, Energie, Extindere ��i Economie Digital��. Pentru Transporturi, au declarat surse politice pentru HotNews.ro. Eugen Teodorovici, Dan Nica, Mircea Geoan��, Vasile Dâncu ��i Victor Negrescu sunt numele vehiculate, în timp ce Rovana Plumb nu ar mai fi o variant��.
2.Universitatea Babe��-Bolyai, singura universitate din România inclus�� în clasamentul Times Higher Education, sec��iunea Inginerie ��i tehnologie Universitatea Babe��-Bolyai din Cluj Napoca este singura universitate româneasc�� inclus�� în sec��iunea Inginerie & Tehnologie a clasamentului Times Higher Education pentru anul 2019.
3.��colile doctorale, evaluate din cinci în cinci ani Ministerul Educa��iei Na��ionale a reglementat, prin ordin, metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat. De asemenea, prin intermediul acestui document, au fost stabilite sistemele de criterii, standarde ��i indicatori de performan���� utiliza��i în acreditarea ��i evaluarea periodic�� atât a domeniilor de studii universitare de doctorat, cât ��i a ��colilor doctorale ��i a institu��iilor organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD).
4.România, printre cele ��ase ����ri UE care nu permit c��s��toria între persoane de acela��i sex sau încheierea parteneriatelor civile. Statele în care sunt permise ����rile din vestul Europei au prev��zut în legisla��ie drepturi egale pentru cupluri formate ��i din parteneri de acela��i sex. România se num��r�� printre ultimele 6 state din UE care nu încheie parteneriate ��i voteaz�� pentru precizarea restrângerii accep��iunii termenului de "c��s��torie" prin Constitu��ie.
5.���VIDEO 100 de baloane cu aer cald, ridicate în ��ara L��pu��ului O sut�� de baloane cu aer cald au fost ridicate joi de la sol, pe un câmp de lâng�� localitatea Rogoz, în ��ara L��pu��ului, în cadrul Festivalului Ballon Fiesta, care are loc în aceste zile în Maramure��. "Festivalul acesta pune România pe harta Europei în lumea baloni��tilor. To��i cei care sunt aici vor deveni ambasadori pentru ceea ce au v��zut ��i ce simt aici”, a spus, citat de Agerpres, Peter Hurley, unul din organizatorii evenimentului.
6.Noua tax�� auto. Ministrul Mediului: C��ut��m o variant�� care s�� nu mai poat�� fi comb��tut�� de nimeni Ministrul Mediului, Gra��iela Gavrilescu, a declarat, miercuri, c�� institu��ia pe care o conduce preg��te��te, în colaborare cu alte ministere, o nou�� tax�� auto, care s�� nu mai poat�� fi atacat�� în instan��e de c��tre români.
7.Toader: Elena Udrea nu este un subiect pentru mine. Eu sunt ministru pentru to��i românii ���Ministrul Justi��iei, Tudorel Toader, a declarat, joi diminea����, c��, pentru el, re��inerea Elenei Udrea nu este un subiect, reafirmând c�� institu��ia pe care o conduce ��i-a îndeplinit obliga��iile la timp.
8.Carmen Dan, c��tre studen��ii Academiei de Poli��ie: Ministerul de Interne este ��inta unor atacuri. Nu trebuie s�� v�� timoreze Ministrul de Interne, Carmen Dan, le-a spus studen��ilor Academiei de Poli��ie, în cadrul ceremoniei de depunere a jur��mântului militar, c�� nu trebuie s�� se lase intimida��i de faptul c�� MAI este, în aceast�� perioad��, „��inta unor atacuri”, mai ales pentru c�� institu��ia este una puternic��.
9.Cu o zi înaintea CEx, Ponta public�� o nou�� imagine cu Dragnea al��turi de Maior, Kovesi ��i Oprea. „Dragnea n-a luptat niciodat�� cu statul paralel, ��i-a urm��rit interesul personal” Cu o zi înaintea confrunt��rii decisive din PSD, fostul premier Victor Ponta a publicat pe Facebook o nou�� fotografie în care apare Liviu Dragnea al��turi de fostul ��ef al SRI, George Maior, fosta ��ef�� a DNA, Laura Codru��a Kovesi, ��i fostul vicepremier Gabriel Oprea. „Pentru membrii CEx al PSD - pentru to��i cei care înc�� îl sus��in pe Dragnea! Stop minciunii ��i ipocriziei! Stop manipul��rii ��i imposturii”, scrie Ponta, pe Facebook.
10.Studiu: O superbacterie rezistent�� la toate antibioticele se r��spânde��te în spitalele din întreaga lume O superbacterie rezistent�� la toate antibioticele cunoscute ��i care poate provoca infec��ii severe ��i chiar moartea se r��spânde��te în spitalele din întreaga lume, avertizeaz�� oamenii de ��tiin���� din Australia, cita��i de AFP.
11.SRI anun���� c�� nu a avut informa��ii cu privire la o posibil�� tentativ�� de asasinat a lui Dragnea ���Serviciul Român de Informa��ii nu a primit nicio sesizare oficial�� din partea pre��edintelui Camerei Deputa��ilor, Liviu Dragnea, în leg��tur�� cu o presupus�� amenin��are la integritatea s�� fizic��, a precizat, miercuri, purt��torul de cuvânt al institu��iei, Ovidiu Marincea, citat de Mediafax.
12.Dup�� 68 de ani, o mam�� ��i-a rev��zut fiul de care fusese desp��r��it�� în timpul r��zboiului coreean Lee Keum-seom, o femeie de 92 de ani din în Coreea de Sud a a��teptat toat�� via��a s��-��i reîntâlneasc�� fiul de care fusese desp��r��it�� în timpul r��zboiului coreean. Dup�� 68 de ani, visul i s-a împlinit, iar Lee a putut s��-��i îmbr����i��eze din nou fiul, Sang Chol, pe care îl v��zuse ultima oar�� când avea patru ani, scrie CNN. Acum el are 71 de ani.
13.Scarlett Johansson, pe primul loc în topul celor mai bine pl��tite actri��e din lume  Actri��a american�� Scarlett Johansson s-a situat pe primul loc în topul celor mai bine pl��tite actri��e din lume pe 2018, podiumul fiind completat de dou�� foste partenere de via���� ale actorului Brad Pitt, Angelina Jolie, respectiv Jennifer Aniston, potrivit datelor furnizate de Forbes, citate de Mediafax.
14.O nuvel�� a lui Ernest Hemingway, publicat�� dup�� aproape 60 de ani de la moartea sa O povestire scurt�� a laureatului american cu Premiul Nobel pentru Literatur�� Ernest Hemingway, intitulat�� 'A Room on the Garden Side', a fost publicat�� în ultimul num��r al revistei The Strand Magazine dup�� aproape 60 de la moartea scriitorului, în 1961, relateaz�� miercuri EFE, citat�� de Agerpres.
15.Primul liberal care anun���� c�� vrea s�� intre în competi��ie cu Firea pentru Prim��ria Bucure��ti. Ciprian Ciucu: Vreau ca opozi��ia s�� aib�� un candidat unic Ciprian Ciucu este primul liberal care anun���� oficial c�� vrea s�� intre în competi��ia pentru prim��ria Capitalei, sus��inând, totodat��, c�� opozi��ia trebuie s�� mearg�� la alegerile locale cu un candidat unic.
16.UPDATE Dragnea ��i T��riceanu, întâlnire cu D��ncil�� la Guvern  Liviu Dragnea ��i C��lin Popescu T��riceanu au venit la Guvern pentru o discu��ie cu premierul Viorica D��ncil��. ��edin��a Cabinetului este programat�� pentru ora 13.00.
17.Dosarele familiei Cosma, mutate de la DNA Ploie��ti la Bucure��ti Dosarele instrumentate de DNA Ploie��ti, care îi privesc pe Vlad, Andreea ��i Mircea Cosma, au fost preluate de structura central�� a Direc��iei Na��ionale Anticorup��ie. M��sura a fost dispus�� de Anca Jurma, ��efa interimar�� a DNA.
18.Cererea de extr��dare a lui Sebastian Ghi����, respins�� de justi��ia din Serbia Sebastian Ghi���� nu va fi extr��dat, cererea formulat�� de Ministerul român al Justi��iei fiind respins�� de Înalta Curte de Justi��ie de la Belgrad, potrivit presei sârbe��ti. Decizia se bazeaz�� pe faptul c�� fostul deputat PSD a primit azil în aceast�� ��ar��. 
19.B��sescu: România nu va primi ajutor de la UE în criza pestei porcine. Exper��ii avertizaser�� anul trecut c�� nu respect��m normele de preven��ie /Cât de tic��los poate fi acest specimen de clown ajuns ministru? Fostul pre��edinte Traian B��sescu sus��ine c�� România a fost avertizat��, în februarie 2017, de exper��ii Comisiei Europene c�� nu se respect�� normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcin�� african��, iar în aceste condi��ii ��ara noastr�� nu va putea beneficia de sprijin de la UE în cazul acestei crize. „M�� întreb, cât de tic��los poate fi acest specimen de clown ajuns ministru, care se face a-i c��ina pe cresc��torii de porci, când de fapt el ��tie c�� Guvernul României , din care din p��cate ��i specimenul face parte, a fost avertizat înc�� din februarie 2017, printr-un raport scris al exper��ilor Comisiei Europene, c�� nu se respect�� normele sanitar-veterinare pentru a preveni pesta porcin�� african��”, a scris B��sescu pe Facebook.
20.Document UPDATE Prima pagin�� a acordului de cooperare dintre SRI ��i Ministerul Dezvolt��rii, publicat�� de deputatul USR Lucian Viziteu, care spune c�� e semnat de Dragnea / Liviu Dragnea: Nu l-am semnat eu Deputatul USR Lucian Viziteu a publicat, pe Facebook, pagina din acordul de cooperare, din 2014, dintre SRI ��i Ministerul Dezvolt��rii, afirmând c�� documentul este semnat de George Maior ��i Liviu Dragnea. Pe pagina publicat�� de Viziteu apare men��iunea „nesecret”, deputatul USR declarând, pentru HotNews, c�� a cerut documentul la Ministerul Dezvolt��rii care i l-a trimis. Liviu Dragnea a negat, într-o declara��ie f��cut�� telefonic, difuzat�� de Antena 3, c�� semn��tura ar fi a sa.
21.VIDEO Gaf�� a Vioric��i D��ncil��. În vizit�� în Muntenegru, premierul a confundat capitala cu cea a Kosovo. Cum a fost „reparat��” gre��eala pe video-ul postat de guvernul muntenegrean  Înc�� o gaf�� de propor��ii a premierului Viorica D��ncil��. Aflat�� la Podgorica, în Muntenegru, prim-ministrul a spus în timpul declara��iei de pres��, al��turi de omologul s��u, c�� se bucur�� s�� fie la Pri��tina, care îns�� este capitala Kosovo, stat nerecunoscut de România. Translatorul a corectat-o pe D��ncil�� în timpul traducerii declara��iei spunând numele corect al ora��ului.
22.Dragnea vrea referendum pentru familia tradi��ional�� la sfâr��itul lui septembrie, începutul lui octombrie: Trebuie s�� avem ��i o lege a parteneriatului civil. Am o rezerv�� cu adop��ia copiilor de c��tre cupluri gay Liviu Dragnea a anun��at, mar��i, c�� referendumul pentru familia tradi��ional�� ar putea avea loc în aceast�� toamn��, sus��inând totodat�� c�� parlamentul trebuie s�� reglementeze ��i parteneriatul civil. Întrebat despre posibilitatea cuplurilor gay de a adopta copii, ��eful PSD a r��spuns: „Am o rezerv�� aici”.
23.Dup�� realiz��rile prezentate la Guvern, D��ncil�� spune la Antena 3 c�� e ��i ceva ce „nu i-a ie��it”: „Nu am reu��it s�� aduc consens în societatea româneasc��” / „Sunt un om cu bun sim�� ��i fric�� de Dumnezeu” Dup�� bilan��ul realiz��rilor, prezentat la Guvern, premierul D��ncil�� a declarat, într-un interviu la Antena 3, c�� exist�� ��i un lucru care „nu i-a ie��it”. „Nu am reu��it s�� aduc consens în societatea româneasc��”, a spus prim-ministrul. D��ncil�� le-a r��spuns ��i criticilor, sus��inând c�� poate a mai ��i gre��it, îns�� este „un om cu bun sim�� ��i fric�� de Dumnezeu” ��i nu a luat „decizii împotriva oamenilor”. 
24.Judec��torul dosarului Colectiv a f��cut cerere de pensionare. Procesul se poate relua de la zero Judec��torul dosarului Colectiv, Valeriu Mihail Terceanu, a f��cut cerere de pensionare, solicitarea fiind pe ordinea de zi a Consiliului Superior al Magistraturii de mar��i.
25.V��lean: Custodele din ariile naturale protejate nu poate fi înlocuit cu statul care este cel mai prost administrator Europarlamentarul Adina V��lean, pre��edinte al Comisiei de Mediu din Parlamentul European, critic�� decizia Guvernului de a elimina prin ordonan���� custozii din ariile naturale protejate. „Custodele poate fi reglementat mai strict, atribu��iile împ��r��ite mai echilibrat între autorit����ile statului ��i custode, dar acesta nu poate fi desfiin��at ��i înlocuit cu statul care este (dovedit) cel mai prost administrator”, se arat�� într-un comunicat de pres�� al europarlamentarului.
26.Liviu Dragnea l-a dat afar�� pe coordonatorul online al PSD pentru „fake news”-ul cu huiduiala Simonei Halep pe Arena Na��ional��. Reac��ia lui George Harabagiu. UPDATE George Harabagiu, coordonatorul online al PSD, a fost dat afar�� de Liviu Dragnea dup�� ce pe conturile de Facebook ale mai multor organiza��ii PSD au ap��rut mesaje în care se sus��inea c�� Simona Halep a fost huiduit�� pe Arena Na��ional�� ��i ova��ionat�� la mitingul social-democra��ilor. „L-am concediat”, a declarat Liviu Dragnea pentru Antena 3.Harabagiu: „Voi respecta cu sfintenie decizia presedintelui Liviu Dragnea! Îi voi ramane loial”
27.UPDATE: Sticle incendiare, în fa��a sediului PSD Timi��. Poli��ia a deschis dosar penal Mai multe sticle incendiare au fost g��site în aceast�� diminea���� în fa��a sediului PSD Timi��, unele dintre ele explodate. Poli��ia a deschis dosar penal pentru amenin��are.
28.Ministrul Muncii promite c�� suspendarea contribu��iilor la Pilonul II nu se va întâmpla: Este o solu��ie a Comisiei de Prognoz��. Nu suntem de acord cu ea Ministrul Muncii, Olgu��a Vasilescu, sus��ine c�� varianta suspend��rii contribu��iilor la Pilonul II de pensii este „o solu��ie a Comisiei de Prognoz��”, cu care nu este de acord ��i care „nu se va întâmpla”.


ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by